ВАС върна болничния прием с пръстов отпечатък

Петчленен състав на Върховния административен съд възстанови дейстието на Наредбата за прием в лечебни заведения с пръстов идентификатор.

Обратно в новината

Коментари - ВАС върна болничния прием с пръстов отпечатък | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Болниците сами си ги купуваха... Сега терминалите за изборите , комисиите сами ще си ги купуват....

Защо бе господа коментиращи когато стъпите на американска земя и се изправите пред службите доброволно си давате пръстовия отпечатък даже с поклон дано да ви разрешат по дълго пребиваване в Америка а в собствената си родина за нещо което няма нищо общо с пръстовия отпечатък виете като хиени на умрело. С какво толкова Ви се нарушава личната свобода Моля кажете ми защото не разбирам. Сигурно съм по прост

Да , да , нормално е да не разбираш,вижда се. Ставаш за говедовъд ,имаш някакви първосигнални представи , както казват надрусаните наркомани след тежка катастрофа, ма какво толкова се е случило, не разбирам. ? Виж как веднага се сещаш за Америка ? Май здраво си се опростачил, ама се справяш нали . Пълно е с такива като теб, да знаеш и там е проблема ,мучащи и нищо не разбират,само ако го затвориш в обор да не излиза , тогава се сеща за свобода. Иначе ако си тичка на улицата ,пей сърце - щастие ,птички, слънце, голяма работа ,че ще му вземат отпечатъците, какво толкова и на други им взимат,нищо не се е случило, не са му взели пари, не са му сваляли гащите,не боли, даже е весело, нищо,забравил си даже за тези глупости. Продължаваш естествено роден, свободен , волен и напълно безумен в съзнанието си на свободен хитрец. Точно такъв ни трябваш. Ставаш даже и за квартален, дори и като Ваньу Шарков - новатор с личен пример наблюдающ началник на здравната каса.

Е хайде да ви отговоря и на двамата защото за разлика от Вас знам за какво става дума. Когато влезеш в болница и не ти вземат" пръстов отпечатък" както се изразявате като те изпишат от там получаваш една сметчица в кояно е описано с най големи подробности какви точно манипулации са ти направени и колко струват. Копие от сметката получава и застрахователя ти който трябва да я заплати. Ако не си изряден си я заплащаш сам като поп. А в Българи явсеки иска да плаща 23 лева здравна осигуровка на месец при минимална заплата и ако може всеки месец да се изследва за по 700 лв с ИЛИ БЕЗ "пръстов отпечатък". Е това може да го обещава само Партията любима ама в съвременния свят няма как да стане

Извини ме, че си губя времето с точно твоята реплика, но тя наистина е показателна за начина, по който водим въобще дебати в така нареченото ни общество! Всъщност на съвсем простичкия въпрос ти си изписал поне десет директни обиди (да те питам кое ти дава право въобще да го правиш?), а в малкото останали съждения цитираш като видни светила на съвремието ни някакви наркомани или пък просто се подиграваш с човека, попитал нещо конкретно. Мога да ти гарантирам, че щом е толкова болезнено за личността ти малко да се развие и да допусне нещо ново до съзнанието си (просто чуй и разбери какво ти казват), то ще си останеш и занапред на това интелектуално равнище, понеже по този свой начин ти винаги бягаш от дебата по същество или пък правиш така, щото другите да са обидени и отвратени, че въобще ползват общият ни език за да се социализират малко с друг човек ( с толкова малко желание и знания за интересен разговор и толкова отблъскващ характер)! А ти ако все пак тайничко искаш да се промениш, прочети написаното по-горе още няколко пъти! Чети го много бавно и го разбери правилно! Защото аз въобще не искам да имам толкова ограничени и горди в глупостта си мои съграждани!

Защото в САЩ си се знае, че е фашизъм. А Москов е психопат и долно леке с мания за власт. Освен, че унижи целия български народ с пръстови отпечатъци, унижи цялото учителско съсловие с психотестове. А предвид шизофреничния му поглед, психотест трябва да направи първо на себе си. Освен това тези лични данни събирани по този начин, не се знае в чии ръце ще попаднат.

