Коментари - Провериха 4 болници заради смъртта на 19-годишна родилка | Днес.dir.bg

Провериха 4 болници заради смъртта на 19-годишна родилка

Агенция “Медицински одит” извърши проверки в 4 столични болници - АГ “Шейново”, Инфекциозна, “Пирогов” и Александровска, за смъртта на 19-годишна родилка. Очаква се в скоро време да бъде готов и окончателният доклад.

Обратно в новината

Коментари - Провериха 4 болници заради смъртта на 19-годишна родилка | Днес.dir.bg

Коментари

Диагностиката в Бългаиря е на много ниско ниво. Образната диагностика (ултразвук, рентген, скенер, магнитен резионанс) са особено зле! Преглежда се механично без да се гледат изследвания, които по прицип много помагат за идентивифициране на харектерни особености в образа. Отделно от това в медицината са се намърдали пеелбари, които не допускат кадърни кадри. Този пробелм не е само в БЪлгария, но и в цял свят. Административният натиск срещу истинските лекари е непосилен за така или наче рядко срещаните добри специалисти, които радеят за холистично лечение. Оказва се, че за едно от най-ценните неща, зддравето, общееството ни не може да се погрижи по най-добрия възможен към момента начин - заради парите, които се въртят в здравеоапзваенто и заради алчността на мениджъри и администратори, а също и политици респективно. Това е то!

как може такова нещо! Цялата настръхнах - мир на душата на момичето и дано вече няма такива случаи...

,А Е НУЖНО ДА СЕ ОПРЕДЕЛЯТ ПРИЧИНИТЕ ЗА ТОВА,И ДА СЕ ВЗЕМАТ ПРЕВАНТИВНИ МЕРКИ ДА НЕ СЕ ПОВТАРЯТ ТЕЗИ СЛУЧАИ ! Поуки трябва да има ! За състоянието на здравеопазването се съди най-вече по състоянието на майчиното и детско здравеопазване ,по смъртността и здравето на населението ! Здравеопазването зависи от възможностите на обществото ,от рамките на разходите,които може да си позволи за общо-достъпно ниво на здравеопазване.Здравето зависи от политиката,икономиката /дали е замърсяваща околната среда с комини,запрашаване и токсини от фермите към водите и почвата,дали е доходна и производителна ...или причинява щети с високи разходи за здравеопазване ,надвишаващи приходите / и демографската структура -образование,обща и здравна култура на населението по групи .ОГРОМЕН ПРОБЛЕМ И ТЕЖЕСТ СА БЪРЗО РАЗМНОЖАВАЩИТЕ СЕ МАЛЦИНСТВА С ВИСОКА КОНСУМАЦИЯ НА МЕДИЦИНСКИ УСЛУГИ,БЕЗ ОБРАТЕН ПРИНОС-НЕ ВНАСЯТ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ ,БЕЗ ДОСТАТЪЧЕН ПОТЕНЦИАЛ ЗА ИНТЕГРАЦИЯ ,БЕЗ УВАЖЕНИЕ КЪМ ПРАВАТА НА ДРУГИТЕ

Преди 6 месеца и аз родих в "Шейново". По-добре да я затворят тази болница- вътре са касапини и недоклатени лели. Толкова некадърни специалисти на едно място не съм виждала. Явно конкурсът за работа в болницата е по некадърност и грубост. Трябва да съм благодарна, че и аз и детето ми излязохме живи от там. Досега не съм чула някой да е бил в "Шейново" и да има добри отзиви за болницата.

майчин дом е даже по-зле.

БОГ да прости жената...На семейството - здраве, кураж, сили и вяра в доброто... Всеки един от нас ще се изправи пред НЕГО и ТОЙ винаги ще помогне...

В края на краищата, подозрението за салмонела потвърдено ли е или отпада? Защо здрава родилка получава инфекция след секцио? Може би, са рязали пъпната връв със сърп, както е било в началото на миналия век?

" Лекарите скарани , сестрите докарани , санитарките прости , болните бог да ги прости " Радой Ралин

Здравеопазването ни е скапано, спор няма, но човешка съвест, отговорност и грижа за пациентите не се придобиват. Нали това се изисква за да бъдеш лекар. От хора с "най-хуманната" професия много лекари станаха безхаберни търгаши, за което извинение няма, защото в тяхната професия немарливостта и безхаберието причиняват смърт.

Точно. Ей за това говорим.

ТАКАВА ХУБОСТ ДА ЗАТРИЯТ! ФАКТА, ЧЕ СА Я РАЗКАРВАЛИ ИЗ ЦЯЛА СОФИЯ БЯГАЙКИ ОТ ОТГОВОРНОСТ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КАКВО Е В ПРОВИНЦИЯТА, КЪДЕТО ИМА ЕДНА БОЛНИЦА И ТУК-ТАМ СПЕЦИАЛИСТИ ОТ МИНАЛОТО ХИЛЯДОЛЕТИЕ.

Ами ще бягат. Няма далавера и награда за поемане на отговорност - това е новият ред.

Преди " новата ера " секцивата се изписваха на 10-ия ден. , а нормалните раждания на 7-я ,по изключение на 6-ия ден. Днес всичко се прави за икономии ,но се заплаща с живота на родилките.

редовна практика в тази болница!!!

за бога зени не раздаите сега пак не са виновни лекарите сега пак милан миланов сте излезе и сте заститава лекарите че са нвини че какво е толко станало засто искаме маст не маст а разтрел до стената на роботното место от народня сад а преди това да си платят курсума *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ЩО НЕ ВИЖДАМ bira more ВЪВ форума бре , да не би да са го викнали у Сащ да ги лекува ????

И не само той, яя колко от мафиотските адвокати липсват!

bira_more

Обучавал съм доста хора. Ама не съм всемогъщ. Някои хора просто нямат капацитета да разберат елементарни неща. За съжаление ще четем все почесто такива новини. Как да ти кажа - от доста години си изкарвам хляба с програмиране. Там никой не ми обяснява че трябва да му бачкам за без пари, щото то хипократовата клетва. Така че бъди спокоен - няма да ходя да лекувам в САЩ.

Така, така, къде е икономистът да каже, че парите стоят по-горе от съвестта. Ма как добре се разбирате лекарската гилдия /особено щом стане дума за пари/.

хората си плащат здравни осигуровки и отиват там, за да си избират от непознатите им доктори! И тези плъхове, ще държат десет часа момичето, само защото не си е дало парите /"избрало доктор"/. И естествено е да имат оправдание за това - нямало разкритие. Ами нали затова е дошло при вас, за да му помогнете. То иначе щеше да си седи и в къщи, за да чака това разкритие, бебето само да си излезе. ДА СЕ ЗАБРАНИ ТОВА ИЗБИРАНЕ НА ДОКТОР! Който е на работа, на смяна , да си върши задълженията. Никой не търси определен метеоролог, за да му каже какво ще бъде времето. Който иска да бъде избиран, то да си открие частната болница и итогава ще бъде избиран или не!

И да позная ли? Накрая виновна ще е самата родилка...

Има си хас, че кой друг? Лекарите - неее, те са богоизбрани, забранено е да се пипат!

за нашето здравеопазване, а пък за лекарите - ами повечето са на нивото на......нашето здравеопазване.

смъртни жертви на предния фронт НАПР КОГАТО СЕ ПОЯВИ СВИНСКИ ГРИП В МЕКСИКО НЯКОЛКО ОТ ЛЕКАРИТЕ,ПРЕГЛЕДАЛИ ПЪРВИТЕ ПАЦИЕНТИ СА ПОЧИНАЛИ ВЕДНАГАЛ. Най-тежко и фатално са изкарали свинския грип родилки и бременни, и такива с някакви хр . заболявания ! Тази година в Германия от чревна инфекция ,причинена ентерохеморагична ешерихия коли са развили бъбречна недостатъчност около 1000 дуи,а около 500 са починали..-това са тежко протичащи инфекции с висока смъртност ! Всяка година в Индия умира поне един лекар от инфекция ,прихваната от пациент....За ваша информация има по-тежко протичащи инфекции и сега в България ,с по-висока смъртност от обичайната ! РОДИЛКИТЕ СА ВИНАГИ С ПО-ВИСОК РИСК ОТ БОЛЕСТНОСТ И СМЪРТНОСТ ! СПАЗВАЙТЕ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ !

