Глобално затопляне: Бури и бедствия надвисват над Европа

Европейските държави близо до Атлантическия океан скоро ще бъдат изложени на проливни дъждове, големи наводнения, бури и други климатични катаклизми.

Обратно в новината

Коментари - Глобално затопляне: Бури и бедствия надвисват над Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ,СЕ ПОДЧИНЯВА НА КОСМИЧЕСКИТЕ ЗАКОНИ!!!НА ЧОВЕЧЕСТВОТО НЕ МУ ОСТАВА ДРУГО ОСВЕН ДА СЕ ПРИСПОСОБЯВА!!!ЕВОЛЮЦИЯ!!!

Hans-Martin FÜSSEL

Оставете ледниците. Кажете какъв е приноса на мигрантите за разпространението на тропически болести в Северна Европа....

Никакъв. Те се пренасят с вектори - насекоми, които не живеят тук. Но ще започнат заради затоплянето.

ВАНГА каза преди време че до 2020 всички Българи трябва да се завърнат в родината си ако искат да оцелят!Това беше едно от нейните предсказания! На път е да се збъдне!

СЕВРЮКОВА! НО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ,ВАЖНОТО Е ЧЕ И ДВЕТЕ НЕ ПРЕДВИЖДАТ ЛОШИ ДНИ ЗА БГ-НАПРОТИВ !!!

Последното трайно затопляне на атмосферата на Земята е било с около 6 градуса, достигнало е над критичните 550 ppm(части въглероден диоксид на милион молекули сух въздух) и преди 250 000 години е довело до изчезване на близо 90% от видовете. И останалите 10% не са били хората! Сериозни научни изследвания наистина прогнозират тези нещата да се повторят към 2100 година, но - на кого му пука! Ние нали няма да сме живи! А може би преди нас историята се е повтаряла и само така планетата е успявала да оцелее след неразумните си обитатели?

2017 е първата година на нов малък ледников период, имало е такива в европа през вековете назад но са преминавали а хората оцелявали

За съжаление ние човеците сме сред най-неразумните същества, които живеят и използват тази планета. Стремежът ни към удобства и технологии, към чисто количествените измерения на ежедневието ще оставят само негативи на поколенията. Да, всички мислим за себе си и за своите си уютни и богати години живот, но е голяма глупост да съсипваме насила единствената годна за живот планета в нашата галактика, преди да сме открили друга и да сме успели да стигнем до нея.

ПЛАШИТЕ! БЪЛГАРИЯ Е ЗАЩИТЕНО ОТ БОГА МЯСТО!!! И ВАНГА И СЕВРЮКОВА ГО КАЗВАХА!!!

СА МИ МНОГО ИНТЕРЕСНИ?! ОТРИЧАТ КАКВО ТОЧНО?!

Тъпите Гербери -Соросоиди са виновни за затоплянето през последните години.

либералната демокрация е виновна

са ти мерило за опознаване на климатичните промени мога само да те съжалявам. Човекът е бизнесмен, а бизнесът се интересува само от печалби и нищо друго. Всяко харчене на пари, които не носят възвръщаемост във вид на печалба в очите на бизнеса представляват пари похарчени на вятъра.

към мнението на М16 от 9.03 ч. Съжалявам, грешка от забиване на бавен нет.

не чака временните обитатели на земята хората. Сами се бутаме към самоунищожение.

Глупости на търкалета! С т.нар. "глобално затопляне" се оправдава харчлъка на отромни средства, които потъват в джоба на световния "елит" и обслужващата го бюрокрация.

Много пък ги разбираш работите! И едното и другото е донякъде вярно, но малко по-задълбочено трябва да се погледне.

След прочетеното не остава нищо друго освен да се загърнем с по един бял чаршаф и да тръгваме към гробището.

хората са овце (голямото стадо) измислям си аз глобално затопляне... и почвам да прибирам едни пари от странни проекти....

Климатичните бежанци ще са истинския проблем в скоро време.

