Армията: Бунтовници и цивилни да напуснат Източно Алепо

Сирийската армия обяви, че намалява бомбардировките по контролираните от бунтовници квартали на Алепо, за да могат хората да се преместят към по-безопасни зони.

Обратно в новината

Коментари - Армията: Бунтовници и цивилни да напуснат Източно Алепо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още няколко неща, които няма да чуете по медиите. Втори централен батальон на Сирийската "свободна" армия (т.нар. умерени бунтовници) официално се присъедини към клона на Ал-Каида в Сирия - "Ал-Нусра" (или както си смениха името на Фатх ал-Шам). Това стана с отворено писмо в сайта им

В същото време, джихадистите от Джeйш Ал-Изза, отново според американците умерени бунтовници, нахлуха в Северна Хама. Ще чуете ли нещо по медиите, ако нашият град се превърне в поредният християнски такъв изпозаклан от т.нар. бунтовници? Не. Не чухме и за останалите. Не чухме как преди няколко дена Ал-Изза завладя град Маан (населен предимно с алауити) и в момента е празен, както и за кланетата там. П.С. Нападенията на Ал-Изза в Хама също показва цялата история на войната досега. За да завладеят територии т.нар. бунтовници трябва да го направят против волята на населението. А и почти всички етнически и религиозни малцинства са на страната на Асад. Поради тази причина, всички нападения се извършват от джихадисти като Ал-Нусра или Ал-Акса. След като изпозаколят населението и завладеят териториите, изведнъж стават "умерени" и си сменят името на групата в "умерените" ....

за "бунтовнеиците" в алепо вече всичко приключи, ьма няма кой да чете международния обмен... дълго подготвяната контраофанзива, съсечена още в зародиш, руснаците първо търпеливо ги изчакали да се понасъберат на по-големи групи, след което ги позасипали с бомби, без да се интересуват много от намеренията на Тонър, Монър и братчеда Кери...

"Там са поели контрола върху голям спортен комплекс. За първи път те проникват в този квартал от 2013 г" А кой според вас е построил този комплекс, талибаните ли? Терористите ли построиха Алепо? Защо продължават да се крият там и да безчинстват? Сирия на е Ислямска държава!

Скоро няма да има къде да се скрият в Сирия, бъди рахат :)

то породата българин била универсална и при лошо и при хубаво,на него все му е готино!!!Браво бе юнаци,браво на Керито,браво и на Лавровката(лавров венец да му се постави)!!!

На Путин му писна от щатските фурнаджийски измятания и даде карт-бланш да се изтрепят всичките брадати "умерени" и инструкторите им, ако не се предадат. Все пак тоя цирк не може да продължава вечно, нали? И колкото и да се пънат соросоидните производни като "М", в света си има установен ред и тези, дето си помислиха, че могат да го заобиколят, ще трябва да си платят - рано или късно, но ще си платят.

тия като запукат ЕВРОПА,ние да искаме гражданство за АДА и РАЯ,пък където ни одобрят!Е браво,юнаци!!!

Само не разбрах кога ИДИЛ предадоха на опозиционерите Алепу. И чета нещо, че турските командоси се готвят за офанзива в Алепу за да освободят от обкръжение опозиционните бунтовници.

те двустранните контакти между САЩ и Русия са прекратени от 2 дни,по отношение на примирието в Сирия,но това въобще не пречи на общуването между Кери и Лавров на по няколко уискита с водка.Не осъзнавате ли какви сме роби?Тия нямат спирачки,те не допускат,че може да дойде ден,когато робите ще вземат камшиците и ще ги линчуват!Тия се имат за БОГОВЕ(с обкръжението си),поддържайки смута сред раята.Къде са чели и кой им дава правото да експлоатират и унищожават ЧОВЕКА?Възползват се от това ,че сме с робско съзнание!Сирия още не била паднала,та тия са подготвили ЕВРОПА,а със замаха който действат,няма да ги затрудни да включат в ИГРАТА и останалите континенти.Е браво и докога така???

бегай да ловиш покемони. Може да ти се удава по-добре. И без това живееш в паралелна действителност.

що не иде обамата на приятелско посещение в Алепо, да видим какво ще му се случи

"Олимпийски игри за роботи ще има в Япония през 2020-а" а рашистите подготвят война. :)))

ти ще участваш нали. Като робот разбира се, нали ти чета писанията.

той е бот, със зачатъжи на естествен интелект

Добре, това прави чест на силите на Асад.

великите сили да компенсират разрушения живот на хората там като им дадат гражданство по различните страни на европа.темата не може да е табу.