Принудително ти взимат личния персонален идентификационен код , даден ти от Господа. Той е само твой , това си ти но сам пред Създадетяля който ти е дал 23 двойки хромозоми и 232 гении . Дал ти е ДНК, заложил е в теб чудна програма, само твой персонален код. Изправен пред безумно усмихнатия дегенерат- господар ти се пречупваш в достоинството си , ставаш бубулечка ,червей,мравка, мишле, предаваш се и се подчиняваш, защото избора в съзнанието е живот или смърт. Не мислиш, н есъзнаваш, подчиняваш се и гледаш да изпълниш точно командата. Но това не е твоя свободен избор, това е избора на престъпната власт, която с тънкия усет на криминалния престъпник ,знае как първо да те изнасили в духа, да те подчини, а после както намери за добре да постъпи с теб. Подчиняваш се, приемаш го. Групата го приема. Властта ликува, наблюдава и измисля нови следващи уловки защото още можеш да понесеш ,защото той знае , съзнанието автоматично се самонастройва да оцелява във формата. Ти си вербован без дори да си разбрал, ти слушаш и изпълняваш,сключил си договор със сатаната, дал си му персоналния си код , ключа към теб, твоя свят , към твоята ДНК . Ти вече си друг, изгаврен и послушен, треперещ , сговорчив и съгласен ,търгуващ със себе си , със живота си, защото нямаш пари и си поставен на колене.

Четеримата осъдени от ВАС НЕЗАБАВНО В СЛЕДСТВИЕТО, за снемане на пълен комплект отпечатъци...вкл.от крака, от задници, и от мислите, независимо дали ги има!

От зелената тиква семките са само за герберасти, седерасти и соросоиди!!!

Продажна, корумпирана и гьонсуратски нагла съдебна система!!! Тия самозабравили се дерибеи преминаха всякакви граници. Освен да си пълнят гушите за друго не мислят! Съда непрестанно и цинично се гаври с народа!

Тези така наречени съдии, във този Върховен административен съд вярно служат на властта ,служат на всеки господар и това е ясно. Въпроса е ,нямат ли малко поне достоинство тези хора или за добрите заплати и власт,не е нужно достоинство. Думата магистрат явно няма стойност. Във всички случаи е обидно да си съдия или прокурор в административен съд. Разбира се въпрос на гледна точка, винаги ще се намерят,кандидати които с радост без да им пука, ще свършат каквото се иска от тях . Когато са бесели Васил Кунчев , едно циганче му е поставило въжето и е ритнало стола за една пара. Боже прости им, те не знаят какво правят. А човешко уважение не заслужават. Срам и потрес, цялата работа в една шепа народ от 5-6 милиона пръснати на 111 кв. км. площ , ще се оправи с отпечатъци от пръстите на хората ,когато търсят медицинска помощ. Кой болен ум, кой увреден мозък измисли да приеме унижението,оскърблението и насилието над свободния човек, д а го подложиш принудително на идентификационен скрининг ,без той за това да има нужда, желание,причина,без да е допринесъл с поведението си за подобно издевателство,освен ,че е болен и търси лекар. Срам и отвращение буди тази подигравка с човешкия разум. Третират хората като животни. За щастливите прасета и кокошки има директива, за третия пол , за беремнните хора я готвят, за правите краставици има, з акакво ли не. Само за нормалните хора - тормоз, унижение и осквернение от шайка злобни и лицемерни дегенерати. Отпечатъци в болница, не. Няма за кога и кого. По добре смърт . Живот сред криминални идиоти е същото.

Посягат и на последното, което имаш и те оставят без избор, или правиш компромис с достоинството си или няма да получиш медицинска помощ. Мачкат в духа, в достоинството, убиват представата на съзнанието за лична неприкосновеност. Родината ти те третира като емигрант, матриал, работна ръка,биологична единица, която краде и трябва да бъде идентифицирана приживе и след това. Оскърбяват и натискат най тънките струни на института на хабес корпус и пробват степента на интелигентност и свободомислие на общественото съзнание. Остави отпечатък или умри. И хората послушно чакат без ропот и съпротива, бившите работници и селяни, интелигенция осакатени в дух и мисъл от една бивша матрица, в редичка, като животни на опашка всеки да даде своя пръстов отпечатък и да влезе в новата матрица по страшна ,безмилостна и антихуманна.

Във ВАС Е КОНЦЕНТРИРАН ФАШИЗМЕЪТ, НАЦИЗМЪТ И ХИТЛЕРИЗМЪТ и ЕВРОГЕРБЕРИЗМЪТ!!!

