Лекари хвърлиха бутилка по заместника на Дянков

Нагласата на лекарите е да протестират заради намаленото финансиране в системата на здравеопазването, съобщи председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) Цветан Райчинов.

Обратно в новината

Коментари - Лекари хвърлиха бутилка по заместника на Дянков | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не мога да разбера защо Дянков ни е виновен? Колко години минаха и колко неосигорени има и на всичко отгоре те са най-недоволните. Влизат в болница и и те са с наи-големи претенции за добро обслужване, нищо, че са платили вноските си за 3 години. Това никъде го няма по света.

Не мога да разбера защо смесвате две различни неща - кадърността и отношението на лекарите към пациентите и задълженията на държавата към двете страни? Във всяка професия има "добри" и "лоши". Всеки с малко повече акъл в главата, може да се ориентира към "добрите", а да не говорим, че едно 90% от хората, цял живот рушат здравето си и в краен случай стигат до лекаря, който няма как да даде ново тяло и нов живот! След като сте живяли безотговорно, не се сърдете на лекарите, които трябва на всичкото отгоре "с трици маймуни да ловят"! И освен това, простият зависим болен човек, трябва да уважава учения, от който зависи живота му, колкото и да го ненавижда!

Спомнете си великия лозунг от рекламата "ДАЛ БОГ ЖИВОТ И ЗДРАВЕ" и ще получите отговор на всичките си въпроси.

А защо не отиде сам макерето Дянков

Може и да се махне, но още не се е разпоредил американският посланик за това...

Хвърлил,ама не уцелил,за нищо не стават тия лекари,зъболекари и вся осталная сволоч

Де да бяха ЛЕКАРИ (лечители) на ПАЦИЕНТИТЕ си, а те са се превърнали в ДИСТРИБУТОРИ на фармацевтични продукти за КЛИЕНТИТЕ си (с малки изключения). Не ги подкрепяме. Отдавна са забравили Хипократовата клетва и грам морал не им е останал като съсловие.

уф как са радвам, че успях да избягам...

Не съм здравно осигурен. Когато ми се наложи да ходя на лекар си плащам в брой и досега не съм имал никакви проблеми. Не се чувствам излъган и нямам никакви проблеми с българското здравеопазване, което сигурно се дължи на това, че плащам само за свършена работа. Това, че недоволствате, а продължавате да плащате ме учудва, но не ме касае. Успех!

И аз съм така...И ги подкрепям с две ръце!Стига с тези измислени осигуровки!Някакви мазни ....там да ми се хрантутят само!!!!!!

Браво на лекарите. Протестирайте! Вече разбрахме че сме подложени на геноцид и тези които го извършват дори не се крият вече- американските слуги. Разбрахме че се прави всичко възможно да ИЗМРЕМ. Ниски заплати, високи разходи, лошо здравеопазване, престъпоност за да не спим спокойно и т.н, въобще всички неоходими неща за да не живееш тук или да не останеш жив!

И аз искам - да ми подаряват по-100-200 лв на месец, ама няма кой. Тия лекари- искат да вземат по- големи заплати и от министрите. А някой лекари вероятно вземат - в пъти повече от министъра.Но имат разходи за консумативи- които искат- министерството да им плаща.И аз искам- няма само лекарите да вземат тлъсти пачки!!

Десетилетия си плащам редовно здравната осигуровка, как така няма пари?!

Питай мин. Дянков къде отиват парите ти - май за братския американски народ.

