Константинов: Рядко умират родилки в България

Държавата трябва да има ясна здравна политика и да гарантира достъпност на всички български граждани до лечение.

Обратно в новината

Коментари - Константинов: Рядко умират родилки в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

защо не стават докторите

Г-н министър, електронната здравна карта е просто една голяма далавера, особено ако се прави на смарт карта или флашка .... залудо ще отидат над 10 млн. лв. Още повече, че по времето на НДСВ и БСП вече е правено нещо подобно и са похарчени немалко пари за него ..... Явно същите икономически субекти отново влияят и ще се опитат пак да източат бюджета ... този път с вашия подпис. Питайте и г-жа Борисова, вашата предшественичка, тя също беше впрегната в тази игра. надявам се че вие ще бъдете малко по-подготвен от нея. Далаверата се крие в предлаганият хардуерен ключ, който води до 40 -50 пъти по-високи разходи от обикновено софтуерно решение с уеб базирано приложение. И на вас ще се опитат да пробутат скъп хардуер.

безпримерна наглост!

Тоя вярва ли си - четири за един месец. Негодник, пък и ще говори. Ни срам, ни очи.

Право е мекерето. Рядко - не значи в сравнение с какво или с кое време. Иначе сме по-добре от Судан и спинясала Африка!. А това, че е по-зле от преди у нас? - За това са виновни комунисти, костовците, кобургът. Ние сме чисти... ГРОБАРИ и за нас е добре да има повече работа...

9ч година, когато раждах дъщеря ми си платих 1000 лева на гинеколожката и анестезиоложката, не съм от богатите, но ето системата, българия е на 1-во място по корупця и рибата мирише от главата

В момента всички са недоволни - и пациентите и медиците. Време е и двете страни да си формулират ясно претенциите и да се търси системата, която осигурява допирната точка между двете . Информация за размисъл: все по-малко са желаещите да стават лекари, все по-малко от завършилите отиват на работа в болниците и все повече от тях напущат България. С оплюване и псувни по адрес на докторите положението дали ще се оправи?

Прав си ФИЛОСОФЕ ! Личното отмъщение е на път да влезе в ОБРЪЩЕНИЕ !!?

Ако на някой от тези- "безсмъртните" дето управляват се случи нещо, като на нас- обикновените хора- някой да пострада фатално от лекарска грешка, или пък да съда да оправдае очеваден престъпник, който е посегнал на тяхно мило детенце, или роднина... Дали така умно ще обявнява именно това? Ако ( не дай си боже ) почине близка на тоя- родилка... Така спокойно ли ще гледка, миличкия..?

До обозначилия се като лекар Кой в България взема европейски заплати , за да получите Вие такива. Стандарта и средствата за живот не са еднакви с тези в Европа. На тези условията които не им изнасят условията да разкрият чсюастни болнизи без финансиране от държавата и докажат колко са добри. Лошото е че в Момента по голяма част от лекарите приемат че това което получават от бюджета пада от небето, обществото им го дължи , като подарък , а за да лекуват хората всеки трябва да си плати. Господа не се ли самозабравихте. Дано господ Ви съди за безобразията които обикновените хора преживявят.

Айде сега ти кажи какво работиш, какъв ти е месечния доход, каква сума месечи здравни осигуровки плащаш и дали твоите претенции са съизмерими с това, което държаната дава като заплата на един средностатистически лекар. Казаха ти го-каквито заплатите, такава и отговорността. Стани ти доктор, давай дежурства делник и празник, разбий си съня, натрупай негативно облъчване от вечно недоволни и претенциозни пациенти и тогава ела да говориш!

Кой пък е споменавал за европейски заплати? Май говориш нещо заучено! Лекарите са интелигетно съсловие и могат да преценяват реалностите. Но примерно, една фолк-певица да получава на участие колкото един доктор за половин година без това да впечатлява някого говори за пълна деградация на стойностите. Ако продължава така, ще се лекувате при бабите си.

Бяла мафия. За това което предлагат заплащането даже им е много, като не им изнася да се изнасят, само че, по белия свят не им трябват дебелогъзи, калпави и алчни търгаши в бели престилки а лекари.

bira_more

Ми то на запад отиват баш лекарите. А за тези пари, остават - баш тези които описваш. И няма как друго да бъде. За толкоз пари - толкоз.

А защо убеждавате родилките да раждат със секцио, като риска е по-голям? А? Аз знам - защото е по-лесно кръц и бягай, а не да чакаш часовете като при нормалното раждане...

