Коментари - Блумбърг: Ако смятате, че Третата световна война е немислима, прочетете това | Днес.dir.bg

Блумбърг: Ако смятате, че Третата световна война е немислима, прочетете това

Романисти и режисьори отдавна разработват алтернативни истории на големи конфликти, които трябва да служат като предупреждение за самодоволните американци

Обратно в новината

Коментари - Блумбърг: Ако смятате, че Третата световна война е немислима, прочетете това | Днес.dir.bg

Коментари

Горкият човечец... Май е на 5 минути от това сам да си сложи въжето? Или просто лъже за пари?

ЕС и САЩ трябва да оставят света да живее в мир и спокойствие. Всеки народ има правото сам да определя обществено икономическите отношения в своята юрисдикция. Не може всички да станем германци или американци. Всички държави в света трябва да имат равни суверенитети в международното общение. Това да принципи залегнали в Устава на ООН, голяма част от тях писани от Франклин Делано Рузвелт, които Западът нарушава от десетилетия, предлагайки вместо това някакви техни зависещи от ситуацията "правила" за които никой нито е чувал нито се е съгласявай

Само забрави да добавиш същото да важи и за Русия и Китай ...

Политиката на САЩ е много проста "прилъзтени,изнасилени и изоставени"...

Те Американците и англичаните са намесили във войната когато са видяли кой е победителят за да застанат на негова страна и сега пак ще направят същото .

на троловете, които всеки път пишат, че СССР/Русия била изостанала, а САЩ били технологичен гигант ... да им напомня кой прати първия спътник в космоса и първия космонавт там! Не е САЩ! Сега Китайците вече са на Луната. Така че не ми говорете че САЩ са върхът на сладоледа. Първо - всички учени в САЩ са от Европа. И Вернер фон Браун, и тези от Проекта "Манхатън"... и дори сега американците просто купуват мозъци от цял свят!

да ама ракетите им били на въглища и едва намерили хора да поддържат огъня!

Голяма пропаганда! Обаче да питам: Това че Сев.Виетнам превзе Южен какво пострадаха американците или "демокрацията" в света?! Виетнамците и до днес са живи, живеят си и не се оплакват. Руснаците също си живеят и не се оплакват. Виж, половината американци се оплакват, че са им откраднали изборите през 202 г., въпреки че уж живеят при "демокрация"! Сега, за да спасят украинците от руската не-демокрация явно САЩ са готови да убият с атомни бомби половината свят - 4 милиарда души. Така излиза! Или за да спасят 9 млн. евреи САЩ са готови да убият с атомни бомби половината свят - 4 милиарда души, като предизвикат световна атомна война. Това че евреите убиват сега хиляди палестинци, вкл. жени и деца, също явно е в полза на демокрацията! Странна демокрация!!!

.......Абе дядо не напъвай толкова единствената ти останала мозъчна клетка, че току виш даде фира!!!

Мдаааа. Добре казано, но колцина са запознати с историческите първоизточници на тези хипотези? National Geographic и History от две години ни заливат единствено с филмчета за Хитлер като обикновен пълководец, който загубил защото "допуснал някои грешки" и с успехите и "решаващата" роля на САЩ и Англия за победата над фашизма. За руснаци изобщо не става дума. Нито звук. Сеща ли се някой, че ако Хитлер не беше сглупил да нападне Русия от страх Сталин да не го нападне в гръб докато се разправя с Англия, само за няколко месеца щеше да смаже Великата Британия и войната на Запад щеше да приключи. Дава ли си някой сметка, че ако японците не бяха направили тази глупост с Пърл Харбър, САЩ никога нямаше да влязат във войната при равна поддръжка на гласовете ЗА и ПРОТИВ Хитлер в САЩ? Знаят ли младите, пък и не толкова младите, че Съюзниците дебаркираха във Франция едва след като СССР стъпи на германска земя, от страх, че СССР ще завладее цяла Европа. И накрая, на колко хора е известно, че военните жертви на СССР са 9 милона, докато тези на САЩ и Великобритания са по няколкостотин хиляди. ЗА цивилните да не говорим - още по зле за Запада. Та коя е истинската сила тук и кои са лешоядите, постоянно търсещи мърша, за да си натъпчат търбусите. Аз съм ЗА. Да, ЗА трета световна война. Само така секунди преди смъртта си някои западняци ще разберат кой е бил крив и кой прав. Останалите няма и да усетят кога са предали богу дух. Оцелелите ще изплащат с живота си и живота на поколенията си върховната си глупост. Дай Боже!

Респект! Крайно време е някой да дръпне ₩ на тоалетното казанче!

Май са 29 милиона, не 9

Цялата дивотия но тя беше че ако другите (не Запада)победят ще има ядрена война.Ми не воювайте.По скоро не отстъпвайте,започнете,покажете че няма да отстъпите и водете ПРЕГОВОРИ.Истината е някаде по средата.

А има ли роман, в който САЩ не са създадени? Няма да е интересна - мир по цялата планета.

Би било добре ако е така, но не е. Ако не са САЩ, ще е някой друг. Ако в една общност елиминираш най-силния за момента, по-слабия от него и втори по сила ще поеме контрола, а положението на слабите в тази общност няма да се промени на практика.

Така е. Но самата история ни показва кой е по-добре да е. ГФР - план Маршал - Порше, Мерцедес, Ауди. ГДР - откраднати над 400 завода - Вартбург, Трабант. Ю.Корея -технологичен гигант - САЩ. Сев. Корея - ??? - Русия. Западна Европа - Източна Европа ???