Бре колко "почитатели" съм имал. И като гледам повечето от червената сган. Като интелект - досъщ като докторите, които правят свирки - пардон, които свиркали по някой си. Аз се опитвам със спокоен тон да обясня нещо просто - здравната система трябва да е за тези, които си плащат здравни осигуровки - за почтените граждани, които в някакъв момент стават пациенти. Здравната система и лекарите, като елемент от нея са за това, в този момент да помогнат на пациента. От всичко, което искат от лекарския съюз разбирам че докторите се грижат само за себе си. И което е по-лошото, искат да се изкарат че, видите ли уж се грижат за нас. Да, има и такива лекари, това е безспорно. Но има и такива, за които автомат "Калашников" им е малко. Колко от тях не учатсват в далавери, а? И колко от болниците не злоупотребяват. Хайде тогава да си кажем нещата "право куме в очи". На практика всеки доктор върти някаква далавера. на държавната работа я кара колкото да не заспи, а на частното си взема парата. ето за това не желае да се закриват болници - вземат му базата, вземат му статута, вземат му осигуровките и ще го карат да си търси нова работа. и каво излиза? Никой не го е еня за пациентите - докторите да се уредят другото няма значение. Ето това е истината. За съжаление има доста общо между циничното държание на лекарския съюз, БСП и постовете във форума в стил Азер Меликов или Агент Гоце. А от такива "доктори" - мерси.....

Криворазбраната ни демокрация доведе до абсурда лекарите да протестират! Кой е бил лекарите да живеят в България? Кой ги е бил да сключват договори със здравната каса или с болниците? Кой ги е бил да се възползват от правата си през съдебната система. Да протестират пациентите! Те са потребителите на тази услуга, била тя и най-хуманната. На тях не им пука, така , че всички в България живеят в ямболския блок 20 макар и без тен на кожата!

БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕКАРИ СА ЕДНИ ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ БОКЛУЦИ И ИЗРОДИ ОТ ВСИЧКИ МОШЕНИЦИ В БЪЛГАРИЯ. ТЯХНИЯ ПРИНЦИП Е "БОЛЕН СЕ ЕБЕ НА КРЕВАТ" ВСИЧКИТЕ КРАДАТ, НЕКОМПЕТЕНТНИ СА, ФАЛШИФИЦИРАТ ДОКУМЕНТИ, ЩЕ ТЕ ЗАКОЛЯТ И УМОРЯТ САМО ДА ВЗЕМАТ НЯКОЙ ЛЕВ В ПОВЕЧЕ. ДА ПОЛЗВАШ НЯКАКВИ УСЛУГИ ОТ ТЯХ БЕЗ ДА СИ ЦАКАШ Е РАВНО НА САМОУБИЙСТВО. И КАТАДЖИИ И СЪДИИ НЕ СА ТОЛКОВА БЕЗКРУПУЛНИ ДА ИЗНУДВАТ ЧОВЕК В НАЙ-ТРУДНОТО МУ ПОЛОЖЕНИЕ.

Ако се разболееш да не забравиш и да хукнеш при тях да те лекуват!Що за човек, може да сложи цяло съсловие под един знаменател! На мен лично ми спасиха живота!И нямам намерение да го забравя!

Брато, с това си изказване определено и ти се определи като отпадъчен материал. И би ли ми казал защо , по дяволите, да ме е грижа за тебе, като не искаш да плащаш, а а а а а а а а ?????????

Като не си доволен от българските лекари бягай се лекувай при европейските,тъпанар