Константинов: Рядко умират родилки в България! Я питай починалите родилки, харесват ли им твоите думи?Я питай останалите сирачета и семействата им, олеква ли им от твоите думи?Мислиш ли,че тези родилки са искали да се случи това с тях ли!

Е защо забремянават. Има си статитика. Всяка година по около 6 жени умират в резултат на усложнения свързани с разждането. По смъртност на 100 000 разждания статистиката ни е по-добра от на половината Европейски страни.

Тоя вярва ли си на дивотиите,които бъбри?Всички знаем,че си отиват хора,които не са си платили,независимо за какво медицинска интервенция:раждане,операция от сливици...Как не ги е срам тези политици да дават изявления след такива гафове?!!Ей,нарочно го правят,нищо случайно няма!Морят хората и се дупят на богатите чужденци.Но и техният край ще дойде,какво си мислят!...

Как пък на о-в Малта сте толкова наясно с положението в болниците на България? Това, което твърдите е подходящо за митинг, но не отговарят на истината. Платил или не - в медицината ,за съжаление, няма гаранция. Отделен е въпроса, че претенциите към лекарите трябва да са адекватни на заплатите им. Явно нямате медици в семейството и не си давате сметка колко изтощителен е труда им с постоянни дежурства и напрежение. За лекаря също е голям стрес да му почине пациент и няма такъв, който да го допуща преднамерено.

Недей така, жената къса билетчетата на входа на Мдина, издигна се, преди работеше в санитарния възел на площадчето отпред. Титан на мисълта!!!

Заради такива като теб напуснах страната.Беше ми писнало.Как ще обясниш че в Неврологично отделение с 40 заети легла има 8 лекари и 8 сестри.Искаш достойно заплащане а,ама всеки път при съкращение махат още някоя сестра.Колко пъти съм влизала в лекарския да докладвам за болен с проблеми и почти съм била гонена,защото прекъсвам следобедното им кафе и спокоъствие.Колко пъти съм отивала на работа в 8 часа и още не приела дежурството пациенти (платили на лекуващия лекар ,чукат на вратата за да им направя манипулациите първо на тях,че се били разбрали с лекаря да си ходят вкъщи след това.А болните в интензивния сектор да чакат ,те не бързат за никъде,нали и без това са на косъм да влязат в отвъдното.Докато не се отсее плявата от качествените лекари(тези които имат морал и съвест) здравеопазването ще е на този хал.

Може да нямам близки медици но когато тръгнах да раждам през1982г моята и в момента 90 годишна жива баба ми каза кръстейки се ,че родилката е с единия крак в гроба . Да но това е минало тя е родена през 1916 г. раждала е през 1936 , а сега това е недопустимо .Тогава и телефони не е имало а сега си ги носим в джоба возили са се с файтони ,а сега летят в космоса и още ....още , срам е да умират родилки та това е естествен процес...нямам думи ,господ да пази дъщерите ми !!!!

Ама пич, ако на някой не му харесва професията "лекар", да спре да я упражнява. Що трябва да умират невинни хора, за това че тоя или оня недоволства? Не е много логична логиката ти.. :)

Малко са да - пренебержимо малки са страданията на тези хора нали, все пак цифрите и процентите са по- важни ! А и те не умират по вина на докторите нали - явно пациентите сами така са си решили ! С две думи няма виновни, случвало се и сме с няколко процента по-малко от Дания или друга произволно избрана страна ! Писна ми от евтиният популизъм на управляващите - стига глупости, цяло чудо е, че не са измрели повече имайки впредвид некадърността на докторите ни, мърлящина на сестрите и алчността на всички индивиди в бели престилки - за тях човешкият живот не е от особена ценност, защото ежедневно се сблъскват със смъртта и не им пука за страданията на хората ! Съд до дупка и лична разправа с некадърните и алчни доктори - твърдо съм за това !

защо след като сме европа прилагаме USA стандарт за здравната каса а не Eвропеиска?? кои цели да избие законно бг нароdа с болести и невазможност за лечение както е в USA? и защо полицаи .военни общинари .депутати не плащат здравните си осигоровки ,като бг бедния народ, а ние , които едва иZHранваме децата си плащаме на тия изкартеняци ???то цигани то полицаи то депутати то министри? докога ще ни крадете ?кога бг хората ще видят че истинският проблем са циганите .дарjaвните хрантутници министри и dепутати??а не маики с малки деца,пенсионери ,инвалиди и вдовци? кога ше имаме здравна европеиска реформа а не USA престапна закOна погребална реформа?

