Бизнес и синдикати с общ фронт срещу орязаните болнични

Работодатели и синдикати единодушно разкритикуваха идеите на правителството да ореже болничните за първите 3 дни.

Обратно в новината

Коментари - Бизнес и синдикати с общ фронт срещу орязаните болнични | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е "прехвърляне на проблема от болната глава - на здравата". Не могат да ограничат издаването на фалшиви болнични/изисква усилия и работа/, та дайте да намалим парите на всички! Евала, глупаци! Същото искате да направите и с пенсиите на инвалидите - не ви се занимава да изловите корумпираните лекари от ТЕЛК, та затова умувате как да спрете инвалидните пенсии на онези които все още мърдат... Идиоти сме, че ви търпим!

Да си припомним , че тази ситуация за 3 дни он работод. бе въведена при у-ние Кобурга ? И от там на сетни всички се възползват не я отменят и сега нови двеста. Хайде спрете се и работодателя е човек не машина , не се издържа ще фалира .

Значи,и на работодателите,и на работниците,им скъсват гъ*а от осигуровки, включително и за болнични, за забавяне,не пропускат да си вземат лихвите,но,като трябва да се плащат същите тези болнични,топката пак се прехвърля у работодателите-било то 70 или 50 %...защо? Нали са си внасяли осигуровките. Като има фалшиви болнични,да си вземат парите от лекарите-мошенници,ама на никого не му се занимава...нали?!?!?!?!

Наистина е тъпо това тук и ние се изяждаме помежду си за това, вместо да подгоним тия от горе-Парламент, НОй здравна каса и всички други хрантутници!ТРЯБВАТ РЕАЛНИ ДЕЙСТВИЯ-ПРОТЕСТИ, А НЕ ПИСАНЕ ПО ФОРУМИ!

Най-добре болният да бъде уволнен дисциплинарно и всичко, което има да получава да бъде разделено между държавата и работодателя. На нас не ни трябват болни хора в обществото. Хубаво е при навършване на пълнолетие да се зачислява по една капсула с отрова на всеки работник.

И защо работодателя да е длъжен да плаща първите болнични дни? Да не би на него да му плащате здравни осигуровки? Държавата яко прецаква бизнеса, като ги задължава да плащат неща, които тя трябва да плаща. Наглост безподобна.

За великия Б. е най лесно да удари болните! вместо да удари виновните! Браво мъжкар!

държавата да си влиза във функциите ,а не да живее на гърба на другите,тогава защо й плащаме?Мързелуват тези в НОИ,не търсят невнесените осигуровки.

държавните служители освен, че не плащат осигуровки, не ползват и отпуски. Имат натрупани стотици дни, които после им ги изплащат. Много работят и не почиват???

как да не плащаме осигуровки бре ?? размера на заплатата ни е намален с размера на осигуровките .. отпуска не взимаме защото не дават а не защото не искаме ..аман от завистливи тъпанари !!

Моля ви хора, каже те ми ! не сме ли глупав народ?!?! Ние храним "Бизнеса", ние храним НОИ, ние храним Държавата , ние движем механизма , ние работим ! за да плащаме всичко това и да изкараме милионите на "бизнеса" ! И оставяме те да решават?! Защо се самоунищожаваме? глупави или страхливи сме ?

Просто безнаказаните взимат решения!

Еми значи сме глупави ако чакаме "някой" или Господ да ги накаже! а не ние.

Най-добре да се бачка без заплати, до смърт, а след смъртта да се замества от наследник или при липса на такъв да се дължи на работодателя парично обезщетение. Работодателите имат право да прибират първородния син във всяко семейство, при липса на такъв се дължи обезщетение. Aко работодателят не може да си построи замък, да си купи джип и не може да издържа любовницата си адекватно, то работниците се задължават да се откажат от 50% от заплатата си до задоволяване на горнотите изисквания.

Фатмашка логика: наказваме цялата рота заради един провинил се. Във фатмашка DYржава какво очаквате. Логиката ха данъчните да ме глобят с 5 лв., защото нямам касова бележка на изхода на магазина, е същата!

Хубаво трябва да се помисли КАК точно да се прекрати неправомерното ползване на болнични, че да не изгорят и хората, които НАИСТИНА са се разболяли. Най-много се лъже с болнични в държавните и общински предприятия и администрация... И това си е почин от време оно, когато имаше девиз: Медицината е по-силна от Партията! :)

ЯЯЯ НЕ ЦОЛА ДРАГОЙЧЕВА СЕСТРАТА ПАК СА Я ИЗТИПОСАЛИ!