Всички от петчления състав на ВАС да дадат веднага пръстов отпечатък и директно към затвора! ВАС да се закрие като изключително вредна и опасна подигравка с хората!

ДА СИ ВЪРНЕМ СОЦИАЛИЗМА И ВСИЧКИ ПРОСТОТИИ ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ, ЗАЕДНО С ПРОСТАЦИТЕ, КОИТО ГИ ВЪРШАТ.

Кажете имената на съдиите и след като "поговоря" с тях, сам ще дам пръстов отпечатък на полицията!?

Да са живи и здрави петимата съдии, да си получават заплатите, които са по-високи от депутатските, получени от моите данъци и все така "справедливо" да отсъждат. В Правителствена болница да си оставят завинаги пръстовите отпечатъци, да им ги мултиплицират после /дано не им се налага/.

Когато болницата те изнудва да дадеш кръв и си принуден да купуваш такава, вероятно тя получава бонус от здравната каса. Принудата да направиш задължително дарение е друго изнудване. Ако не платиш под масата, си отиваш по живо по здраво и вниманието ще бъде формално . Става страшно за бедното и нещастно население, включително и за олигархията,която се лекува отделно в т.н. правителствени, или по избор в чужбина ,но все пак и тя умира. В края на краищата за населението смъртта се превръща в желан избор. И без това чакат милиони бежанци от азия и африка, млади ,здрави и силни .- работна ръка за територията на германския евроаншлус. Местното застаряващо население е с отмиращи функции и явно за тях е без значение.

Няма диктатори от римската империя до сега , които да са задължавали болните ,дори да се намират в лагери, затвори, арести или в домът си , преди да бъдат лекувани да им се взимат отпечатъци от пръстите на ръцете. Това се прави само в тайните затвори на ЦРУ абу талиб, гуантанамо и други. Там задължително се прави. Сега явно за фронтовите територии, може би с оглед на бъдещото развитие на обстановката , за идентификация и пълен контрол на туземното население и по висока степен на сигурност за окупационния корпус, военните бази ,командни центрове и други,натовските господари ,чрез послушната власт го прокараха ,като нещо нормално и много необходимо в интерес на обществото . Няма да е чудно ако се сформират и подписки в защита на отпечатъците от пръстите , митинги колко е нужно и пр. Идиотии , колкото щеш. Здравната каса се превръща в пълен господар за нещастниците неизбежно попадащи в неините лапи.

точно да не говорим, че претекстът за това, да снемат отпечатъци от пациентите, бил злоупотребата на медиците демек жертвата е осъдена на това, щото е жертва на зоупотребилия от системата на москов - здравеопазването

ЗНАЧИ ЯПОНЦИТЕ ВПРЯГАТ ЦЕЛИЯ СИ ТЕХНИЧЕСКИ ГЕНИЙ, ЗА ДА ИЗНАМЕРЯТ БЛОКИРОВАЧ НА ПРЪСТОВИ ОТПЕЧАТЪЦИ, ЗАЩОТО С ТЯХ МОЖЕ ДА СЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВА: "Ако ви откраднат пръстовия отпечатък и го копират, може да направят фалшиви и да ги използват, за да се сдобият с достъп до смартфона ви или да влязат в район с ограничен достъп като апартамент. Тъй като устройствата, блокиращи копирането на отпечатъци ще са в продажба след поне две години, учените предупреждават или да внимавате със знаците, които правите с ръце докато се снимате, или да носите ръкавици. .. Професор Исао Ечизен от японския институт по информатика цял блокировач измисля и съветва "Кражбата на пръстови отпечатъци може да докара много главоболия". Пазете се. Защото скенерите на пръстови отпечатъци вече се настаниха трайно в мобилните телефони, лаптопи, хард дискове и електронни портфейли като алтернатива на паролите или ПИН кодовете и това са лични данни, които трябва зорко да се пазят. ТИЯ ТУКА ТЕ ИЗНУДВАТ ПОД СТРАХ ДА УМРЕШ НА ПРАГА НА БОЛНИЦАТА, АКО ОТКАЖЕШ ДА ГИ ДАДЕШ ПРЕДИ ДА ПОЛЗВАШ НЕОТМЕНИМОТО СИ КОНСТИТУЦИОННО ПРАВО.

И българите ще впрегнат техническия си гений!

Комундетаааа, я кажете сега, виете ли, виете ли! Боцнаха ли ви един пръстов отпечак ... отзад!