Не зная климатични или климактерични са тези промени, но е просто ужасно :(

Пълни глупости!!!! Това се говори от 50 години,че след 20 - 30 години щяло да стане така,а то не става!!!! Всичко това е една огромна манипулация,която дори се описва в Библията и всичко това е за да се измислят нови данъци за хората....

А на мен защо ми се струва, че преди известно време глобалното затоплане беше отречено като хипотеза. Доста аргументирано се показваше, че това са нормални цикли през които преминава климатът. За какво е това ново преминаване на обратните позиции? + - + -.... Да се шашка плебса.

Като чета коментарите на някои хора, имам чувството, че те живеят в някой свят на магии и приказки. После чудим защо ни управляват идиоти, а то било защото има много идиоти, които ги избират.

Тръмп вече разкара уеб страницата за "глобалното затопляне" от сайта на ам. правителство, само лявопедерастичните медии продължават да лъжат. Само че сега му викат "климатични промени".

са ти мерило за опознаване на климатичните промени мога само да те съжалявам. Човекът е бизнесмен, а бизнесът се интересува само от печалби и нищо друго. Всяко харчене на пари, които не носят възвръщаемост във вид на печалба в очите на бизнеса представляват пари похарчени на вятъра.

То Европа замръзна по сняг, те ми говорят за "глобално затопляне". Ебахти алчните лицемери, готови на всякакви лъжи за да си напълнят джобовете.

замръзна и това е аргумент против глобалното затопляне? Вземи прочети нещо по темата преди да плещиш глупости. Глобалното затопляне води до това, че в някои райони на планетата ще бъде много горещо, а други ще преживеят ледников период. Повишаването на температурите глобално топи ледниците по полюсите и от там милиарди тонове студена и сладка вода се смесват с по-топлата и солена морска. Това променя или напълно заличава съществуващите в момента морски течения. Гълфстрийм например, който топли цяла Европа може да изчезне и тогава по-голямата част от Европа и особено Западна Европа ще се скове от ледове и ще стане непригодна за обитаване. Ама как да очакваш от едно прасе да чете и да осмисля информация?

като се стопят ледниците ще се отдели и много вода която ще спре течението Гълф. И следва Застудяване в Европа! Къде тогава виждаш Глобално затопляне като ще има застудяване? Къде в Африка ли ? Ми нали и там ещ ес променят теченията и също ще се охлади ! Отдавна е доказано че периодически на всеки 10000 и 30000 г. има глобални замръзвания! Ама на повечето производители на ВЕИ простотии не им е радостно че ще има глобално застудяване!

Я полека, че пяната яко ти изби на устата. Когато Ерик Червения притига с викингите си в Исландия, започват да отглеждат жито там. Я провери сега може ли да се отглежда жито в Исландия. И преди да ми напишеш, че лъжа провери. Има писменни источници за това. По скоро има глобално застудяване от няколко века, а не глобално затопляне.

С ХААРП системите си осигуряват високо атмосферно налягане и оттам хубаво време, естествено че останалата част на света за да има равновесие ще има бури и циклони. Не случайно Ванга няколко пъти препоръча "сейте ръж", ама кой я слуша, когато стане белята и останем без реколта ще има олеле, ама защо.

Точно така.И не само ХААРП,а и самолетите,които почти всеки ден ни ръсят отрови-съединения на алуминий,барий и т.н

ъхъ!! след като светът загина от озоновата дупка, после от замърсяването на световният океан с пластмаси,сега ще загине и от топло, само и само щото не сеем ръж!

се взеха мерки на глобално ниво: забранени бяха инертните газове, които масово се използваха в хладилна техника, спрейове и други продукти и бяха подменени с химикали, които не увреждат озона. Това стана още през 80-те години на миналия век. Замърсяването на световния океан с пластмаси е текущ, а не отминал проблем и тепърва ще се проявява. Между другото това замърсяване продължава да се увеличава. Що се отнася до глобалното затопляне това също е текущ, а не отминал проблем и по нето не е постигнат почти никакъв прогрес, най-големите индустриални замърсители продължават да бълват СО2 и други парникови газове. Нищо не се е променило, даже се влошават нещата.

Това не може да се прогнозира!