ЛЕКАРИТЕ НАСИЛА СА ОБЪРНАТИ НА ТЪРГАШИ. ОТ 2000 ГОДИНА, С "РАЖДАНЕТО" НА "ЗДРАВНАТА" КАСА. ЗА КАКВО ИМ БЕШЕ ДА ГИ ПРАВЯТ "ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА" БОЛНИЦИТЕ?! МИ ЗА ТОВА - ДА СЕ ПРАВИ ТЪРГОВИЯ С ЖИВОТА НА ХОРАТА И С ТЯХНОТО ЗДРАВЕ. ПРЕДИШНАТА ДЪРЖАВА ИМАШЕ ЯСНИ ПРИОРИТЕТИ - ОСИГУРЕН ЖИВОТ И ЗДРАВЕ НА ХОРАТА, ОСИГУРЕНО БЕЗПЛАТНО ОБРАЗОВАНИЕ, КУЛТУРА. САМО ЧЕ НЯКАКВИ ИДЕЙНИ РАБОТНИЦИ НА ЧУЖДИ СИСТЕМИ И ДЪРЖАВИ ТОВА НЕ ГИ КЕФЕШЕ. СКОВАХА НА ДВЕ-НА ТРИ ЕЛЕМЕНТАРНАТА И ПРОЗРАЧНА, НО РАБОТЕЩА ЩАМПА ЗА ВРАГА-"КОМУНИЗЪМ" И ГО ИЗВАЙВАХА ДЕСЕТИЛЕТИЯ КАТО ДОБРЕ СМАЗАНО И БЕЗУПРЕЧНО РЪКОМАХАЩО С РЪКАВИ ПЛАШИЛО. ПОДСВИРНАХА ОТВЪН НА ЕДИН 10 НОЕМВРИ И ТЪЛПИ ПРАЗНОГЛАВЦИ ОТИДОХА ДА ПОДСКАЧАТ ПО ПЛОЩАДИТЕ, БЕЗ ДА ЗНАЯТ СРЕЩУ КАКВО, А ОЩЕ ПО-МАЛКО - ЗА КАКВО. ЧУЖДОПОКЛОНСТВОТО, ИНЕРТНОСТТА И МЪРЗЕЛА НА БЪЛГАРИТЕ ДА ЗАЩИТАВАТ ОБЩОТО СИ БОГАТСТВО ГИ НАПРАВИХА ПУБЛИКА НА СЪСИПВАНЕТО НА СОБСТВЕНАТА ИМ ДЪРЖАВА ОТ ШЕПА МЕСТНИ ЧЕРНОРАБОТНИЦИ-ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА ЧУЖДИ ПОРЪЧИТЕЛИ. СЕГА МУ ИДВА АКЪЛА ЧАК НА БЪЛГАРИНА - КАТО МУ ВЗЕМАТ И КОКАЛИТЕ ОТ ОГЛОЗГАНАТА МУ БИВША ДЪРЖАВА. А ДЯНКОВ Е НАПРАВО КОМИЧНА ГРОТЕСКА НА "МЪЖ". НАПИКАЛ СЕ И ПРАТИЛ "ЗАМЕСНИКА" СИ ДА ГО ЗАМЕРВАТ НЕГО. МРЪХЛЬО! ЯВНО УТРЕ-ВДРУГИ ДЕН ЩЕ СЕ ОПУЛИ ПО ТЕЛЕВИЗОРА, ЗА ДА СЪОБЩИ ВЪЖДЕЛЕНОТО: "МИ САМИ ВИЖДАТЕ - НЯМА КАК, ЩЕ ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕТЕ ЗАЕМ ОТ МОИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ, ДЕТО МЕ КОМАНДИРОВАХА С ТАЗИ ЦЕЛ ТУК. СВЕТОВНАТА БАНКА Е ДОБРА, ТЯ МИСЛИ ЗА ВСИЧКО. НАЛИ ВИ КАЗАХ - САМО ТОВА Е НАЧИНЪТ..."

тея измекяри обраха държавата . давайте народе да се дигаме и да ги разкараме докато не са опоскали всичко . друг начин няма

ГЛАСУВАХТЕ ЗА МУТРА,СЕГА СЕ НАСЛАЖДАВАЙТЕ НА МУТРЕНСКОТО УПРАВЛЕНИЕ!ЧЕСТИТО!

семплия дето иска да се работи "по клетвата на Хипократ". По-добре я прочети. А Хипократ съветва да се говори на пациента за пари, за да не си помисли, че ще го изоставиш. Той е бил богат за времето си човек. Почети малко преди да пишеш глупости. А "болната" да знае, че не всички диагнози се включват в клинични пътеки и често се напасват до най- близката. Ако не се направи пациента трябва да си плати, защото касата не го покрива. Да не говорим, че като го покрива се дават само част от парите, а не изцяло. Другото се опитват да го компенсират с черен пи ар срещу лекари за да отклонят вниманието на обществото. Колкото до лекарите от Индия- кадърните са безумно богати и никога няма да отидат където и да е - там обществото е кастово, а те са горна каста. Може някой начинаещ да мине от тук да се понаучи на българско опитно поле.