е начина. Да ги върнат по родните им места, да им построят училища, да им построят заводи и да ги научат да работят. Това за мен е компенсация.

е възможно. Ако се съберат едногодишния военен бюджет на САЩ, НАТО, ЕВРОСЪЮЗА и РУСИЯ със сигурност ще стигнат за целта. А китайците както строят 4 етажен хотел за 48 часа, за една година ще построят всичко.

великите сили да компенсират и България, разрушена и обезлюдена заради техните имперски интереси

Не по света, а по арабските богати държави. Там също са си у дома и са си братя по бит, култура и религия. По света тези промити мозъци искащи пари наготово работа нямат. А ти като толкова си ги обичаш или си им роднина или ти се плаща да пишеш дивотии, както и по-долу си направил, но под друг ник.

С помоща на коя държава са били построени тези училища, болници и заваоди? И защо вече ги няма?

не са снимки от ситуацията в момента. Положението може и да е по-зле. Но.... за това са си виновни простотията и болните мозъци на арабите и САЩ, които забъркаха цялата работа. Ние обикновените хора, обачев не сме и хич не ми е жал за орките дето учат децата си да стрелят на месо по всички, които не спазват откачените им правила дето искат да ги наложат на целия свят, дето всеки атентатор е арабин, дето нахлуват незаконно и нагло в чужди държави, дето като им се даде покрив и легло това същество не спи на чаршафи, а на земята, не яде на стол и маса, а пак на земята, дето наскоро група от тях наобиколи мои познати - жената я дърпат и опипват, а него пребиват, дето не учат и не работят, а искат даром всичко, дето ние бачкаме по цял ден за заплати от 600-700 лв. и се чудим как да гледаме децата си и родителите ни с по 200 лв пенсия, купуваме си превозни документи за транспопорта с последни пари понякога, а тия отрепки получават по 1200 лв на човек, вонят на мърша, возят се гратис и си катерят краката по седалките, а жените оглеждат с жаден поглед. Хайде да не продължавам, всички знаем какви са и какъв им е манталитета. Та и милион снимки да ми наслагат, за да ги съжалиме....сори ама няма.

арабите с племената населяващи Афган. Арабите са много нива над тях. А за простотията съм съгласен, но и при нас колкото искаш-и нашенци вършат същите престъпления.

що е арабин, не ми го хвали. Афган, Иран, Ирак, Сирия, ОАЕ и всички там са еднакви. Всичките са си с един и същи мироглед, религия, навици и мислене и това е доказано. Единици от тях са нормални, умни и човечни хора. То гадове във всяка нация има, ама тия са си повсеместно такива. То в гена им е заложено. Та хич не бъркам.

Хора, ето на това казвам- ОТЛИЧНИ НОВИНИ!!! Сирийската правителствена армия, на законния президент на Сирия- Башар Асад напредва! И не само напредва, но буквално помита Ислями Джотата и Джихади Мюслитата от ИДИЛ , Ал Кайда и неумерената режеща глави ислямска опозиция, спонсорирана от Краварника!!! Браво Башар Асад...и браво Володя!!! С ваша помощ, скоро ще настъпи мир в Сирия, и хората ще може да се върнат по домовете си!!

Путя ги мачка маймуните и те това си заслужават! ! Путя не е спирал да ги мачка! Първо беше почнал с Джамалите от Чечения! Затова го уважавам!

Крайно време е международната общественост да погледне истината със своите очи, а не да вярва на разкази и приказки на лъжци. В Алепския котел има блокирани около 100 000 бедни цивилни(по-богатите напуснаха) и около 5 000 въоръжени.Цивилните искат да напуснат, но въоръжените опозиционери не ги пускат, защото без този жив щит нямат никакви шансове да устоят срещу руско-сирийските войски.

Пропуснал си е една група неизвестен брой "инструктори" ?

На много от видеоклиповете има хора, които са с добре покрити лица. Явно има защо, най-вероятно са такива каквито казвате.

бомбардираме а после не искаме мигранти.еми не става така.ще ги приемем.

Моше, Сорос да не ви подбира по конкурси за идиоти? Сорос да си ги приеме емигрантите. От Сирия бяха под 10%. Основно са от Афганистан. По-малко от Ирак, Еритрея. И не са бежанци, а емигранти - войници. Младежи, здрави и прави, готови за бой. кого се опитваш да манипулираш, бе, боклук тъп?

Да перефразираме бившия британски минпред Дизраели (лорд Биконсфийлд), който по време на Баташките кланета е изкоментирал: "По-добре да загинат 100 000 българи, но да бъде запазен мирът". Ето перефразата съобразно днешните събития около Сирия: "По-добре джудееите отвъд и отсам океана да загубят 100 милиарда долара, вложени в касапския им проект ИД, но да бъде възстановен мирът".