Няма нищо вечно под слънцето. С хегемонията на заПАДА се приключи. И Рим така е бил могъщ ама е рухнал от варварите под напора на проблемите си.

Какво налага да се препечатва всяка глупост излязла в американски сайт?

Нищо не е завинаги. Така е и с американската хегемония. Но дебиляци като този автор искат да се пробват да е завинаги. Ще е по-добре ли без американската хегемония? Ами зависи за кой. От всяка ситуация има губещи и печелещи.

Светът вече е в условията на Трета световна война и тя започна на 24.02.2022 година. Първа световна война -28.07.1914 година. 28+07+19+14 = 68 Втора световна война - 01.09.1939 година 01+09+19+39= 68 Трета световна война - 24.02.2022 година 24+02+20+ 22= 68 Човекът избрал датата 24.20.2022 год е човекът желаещ и разпалил ТСВ. Ако вярвате, че това е случайност, моите съболезнования.

Първата Световна Война започна на 17.05.1913 година след като сърбите и гърците се разбраха да нападнат България а Русия и Франция ги подкрепиха ....Втората започна в момента в която свърши първата а Третата започна в Потсдам.....Сега сме в четвъртата

Мокрите сънища не неолибералните неоглобалисти. Много зор и много пот.

Дълга статия, пък Путин само веднъж е споменат. За някакво си интервю, дето вече е видяно от над половин милиард зрители.. А виж за това проучване - правено преди интервюто де, "обективните" медии си мълчат: / Световно проучване. Само в Япония и Англия Русия е на първо място като опасност за населението. За Канада е на трето, а за САЩ на четвърто място. Франция - пето. В Германия вече е на СЕДМО, а в Италия - на 12-то. А по туй време миналата година Русия бе твърдо на ПЪРВО място в тез страни. И да допълним - на същия този форум - преди години, Путин се изказа. И изрече едни лъжи - по Шолц и Сунак, които всега са си пълни ИСТИНИ..

/ МЮНХЕНСКИЯ ФОРУМ ЗА СИГУРНОСТ.

Но ДИРа дори не пуска линка към него..

Русия в момента ми прилича на порноактриса, на която няколко здрави мъжаги й пълнят всички дупки, а тя вика ох, ох...

майка си пред вратата,момче лошо.

Устойчивото и повтарящо се състояние в дългата история на света е: Подялба между няколко империи, множество буферни, полузависими и независими образувания, както и зони на неопределен контрол. Историческо изключение беше, че на Запада в последните две-три десетилетия му се удаде да постигне почти пълна доминация прикрита зад маската глобализация. Е, това приключва и светът се връща към своята норма. Не би трябвало да е драма, дори за Запада. Но ако силите на Запад жадуващи световно господство се наложат над сравнително нормалните сили там, тогава загубата на контрол над големи части на света ще бъде възприета като смъртоносна. В опита си да спре процеса, такъв модифициран във възприятията си Запад би бил непримирим и може да докара Апокалипсиса. Проблемът е някак предотвратим само при оптимистичен изход на борбата между здравомислието и хиперкрайните радикали в цитаделата на Запада - САЩ. Светът няма да остане САМО американски. Въпросът е през какво ще му се наложи да премине, за да достигне до новото си състояние.

Мен все ме блокират. А уж имало демокрация.

САЩ няма да влезнат в открит ядрен конфликт... Но ще вкарат всеки друг в него, за да изтощят Русия и тестват Китай. И всеки друг включва Западна Европа, защото за разлика от другите псевдо съюзници, те имат финансите да платят тази война, не са самостоятелни и могат да застанат с голи гърди срещу лошят Агресор в медиен стил Же суи Пари.... САЩ не мисли за поражение, Русия също... В днешните войни чрез посредници големите НИКОГА не губят. Да му мислят тези по средата.

Най мразя когато икономически издания, се занимават с политика или геостратегия. Това беше причината преди години да престана да чета The Economist. Статията на Блумберг отваря с една погрешна теза, която няма да нарека лъжа защото тя по скоро издава неграмотността на автора по тези теми. А именно че 2021 САЩ се изтегли от Афганистан по бърз и унизителен начин без причина. Причината стана ясна още Февруари 2022г а след това и Байдън го каза в прав текст - САЩ са знаели за предстоящата инвазия на Русия в Украйна и са взели решение да се изтеглят от Афганистан. САЩ се изтегли по избор, не по нужда. Ако искаха, още можеше да са там. Няма сериозен човеок който да мисли че камиларите по Афганистант имат възможността да разкарат Америка от там, ако Америка е решила че не иска да си ходи! Каквато и сметка да са имали САЩ от инвазията в Афганистан, тая сметка с годините се е променила. Не виждам нищо унизително в това! Другата погрешна теза е че англосаксонски държави като САЩ, Англия и други, ще заложат собственото си физическо съществуване на карта, заради някакви си държави и народи някъде си по света! Това НИКОГА не е било! Не е сега, и едва ли някога ще бъде вярно! НИКОЙ във Вашингтон или Лондон, няма да рискува държавата му да се превърне в ядрен полигон заради някакви интереси някъде си по света! Това са глупости! Англосаксонските държави са способни на крайности САМО И ТОГАВА когато тяхната държавна тереториалност е поставана под въпрос! НИКОГА няма да рискуват собственото си унищожение заради Украйна, Тайван или Полша, Прибалтика и прочие. Те работят само и единствено от позиция на сила когато знаят че ефектите няма да застигнат техните държави! Примери много: - Кисинджер като се пенсионира призна "Никога нямаше да използваме ядрени оръжия срещу СССР ако СССР беше нахлул в Западна Европа. Казвахме го само за да успокойме нашите съюзници" - С.Корея никой не смее да е пипне от както създаде ядрени оръжия. Но Ирак и Афганистан бяха смазани. - Подкрепата която САЩ показваше на Елцин през смутните 90г, не беше защото обичаха Русия а защото ги беше страх къде ще идат ядрените оръжия ако след СССР и Русия се разпадне. - Самият конфликт в Украйна е на базата на тази сметка! Путин знае че САЩ/НАТО няма да се намесят директно защото ЗНАЕ че не са готови на ядрена война заради Киев!!! Има и много други примери....къде по директни, къде по косвени. Ако искате да им видите характера, гледайте Данкърк! Как позорно се изнесоха от там, ама си направили филм дето героизира този позор. След изтеглянето английската армия от Данкърк, Чърчил казва през зъби известната реплика "Войни не се печелят с евакуации". И той самият е осъзнавал слабостите на англосаксонската психика. Путин каза в едно интервю преди години когато му зададоха един такъв въпрос "Ние сме готови да умрем за Украйна. А вие?"