Много интересно защо така наречения елит тича да се лекува в чужбина. След като толкова много са им мили нашите родни доктори. нека си се лекуват при тях, но не те са некадърни ,корумпирани, безхаберни може да се каже наемни убийци платени от държавата.Нека не плачат само за пари, а да поглеждат понякога и себе си.На фона на нашета родна действителност и работата която вършат заплатите им не са малки. Напоследък умориха доста хора, но разбирасе това не може да им се докаже.

Има приоритети : Първо ще финасираме рекламата за усвояване на еврофондовете , после рекламата на туризма , на следващо място формула 1 и така докато не свърши резерва -всякакъв за здраве ,за пенсии и т.н. И като свърши резерва ще сме постигнали : Ще сме приключили с икномическата криза защото ще сме приключили с икономиката , ще сме приключили с пенсионната реформа защото ще сме приключили и пенсионерите , ще сме приключили проблемите в здравеопазването защото ще сме приключили и пациентите . Е кажете тогава как да не вярваме на Боко ,че е най-големия реформатор на България .Те всичките преди него се опитваха толкова пъти през последните 20 г. да решат тези проблеми , а ТОЙ успя само за 12 месеца . ЕХ ВЕЧНА МУ СЛАВА .

Като чете човек се чуди дали наистина хората са на върха на еволюцията! Излиза, че без лекари и болници утре всички умираме! А какво става с животните в Природата - те изобщо не би трябвало да съществуват! Нашата цивилизация ни прави все по-слаби и зависими!

НЯМАЛО ПАРИ ЗА ЗДРАВНА РЕФОРМА ИМА НО ИМА МНОГО ДУПКИ КЪДЕТО ИЗТИЧАТ ПАРИТЕ ОТ ЗДРАВНАТА КАСА ЕДИН ПРИМЕР НА СЛ БРЯГ ИМА РЕХАБ.ЦЕНТЪР НА ДОКТОР ОТ СЛИВЕН ПО КЛИНИЧНА ПЪТЕКА ТАМ ХОДЯТ" БОЛНИ\" ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ НЯКОИ ХОДЯТ ВЕДНЪЖ В ГОДИНАТА ДРУГИ ПО ДВА ПЪТИ И ОТ ТИЯ БОЛНИ ИМА МНОГО \"НАШИ ХОРА" Я ПЪРТИЕН ЧЛЕН Е ЧЪОВЕК НА ТОЗИ ИЛИ ОНЗИ И ТАКА ЧЕРПЯТ СЕ ПАРИТЕ ОТ ЗДРАВНАТА КАСА И НЯМА ПАРИ ЗА ХОРАТА КОИТО ИМАТ НУЖДА ДА СЕ ЛЕКУВАТ ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ СПРЕ ЗАЩОТО Е ЕДНО ГРАНЧЕ ОТ КОЕТО ТЕЧЕ ЗЛАТО ЗА СОБСТВЕНИЦИТЕ

С ПЛАЧ И СТАЧКИ НЯМА ДА СТАНЕ. ЗАКАРАЙТЕ УМРИЛИТЕ И ТЕЗИ, КОИТО ИМ ПРЕДСТОИ МОР С ЛИНЕЙКИТЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И ЧАСТ В МЕНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ.ОСТАВЕТЕ ГИ ТАМ ДОКАТО СЕ УМИРИШАТ. ТОВА ЩЕ Е ИСИНСКОТО ПОВЕДЕНИЕ НА ЗДРАВНИТЕ РАБОТНИЦИ.

