Коментари - КТБ става държавна (обновена) | Днес.dir.bg

КТБ става държавна (обновена)

Дъщерното дружество на КТБ - бивша „Креди Агрикол – България“ (банковата група КТБ), също е под специалния надзор на БНБ. Двете банки ще отворят на 21 юли.

Обратно в новината

Коментари - КТБ става държавна (обновена) | Днес.dir.bg

Коментари

Става държавна, т.е. всичките данъкоплатци ще трябва да платим провала на глупака с мустака

Става държавна, т.е. ние всички данъкоплатци ще платим провала на глупака със мустака.

Цялото ръководство 12 месеца - БЕЗ ЗАПЛАТА! Заплатите им -във фонд Обезпечение на сигурността на влоговете! Цялото ръководство на КТБ с - отнето от държавата имущество - движима и недвижима собственост!

Бареков - в затвора и да му се отнемат ВЕЦ-овете и тайните авоари! И пак гласувайте за ДУДУКА!

Това с КТБ е детска градина! Ако знаете какво ви готви Доган само след 3 месеца, ще ви се стъжни животеца! Но то е така: На зъл пес - чепат прът!

....КТБ и "...Креди агрикол- България"става държавна??? Ха така ---значи за БЕСНИТЕ харчове на Станишев,ДПС- Пеевски и Бареков --- преди изборите---довели до фалит КТБ и дъщерната й ---СЕГА ЩЕ ПЛАТИМ НИЕ БЪЛГАРИТЕ --- данъкоплатците----с пари от бюджета?! Това са парите не дадени на здравната каса, не преведени за пенсии, заплати, за образованието, за децата--- отиват за ПОКРИВАНЕ на липси, похарчени от управляващите и Бареков ???! Къде е прокуратурата, съдебната система - това е съдебна АНАРХИЯ- Избирателно: питат за двата наследствени ---от дядо му - апартаменти на Ц.Цветанов, питат-- разпитват -- самосезират се прокурорите, Сезира ги Н.Бареков за Президента---откъде има пари за вила--- като е работил -- със строителната си фирма 15г.-- в Германия !!! Защо не попитаха Бареков и ДПС-Пеевски??? Но ограбването лъсна!!! Безнаказано!! А ЗАЩО ЕЙ ТАКА С ЛЕКА РЪКА, НАЙ-БЕЗОТГОВОРНО --- УПРАВИТЕЛЯ НА НАЦИОНАЛНАТА БАНКА --- ЩЕ ПЛАЩА ЛИПСИТЕ НА ктб---ОТ КОЯТО ХАРЧИХА НА ВОЛЯ---ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ---бсп,дпс И бареков?!? След като няма съдебна система--в България--да ни защити-- ще ПОТЪРСИМ ПОМОЩ от СЪДА в Страсбург---за нарушени човешки и граждански права за живота ни!!!

кредитите продължават да се обслужват от банката правоприемник, в случая държавната банка. Депозитите са гарантирани до 100 х.лв. Колко българи имат такива?! Да му мислят тези над 100 х.лв.

че да не получиш инфаркт. По времето на ГЕРБ, по нареждане на Дянков в тази банка се съхраняваха 80% от държавните пари, секага са под 25%. За частните фирми не плащаш нито ти, нито държавата, става въпрос само за държавните пари. А на обикновените вложители са им гарантирани парите до 100 х.лв. Атовете се ритат, частните кредитополучатели и депозити, за това Веждито иска да скача, твърде е наясно със схемата.

КЪДЕ Е ВЕЛИКИЯТ БАРЕКОВ. ОТРЯЗАХА МУ ПАРИЧКИТЕ И ПОТЪНА В ГОРИТЕ ТИЛИЛЕИСКИ. КАКЪВ НОМЕР МУ СКРОИХА СТАНИШЕВ И ДОГАН. ЛОШО, ЛОШО ПАК НА НАШИЯ ГРЪБ. ДОКОГА ЩЕ ГЛЕДАМЕ ТОЗИ САИР. НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА ВЗЕМЕМ ТОЯГИТЕ. С ИЗБОРИ ТЕЗИ ВЪПРОСИ НЕ СЕ РЕШАВАТ. ЧАКАМ СИГНАЛА ЗА ВИДОВИЯ ДЕН. ВРЕМЕ Е ЗА ЕДИНЕНИЕ. ИНАЧЕ ЩЕ НИ СВАЛЯТ И ГАЩИТЕ. РИЗИ ВЕЧЕ НЯМАМЕ.

Хубаво е , че държавата ще помогне на банката! Ама затова трябва да осигури и раирани костюми на поне двама от чиновниците да!

Този от снимката е голям крадец. Сигурно е ограбил и още някоя банка. "Кредит Агрикол" е негова идея!?

Значи ще платим борчовете на Пеевски и Бареков?

комунистите крадат, всички плащат, ами чудесно и после парите са в ръцете на дебели прасета и агенти от ДС , отвратителни хора

Всяка голяма търговска организация, която тръгне да потъва става държавна?

Някой направи грешен ход и това не е Станишев. Още трупове след невинното мишле. Наивниците така и не разбраха защо Пеевски беше изтикан в полезрението им внезапно, наивниците никога не се научиха, че няма всесилни люде и затова хората, които могат да водят политика не могат да яздят бели коне, а напротив - цапат си ръцете и интригантстват подло. Въпросът е само на мащабите - добрия политик не може да си позволи да бъде добър човек, но може и трябва да има големи цели (независимо дали ги харесвате или не). Забележете сега как Костов се включи в темата и помислете какво е общото между Станишев и Костов и какво ги различава от останалите ни "величия". Аз ще ви го кажа - след тях политическите трупове на дребнави прасчовци се нареждат в редици. Може да не ви харсеват и двамата, може да ви се струва, че се заиграват с всички, но вместо като баби да съдите по очевидното - бройте труповете, а не думите.