Види се че редовно се трие, но ето го пак: Ебаси тоталната чекия. Очаквах нещо сериозно от Блумбърг, а то какво излезе... Само за пример: 1. Израел. Ако борбата ти за съществуване минаа рез гробовете на 10000 деца и прогонването на 2 милиона... абе нещо не е съвсем в ред. 2. Тайван. Китай не заплашва да нападне САЩ, а един остров, където живеят най-вече китайци. Дали сте съгласни е друг въпрос, но това брутално евтина манипулация 3. Германия-СССР. Ако предвижданията ви идват от пседо научна фантастика... Хитлер никога не е крил симпатиите си към "западния свят" и отвращението си от подчовеците от славянския свят (ватници). Също е смятал, че комунизмът е истинския смъртен враг на националсоциализма. Хайде да не почваме с това колко силна е националсоциалистическата идея в Британия... Най вече сред аристократите. Това как е за начало скъпи ми др. Блумбърг?

Не беше лесно да се прочете дългия пасквил, в този филмов сценарий липсва единствено реплики с пряка реч... Не, че е невъзможен, но не е правдоподобен, тъй като пълномощабни войни в 21 век не са икономически изгодни вече никому... Светът още столетия наред ще поддържа регионални конфликти за да задоволява капризите на военното лоби, но при световен конфликт бързо ще дърпат юздите... Конфликтът САЩ/Русия, изток/запад започва да се изтъква, технологиите го направиха смешен и го превзеха, при това без нито един изстрелян патрон...

на всеки по един БТР да се скрие и сме оцелели като нация....

иди0токрацията в крайна сметка до това води, а др0гаре, да "фащ" ще са виновни за конфликта, защото си играят игрички, ето няколко примера: 90-те години, когато "предложиха" на украинците да се разделят с ядреното си оръжие срещу "гаранции за сигурност" го предадоха на русия; отново 90-те години, когато пращаха хуманитарна, техническа и финансова помощ на русия не изискаха предаване на ядреният арсенал, както по принцип би се полагало на победена страна - да ссср загуби студената война и се разпадна, т.е. победени. да не говорим за по-старите моменти, примерно корейската война, когато генерал макартър предлага на труман да приключат с войната за няколко дни като превърнат пекин в паркинг с помоща на 4-5 ядрени оръжия, което е причината труман да го смени. Отделно, че неразпространението на ядрено оръжие се дължи точно на гаранциите на американците, иначе всеки ще иска, говоря за европа... и в наши дни не е проблем всеки да се снабди с елементарно ядрено оръжие.Не вярвате?Само ще ви кажа, че от 0.7% уран 235, колкото е в природата до 4%, колкото е необходим в ядреното гориво за реактор преработката е в пъти по-сложна отколкото от 4% до 99%...а после само ви трябва дебелостенна стоманена тръба с обработена вътрешна повърхност и две "парчета" по 60кг с експлозив зад тях и едновременна детонация...няма да е много ефективно, но и хирошима е унищожена от точно такова нещо...а да не споменаваме, че тръбата ако е от кобалтова стомана(като бързорезните ножове за стругове, същата) какво ще е последствието от подобно оръжие...

Какво стана по време на студената война? Когато СССР искаше да настани ядрени оръжия на територията на Куба, американците със сигурност щяха да използват ядрено оръжие срещу Куба, ама тогава руснаците се отдръпнаха и не разположиха оръжието, а сега положението е същото, само че американците си намериха пушечно месо и ще водят война до последния УКРАИНЕЦ.

Не , бе Льольо, Войната в Украйна ще се води до последния жив руZки войник на украинска земя. Боже, "прибери" РуZия за да има Мир по света, Амин.

посредствени американски пропагандисти-псевдържава управлявана от геронтофили и олигархо феодални фамимилии . Самите обикновени американци плащат цената на всичко това като всеки ден се избиват по улици и учреждения /повече дневно от загиналите в Украйна по време на война/ и 80% живеят на антидепресанти или ако ги нямат на улицата. Егати кучешкия зависим живот.

че накрая ще дойде Тръмпи и ще им развали софрата? Ей го - Тъкър без бой, само с едно микрофонче и една камера, вече им изби няколко гноясали зъба...

Руснаците нападнаха Украйна, защото НАТО-то иска да ги дръпне и да ги натъпче с оръжие, ама Блумбърг разправя, че Китай и Русия ще са виновни за следващата световна война. При положение, че терористите виновни за 11/9 бяха от СА, САЩ чий го дирят в Ирак, Афганистан и Сирия?