Хем така ще се саморекламират.

Милионите отиват в джобовете на крадливи лекари, които в момента протестират, че ще им спрат кранчето.

хе, ти да не си на Дянков дезинформаторът?

Как да се държат лекарите? Някои не са взимали заплати 4 месеца заради г-н. Дянков!

Лекарите да не реват и да искат пари пак от държавата, сиреч от нас пациентите, ами да си погледнат директорите как и за какво харчат - да си шеф на МБАЛ значи след 4 години да станеш милионер ! За справка виж бившия шеф на МБАЛ в Бургас д-р Будаков и сегашния доц.Станчев - преди месеци зи ремонтира директорския кабинет за 30 000 лв- от парите на Здравната каса , по цял ден приема вътре на частно и оперира в работно време.И той ще ми стачкува и съди държавата !

Няма ли да престанете с постояттото си плюене по всички. Специално за бургаската болница мога да кажа, че съм опериран от доц.Станчев и нито са ми искани, нито съм давал, нито са ми правени намеци за това да давам пари. Освен това като знаеш че си е направил ремонт на кабинета за 30000 лв. - добре е да покажеш документи за тозиремонт или да уведомиш съответните органи. Интересно е ако се окаже, че ремомнът не струва 30000лв., тогава ако съм на доц.Станчев, ще ти потърся отговорност да думите и действията. Така че не говори "на аба"!!!

Когато няма пари, няма повече или по-малко еднакво за всички. Обаче, когато има за спортни зали и площадки, за абсолютно ненужни магистрали, парите на МВР не са пипнати, пари за разходки до Монца, за да видело поредното селянче във властта какво е кръг от формула 1 -ИМА, да ми плащат за уроци по карате на ватманките от градския транспорт, които дума английски не занаят, а е нужно, но не ги пращат на уроци, когато милиони се хвърлят да си рекламират мутрнските хотели по света с държавни пари, когато има пари за охрана и камери в училища и къде ли не, а за поне по една медицинска сетра на пълен работен ден - НЯМА, за образование - НЯМА, за извършения труд на лекарите и лекарства на болните, които вече са си платили - НЯМА, ами не ви ли е ясно в чии ръце е държавата и страната ни днес!? Ами на тия, които съсипаха природата ни с хотел до хотела, пак построени с нашите откраднати пари, на тия с охранителните фирми... на тези които са празни в главите, а алчността им насита няма. Държавата е в ръцете на българската мутро-ченгеджийска глутница, която най-добре умее да търгува с националните ни интереси в замяна получавайки лиценз да граби безнаказано народа си.

абе шмоко- кой ти каза че магистралите са излишни? имаш ли представа колко хора умират по пътищата само защото нямаме магистрали?

ми некъв министър го каза като закриваше болници - щели да карат пациентите с хеликоптери.За кво са ни магистрали.

Много точен анализ. Абсолютно вярно.

Вярно е, болниците се тласкат към фалит с цел следваща приватизация! Всичко се прави умишлено с цел геноцид, редукция на населението и лични облаги за милиони!

Предложения 1. Всеки доктор работещ на държавно и вземащ над 4000 лева се гони - да си търси частно 2. Всеки доктор работещ на държавно и имащ паралелен частен бизнес се гони -- да си работи само на частното. 3. Внасят се от Индия доктори за по 2000 - и по-кадърни и по- скромни Спестените пари отиват да запушват дупките в бюджета... Докторите не са по търгашеския закон а по клетвата на Хипократ - това трябва да се възстанови.

Де късмет, жената да вземаше 4000! Кой ви лъже, че лекарите вземат толкова?!! Да има еденици но млад лекар под 40г. рядко се среща с такава заплата - 700 до 1200 ок съгласен ама 4000...............

Я ми изясни какво пише в тая клетва и кам кой бог е отправена?

Ей муньо, я кажи в коя държавна, че и частна болница лекарите вземат по 4000 заплата,че и аз да отида там.