Жалко за момичето, много е красиво. Жалко, че и детето и няма да я познава. Съболезнования на семейството! И аз родих първото си дете в Шейново, здрава, права без проблеми през бремеността и мен за едната бройка да уморят. Лекарят, на който бях платила ме прие в 1 през нощта и отиде да спи. Зарязаме с думите, че няма да родя скоро, първо дете все пак. Имах невероятният късмет, че дежурният лекар се оказа мой познат лекар, работил във военна болница и лекувал ме там. А самата аз съм родена там и понеже в 8-я месец направо ме зарязали да умирам, нямало да оцелея това казали на майка ми. Дядо ми тогава действащ военен влиза с пистолета и ме взима. Казват, че е стрелял, но това така и не разбрах. Едно нещо мога да кажа, да не стигаш до лекари, само могат да те уморат.

И колко болници има в България? Нито една. Защо ? Защото в циганландия здравеопазване няма- всеки е тарикат!

Какво се учудвате? Лекарите са едно от оръжията на Господарите, които от години се опитват да ни изтребят. Превърнали са се в търговци, които изписват лекарства от които ще вземат комисионна. Натискат да ти сложат ваксина, която много добре знаят, че убива. А родилките и децата- те са генофона на българите и трябва да бъде премахнат.

като дете явно са ти объркали някоя ваксина на теб....

СЪБОЛЕЗНОВАНИА ЗА БЛИЗКИТЕ НА ПО4ИНАЛОТО МОМИ4Е.!!! НЯМАМ ДУМИ НИТО Е 1=ВАТА НИТО Е ПОСЛЕДНАТА ЗА ОГРОМНО СЪЖАЛЕНИЕ!! ОТ СЕПСИС СПАСЕНИЕ НЯМА! ДА НЕ ГОВОРИМ .4Е ТО Е ПРАКТИКА .4Е ДОКАТО НЕ КАЖЕ ОТ РОДИЛКА ТА ,4Е 6ЩЕ ПЛАТИ КЕШ(РОДИЛКАТА НА ЕКИПА)НЕ СЕ ПРЕМИНАВА КЪМ СЕКЦИО!БОЖЕ=Е=Е=ЕЕ ПАЗИ ЖЕНИТЕ НИ В ТРУДНО ПОЛОЖЕНИЕ ДА УСПЯВАТ ДА РАЖДАТ САМИ АКО НЕИСКАТ ДА УМРАТ С ЛЕКАРСКА ПОМОЩ! ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ГРУБИЯ ТОН НО ИСТИНАТА Е ТАКАВА ЖЕСТОКА ПОШЛА.ГРОЗНА И НАЙ- ВЕ4Е ЖИВОТОЗАСТРАШАВАЩА!

Виновен лекар нема! Но тогава излиза че е виновно момичето, за това че се е доверило на тия "хора" с бели престилки, които са и помогнали да умре млада :( Цялата гилдия ще скочи и ще каже: лекарите са направили всичко като по учебник - почистили са остатъците от плацентата на 100% и не са допуснали никакви други грешки при операцията и наблюдението в следоперативния период, а смъртта на момичето е нещо което по никакъв начин не е предизвикано от колегите им. Но аз си мисля че е краино време да започнем да отсяваме истинските лекари от псевдо специалистите, защото иначе ще трябва да плюем по цялата гилдия - също както капка катран разваля цяла каца със мед. Когато твой пациент умре заради некомпетентността ти, тогава трябва да си понесеш последствията!

Свидетелка бях как лекари спасиха пациентка с малко над 42 градуса температура/не е грешка/,свиквайки за минути всевъзможни консултанти и за миг не си помислиха да я местят или препращат от отделение в отделение.Само,че това беше в едно друго време,когато болшинството лекари бяха и хора,а сега е обратното.Тъжно,много тъжно и гневно.

И днес се случват такива неща,но за това медиите не пишат,те обичат да има трагизъм и драма,да насъскват обществото!И днес има Лекари,достойни за уважение!Недейте така бе хора!

Съвсем вярно е! Само лошата новина е новина!

В едно предаване, в което правят разследвания (няма да казвам име) показаха как бъдещите лекари от МУ Пловдив си вземат изпитите чрез преписване по съвременен метод. Това са хора , които са част от нас. Може да е съседа или дори брат ти. Просто българите не ставаме. И не случайно се натискат така да вземат медицинска диплома! Знаят, че после ще могат да изнудват пациенти, а те пък няма откъде да си търсят правата. Цялата ни е такава, какво ли правим още тук, не знам...

Вероятно затова в УМБАЛ "Св.Георги" Пловдив е пълно с прехвалени некадърници.

На мен един такъв "некадърник" там ми спаси живота - моя, и на детето ми, извършвайки уникална операция. Сега живея в чужбина и до ден днешен лекарите тук се пулят като им кажа за операцията - дори и тук направеното се счита за уникално.

Да сте видяли до сега в България да има осъдени лекари?? Я да видим ако двама,трима отнесът солидна глоба и отидат зад решетките дали останалите няма да се стреснат малко.А в Шейново са само надути връзкари на които ама грам не им пука за нищо.

Но има много истина в това...

БРАВО ! 4 болници и няма диагноза,не е за вярване.А колкото за Шейново още преди 30 --40 години се налагаше да си сменяваме адреса за да избегнем раждане там.От тогава и се носи славата че е опасна от зарази.Колко невинни родилки трябва още да бъдат осакатени или погребани и да оставят сираци за да се махне болницата от тази сграда.

Моите спомени са от преди 35г, но като чета, разбирам,че почти нищо не е мръднало..Родих с Вакуум Екстрактор, рязана и кървяща..Буквално ме хвърлиха на едно легло и на стола до мен, сложиха пакет лигнин да си го сменям през ноща..Попитах, къде да слагам употребеният, а те ми казаха да го пускам на пода..Сутринта в 5-6 часа, когато санитарката задължително влиза със замах и светва лампата..погледнах пода под мен и се ужасих...Огромно черно петно от хлебарки беше обградило лигнините...И това, се случи в чисто новата хасковска АГО болница..Същото се случваше и след като бях настанена в отделението..При отваряне на вратата на банята, хлебарките се разпръсваха бягайки...Как нямаше някой, който да разреши този въпрос, след постоянните ни оплаквания...Детето ми беше изписано с огромно гнойно образувание в ингвиналната област. Поискаха да отидем в инфекциозно, но аз отказах..Да ни пази Господ!!!

Мир на праха на момичето. Много моля да бъдат положени поне малко усилия, сътрудниците на дир.бг да бъдат ограмотени. момичето- то , среден род , единствено число. Младата жена -тя , женски род , единствено число. Виждате ли ,не е никак трудно. Не върви обаче всеки ден читатели да ви ограмотяват без пари.

Абсолютно подкрепям!Дооооста са неграмотни!

Ех...ама тъпи доктори. Това подуване е нещо нормално след бременност. Често се случва на запад поне. Тялото задържа вода и вдигаш поне 30-40 килограма. Има две диагнози- теч в капилярите (изписват се лекарства за разбиване на натрупалия се протеин) или проблеми със сърцето и бъбреците. Тогава се изписват диуретици. Има и диета, която се спазва стриктно за месеци и оттока изчезва. Ироничното е че се пие много вода. Лапат се кофеинови хапове, отрязва се солта и натрия. Също се проверява дали пациента има проблем с хормоналния баланс, дали са взимани лекарствата по време на бременност (хормонални лекарства или стероиди причиняват подобни състояния), дали майката е била на ниско-калорична диета (липса на протеин) по време на бременност както в момента е модерно за съжаление. Но на дали им се е занимавало...сигурно са решили че момичето просто си е дебело. Както казах вече...тьпаци.

малоумник......

"Системата" е институция, а тя е неудушевено нещо. Системата не е виновна за нищо! Виновни са само лекарите и лекарската им солидарност. Да си препращат умиращи пациенти (дори да не са умиращи - ще умрат накрая) за да може всеки да им прибере парите! Виновни са лекарите, които са неправоспособни (в момента не мога да се сетя синонимна дума) и не могат да практикуват професията си качествено! П.П.: Какво ми защитавате лекарите, били извършили раждане, били нископлатени. Ако беше умрял/а вашия/та/то жена/съпруд/дете или близък/приятел дали щяхте да сте на същото мнение. Не Ви го пожелавам, но и вие ще се сблъскате с реалността на здравната ни система и ще видим тогава дали ще Ви е приятно. Като Ви умре детето ще стиснете ли ръката на лекаря да му кажете -"Браво!".

