Прокуратурата проверява БНБ и КЗП за бързите кредити

Прокуратурата проверява как Българската народна банка и Комисията за защита на потребителите реализират правомощията си по Закона за кредитните институции и Закона за защита на потребителите, съобщиха от институцията.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата проверява БНБ и КЗП за бързите кредити | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре де, само че никой никого не кара нищо насила. Защото когато взимаш парите си много доволен.

Отвсякъде ти предлагат и засипват с предложения за бързи пари. Тежко и горко на оня който се хване на въдицата!Започва се въртене в омагьосан кръг от който няма излизане. Егати държавата..

Аз съм работеща в ДА със много голяма заплата - 380 лева с 35 год. тр. стаж. Имам ипотечен заем за жилище от 8 години, който изтича 2014 год. Съпругът ми остана без работи в частна фирма и миналата година фирмата спря да им изплаща редовно заплати и нали се сещате, че трябва да се яде, да се плащат сметки ит.н. Отидохме да теглим заем от Банка и тогава се оказа че фирмата не ги осегурява и банката не отпусна заем. Така опряхме до тези бързи кредити и познайте какаво стана затънахме до гуша теглим от едно място за да погасим на друго и не виждам как ще излезем от това робство. И всичко това е ЗАКОННО В БЪЛГАРИЯ. Имам чувството, че ще полудея.

и 60% е висока лихва.тея се подиграват с безпаричието в бг.

Аз като български гражданин страшно много се вълнувам от следния проблем, върху който работеше ЦАЦАТА ДЕБЕЛА, КАКВО СТАВА С ПРОВЕРКАТА НА МОРСКАТА ВОДА?????

тези бързи ,кредите се взимат от бедни и неуки хорица които едвам кретат а тези кредите ги разсипват до дъното.тези банки са като кърлежи.

А защо никой не се самосезира и да разследва от къде са дошли парите на фирмите ,дето дават "бързите кредити"? Все ми е на акъл,че едва ли са забогатели с продаване на плод-зеленчук.

То не е зле да питаме, но първо трябва да проверим какво говори закона. А там ясно е казано, че лиценз получават само фирми, които докажат произхода на капитала си.

Прокурорите се събудиха. Тези практики са от 20 години, те започнаха да имитират защото много се размириса.

Вие лудили сте да искате 60% лихва,та това го няма никъде по света,само нас ще ни правят на балами,оставка и пак оставка,бой с черпака по главата на червените(БСП)

А то по времето на Тиквата беше различно ли?

Ще има наказани колкото и сбъркалите лекари- бизнесмени и енергийните дружества- виждали сме ги вече тези филми!

Да всичко трябва да е като в банка . Там вземаш хиляда лева и връщаш само три хиляди . Аз съм търговец и работя през седем до дванадесет процента на които плащам няколко вида налози и с остатъка покривам разходите си . Какви са тези шеисет процента лихва при тази липса на пазар и тотално обедняване на нацията ............нямам думи .