Край на пушенето, тръгват ”полицаи” в болниците

Забраната за тютюнопушене на затворени обществени места ще влезе в сила от 1 юни 2010 г., решиха депутатите, които приеха окончателно на второ четене промените в Закона за здравето.

Обратно в новината

Коментари - Край на пушенето, тръгват ”полицаи” в болниците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нали вече има закони, както за тютюна и тютюневите изделия,така и закон за здравето...,но малко са които го спазват.........

ЦИТАТ: В нейните правомощия са и да предлага заличаване на лечебно заведение от съответния регистър, ако се нарушават правата на пациента и не се спазват медицинските стандарти. КОМЕНТАР: И като се заличи лечебното заведение, пациентите губят повече от лекарите - пациентите няма къде да се лекуват. Ако заличеното заведение е в малък градец далеч (или не много далеч) от областния център, ще ви питам как бабите и дядовците с артрити и ишиаси, с инсулти и още по-тежко болните ще се кандилкат с автобуса, отиващ сутрин и връщащ се вечер от областния град! Да видим кой ще изгуби повече, ако едно лечебно заведение се закрие!

Какво сте гракнали срещу Настя , като ,че ли всеки ден сте по-заведенията и като се правите на отворени вярвате ли си... / изпотровили се били в заведенията -айде не на НАС тези дивотий / ? Какво очаквате ония с белите якички да излезнат от заведението и да пафнат по една цигарка от вънка ли ... Днес цигарите утре да не се пие на обществени места ,други ден да се забранят местните продукти за хуманност към животните , кравите и конете да се пръскат с парфюм преди да излезат на пътя . А може да изкарат и закон друг да чука жените Ви за подобряване на семейните отношения например . От много злорадост някой ще вземе да се помине недейте така.

Голям ташак!Пушачите ще гласуват против Станишев,а тютюнопроизводителит против Доган.А горските против Сакскобургготски.

Браво за закона.Стига са ни тровили тъпите пушачи.

Браво! Наркоманите - вън от сградите! Дефектните мозъци да си се тровят сами. Голяма неприатност са! И тръскат пепел по улиците от колите си, хвърлат фасове по платното - гнус и мръзотия. Свине на свинете са пушачите. Даже защо обиждам невинните животинки, като ги сравнявам с тази малоумна напаст?!

EI, XAXO,NA TEB DAHA V USTATA SMURDI,6TOTO PU6I6 ZIGARKI I GARANZIA SAMIA TI SI POPRUZVA6 OT SNO6TNITE BIRI4KI....HAIDE SVOBODNO; HAHO TAKUV:)))

Не знам от непушенето ли е или от въздуха в БГ, но идиотизма тука е станал тотален.

А аз не ходя на родното черноморие, нямам интерес. Хем е скъпо, защото сте на принципа ден година храни, хем водата ви лоша, плажовете мърляви и претенциите Ви голем. Плюс това не ви разбирам като ми говорите. Много мецате беееее.

Да, Настя втора категориа си, щото си наркоман. И като такъв ще си караш с последствиата за това! Крайно време беше това да стане. Като си имате порок и си го влачите по ваша си воля, ще си му сърбате последствиата, без да нарушавате прават на другите хора около вас!

Не само трябва да забранят пушенето, но трябват и по-високи здравни осигуровки за пушачи!

Пък като дойде лятото колите дето ми палнят дробчето са се със С отпреде.Лятото иде навалицата от провинция София да си опече дупетата, че да се похвалят после, че били и те на море.

Предлагам да се ЗАБРАНИ СЪС ЗАКОН яденето на зрял боб, чесън, нечесън,ряпа, пиенето на газирани напитки,бира и др. ЗАЩОТО плащам данъци и НЕ СЪМ ДЛЪЖЕН да ви търпя газовете и дъха, както неискате да ми търпите тютюна...

до европеец Пушачка съм ,но одобрявам забраната. Като нямаме воля да откажем цигарите,нека поне бъдем дисциплинирани и спазваме законите. Стана модерно да се оправдаваме, че така било в Европа дори и за неща , за които май май не сме много сигурни ,че е точно така. Мога категорично да кажа ,че в някои от провинциите в Германия не се пуши-напр. в Reinland Pfalz и Baden-Wurtenbergзапа провинции/. В първата дори на откритите гарови перони има едни червени квадрати метър на метър , в които пушача застава за да си изпуши цигарата. И това се спазва, защото германците са дисциплиниран народ.

