17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЕ ОБВИНЯВАМ БОЛНИЯ ЧОВЕК! ЛОШО Е КОГАТО С НАРКОТИЦИ ЗАПОЧНАТ ДА СЕ "ЛЕКУВАТ" ЗДРАВИ ХОРА И ТОВА СТАНЕ НЕКОНТРОЛИРУЕМ БИЗНЕС !! Иначе мога да споделя нещо което силно ме е впечатлило. То е свързано с плочите открити в двуречието на ТИГЪР и ЕФРАТ с изобразените на тях представители на ИЗВЪНЗЕМНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ СЪЗДАЛА ЧОВЕКА! СИЛНО УЧУДВАНЕ У МЕН Е ПРЕДИЗВИКВАЛО ПОКАЗВАНЕТО НА НЯКОИ НЕЩА КОИТО АНУНАКИТЕ СА ИЗПОЛЗВАЛИ - шишарката и мака!! За какво друго освен за обезболяване могат да използват МАКА нашите създатели АНУНАКИТЕ??! ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ШИШАРКАТА ТОВА Е ДРУТА ТЕМА СВЪРЗАНА С ФОРМАТА НА ЧОВЕШКАТА ЕПИФИЗА ПРИЕМАЩА ОНЕЗИ СИГНАЛИ ИДВАЩИ ОТ КОСМОСА КОИТО УСИЛЕНИ СЕ ПРЕВРЪЩАТ В ИМПУЛСИ ПРЕДАВАНИ ЧРЕЗ НЕРВНАТА СИСТЕМА ДО ВСИЧКИ ЧАСТИ НА ТЯЛОТО. НА ПЛОЩАДА НА ШИШАРКАТА вЪв ВАТИКАНА ОСВЕН ПАРАЛЕЛНАТА ДОЛНА ЗЕМЯ Е ПОКАЗАНА И НАЙ ГОЛЯМАТА ШИШАРКА. СИМВОЛИТЕ СА КЛЮЧА КЪМ ПОЗНАНИЕТО, ОТ КОЕТО НЯКОИ ИСКАТ ДА НИ ЛИШ6АТ! ЗАЩО НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА МАКА И КАКВА РОЛЯ БИ ИМАЛ ТОЙ ПРИ ЛЕЧЕНИЕТО НА БОЛНИ ХОРА.

Като те гледам Тодоре, нищо ти няма....

Тихо троле , тихо ,че да не те достигнат тебе и семейството ти болестите на хората които се борят за ЛЕГАЛИЗАЦИЯ за медицински цели ,че тогава да видиш мъчение и плач и безпомощност какво са жалкар !

Не знаеш какво е да си болен от тази подла болест... На вид си здрав и добре изглежащ, но краката ти са от олово, пред очите ти е премрежено и още много други "бонуси"... Да не ти дава Бог да усетиш и един от тях!!!

аз съм за да се забрани отглеждането и употребата на чесън!

Пожелавам на тези, които подкрепят забраната на билките, само и само мутрите да са на печалба, да им се наложи да се лекуват с тази билка. Ама не от множествена склероза, а от тумор в главата. Така да е по-агонизиращо и стресиращо. Допълнително да ги арестуват и да не могат и да се излекуват. Да, строг съм, но справедлив.

... и как ще се оправиш с марихуана бе педал? ... прочети какво пише Дик Свааб (професор по невробиология) за марихуаната, за да разбереш, че всички, които се подвеждате по тази мантра "лечебната" марихуана, сте неграмотници! Марихуаната е психотропно вещество и разрушава мозъка!

Холандците са много прост народ, ама много. Там марихуаната е легална.

Не е легален или поне не за РЕКРЕАТИВНА УПОТРЕБА а само декриминализиран и пак си има правила и т.н. които трябва да се спазват иначе затваряне на кофишопа и солени глоби може и затвор !

Зависи от количетвото! И спри да срамиш моя набор!

Здравейте, бихте ли били достатъчно интелигентен и възпитан да не обиждате брат ми?! Благодаря Ви, хубав ден и здрав на Вас и семейството Ви! Пожелавам Ви никога да не Ви се налага да сте свидетел на това как медицинският канабис влияе на определени болестни състояния, факт, признат в немалко държави по света. П.с. Свобода за медицинския канабис!