КОЙ ЩЕ ГО ПУСНЕ С БАРЕКА В ПОЛИТИКАТА И ВЕДАНГА ИСКА ДА СТАВА ПРИМЕР НЕ СТАВА ТАКА СТАРИТЕ НЕ ИСКАТ ТАКА НЕ СЕ ВЛИЗА В ПОЛИТИКАТА

Стана ясно: Русия тресе своята банка КТБ с цел да докара финансовата система на България до колапс: 1. За да ни накаже за Ю Поток; 2. За да ни изкара от ЕС и да ни прилапа в азиатската си формация!!! Проводник на тази политика е БСП и нейните производни - ДПС и АТАКА

май нищо не ти е ясно, а? с 9,9% участие, нищо не тресеш! виж, с показни акции на прокуратура с/у не само КТБ, но и зам-гуверньор на БНБ, с теглене на пари на големи предприятия от БЕХ, доста неща можеш да разтресеш. така че руснаците ги оставете на мира. ако не им позволят да увеличават капитал, нито на тях, нито на оманците, нито на някой друг... пак ще си е виновна нашата "държава". а чуждите инвеститори вече въобще ще забравят къде се намира Бг, не че и сега много си спомнят! ;)

... само един много наивен човек, може да си помисли, че мажоритарния собственик е Цветан Василев... дадоха му да превърта едни пари на руската КГБ/ФСБ мафия, докато слуша... после си ги взеха...

Бе хубаво ще става държавна и ще покриваме всички ние минуса ама КОЙ открадна толкова пари или всички висши финансисти сте в кюпа и няма да има виновен както обикновено..

е плюс, само помислете колко комисионни се плащат за обслужване на данъкоплатците по сметките на НАП и тези пари са налети в нечии "обслужващи" НАП банки.

Защо Цацаров не си е подал оставката още?????

В тази ситуация, БНБ предприе възможно най-адекватните действия. Друг е въпросът, че Цацаров трябва веднага да си подаде оставката.

Членовете на Управителния и на Надзорния съвет на КТБ, само ще са отстранени или ще са и обвинени за престъплание. Да върнат поне тлъстите заплати.

През 1996 г. БНБ "санираше" не една банка. БНБ налива пари в закъсалите банки, а крадливите банкери ги раздават на близки фирми - нещо като да наливаш вода в пясъка на пустинята. Нямаше наказани.

Няма как да се повтори 1996 та. Въпроса е кои бяха тези ''доброжелатели'', които нагнетиха това напрежение в банковата система съвсем умишлено и защо Цацаров пряко ,или косвено им помогна? Имам усещането ,че ''сили свише'' правят така, че всичко в тази държава да бъде дестабилизирано и рзединено. Всякакво единомислие и еднородност ни се отнема.

хич не беше косвено, ами си беше много пряко! КФН първо да ходи да глобява цацаратурата за съсипване на банка ;)

Интересно, кой реши да затлачи Цветан Василев.... доста се постара. С един такъв слух, всяка банка би имала проблеми. Верно, че повечето пари там бяха държавни и се изтеглиха, но това не беше изненада, така че трябваше да се подготвят. Сега ще настане една паника, защото сме неуки :) Хората да не се притесняват, няма как да се повтори 1996 !!!

На тези от нас, които не са на маса с "кукловодите" им трябват 2-3 месеца, за да си отговорят на въпроса "Кой". Засега нещата изглеждат "държавата реши да фалира и (дано временно!) национализира голяма банка по разни причини - тестване на системата, бизнес-политически скандали, изхвърляне на банкер зад борда". От действията на БНБ и правителството през следващите месеци ще си проличи.

Кой ял , ял. Кой крал, крал. Мълчете да мълчим да не катурнем цялата банкова система. Говорете само хубави неща и обещавайте всичко - например ,че и ЕЦБ и ФЕД ще ни помагат.

ЕЦБ няма как да те подпомага, не сме в еврозоната. Аз затова вече искам там, но след случката с КТБ не е сигурно, че ще ни искат :)))

"КТБ става държавна." Хвалят ли се или се оплакват с това? Ей така, решиха и взеха банката, национализираха я като след девети септември, ли?!? На каква цена става държавна? На кого покриха самопроизволните разходи-прищевки и завлачените пари от тази банка? За чия сметка?

добре де а цветан василев ,след като е допуснал нещата да стигнат до тук , той на социални помощи и детски надбавки ли ще живее ?

Не с предпочитания е към клошарството,вероятно на екзотични за обитаване места на планетата

Всяка банка внася задължителен процент в гаранционен фон, освен това тя е акционерно дружество - данъкоплатците нищо не плащат. Само ако имат над 100 000 лв по сметка - тогава не са гарантирани.

Престанете с "експертните" си мнения! 196 000 лв. е гарантираната сума. Що говорите за неща, от които НИЩО не разбирате?!?

Българският народ е доста прост и некомпетентен и това умело се използва от мошениците, които ни управляват на всички нива, като най-безобразно и ненаказуемо ни крадът! Гарантираната сума по влоговете е 196 00 лв. Тази сума се поема от така наречения гаранционен фонд, в който редовно внасят вноски отделните банки. Големият въпрос тук е как няколко души може да предизвикат хаос и нестабилност в банковата ни система и от там в държавата (умишлено да я доведат до ситуация на фалит) и да са на свобода, без да има е потърсена финансова и лична отговорност. Както тази сутрин по Нова ТВ се изказа един министър от бившето правителство - такова нещо може да се случи само в България. В една нормално функционираща правова държава въпросните личности веднага ще бъдат арестувани и тикнати в затвора с дълги присъди. Докога бъларския народ ще позволи по един и същи сценарий да бъде обиран??? И докаго ше търпи тази безнаказаност за тези престъпници??!

дпс и бсп в качеството си на държава започнаха да приватизират частни фирми, това е нечувано....

пишеш, за да не заспсиш!

Пак АЗ / НИЕ - данъкоплатците ще плащаме за далаверите на тарикатите... ДОКОГА??? От ВСИЧКИ нас зависи...