ами крайно време беше за този закон да влезе в сила, но защо от другата година питам? Защо не още това лято? А какво ще кажете за тези, които пушат на открито и си хвърлят фасовете, където им попадне? А това че заведения и ресторанти ще фалират след като се забрани пушенето в тях са измислици - за всичко има решение. Това че няма да се пуши по заведенията да не означава че всички пушачи ще си останат по домовете?

Бил си в Европа... ама друг път!

Така от коментарите видях, че бъка с комплексирани селяндури които са зарязали козичките на село иса дошлЕ тук да мецат в столицата. Колите които ми пълнят дробчетата са все с рег PK, KH, BP,A и т.н е за какво говориме мили селяндури. Събота и неделя отпрашвате с въпросните регистрации и друм на село в кръчмата яко РАКИЯ и АРДА. Но тук е друго тук не може да си извадиш Ардюхата в учреждението. А що се отнася до столиците в които се пуши е наблюденията са ми от Виена, Берлин, Прага или ВИЕ мили мои не сте ги чували? Само Атина и Анкара са в тъпите селски кратуни. Гласувайте сега за БСП и ДПС и всичко си идва на място.

Един пушач си купува цигари и чете надписа на кутията: Тютюнопушенето води до импотентност.Стрес се той и казал:Абе я ми дайте от онези дето водят до рак на белия дроб.

Какво си се разписукало бе селянче нещастно не знам, гейче смотано, за какъв булгар ми говориш, о ние БЪЛГАРИТЕ сме благородни и добородушни хора, гледащи със съжаление на комплексарските душици. Трябва пушачи и непушачи да са толератни един към друг и да има място за всеки, а не да се дискриминират едните за сметка на другите. Защо обаче мръсни, кирливи и пияни цигани бъдат изгонени от някое заведение или басейн глобяват собственика? Те не са ли опасни за здравето и живота на околните? Не трябва ли и тях да не ги пускат в заведенията, че и в градския транспорт със закон? Знаете ли колко чистичко ще стане и какъв свеж въздух, ех!

Да споделя и моя опит с пушенето на обществени места. Последната година живях в Англия, там забраната се спазва. Влизаш в дискотека и независимо колко е претъпкано се диша нормално, няма дим! Пушачите пушат пред входа или на определени открити места към заведението, носят си пиенето и се социализират с другите пушачи. По-тихо е има лафчето върви по-добре, хората са свикнали, няма драма. В момента работя в офис на една от най-големите компании в България, пуши се пред прозорци на етажа, разбирайте доста от дима е по стаите, това е толкова апсурдна ситуация, че не мога да я коментирам! Надявам се това от догодина да се спазва, щото в развитието си сме на последната стапало в Европа!

Заври си цигарата в г........Само ти имаш права,а дрругите да ги тероризираш с твоите лайняни фъшкии.

kraino vreme beshe s tia cigari

Това не е правилно да не се пуши, трябва да се забрани вноса и производството на цигари и да се спре субсидята за тотюн!

Браво и от мен

Туърист, искаш да кажеш, че ще прекараме регулирано.

Пушачите и шофьорите са голяма сган.Няма отърване от тях,но ще им секне нахалството с този закон

Да,Настя,втора категория си както са всички пушачи в цивилизованият свят!И не непушачите са сган,а точно пушачите сте такива.

Крайно време беше таза забрана да се приеме и тук. Това, че голяма част от Българите имат ориенталския навик да пушат и да тровят околните без да се съобразяват с тях си е техен личен проблем. НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ИМ ДИША ОТРОВАТА!

Porednia zakon,koito te 1-vi shte narushat.

Смогът не прави разлика между пушачи и непушачи и не е предизвикан от пушачите. Аз лично смятам, че пиенето носи повече вреди, но никой не повдига и дума за това. Сигурно защото почти няма непиещи.

shte si piruvash ama neise ;)) Gledai da si mi sysed i da vdigash shum pyk togava shte ti obadya ;) A do drugite pushachi...radvaite se ochevidno mozyka ne vi stiga, zatova vi nalagat zabrani. Tozi zakon shte spasi mnogo choveshki jivoti i az go podkrepyam bezrezervno. Ot druga strana, vinagi shte ima nagli goveda, koito da go narushavat, no zatova pyk shte ima i syvestni grajdani, koito da gi oshamaryat ili da izvikat the cops ;)))

ВСИЧКИ ПУШАЧИ СА ПРОСТИ

браво, крайно времче беше

Сган е майка ти.Не стига, че не можеш 2 изречения да напишеш и си зависима, а и жертва се изкарваш....