За това в неграмотни държави като Франция, Италия, Македония и още много други има лекарства, направени на основа на канабиса! Нашата интелигентна държава удържа натиска и се придържа към твърдия курс на благоразумието, доближаващ се до този на Северна Кореа :) :) :)

за декриманилизиране на тревата! Тя не е проблем, проблем са нарко дилърите и тези които ги пазят от полицията. Путин е проблем, не руснаците.

Наркодилърите са единствените, които нямат интерес да се легализира канабиса. При едни съпътстващи лечения се пуши( Крон), при други се приема олио ( рак, мс, диабет). Всички "доктори" които се противопоставят на легализацията нямат един качествен аргумент, който да обясни как така забраната почива на единната конвенция по упойващите вещества от 1961г., а активната съставка ТХК е открита през 1964г.? Пациентите не са престъпници и е тяхно право да се лекуват, както те намерят за добре. Никой морален стожер или разбирач няма право да ги спира и да им пречи, още повече да пропагандира затвор за такива хора!

... олио срещу рак? ... ти роботи ли ще лекуваш с това ... олио? Ще им смазваш шарнирите! Сган неграмотна!

Обмяната на веществата се разглежда от няколко клона ана науката и еда ли ограничено псе, като теб може да схване за какво му говорят.

Против употребата ма марихуана съм, но следва да се прецени степента на обществена опасност. Не съм съглсен, че съществува обществена опасност от това, че някой си гледа трева на балкона и си я пуши. Да ли на него му помага, не знам. Знам, че на мен не ми пречи.

И когато някоя надрусана насмете 10 коли пак ли не пречи?

BRCK

Това е съвсем друг пример и няма нищо общо с темата!

Подкрепям това мнение - против употребата на марихуана за збавление съм. Никой не взема аспирин, за удоволствие. Само въпрос на психологическа нагласа е, марихуаната да се приеме като лекарство и да не се ползва за други цели - да се предписва със съответните предпазни указания - има много силни лекарства, след чиято употреба е забранено шофиране и работа със специална техника. За жалост тук става въпрос за много интереси, зад които стоят много пари. Колкото до момчето - разбирам какво казва, разбирам, че е започнал лечението си първо с пушене на растението и след това е преминал на екстрактите, но мисля, че някъде е прекрачил границата с пушенето и сам има вина "доброжелателят" да го "обади" на полицията - миризмата на пушената марихуана е отвратителна и се наслагва с времето. Да не говорим, че девалвира ситуацията на целия блок - все едно живеят в гето. Като прибавим, че остатъчният дим се насища достатъчно и при редовно вдишване от околните причинява понижаване на кръвното и сърцебиене, това е достатъчно да бъде подведен под отговорност за нарушаване правото на другите да живеят в здравословна среда.

В "напредналите" държавите незнайно защо отчитат , че 50% от новооткритата шизофрения е предхождана в кратък срок от първи прием на наркотик, вкл. марихуана.

Процентът е по-малък. Освен това, ако 5% от отключената шизофрения е в следствие на употреба на психоактивни вещетва, обратното не е вярно - 5% от употребяващите да отключат шизофрения.

Едва ли. Като имаш предвид колко години марихуаната, опиума и още какви ли не субстанции са се използвали свободно от хората, трябваше всеки втори да е шизофреник.

удавете го ! ще спасите децата му, и ще му прекратите мъките на смо.таняка!

А на теб ти желая от сърце до година или две - пристъпи непрестанни от множествена склероза сам да пожелаеш се удавиш !

Между екстрахирано и пречистено масло от марихуана и трева разликата огромна. Няма как да служи за оправдание

BRCK

И от какво се правят? Закона забранява притежанието и отглеждането на суровината. И заради притежанието и отглеждането на суровината са го опандизили което е циничен дебилизъм на родната полиция и прокуратура. Очевадно е ,че човека не е престъпник!!!

Аз съм ЗА разрешаване на употребата на леки наркотици като марихуана и канабис. На всички, които имат бастун в задника - няма да се разврати обществото повече от сега.

конопът и сега се използва в медицината, нооо- като екстракт. Джендърите не минаха, почнаха наркоманите!!

BRCK

А екстракта от какво се прави?

Чичак това ,че има "лекарства" в медицината синтетични в повечето си случаи основани на канабиса и струват майка си и баща си какво общо има ,че хората искат масло/олио от канабис което да си е натурално и те да си го произвеждат и третират !? Ти наистина си някакво псе лобиращо за ФАРМА МАФИЯТА !