Индийските лекари, куха лейко, работят в Англия. Като не ти харесват българските, ходи на шаман и си събирай билки, дано ти повлияят халюцинациите.

Уважаеми лекари, а какво ще кажете за пенсионерите, които приемате в болница и им поставяте диагнозата, за която зк плаща най-много пари...Даже на мен лично ми се е случвало лекар-специалист да ми казва "..не обръщайте внимание на написаното в направлението, то е само за пред здравната каса..."

ЛЕКАРИТЕ НАСИЛА СА ОБЪРНАТИ НА ТЪРГАШИ. ОТ 2000 ГОДИНА, С "РАЖДАНЕТО" НА "ЗДРАВНАТА" КАСА. ЗА КАКВО ИМ БЕШЕ ДА ГИ ПРАВЯТ "ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА" БОЛНИЦИТЕ?! МИ ЗА ТОВА - ДА СЕ ПРАВИ ТЪРГОВИЯ С ЖИВОТА НА ХОРАТА И С ТЯХНОТО ЗДРАВЕ. ПРЕДИШНАТА ДЪРЖАВА ИМАШЕ ЯСНИ ПРИОРИТЕТИ - ОСИГУРЕН ЖИВОТ И ЗДРАВЕ НА ХОРАТА, ОСИГУРЕНО БЕЗПЛАТНО ОБРАЗОВАНИЕ, КУЛТУРА. САМО ЧЕ НЯКАКВИ ИДЕЙНИ РАБОТНИЦИ НА ЧУЖДИ СИСТЕМИ И ДЪРЖАВИ ТОВА НЕ ГИ КЕФЕШЕ. СКОВАХА НА ДВЕ-НА ТРИ ЕЛЕМЕНТАРНАТА И ПРОЗРАЧНА, НО РАБОТЕЩА ЩАМПА ЗА ВРАГА-"КОМУНИЗЪМ" И ГО ИЗВАЙВАХА ДЕСЕТИЛЕТИЯ КАТО ДОБРЕ СМАЗАНО И БЕЗУПРЕЧНО РЪКОМАХАЩО С РЪКАВИ ПЛАШИЛО. ПОДСВИРНАХА ОТВЪН НА ЕДИН 10 НОЕМВРИ И ТЪЛПИ ПРАЗНОГЛАВЦИ ОТИДОХА ДА ПОДСКАЧАТ ПО ПЛОЩАДИТЕ, БЕЗ ДА ЗНАЯТ СРЕЩУ КАКВО, А ОЩЕ ПО-МАЛКО - ЗА КАКВО. ЧУЖДОПОКЛОНСТВОТО, ИНЕРТНОСТТА И МЪРЗЕЛА НА БЪЛГАРИТЕ ДА ЗАЩИТАВАТ ОБЩОТО СИ БОГАТСТВО ГИ НАПРАВИХА ПУБЛИКА НА СЪСИПВАНЕТО НА СОБСТВЕНАТА ИМ ДЪРЖАВА ОТ ШЕПА МЕСТНИ ЧЕРНОРАБОТНИЦИ-ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА ЧУЖДИ ПОРЪЧИТЕЛИ. СЕГА МУ ИДВА АКЪЛА ЧАК НА БЪЛГАРИНА - КАТО МУ ВЗЕМАТ И КОКАЛИТЕ ОТ ОГЛОЗГАНАТА МУ БИВША ДЪРЖАВА. А ДЯНКОВ Е НАПРАВО КОМИЧНА ГРОТЕСКА НА "МЪЖ". НАПИКАЛ СЕ И ПРАТИЛ "ЗАМЕСНИКА" СИ ДА ГО ЗАМЕРВАТ НЕГО. МРЪХЛЬО! ЯВНО УТРЕ-ВДРУГИ ДЕН ЩЕ СЕ ОПУЛИ ПО ТЕЛЕВИЗОРА, ЗА ДА СЪОБЩИ ВЪЖДЕЛЕНОТО: "МИ САМИ ВИЖДАТЕ - НЯМА КАК, ЩЕ ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕТЕ ЗАЕМ ОТ МОИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ, ДЕТО МЕ КОМАНДИРОВАХА С ТАЗИ ЦЕЛ ТУК. СВЕТОВНАТА БАНКА Е ДОБРА, ТЯ МИСЛИ ЗА ВСИЧКО. НАЛИ ВИ КАЗАХ - САМО ТОВА Е НАЧИНЪТ..."