Съдиите да четат и друга литература, освен наредбите на москов Например това: bnr точка bg/16.01.17 в 17:53 "Японски учени предупреждават, че могат да откраднат пръстовите ви отпечатъци от снимка Японски учени са успели да копират пръстови отпечатъци от снимка на човек, показващ с показалец и среден пръст латинската буква "Ви" или знакът за мир. Професор Исао Ечизен от японския институт по информатика показва с експеримент как могат да бъдат свалени отпечатъците от снимка, направена с цифров апарат с висока резолюция от разстояние до сто метра. Копираните отпечатъци са с почти стопроцентова точност. Ние сме първите в света, които използваме любителска камера, за да извлечем информация за пръстови отпечатъци. Намерихме и удобен и ефективен начин да блокираме подобно нещо без да използваме сензор или услуга. Устройството се нарича биометричен блокировач. Блокиращото устройство всъщност представлява прозрачна лепенка, която не позволява пръстовият отпечатък да бъде откраднат. Скенерите на пръстови отпечатъци вече се настаниха трайно в мобилните телефони, лаптопи, хард дискове и електронни портфейли като алтернатива на паролите или ПИН кодовете. Това означава, че кражбата на пръстови отпечатъци може да докара много главоболия, отбелязва професор Ечизен. Ако ви откраднат пръстовия отпечатък и го копират, може да направят фалшиви и да ги използват, за да се сдобият с достъп до смартфона ви или да влязат в район с ограничен достъп като апартамент. Тъй като устройствата, блокиращи копирането на отпечатъци ще са в продажба след поне две години, учените предупреждават или да внимавате със знаците, които правите с ръце докато се снимате, или да носите ръкавици. "

Това ми хареса! А не трябва ли съдиите да четат и коментарите в нета, а само статиите?

сигур твоите коментари требе, я какви са академични и стойностни - далеч над японския учен тъй че, да, требе

По твоята логика, не трябва да хващаме и дръжката на входната врата, щото там има най-много наши си отпечатъци и ще си ги вземат без да те питат.

какво е това безумие на съда?!?!?! то е повече от ясно, че се нарушават конституционните права на хората 1. КОНСТИТУЦИОННОТО ПРАВО ТОЧНО НА ЗДРАВНООСИГУРЕНИТЕ ХОРА ДО ДОСТЪПНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ. ТОВА ПРАВО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОСТАВЯ ПОД УСЛОВИЕ, И ТО ЗА СНЕМАНЕ НА ПРЪСТОВИ ОТПЕЧАТЪЦИ!!! СНЕМАНЕТО НА ПРЪСТОВИ ОТПЕЧАТЪЦИ Е УСЛОВИЕ, КОЕТО ПРЕГРАЖДА ПЪТЯ НА ЗДРАВНООСИГУРЕНИТЕ ХОРА ДО ЗДРАВНИ УСЛУГИ. 2. НАРУШАВА СЕ И ПРАВАТА ОТНОСНО ЛИЧНИТЕ ДАННИ НА ХОРАТА. ТО ПАСПОРТЪТ ТИ САМО ПОЛИЦИЯТА МОЖЕ ДА ГО ЗАДЪРЖИ, ТИЯ ИСКАТ ДА ТИ ДЪРЖАТ БИОМЕТРИЧНИТЕ ДАННИ, ЗА ДА ПРЕКРАЧИШ ПРАГА НА БОЛНИЦА И ДА ПОЛЗВАШ КОНСТИТУЦИОННОТО СИ ПРАВО?! 3. ТОВА СИ Е ЕКСПЕРИМЕНТ - АКО НЕ МЕДИЦИНСКИ, ТО ДРУГ, КОЕТО НЕ МОЖЕ ДА СТАВА БЕЗ ИЗРИЧНОТО СЪГЛАСИЕ НА ПОДЛОЖЕНИЕ НА ТОЗИ ЕКСПЕРИМЕНТ - ПАК КОНСТИТУЦИОННА ЗАБРАНА 4. ХОРАТА СКОРО ПОКАЗАХА КАК ОТ СНИМКА МОЖЕЛИ БИЛИ ДА СВАЛЯТ ПРЪСТОВИ ОТПЕЧАТЪЦИ И ТОВА СЕ ИМА ЗА МНОГО ГОЛЯМА ОПАСНОСТ ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА ЗЛОУПОТРЕБАТА С ТОЗИ ОТПЕЧАТЪК ПРЕД ВИД ВСИЧКИ ДРУГИ СЕКРЕТНИ УСТРОЙСТВА, КОИТО ДАВАТ ДОСТЪП ЧРЕЗ ТАКЪВ ОТПЕЧАТЪК. ТИЯ ТУКА ЦЕЛИЯ ПРЪСТ ТИ ЗАВИРАТ И ПРАВЯТ НЕЩО С НЕГО, ВЗЕМАТ ТИ ОТПЕЧАТЪЦИ И "НЯМАЛО НИЩО". ТОВА Е ИЗРОДЕНО БЕЗУМИЕ

