Двулевовата банкнота излиза в ”пенсия”, идва монета

БНБ пуска от 7 декември в обращение монета от 2 лева. На новата монета ще бъде изобразен стилизиран образ на Паисий Хилендарски.

Обратно в новината

Коментари - Двулевовата банкнота излиза в ”пенсия”, идва монета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е само един от признаците на обезценяването на българският лев ,който е във валутен борд към еврото, което също губи срещу (враждебния нам краварски империалистически американски долар)Нека Волен и другарите му да се произнесат вещо по въпроса!

ще чакаш ти от куманоиди бизнес съвет ..

До сега моята ми даваше по един железен лев на ден. Аз крадях от нейното портмоне без да ме види още един. Голям купон падаше...сега може да се отпусне и да ми дава цели два лева за деня и няма да има нужда да я дебна за второ левче....живот ще пада.

всичко се прави заради разходите на бнб...за да са на печалба и да могат да си раздават бонуси и щедра социална политика.....издръжката на паричното обръщение не е малка, само, че качество българина не вижда .....вместо банкноти се разменят парцали от които капе мас .....и това е така защото бнб и дку поддържат много високи комисионни за снабдяване с банкноти, а и те не са нови, защото печататането на нови намалява печалбата на бнб както вече казах ....друг е въпроа, че не само 2 лева ами и 5 лева е по-уместно да е на монета....такива са реалностите ....който е ходил в Европа знае какво тропане на монети пада и преди еврото беше така и сега продължава все още има големи възможности за одобряване на мрежата от пос устройства и у нас и в Европа....само, че банките трябва да се откажат от високите комисионни, които трябва да плащат търговците....

къде видяхте банкнота от един лев последните 10 години ?

Сега джобовете на мъжките панталони ще трябва да ги правят от кевлар.

Кога ще направите монета с Левски, Ботев, Хан Тервел, Цар Калоян на кон!! Цар Иван Шишман! Цар Самуил! Хан Аспарух!!

Левски на пари е подигравка с паметта му

А Левски - име на футболен клуб не е ли подигравка? "Долу Левски! Уууу!" - как ти звучи? За мене е отврат. Но Божидар Димитров, например, си трае. А министърът на културата - аа, пардон ... на образованието? И науката? Например? А виж, за парите ... Подигравка е, когато са малко. Иначе на тях все велики хора са изобразени.

ПУСКАТ МЕТАЛНАТА ДВУЛЕВКА ЗА ДА УГОДЯТ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ВЕНДИНГ МАШИНИТЕ, ЗА ДА ДИГНАТ ЦЕНИТЕ БЕЗ ДА ПОДМЕНЯТ ТЕХНИКАТА!!! ГЕРБ - ПОДЛОГИ НА ОЛИГАРХИЯТА!!!

Ей сега намерих повод да си купя нов портфейл, че стария ще се скъса от тези монети, то тъй и тъй няма банкноти, но човек какво му остава.

По-добре инвестирай в кесия!

Подготвям се за времето ,в което събраните десетки двойки ще бъдат като тези книжни от 1 лев ,които имам.Търся ,но съм намерил само 4 книжни двойки от 1999.Тогава ще ги пусна по 2 долара парчето - дотогава еврото и доларът ще са равни.

Имам чисто нови столевки, от ония жълтите, с поредни номера. Колко даваш за десет бр.

БНБ пуска в обращение нова разменна монета при продължаваща фатална слабост да не зачита качества на ползвани пари. Наличното лекомислено отношение към парите подсигурява катастрофална последица за развитие на потенциал за жестоки стопански кризи. Пример: Кризата на "КТБ" АД. Поведението на БНБ подвежда правителството да работи в обстановка на сгрешена парична система и да е с подсигурен провал. Ако не бе налична тази грешка, държавата нямаше да има сегашни дългове. Мнозина очакват Централната банка да е спасител от актуални злини. Те са със заблуда. Централната банка не може да предотврати тази лошотия, защото причината не е в нейна компетентност.