Класически случай на бактериална инфекция - по-всяка вероятност метицилин резистентен стафилокок. Още в първите 24 часа е трябвало да се направи хемокултура и антиобиограма.

дано повече знаещи да има като тебе, че сме се отчаяли от доктори безхаберници вече

Глупости. Сериозно се надявам да не си лекар, иначе горките ти пациенти. Това може да е диагноза само за локално задържане на вода, като подути очи или глезени например.

Не мога да коментирам задържането на вода по новинарска статия - по-принцип това е един от симптомите на бъбречна недостатъчност, проблеми в лимфната система или да речен резултат от кортизоново лечение. При всички случай повръщане и високата температура след оперативна намеса е 99% бактериална инфекция. Дори да не я локализират веднага, ИВ антибиотика е задължителен при симптоми на бактеремия или сепсис!

може би трябва да се вдигне кволификацията на лекарите. Но може би има и нещо друго- организацията на лечебния процес. Ако това което пишете е вярно, трябвало е да има едно място в което да се изследва. Още в родилното при най- малък симптом. Ако се е върнала у дома без проблеми, да се проучи дали там не е станало заразяването. В какви хигиенни условия е живмяла родилката.

Нашите доктори са сравнително по-умни от тези в Лондон например. Средностатистическият доктор в UK ще ти обърка диагнозата и дозировката на предписания медикамент поне два пъти, защото има право да ти обърне само 10 минути от вниманието си по правило. Друг е въпросът , че не се срамуват пред теб да използват Google за диагностика на симптомите. А колкото за това, че инфекция е причинила надуването и вдигането на теглото - да глупости са. Виж лекарствата изписани или дадени за инфекцията може и да са били причината, но самата инфекция-не. Четете преди да пишете бе хора.

Прилича на случая с Мазнейкова.

Вижте лекарската професия е тежка и много сложна...нека да взимат по високи заплати,но да са по квалифицирани и по отговорни...иначе няма как да се оправят нещата.ще превърти някой /и с право/ и като влезе в шейново ще се прочуем и по снн и тн....така че строга селекция на кадрите и най вече морал и отговорност.

високи -340-900 лв ,бруто,а нетно -260- 700 лв , в зависимост от болницата ,като има и от клинични пътеки постъпления,но е възможно глобите да са повече от постъпленията ! Кардиолози и някои други правят по 20 000 -30 000 месечно,като това е високо заплащане дори за Англия и САЩ за същата специалност

Май точно така е станало. Прочетох го пак - тя е развила възпаление след секциото, значи, те не са довършили и са внесли инфекция! Безобразници са в Шейново, знам от няколко приятелки за сериозни проблеми след раждания там - с пари,без пари, с връзки при светила - винаги лош резултат! Родната ми братовчедка се наблюдаваше там, имаше проблеми с бъбреците през бременността, накрая роди уж здраво второ момче, но след години се разбра, че има забавено развитие вследствие на травма или забавено раждане, така казват лекарите, които го лекуваха след това. Първото дете е като слънце, напълно здрав и умен мъж стана, а вторият е проблемен и досега, макар че завърши специално училище и работи физическа работа, но не е здрав човек. Тя се поболя от мъка и почина млада след цялата идиотщина, и всичко заради техните големи "специалисти", всичките говореха различни неща, накрая - фатален край! Аз ходя на лекар в краен случай и само за болнични, иначе сама някак си се оправям, масажи, хомеопатия, всичко друго, но не и тези убийци!

В кран случай се ходи при попа.

Аврора прочети малко преди да пишеш. Инфекцията може да е виновна само за локално подуване, не и за драстично повишаване в теглото както е в случая. По-вероятната причина са лекарствата изписани за инфекцията да са причинили фаталните симптоми. Стероидни или нестероидни противовъзпалителни средства дадени с грешна дозировка често причиняват симптомите, които момичето е развило.

в този случай ОЗНАЧАВА ЗАДРЪЖКА НА ТЕЧНОСТИ ,ВЕРОЯТНО ОТ БЪБРЕЧНАТА НЕДОСТАТЪЧНОСТ -спира да отделя течностите бъбрекът /това е винаги така !/ В случая,но може и да е от сърдечна недостатъчност,чернодробна недостатъчност,хипо-тиреоидизъм и др причини

Жена ми, когато беше бременна, обиколи болниците за да реши къде да ражда. Хващат бременните и ги разхождат, обясняват - перфектно. А тя взе, че отиде до тоалетната и като видя за каква гнусотия става въпрос се отказа. Избрахме Токуда. Там поне е чисто и предполагам, че шансът за инфекции и др. е по-малък. Моя съвет е, ако няма усложнения, да ходите в Токуда. Вместо да си взимате плазма, лети джанти и да хвърляте салфетки по клубовете, платете си за нормално раждане. Поне докато не се оправи здравната система... Лично ние сме доволни. p.s. Пак имаше една злобна сестра, ама поне е една на 20.

Добре дошли в 9 кръг на АДА наречен БЪЛГАРИЯ. Нали искахте КАПИТАЛИЗЪМ където всичко се купува и продава...... ами ето го имате си го радвайте му се барабар с мутрата премиер.

Чудя се кога ли на някой ще му падне пердето в подобна ситуация и ще почне да стреля наред .... най вече люде с бели престилки и униформени олигофрени.

До там сме стигнали...

Ако не ти харесва заплатата,напусни,когато си подписал договор,си знаел за какви пари ще работиш,нъли?Какво са ти виновни пациентите за да не дадеш максимално за лекуването им?А за некадърните... има и уволнение.

Какво очаквате?!? Нивото на образованието в България е ниско и нивото на компетенция на лекарите ни - също. Толко са прости тези лекари, че дори с апаратурата не могат да се оправят и да разберат какво й е на жената. Минавали сме и ние по този път - 3 болници, стотици левове за изследвания и не можаха да открият нищо, бъбреците отказаха - но поне се борихме една година, а не един месец. Мойте съболезнования на близките й! Съд, съд! Но тъй като съдебната ни власт е подкупна и делата се водят, хмм... безкрайно, само един здрав бой ще им помогне на безочливите лекари. И с лекари, и без лекари - все тая, като не могат да ти кажат какво ти е, камоли да ти помогнат.

Осъди ли ги бе шапшал/ка/. Приказки. Овца.

Много нахални се извъдиха в тоя форум. А професионализма им го знам... ЗА МЕН мога да кажа че 2 седмици немогат да разберат и в спешното че имам проблем с бъбреци ... и накрая по SKYPE, моляти се по SKYPE му казаха на един от "лекаря" да чукне леко двата бъбрека за да разбере кой е проблемния орган ,... ОБРЕЧЕНИ СМЕ ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ВАС !!! И ТОВА СТАВА ВАРНА...

Деяна е чиста българка, Марат е от майка българка и баща от ЮАР. Недейте така, това не е толкова важно в момента!

Все повече ще мрат, докато правителствата на България държат здравеопазването на системата "с пръдня боя". Ето и новият бюджет излезе, там не виждам да се споменава думата здравеопазване. Нито лумпенските вопли, нито журналистическите врясъци ще помогнат за нещо, което отдавна е отишло в реката.

"...нито лумпенските вопли..." Чак пък лумпенски...

Преди 20 години, когато родих първото си дете, разпоредбите за родилките бяха: след секцио 3 дни реанимация (задължително) и след това 5 дни в следродилно отделение. 12 години по- късно (с второто дете) нещата се бяха попроменили: реанимация до следващата сутрин и 5 дни в следродилно. Сега ,явно, съвсем са го ударили през просото. !Чий болен мозък е определил срок от 4 дни след операция?!

Моя близка роднина беше оперирана от тумор в белия дроб /в следствие се оказа, че диагнозата е била липосарком, първичната/ - това означава супер тежка операция, чупене на ребра и т.н, не ми се говори, та на 3-тия ден беше изписана /не се полагало повече/, което значи, че трябваше с всичките висящи по нея неща, чупени ребра и прочие ужаси тя да си хване влака или автобуса до Сливен и да се довлече тука. /хубаво, че имат апартамент в София/. Та така със загрижеността за човека и нашата медицина.

Докога ще търпим такива неща?Съболезнования на близките и дано момичето е на по-добро място!Аз съм една бъдеща майка и направо ме побиват тръпки от тези лекарски грешки!