Ти лично нищо няма да плащаш. Не се изказвай неподготвен. Има си гаранционен фонд, в който всяка банка внася задължително суми, които да предпазят клиентите от "изгаряне" на депозити и фирмени сметки.

Ти лично нищо няма да плащаш. Всяка банка внася задължителен процент в гаранционен фонд.

Банковата стабилност зависи от две неща- от финансова адекватност и от психологическа подкрепа. Всяка банка би изпаднала в същото положение,ако бизнеса под нечие давление започне дирижирано да си вади парите,ако прокуратурата се набута с качулките и ако се пусне слух че банката е в цайт-нот. Тука прозира умишленото забиване с помощта на държавата. Но, кой е държавата в момента ?

Ще спасят банката, но отзвука ще е тежък. Кой ще отиде пак там да си остави парите, сринаха й репутацията. И докато това са разни висши корпоративно-политически игри , на мен лично ми е интересно къде сега са "умните" "образовани" протестиращи, които да викат против пеевски. Да задават въпроса кой, кой, кой. Или просто по някакъв начин целта да се скарат пеевск и василев и постигната и вече няма нужди от протести.

Червените още пеят песента, че ГЕРБ мачкал бизнеса. Това се казва мачкане.

Съвпадение ли е факта, че кредитите на Пеевски в КТБ са рефинансирани преди време от ББР ?

Не :) Точно затова БНБ много ще трябва да обяснява, ако превърне временната мярка фонд+ББР в постоянна и не позволи на инвеститорите да си увеличат капитала и оправят проблема с ликвидността.

"Ще бъдат предприети действия за отписване на капитала на акционерите на банковата група и отнемане на техните права в съответствие с предвидените от закона процедури" - тоест, инвеститорите вече ги няма!

Дори Василев го каза - ''Булгартабак се източва и парите отиват в сметки на частни лица в офшорни зони. '' Тоест КТБ се източва, чрез ''Българтабак.'' Със сигурност схемата е много по-развита . Сега държавата, така е притисната, че за да не допусне да изгърмят другите банки , трява да връща парите на тези които са точли КТБ. Интересно Цацаров ще поразгледа ли какво се е вършело във въпросната банка и от кого? Или по-вероятно е сега надзорниците да замажат следите и нищо да не излезе наяве ?

да предприеме мерки срещу управата на Банков надзор, чиято грижа е контролът върху тях!!!

Тоя па - Цацаров. Че нали той изсра дебелите ла*на с показните разпити в тая банка., с арестуването на "убийците" на Пеевски. Ако тоя тулуп влезе в банката, то ще е само окнчателно да замете следите на Прасун. Бе мене друго ми е интересно - що всеки говори Певски това, Пеевски онова. Ми тоя, кога съм го видял да с иотвори устата, говори с интелекта на добре развит петокласник. Изключено е тея всичките врътки да ги мисли той. Защо не бъде подгонен тоя, дето го ползва за параван? Или то вече се утече - ТОЙ, дръндарския, така или иначе притежава всичко в държавата и няма кой да го съди.

Пата-кюта... Имаше Цв. Василев - НЯМА Цв. Василев! Доган показа ЧИЯ собственост са институциите на мафиотското образувание, наречено Република България. За една седмица с помощта на Медиите Му, Прокуратурата Му, МВР-то Му и Съдебната Му Система, разката т. нар. банкер Цв. Василев... И не, не трябва да се радваме, защото утре, сънароднико, ти ще бъдеш на мястото на Цв. Василев... Ако твоят бизнес заинтригува Падишаха от Сарая... Мачкане на бизнес? Отнемане на бизнес? Присвояване на бизнес, даже не присвояване, а пладнешки грабеж... Борисов ли казвате? Не, ето това е убийството на пазарното стопанство... И отзвукът ще е убийствен за реномето и авторитета на държавата България... Такова нещо в Европа не може да се случи... Докато виж, в Евразия - като стой та гледай... Бай-бай банкере...

VIPER

Няма страшно другари.Освободихме ви от страха.Бизнесът диша свободно...

хора,нали не сте забравили,че в тая банка има руски капитал.някои се отблагодаряват на братушките.

не си у час, руското участие е 10%, айде не се изказвай неподготвен

Държавата ще връща кредитите на Пееввски. Ето това се казва ''възтановяване на демокрацията'' по модела на ДПС-БСП.

той ще продължава да обслужва кредитите си в банката правоприемник

Хората не се научиха,че демокрация не съществува. В САЩ се извърши същото в по-големи мащаби,както е писал колегата VIPER по-надолу,а там и "комунисти" си нямат;-). Просто богатите и властимащите се самозабравиха и окрадоха тотално другите-ликвидираха средната класа и вкараха в мизерията милиони хора. Назрява /поредната/ революция,въпрос на време е. Четете Маркс-отново е актуален.

Пак АЗ / НИЕ - данъкоплатците ще плащаме за далаверите на тарикатите... ДОКОГА??? От ВСИЧКИ нас зависи...

Народ нещастен с участ зла, със Турция за наковалня и чук отгоре от Москва... Кърлежи с червени връзки грабят бедния народ все по-нагло и по-дръзко правят го на идиот. У народа няма злоба, явно иска да е роб, сърба си покорно боба, верен им е чак до гроб.

VIPER

2008 г САЩ изсипаха 750 млрд. за да спасяват няколко банки , които бяха докарани до фалит от алчността на другарите от Уолстрийт.При нас е почти същото. Голямата разлика е , че САЩ имат право да печатат пари , а ние трябва да отделим пари от и без това продънения си бюджет.

Партийо лЬОбима...дърта распоретино крадлива !!!!

Нали по времето на ГЕРБ се наливаха държавните пари в КТБ, а сега енергийната мафия явно си ги е изтеглила...Къде са герберските пари, не са ли в КТБ и това сега да е удар от БСП по тях ? Експертите как сега ще решават тази ситуация, като излиза, че е създадена от тях...едва ли ще го направят...