Усещате ли тенденцията? Онзи ден Валерката ни убеждаваше че пушенето в заведения и на обществени места е в интерес на НЕ пушачите. Сега започва да се развихря кампания за легализиране на наркотици и ни убеждават че и това е в нал интерес... Наистина ли сме толкова глупави че да не видим истинските намеря и цели на тези акции....

Ти особено, май наистина си глупав : )

Абе ти да не си онази лелка зелка ТЕМЕНУЖКА от БЛАГОЕВГРАД където ако се легализира или даже декриминализира марихуаната ще загуби приходите си от държавата за нейният пропаганден прогнил сайт и цялата простотия която тя намазва в момента от това ,че е нелегално растението !?

Първо това е единичен случай и присъда няма да има.Да се дава като пример за да се разреши масовата употреба е абсурд!

Морфин е опиат, който се използва основно в медицината. Кодеин е също опиaт от медицината, който е на основата на Морфин. Петидин е друг такъв опиат. Хероин е опиат, който също е на основата на Морфин, но не се използва в медицината, макар че има 3 пъти по-силно действие от морфина.

Хероинът се е използвал до към 1930. Останалите се ползват рядко , под медецински контрол и ако те сбарат за притежание си носиш отговорността.

Аз съм лекар и ти казвам че се използва в страната където работя и се казва на медицински език диаморфин,за разлика от морфин сулфат.Айде стига се изказвахте от обща култура дето я нямате.

Научно доказано е, че алкохола и тютюневите изделия са вредни. Доказани са и вредите от дългосрочното използване на тези вредни субстанции. Много хора са зависими от алкохола и цигарите, но не го осъзнават. Докато марихуаната с медицински цели се използва най-вече от хора, за които медицината не може да направи много. Не смятате ли, че е съвсем редно да се забранят и алкохола и цигарите, защото вредят както на възрастните, така и на подрастващите?

Трябва ли заради наложили се отрови, да се разрешават нови?

Доказани са вредите, но заради това, че държавата взима пари чрез тях, от нас (акцизи) не са забранени. Значи "толкова много загрижената" Държава за здравето на своите поданици взима пари от всеки един заболял (дали ще е алкохолик, раково болен пушач и др., няма значение) и създава предпоставка за получаването на тези болести. Значи излиза, че съвсем ЗАКОННО Държавата убива своите поданици. Точно това излиза.

Доста плоска теза. Държавата реално губи от всеки, който се е разболял и починал в трудоспособна възраст. Държавата инвестира в образованието на всеки и няма никаква изгода да го загуби, след като е станал данъкоплатец, и започне да носи приход в бюджета.

Доста плоска теза. Държавата реално губи от всеки, който се е разболял и починал в трудоспособна възраст. Държавата инвестира в образованието на всеки и няма никаква изгода да го загуби, след като е станал данъкоплатец, и започне да носи приход в бюджета.

както има една приказка "Баба знае най-добре". Питайте бабите си за "гръстито", а не повтаряйте постоянно, като малоумници, заучените мантри. Билката си е билка. В щатите има магазини в които дори кексове, пайове или дори пици се продават подправени с гръсти.

Добре, че мащерката, мечото грозде, или лайката не са се сетили да забранят, че щеше да е страшно.

Да опита с пчелна отрова-жилене със живи пчели.

Малко емпирични истини. - От хиляди години канабиса се използва с медицински цели сред различните култури. - Канабиса за медицинска употреба може да се приема под много различни форми. Например бонбони за смучене, хапчета, тинктури, дермални пластири, орални или кожни спрейове, храна съдържаща канабиноиди, чрез вдишаване на изпарения (подобно на електронните цигари) или чрез пушене на изсушен трева. - Канабиса с медицински цели е разрешен в следните държави. Канада, Чили, Колумбия, Германия, Гърция, Израел, Италия, Холандия, Полша, Перу, Уругвай, отделни щати в Австралия, 29 щата и окръг Колумбия в САЩ (Калифорния легализира още през далечната 1996 година, когато всички в БГ още са си пазили червените книжки).

извинявай,ама държавата плаща скъпо лечение,за болните от мс,около 2000лв,всеки месец.което се прилага в целия свят..защо не се възползва,не е труднодостъпно,,,,марихуаната е просто едно извинение,да си се друса човека,изобщо не е доказано че облекчава състоянието...