"Според нея единственият начин държавата да се справи с фалшивите болнични е контролът и санкциите. Тя даде пример с Полша, където наказанието за лекар, дал фалшив болничен, е прекратяване на лекарските права завинаги." Това е истината! Поне 3 пъти съм подавал сигнали до Здравната каса за представени ми очевидно фалшиви болнични листове и ... нищо! На 1-ва инстанция обикновено ги отменят, а после в София ги потвърждават. На лекарите-фалшификатори никой не търси сметка!

БОЛНИЧНИ СЕ ОБЖАЛВАТ В НОЙ А НЕ В ЗДРАВНА КАСА !! ЗДРАВНА КАСА ВИЖДА , ЧЕ ЛЕКАРИТЕ ОТЧИТАТ ФАЛШИВИ ПРЕГЛЕДИ НА ПОЧИНАЛИ ПАЦИЕНТИ ДАЖЕ И ГИ ЗАКРИЛЯ !!

Дрън-дрън! Болничен лист се издава от лекар, неговата дейност се контролира от Здравната каса, а не от НОИ. След 3-ия ден се краде от Касата, не от НОИ. Невалиден лист се отменя от касата след проверка, евентуално преглед на "болния" от ТЕЛК.

Защо пак само празни приказки?Кажете в цифри къде се ползват най много болнични? 1.В частния или в държавния сектор? 2.В кои градове? 3.Има ли поне един обжалван болничен от работодател? 4.Ако има какъв е резултата? 5.Кои специалисти издават най много болнични извън онкологията? Аз например мога да кажа ,че най много болнични издават АГспециалистите.Всяка бременост е болест,защото малко деца се раждат.....и т.н.

.... въртат, сучат, усукват... да има как родните пишманработодатели по-без пари да минат пред работниците си! Пък ако има как същите да си плащат за "привилегията", че са назначени и ходят на работа, пишманработодателите ще са най-доволни... и да има как да не се разболяват или да им се "забрани" да са болни - още по-добре!

Аз съм човек пред пенсия. Много рядко ползвам болничен и никога за повече от 3 дни. Цял живот плащам осигуровки и за болест. Ако сега се наложи да ползвам болничен, първо трябва да ми отрежат заплатата наполовина и второ трябва да я плати работодателят ми. Питам, какво става с парите, които през целия ми живот държавата е прибирала?

Държавата ги е прибрала!

Ако беше държавата, нямаше да е чак толкова зле. Но съм по-склонен да мисля, че са ги прибрали някои "държавници".

Най добре е болнични изобщо да няма и да се заместят с неплатен отпуск, че даже и глоби за отсъствие и нарушаване на трудовия процес - все пак неговата работа трябва да се поеме от колегите му, което най-малкото е свързано с кавги и разправии. Бачкерът да си прави добре сметката дали да се разболява!

браво, хумористе!

А не е ли още по-добре, да вържеш работниците със синджири за работното място и работа 24/7, при надница, купичка ориз на ден. Ако сериозно мислиш това, което пишеш, само едно ще ти кажа, нищо на този свят не остава подминато и неплатено, запомни го, когато дойде шамарът отгоре, да не питаш "защо на мене".

Тъпото в поста ти е, че си се кръстил "Бизнесмен", а си обикновен бачкатор, който трябва да работи повече в дните, когато колегите му се разболяват. А лошото е, че не се вписваш в колектива и за това драскаш идиотски постове по цял ден.

При високите заплати които получаваме направо ревем за "фалшиви" болнични за да получим още по-малко. Тези хора чуват ли се какво говорят, фалшиви се взимат от тези първа категория труд, с привилегиите където им се изплащат на 100 % плюс 40 дни платен отпуск, возенето по градския транспорт със служебни карти, пенсионирането на смешна възраст и вечното им реване за по-високи заплати. В същото време работата им е да пласират накротици и да слагат чадър над дилърите с такса спокойствие за тях. Не ставайте смешни с тези болнични, кой иска да виси в къщи и да няма хляб на масата. Не това е проблема на тази страна, проблемите са много и на ниво правителствена политика, стига с тези смешни теми и дискусии ами увеличете заплатите и пенсиите на работещите. Возите се в скъпи возила на гърба на народа, охрани и безброй измислени комисии за да вземате и от там не малко парички, за какво са Ви на Вас болнични, депутатите не ходят на работа и когато са здрави пък никой не ги закача. Смешни дискусии за да се отвлича вниманието ни от назрелите проблеми които са жизнено важни - хората умират все по-млади а нямаме здравеопазване, клошарите се множат всеки ден, София се напълни с коли от цяла българия и хора от всякакви гета от страната а Вие ни занимавате с глупости. Нямаме сигурност за живота си, нямаме здраве, нямаме перспектива за да останем в България. Замислете се управляващи!