Пак си се объркал. По времето на ГЕРБ парите се преразпределиха от една банка в повече банки. Когато една банка даде мног изгодни условия, правителството е длъжно да ги преме, понеже сме бедна постокомунистическа държава, пълна с безмозъчни крадливи комунисти. Дълги години евтинията ще ни яде главата, понеже лумпенът беше яхнал държавата половин век. Последствията ще са още един век. Лесно се руши, бавно се гради нация. Та ГЕРБ пръв преразпредели портфейла, до ГЕРБ нямаше празпределение. Пак си се объркало, малко нещастниче келешче.

80% от държавните пари се държаха в КТБ, по нареждане на Дянков. Орешарски остави 25% от държавните пари там, така че апокалипсисъст не се сътоя!!!

Наистина БОБЕВА И ГЕЧЕВ участваха в събитията от времето на ВИДЕНОВ. Излиза че хората за кофти поръчки са едни и същи?!?!?!?!

БЪЛГАРИНО, КАК ДОПУСКАШ ЕДИН ДЕБЕЛ НАГЛЕЦ ДА ТИ КРАДЕ ПАРИТЕ, ДА СЕ ПРАВИ НА ГОСПОДАР НА ДЪРЖАВАТА С ТВОИТЕ ПАРИ, А ТИ ДА СИ БРОИШ СТОТИНКИТЕ И ДА СЕ МОЛИШ ДА НЕ ТИ ФАЛИРА БАНКАТА?! ТОЯГА НЯМА ЛИ? НЕ МОЖЕШ ЛИ ДА СИ ПОТЪРСИШ ПРАВАТА? НЕ МОЖЕШ ЛИ ДА НАМЕРИШ ДЕБЕЛАКА И ДА ПОТЪРСИШ СМЕТКА?

Само това е спасението от комуноидно-номенклатурния "капитализъм" ! Първа стъпка ОДЪРЖАВЯВЯНЕ НА ВСИЧКО !!!

банка, че си се разпенявил?! И в крайна сметка, трябва да има държавна банка, която да съхранява държавни пари, а не комисионните да отиват в частниците. Само си представи парите на НАП, за всяко платежно по 5 лева или 2 в най-добрия случай, кой ги прибира - не държавата във всеки случай

Брей, знаехме, че ще посегнат на депозитите, само за начина не се бяхме сетили. Сега ще капитализират банката с пари от фонда за гарантиране на влоговете, и после ще я продадат - естествено, цената ще е търговска тайна, и ще е доста по-малко от допълнителната капитализация. Това е положението, другари, като няма какво още да се продава, национализираме, и после продаваме наново.

депозити над 100 х.лв. Колко българи имат такива!?! Останалите са гарантирани и никой нищо няма да загуби

196 000 лв. е гарантираната сума.

Банката ще се спасява с пари от Фонда за гарантиране на влоговете. Откъде идват парите в този фонд? Ами от депозитите - за всеки депозит, банката е задължена да внесе 10% процента във Фонда. Т.е. от 40 милиарда депозити, десет процента или 4 милиарда са във Фонда. Сега ще се дават пари от този фонд, за да се спаси банката. После ще се продаде на по-ниска цена под масата. Ето така парите от фонда, тоест от депозитите, ще се източат.

Приятелю, когато някой открадне депозитите на хората, някой трябва да върне парите. Те тези пари не извират от само себе си, а идват от някъде. Това, че ФГВБ ще върне парите на хората до 100хил. евро не значи, че тези пари не са изчезнали. Вложителят ще си върне парите, ама ще ги плати данъкоплатецът, тоест, пак вложителя. Така че измамата си е измама.

ЗАДРЪЖТЕ ОЩЕ МАЛКО КОМСОМОЛЕЦА ЧОБАНОВ, ДА ВИ ИЗДЕКЛАМИРА "ВОДИ МЕ ПАРТИЙО ЛЮБИМА, ПОД БОЙКИТЕ СИ ЗНАМЕНА" И ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТО КАТО ПРЕЗ ДНИТЕ НА ЖАН ВИДЕНОВ. ТОГАВА БОБЕВА И ГЕЧЕВ, СЪЩО УЧАСТВАХА!!

А да Ви е ЧЕСТИТА КОМУНИСТИЧЕСКАТА-ТУРСКО-ЦИГАНСКА КОАЛИЦИЯ! Само техните експерти са в състояние да разклатят из основи банковата система на България! Доказали са го НЕ веднъж!

На времето банкера тодор вълчев изработи Виденов и отмъкнаха парите на хората.Още тогава Виденов публично заяви,че дела ще има ,но осъдени - не и парите няма да се върнат.Като гледам какви хора са управлявали и управляват банките /някои не са живи/ си отговарям,че ....... голям резил сме.А между впрочем може ли да се вземат обратно задигнатите пари?

Виденов и понятие се намаше казваш? Лошият Тодор Вълчев, сам спретна цялата кражба? Виденов и БСП нямат нищо общо.

Виденов плати голяма част от натрупания от комунизма дълг с пари, които тогава бяха вопиющо нужни на икономиката. Тогава се срина Бългаиря и хората започнаха да получават 5 долара месечна заплата. Бълчев едва ли може да изплаща дълг, за да си сложи орден за сметка на нацията. Най-малкото няма тези права. Но виж едно комунистическо правителство Виденов, Балтов и сие тъпаци - можеха и го направиха. бяха такива кукли на конци на виенските ЦК на БКП, които са в "изгнание" в най-богатите квартали на Виена, че нямате си представа. Комунизмът е грешка след грешка, това е сбъркана формула, сбъркан ген и НИКОГА, и НИКЪДЕ по света не е дало плод да развие нация, а е дало поражения от бедност и глупост за век напред. Ако някой не разбира от факти, да се спре само на един, който е достатъчно показателен: от 42 комунистически държави 42 са бедни държави в сравнение със съседите си некомунистически държави. Ето това стига. няма изключение, за да се уловиш за него

Коментари - КТБ става държавна (обновена) | Днес.dir.bg

КТБ става държавна (обновена)

Дъщерното дружество на КТБ - бивша „Креди Агрикол – България“ (банковата група КТБ), също е под специалния надзор на БНБ. Двете банки ще отворят на 21 юли.