Г-н министре, твърдите, че хоспитализациите до 10 -ти декември т.г.,са 1 619 262, а хората, които са избрали екип, независимо дали за раждане или за друго, са 24 752 и това е 1,5%. Това е игра с цифри. Не всички постъпили в болница /хоспитализирани/,са били там за оперативна интервенция. Някои са били за изследване, други за овладяване на текущо заболяване, грип, пневмония, диабет, отравяне с нещо, дископатии, болни бъбреци - може много да се изброява. Правилното е да кажете, колко хора са били за хирургическа намеса и тези 24 752 - избралите екип, какъв % са от тях. Вероятността избралите екип да са около 75% от нуждаещите се, е много голяма и Вие го знаете!

ЗАЩО НЕ ВЪСТАНЕТЕ СРЕЩУ СИСТЕМАТА! НЕ ВИ СТИСКАТ ХАЛКИТЕ НАЛИ?! МНОГО Е ЛЕСНО ДА ЗЯПАТЕ ТУК В АНОНИМНОСТ. СРАМ ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО Е БЪЛГАРИНА

Не е страшно да забременее жена. Страшното е, ако забременее мъж, че ще трябва да се пръсне за да го роди.

мъж дори не може и да износи плода, сърцето на мъжа не е устроено да издържи на натоварването, мъжа е само донор на сперма

Не че съм почитател на този плазмодии, но журналистите пак са преиначили думите му.Рядко умират родилки, демек може и по-често.Глупаци.

Предлагам първо никой министър да не се гаври с мъката на близките на изтормозените и убити пациентки.А не защитниците знаете какво...

Д-р Константинов е интелигентен човек и абсолютно не заслужава подобни коментари. Вие като сте толкова умни, кажете да чуем какво предлагате!

предлагам, първо ваши близки да бъдат удостоени да посетят шейново,второ тези които ви плащат за да пишете, също имат жени и деца/дай боже/...не се ли замисляте на чия страна заставате?

Първо-имаш поне 7-8 месеца за да си избереш без ограничения добрата болница Второ-наистина смятам, че раждането трябва да се освободи от платен избор на екип Трето-ако заплащането по пътека за раждане не се коригира, няма да има кого да псуваш, защото това си е отговорна дейност и няма кой да я върши за 400-500лв Четвърто-всяка бременна трябва да се проследява за да се знаят евентуалните проблеми и да може да се реагира адекватно Пето-време е в болниците да има прозрачност и да се знае от пациентите колко струва на държавата всяка една пътека. Три милиарда годишно за здравеопазване- редно е да знаем за какво се харчат тези пари и защо лекарските заплати си остават толкова скромни, та се налага да работят в ДКЦТ и частни кабинети.

Ми, чети, бре! Писали са хората, интелигентните не са в правителството!

защитник на безхаберни убиици в престилки как се нарича???значи е нецензорно/а е цензорно да ни се подсмиват разни министърчета.добре дошли в България ,тук се умира ако не си избереш/платиш/ екип ,нищо че се осигуряваш.

УМИРАТ Г-н Константинов !!! защото се превърнахте в търговци и политици !!! ... но отговорността ще ви се търси вече персонално !! За всеки БЪЛГАРСКИ ЖИВОТ,отнет от лекар търговец ! Или както казва мъдрият ни народ: " Лакомият гъз кръв сере " ! Г-н Константинов.

Персонална отговорност не само в болниците, а за всяка личност заела държавна служба. отговорността е според заеманото ръководно положение. Министър председател с най -голяма отговорност, явно гласуване в парламент. Само тогава ще има минимален ред.

Олелеее,каква достъпност до медицински услуги,какви 5 стотинки?Има ли смъртен случай поради лекарска небрежност статистическите данни просто трябва да замълчат!Г-н здравен министър,и сега какво?Трябва да се успокоим,понеже статистиката казала едикакво си?Вие успокоихте ли се със тези проценти?Ако е така си извадете сърцето и и си го изяжте!Преди 2 месеца моя близка трябваше да се подложи на лъчетерапия.И понеже в БГ има само един такъв апарат,който ще свърши нужната работа,пред кабинета на онко-комисията хората бяха като озверели,освен всичко и смазани от диагнозата и болкитеНапук на това бившият нац.консултант по лъчетерапия,която работи в тази клиника смазваше с арогантното си и грубо поведение надеждите на пациентите!Накратко колега Константинов-стига с тази статистика!Нито ще излекува някого,нито ще подобри живота ,може само да успокои някое друго министърче,което май е забравило отдавна прочетената Хипократова клетва.