А какво ще кажеш уважаеми, когато трябва да влезеш в болница, а диагнозата ти не фигурира в списъка на здравните пътеки? М? Дали би предпочел да ти измислят някоя и да ти лекуват реалното заболяване, или да те оставят да пукнеш, защото нямаш пари да си плати лечението?

Щом и болниците закъсаха да си ходят това правителство . БОЙКО И НЕГОВИЯ ЕКИП ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ! А ДЯНКОВ Е СМЕШЕН !!!

ама че работа ,нямахте ли нещо по -тежко , а вие бутилка с вода ,какво за да им върви , ама че работа .

Защо разрешават на здравните каси да получават големи заплати, допълнително материално стимулиране, пари за дрехи и обувки, а в същото време няма пари за болниците? До кога???

уваяеми г-не ! в изказването ви е заложено швастането , че парите които се дават за здраве стигат , но лекарите , болниците и пр. ги прахосват . интересно засто тия пари , като % от бвп у нас са 3,85 % , а в страните от еу са 8-1ч ? може би там прахосват повече ? или насто здравеопазване , което явно е наж-ефективното в света , трявба да стане осте по-ефективно ? и как вие или простаците , идиотите и негодниците като вас сте обясните на доставчиците на лекарства , консумативи , ток , вода и пр. , че за бг трябва да дадат спецялни цени ? заради изроди като вас част от лекарите - предимно хирурзи - се криминализираха , вие и простаците като вас им бутате рушвети и после ги плюете ... вместо да поискате от правителството да си изпалнява задалженията .

Абе за какво ти е реформа дето ще те кара да чакаш месеци и да пукнеш като не дочакаш лечение, защото парите, които плащаш вместо за здраве отиват да крепят някакъв резерв за да ни кажат чужденците "аш колсун, браво" та бб и дянков да се пудрят от кеф. А съкратени лекари никога няма да има, те не достигат в цяла Европа. Не ти ли стигат вече няколко смърти заради липса на специалисти. Ега ти комплексаря работническо селски!

Реформите даже не са започнали - те трябва да са толкова драстични, че на никой не му стиска да ги подхване! Най-големия проблем е българския народ, който изобщо не е узрял за тях! Все искате, все имате претенции, но във всекидневния живот си оставате същите хитрушковци - да мине метър, да се уредя аз пък другите не ме интересуват! Идеята ви за добро здравеопазване е утопия - то е следствие от много фактори - човешки материал, силна икономика, мениджмънт и строга организация! При условие, че никое от тия условия не е изпълнено искането на пари е безсмислено! Общия кюп е за по-високо развити общества, където хората имат съзнание за общност - на нас ни трябва здрава тояга, лични здравни карти с лични здравни сметки - да се знае кой колко внася и колко потребява! Тогава ще лъснат грозните дисбаланси на системата! Всяко здравна услуга трябва да се регистрира само чрез тази здравна карта и изразходваните средства автоматично да се приспадат от сметката - всичко това трябва да се отчита в една централизирана система. Вноските също трябва да се регистрират от тази система - всичко отдавна е измислено и старо колкото света - проста математика от която се мъчим да избягаме, мислим, че можем да излъжем природата, говорим за хуманност, за безплатно здравеопазване - неща абсурдни! За всяко нещо винаги някой плаща - ако не с пари, то с труд и енергия! Винаги когато хората твърде много се зареят в облаците и забравят простото уравнение, настъпват кризи и катаклизми.