АЗ ПЪК НА ПУК ЩЕ СИ ПАЛЯ ДИМНИ ФАКЛИ НА ТЕРАСАТА ЩОТО СТЕ МНОГО ОТВОРЕНИ НЯКОЙ ТУК , Е МНОГО ЯСНО ,ЧЕ ЩЕ СИ ФОРСИРАМ И КОЛАТА . А ФАСОВЕТЕ ОТ ПЕПЕЛНИКА ЩЕ СИ ГИ СЪБИРАМ И ЩЕ ГИ ИЗХВЪРЛЯМ НА УЛИЦАТА/ НЕ ПОД БАЛКОНИТЕ/ НИКОГА НЕ СЪМ ГО ПРАВИЛ ОТ ПРЕДИ НО ВСЕ ПАК ТРЯБВА ДА ИМА И ПЪРВИ ПЪТ . И НЯМА ДА СЕ РАДВАМ КАТО ВДИГНАТ АЛКОХОЛА И ХРАНИТЕЛНИТЕ СТОКИ НА НЕ ПУШАЧИТЕ

В повечето страни в Европа е забранено да се пуши в затворени помещения. Това е така, затова защото хората, които не пушат също вдишват цигарения дим и е доказано, че пасивното пушене е СЪЩО много вредно. Пушете в домовете си и на улицата дори, където непушачите няма да са задължени да вдишват дима. Поздрави и с пожелание за ви е силна имунната система! :)

Супер, дано стане това с цигарите,жалко че чак 2010г,но нека стане! Ужасно е да ни тровят и замирисваме на бълвоч! Не съм длъжна да дишам на никой отровите! Бивш пушач съм, по принцип не ме дразнят пушачите,даже повечето приатели са такива но е много кофти в компания,като запалят заедно всички и направо започва да горчи в гърлото а как мирише .... и не се съобразяват ама грам...единствено ако човек успее да спре и да се изчисти от тази отрова ще разбере какво причинява на околните и на себе си! в цял свят пушачите не са толерирани и често са отбягвани, дори и като работници се търсят непушачи, стойностните работодатели наемат персонал непушачи. айде успех и дано стане!

А бе локомотивче, като ти треснат първата глоба 50лв., втората до 500лв. за една седмица май ще ти развалят кефа. Пък като гледам, колко много получаваш....маани бегай. Времето на пушачите отдавна отмина. Работодателите започнаха да санкционират пешачите,ама нека видим какво ще стане.

Пешо среща Гошо и го пита на къде? На погребение, умря Иван ама той пиеше , пушеше....и т.н. На другия ден се срещат отново , Гошо отново на погребение , на Кольо..ама той нито пушеше , нито пиеше... Пешо след кратък размисъл казва...Ееех..дали си струват толкова ограничения само заради един ден..:))))

ПАК ИЗБЕРЕТЕ СТАНИШЕВ!

Като се отделим ,защото сме пушачи,веднага всички непушачи идват при нас,доброволно да дишат дима,защото сме по-готини .И МЯСТОТО ЗА НЕПУШАЧИ ОСТАВА ПРАЗНО.

6to ne mi se poblikuva komentara be mamuti

bravo... vsi4ki restoranti da falirat dano... nqma samo da ni smu4at pari4kite..4e si piruvame po domovete

Абе миро,чел ли си някога новини?В Турция в момента Е ЗАБРАНЕНО ПУШЕНЕТО на обществени места!Благодарение на премиера си.Учудвам се колко малко информирани и говорещи празни приказки хора се явяват тука

Да забранят двигателите с вътрешно горене , те замърсяват милиарди пъти повече от цигарите! И без това вече започнаха производство на електромобили с идеални показатели!

Густо майна! Ако на пушачите им е топла супата, знаят какво да правят!!!

много отдавна сте били къде ли не госпожо, ако имате пари сега да отидете някъде, ще видите, че никъде не се пуши освен по улиците и на определените за това места

Тръгвайте и по аптеките,не само да тормозите лекарите!!!Във Велико Търново например има едни аптеки Асклепий,които продават всичко и до ден днешен без рецепта,защо тях никой не ги проверява???!!!!!СРА

Хаа, още една агенция ще събира рушвети и пълни партийните каси. Вальо Топлото и Мургина се изчерпиха.Време е за други лимонки.

EI KOMUNIAGI VASHTA MAMA MILA,PROSTI STE KATO AMEBI SRINAHTE TOIA NAROD S VASHTE BEZKRAINI GLUPOSTI