Това е ясно само на чугунените главни!

то така или иначе системата е докарана до състояние в което повече пречи, отколкото да помага на пациентите - накого му пука за пръста - просто пръст няма да се дава, няма и да се влиза в болница, подписва се декларация за итказ - и дай боже - съд в Страсбург и връщане на криминално отмъкнатите осигуровки - и от Москов и от дянков и от бесепари седесари - от всички - закривайте здравната система, тя е раково безаеждн оболна!

Дано ви вземат отпечатък за панделата!

Naglo престъпна тежко терористична декодирращо проникваща техника.. ВИжда се как терористи поникват и обемно увреждат поредна жертва през меридиан пръст ръка с ърце главен и малък мозък тяло

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ИЗИСКУЕМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПРИЕМ В БОЛНИЦА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ РАЙХ: 1. направление от личен лекар. 2.лична карта или паспорт. 3.пръстови отпечатъци,снимки профил и анфас. 3.декларация за имотно състояние 4. декларация за гражданско състояние 5. удостоверение за платени данъци от нап. 6. дарение на определена сума или имот в полза на Здравната каса. 7. задължително даване на кръв ,според теглото и ръста. 8.свидетелство за съдимост 9.декларация за съгласие да бъдеш лекуван ,както болницата намери за добре в твой интерес. 10.застраховка срещу смърт. 11.декларация съгласие за изследвания , каквито болницата намери за необходими. 12. Завещание в полза на здравната каса или болницата - по избор 13. телефони и адреси на близки, роднини 14. съгласие за избор на екип или по общия ред. 15. съгласие за донорство в случай на екзитус. 15. декларация за освобождаване от отговорност на болницата. 16.Съгласие в случай на смърт, погребалната агенция към болницата да те погребе за твоя сметка или на роднините ,където и както намери за добре. 17. декларация съгласие за плащане на лечението и престоя в здравното заведение продължило повече време от предвидено за съответната здравна пътека. 18. удостоверение за принадлежност към ДС и бившите тайни комунистически служби. 19. декларация съгласие по закона за защита на личните данни. 20. удостоверение от ЦИК,че на последните редовни избори си гласувал. 21. декларация съгласие,че всички твои разговори с лекари , санитари ,мед сестри и други в здравното заведение в името на твоята сигурност може да бъдат записвани. 22. Съгласие да бъдеш сниман от скрити и явни камери в здравното заведение по време на престоя ти там. 23.При постъпване задължителна проверка с дрегер 7510 за алкохол и прием на други опойващи вещества,както проверка за остри или други предмети опасни за твоята и на околните безопасност.

МАЙНАТА ВИ-ДА СЕ РАЗБОЛЕЕТЕ И ДА ИДЕТЕ ЗА ПРИЕМ В БОЛНИЦА...

Браво, така трябва. Сега разбрах,че за дати направят операция задължителто трябва да си купиш кръв. Не знам колко върви на борсата кило кръв ,ама иначе операция няма. Така ,че трябвада се помисли и за този въпрос. Регистрираш си се с пръстчето, даваш си там кръв според теглото ,попълваш си документчета и декларацийките, снимат те там, правят ти необходимите изследвания,правиш необходимите задължителни дарения , и ако искаш лежиш , ако искаш си иди в къщи, все тая,щом си регистриран проблем няма.

Ако нямаш пари да си платиш дебело, със без здравна каса - пиши се покойник! Да оставим мрачните връзки на лекарите с фармацевтичните компании и процентчетата! Такива са нещата, тук!

Браво на ВАС Най сетне някакво добро решение на БГ съд!

Браво!Отпечатъците ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да останат.