Обратно в новината

Коментари - КТБ става държавна (обновена) | Днес.dir.bg

Коментари

Става държавна, т.е. всичките данъкоплатци ще трябва да платим провала на глупака с мустака

Става държавна, т.е. ние всички данъкоплатци ще платим провала на глупака със мустака.

Цялото ръководство 12 месеца - БЕЗ ЗАПЛАТА! Заплатите им -във фонд Обезпечение на сигурността на влоговете! Цялото ръководство на КТБ с - отнето от държавата имущество - движима и недвижима собственост!

Бареков - в затвора и да му се отнемат ВЕЦ-овете и тайните авоари! И пак гласувайте за ДУДУКА!

Това с КТБ е детска градина! Ако знаете какво ви готви Доган само след 3 месеца, ще ви се стъжни животеца! Но то е така: На зъл пес - чепат прът!

....КТБ и "...Креди агрикол- България"става държавна??? Ха така ---значи за БЕСНИТЕ харчове на Станишев,ДПС- Пеевски и Бареков --- преди изборите---довели до фалит КТБ и дъщерната й ---СЕГА ЩЕ ПЛАТИМ НИЕ БЪЛГАРИТЕ --- данъкоплатците----с пари от бюджета?! Това са парите не дадени на здравната каса, не преведени за пенсии, заплати, за образованието, за децата--- отиват за ПОКРИВАНЕ на липси, похарчени от управляващите и Бареков ???! Къде е прокуратурата, съдебната система - това е съдебна АНАРХИЯ- Избирателно: питат за двата наследствени ---от дядо му - апартаменти на Ц.Цветанов, питат-- разпитват -- самосезират се прокурорите, Сезира ги Н.Бареков за Президента---откъде има пари за вила--- като е работил -- със строителната си фирма 15г.-- в Германия !!! Защо не попитаха Бареков и ДПС-Пеевски??? Но ограбването лъсна!!! Безнаказано!! А ЗАЩО ЕЙ ТАКА С ЛЕКА РЪКА, НАЙ-БЕЗОТГОВОРНО --- УПРАВИТЕЛЯ НА НАЦИОНАЛНАТА БАНКА --- ЩЕ ПЛАЩА ЛИПСИТЕ НА ктб---ОТ КОЯТО ХАРЧИХА НА ВОЛЯ---ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ---бсп,дпс И бареков?!? След като няма съдебна система--в България--да ни защити-- ще ПОТЪРСИМ ПОМОЩ от СЪДА в Страсбург---за нарушени човешки и граждански права за живота ни!!!

кредитите продължават да се обслужват от банката правоприемник, в случая държавната банка. Депозитите са гарантирани до 100 х.лв. Колко българи имат такива?! Да му мислят тези над 100 х.лв.

че да не получиш инфаркт. По времето на ГЕРБ, по нареждане на Дянков в тази банка се съхраняваха 80% от държавните пари, секага са под 25%. За частните фирми не плащаш нито ти, нито държавата, става въпрос само за държавните пари. А на обикновените вложители са им гарантирани парите до 100 х.лв. Атовете се ритат, частните кредитополучатели и депозити, за това Веждито иска да скача, твърде е наясно със схемата.

КЪДЕ Е ВЕЛИКИЯТ БАРЕКОВ. ОТРЯЗАХА МУ ПАРИЧКИТЕ И ПОТЪНА В ГОРИТЕ ТИЛИЛЕИСКИ. КАКЪВ НОМЕР МУ СКРОИХА СТАНИШЕВ И ДОГАН. ЛОШО, ЛОШО ПАК НА НАШИЯ ГРЪБ. ДОКОГА ЩЕ ГЛЕДАМЕ ТОЗИ САИР. НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА ВЗЕМЕМ ТОЯГИТЕ. С ИЗБОРИ ТЕЗИ ВЪПРОСИ НЕ СЕ РЕШАВАТ. ЧАКАМ СИГНАЛА ЗА ВИДОВИЯ ДЕН. ВРЕМЕ Е ЗА ЕДИНЕНИЕ. ИНАЧЕ ЩЕ НИ СВАЛЯТ И ГАЩИТЕ. РИЗИ ВЕЧЕ НЯМАМЕ.

Хубаво е , че държавата ще помогне на банката! Ама затова трябва да осигури и раирани костюми на поне двама от чиновниците да!

Този от снимката е голям крадец. Сигурно е ограбил и още някоя банка. "Кредит Агрикол" е негова идея!?

Значи ще платим борчовете на Пеевски и Бареков?

комунистите крадат, всички плащат, ами чудесно и после парите са в ръцете на дебели прасета и агенти от ДС , отвратителни хора

Всяка голяма търговска организация, която тръгне да потъва става държавна?

Някой направи грешен ход и това не е Станишев. Още трупове след невинното мишле. Наивниците така и не разбраха защо Пеевски беше изтикан в полезрението им внезапно, наивниците никога не се научиха, че няма всесилни люде и затова хората, които могат да водят политика не могат да яздят бели коне, а напротив - цапат си ръцете и интригантстват подло. Въпросът е само на мащабите - добрия политик не може да си позволи да бъде добър човек, но може и трябва да има големи цели (независимо дали ги харесвате или не). Забележете сега как Костов се включи в темата и помислете какво е общото между Станишев и Костов и какво ги различава от останалите ни "величия". Аз ще ви го кажа - след тях политическите трупове на дребнави прасчовци се нареждат в редици. Може да не ви харсеват и двамата, може да ви се струва, че се заиграват с всички, но вместо като баби да съдите по очевидното - бройте труповете, а не думите.