пазят си кладенците

Американецът ( поне този, от който зависи политиката ) е като циганина - за циганите желязото е като магнит и ги тегли, а за американецът магнитът се нарича нефт ... Където има нефт - американците го наобикалят като цигани и губят разсъдък...

Гринго взема да се събужда!? Усети се че Русия не е Ирак...нито Либия или Сърбия... по точно Сърбия е...ма огромна...

Ако в долния пасаж Заменим Тайван с Куба, и президентът с генералния секретар на КПСС, се вижда другата гледна точка за свободата в Карибската криза. Защо ли това е пропуснато? "...Или пък какво ще стане, ако чуем новината, че Тайван е блокиран от китайската армия и че президентът е решил - след като внимателно е преценил значителния риск от започване на Трета световна война - да не изпраща военноморски сили, които да наложат свобода на корабоплаването и да снабдят тайванския народ с оръжие и стоки от първа необходимост?.."

Много смешно стана като прочетох че този откачалник-автора на тази боза,накарал някой да напише книга и онзи се изпотил като завършил черновата! Интересно е тази боза кой го накара да я напише и дали не се е нас...л докато я пише,или вони от пропагандата?!

Олеее, ама Блумбърг! Не е шега - тъй ка'т я глй'ш таз агенция има повече пари от България и доста отгоре!

Брей, виж някой се замисли за другият край на тоягата? И отново, кой? А бе не случайно западняците са с едни гърди напред - там има някой който му е дадено правото да се замисля. А тук какво? Каквото ни кажат! Затова статията е Блумбърг:...... Ей това е положението! Когато ни кажат - убиха Ви, примерно руснаците и тона на статиите се сменя! Ура! Да живее ... там който кажат и откъдето кажат, дотогава .....сами се сещате. Ей това е българското след 2то българско царство и до наши дни - не случайно си има 1,2,3 и подир(ки).

Поредния психопропагандатор лее помия от медиите! Само за такива автори ли има хляб? Две неща правят силно впечатление-че има тайвански народ -и на базата на това фалшиво твърдение се разсъждава, и се притопля лъжата Буча,за която всички отдавна знаят че е постановка! И на базата на лъжи се разсъждава! Иначе доволно дълго е списъл автора! Все пак на брой думи му плащат!

Американците са всеизвестни с късогледството и манията за величие. Дори дойче зеле не са толкова примитивни, а тях просто ги игнорирам.

Тайван е китайски. След като Израел има ядрени оръжия, защо Иран да няма? Украинският конфликт е пряко свързан с подпомагането на САЩ. Излиза, че ако има ядрен конфликт ще бъдат виновни САЩ.

Да, САЩ на тебе са ти виновин за всичко. Володя, ти ли си? :))

Англосаксонски полюции. Най-голямата опасност от катастрофа сега произлиза от това , че на такъв дебил плащат пари за писане на подобни тъпни. И някои още по-дълбоки дебили от този, могат да им се вържат.

би било добре да е нещо като "игрите на глада" -капитолия да падне

че смята, че руснаците са индианци

Ванга ли беше казала до 2025 всички българи да е приберат е България, че после и да искат може и да не могат

Ако Байдън можеше да понесе, Украйна да сключи договор да не влиза в НАТО и да пази неутралитет. Но Байдън мрази руснаците, както Хитлер мразеше евреите някога, и това е проблем за целия свят.

Стига с този Байдън бе колега/колежке. САЩ много отдавна се управляват от евреи, което се видя съвсем ясно наскоро при конфликта в Газа - за няколко минути пристигна самолетоносач...

Големият проблем на американските колумнисти е, че познанията им за историята на света и народопсихологията на старите нации са твърде повърхностни. Те са свикнали всичко да мерят със собствения си аршин, лишен от съзнанието за историчност и родова памет. Трудно премилат затормозените им с краен практицизъм мозъци вероятността светът да се развива по начин, различен от схемите заложени в компютърните им симулационни програми. Другият им огромен проблем е крайният егоцентризъм и неспособност да отчетат правото на самоопределение на другите. Това, рано или късно ще ги доведе до изолационизъм и в крайна сметка до загуба на световно влияние. Иначе, тази статийка би могла да се развие в сценарий на филм от типа на "Лудия Макс"!

Отличен коментар, подписвам се.

Чичо, и аз съм съгласен с тебе. В статията не се споменава нищо за другата страна. Само за страдащите украинци, израелци и тайвантци. Тайвант е бил част от Китай и е откъснат след втората световна война. Палестинците нямат държава въпреки резолюции на ООН от вече 60 години. В Украйна след преврата 2014 се преследват хората с руско самосъзнание. За Китай е нормално да искат Тайвант да стане отново част от държавата и не тайвантците са тези които не позволяват това да се случи. Палестинците им е омръзнало да чакат създаването на собствена държава. В Украйна се разгоря гражданска война не не се прекрати въпреки Минските споразумения. Виждат Буча а не виждат Газа. Какво толкова ще стане ако Тайвант се върне в Китай. ХонкКонг се върна в Китай и света си остана същият. Нямаше световен катаклизъм. Отдавна можеше да има Палестинска държава с отделна и незаависима. Един по-гъвкъв политик в Украйна можеше да замрази конфликта и да се потърси мирно разрешение на проблемите. Защо проблемите трябва да се решават по начин който е приемлив за САЩ? Виетнам, Авганистан показват има случаи когато САЩ трябва да преглътнат гордоста си и приемат решение което не е приятно за тях.

Не беше необходимо да изчета тази стена от текст, за да съм убедена, че войната е юдейската жътва, която ще става все по-наложителна за ционистите с изкухавяването на долара, който те печатат.