А трябва да се помисли и за почерков материал да им се взима, щото пишат анонимки срещу НАТО и се донасят един друг където сварят. Да попълват собственоръчно, декларации за идентичност и гражданско и имотно състояние при постъпването. С нищо няма да им навреди. А понеже започнаха тия, престъпления с ало , ало, добре е всеки като даде отпечатък и декларация да изпее една песен може и стихотворение да издекламира - по избор, за да се попълни гласовата картотека за идентификация. Да се регистрират и по гласчета ,за да е по сигурно.

Ананукий а фекалии няма ли да искате редно е и от тях да искате "отпечатък" или направо цели ??!!!

Ха хахаа, можее, ако отвъд атлантика разпоредят можее, също и от Германия ако ни препоръчат пак можее , а от ЕК задължително веднага изпълняваме щото тия ще спрат паричките. Прав сте, малко фецис за кадем, няма да е лошо , за всеки случай. Също и косъмчета от където лекарите преценят за по здравословно ,може малко и ушна кал ,да не се правят на глухи. А като се сетя,че и кръвните банки изнемогват а и донори не се намират лесно ,хуманно е и трябва, да се помисли и по тези въпроси,защото светът се променя и всеки трябва да се жертва за другия. Няма как ,светът е едно голямо село и Митоди Андреев дебне от всякъде...................

Сега само да посмеете да почнете търговия с пръсти, истински и сделани. Ще следим и кой хванем ,ще го обявим за ДС и на кола за назидание на останалото стадо. И само някой да посмее да мрънка или протестира, ще види болница на куково лято. Това е за ваше доброо, да не се крадете един друг, да сте здравии, да си мислите ,че някой ще лекува жалкия ви животец. Когато някой ви разбие къщата , да го хванем по отпечатъцитее,това е всичко за вас избирателите. . Значи,разбрахме се, първо отпечатъка на пръстите, а после ако искаш иди си в къщи да си лежиш в бърлогата.

Сега остава,да се оплачете на клепоухия или на някой поп-по избор!

Щом пръстовият отпечатък,който гарантира 100%,че няма фалшиви пациенти остава,значи трябва да се премахнат лимитите на болниците!

някои не знаят какво искат да стане, не могат да кажат защо пръстовите отпечатъци са грешка, защо тогава риваха, пелтечеха, обвиняваха! Що за несериозни и некомпетентни хора ни управляват и то на най-високо ниво?

Наистина ли си мислите това ? Няма никакво значение дали е компетентен или сериозен. Никакво. Важното е да е послушен и да изпълнява. Има кой да е компетентен.

добре де, ще борим кражбите, а оня милиард, дето Дянков взе от касата, него няма ли да го връща! Все парите не им стигат, и за увеличение на вноските говорят, защо, за да дойде някой друг пак да вземе парите. Докторите им виновни! Те тия дето крадат , ще си продължат, има си начини да се манипулират и тия отпечатъци.

Дянков обърна икономическата криза на БСП е ръст на ГЕРБ и то в невиждана световна криза. Ако това струва милиард, ела и го кажи. БСП харчеше по няколк омилиарда, правеше по 1000 процента инфлацоя, с което сумите касата намаляха 1000 ПЪТИ!!, а Дянков все още е по-виновен, че преместил едни паи от каса в друга каса. ГЕРБ ги изкара тези пари вече десетина пъти, като само валутният резерв е 14 милиарда и е със 7 милиарда повече от при БСП! Но лайнетата от БСП продължават да хленчат за милиарда, ползван тогава с цел оптимизация и намаление на загубите на страната. Ако ви е толкова акълът, значи и дереджето си заслужавате.

мнооо си тъп, ве, Сашеее! И досега никой не го знаеше! Защо трябваше да си отвориш устата и всички да го разберат, а, мамин?

Дори да предположим, че това което казвате е вярно, остава въпросът, защо точно парите от здравната каса, които всички ние сме внесли, за да има пари В здравната каза, а не да се попълват някакви дупки. Това е все едно, да отида в магазина, да си платя телевизор, но продавачът да ми каже, че няма да ми го достави, защото собственикът има нужда от кола и с моите и на други клиенти пари смята да си я достави!!! А здравето не е като телевизор, без него (здравето) не може.

Добре, така трябва.