Родила съм 2 деца и много добре знам, че раждането си е един много рисков момент. НО: Тук не става въпрос колко са починали, а ЗАЩО? Това момиче си е отишло поради небрежност и безхаберие и нищо не може да извини толкова много лекари, през чиито ръце е минало, докато стигне до гроба! Това е престъплението, а не сухата статистика, с която г-н министърът ни хвърля прах в очите!

Тоя да не се прави на по-малоумен, отколкото е! Вярно е,че навсякъде умират родилки, проблема е,че у нас умират защото са били размотавани, връщани и разигравани от убийци в бели престилки.Не е ли престъпление едната родилка да почине защото не са направили ревизя след раждането и е останала плацента,която е загнила и цели 40 дни нито един от смотаняците да не се сети,че това е проблема на младата жена! А другата дето я карали да се разхожда! Нямам думи!

Този избор на екип трябва да се премахне, а така искош или не искаш все те карат да плащаш за екип. И все повече хора ще умират щом не могат да платят. А тозш тэпигьоз който узакони избора трябва да го премахне сега. Този избор е узаконен рекет.

Тоя измисли избирането на екип,което доведе смъртните случаи на родилките!Това беше много тъпо и трябва да бъде изгонен най-позорно!Идиот.

Но пък като почне - краят му се не вижда. Да ви имам аборигенското мислене и "шамански грижи" и баене за здраве против уроки, да ви.

Държавата трябва да има ясна здравна политика- Трябва трябва трябва хайде хващайте се найсетне на работа ,а не само какво трябва или какво е било, мансата ви свършва ще си останете с ТРЯБВА И БИЛО.

Факт е, че секциото е по-рисково и трябва да се прилага само като животоспасяваща операция. Министърът има ли представа, поради каква причина е нараснал броят на ПЛАНОВИТЕ оперативни родоразрешения? И кой, как, защо предизвиква явлението "секцио по желание на клиента"? Представяте ли си, ако цената на нормалното раждане се окаже по-висока от тази на оперативното, как операционните към родилните зали ще се отварят само от дъжд на вятър?

Цената на клиничната пътека 141 - раждане , независимо от начина на родоразрешение , е 470 лв. Няма разлика при нормално раждане и секцио.Касата плаща една и съща фиксирана сума и тя е 470 лв.

Поредният демагог, който открива топлата вода! Определено безскрупулен човек да казва такива неща за родилките, и една родилка да умре е много за 21 век или 19 век? Гледа като кученце БoБo & му говори такива неща дето иска да ги чуе направили електронен регистър сега и системи даже на флашки! Определено говори велики глупости за здравни карти, от колко години всеки министър прави здравни карти и пак нищо, усвояват се пари и токова

Галфон, но министър, при това и гинеколог!

1.Нека Здравната каса спре да финансира частните болници. 2.Променете цените на пътеките 3.Направете заплатите европейски. Тогава искайте резултати. В Кюстендилската болничка на какви ли пари се е подписвал министърът....

По т.1-Защо? По т.3-Как? И като съм работил в болницата на Свищов и знам как се работеше там ,какви резултати ще търсим и съответно намерим? А на каква заплата се е подписвал в старо време министъра- не ме интересува. Но определено смятам,че СЕГАШНАТА му заплата е НЕЗАСЛУЖЕНА !

Е що бе колега, да не ни финансира касата ? Да не би да си вършим по-лошо работата? Има общини и области, в които думата КЕШ не се знае какво означава. Дай пък частниците да умираме. Не стига, че държавата 1 стотинка не ни е дала, че не просим и хленчим непрекъснато, ами и касата да ни отреже искаш. Та нали при нас се лекуват поданиците на тази същата държава, при това със смешните бюджети, които ни се отпускат, с всичките изисквания които са и за държавните болници, но с никакви облекчения и помощи. Та тези същите пари, които ти свидят, частника използва неСАМО за добавка към заплатата, а за ВСИЧКО !!!! ОТ...ДО. Анадъм му ?

Имате само малка грешка в изказаното. И то е ,че изискванията към частните болници са същите както за държавните. Ако във частните б-ци хлебарките се разхождат така ,както в държавната болница във Враца ,не само ще Ви затворят учреждението ,но и няма да се учудя ако Ви вкарат "на топло".

Колега, защото не е правомерно да взимате пари и от Здравната каса и от пациента. Оборудвате се с техника, но две трети от пациентите ви са в държавните болници, с усложнения . Обикновено работите и в частна и в държавна болница и едва ли сте толкова старателни на двете места.... Хайде, да не си изкарваме кирливите ризи тук!

трябва да си за да направиш такова изявление след поредицата смъртни случаи на родилки! Нещастник герберов!