понеделник заем 26.5 ,диаметър 26.5 повреме на представянето на американското назначение РАДЕВ за гуверньор ще трябва да бъдат обезценени 2 и 5 лева ,тоест да се предизвика инфлация която да отговори на измисленото управление което съобщи май месец т.г.дефлацията спира ,но тя не спря и последната стъпка по измисления авторитет на измисленото управление е да се предизвика изкуствено нима не може да се върне банкнотата от 1 лев по -здрава или гланцирана ,може но идиотщината е към непрекъснато обезценяване отговарящо на дясното управление

Логично е да се появят дупки на джобовете ни ,и другаде даже!

Имате голям роблем. Нямате коректор на дописките си. Бълвате неграмотен правопис в новините си и го запокитвате в ефир!?

И къде да ги държа тия монети? Аз в портфейла си стотинки не слагам. Да напечатат и доста нови петолевки.

Само да вметна, че монетите нямат сериен номер.

"От 1999 г. досега равнището на цените е нараснало със 110%" Ама нали няма инфлация. А всъщност значително повече са се покачили цените. Около 2000 година цените на жилищата в София бяха средно по 15-20 хиляди лева. А продават ли кесии с тия стотнки, че сега направо ще стане страшно?

"От 1999 г. досега равнището на цените е нараснало със 110%, обясни при представянето на монетата подуправителят на БНБ Калин Христов, цитиран от БГНЕС. Той припомни, че през 2002 г. банкнотата от 1 лв. беше заменена с монета по тази причина. Същото се прави и сега." Та значи, догодина петолевката, посли десетолевката и т.н. Явно трябва да тръгнем ката в средновековието с кожени кесии на колана.Като ви се къса хартията напечатайте пластмасови.

Не, че не обичам парите в джоба, но да ми се къса портфейла и дрехите от тия тежести е не-актуално.

Ще си купуваш нови и ще подпомагаше вноса на скъпи и качествени дрехи!

В Англия хората си ползват монети без проблеми и никой не се оплаква. Ше ви еба в баровците смотани.

Не знам колко проекта за монета е имало, но съм сигурен, че този е най-грозният. Тази монета отговаря само на мис България.

А, няма да й намерим кусури! Царе сме! ;)))

Мммм...Дааа... -То и по Виденово време беше така... Първо метални еднолевки, после двулевки, петолевки, метални десетолевки, и стигнахме гаче до метални столевки....

50 -ги имам другите не можаха да "кацнат" на пазара и са с номизматична стойност и сертификат/имам и от тях! /все пак хартията е по евтина/

И на най простите е ясно, че това е вследствие на инфлацията, която не е 110%, а 1100%., тоест живота е поскъпнал и се е влошил 11 пъти.

1/ Ние сме във валутен борд 2/ Имаме дефлация и е напълно оправдано да напечатаме пари 3/Инфлация е кономическо понятие, с което се означава увеличение на количеството банкноти в обръщение. Може да има увеличено количество монети, и също да е инфлация, но в случая на валутен борд нямаме инфлация. 4/Приближаваме се към еврозоната, където е в обръщение монета от 2 евро. 5/ Няма повод за безпокойство, освен ако кръговете, които направиха миналата инфлация отново не опитат същото. За щастие дъртите бандити са под контрола на французите и ЕЦБ.

Глупости. Инфлацията е положителната разлика в определени цени в рамките на някакъв период от време.

Грешка! Голяма грешка и голям позор! Как можахте да изтипосате Паисий Хилендарски на монета?! Не знаете ли, че той е рубладжия? Написал е някаква измислена История СЛАВЯНОБЪЛГАРСКА, докато на всички днес е ясно, че българите нямат нищо общо със славяните и са директни потомци на Аспарух и тракийската богиня Бендида?

Никакви потомци не сме! Ние сме направо самите богове ;))

Sangre sica

А-ха?:) /да не забравяме само че и боговете са правили незаконни деца:))) /като си помисля -червени лейки има само на бензиностанциите на "Шел"-Дали не ти е съмнителен и "произхода" и знанията?/ Факт е че трезвите руснаци са 2 пъти по-умни от трезвите "чисти" американци! НО са само 10% процента от населението на Русия!

Браво,отракан си,като чобанска,манерка!

Съгласен съм ! И на всичкото отгоре Паисий е бил отшелник. Демек е бил против парите :)

На всеки километър едновременно да си, безродник и безбожник измислен! Как можеш да отричаш част от българската история, която е повод за толкова гордост у всеки българин!?

селоооо! да си чувал за ирония и сарказъм?

Тя идва от миналата година