Коментари - Не е ясно къде са милиони излишък от здравните вноски | Днес.dir.bg

Не е ясно къде са милиони излишък от здравните вноски

Споровете между НЗОК и БЛС са на път да отидат на съд. Лекарите питат къде са изчезнали 80 милиона лева от здравни вноски и има ли здравната каса тайни сметки в банки.

Обратно в новината

Коментари - Не е ясно къде са милиони излишък от здравните вноски | Днес.dir.bg

Коментари

Изроди!!!

Др Цеков и неговата любовница Румяна т.нар.'' Чернана вдовица'',която той изтегли от Ломската болница и назначи в НЗОК много добре знаят къде са тези милиони. Проверете и ще се убедите!!!

в джоба на фидосова! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Затова има излишък...защото услугата им е силно орязана... вместо да е обратното, но тогава няма от къде да се "точи"

Да не се окажат в офшорката Кипър? Нищо чудно де.

Защо ми мили доктори ревета само когато чуете за пари? Защо не ревахте, когато умряха една камара пациенти поради лекарски недомислия и некадърност? Но тогава мънкахте и се гърчехте . а така и не намерихте виновните. Но щом чуете за пари очите ви стават на палачинки, особено на Председателя и Секретаря на БЛС. През миналата година ми се наложи няколко пъти да си имам работа с "лекари" и това ме отврати. Взеха ми куп пари и нищо не ми излекуваха по простата причина, че не разбраха защо изпитвам нечовешки болки. Но всеки компетентно ме уверяваше, че е-хе ще ми направи такава процедура, та вече никога няма да боледувам. Може би бяха прави - след най -дългия път след живота вече всичко е без значение. 80% от лекарите са наистина търговски дружества. Знае ли БЛС, че в болниците лекуващия лекар се появява при болния при постъпването и после 5,7,10 дни ни вест ни кост. Дори при изписването не се вясва, но стриктно пише "изписан с подобрение.На лягане и ставане мислят"пари, пари, пари"заблюждавайки ни, че мислят само за болния. А дали е така ???

A ти защо не рева,когато Дянков взе 2 млрд от здравната каса,а?

КЪДЕ СА ПАРИТЕ НИ, АПАШИ ДОЛНИ! НАВСЯКЪДЕ МИРИШЕ, КАК ПЪК НЕ СЕ НАКРАДОХТЕ, НАЯДОХТЕ, ТА В НЯКОЙ МОМЕНТ ДА СПРЕТЕ. ЗАЩО ТОГАВА ПЛАЩАМЕ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ? А Я МУ ВИЖТЕ ФИЗИОНОМИЯТА НА ТОЗИ ДЕБЕЛАК, ГЛЕДА КАТО ПОСРАН...

Крадеца Дянков е в Кипър... да ги спасява от кризата, че нас вече ни спаси...

Няма да овиквам тоя и оня. Чуствам се, като в онзи виц за консервите - не смея да ги отворя. Където и да погледнеш, за каквото и да прочетеш, започваш да правиш асоциации за Индиана Джоунс и Кутията на Пандора. Навсякъде в министерства, правителствени и неправителствени организации се шири тотална и безгранична анархия и очевадна корупция. Всички са затънали до уши в Синдиката на престъпленията. Никой не го е еня, че бизнесът в България е...няма бизнес, че е тотално съсипан бизнес климата, невъзможност да вирее предприемачеството, лоялната конкуренция. Ние сме все още в казана, все още можещите, знаещите, новаторите ги натискат, давят в казана.

Как къде са? у грабителите, коуноиди - там е всичко заграбено от България! или никой не знае това !? :)) Един безсрамен банкер (то и други май няма) казва, че не се срамувл от високата си заплата ... И с какво е спомогнал за просперитета на БГ???? Със слугинажа си в една грабителска система??? Човешкото робство е преминало то фаза Физическо във фаза Банкерско/Парично. Отърване няма, докато народеца има глупав главица, дето се скланя преди още да са и поръчали това ...

Да отговори този ото снимката каде са ни парите и кои са крадците?

В ЧЛ 25 ОТ ЗЗО -В бюджета на НЗОК задължително се предвижда резерв, включително и за непредвидени и неотложни разходи.....ТАКА ЧЕ ,НЕ ПИШЕ ,ЧЕ "ТЕЗИ ПАРИ ТРЯБВА ДА СЕ ПОХАРЧАТ" както казал член на НС на НЗОК

Но трябва да се знае къде са!

А СЕГА ЯСНО ЛИ Е ЗАЩО 2 МИЛИОНА НЕ СИ ПЛАЩАТ ЗДРАВНИТЕ ВНОСКИ!!!

БУДА, къде са ни паричките? БУДА: - С ГЕРБ ОКРАДОХМЕ И ОПОСКАХМЕ ГИ ВСИЧКИТЕ...!!! АНАТЕМА ЗА ГЕРБ И КРАДЛИВИТЕ ГЕРБЕРАСТИ!!!