КОЙ ЩЕ ГО ПУСНЕ С БАРЕКА В ПОЛИТИКАТА И ВЕДАНГА ИСКА ДА СТАВА ПРИМЕР НЕ СТАВА ТАКА СТАРИТЕ НЕ ИСКАТ ТАКА НЕ СЕ ВЛИЗА В ПОЛИТИКАТА

Стана ясно: Русия тресе своята банка КТБ с цел да докара финансовата система на България до колапс: 1. За да ни накаже за Ю Поток; 2. За да ни изкара от ЕС и да ни прилапа в азиатската си формация!!! Проводник на тази политика е БСП и нейните производни - ДПС и АТАКА

май нищо не ти е ясно, а? с 9,9% участие, нищо не тресеш! виж, с показни акции на прокуратура с/у не само КТБ, но и зам-гуверньор на БНБ, с теглене на пари на големи предприятия от БЕХ, доста неща можеш да разтресеш. така че руснаците ги оставете на мира. ако не им позволят да увеличават капитал, нито на тях, нито на оманците, нито на някой друг... пак ще си е виновна нашата "държава". а чуждите инвеститори вече въобще ще забравят къде се намира Бг, не че и сега много си спомнят! ;)

... само един много наивен човек, може да си помисли, че мажоритарния собственик е Цветан Василев... дадоха му да превърта едни пари на руската КГБ/ФСБ мафия, докато слуша... после си ги взеха...

Бе хубаво ще става държавна и ще покриваме всички ние минуса ама КОЙ открадна толкова пари или всички висши финансисти сте в кюпа и няма да има виновен както обикновено..

е плюс, само помислете колко комисионни се плащат за обслужване на данъкоплатците по сметките на НАП и тези пари са налети в нечии "обслужващи" НАП банки.

Защо Цацаров не си е подал оставката още?????

В тази ситуация, БНБ предприе възможно най-адекватните действия. Друг е въпросът, че Цацаров трябва веднага да си подаде оставката.

Членовете на Управителния и на Надзорния съвет на КТБ, само ще са отстранени или ще са и обвинени за престъплание. Да върнат поне тлъстите заплати.

През 1996 г. БНБ "санираше" не една банка. БНБ налива пари в закъсалите банки, а крадливите банкери ги раздават на близки фирми - нещо като да наливаш вода в пясъка на пустинята. Нямаше наказани.

Няма как да се повтори 1996 та. Въпроса е кои бяха тези ''доброжелатели'', които нагнетиха това напрежение в банковата система съвсем умишлено и защо Цацаров пряко ,или косвено им помогна? Имам усещането ,че ''сили свише'' правят така, че всичко в тази държава да бъде дестабилизирано и рзединено. Всякакво единомислие и еднородност ни се отнема.

хич не беше косвено, ами си беше много пряко! КФН първо да ходи да глобява цацаратурата за съсипване на банка ;)

Интересно, кой реши да затлачи Цветан Василев.... доста се постара. С един такъв слух, всяка банка би имала проблеми. Верно, че повечето пари там бяха държавни и се изтеглиха, но това не беше изненада, така че трябваше да се подготвят. Сега ще настане една паника, защото сме неуки :) Хората да не се притесняват, няма как да се повтори 1996 !!!

На тези от нас, които не са на маса с "кукловодите" им трябват 2-3 месеца, за да си отговорят на въпроса "Кой". Засега нещата изглеждат "държавата реши да фалира и (дано временно!) национализира голяма банка по разни причини - тестване на системата, бизнес-политически скандали, изхвърляне на банкер зад борда". От действията на БНБ и правителството през следващите месеци ще си проличи.

Кой ял , ял. Кой крал, крал. Мълчете да мълчим да не катурнем цялата банкова система. Говорете само хубави неща и обещавайте всичко - например ,че и ЕЦБ и ФЕД ще ни помагат.

ЕЦБ няма как да те подпомага, не сме в еврозоната. Аз затова вече искам там, но след случката с КТБ не е сигурно, че ще ни искат :)))

"КТБ става държавна." Хвалят ли се или се оплакват с това? Ей така, решиха и взеха банката, национализираха я като след девети септември, ли?!? На каква цена става държавна? На кого покриха самопроизволните разходи-прищевки и завлачените пари от тази банка? За чия сметка?

добре де а цветан василев ,след като е допуснал нещата да стигнат до тук , той на социални помощи и детски надбавки ли ще живее ?

Не с предпочитания е към клошарството,вероятно на екзотични за обитаване места на планетата

Всяка банка внася задължителен процент в гаранционен фон, освен това тя е акционерно дружество - данъкоплатците нищо не плащат. Само ако имат над 100 000 лв по сметка - тогава не са гарантирани.

Престанете с "експертните" си мнения! 196 000 лв. е гарантираната сума. Що говорите за неща, от които НИЩО не разбирате?!?

Българският народ е доста прост и некомпетентен и това умело се използва от мошениците, които ни управляват на всички нива, като най-безобразно и ненаказуемо ни крадът! Гарантираната сума по влоговете е 196 00 лв. Тази сума се поема от така наречения гаранционен фонд, в който редовно внасят вноски отделните банки. Големият въпрос тук е как няколко души може да предизвикат хаос и нестабилност в банковата ни система и от там в държавата (умишлено да я доведат до ситуация на фалит) и да са на свобода, без да има е потърсена финансова и лична отговорност. Както тази сутрин по Нова ТВ се изказа един министър от бившето правителство - такова нещо може да се случи само в България. В една нормално функционираща правова държава въпросните личности веднага ще бъдат арестувани и тикнати в затвора с дълги присъди. Докога бъларския народ ще позволи по един и същи сценарий да бъде обиран??? И докаго ше търпи тази безнаказаност за тези престъпници??!

дпс и бсп в качеството си на държава започнаха да приватизират частни фирми, това е нечувано....

пишеш, за да не заспсиш!

Пак АЗ / НИЕ - данъкоплатците ще плащаме за далаверите на тарикатите... ДОКОГА??? От ВСИЧКИ нас зависи...