МНОГО ДОБРЕ КАЗАНО, НО ЕДВА ЛИ НЯКОЙ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ГО Е ЕНЯ ЗА НАРОДА

Работя в образованието- ако знаете колко фалшиви болничини представят учителите, за да си спестят от "кратката " отпуска , която е поне 56 дни.Трябва да има контрол над лекарите

И защо над лекарите да има контрол, не е ли по-лесно да си контролирате даскалята, дето ги мързи???

Как предлагаш да ги контролират - да им извърши преглед училищната сестра и да им завери болничния както на учениците извинителните бележки ли? Нали точно лекарят е този, който преценя здравословното състояние на пациента и дали той е трудоспособен или трябва да се лекува! Това, което може да направи някой от конкретното училище е евентуално да оспори болничния пред НОИ, но вероятността диагнозата да се отмени клони към нула, защото и там в комисията са лекари, а гарван гарвано око не вади!

Ти да не им светиш на пациентите в болниците, че си такъв разбирач бе, нещастник????

Политиците си вдигнаха заплатите със 100 % , а народа лапа мухи и мълчи. Болнични ли? Я марш на тръстиката, ще бачкате и ще умирате на работното си място, роби!

Може ли и ние да работим 3 дни на 50% и да плащаме за тях 50% осигуровки. Държавата първо да се погрижи всички работодатели, да си плащат осигуровките на реалните заплати, а не да санкционира нормалните хора. Фалшив болничен, кой взима, само тези на държавна работа, в частните фирми с 1-2 такива и ще те изхвърлят.

Може да се разбере дали е така. НОИ да даде справка брой болнични в частния сектор и в държавния. Резултата може и да те изненада.

Да си кажем честно - никоя частна фирма не изплащаше и до момента на работниците си първите три дни от болничните. Просто тези дни са за сметка на болния. Защо внасяме осигуровки, а като се разболеем НОИ отказва да ни плаща още от първия ден. Такова безумие няма никъде по света.

Всички изплащат. Ако знаете някоя неизрядна фирма, просто я оповестете.

Изплащат на държавните служби, които така или иначе не внасят осигуровки, а им ги внася частния сектор. В частните фирми да ти изплатят болничен е мираж. Отвори си очите!Нищо и никой няма силата да накара т.нар. бизнес да спазва законите.

Къде е тази частна фирма - някъде в дивия северозапад, там където така или иначе нивото на безработица е много високо? Но при нас положението е друго - осигуровки на реални заплати, всичко се плаща до стотинката, защото ако се опита да ме цака работодателя просто ще го сменя... За това и много ме е яд когато държавата се опитва да ме цака, не може да ми дърпа един куп пари всеки месец от заплатата и накрая да ме обвинява, че вземам фалшив болничен, а реално за 2-3 дни обикновено си пускам отпуск, защото нямам нерви да вися при джипито и да се блъскам с един куп бабички, които решават винаги, че са най-болни и могат просто да те прередят, че и даже да те накарат да се почувстваш виновен, ако случайно поискаш да си спазват дадените им часове за преглед!

Добре, браво на теб, явно си в София. Но да те светна - София не е България. Представи си сега останалите стотици градове в България - там не е като в София. Не само в Северозападна България, навсякъде е така, масово! Както казах отвори си очите, защото днес си добре, утре не знаеш как ще се извъртят нещата. Пък и няма как цяла България да се премести в София, макар че на там е тръгнало.

Намалението на процента е поредното доказателство, че ни управлява моралната и интелектуалната утайка на България.

синдикати-ами вчера слушах шефа на подкрепа и имах чувството първо че е член на герб второ че е на страната на финансовият министър явно са сраснали с властта и те

НОИ и НЗОК са туморите на българската здравна система!!!