АЕЦ „Белене” на ”Глобъл Пауър Консорциум” щяла да струва €8 млрд.

8 млрд. евро ще струва проектът АЕЦ „Белене”, като в цената е включено всичко. Това заяви Богомил Манчев, който е консултант на потенциалния инвеститор "Глобъл Пауър Консорциум". Девет общо са участниците в консорциума, каза още той.

Обратно в новината

Коментари - АЕЦ „Белене” на ”Глобъл Пауър Консорциум” щяла да струва €8 млрд. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе не вярвам много в приказката за добрия Кумчо вълчо. Продават ни скъп газ, пък ще ни построят евтина централа......

Щата в който е регистрирана ГПК забележете не като корпорация а като ООД е щат с удобен закон за офшорни компании и офшорна дейност, която не се облага сданъци в САЩ, както и лицата притежатели на дялове са анонимни, капиталите - също и в офшорни банки чакат да бъдат препрани в новата инвестиция. Според вас, чия собственост е компанията и капиталите ? Аз се досещам.

ТОЗИ КРЕТЕН БРОИ МИЛИАРДИТЕ КАКТО АЗ СИ БРОЯ СТОТИНКИТЕ. Милиард горе милиард долу, все тая. Нали той и комисионерите няма да плащат. Ще плаща НЕК, а ние ще го духаме.

а бе овчици защо не помислите -усвоените европейски пари на кого са ,колко се внася в ес всеки месец, най в магистралите се краде най много - кой ще изчшсли дали точно по норми са налити асфалт,чакъл и да питаме ББ още какво -нали затова той набляга на тях, когато го изметем от Б-я яхва с отборчето самолета , а ние ще го гоним по магистралата , ако позволят на овчищите да минамат по нея.о

да е 8 млрд, понеже в площадката досега са налети 1-2 млрд и понеже всичко досега, което е построено, премиерът казва че е "гьол" ще им го подарим. Руснаците искат стойността да е 10 млрд, защото включват и 2 млрд, които са налети досега

Този е типичен представител на енергийната мафия - дори американците го обявиха за такъв още преди години, задено с Ковачки. А АЕЦ-ът е капан за наивници. Точно като Козлодуй. Защото, далеч по-евтината ядрена енергия се продава на ниски цени на фирми - посредници (там ГЕРБ и БСП са едно неделимо цяло) и те я изнасят с луди печалби. На нас пък ни продават далеч по-скъпата зелена енергия, където други фирми (пак ГЕРБ и БСП са задено в тях) също реализират големи пари. Най-пазената тайна в държавата е, колко точно от енергията на АЕЦ Козлодуй се продава на потребителите у нас. Има два енергийни микса - производствен (за него тръбят) и продаван на потребителите (него го крият). АЕЦ Козлодуй произвежда около 43% от целия ток в България. На нас от него ни продават едва около 1%. Останалото е продавано в чужбина. В същото време, НЕК генерира загуби, които ДКЕВР постоянно трансформира върху потребителите. За това, не ни трябва втори АЕЦ, с който схемата с Козлодуй ще се разшири.

Написаното е истина. Защо тези боклуци още са на свобода и ни играят някакъв спектакъл на управляващи и опозиция Не е ли крайно време такива инвеститори като този боклук да бъдат отстрелвани. Не виждам друг начин да защитим правата си , да ни габарят разни боклуци, като ни вкарват в схеми на "инвестиционни проекти" и обичайни "практики" на спекуланти загробващи ни с високи цени на тока.

От 6,3 стана на 8 милиарда. Браво, сложихме комисионните и сега всички са доволни. 200 милиона ще ги дадат, това си е по сценарий на целия цирк дето ни се разигра последната година.

Защо като ние продаваме ток на Турция, ТАМ ТОКА Е ПО ЕВТИН ОТ БЪЛГАРИЯ?

когато производството се увеличава цената пада. Твоята работа е като кучето и купата сено- не я яде но на никой не я дава. Ти за без пари ли работиш?

Ей Манчев,откъде взеха въпросните личности данни,че изчислиха 8 милиарда?Май за тази си дейност не можеш да представиш фактури-продажната.

БОЙКО,СТАНИШЕВ,ОВЧАРОВ, ДОБРЕВ И ОЩЕ МНОГО ЗНАЙНИ И НАЗНАЙНИ КОМИСИОНЕРИ

когато има свръх производство цената пада защото няма кой да я купува

стига сте пели едно и също бе ,платени мекерета. то и сега има свръхпроизводство ама какво от това -цените се дигат,като няма свободен пазар

Г-жо посланик на САЩ, или много сте изостанали или ние сме кретени, в нашия Търговски регистър всеки може да провери една компания и не само, кой влиза в нея с какви дялове и т.н, освен това едно юридическо лице , АД, ООД, ЕООД и т.н публикуват ГФО и от там могат да се видят оборотите им печелбата им и абсолютно паричните им потоци, а там няма кой да види, дали това е демократично в България или просто трябва да ни вземат 50-тте лева е друг въпрос, нека всички си направят сами изводите.

