БЛС ще подпише НРД за 2015 г., но при условия

БЛС ще подпише текстовата част на Националния рамков договор, но договорът за цени и обеми ще бъде подписан, само ако се изпълнят всички искания на съсловието.

Обратно в новината

Коментари - БЛС ще подпише НРД за 2015 г., но при условия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кога ще се появят онези електронни здравни досиета, че ми е много чудно кога за последно съм бил на контролен преглед!

Министър Москов прави важни реформи чакани от години: отмяна на наредбата за специлизиране, въвеждане на здравни пакети, реформа в спешната. Дали ще му стигнат силите да отмени и тези пътеки, както и монопола на здравната каса?

EЙЧ

Докато го иматози лекарски съюз, здравеопазването нема се оправи. Та с кого ще подписват НРД?...Тези от НЗОК до вчера и те беха членове на ЛС,..за щитават се лекарските интереси, и после като отидеш при тех никакво внимание,...нема ги бият ли...!

И вие не се наядахте! Хуманисти! Алчници!

на 84 години е.Реших да сменя джи пи то и да е в нашия район...познайте какво се случи!!Получих отказ от всички-стара била,а те с такива не се занимавали!Доктори ли???Който не си е имал работа с тях,той не е патил!!!

Не знам дали ви е известно, но медицината си е професия. Тя може да бъде онова хуманно хоби, за което си мислите само ако лекарят е разтоварен от всякакви грижи за посрещане на най-належащи финансови нужди. Запитайте се защо системата не е такава, че да пишете, че имате завки от 10 общопрактикуващи лекари и се чудите кой да изберете. Ако не вярвате с инфарктите е така. Болницте буквално се избиват за инфарктче.

и има очи да поставят условя, далавераджии крадливи. ама не всички били такива - да бе, да. да сте видяли джипи да ви даде касова бележка - н и к о г а.

Много се надявам Москов да реши веднъж за винаги и този проблем. Смешно е. около 95% от хората си мислят, че това е цената напрегледа им. Дори им се струва че малко скъпичко плащат за труда на лекаря. Потребителската такса никога не е мислена да бъде част от доходите на лекарите. Идята и е да попречи на прекомерно и ненужно ползване на услугата. Заплащането и следва да става по сметка МЗ. Това може да се случва в банкии и в касите на частни компании за плащане на сметки. На издавания бон ясно да пише че това не е такса за ползване на здравна услуга и че лекарят не получава нищо от нея.

ходих на тепавица в УГОЯ, много хубаво пере и не се ползва прах за пране

Здравето на хората не се купува , заменя или оценява с диагнози и направления.Не се осигурявам за здраве , но се опитвам да водя здравословен живот доколко мога и каквото стане.

Много странно! Джипитата надписват, разбирай крадат, най-много от профилактичните прегледи! 8 от 10 са абсолютно фиктивни или фалшиви. Следва диспансерното наблюдение.Това може да го прави сестрата със същия успех. А и често така става. И точно там се иска увеличение! А не да речем за домашни посещения или неотложна помощ. Ако изобщо помнят какво е това

Болниците са търговски дружества. Нямат наяждане!

Говорите за превенция? На дъщеря ми на 40г. й се наложи да направи мамография. Посъветваха я навсеки 6м. да се проверява. Да ама не! Джи пи то казва ,че ново такова направление може да дада след 2 ГОДИНИ. Като иска да се проверява, да си плати. Какво ще кажете за това?

Като цяло наистина в пакета профилактика мамографията е дадена за през 2 години, а от друга страна при всеки специалсит с оглед да получат отново пари казват- необходимо е контролен преглед след еди колко си време , за да си им сигурен ("клиент" )пациент, самите мамолози знаят , че ренгенография на гърдата не е уместно през 6 месеца , за контрола се прави ехография и то в случай , че наистина има какво да се следи , а не просто идвай да те облъчваме непрекъснато, самите жени и вие се замислете дали ви е необходимо непрекъснато ренгеново облъчване просто ей така , ако има нещо за следене да , но само ей така не си залужава , а повярвайте ако има някакъв проблем никой личен л-р не се съобразява през колко години трябва да пуска мамография на дадена жена , просто личния ви л-р е казал че след 2 г ще и даде направление , просто защото в разчета на мамографията на сестра ви не е имало нищо притеснително

Надявам се да ни си медицинско лице,иначе тежко ни!!!

Уяде се и ти,щом чуеш пари и очите ти стават на понички.колко ти плащат там за да си затваряш очите за краденето на НЗОК.

Цветан Райчинов ми прилича на бизнесмен. Не, че не е такъв. Жалко, че търгува със здравето на хората. Такива като него са забравили, це са лекари. Мислят само за пари. Долен наглец и боклук си Райчинооооов.......

БЛС беше създаден,за да бъде контрагент при сключването на НРД с НЗОК.Как предлагате да изгежда председателят му?

няма. Джи пи тата са безотговорни хора. Един такъв ме уверяваше четири години че имам старческо петно на 55години...а то ...меланома. Платих си от джоба въпреки осигуровката ми и ...отидох на онколог...така разбрах.

и след огромната загриженост за нашето здраве-на тях ще им бъде по-добре, а на нас ще ни става все по-...това всички го знаят!

Показаха ви тъпите номера. Показаха как лъжете, че работите. Крадете пари от НЗОК. Но наглостта ви е токова голяма, че фактите не ви интересуват.

Г-н Райчинов, какво разбирате под профилактични прегледи и какво трябва да включват? Можете ли да посочите един лекар в Б-я, който да прави такива? Вероятно се отчитат без да се правят. Не помня да ми е правен такъв. Отиваш за лекарствата и те не се навдигат поне кръвното да ти премерят ,а иначе си искат потребителската такса за добър ден. За какво говорим?

Моята лична лекарка, след като 5 години не ми беше виждала очите ми направи профилактичен преглед, като ме попита колко съм висока и колко килограма тежа и каза ,че съм екстра. Аз и благодарих и я смених.

А не мен ми ДР. на КР.