Причината за недоимъка на средства в крайна сметка са чужденците -чуждите банкери ,които искат лихви от 15-20% на кредитите и чуждестранните стоки ,които са със 150% надценка за българите !!

Че не вземай заем като ти е скъпо! И май българите слагат надценки по 200 % на вносните стоки! Все друг ви е виновен - ти защо не ми дадеш заем без лихва!

Лекарското съсловие ИЗПИЩЯ?! Здравна рИфформа се започна още 2000 година. Като онкоболен ми бе препоръчано през 1999 година, от един уволнен за подкупи доцент- 2005 г., да си потърся спонсор, и така да мога да си осигуря средства за купуване на лекарства. Когато нямаше реформа, пак така нямаше пари за лекарства. "Програмата Ран и Ът" предвижда 30% редукция на населението, а тя няма как да стане, ако не се извърши образователна, здравна и пенсионна реформи + унищожаване на материално-техническата база на социалистическата държава. "ТАЙНОТО, (от секретните приложения на "Програмата") СТАНА ЯВНО."

Планът Ранът отдавна е в забрава - хората разбраха, че на българите не им трябва никакъв план - те сами ще се унищожат! А такива ревльовци като тебе само търсят оправдания за собствената си некадърност - къде е твоя план Анти Ранът! Бла-бла!

Моят план ли? Само ОГРОМЕН БЮДЖЕТЕН ДЕФИЦИТ е безкръвният ми план. "Не го удряй, той сам ще падне.", бисер от боксьорския хумор. Останалото от моя план ще се види във времето до Бъдни Вечер - 24 декември. Като интелигентен простак си натикам "парцалите" и от 1999 година, по болниците със "смъртна присъда", издадена ми от лекарите. А "Това което не ни убива, ни прави по-силни". Програмата Ран и Ът" е план за унищожение на един народ, спомнете си Виктор Юго и написаното от него след Априлското въстание 1876 година. След "БОЙковата зима" идва време за Априлкият пленум на партия ГРОБ, подобен на този на БКП от 1956 година. Или сами ще се ПОКАЯТ олигарсите, в което не вярвам, или ще си играем на "стражари и апаши". Не аз рева, "мършата - лошият матрЯл" глухо дрънка окови сега, след като вече с дрънкане на празни тенджери си докарахме американски бази в България.

Лекарското съсловие ИЗПИЩЯ?! Здравна рИфформа се започна още 2000 година. Като онкоболен ми препоръчано през 1999 година от един уволнен за подкупи доцент- 2005 г., да си потърся спонсор, и така да мога да си осигуря средства за купуване на лекарства. Когато нямаше реформа, пак така нямаше пари за лекарства. "Програмата Ран и Ът" предвижда 30% редукция на населението, а тя няма как да стане, ако не се извърши образователна, здравна и пенсионна реформи + унищожаване на материално-техническата база на социалистическата държава. "ТАЙНОТО, (от секретните приложения на "Програмата") СТАНА ЯВНО."

За съжаление вместо да изпълним препоръките в доклад Ран-Ът, ние се заиграхме с МВФ. Е, сега ще търпим.

До част от слепците по- долу: не виждате ли, че вече умират хора защото няма лимити или специалисти? А лекарите трудно ще стачкуват. Ще видите, че ще се приберат и ще продължат да чукат кеш. Сега е момента да притиснем властимащите за здравеопазването, ние сме страната с най- малки разходи за тази стратегическа сфера и то благодарение на оправданието с нарушителите болници (за сведение не го доказаха след проверките и го говорят абстрактно), лекари (не им се стачкува- направо напускат), нередовни пациенти (а парите за здраве са в БНБ и не се използват за здраве). ИСТИНАТА- НЕКАДЪРНА И ЛЪЖЛИВА ПОЛИТИКА!!!