Коментари - Блумбърг: Ако смятате, че Третата световна война е немислима, прочетете това | Днес.dir.bg

Блумбърг: Ако смятате, че Третата световна война е немислима, прочетете това

Романисти и режисьори отдавна разработват алтернативни истории на големи конфликти, които трябва да служат като предупреждение за самодоволните американци

Обратно в новината

Коментари - Блумбърг: Ако смятате, че Третата световна война е немислима, прочетете това | Днес.dir.bg

Коментари

Горкият човечец... Май е на 5 минути от това сам да си сложи въжето? Или просто лъже за пари?

ЕС и САЩ трябва да оставят света да живее в мир и спокойствие. Всеки народ има правото сам да определя обществено икономическите отношения в своята юрисдикция. Не може всички да станем германци или американци. Всички държави в света трябва да имат равни суверенитети в международното общение. Това да принципи залегнали в Устава на ООН, голяма част от тях писани от Франклин Делано Рузвелт, които Западът нарушава от десетилетия, предлагайки вместо това някакви техни зависещи от ситуацията "правила" за които никой нито е чувал нито се е съгласявай

Само забрави да добавиш същото да важи и за Русия и Китай ...

Политиката на САЩ е много проста "прилъзтени,изнасилени и изоставени"...

Те Американците и англичаните са намесили във войната когато са видяли кой е победителят за да застанат на негова страна и сега пак ще направят същото .

на троловете, които всеки път пишат, че СССР/Русия била изостанала, а САЩ били технологичен гигант ... да им напомня кой прати първия спътник в космоса и първия космонавт там! Не е САЩ! Сега Китайците вече са на Луната. Така че не ми говорете че САЩ са върхът на сладоледа. Първо - всички учени в САЩ са от Европа. И Вернер фон Браун, и тези от Проекта "Манхатън"... и дори сега американците просто купуват мозъци от цял свят!

да ама ракетите им били на въглища и едва намерили хора да поддържат огъня!

Голяма пропаганда! Обаче да питам: Това че Сев.Виетнам превзе Южен какво пострадаха американците или "демокрацията" в света?! Виетнамците и до днес са живи, живеят си и не се оплакват. Руснаците също си живеят и не се оплакват. Виж, половината американци се оплакват, че са им откраднали изборите през 202 г., въпреки че уж живеят при "демокрация"! Сега, за да спасят украинците от руската не-демокрация явно САЩ са готови да убият с атомни бомби половината свят - 4 милиарда души. Така излиза! Или за да спасят 9 млн. евреи САЩ са готови да убият с атомни бомби половината свят - 4 милиарда души, като предизвикат световна атомна война. Това че евреите убиват сега хиляди палестинци, вкл. жени и деца, също явно е в полза на демокрацията! Странна демокрация!!!

.......Абе дядо не напъвай толкова единствената ти останала мозъчна клетка, че току виш даде фира!!!

Мдаааа. Добре казано, но колцина са запознати с историческите първоизточници на тези хипотези? National Geographic и History от две години ни заливат единствено с филмчета за Хитлер като обикновен пълководец, който загубил защото "допуснал някои грешки" и с успехите и "решаващата" роля на САЩ и Англия за победата над фашизма. За руснаци изобщо не става дума. Нито звук. Сеща ли се някой, че ако Хитлер не беше сглупил да нападне Русия от страх Сталин да не го нападне в гръб докато се разправя с Англия, само за няколко месеца щеше да смаже Великата Британия и войната на Запад щеше да приключи. Дава ли си някой сметка, че ако японците не бяха направили тази глупост с Пърл Харбър, САЩ никога нямаше да влязат във войната при равна поддръжка на гласовете ЗА и ПРОТИВ Хитлер в САЩ? Знаят ли младите, пък и не толкова младите, че Съюзниците дебаркираха във Франция едва след като СССР стъпи на германска земя, от страх, че СССР ще завладее цяла Европа. И накрая, на колко хора е известно, че военните жертви на СССР са 9 милона, докато тези на САЩ и Великобритания са по няколкостотин хиляди. ЗА цивилните да не говорим - още по зле за Запада. Та коя е истинската сила тук и кои са лешоядите, постоянно търсещи мърша, за да си натъпчат търбусите. Аз съм ЗА. Да, ЗА трета световна война. Само така секунди преди смъртта си някои западняци ще разберат кой е бил крив и кой прав. Останалите няма и да усетят кога са предали богу дух. Оцелелите ще изплащат с живота си и живота на поколенията си върховната си глупост. Дай Боже!

Респект! Крайно време е някой да дръпне ₩ на тоалетното казанче!

Май са 29 милиона, не 9

Цялата дивотия но тя беше че ако другите (не Запада)победят ще има ядрена война.Ми не воювайте.По скоро не отстъпвайте,започнете,покажете че няма да отстъпите и водете ПРЕГОВОРИ.Истината е някаде по средата.

А има ли роман, в който САЩ не са създадени? Няма да е интересна - мир по цялата планета.

Би било добре ако е така, но не е. Ако не са САЩ, ще е някой друг. Ако в една общност елиминираш най-силния за момента, по-слабия от него и втори по сила ще поеме контрола, а положението на слабите в тази общност няма да се промени на практика.

Така е. Но самата история ни показва кой е по-добре да е. ГФР - план Маршал - Порше, Мерцедес, Ауди. ГДР - откраднати над 400 завода - Вартбург, Трабант. Ю.Корея -технологичен гигант - САЩ. Сев. Корея - ??? - Русия. Западна Европа - Източна Европа ???