BRCK

Ми то си пише в статията защо. Ама ти си писател, а не читател, нали?

В статията пише за кортикостреоиди, а лечението е с интерферон. Явно и вие сте писател.

Не е единствен случай Право е момчето,да се забрани твърдия алкохол Дайте да погледнем статистиката:колко смъртни случаи има от алкохол и от марихуана? А властта трудно пуска кокала...

Явно, човека чувства облекчение, макар че сам казва, че не е излекуван, а в ремисия.Гледах по телевизията и за случаи с множествена склероза, които така облекчават страданията си.Би могло да се разреши марихуана за медицински цели, но да се получава доза само от аптеката и срещу жълта рецепта, както се дават и дадени по-силни успокоителни и не може всеки да отиде просто да си ги купи.В противен случай, ако се позволи всеки болен да си отглежда в дома си, каква е гаранцията, че освен да се лекува той няма и да продава, така че да създава лоши навици и навреди наздравето на абсолютно чисти хора и най-вече подрастващите.

Е ти ме уби човече, ако всеки може да си гледа, за кво ми е да си купувам? Аргумента ти няма логика : ) Всичко се прави с цел пари. Дилъри, акции, съд, телевизии.. най-лесно може да се пребори държавата с това ако установи контрол, но така мафията губи, а всички знаем, че мафията е Държавата : : ))

Какви унищожителни ефекти върху нервните клетки, бе?! :D Някой от коментиращите някога да е прочел нещо за тревата (не на български, а на някой от световните езици)???

Не вярвай на дилъра си

Нещо тази изповед ми смърди на фейк нюз....

Нещо тази изповед ми смърди на фейк нюз....

Че на кой му пука на какво ти смърди на теб. На мен ми е съвсем реална...

Стига сте се чудили как да си легализирате бизнеса и да тровите хората легално. Марихуаната лекува точно толкова, колкото алкохола в по-големи количества помага да "удавиш болката или мъката". За момент може да притъпява усещанията, но да лекува....

Хах, има тонове научна литература за медицинското приложение на конопа. Повечето от последното десетилетие. Но няма кой да чете, докато коментира из форумите...

В значително по-развити страни, където науката и медицината е значително по развита, канабиса за медицински цели е разрешен. Интересно защо в България, къдетя повечето наука идва с голямо закъснение от въпросните по-развити страни, тревата е забранена? И да не забравяме, че човека използва конопоа от векове - дрехи, изолация, тухли и т.н.

Ами защото медицинската марихуана не се пуши и халюциногенния елемент и ефект са премахнати.... Още ли искаш медицинска марихуана? Не, нали? Цялата патаклама е дирижирана от нарко дилърите....

Кефир, да те попитам нещо. Ако се легализира и болните могат да я получат от аптеката, какво ще спечелят дилърите?

аф

Далече си от истината . Пуши се и има упойващ ефект. Ефектът на CBD маслото обаче не е упойващ, а самото масло се приема на капки или с капсула, затова може би си мислиш, сче марихуаната за медицински цели не се пуши. Тук в Калифорния, местата за продаване на медицинска трева са доста, а от тази година се легализира и пушенето за удоволствие.

И всеки си я пуши с рецепта? Хахахахаах!

Както и предполагах. Нямате си и представа от марихуаната за медицински цели. Тя не е за пушене. А ти току що доказа че цялата дандания е да се легализира наркотика, за да се надрусате...

Точно конопът ще го излекува, да. Вервайте му! Впрочем, някои от лекарствата използват екстракти от коноп, но нямат унищожителните му ефекти върху нервните клетки!

Един лекар щеше да знае, че дозата прави отровата. В този ред на мисли все още има сироп за кашлица, който приет в достатъчно количество или в комбинация с още 1-2 признати лекарства, дава "интересни' ефекти. И какво да криминалирираме притежанието на сироп за кашлица ли?!? Да не говорим още коло варианти за постигане на тези ефекти има - направо ще рябва да военизираме фармацефтиката и билкарството за да не ни залеят едни "наркомански" истории. Хайде стига глупости, тревата е просто едно растение, което е малко по-шитоко известно, и което се ползва за лечение по нашите и ужди земи от хилядолетия на сам.