Директорът на АГ болница Шейново, д-р Костов: " Тя роди здраво бебе, затруднения не сме имали, нито някой й е искал пари, от Шейново я изписахме без температура и без акушерски проблеми". А защо побързаха да изпишат оперираната родилка на четвъртия ден, ако не са имали проблем, че е започнала да повръща на третия? Във великото Шейново няма ли изолация, щом са се съмнявали за чревна инфекция?

Българийо, заради тебе те умряха...

аха, барабар с Деяна...гидижас на ма'ала...

Деяна е чиста българка, Марат е от майка българка и баща от ЮАР. Недейте така, това не е толкова важно в момента!

Гледах шефката на шейново при М.Цветков да дава такива смешни обяснения на мъжа и майката на момичето,че направо ми се насълзиха очите как лекар може така безочливо да замазва вината си. Не искам да си мисля какво го очаква семейството на Деяна и кой ще обясни на сина й кой е виновен. Докато не бъде отнето правото за практикуване на някой лекар, опасявам се нещата ще си останат забатачени.

Идентичен случай нищиха тази неделя в Станция нова, само че във 2-ра градска. Лекарят направо беше смешен в обясненията си... всъщност нищо не обясни - само сложнопризносими медицински термини! Жалко за момичетата и дечицата им, които никога няма имат на кого да кажат "мамо"!

това си е съдба. Ако е трябвала да оцелее щеше да оцелее. Очевидно кслед толкова Болници и усилия органозмът й е отказал да живее. Не сме безмъртни. Малцина роно повечето когато ни дойде време на стари години си отиваме. СПАСЕНИТЕ МЛАДИ ОТ ЛЕКАРИТЕ КА СТОКРАТНО ПОВЕЧЕ ОТ ПОЧИНАЛИТЕ. Медицината не е всемогъща.

Глупости !!! Колко пъти са я изписали БОЛНА КОЛКО КОЛКО КОЛКО КОЛКО КОЛКО... НАГЛЕЦ си ти !!!

Очевидно съдбата на всички лекари от тези болници е да са ПЪЛНИ БЕЗДАРНИЦИ и да не могат, най-малкото да открият бъбречна недостатъчност. "СПАСЕНИТЕ МЛАДИ ОТ ЛЕКАРИТЕ СА СТОКРАТНО ПОВЕЧЕ ОТ ПОЧИНАЛИТЕ". - Спасени от какво от грип и настинка?? А починалите знаеш ли от какво са починали? - От това, че са попаднали на неправоспособни лекари и са ги премятали насам-натам, защото ги мързи да си размърдат "ЛИПСАТА на сиво вещество".

ЩЕ РАЗБЕРЕШ КАТО ПОПАДНЕШ В БОЛНИЦАТА В ТЕЖКО СЪСТОЯНИЕ от какво спасяват лекарите.

Да, съдба! Сега ако момчето отиде и застреля всичките тези изроди, ще кажеш ли: Ами съдба, така им било писано. Момчето не трябва да се съди. Баси и логиката!

не тежко престъпление. И ако т. нар. момче ги застреля няма да бъде оправдан. 15 години най-малко в затвора.

Това за съдбата звучи толкова НЕСЕРИОЗНО на фона на всички изписани факти по-горе, че направо се чудя дали не го е написало някое 16г тийнеджърче.

На моето детенце,което завинаги остана на 1год и 6 месеца в ПИРОГОВ му направиха за 4 дена 4 упойки,2 снимки и скенер на глава и бял дроб!Аз мисля 4е това не е нормално-но в момента не ми се занимава с тях!Многоуважавания професор Бранков може да е помогнал на много деца,но на нас не-само ни лъга 1 година и продължи да го прави.Да не говорим че на 7 октомври ни ги изгониха от болницата,да се лекуваме другаде.Нямам думи просто:(

съжалявам за детето ти. Но защо не кажеш диагнозата. И защо лекарът да те е лъгал. Може би е поддържал умишлено надеждата в теб. Ако ти беше казал че няма надежда сигурно пак ще се оплачеш.

Отново нахалница !!! Малко реалити да беше гледала щеше да видиш че НИКОГА АМА НИКОГА на запад НЕ си позволяват да ти дават фалшиви надежди... А професионализма им го знам... ЗА МЕН мога да кажа че 2 седмици немогат да разберат и в спешното че имам проблем с бъбреци ... и накрая по SKYPE, моляти се по SKYPE му казаха на един от "лекаря" да чукне леко двата бъбрека за да разбере кой е проблемния орган ,... ОБРЕЧЕНИ СМЕ ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ВАС !!!

В лекарите вече няма нишо хуманно, те са като някакви злобни роботи. Имам чувството, че ненавиждат и пациентите. Изгубили всякаква квалификация за тези 10 години. Моите дълбоки съболезнования на семейството на горката млада жена. Между другото предполага, че преди и секцио, и преди втората операция са я накарали да се подпише. Така че уж дала съгласието си Така че лекарите са си подсигурили... за всички възможни последствия.

е още по-големият проблем. Некадърността - лоша работа, но бездушието, почти омразата към пациента/и човека/ при лекарите, липсата на чувство за отговорност и зачитане на живота, който Бог е дал на човека - е много по-отвратително и скапващо.

Ужасно се прав/а

Мърсотията в Пирогов е затрила повече хора отколкото дрогата у нас..

Къде са ни правозащитниците?Къде е Хелзинкския комитет?Реват за гейовете,че не можели спокойно да излязат на парад,за нарушените им права,а правото на живот на тази жена?Правото и на медицинска помощ-адекватна и качествена?Че то при ветеринари да беше отишла, можеше по-добра помощ да окажат? Като се сетя как вет. лекар се грижеше за моята котка,с каква истинска отговорност и любов към животните се отнасяше към нея и я спаси... Крайно време е нещо коренно да се промени в това здравеопазване.Че то е по-зле отколкото през 70 години на миналия век.Пациентските организации какво правят по въпроса?И стига с това няма пари. Щом има пари за музеи на соца,Луври и военни в Афганистан ,трябва да има и за нас.Ние,хората сме държавата.

Следващият път, ако зараждаш ти, или някой твоя близка- право при ветеринаря! При всички положения ще е по-добре, отколкото в къщи-те овцете по принцип в къщи си раждат, но ти иди

По-голям цинизъм скоро не бях чела. Срамувам се от това, което си написал. А ти не се ли срамуваш?

Не мисля, че лекарите ни са виновни. Понеже ми е ясна работата с плащането, две години заделях финанси, за да мога да си позволя да ме гледа лекар на частно, защото знаех, че ще имам рискова бременност. Проблема е, че здравната ни система е толкова избушена от мизерните ни вноски, от още по-мизерните ни заплати, че болниците вече гледат да не се занимават със ЗК и подаянията й- от тази година и Тина Киркова се отказаха от пакета за наблюдение на бременност. Мизерията ни му е проблема.

Заплатите са им много големи, не си мислете,че са мизерни. Нещо много жестоко сте се объркали.

не са високи основните заплати -340-900 лв ,бруто,а нетно -260- 700 лв , в зависимост от болницата ,като има и от клинични пътеки постъпления,но е възможно глобите да са повече от постъпленията ! Кардиолози и някои други правят по 20 000 -30 000 месечно,като това е високо заплащане дори за Англия и САЩ за същата специалност

Лелке, нямаш идея колко голяма сума пари здрвен данък наливам у държавата само за БЕЗРАБОТНАТА си майка, а ако ни потрябва лекар си плащаме отделно на ръка... Вноските ни са достатъчни за неземно здравеопазване, но хрантутниците ни са ненаситни!!!

Чичко, и колко голяма е сумата ти за здравна осигуровка, казваш? Защото в Германия е 15% върху заплатата при условие, че е под 4500 евро. Т.е. при средна заплата 2000 евро месечно плащат 300 евро на човек. И преди да ме репликираш за всичките разлики между България и Германия знай, че цената на медицинския консуматив е една и съща в двете държави. А, за бедното момиче- Бог да го прости!