ето ти 6 милиарда Другите са в инфраструктура. Гарантирано от ГЕРБ и изпълнено: 1. Вдигнати и изплащани пенсии 4 години с 20%=5 200 000 000 лв = 5.2 милиарда лева 2. Вдигнати пенсии с 10% и 1 вата ще бъде изплатена след 1 май = 48 300 000 лв на месец или 579 000 000 на година (579 милиона) Общо повишени доходи на пенсионерите за един мандат на ГЕРБ с 30% при 11% инфлация. Браво на ГЕРБ. От избирателите с висше образование за ГЕРБ са гласували 42% , а за БСП - 18.5%, от избирателите със средно образование за ГЕРБ са гласували 46,4%, за БСП - 15,7%, а от избирателите с по-ниско образование за ГЕРБ са гласували 20%, а за БСП - 25%." Само най тъпите не са разбрали,че руската подлога БСП нанася само щети на Държавата ни! БСП печели изборите в клас ТЪПАНАР!

Чоно ли си Моно ли си напълно откачена утрепка си,преполагам,че произхождаш от утрепки .

И през това време няма никакви приходи значи????Аман от тъпи писачи и мръсни подмазвачи. Говорим за пари дето СМЕ задължени да превеждаме за здраве а не за инфраструктура..Защо ли не се запитате защо ДОО, ЗО, ДДС и ДОД и какво ли не като данъци отидоха в една сметка на НАП????

На тува му се вика разсипия. Как не знаеш къде се намират пари в държавна структура, и то като говорим за милиони. Тоя от здравната каса така говори все едно за 2 кила ябълки става въпрос. Абе пак ли трябва да се вдигат хората, само че този път да ги избесят всичките или какво? То бива бива наглост, но това е просто безхаберие отвсякъде. Като не знае къде са парите, да се уволни веднага и да му се търси отговорност. Днес по Бтв слушах как Товарни превози са "пропуснали" да пуснат оферта като монополист в жп транспорта за МИЛИОНИ. Но ГЕРБ искаха да го продават и нарочно го фалирваха. Всъщност политика която се води от началото на приватизацията - фалирване и купуване за 1 левче, рязане на скраб, или вадене на милиони.

ДОКТОРЕ, ВИЕ ЛЕКАРИТЕ ИМАТЕ ОГРОМНА ВЛАСТ! ИЗПОЛЗВАЙТЕ Я! ОРГАНИЗИРАЙТЕ НИ НАС, ПОТЪРПЕВШИТЕ ОТ ЩУРОТИИТЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ! НИЕ ЩЕ ВИ ПОСЛЕДВАМЕ НА ПРОТЕСТ. ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ ИДЕ МАЙ, И ВСИЧКИ НИЕ- БОЛНИ И ОБРЕЧЕНИ МОЖЕМ ДА ИЗЛЕЗЕМ!!

къде може да са милионите -изписани за "асфалтизация"и от там директно в банковите сметки

Е как да не е ясно къде са парите - "Гарантирано от герб " ! Брутално и нагло крадене през тези 4 години, прикривано от послушните и страхливи медии !

ЕТ "ГЕРБ" ви кани на 12 май 2013 г. на финалната разпродажба на България! Всички симпатизанти са поканени в кампанията под надслов "Да доразграбим България и да продадем територията"!

Тя разпродажбата вече е започнала, от началото на 2013. Не помните ли че тази година влиза в сила законът, по силата на който е позволено на чужденци да придобиват земя на българска територия? Говори ли някой за това, гледа ли кой какво къде и по колко купува? Ще ни измъкнат и земята изпод краката докато ни мажат очите с други Новини.

Какво не е ясно? 80-те милиона са там,където са двата милиарда,изчезнали от здравната каса по времето на управлението на ГЕРБ.Този въпрос задайте на ръководството на ГЕРБ.

тези 80млн. са около 3% от бюджета на здравната каса, ако са ограбени, криво ляво ще го преживея, но кажете за какво са прахосани останалите 97% от бюджета?

Ето нагледен пример какво става с парите които държавата събира от хората под формата на данъци, здравни вноски и осигуровки, акцизи и какви ли не други такси и глупости. Парите влизат в един голям кюп в държавната хазна от където редовно голяма част изчезват и никой не знае къде отиват хахахах. После, парите се разпределят по възможно най-неефективния начин, като голяма част се пренасочват към близки и познати. Това в общи линии е описание на комунизма и докато съществува комунистическата Здравна Каша нещата няма да се оправят.

Жонглираш манипулативно с думите, драги ми. Това тук няма нищо общо с комунизма. Не отвличай вниманието на хората от проблема. Комунизмът е утопия. Не можа и не може да се осъществи в нашия свят. Социализмът беше реален. По негово време израстнах, без здравни и осугурителни каши. Всичко беше безплатно и на високо ниво. Това, което се случва сега, е пладнешки грабеж. И не ми намесвай комунистите, не са останали много от тях. Измряха от старост. А тези, които грабят сега, се пребоядисаха няколко пъти. Няма защо да си спомняме само една боя, те са много шарени.