Браво очакваше се ,смеят ли да се противопоставят. Никога. сега жална им майка на всички на фронтовата територия , всички с отпечатъци на пръстите и снимка профил и анфас, пълна идентификация, тотално следене, да гласуват под строй задължително, да бачкат, да плащат, да обичат нато и одата на радостта, за мразят Путин, да слушат и да не мислят. Достойни т.н. магистрати. Да живее великият четвърти германски райх. Кой не скача е червен. Времето е наше, Тръгваме с танковете пак на изток.

Към трол "?" 02.02.2017 16:43 и трол "meto" 02.02.2017 16:45, които не разбират как се лъже и спорят с потърпевш и окраден здравно осигурен! Нищо не се случи с мен. Болният е по-болен, битият си е бит, е..баният е е..бан и т.н. Въпрос: Какви оплаквания в МВР-ета, Прокуратурите и какви 5 лева, бе колегите ми препоръчвате?!!!!

Разстрели трябва!!!!!

какво толкова се коркате, бе, радев ще ви увеличи пенсиите, а курнелия ще ви излекува. пък ако се вземат, ще увеличат и раждаемостта...

Пръстовият отпечатък не контролира нищо повече от личната карта. И по двата начина могат да се извършват манипулации. Тези злоупотреби са решени много лесно в европейските страни и нашите управници знаят това, но са в далаверата и не искат тя да спира. Как е спряно източването на здравната каса в Европа, ето как- в края на годината всеки пациент на здравната каса, за който тя е платила някакви пари, получава писмо какви прегледи и лечения са му направени през годината и колко е платила здравната каса, кой е получил парите.Обаче наи отдолу в писмото има адрес и телефон на който пациента може да се обади ако има несъответствие т.е. ако има извършена измама.Това е начина за контрол на източването на здравнате каси в Европа и той работи.

картата не ти я снимат 'за после'.

Преди, когато се влизаше в болница с лична карта, навсякъде там имаше копирани на ксерокс лични карти, с които се лъжеха входните скенери! Там се краде много и затова е голямата аларма!

Съгласието или несъгласието на пациента би могло да бъде използвано за субективен контрол. Но... субективен, а не обективен. И да е несъгласен пацинтът, той ще се съгласи, защото знае че, медимафиотите ще знаят това. А в наши условия, та и в края на годината - я камиларя, я камилата, та несъгласни камили няма да има.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

ААА, да Държавна сигурност е виновна. Как не се сетих. Все пак, и най диктаторските режими на всички времена, не са се сетили принудително да взимат отпечатъци на своите роби. Доживяхме. Идентификацията е изключително важна. Браво цереушники, прокарахте го и народа търпи, мисли си , + да спрем източването на здравната каса+ , да направим светът по светъл, да кацнем на Марс, да изкопаем отново Беломорканал , да победим вулканите. Ура , другари. Мисля,че трябва да се свали прага и да им се забрани да се разплащат извън банките, със суми над 500 лева. Да свикват, да плащат с карти , а после направо с пръстов отпечатък. Време е и за инплантиране на чипове, да са спокойни че всеки момент ще ги открием и са в безопасност - имат нужда от сигурност.

Господа, известно е, че лечебни заведения често си приписват процедури и обем на извършена работа за да крадат от Здравната каса нашите здравни осигуровки. Неслучаен случай или както казват чуждопелтеците - "казус". Пациентът лежал нощ в болницата след операция, но подписал за шест - няма как да се "опъне" без последствия за организма си. Печалбата - кражба е поне 500%. Друго би било ако всеки ден прибор го регистрира - бил ли е там, ял ли е, преглеждан ли е, имало ли е процедури.. Контролът с дактилоскопия не е достатъчен за да се спрат кражбите, но е пречка за тях в условията на мафиотизирана медицина. И да ви изглежда инак, предложеното от г-н Москов е разумно и полезно, и не той защитява мафията, а някои с имена, посочени в текста. Вижте ги - там ги пише.

Знам, че ще събера много минуси ама и много ми дреме. Москов не е цвете за мирисане, но заслужава извинение, т.к. всички го обвиниха в незаконни действия по този случай, далеч преди да се е произнесъл окончателно съда. Болниците станаха бездънни ями и трябва от някъде да се почне. Пръстовия отпечатък е една малка част от всички необходими мерки. Да, той не е гаранция, че ще лежите 1 ден вместо 4 както е по пътека, но поне има шанс да спре записването на пациенти, които даже и не знаят че са лекувани. Някой по-долу каза, отпечатъка не е панацея, но е мярка в правилната посока!