Така ли казаха фашистите от Москва

Така казваме народите по света!

си смени името, а М?

Едни прочистват Алепо други Мосул, резултатите за мирните жители и в двата града са едни - катастрофа. Та чукайте на дърво да не се превърнем във втора Сирия, че и ние сме държава на кръстопът и при нас има достатъчно изкукали политици дето ще ни продадат за 30 сребърника едните на изток другите на запад . За БГ ще е все тази.

Не си прав. Значи, там се бият, защото политиците им отказаха да ги продадат, а ние си се продадохме директно. Асад им се запъна и виж какво стана, а Боко и всички преди него само им кажи: "дайте дупета" и те дават.

Тия aмерикaнци сa кaто рaзлигaвени хлaпетa, иде ми , доде ми , спирaме , почвaме , в дествителност нищо не прaвят е освен дa подържaт теротистите и техният интернaционaл по целия свят. Нямa дa се учудя aко някой ден се появят докaзaтелствa че ЦРУ стои зaд aтентaтите нa 11септември . Рaзрушaвaт двaнебостъргaчa у тях зa дa рaзрушaт aрaбския свят после , с цел дa спaсят Изрaел . Еврейскa солидaрност.

Като руснаците. По колко пъти идват и се изтеглят!?

Факти да дадеш? Лъжецо!

нищо ново Отдавна хората го доказаха, ама кой ни го представя. Някои от тях дори се "споминаха" скоропостижно.

И още една 7 етажна сграда падна в знак на солидарност. Според обоснованите предположители там е бил Командният Пункт за бутането на СТЦ и е ликвидиран за изчезване на следите. В СТЦ работят 60 000 души. защо не отидоха на работа в Деня "Д" и удържаха ли им пари за неявяване на работа. След падането на билдингите всичко наоколо беше покрито с 1 сантиметър бял прах като от разбит бетон. А бетон в билдингите няма. От какво е белият прах?

видяхте дебелия и В светлината на събитията в Алепо би било безотговорно от наша страна да се отказваме от него. А защо преди седмица зяхте та проглушихте света. Стана ли Ви ясно, че е по добре да сте в добри отношения с Русия? Не стига че трябва да Ви оправят бакиите, та им се дръвчите най нагло.

Хуманитарния руски фашизъм

Мисля че е по добре "хуманитарен" отколкото ОТКРОВЕН фашизъм

Руски фашизъм

Алепо ще падне както Сталинград. Който се е хванал да воюва горещо с руснаци, хаир не е видял. Историята е за поука, ала понеже пиндостанците нямат история, нямат и култура, те не могат да бъдат ученици Божии. Бъдещето е именно за учениците на Бога! А Русия ще е главата на Новото Човечество, както са предсказали Ванга и Дънов.

се предава генетично и ненормалници като теб никога няма да изчезнат.

Брой си минусите, за да разбереш колко си нелеп до откаченост с това глупаво изказване!

Тази виртуозна "снимка", творение на фотошопа на ЦРУ, я публикувате за 120-ти път! В следващата серия ще пуснете снимки на дечица, изкарващи по някой долар като фото модели.

Войната в Сирия може да бъде прекратена много бързо. Барак Хюсеин Обама се обажда на Джон Маккейн. Джон Маккейн се обажда на приятелчето си Абу Бакр Ал-Багдади, шефа на Ислямската държава. (Има снимки на двамцата от 27.05.2013). Абу Бакр Ал-Багдади се обажда на главорезите си и от ИДИЛ и им заповядва да се предадат. Руснаците вече няма кого да бомбардират. В Сирия настъпва мир!

А, дано... ама..

И къде ще се пласират (разбирай "продават") оръжията тогава???

Пълно унищожение на умерените терористи и тогава ще настъпи мира в Сирия!

Барабар с американците в Алепо!

на юг от Мосул, американската авиация е разбомбила позициите на иракчаните - 20 бутити. Честито.

ква става тая работа? Нали те "демократизираха" Ирак, или пак "приятелски"

Има още доста американци за изтребление в Алепо. Не могат и да се предадат. Чалмите ще ги избият в гръб.

"...Директорът на сирийския Център за наблюдение на правата на човека Рами Абдел Рахман каза..." бе не ви ли омръзна да цитирате измислени организации, състоящи се от 1 (ЕДИН) човек, намиращ се в Лондон и наричащ себе си за организация??

ДИРЕКТОР!

"ДИРЕКТОР!", ама "ром".

сложете едно плюсче на "директора" де, Този път е по умерен в "съобщението".