Няма нищо вечно под слънцето. С хегемонията на заПАДА се приключи. И Рим така е бил могъщ ама е рухнал от варварите под напора на проблемите си.

Какво налага да се препечатва всяка глупост излязла в американски сайт?

Нищо не е завинаги. Така е и с американската хегемония. Но дебиляци като този автор искат да се пробват да е завинаги. Ще е по-добре ли без американската хегемония? Ами зависи за кой. От всяка ситуация има губещи и печелещи.

Светът вече е в условията на Трета световна война и тя започна на 24.02.2022 година. Първа световна война -28.07.1914 година. 28+07+19+14 = 68 Втора световна война - 01.09.1939 година 01+09+19+39= 68 Трета световна война - 24.02.2022 година 24+02+20+ 22= 68 Човекът избрал датата 24.20.2022 год е човекът желаещ и разпалил ТСВ. Ако вярвате, че това е случайност, моите съболезнования.

Първата Световна Война започна на 17.05.1913 година след като сърбите и гърците се разбраха да нападнат България а Русия и Франция ги подкрепиха ....Втората започна в момента в която свърши първата а Третата започна в Потсдам.....Сега сме в четвъртата

Мокрите сънища не неолибералните неоглобалисти. Много зор и много пот.

Дълга статия, пък Путин само веднъж е споменат. За някакво си интервю, дето вече е видяно от над половин милиард зрители.. А виж за това проучване - правено преди интервюто де, "обективните" медии си мълчат: / Световно проучване. Само в Япония и Англия Русия е на първо място като опасност за населението. За Канада е на трето, а за САЩ на четвърто място. Франция - пето. В Германия вече е на СЕДМО, а в Италия - на 12-то. А по туй време миналата година Русия бе твърдо на ПЪРВО място в тез страни. И да допълним - на същия този форум - преди години, Путин се изказа. И изрече едни лъжи - по Шолц и Сунак, които всега са си пълни ИСТИНИ..

/ МЮНХЕНСКИЯ ФОРУМ ЗА СИГУРНОСТ.

Но ДИРа дори не пуска линка към него..

Русия в момента ми прилича на порноактриса, на която няколко здрави мъжаги й пълнят всички дупки, а тя вика ох, ох...

майка си пред вратата,момче лошо.

Устойчивото и повтарящо се състояние в дългата история на света е: Подялба между няколко империи, множество буферни, полузависими и независими образувания, както и зони на неопределен контрол. Историческо изключение беше, че на Запада в последните две-три десетилетия му се удаде да постигне почти пълна доминация прикрита зад маската глобализация. Е, това приключва и светът се връща към своята норма. Не би трябвало да е драма, дори за Запада. Но ако силите на Запад жадуващи световно господство се наложат над сравнително нормалните сили там, тогава загубата на контрол над големи части на света ще бъде възприета като смъртоносна. В опита си да спре процеса, такъв модифициран във възприятията си Запад би бил непримирим и може да докара Апокалипсиса. Проблемът е някак предотвратим само при оптимистичен изход на борбата между здравомислието и хиперкрайните радикали в цитаделата на Запада - САЩ. Светът няма да остане САМО американски. Въпросът е през какво ще му се наложи да премине, за да достигне до новото си състояние.

Мен все ме блокират. А уж имало демокрация.

САЩ няма да влезнат в открит ядрен конфликт... Но ще вкарат всеки друг в него, за да изтощят Русия и тестват Китай. И всеки друг включва Западна Европа, защото за разлика от другите псевдо съюзници, те имат финансите да платят тази война, не са самостоятелни и могат да застанат с голи гърди срещу лошят Агресор в медиен стил Же суи Пари.... САЩ не мисли за поражение, Русия също... В днешните войни чрез посредници големите НИКОГА не губят. Да му мислят тези по средата.

Най мразя когато икономически издания, се занимават с политика или геостратегия. Това беше причината преди години да престана да чета The Economist. Статията на Блумберг отваря с една погрешна теза, която няма да нарека лъжа защото тя по скоро издава неграмотността на автора по тези теми. А именно че 2021 САЩ се изтегли от Афганистан по бърз и унизителен начин без причина. Причината стана ясна още Февруари 2022г а след това и Байдън го каза в прав текст - САЩ са знаели за предстоящата инвазия на Русия в Украйна и са взели решение да се изтеглят от Афганистан. САЩ се изтегли по избор, не по нужда. Ако искаха, още можеше да са там. Няма сериозен човеок който да мисли че камиларите по Афганистант имат възможността да разкарат Америка от там, ако Америка е решила че не иска да си ходи! Каквато и сметка да са имали САЩ от инвазията в Афганистан, тая сметка с годините се е променила. Не виждам нищо унизително в това! Другата погрешна теза е че англосаксонски държави като САЩ, Англия и други, ще заложат собственото си физическо съществуване на карта, заради някакви си държави и народи някъде си по света! Това НИКОГА не е било! Не е сега, и едва ли някога ще бъде вярно! НИКОЙ във Вашингтон или Лондон, няма да рискува държавата му да се превърне в ядрен полигон заради някакви интереси някъде си по света! Това са глупости! Англосаксонските държави са способни на крайности САМО И ТОГАВА когато тяхната държавна тереториалност е поставана под въпрос! НИКОГА няма да рискуват собственото си унищожение заради Украйна, Тайван или Полша, Прибалтика и прочие. Те работят само и единствено от позиция на сила когато знаят че ефектите няма да застигнат техните държави! Примери много: - Кисинджер като се пенсионира призна "Никога нямаше да използваме ядрени оръжия срещу СССР ако СССР беше нахлул в Западна Европа. Казвахме го само за да успокойме нашите съюзници" - С.Корея никой не смее да е пипне от както създаде ядрени оръжия. Но Ирак и Афганистан бяха смазани. - Подкрепата която САЩ показваше на Елцин през смутните 90г, не беше защото обичаха Русия а защото ги беше страх къде ще идат ядрените оръжия ако след СССР и Русия се разпадне. - Самият конфликт в Украйна е на базата на тази сметка! Путин знае че САЩ/НАТО няма да се намесят директно защото ЗНАЕ че не са готови на ядрена война заради Киев!!! Има и много други примери....къде по директни, къде по косвени. Ако искате да им видите характера, гледайте Данкърк! Как позорно се изнесоха от там, ама си направили филм дето героизира този позор. След изтеглянето английската армия от Данкърк, Чърчил казва през зъби известната реплика "Войни не се печелят с евакуации". И той самият е осъзнавал слабостите на англосаксонската психика. Путин каза в едно интервю преди години когато му зададоха един такъв въпрос "Ние сме готови да умрем за Украйна. А вие?"