Англия е 5-12 % от заплатата ,заедно с удръжката за държавна пенсия 100-400 паунда при заплата 2000-4000 месечно .И е задължителен за всеки навършил 14 г в Англия,но пък здравеопзването е безплатно в точката на консумация в националното им здравеопазване /не е интернационално ,и ще следят длъжниците при влизане в Англия/

Коментари - Провериха 4 болници заради смъртта на 19-годишна родилка | Днес.dir.bg

Провериха 4 болници заради смъртта на 19-годишна родилка

Агенция “Медицински одит” извърши проверки в 4 столични болници - АГ “Шейново”, Инфекциозна, “Пирогов” и Александровска, за смъртта на 19-годишна родилка. Очаква се в скоро време да бъде готов и окончателният доклад.

Обратно в новината

Коментари - Провериха 4 болници заради смъртта на 19-годишна родилка | Днес.dir.bg

Коментари

Диагностиката в Бългаиря е на много ниско ниво. Образната диагностика (ултразвук, рентген, скенер, магнитен резионанс) са особено зле! Преглежда се механично без да се гледат изследвания, които по прицип много помагат за идентивифициране на харектерни особености в образа. Отделно от това в медицината са се намърдали пеелбари, които не допускат кадърни кадри. Този пробелм не е само в БЪлгария, но и в цял свят. Административният натиск срещу истинските лекари е непосилен за така или наче рядко срещаните добри специалисти, които радеят за холистично лечение. Оказва се, че за едно от най-ценните неща, зддравето, общееството ни не може да се погрижи по най-добрия възможен към момента начин - заради парите, които се въртят в здравеоапзваенто и заради алчността на мениджъри и администратори, а също и политици респективно. Това е то!

как може такова нещо! Цялата настръхнах - мир на душата на момичето и дано вече няма такива случаи...

,А Е НУЖНО ДА СЕ ОПРЕДЕЛЯТ ПРИЧИНИТЕ ЗА ТОВА,И ДА СЕ ВЗЕМАТ ПРЕВАНТИВНИ МЕРКИ ДА НЕ СЕ ПОВТАРЯТ ТЕЗИ СЛУЧАИ ! Поуки трябва да има ! За състоянието на здравеопазването се съди най-вече по състоянието на майчиното и детско здравеопазване ,по смъртността и здравето на населението ! Здравеопазването зависи от възможностите на обществото ,от рамките на разходите,които може да си позволи за общо-достъпно ниво на здравеопазване.Здравето зависи от политиката,икономиката /дали е замърсяваща околната среда с комини,запрашаване и токсини от фермите към водите и почвата,дали е доходна и производителна ...или причинява щети с високи разходи за здравеопазване ,надвишаващи приходите / и демографската структура -образование,обща и здравна култура на населението по групи .ОГРОМЕН ПРОБЛЕМ И ТЕЖЕСТ СА БЪРЗО РАЗМНОЖАВАЩИТЕ СЕ МАЛЦИНСТВА С ВИСОКА КОНСУМАЦИЯ НА МЕДИЦИНСКИ УСЛУГИ,БЕЗ ОБРАТЕН ПРИНОС-НЕ ВНАСЯТ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ ,БЕЗ ДОСТАТЪЧЕН ПОТЕНЦИАЛ ЗА ИНТЕГРАЦИЯ ,БЕЗ УВАЖЕНИЕ КЪМ ПРАВАТА НА ДРУГИТЕ

Преди 6 месеца и аз родих в "Шейново". По-добре да я затворят тази болница- вътре са касапини и недоклатени лели. Толкова некадърни специалисти на едно място не съм виждала. Явно конкурсът за работа в болницата е по некадърност и грубост. Трябва да съм благодарна, че и аз и детето ми излязохме живи от там. Досега не съм чула някой да е бил в "Шейново" и да има добри отзиви за болницата.

майчин дом е даже по-зле.

БОГ да прости жената...На семейството - здраве, кураж, сили и вяра в доброто... Всеки един от нас ще се изправи пред НЕГО и ТОЙ винаги ще помогне...

В края на краищата, подозрението за салмонела потвърдено ли е или отпада? Защо здрава родилка получава инфекция след секцио? Може би, са рязали пъпната връв със сърп, както е било в началото на миналия век?

" Лекарите скарани , сестрите докарани , санитарките прости , болните бог да ги прости " Радой Ралин

Здравеопазването ни е скапано, спор няма, но човешка съвест, отговорност и грижа за пациентите не се придобиват. Нали това се изисква за да бъдеш лекар. От хора с "най-хуманната" професия много лекари станаха безхаберни търгаши, за което извинение няма, защото в тяхната професия немарливостта и безхаберието причиняват смърт.

Точно. Ей за това говорим.

ТАКАВА ХУБОСТ ДА ЗАТРИЯТ! ФАКТА, ЧЕ СА Я РАЗКАРВАЛИ ИЗ ЦЯЛА СОФИЯ БЯГАЙКИ ОТ ОТГОВОРНОСТ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КАКВО Е В ПРОВИНЦИЯТА, КЪДЕТО ИМА ЕДНА БОЛНИЦА И ТУК-ТАМ СПЕЦИАЛИСТИ ОТ МИНАЛОТО ХИЛЯДОЛЕТИЕ.

Ами ще бягат. Няма далавера и награда за поемане на отговорност - това е новият ред.

Преди " новата ера " секцивата се изписваха на 10-ия ден. , а нормалните раждания на 7-я ,по изключение на 6-ия ден. Днес всичко се прави за икономии ,но се заплаща с живота на родилките.

редовна практика в тази болница!!!

за бога зени не раздаите сега пак не са виновни лекарите сега пак милан миланов сте излезе и сте заститава лекарите че са нвини че какво е толко станало засто искаме маст не маст а разтрел до стената на роботното место от народня сад а преди това да си платят курсума *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ЩО НЕ ВИЖДАМ bira more ВЪВ форума бре , да не би да са го викнали у Сащ да ги лекува ????

И не само той, яя колко от мафиотските адвокати липсват!

bira_more

Обучавал съм доста хора. Ама не съм всемогъщ. Някои хора просто нямат капацитета да разберат елементарни неща. За съжаление ще четем все почесто такива новини. Как да ти кажа - от доста години си изкарвам хляба с програмиране. Там никой не ми обяснява че трябва да му бачкам за без пари, щото то хипократовата клетва. Така че бъди спокоен - няма да ходя да лекувам в САЩ.

Така, така, къде е икономистът да каже, че парите стоят по-горе от съвестта. Ма как добре се разбирате лекарската гилдия /особено щом стане дума за пари/.

хората си плащат здравни осигуровки и отиват там, за да си избират от непознатите им доктори! И тези плъхове, ще държат десет часа момичето, само защото не си е дало парите /"избрало доктор"/. И естествено е да имат оправдание за това - нямало разкритие. Ами нали затова е дошло при вас, за да му помогнете. То иначе щеше да си седи и в къщи, за да чака това разкритие, бебето само да си излезе. ДА СЕ ЗАБРАНИ ТОВА ИЗБИРАНЕ НА ДОКТОР! Който е на работа, на смяна , да си върши задълженията. Никой не търси определен метеоролог, за да му каже какво ще бъде времето. Който иска да бъде избиран, то да си открие частната болница и итогава ще бъде избиран или не!

И да позная ли? Накрая виновна ще е самата родилка...

Има си хас, че кой друг? Лекарите - неее, те са богоизбрани, забранено е да се пипат!

за нашето здравеопазване, а пък за лекарите - ами повечето са на нивото на......нашето здравеопазване.

смъртни жертви на предния фронт НАПР КОГАТО СЕ ПОЯВИ СВИНСКИ ГРИП В МЕКСИКО НЯКОЛКО ОТ ЛЕКАРИТЕ,ПРЕГЛЕДАЛИ ПЪРВИТЕ ПАЦИЕНТИ СА ПОЧИНАЛИ ВЕДНАГАЛ. Най-тежко и фатално са изкарали свинския грип родилки и бременни, и такива с някакви хр . заболявания ! Тази година в Германия от чревна инфекция ,причинена ентерохеморагична ешерихия коли са развили бъбречна недостатъчност около 1000 дуи,а около 500 са починали..-това са тежко протичащи инфекции с висока смъртност ! Всяка година в Индия умира поне един лекар от инфекция ,прихваната от пациент....За ваша информация има по-тежко протичащи инфекции и сега в България ,с по-висока смъртност от обичайната ! РОДИЛКИТЕ СА ВИНАГИ С ПО-ВИСОК РИСК ОТ БОЛЕСТНОСТ И СМЪРТНОСТ ! СПАЗВАЙТЕ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ !

Жалко за момичето, много е красиво. Жалко, че и детето и няма да я познава. Съболезнования на семейството! И аз родих първото си дете в Шейново, здрава, права без проблеми през бремеността и мен за едната бройка да уморят. Лекарят, на който бях платила ме прие в 1 през нощта и отиде да спи. Зарязаме с думите, че няма да родя скоро, първо дете все пак. Имах невероятният късмет, че дежурният лекар се оказа мой познат лекар, работил във военна болница и лекувал ме там. А самата аз съм родена там и понеже в 8-я месец направо ме зарязали да умирам, нямало да оцелея това казали на майка ми. Дядо ми тогава действащ военен влиза с пистолета и ме взима. Казват, че е стрелял, но това така и не разбрах. Едно нещо мога да кажа, да не стигаш до лекари, само могат да те уморат.

И колко болници има в България? Нито една. Защо ? Защото в циганландия здравеопазване няма- всеки е тарикат!

Какво се учудвате? Лекарите са едно от оръжията на Господарите, които от години се опитват да ни изтребят. Превърнали са се в търговци, които изписват лекарства от които ще вземат комисионна. Натискат да ти сложат ваксина, която много добре знаят, че убива. А родилките и децата- те са генофона на българите и трябва да бъде премахнат.

като дете явно са ти объркали някоя ваксина на теб....

СЪБОЛЕЗНОВАНИА ЗА БЛИЗКИТЕ НА ПО4ИНАЛОТО МОМИ4Е.!!! НЯМАМ ДУМИ НИТО Е 1=ВАТА НИТО Е ПОСЛЕДНАТА ЗА ОГРОМНО СЪЖАЛЕНИЕ!! ОТ СЕПСИС СПАСЕНИЕ НЯМА! ДА НЕ ГОВОРИМ .4Е ТО Е ПРАКТИКА .4Е ДОКАТО НЕ КАЖЕ ОТ РОДИЛКА ТА ,4Е 6ЩЕ ПЛАТИ КЕШ(РОДИЛКАТА НА ЕКИПА)НЕ СЕ ПРЕМИНАВА КЪМ СЕКЦИО!БОЖЕ=Е=Е=ЕЕ ПАЗИ ЖЕНИТЕ НИ В ТРУДНО ПОЛОЖЕНИЕ ДА УСПЯВАТ ДА РАЖДАТ САМИ АКО НЕИСКАТ ДА УМРАТ С ЛЕКАРСКА ПОМОЩ! ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ГРУБИЯ ТОН НО ИСТИНАТА Е ТАКАВА ЖЕСТОКА ПОШЛА.ГРОЗНА И НАЙ- ВЕ4Е ЖИВОТОЗАСТРАШАВАЩА!

Виновен лекар нема! Но тогава излиза че е виновно момичето, за това че се е доверило на тия "хора" с бели престилки, които са и помогнали да умре млада :( Цялата гилдия ще скочи и ще каже: лекарите са направили всичко като по учебник - почистили са остатъците от плацентата на 100% и не са допуснали никакви други грешки при операцията и наблюдението в следоперативния период, а смъртта на момичето е нещо което по никакъв начин не е предизвикано от колегите им. Но аз си мисля че е краино време да започнем да отсяваме истинските лекари от псевдо специалистите, защото иначе ще трябва да плюем по цялата гилдия - също както капка катран разваля цяла каца със мед. Когато твой пациент умре заради некомпетентността ти, тогава трябва да си понесеш последствията!

Свидетелка бях как лекари спасиха пациентка с малко над 42 градуса температура/не е грешка/,свиквайки за минути всевъзможни консултанти и за миг не си помислиха да я местят или препращат от отделение в отделение.Само,че това беше в едно друго време,когато болшинството лекари бяха и хора,а сега е обратното.Тъжно,много тъжно и гневно.

И днес се случват такива неща,но за това медиите не пишат,те обичат да има трагизъм и драма,да насъскват обществото!И днес има Лекари,достойни за уважение!Недейте така бе хора!

Съвсем вярно е! Само лошата новина е новина!

В едно предаване, в което правят разследвания (няма да казвам име) показаха как бъдещите лекари от МУ Пловдив си вземат изпитите чрез преписване по съвременен метод. Това са хора , които са част от нас. Може да е съседа или дори брат ти. Просто българите не ставаме. И не случайно се натискат така да вземат медицинска диплома! Знаят, че после ще могат да изнудват пациенти, а те пък няма откъде да си търсят правата. Цялата ни е такава, какво ли правим още тук, не знам...

Вероятно затова в УМБАЛ "Св.Георги" Пловдив е пълно с прехвалени некадърници.

На мен един такъв "некадърник" там ми спаси живота - моя, и на детето ми, извършвайки уникална операция. Сега живея в чужбина и до ден днешен лекарите тук се пулят като им кажа за операцията - дори и тук направеното се счита за уникално.

Да сте видяли до сега в България да има осъдени лекари?? Я да видим ако двама,трима отнесът солидна глоба и отидат зад решетките дали останалите няма да се стреснат малко.А в Шейново са само надути връзкари на които ама грам не им пука за нищо.

Но има много истина в това...

БРАВО ! 4 болници и няма диагноза,не е за вярване.А колкото за Шейново още преди 30 --40 години се налагаше да си сменяваме адреса за да избегнем раждане там.От тогава и се носи славата че е опасна от зарази.Колко невинни родилки трябва още да бъдат осакатени или погребани и да оставят сираци за да се махне болницата от тази сграда.

Моите спомени са от преди 35г, но като чета, разбирам,че почти нищо не е мръднало..Родих с Вакуум Екстрактор, рязана и кървяща..Буквално ме хвърлиха на едно легло и на стола до мен, сложиха пакет лигнин да си го сменям през ноща..Попитах, къде да слагам употребеният, а те ми казаха да го пускам на пода..Сутринта в 5-6 часа, когато санитарката задължително влиза със замах и светва лампата..погледнах пода под мен и се ужасих...Огромно черно петно от хлебарки беше обградило лигнините...И това, се случи в чисто новата хасковска АГО болница..Същото се случваше и след като бях настанена в отделението..При отваряне на вратата на банята, хлебарките се разпръсваха бягайки...Как нямаше някой, който да разреши този въпрос, след постоянните ни оплаквания...Детето ми беше изписано с огромно гнойно образувание в ингвиналната област. Поискаха да отидем в инфекциозно, но аз отказах..Да ни пази Господ!!!

Мир на праха на момичето. Много моля да бъдат положени поне малко усилия, сътрудниците на дир.бг да бъдат ограмотени. момичето- то , среден род , единствено число. Младата жена -тя , женски род , единствено число. Виждате ли ,не е никак трудно. Не върви обаче всеки ден читатели да ви ограмотяват без пари.

Абсолютно подкрепям!Дооооста са неграмотни!

Ех...ама тъпи доктори. Това подуване е нещо нормално след бременност. Често се случва на запад поне. Тялото задържа вода и вдигаш поне 30-40 килограма. Има две диагнози- теч в капилярите (изписват се лекарства за разбиване на натрупалия се протеин) или проблеми със сърцето и бъбреците. Тогава се изписват диуретици. Има и диета, която се спазва стриктно за месеци и оттока изчезва. Ироничното е че се пие много вода. Лапат се кофеинови хапове, отрязва се солта и натрия. Също се проверява дали пациента има проблем с хормоналния баланс, дали са взимани лекарствата по време на бременност (хормонални лекарства или стероиди причиняват подобни състояния), дали майката е била на ниско-калорична диета (липса на протеин) по време на бременност както в момента е модерно за съжаление. Но на дали им се е занимавало...сигурно са решили че момичето просто си е дебело. Както казах вече...тьпаци.

малоумник......

"Системата" е институция, а тя е неудушевено нещо. Системата не е виновна за нищо! Виновни са само лекарите и лекарската им солидарност. Да си препращат умиращи пациенти (дори да не са умиращи - ще умрат накрая) за да може всеки да им прибере парите! Виновни са лекарите, които са неправоспособни (в момента не мога да се сетя синонимна дума) и не могат да практикуват професията си качествено! П.П.: Какво ми защитавате лекарите, били извършили раждане, били нископлатени. Ако беше умрял/а вашия/та/то жена/съпруд/дете или близък/приятел дали щяхте да сте на същото мнение. Не Ви го пожелавам, но и вие ще се сблъскате с реалността на здравната ни система и ще видим тогава дали ще Ви е приятно. Като Ви умре детето ще стиснете ли ръката на лекаря да му кажете -"Браво!".

