Лекари и пациенти излизат на национален протест

Българският лекарски съюз и федерация "Български пациентски форум" прозоваха медиците на национален протест в сряда под надслов "Здравните вноски за здраве".

Обратно в новината

Коментари - Лекари и пациенти излизат на национален протест | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Подкрепям! Всичко в държавата е против хората. С парите си не можем да получим полагащата ни се медицинска помощ. Същото ще стане и с пенсионирането - цял живот внасяш и накрая парите ти отиват за бог да прости. Моля недоволните: bgpetition.com/dostoen-jivot-i-spokojni-starini/index.html

Откъде-накъде НЗОК ще определя делегирани бюджети?Какви хора работят там - некадърни лекари и недорасли икономисти. Но самочувствието е до тавана. 5 души вършат една и съща работа и всички взимат тлъсти заплати.Да си намалят и те персонала - и в НЗОК, и в СЗОК. Да отидат да работят в кабинети и болници и тогава ще видят за какво иде реч. От бюрото е лесно да се говори.

В провинцията за рентген по спешност е така: ТРЯБВА ДА СЕ СЪБЕРАТ ТРИМА ЗА РЕНТГЕН ЗАДА СЕ НАПРАВИ ПРЕГЛЕД. Ебати здравеопазването. Но за всичко са виновни електоралните единици. Като сме глупаци, че си плащаме на халоса!

Делегираните бюджети се въведоха в училищата и сега там има повече пари, а не се крадат от Общината. Друг е въпросът, че вместо да се използват за нуждите на учебния процес, се правят непрекъснато ненужни ремонти и голяма част от парите се разпределят между директора на училището и фирмата-изпълнител на обществената поръчка. Мисля, че делегираните бюджети са нещо много добро, ако болницата има добър менеджер. А и възможността за контрол над средствата е по-голяма, докато здравната каса е "куче влачи, диря няма'.

Да седнат да научат новости в медицината а не да лекуват с методи от 30 год.Не могат да различат пневмония от белодробен емболизъм.Университетите преподават материал от 30 год, затова не ни признават образованието

Да се върне старата здравна система ,вместо перверзната ,въведена 1999 год.

МОЖЕШ ДА ИСКАШ ОТНОВО ДА СИ 20 ,АМА НЯМА.

Ако някой още вярва че Здравната каса е направена за народа и в името на народа - взел, дал е :))))

и аз сам против лекарита да са рекитйори и касапи. за всеки осакатен човек лекарят в затвора. а и задалжителнното дарение е престапление кам пациента.. аман от мафя в бели престилки.

Подкрепям! Питайте Хер Флик къде са парите, които изтегли от здравната каса в началото на управлението на ГЕРБ!!! Резерва беше разпръстнат като влогове по търговски банки, или поне това съобщиха на медийте. И къде са сега парите моля?

Защо не вряка преди бе комуняга.

Какви здравни вноки бе хора.Направете проста смetka kolko pari vnasqtee.Edin lekar na den kato si priswoi nqkolko fal6ivi napravleniqta i zdravnata vnoska otide na kino. :Ми болничното лечение - една пътека знаете ли колко пари е

не виждам съпричастност от страна на правителствена болница, те сигурно нямат проблеми, а, е тогава ще ходим там като си порежем пръстчето..

Може би е малко встрани от темата ,но , обръщам се към хората от съсловието -Най -големите крадци и подтисници са директорите на болници!!!Те не подлежат на какъвто и да е финансов контрол,сами избират на кой каква заплата да дадат и не се отчитат пред никой,стига само да не вкарат болниците в прекомерни дългове...Някои решават ,че няма да ддават пари от пътеките на персонала и ...всички си мълчат иначе хвърчиш на улицаталПРед кого да протестираш-говняните синдикати ли ?След като болниците са ЕООД-директорите да дават финансов отчет пред персонала и да бъдат ревизирани от общините!Спрете грабежа на медицинските директори -чорбаджии.

Не се обръщай само към съсловието! И на лекари и на пациенти им е писнало от системата. Хората трябва да знаят, какво става в болниците, за да не обобщават "лекарите са виновни". Аз се присъединявам към протеста, но как да знам, какви са исканията на съсловието? Доколко съвпадат ли с нуждите на пациентите? Ето, сега ти споделяш нещо важно. Аз си представям една МБАЛ като средновековна крепост, управлявана от феодал.

Скоро и полицаите ще излязат на протест. И още много други.

КЪДЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ ОТ ЗДРАВНИТЕ ВНОСКИ?!? Пресен пример от миналата седмица - лежиш с дете два дни, при тръгването ти казват, че ще се водиш една седмица че си там. Да не търсиш никакви други лекари през това време, дори ако се наложи. За документите да идеш по-късно. За да ти транспортират проби до София, ти вземат 20 лв, без да ти дадат никакъв документ! Болницата е Света Марина"във Варна. Говорих с още едни хора, докато чаках - не от Варна, същото бяха направили и с тях. Ето кой точи от касата и лъже всички! После крадецът ще вика-дръжте крадеца!... Пациентите трябва да подкрепят лекарите! С тези мерки на здравната каса скоро няма да имат възможност за лечение! Не говоря изобщо за качествено лечение!...

делегирани бюджети трябва да има,за да се види кадърността на мениджерите.

Аз пък си мислех, че болниците имат друго предназначение - да се лекуват болните в тях.

Хората са казали не случайно,че колкото повече бъркаш едно гомно,толкова повече мирише.Не може нещо,което още при създаването си е било грешно/визирам цялата здравна реформа,коята ни измисли г-н Костов/да се оправи с изменения.От НЗОК въобще няма нужда.Това е един изкуствено създаден монопол,където си живуркат всички нереализирали се доктори и икономисти.Поредната администрация в държавата с офиси,автопарк и персонал във всеки град.Всички тези клинични пътеки,направления и МДДТ-та са пълна измислица и начин да се ограничават хората от медицинска помощ.С две думи развалиха едно що годе добро здравеопазване и ни дадоха тази помия.

Лобистки интереси и източване оставяли без средства НЗОК. Очаквано сме на последно място по качество на здравеопазването, но на първо място по далавери, некомпетентност, наглост и алчност на медиците ни, според които само те заслужават високо заплащане, а останалите ако не могат да си позволят да плащат да мрат! Докато не се реформира и контролира тотално системата, дори военният бюджет на САЩ няма да им стигне и парите ще изчезват в крадливите им джобове без полза за пациента.

БОЛНИЦИ В ОТПУСК??? Тежко ни !!!

Защо не намалят парите за МВР и прокуратурата, на военните и други тулупи, а само на лекари и учители. Силова ченгенешка държава!

за кво ше ми стачкувате ве Ми проста нещастна. работите до 15часа след обяд и по цял ден неможе човек да ви намери. я в зъбите да ви млати бб. и там по цял ден. .......... еи б*

Лекарите, а не болните хора окрадоха касата. Пропиляха огромен паричен ресурс само за себе си. Не виждам при тази стагнация, как ще се съберат отново толкова пари. И аз искам да протестирам не може един лекар да се води на заплата в три болници, а единственото място, където можеш да го намериш е частния му кабинет.

как бе, ще протестирате срещу светлото бъдеще, към което ви води Той - Бащицата? Решенията Му - на боко тиквата, са справедливи, и никой не може да протестира срещу тях. След като не Го избрахте Него със 100% от гласовете, няма да имате болници.

Пациентите трябва да подкрепят лекарите. С тези мерки на здравната каса скоро няма да имат възможност за лечение. Не говоря изобщо за качествено лечение

КЪДЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ ОТ ЗДРАВНИТЕ ВНОСКИ?!

Къде са парите от здравните осигуровки ли?Та те са много ,много малко.Плащат само заетите в частния бизнес ,самоосигуряващите се и част от трайно безработните.Държавата трябва да плаща за деца,ученици студенти пенсионери и за държавните служители.До колкото ми е известно нищо не плаща.Само на нашите осигуровки се разчита.

Мога ли аз като пациент да отида и да източа здравната каса?Източват я тези,които ще ходят да протестират.Пресен пример от миналата седмица-лежиш с дете два дни,при тръгването ти казват,че ще се водиш една седмица че сте там.Да не търсиш никакви други лекари през това време,дори ако се наложи.За документите да идеш по-късно.За да ти транспортират проби до София ти вземат 20 лв без да ти дадат никакъв документ.Болницата е "Света Марина"във Варна.Но сигурно и те ще протестират. Говорих с още едни хора,докато чаках-не от Варна,същото бяха направили и с тях.Ето кой точи от касата и лъже всички.После крадецът ще вика-дръжте крадеца.

Там сме!!!

Къде ще се проведе ? Ще присъствам -нелечимо болна !

Не заслужава кофти материала болници.