Види се че редовно се трие, но ето го пак: Ебаси тоталната чекия. Очаквах нещо сериозно от Блумбърг, а то какво излезе... Само за пример: 1. Израел. Ако борбата ти за съществуване минаа рез гробовете на 10000 деца и прогонването на 2 милиона... абе нещо не е съвсем в ред. 2. Тайван. Китай не заплашва да нападне САЩ, а един остров, където живеят най-вече китайци. Дали сте съгласни е друг въпрос, но това брутално евтина манипулация 3. Германия-СССР. Ако предвижданията ви идват от пседо научна фантастика... Хитлер никога не е крил симпатиите си към "западния свят" и отвращението си от подчовеците от славянския свят (ватници). Също е смятал, че комунизмът е истинския смъртен враг на националсоциализма. Хайде да не почваме с това колко силна е националсоциалистическата идея в Британия... Най вече сред аристократите. Това как е за начало скъпи ми др. Блумбърг?

Не беше лесно да се прочете дългия пасквил, в този филмов сценарий липсва единствено реплики с пряка реч... Не, че е невъзможен, но не е правдоподобен, тъй като пълномощабни войни в 21 век не са икономически изгодни вече никому... Светът още столетия наред ще поддържа регионални конфликти за да задоволява капризите на военното лоби, но при световен конфликт бързо ще дърпат юздите... Конфликтът САЩ/Русия, изток/запад започва да се изтъква, технологиите го направиха смешен и го превзеха, при това без нито един изстрелян патрон...

на всеки по един БТР да се скрие и сме оцелели като нация....

иди0токрацията в крайна сметка до това води, а др0гаре, да "фащ" ще са виновни за конфликта, защото си играят игрички, ето няколко примера: 90-те години, когато "предложиха" на украинците да се разделят с ядреното си оръжие срещу "гаранции за сигурност" го предадоха на русия; отново 90-те години, когато пращаха хуманитарна, техническа и финансова помощ на русия не изискаха предаване на ядреният арсенал, както по принцип би се полагало на победена страна - да ссср загуби студената война и се разпадна, т.е. победени. да не говорим за по-старите моменти, примерно корейската война, когато генерал макартър предлага на труман да приключат с войната за няколко дни като превърнат пекин в паркинг с помоща на 4-5 ядрени оръжия, което е причината труман да го смени. Отделно, че неразпространението на ядрено оръжие се дължи точно на гаранциите на американците, иначе всеки ще иска, говоря за европа... и в наши дни не е проблем всеки да се снабди с елементарно ядрено оръжие.Не вярвате?Само ще ви кажа, че от 0.7% уран 235, колкото е в природата до 4%, колкото е необходим в ядреното гориво за реактор преработката е в пъти по-сложна отколкото от 4% до 99%...а после само ви трябва дебелостенна стоманена тръба с обработена вътрешна повърхност и две "парчета" по 60кг с експлозив зад тях и едновременна детонация...няма да е много ефективно, но и хирошима е унищожена от точно такова нещо...а да не споменаваме, че тръбата ако е от кобалтова стомана(като бързорезните ножове за стругове, същата) какво ще е последствието от подобно оръжие...

Какво стана по време на студената война? Когато СССР искаше да настани ядрени оръжия на територията на Куба, американците със сигурност щяха да използват ядрено оръжие срещу Куба, ама тогава руснаците се отдръпнаха и не разположиха оръжието, а сега положението е същото, само че американците си намериха пушечно месо и ще водят война до последния УКРАИНЕЦ.

Не , бе Льольо, Войната в Украйна ще се води до последния жив руZки войник на украинска земя. Боже, "прибери" РуZия за да има Мир по света, Амин.

посредствени американски пропагандисти-псевдържава управлявана от геронтофили и олигархо феодални фамимилии . Самите обикновени американци плащат цената на всичко това като всеки ден се избиват по улици и учреждения /повече дневно от загиналите в Украйна по време на война/ и 80% живеят на антидепресанти или ако ги нямат на улицата. Егати кучешкия зависим живот.

че накрая ще дойде Тръмпи и ще им развали софрата? Ей го - Тъкър без бой, само с едно микрофонче и една камера, вече им изби няколко гноясали зъба...

Руснаците нападнаха Украйна, защото НАТО-то иска да ги дръпне и да ги натъпче с оръжие, ама Блумбърг разправя, че Китай и Русия ще са виновни за следващата световна война. При положение, че терористите виновни за 11/9 бяха от СА, САЩ чий го дирят в Ирак, Афганистан и Сирия?