Ти лично нищо няма да плащаш. Не се изказвай неподготвен. Има си гаранционен фонд, в който всяка банка внася задължително суми, които да предпазят клиентите от "изгаряне" на депозити и фирмени сметки.

Ти лично нищо няма да плащаш. Всяка банка внася задължителен процент в гаранционен фонд.

Банковата стабилност зависи от две неща- от финансова адекватност и от психологическа подкрепа. Всяка банка би изпаднала в същото положение,ако бизнеса под нечие давление започне дирижирано да си вади парите,ако прокуратурата се набута с качулките и ако се пусне слух че банката е в цайт-нот. Тука прозира умишленото забиване с помощта на държавата. Но, кой е държавата в момента ?

Ще спасят банката, но отзвука ще е тежък. Кой ще отиде пак там да си остави парите, сринаха й репутацията. И докато това са разни висши корпоративно-политически игри , на мен лично ми е интересно къде сега са "умните" "образовани" протестиращи, които да викат против пеевски. Да задават въпроса кой, кой, кой. Или просто по някакъв начин целта да се скарат пеевск и василев и постигната и вече няма нужди от протести.

Червените още пеят песента, че ГЕРБ мачкал бизнеса. Това се казва мачкане.

Съвпадение ли е факта, че кредитите на Пеевски в КТБ са рефинансирани преди време от ББР ?

Не :) Точно затова БНБ много ще трябва да обяснява, ако превърне временната мярка фонд+ББР в постоянна и не позволи на инвеститорите да си увеличат капитала и оправят проблема с ликвидността.

"Ще бъдат предприети действия за отписване на капитала на акционерите на банковата група и отнемане на техните права в съответствие с предвидените от закона процедури" - тоест, инвеститорите вече ги няма!

Дори Василев го каза - ''Булгартабак се източва и парите отиват в сметки на частни лица в офшорни зони. '' Тоест КТБ се източва, чрез ''Българтабак.'' Със сигурност схемата е много по-развита . Сега държавата, така е притисната, че за да не допусне да изгърмят другите банки , трява да връща парите на тези които са точли КТБ. Интересно Цацаров ще поразгледа ли какво се е вършело във въпросната банка и от кого? Или по-вероятно е сега надзорниците да замажат следите и нищо да не излезе наяве ?

да предприеме мерки срещу управата на Банков надзор, чиято грижа е контролът върху тях!!!

Тоя па - Цацаров. Че нали той изсра дебелите ла*на с показните разпити в тая банка., с арестуването на "убийците" на Пеевски. Ако тоя тулуп влезе в банката, то ще е само окнчателно да замете следите на Прасун. Бе мене друго ми е интересно - що всеки говори Певски това, Пеевски онова. Ми тоя, кога съм го видял да с иотвори устата, говори с интелекта на добре развит петокласник. Изключено е тея всичките врътки да ги мисли той. Защо не бъде подгонен тоя, дето го ползва за параван? Или то вече се утече - ТОЙ, дръндарския, така или иначе притежава всичко в държавата и няма кой да го съди.

Пата-кюта... Имаше Цв. Василев - НЯМА Цв. Василев! Доган показа ЧИЯ собственост са институциите на мафиотското образувание, наречено Република България. За една седмица с помощта на Медиите Му, Прокуратурата Му, МВР-то Му и Съдебната Му Система, разката т. нар. банкер Цв. Василев... И не, не трябва да се радваме, защото утре, сънароднико, ти ще бъдеш на мястото на Цв. Василев... Ако твоят бизнес заинтригува Падишаха от Сарая... Мачкане на бизнес? Отнемане на бизнес? Присвояване на бизнес, даже не присвояване, а пладнешки грабеж... Борисов ли казвате? Не, ето това е убийството на пазарното стопанство... И отзвукът ще е убийствен за реномето и авторитета на държавата България... Такова нещо в Европа не може да се случи... Докато виж, в Евразия - като стой та гледай... Бай-бай банкере...

VIPER

Няма страшно другари.Освободихме ви от страха.Бизнесът диша свободно...

хора,нали не сте забравили,че в тая банка има руски капитал.някои се отблагодаряват на братушките.

не си у час, руското участие е 10%, айде не се изказвай неподготвен

Държавата ще връща кредитите на Пееввски. Ето това се казва ''възтановяване на демокрацията'' по модела на ДПС-БСП.

той ще продължава да обслужва кредитите си в банката правоприемник

Хората не се научиха,че демокрация не съществува. В САЩ се извърши същото в по-големи мащаби,както е писал колегата VIPER по-надолу,а там и "комунисти" си нямат;-). Просто богатите и властимащите се самозабравиха и окрадоха тотално другите-ликвидираха средната класа и вкараха в мизерията милиони хора. Назрява /поредната/ революция,въпрос на време е. Четете Маркс-отново е актуален.

Пак АЗ / НИЕ - данъкоплатците ще плащаме за далаверите на тарикатите... ДОКОГА??? От ВСИЧКИ нас зависи...

Народ нещастен с участ зла, със Турция за наковалня и чук отгоре от Москва... Кърлежи с червени връзки грабят бедния народ все по-нагло и по-дръзко правят го на идиот. У народа няма злоба, явно иска да е роб, сърба си покорно боба, верен им е чак до гроб.

VIPER

2008 г САЩ изсипаха 750 млрд. за да спасяват няколко банки , които бяха докарани до фалит от алчността на другарите от Уолстрийт.При нас е почти същото. Голямата разлика е , че САЩ имат право да печатат пари , а ние трябва да отделим пари от и без това продънения си бюджет.

Партийо лЬОбима...дърта распоретино крадлива !!!!

Нали по времето на ГЕРБ се наливаха държавните пари в КТБ, а сега енергийната мафия явно си ги е изтеглила...Къде са герберските пари, не са ли в КТБ и това сега да е удар от БСП по тях ? Експертите как сега ще решават тази ситуация, като излиза, че е създадена от тях...едва ли ще го направят...