отцялата сделка по следните причини: 1. Не влагаме никакви средства в сроежа на централата. 2.Отървават ни от един проект и едно съдебно дело с неясен изход. 3.Възстановяват ни всички вложени средства в проекта пред заплахата да останат около 2 милиарда безвъзвратно загубени. 4.Произведената енергия не може да се складира и ще излезе на свободния пазар и ще доведе ако не до поевтиняване то поне до задържане на цената на тока. 5. Няма никакво значение дали капиталите са руски,американски или занзибарски,важното е да има безопастност и екология 6. Ако не ни харесва цената на енергията то никой не ни задължава да я купуваме. 7.Нови работни места и постъпления от данъци. 8.НЕК ще има приходи от ползването на електропреносната им мрежа. и въобще какво ме интересува чия собственост е централата, важното е ,че не е моя нито ваша и че никой политик няма да може да краде от нея.

Избора с площадката Белене е грешка, проектантска грешка, но ако се признае тази грешка, някои трябва да си платят С РЕПУТАЦИЯТА. А познайте кои са те. За това са и всички маймунджулъци с АЕЦ Белене вече над 30 г. Белене е в V ст. на сеизмичност, същата сеизмичност, като в сринатата от земетръс "Стражица". Белене е на 15км от Свищов, припомнете си трагедията в този град при "Вранчанското " земетресение. Мин. предс. Б. Борисов спря безумието да се строи в сеизмична зона, льос и слаби земни пластове, въобще атомна електроцентрала, а не конкретно тази на Росатоменерго, като същевременно започва работата по 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй.

лично познавам това мекере от дс манчев.от краи време риск инженеринг е разпределителна касичка за комисионни...те не са по работата,те са силни във фактурирането....някои доклад да напишат за 2-3 милиона....иначе като цяло-абсолутни некадърници са си......

Потвърждавам. Работил съм с тях, и винаги съм се чудил как може такива некадърни специалисти да се допускат да работят в Енергетиката.

здравеи колега:) ! предполагам даже, че се познаваме.....тец 2 може би?:)

Запознай се първо с планът Ран-Ът и тогава го обвинявай за каквото и да е. Иезуитските извадки на конкретни цитати от него не го правят по-лош от лошите български правителства от Луканов насам...

абе до вчера ревяхте защо няма да има АЕЦ белене а сега когато уж ще се строи циврите обратно

Много странно съвпадение на имената на тез "Куантум груп". Пък и този Манчев много убедителен, че нямат нищо общо с Джордж Сорос, честна дума, ВЕРВАЙТЕ МИ!

, но май имаше някаква "ескалация " , след която , както и да се смятат нещата , до края на изграждането май отиваше пак към 8-10 милиарда.Защото тези 6.3 млрд , обявени бяха цената на проекта в момента на началото на изграждането.Нали за това спореха - коя инфлация да влиза вътре.Руснаците май искаха да влиза нашата и тяхната инфлация , а "нашите" искаха да влиза "европейската" , каквото и да се е имало предвид... Само от там имаше няколкостотин милиона разлика... Май умишлено и от "нашите" , и от руснаците досега няма "истински" договор , включващ "всичко" , затова се подписваха през 3 до 6 месеца"маморандуми" , "удължения" , "намерения" и т.н... И в други държави руснаците строят , и построиха АЕЦ , но със съответните договори , където са включени всякакви "ескалации" , както и начина , по който да се смятат...И без договори за дългосрочно изкупуване , както и на каква цена...Ако е рентабилен , проекта ще се осъществи.Но моля , ако е възможно , без нашите пари.Или поне - с колкото може по-малко от тях...

да ми припомни колко беше последната оценка на англичаните?? Така и не я видяхме ?? Май над 10 млд. ??? Да ви намирисва на поръчка от манипулаторите от управлението ?? А кеф ли ви е така да ви "бъркат" мазно по дупката, а нашенци ???:))) Искахте информация за инвеститора - имате я сега ! Само не ми казвайте, че американците не знаят кой кой е в Щатите !? Или кой е ББ !! Дори нашенеца тук струва повече от "услужливия" ДЕКЕВР !! Български "овци" за стригане - малко ви е !?

Ами че тя и сега е почти толкова . 8 милиарда евро са 10.6 милиарда долара .

rado_7_6@

"инвеститорите ще станат известни на българската общественост, когато бъде подписан меморандум и преговорите официално започнат" Че като не те знам кой си какво ще подписваме :) На коляно у пиано-бара и после да си делкаме, а?

Pesho

Изпусни питомното за да гонисш дивото. Ще излезе и по-скъпо и по-лошо. Само че ще е добро според американските ни приятели на които ще трябва да плащаме во веки веков.

А ти не бъди толкова сигурен, че това са американските ни приятели. Да не се окаже, че зад т.нар. американски фирми стоят братушките и тукашните им агенти. Че просто са си регистрирали някакви фирми в щатите....

Pesho

a

деер

Цената за всичко с "немско качество" строене е под 5 млрд , а и с немски надценки! Останалото е фактури на наш гръб....