Точно така е! Повечето хора плюят по инерция защото по принцип си плюят, а не защото им е ясен смисълът!

Браво Яворчо, ти си отворен. На тоя прост народ нищо не му е ясно,за това трябва здрава ръка и камшик. Има кой да мисли вместо него.

Така се случи, че се озовах в "една" частна бг-болница, която работи (по-точно "изработва") с т.нар. здравна каса. Дадох всичко, каквото имах - пръстови и всякакви други отпечатъци, пари кеш и т.н. Срещу тези мои усилия лекуваха друг болен! Моля колегите за коментар.

А с теб какво се случи?

ами отиваш в меверето и здравната каса и подаваш сигнал против болницата.

Как разбра , че са лекували друг болен? И с Вас какво стана? Прилича ми на свободно съчинение...... С извинение.

на следващите избори пак ги изберете тия същите тъпунгери, та да ви вземат отпечатък и от гъза

Стига с тези тъпунгери бе! Да изберем умните, които ще реформират здравеопазването, съдебната система, образованието, сигурността, което пък е предпоствавка за увеличаването на доходите! Това е истината!

абе то здравеопазвнането е на път да се реформира. за съдебната реформа трябва промяна в конституцията, която изисква 70 процента подкрепа в парламента, което не виждам как ще стане. бсп и дпс са против съдебна реформа.

Никой не си прави илюзиите, че пръстовият отпечатък е панацея и ще спре корупцията. Той е само инструмент, който може да я ограничи. След въвеждането на индивидуалната електронна здравна карта, която разбирам че е почти готова, ще имаме елктронно досие. За всеки ще е ясно, от коя до коя дата къде се е лекувал, за какво се е лекувал и как се е лекувал. Тази карта, заедно с пръстовият отпечатък вече ще са сериозна гаранция против източването.

И защо се бави картата, а за отпечатъците спешно се харчат пари? Достатъчно е като ПИН кодовете на НАП и НОЙ да има и за Здравната каса. Влизаш и виждаш кога, къде и от какво са те лекували. Регистрираш си и поща или телефон и получаваш съобщения като те лекуват или "лекуват".

Спешно се намериха пари за отпечатъците, за да спре голямото разграбване - един коментатор говори за милион на ден. Това е техническо, лесно решение. Здравната карта очевидно е много по-сложен продукт!

има УКД

В името на човека, ПРОТИВ ЧОВЕКАV Това е основния принцип на действията на Москов и компания. Те и в момента те агитират така, че ти казват АЗ те мразя, но ти си ми нужен. В безсъзнание човек, не може да диша, но го бавят и му търсят пръстите, за да вземат отпечатък на ДВАТА пръста. Това е то лечение по московски.

Поправи си обектива, образът ти е изкривен!

Най отговорно заявявам, че това е истина. В допълнение даваш у...на и чистачката моли придружителят ми да я занесе в лабораторията. Проблемът е в мениджмънта. Всяка сутрин в хемодиализите взимат по два пъти пръстови отпечатъци на треперещи хора.Защо!!!!

Пак, греда другари!...

1984, Оруел

ще носи чувалите с двата вида "хранилища" ?

ВЪВЕДОХА В ПАРЛАМЕНТА ПРЪСТОВИЯ ИДЕНТИФИКАТОР, СПРЯХА ДА ГЛАСУВАТ БЕСЕПЕТО С ЧУЖДИ КАРТИ !!! НАПРАВИХА ГО В БОЛНИЦИТЕ, ДРАСТИЧНО НАМАЛЯХА КРАЖБИТЕ !! НЕ СЕ НАГРАБИХА ЧЕРВЕНИТЕ ХИЕНИ, И ТОВА СИ Е, ИСКАТ ОЩЕ !!!!

абе това с чуждите карти иди доиди няма голяма разлика за краиният резултат - ако си седи в залата пак ще гласува по същият начин, както когато го няма. при пръстовият отпечатък - резултатът е един милион по малко кражби на ден - триста и шестдесет милиона по малко кражби на година.

затова , значи като дават Парламента по телевизията, на таблото се изписва, че в залата има , примерно 165 депутати, а то видимо не са повече от 80-90....? Ама че си и вярваш?!

Много си отракан,бе-като чобанска манерка...