Пак си се объркал. По времето на ГЕРБ парите се преразпределиха от една банка в повече банки. Когато една банка даде мног изгодни условия, правителството е длъжно да ги преме, понеже сме бедна постокомунистическа държава, пълна с безмозъчни крадливи комунисти. Дълги години евтинията ще ни яде главата, понеже лумпенът беше яхнал държавата половин век. Последствията ще са още един век. Лесно се руши, бавно се гради нация. Та ГЕРБ пръв преразпредели портфейла, до ГЕРБ нямаше празпределение. Пак си се объркало, малко нещастниче келешче.

80% от държавните пари се държаха в КТБ, по нареждане на Дянков. Орешарски остави 25% от държавните пари там, така че апокалипсисъст не се сътоя!!!

Наистина БОБЕВА И ГЕЧЕВ участваха в събитията от времето на ВИДЕНОВ. Излиза че хората за кофти поръчки са едни и същи?!?!?!?!

БЪЛГАРИНО, КАК ДОПУСКАШ ЕДИН ДЕБЕЛ НАГЛЕЦ ДА ТИ КРАДЕ ПАРИТЕ, ДА СЕ ПРАВИ НА ГОСПОДАР НА ДЪРЖАВАТА С ТВОИТЕ ПАРИ, А ТИ ДА СИ БРОИШ СТОТИНКИТЕ И ДА СЕ МОЛИШ ДА НЕ ТИ ФАЛИРА БАНКАТА?! ТОЯГА НЯМА ЛИ? НЕ МОЖЕШ ЛИ ДА СИ ПОТЪРСИШ ПРАВАТА? НЕ МОЖЕШ ЛИ ДА НАМЕРИШ ДЕБЕЛАКА И ДА ПОТЪРСИШ СМЕТКА?

Само това е спасението от комуноидно-номенклатурния "капитализъм" ! Първа стъпка ОДЪРЖАВЯВЯНЕ НА ВСИЧКО !!!

банка, че си се разпенявил?! И в крайна сметка, трябва да има държавна банка, която да съхранява държавни пари, а не комисионните да отиват в частниците. Само си представи парите на НАП, за всяко платежно по 5 лева или 2 в най-добрия случай, кой ги прибира - не държавата във всеки случай

Брей, знаехме, че ще посегнат на депозитите, само за начина не се бяхме сетили. Сега ще капитализират банката с пари от фонда за гарантиране на влоговете, и после ще я продадат - естествено, цената ще е търговска тайна, и ще е доста по-малко от допълнителната капитализация. Това е положението, другари, като няма какво още да се продава, национализираме, и после продаваме наново.

депозити над 100 х.лв. Колко българи имат такива!?! Останалите са гарантирани и никой нищо няма да загуби

196 000 лв. е гарантираната сума.

Банката ще се спасява с пари от Фонда за гарантиране на влоговете. Откъде идват парите в този фонд? Ами от депозитите - за всеки депозит, банката е задължена да внесе 10% процента във Фонда. Т.е. от 40 милиарда депозити, десет процента или 4 милиарда са във Фонда. Сега ще се дават пари от този фонд, за да се спаси банката. После ще се продаде на по-ниска цена под масата. Ето така парите от фонда, тоест от депозитите, ще се източат.

Приятелю, когато някой открадне депозитите на хората, някой трябва да върне парите. Те тези пари не извират от само себе си, а идват от някъде. Това, че ФГВБ ще върне парите на хората до 100хил. евро не значи, че тези пари не са изчезнали. Вложителят ще си върне парите, ама ще ги плати данъкоплатецът, тоест, пак вложителя. Така че измамата си е измама.

ЗАДРЪЖТЕ ОЩЕ МАЛКО КОМСОМОЛЕЦА ЧОБАНОВ, ДА ВИ ИЗДЕКЛАМИРА "ВОДИ МЕ ПАРТИЙО ЛЮБИМА, ПОД БОЙКИТЕ СИ ЗНАМЕНА" И ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТО КАТО ПРЕЗ ДНИТЕ НА ЖАН ВИДЕНОВ. ТОГАВА БОБЕВА И ГЕЧЕВ, СЪЩО УЧАСТВАХА!!

А да Ви е ЧЕСТИТА КОМУНИСТИЧЕСКАТА-ТУРСКО-ЦИГАНСКА КОАЛИЦИЯ! Само техните експерти са в състояние да разклатят из основи банковата система на България! Доказали са го НЕ веднъж!

На времето банкера тодор вълчев изработи Виденов и отмъкнаха парите на хората.Още тогава Виденов публично заяви,че дела ще има ,но осъдени - не и парите няма да се върнат.Като гледам какви хора са управлявали и управляват банките /някои не са живи/ си отговарям,че ....... голям резил сме.А между впрочем може ли да се вземат обратно задигнатите пари?

Виденов и понятие се намаше казваш? Лошият Тодор Вълчев, сам спретна цялата кражба? Виденов и БСП нямат нищо общо.

Виденов плати голяма част от натрупания от комунизма дълг с пари, които тогава бяха вопиющо нужни на икономиката. Тогава се срина Бългаиря и хората започнаха да получават 5 долара месечна заплата. Бълчев едва ли може да изплаща дълг, за да си сложи орден за сметка на нацията. Най-малкото няма тези права. Но виж едно комунистическо правителство Виденов, Балтов и сие тъпаци - можеха и го направиха. бяха такива кукли на конци на виенските ЦК на БКП, които са в "изгнание" в най-богатите квартали на Виена, че нямате си представа. Комунизмът е грешка след грешка, това е сбъркана формула, сбъркан ген и НИКОГА, и НИКЪДЕ по света не е дало плод да развие нация, а е дало поражения от бедност и глупост за век напред. Ако някой не разбира от факти, да се спре само на един, който е достатъчно показателен: от 42 комунистически държави 42 са бедни държави в сравнение със съседите си некомунистически държави. Ето това стига. няма изключение, за да се уловиш за него