Сигурно е така, особено пък детайлите. И все пак, най-добре е да се въведат драстични мерки за спиране изсичането на горите. Да се забрани износът на дърва!!! Да започне масово залесяване - доброволно, срещу социални помощи, с участие на затворници и т.н.

СИСТЕМАТА "HAARP" ТЯ Е ПРИЧИНАТА, ЗА ВСИЧКИ КЛИМАТИЧНИ ПРОМЕНИ!!!!ВСИЧКО КОЕТО НИ БРЪЩОЛЕВАТ ЗА ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ Е ПЪЛНА ЛЪЖА!!!!!

Отново рано сутринта стресираща новина!? Докога???

Докато повярваме.

MILIONI IZMIRAT OT GLAD ZARADI GLOBALNATA AL4NOST

"Температурите в планинските региони като Алпите и Пиринеите се предвижда да се покачат до нива, на които ледниците ще започнат да се топят." Всъщност това вече е факт от около 15 - 20 години, не знам защо са го писали в бъдеще време. През лятото на 2003 година т.е. преди 13 години ходихме група от 20-на души да изкачваме първенеца на австрийските Алпи в. Гросглокнер /3798 м/. Успяхме да стигнем само до около 3000 м. Преминахме през долинен ледник - на страничните склонове край него ясно личеше, че има намаление на нивото на леда около 10 метра т.е. преди време ледника е бил с 10 метра по-висок. Навсякъде се чуваше шум от шуртяща вода, който идваше основно изпод ледника, но имаше и 1-2 потока, които се спускаха по повърхността на самия ледник - потоци образувани от неговото топене. Районът беше с доста намалена посещаемост заради високите температури, всички планински водачи бяха се изнесли, защото изкачванията бяха обявени за опасни. Поради прекомерното топене се бяха оголили планински склонове, които преди са били под вечни ледове и от там се ронеха огромни скални късове. Мои приятели същото лято отидоха да качват Монблан и също не успяха - там е било същото. Така че вечните ледници в Алпите се топят отдавна и нивото им непрекъснато спада.

Ясно. Някакви си европейски синодални старци са се изхвърлили по въпроса

По-долу чета въпроса на уважаем участник във форума дали имаме акции в въгледобива,петрола,ТЕЦ-овете и стари брички,та критикуваме "глобалното" затопляне. Лично аз също смятам че глобално повишение на температурите МОЖЕ И ДА ИМА. Акции обаче питам кой има в ,свръхскъпите и използваеми само половин ден "слънчеви" централи,въртележки на вятъра,дето я духа я не,ВЕЦове дето източват водата за пиене когато им падне.Дали тези яростни защитници на "глобалното антропогенно затопляне" не са баш "инвесктиторите", обиращи ни със скъп ток за непостоянните,скъпи и бързо амортизиращи се "възстановяеми" източници. АЗ СЪМ ЗА ЯДРЕНАТА ЕНЕРГИЯ И ЗА ВНИМАТЕЛНОТО ИЗСЛЕДВАНЕ ЗАЩО ИМА ПОКАЧВАНЕ НА ТЕМПЕРАТУРИТЕ! А КАТО ГЛЕДАМ ТАЗИ ЗИМА....!!!!!!

"тропически болести като западнонилска треска се очаква да се разпространят в северната част на Франция до средата на века" Наистина ще се разпространят африкански и арабски болест, но не заради климатични промени, а заради мигрантите.

Западнонилската треска се предава на човек от заразени комари, не се предава чрез заразяване от човек на човек. Освен това първите случаи са открити в Европа още през 50-те години на 20 век, а в България през 60-те - имало е заразени комари край Сребърна и край Бургаското езеро. Така че тук причината си е затоплянето на климата. През 50-те и 60-те години на 20 век не е имало масови мигрантски потоци в Европа от Африка и Азия. Друг пример е с едно заболяване при кучетата - дирофилария. То се причинява също от ухапване на заразен комар, който по принцип обитава Средиземноморието, но вече си е увеличил хабитата до Южна България главно следствие на повишените температури. Миналата година бяха открити заразени кучета и в някои области на Северна България. Надявам се няма да претендираш, че хора-мигранти са заразили кучета в България. Това е болест по кучетата, а не по хората.