Класически случай на бактериална инфекция - по-всяка вероятност метицилин резистентен стафилокок. Още в първите 24 часа е трябвало да се направи хемокултура и антиобиограма.

дано повече знаещи да има като тебе, че сме се отчаяли от доктори безхаберници вече

Глупости. Сериозно се надявам да не си лекар, иначе горките ти пациенти. Това може да е диагноза само за локално задържане на вода, като подути очи или глезени например.

Не мога да коментирам задържането на вода по новинарска статия - по-принцип това е един от симптомите на бъбречна недостатъчност, проблеми в лимфната система или да речен резултат от кортизоново лечение. При всички случай повръщане и високата температура след оперативна намеса е 99% бактериална инфекция. Дори да не я локализират веднага, ИВ антибиотика е задължителен при симптоми на бактеремия или сепсис!

може би трябва да се вдигне кволификацията на лекарите. Но може би има и нещо друго- организацията на лечебния процес. Ако това което пишете е вярно, трябвало е да има едно място в което да се изследва. Още в родилното при най- малък симптом. Ако се е върнала у дома без проблеми, да се проучи дали там не е станало заразяването. В какви хигиенни условия е живмяла родилката.

Нашите доктори са сравнително по-умни от тези в Лондон например. Средностатистическият доктор в UK ще ти обърка диагнозата и дозировката на предписания медикамент поне два пъти, защото има право да ти обърне само 10 минути от вниманието си по правило. Друг е въпросът , че не се срамуват пред теб да използват Google за диагностика на симптомите. А колкото за това, че инфекция е причинила надуването и вдигането на теглото - да глупости са. Виж лекарствата изписани или дадени за инфекцията може и да са били причината, но самата инфекция-не. Четете преди да пишете бе хора.

Прилича на случая с Мазнейкова.

Вижте лекарската професия е тежка и много сложна...нека да взимат по високи заплати,но да са по квалифицирани и по отговорни...иначе няма как да се оправят нещата.ще превърти някой /и с право/ и като влезе в шейново ще се прочуем и по снн и тн....така че строга селекция на кадрите и най вече морал и отговорност.

високи -340-900 лв ,бруто,а нетно -260- 700 лв , в зависимост от болницата ,като има и от клинични пътеки постъпления,но е възможно глобите да са повече от постъпленията ! Кардиолози и някои други правят по 20 000 -30 000 месечно,като това е високо заплащане дори за Англия и САЩ за същата специалност

Май точно така е станало. Прочетох го пак - тя е развила възпаление след секциото, значи, те не са довършили и са внесли инфекция! Безобразници са в Шейново, знам от няколко приятелки за сериозни проблеми след раждания там - с пари,без пари, с връзки при светила - винаги лош резултат! Родната ми братовчедка се наблюдаваше там, имаше проблеми с бъбреците през бременността, накрая роди уж здраво второ момче, но след години се разбра, че има забавено развитие вследствие на травма или забавено раждане, така казват лекарите, които го лекуваха след това. Първото дете е като слънце, напълно здрав и умен мъж стана, а вторият е проблемен и досега, макар че завърши специално училище и работи физическа работа, но не е здрав човек. Тя се поболя от мъка и почина млада след цялата идиотщина, и всичко заради техните големи "специалисти", всичките говореха различни неща, накрая - фатален край! Аз ходя на лекар в краен случай и само за болнични, иначе сама някак си се оправям, масажи, хомеопатия, всичко друго, но не и тези убийци!

В кран случай се ходи при попа.

Аврора прочети малко преди да пишеш. Инфекцията може да е виновна само за локално подуване, не и за драстично повишаване в теглото както е в случая. По-вероятната причина са лекарствата изписани за инфекцията да са причинили фаталните симптоми. Стероидни или нестероидни противовъзпалителни средства дадени с грешна дозировка често причиняват симптомите, които момичето е развило.

в този случай ОЗНАЧАВА ЗАДРЪЖКА НА ТЕЧНОСТИ ,ВЕРОЯТНО ОТ БЪБРЕЧНАТА НЕДОСТАТЪЧНОСТ -спира да отделя течностите бъбрекът /това е винаги така !/ В случая,но може и да е от сърдечна недостатъчност,чернодробна недостатъчност,хипо-тиреоидизъм и др причини

Жена ми, когато беше бременна, обиколи болниците за да реши къде да ражда. Хващат бременните и ги разхождат, обясняват - перфектно. А тя взе, че отиде до тоалетната и като видя за каква гнусотия става въпрос се отказа. Избрахме Токуда. Там поне е чисто и предполагам, че шансът за инфекции и др. е по-малък. Моя съвет е, ако няма усложнения, да ходите в Токуда. Вместо да си взимате плазма, лети джанти и да хвърляте салфетки по клубовете, платете си за нормално раждане. Поне докато не се оправи здравната система... Лично ние сме доволни. p.s. Пак имаше една злобна сестра, ама поне е една на 20.

Добре дошли в 9 кръг на АДА наречен БЪЛГАРИЯ. Нали искахте КАПИТАЛИЗЪМ където всичко се купува и продава...... ами ето го имате си го радвайте му се барабар с мутрата премиер.

Чудя се кога ли на някой ще му падне пердето в подобна ситуация и ще почне да стреля наред .... най вече люде с бели престилки и униформени олигофрени.

До там сме стигнали...

Ако не ти харесва заплатата,напусни,когато си подписал договор,си знаел за какви пари ще работиш,нъли?Какво са ти виновни пациентите за да не дадеш максимално за лекуването им?А за некадърните... има и уволнение.

Какво очаквате?!? Нивото на образованието в България е ниско и нивото на компетенция на лекарите ни - също. Толко са прости тези лекари, че дори с апаратурата не могат да се оправят и да разберат какво й е на жената. Минавали сме и ние по този път - 3 болници, стотици левове за изследвания и не можаха да открият нищо, бъбреците отказаха - но поне се борихме една година, а не един месец. Мойте съболезнования на близките й! Съд, съд! Но тъй като съдебната ни власт е подкупна и делата се водят, хмм... безкрайно, само един здрав бой ще им помогне на безочливите лекари. И с лекари, и без лекари - все тая, като не могат да ти кажат какво ти е, камоли да ти помогнат.

Осъди ли ги бе шапшал/ка/. Приказки. Овца.

Много нахални се извъдиха в тоя форум. А професионализма им го знам... ЗА МЕН мога да кажа че 2 седмици немогат да разберат и в спешното че имам проблем с бъбреци ... и накрая по SKYPE, моляти се по SKYPE му казаха на един от "лекаря" да чукне леко двата бъбрека за да разбере кой е проблемния орган ,... ОБРЕЧЕНИ СМЕ ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ВАС !!! И ТОВА СТАВА ВАРНА...

Деяна е чиста българка, Марат е от майка българка и баща от ЮАР. Недейте така, това не е толкова важно в момента!

Все повече ще мрат, докато правителствата на България държат здравеопазването на системата "с пръдня боя". Ето и новият бюджет излезе, там не виждам да се споменава думата здравеопазване. Нито лумпенските вопли, нито журналистическите врясъци ще помогнат за нещо, което отдавна е отишло в реката.

"...нито лумпенските вопли..." Чак пък лумпенски...

Преди 20 години, когато родих първото си дете, разпоредбите за родилките бяха: след секцио 3 дни реанимация (задължително) и след това 5 дни в следродилно отделение. 12 години по- късно (с второто дете) нещата се бяха попроменили: реанимация до следващата сутрин и 5 дни в следродилно. Сега ,явно, съвсем са го ударили през просото. !Чий болен мозък е определил срок от 4 дни след операция?!

Моя близка роднина беше оперирана от тумор в белия дроб /в следствие се оказа, че диагнозата е била липосарком, първичната/ - това означава супер тежка операция, чупене на ребра и т.н, не ми се говори, та на 3-тия ден беше изписана /не се полагало повече/, което значи, че трябваше с всичките висящи по нея неща, чупени ребра и прочие ужаси тя да си хване влака или автобуса до Сливен и да се довлече тука. /хубаво, че имат апартамент в София/. Та така със загрижеността за човека и нашата медицина.

Докога ще търпим такива неща?Съболезнования на близките и дано момичето е на по-добро място!Аз съм една бъдеща майка и направо ме побиват тръпки от тези лекарски грешки!