пазят си кладенците

Американецът ( поне този, от който зависи политиката ) е като циганина - за циганите желязото е като магнит и ги тегли, а за американецът магнитът се нарича нефт ... Където има нефт - американците го наобикалят като цигани и губят разсъдък...

Гринго взема да се събужда!? Усети се че Русия не е Ирак...нито Либия или Сърбия... по точно Сърбия е...ма огромна...

Ако в долния пасаж Заменим Тайван с Куба, и президентът с генералния секретар на КПСС, се вижда другата гледна точка за свободата в Карибската криза. Защо ли това е пропуснато? "...Или пък какво ще стане, ако чуем новината, че Тайван е блокиран от китайската армия и че президентът е решил - след като внимателно е преценил значителния риск от започване на Трета световна война - да не изпраща военноморски сили, които да наложат свобода на корабоплаването и да снабдят тайванския народ с оръжие и стоки от първа необходимост?.."

Много смешно стана като прочетох че този откачалник-автора на тази боза,накарал някой да напише книга и онзи се изпотил като завършил черновата! Интересно е тази боза кой го накара да я напише и дали не се е нас...л докато я пише,или вони от пропагандата?!

Олеее, ама Блумбърг! Не е шега - тъй ка'т я глй'ш таз агенция има повече пари от България и доста отгоре!

Брей, виж някой се замисли за другият край на тоягата? И отново, кой? А бе не случайно западняците са с едни гърди напред - там има някой който му е дадено правото да се замисля. А тук какво? Каквото ни кажат! Затова статията е Блумбърг:...... Ей това е положението! Когато ни кажат - убиха Ви, примерно руснаците и тона на статиите се сменя! Ура! Да живее ... там който кажат и откъдето кажат, дотогава .....сами се сещате. Ей това е българското след 2то българско царство и до наши дни - не случайно си има 1,2,3 и подир(ки).

Поредния психопропагандатор лее помия от медиите! Само за такива автори ли има хляб? Две неща правят силно впечатление-че има тайвански народ -и на базата на това фалшиво твърдение се разсъждава, и се притопля лъжата Буча,за която всички отдавна знаят че е постановка! И на базата на лъжи се разсъждава! Иначе доволно дълго е списъл автора! Все пак на брой думи му плащат!

Американците са всеизвестни с късогледството и манията за величие. Дори дойче зеле не са толкова примитивни, а тях просто ги игнорирам.

Тайван е китайски. След като Израел има ядрени оръжия, защо Иран да няма? Украинският конфликт е пряко свързан с подпомагането на САЩ. Излиза, че ако има ядрен конфликт ще бъдат виновни САЩ.

Да, САЩ на тебе са ти виновин за всичко. Володя, ти ли си? :))

Англосаксонски полюции. Най-голямата опасност от катастрофа сега произлиза от това , че на такъв дебил плащат пари за писане на подобни тъпни. И някои още по-дълбоки дебили от този, могат да им се вържат.

би било добре да е нещо като "игрите на глада" -капитолия да падне

че смята, че руснаците са индианци

Ванга ли беше казала до 2025 всички българи да е приберат е България, че после и да искат може и да не могат

Ако Байдън можеше да понесе, Украйна да сключи договор да не влиза в НАТО и да пази неутралитет. Но Байдън мрази руснаците, както Хитлер мразеше евреите някога, и това е проблем за целия свят.

Стига с този Байдън бе колега/колежке. САЩ много отдавна се управляват от евреи, което се видя съвсем ясно наскоро при конфликта в Газа - за няколко минути пристигна самолетоносач...

Големият проблем на американските колумнисти е, че познанията им за историята на света и народопсихологията на старите нации са твърде повърхностни. Те са свикнали всичко да мерят със собствения си аршин, лишен от съзнанието за историчност и родова памет. Трудно премилат затормозените им с краен практицизъм мозъци вероятността светът да се развива по начин, различен от схемите заложени в компютърните им симулационни програми. Другият им огромен проблем е крайният егоцентризъм и неспособност да отчетат правото на самоопределение на другите. Това, рано или късно ще ги доведе до изолационизъм и в крайна сметка до загуба на световно влияние. Иначе, тази статийка би могла да се развие в сценарий на филм от типа на "Лудия Макс"!

Отличен коментар, подписвам се.

Чичо, и аз съм съгласен с тебе. В статията не се споменава нищо за другата страна. Само за страдащите украинци, израелци и тайвантци. Тайвант е бил част от Китай и е откъснат след втората световна война. Палестинците нямат държава въпреки резолюции на ООН от вече 60 години. В Украйна след преврата 2014 се преследват хората с руско самосъзнание. За Китай е нормално да искат Тайвант да стане отново част от държавата и не тайвантците са тези които не позволяват това да се случи. Палестинците им е омръзнало да чакат създаването на собствена държава. В Украйна се разгоря гражданска война не не се прекрати въпреки Минските споразумения. Виждат Буча а не виждат Газа. Какво толкова ще стане ако Тайвант се върне в Китай. ХонкКонг се върна в Китай и света си остана същият. Нямаше световен катаклизъм. Отдавна можеше да има Палестинска държава с отделна и незаависима. Един по-гъвкъв политик в Украйна можеше да замрази конфликта и да се потърси мирно разрешение на проблемите. Защо проблемите трябва да се решават по начин който е приемлив за САЩ? Виетнам, Авганистан показват има случаи когато САЩ трябва да преглътнат гордоста си и приемат решение което не е приятно за тях.

Не беше необходимо да изчета тази стена от текст, за да съм убедена, че войната е юдейската жътва, която ще става все по-наложителна за ционистите с изкухавяването на долара, който те печатат.