Ако приемаш текста буквално, си прав. но имам предвид, че с мигрантския поток се внасят безконтролно нетипични за Европа заболявания.

Има една приказка: Първо му вземи акъла, той парите сам ще си ги даде. Все ни плашат с цел по-лесно да ни контролират и обират труда ни. Земята е уникална. Природата сама се регулира на определени периоди, ако няма космически намеси. Ще видим след тази яка зима какво ще е състоянието на леда в Арктика. Тогава пак ще правим прогнози.

Казахте яка зима и имате предвид само източна Европа предполагам . Вчера кацнах в Норвегия/Сандефийорд ,слънце и зелена трева . Според мен глобалното затопляне е факт и само това че сме във мини ледена епоха ни дава шанс за адекватна реакция в бъдеще .

Глупости на ента степен.

Глупостите и бърборенията за привличане на внимание и пари никога не спират

Как не им омръзнаха толкова много лъжи! И защо все избират най-студеното време да лъжат за Глобалното Затъпяване! Луди хора!

България не е света - това, че тук и в източна Европа е студено, не означава, че в целият свят е студено ! Защо толкова те затруднява глобалният поглед върху ГЛОБАЛНОТО затопляне, не локалното в България или конкретно у Вас ? То е факт, спори се само за причините му !

затруднява? Нали виждаш, че говори за Глобално затъпяване, явно е жертва на такова. Във всяка една новина на дир-а е един от първите дето изсират някакъв пост, най-често пълни глупости, твърдения без никакви аргументи. Човечецът си пада писател на постове, не си пада по четенето и мисленето.

България е света, светът е България. Гейберастките копелета вкарващи мигранти, да мълчат!

Май е време за ново стригане на оФцете. Нека погадаем за какво още ще трябва да плащаме като граждани на ЕСсср? - Нов ЕКО данък? - Нова ЕКО такса? - Нови ЕКО коли? - Нови ЕКО централи? - Нови ЕКО технологии? .....

... "нови" разрешения и квоти за развиване на производство и дейност. Нямаш право да използваш над толко и толко кВЧ за еди-квоси...

Айде да идва това глобално затопляне,че умрях от студ тази зима.

Има една приказка ,внимавай какво си пожелаваш да не ти се случи.

За съжаление прекалено много хора вярват на врачки и хороскопи и много малко вярват на учените. Чудя се понякога защо толкова българи и форумисти са заангажирани с каузата да оборват "мита" за глобалното затопляне? Акции във въгледобивната и нефтената промишленост ли имат? Плащат високи такси за пушека на завода си ли? Или пък ги е страх че ще им спрат таратайката от движение?

Де го видя тоя "учен", бре Чудьо? Прочети новината - "водещ автор на доклад в европейската агенция" - дребен чиновник в чиновнчиеска агенция, която живее само от парите, отпускани за правене на "доклади". Да не са луди сами да си отрежат хляба?

Не е дребен чиновник. Това не е просто някаква агенция, а Европейска агенция за околна среда т.е. това си е вид научен институт като НИМХ например и там работят учени. Освен това нещата, които са написани, че ще стават в бъдеще всъщност вече се случват - и проливните дъждове и бури зачестиха, и ледниците в европейските планини се топят от вече 20 години насам, и пожарите и засушаванията са факт. Заравянето на главата в пясъка и претендирането, че това не се случва няма да промени фактите.

урааа наи накрая глобалното затопляне и зимата ще е мека , тоест газ от русия нема да ви трябва , спада и търсенето на енергоресурсите никои вече не купува ни бензин ни ток ни нафта, абе за какво са ни тия глупости ние сме модерни европеици ще носим прашки и ще си епилираме крачетата .

Още един от търтеите, станал милионер със залъгване на наивници. Шварценегер преди години показваше карта как в 2012 година половината Лос Анжелис ще е вече под водата.

Ти ли му плащаш заплата бе злобен и прост балкански селяндур?