Директорът на АГ болница Шейново, д-р Костов: " Тя роди здраво бебе, затруднения не сме имали, нито някой й е искал пари, от Шейново я изписахме без температура и без акушерски проблеми". А защо побързаха да изпишат оперираната родилка на четвъртия ден, ако не са имали проблем, че е започнала да повръща на третия? Във великото Шейново няма ли изолация, щом са се съмнявали за чревна инфекция?

Българийо, заради тебе те умряха...

аха, барабар с Деяна...гидижас на ма'ала...

Деяна е чиста българка, Марат е от майка българка и баща от ЮАР. Недейте така, това не е толкова важно в момента!

Гледах шефката на шейново при М.Цветков да дава такива смешни обяснения на мъжа и майката на момичето,че направо ми се насълзиха очите как лекар може така безочливо да замазва вината си. Не искам да си мисля какво го очаква семейството на Деяна и кой ще обясни на сина й кой е виновен. Докато не бъде отнето правото за практикуване на някой лекар, опасявам се нещата ще си останат забатачени.

Идентичен случай нищиха тази неделя в Станция нова, само че във 2-ра градска. Лекарят направо беше смешен в обясненията си... всъщност нищо не обясни - само сложнопризносими медицински термини! Жалко за момичетата и дечицата им, които никога няма имат на кого да кажат "мамо"!

това си е съдба. Ако е трябвала да оцелее щеше да оцелее. Очевидно кслед толкова Болници и усилия органозмът й е отказал да живее. Не сме безмъртни. Малцина роно повечето когато ни дойде време на стари години си отиваме. СПАСЕНИТЕ МЛАДИ ОТ ЛЕКАРИТЕ КА СТОКРАТНО ПОВЕЧЕ ОТ ПОЧИНАЛИТЕ. Медицината не е всемогъща.

Глупости !!! Колко пъти са я изписали БОЛНА КОЛКО КОЛКО КОЛКО КОЛКО КОЛКО... НАГЛЕЦ си ти !!!

Очевидно съдбата на всички лекари от тези болници е да са ПЪЛНИ БЕЗДАРНИЦИ и да не могат, най-малкото да открият бъбречна недостатъчност. "СПАСЕНИТЕ МЛАДИ ОТ ЛЕКАРИТЕ СА СТОКРАТНО ПОВЕЧЕ ОТ ПОЧИНАЛИТЕ". - Спасени от какво от грип и настинка?? А починалите знаеш ли от какво са починали? - От това, че са попаднали на неправоспособни лекари и са ги премятали насам-натам, защото ги мързи да си размърдат "ЛИПСАТА на сиво вещество".

ЩЕ РАЗБЕРЕШ КАТО ПОПАДНЕШ В БОЛНИЦАТА В ТЕЖКО СЪСТОЯНИЕ от какво спасяват лекарите.

Да, съдба! Сега ако момчето отиде и застреля всичките тези изроди, ще кажеш ли: Ами съдба, така им било писано. Момчето не трябва да се съди. Баси и логиката!

не тежко престъпление. И ако т. нар. момче ги застреля няма да бъде оправдан. 15 години най-малко в затвора.

Това за съдбата звучи толкова НЕСЕРИОЗНО на фона на всички изписани факти по-горе, че направо се чудя дали не го е написало някое 16г тийнеджърче.

На моето детенце,което завинаги остана на 1год и 6 месеца в ПИРОГОВ му направиха за 4 дена 4 упойки,2 снимки и скенер на глава и бял дроб!Аз мисля 4е това не е нормално-но в момента не ми се занимава с тях!Многоуважавания професор Бранков може да е помогнал на много деца,но на нас не-само ни лъга 1 година и продължи да го прави.Да не говорим че на 7 октомври ни ги изгониха от болницата,да се лекуваме другаде.Нямам думи просто:(

съжалявам за детето ти. Но защо не кажеш диагнозата. И защо лекарът да те е лъгал. Може би е поддържал умишлено надеждата в теб. Ако ти беше казал че няма надежда сигурно пак ще се оплачеш.

Отново нахалница !!! Малко реалити да беше гледала щеше да видиш че НИКОГА АМА НИКОГА на запад НЕ си позволяват да ти дават фалшиви надежди... А професионализма им го знам... ЗА МЕН мога да кажа че 2 седмици немогат да разберат и в спешното че имам проблем с бъбреци ... и накрая по SKYPE, моляти се по SKYPE му казаха на един от "лекаря" да чукне леко двата бъбрека за да разбере кой е проблемния орган ,... ОБРЕЧЕНИ СМЕ ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ВАС !!!

В лекарите вече няма нишо хуманно, те са като някакви злобни роботи. Имам чувството, че ненавиждат и пациентите. Изгубили всякаква квалификация за тези 10 години. Моите дълбоки съболезнования на семейството на горката млада жена. Между другото предполага, че преди и секцио, и преди втората операция са я накарали да се подпише. Така че уж дала съгласието си Така че лекарите са си подсигурили... за всички възможни последствия.

е още по-големият проблем. Некадърността - лоша работа, но бездушието, почти омразата към пациента/и човека/ при лекарите, липсата на чувство за отговорност и зачитане на живота, който Бог е дал на човека - е много по-отвратително и скапващо.

Ужасно се прав/а

Мърсотията в Пирогов е затрила повече хора отколкото дрогата у нас..

Къде са ни правозащитниците?Къде е Хелзинкския комитет?Реват за гейовете,че не можели спокойно да излязат на парад,за нарушените им права,а правото на живот на тази жена?Правото и на медицинска помощ-адекватна и качествена?Че то при ветеринари да беше отишла, можеше по-добра помощ да окажат? Като се сетя как вет. лекар се грижеше за моята котка,с каква истинска отговорност и любов към животните се отнасяше към нея и я спаси... Крайно време е нещо коренно да се промени в това здравеопазване.Че то е по-зле отколкото през 70 години на миналия век.Пациентските организации какво правят по въпроса?И стига с това няма пари. Щом има пари за музеи на соца,Луври и военни в Афганистан ,трябва да има и за нас.Ние,хората сме държавата.

Следващият път, ако зараждаш ти, или някой твоя близка- право при ветеринаря! При всички положения ще е по-добре, отколкото в къщи-те овцете по принцип в къщи си раждат, но ти иди

По-голям цинизъм скоро не бях чела. Срамувам се от това, което си написал. А ти не се ли срамуваш?

Не мисля, че лекарите ни са виновни. Понеже ми е ясна работата с плащането, две години заделях финанси, за да мога да си позволя да ме гледа лекар на частно, защото знаех, че ще имам рискова бременност. Проблема е, че здравната ни система е толкова избушена от мизерните ни вноски, от още по-мизерните ни заплати, че болниците вече гледат да не се занимават със ЗК и подаянията й- от тази година и Тина Киркова се отказаха от пакета за наблюдение на бременност. Мизерията ни му е проблема.

Заплатите са им много големи, не си мислете,че са мизерни. Нещо много жестоко сте се объркали.

не са високи основните заплати -340-900 лв ,бруто,а нетно -260- 700 лв , в зависимост от болницата ,като има и от клинични пътеки постъпления,но е възможно глобите да са повече от постъпленията ! Кардиолози и някои други правят по 20 000 -30 000 месечно,като това е високо заплащане дори за Англия и САЩ за същата специалност

Лелке, нямаш идея колко голяма сума пари здрвен данък наливам у държавата само за БЕЗРАБОТНАТА си майка, а ако ни потрябва лекар си плащаме отделно на ръка... Вноските ни са достатъчни за неземно здравеопазване, но хрантутниците ни са ненаситни!!!

Чичко, и колко голяма е сумата ти за здравна осигуровка, казваш? Защото в Германия е 15% върху заплатата при условие, че е под 4500 евро. Т.е. при средна заплата 2000 евро месечно плащат 300 евро на човек. И преди да ме репликираш за всичките разлики между България и Германия знай, че цената на медицинския консуматив е една и съща в двете държави. А, за бедното момиче- Бог да го прости!

Англия е 5-12 % от заплатата ,заедно с удръжката за държавна пенсия 100-400 паунда при заплата 2000-4000 месечно .И е задължителен за всеки навършил 14 г в Англия,но пък здравеопзването е безплатно в точката на консумация в националното им здравеопазване /не е интернационално ,и ще следят длъжниците при влизане в Англия/