самата дума, а и като термин -също ...и исторически значението е манипулирано ,като в еволюция остава негативният оттенък за "режим с експлоатация на едни съвестни ,за да се облагодетлствуват колкото си искат някои,които "не могат да дават равен принос ,защото не искат да се обременяват с равни задължения за равни права -задължително образование ,труд,данъци за общите разходи ,и планиране на семейство след пълнолетие ,като работят и спестяват ,и внасят осигуровки за периодите на бременност,майчинство,болест,инвалидност .....но не до степен,че мързеливите консуматори да имат право да крадат и убиват,за да ядат и се множат ,не до степен,че един болен да експлоатира до смърт заради нуждите си от лечение множество здрави,които да умират всечките преди самия болен .............!!!!!!!!!!!!! Комунизъм и социализъм като буквален превод означават "общество-изъм " ,като community, society -общество ....Обществените отношения са основани на ПРИНЦИПИ -РАВЕНСТВО ,РЕГУЛИРАНЕ/закони,конституция,универсална декларация по човешките права,в която пише,че всеки индивид има задължения,и ограничения да не нарушава чуждите права спазвайки свои права!!!!/ ОТ РАЖДАНЕТО ДО СМЪРТТА ,И СЕ ДОПУСКА ДЕ-РЕГУЛИРАНЕ САМО ПО ОТНОШЕНИЕ НА ПРИЕМЛИВИ НЕЩА ,И ТО САМО В ПРИЕМЛИВА СТАПЕН -В РАМКИТЕ НА ГРАНИЦИ НА НОРМАТА ,ИЗВЪН,КОЯТО НЕШАТА СА ФАТАЛНИ -непряко и пряко

И въобще не разчитайте на Европейския съюз! Той си има своите проблеми! ЕС иска тук да останат 600-700 хиляди обслужващ хотелите и съоръженията персонал! Всичко останало ЗАМИНАВА! Това е мисията на ГЕРБ, и ние ще я изпълним!

Дянков и Борисов още ли са на свобода?!

Не разбрахте ли, че ДОН РАПОН-БУДов е хванал гората и е в нелегалност от 1 месец.... :)))

американските граждани са извън юрисдикцията

Това тук е храм на ГЕРБ. Няма да смърдите тук! Събувате си обувките, чорапите, и на колене питате може ли да се влиза!

Тук се хвали ГЕРБ! Давам ви примерни насоки: 1. Колко много работни места са създадени! 2. Колко добре се развива дребният и среден бизнес! 3. Новият морал и честност на ГЕРБ!, и така нататък, и така нататък. Това са темите! Не дрънкайте други глупости!

в най-червения сайт в БГ интернет пространство...

Kак къде са парите?Не само в частната му болница влизат парите, но и в 'гимназията" както наричат двореца му в Момин брод. В закупуването на къщи и имоти в Лом и страната. В швейцарската му банкова сметка.Той не е за затвора, той е за разстрел. Ломчани го познават много добре.

Писна ми от всички КОМУНОИДИ тук! Ще ме накарате в тоя дъждовен ден да дигна кръвното и да тичам в правителствена! Затова сега малко ще ви ПОВЪЗПИТАВАМ, стари изкуфели комуноиди, защото аз съм млад и интелигентен!

Неумело копие на стила на IQ-to - не ти се получи, опитай нещо свое!

Здрасти, бате Бойко, добре ни дошъл в дира!

Значи Боко ревеше, че няма пари и закриваха с лекето Дянков болници, а се оказа, че имало пари, но "изчезнали". То бива наглост, бива, ама герберастите преминаха всички граници.

Роди ме мамо проста. Аз сама ще се изруся.

Ти си се родила руса!!!

"някакви си 40 милиона..." Е....и наглеците! Къде е отчетността, къде е прокуратуратааааааа? Алооо, герберите по-долу, на какво се възхищавате и за какво обвинявате в случая БСП бе? Смятайте какво крадене и какво безконтролно харчене на милиарди е ставало, щом 40 милиона са някакви си!? Пълна отврат и гнусотия и тези хора се натискат отново за властта! Прокуратурата да се самосезира и да вкара Дянков на топло за престъпления по служба и ощетяване на държавата в особено големи размери!

след глупост

Глупав си ти, много е прав човека!!!

Роди ме мамо проста. Аз сама ще се изруся!

Къде е оня честния Бойко да излезе да се удари в гърдите колко почтенно е управлявал държавата. Нали без негово знание нищо не се случваше, защо тоя лумпен от снимката барабар с Дянков опапаха парите на хората. Борисов, народа чака обяснение, не само лъжи и тъпа агитация, обясни къде са парите на народа!!!

а.к.а. Кирил за цар! В краен случай може и Волен

Всички политически партии от прехода на съд за ограбване и разрушаване на българската икономика!

ВНАСЯМЕ И ВНАСЯМЕ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ.... КЪДЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ?!?! -ТАЙНА!!!!!!!!!!!!!!!! А КАТО ОТИДЕМ ПРИ ДЖИ ПИ ТО - НЯМА НАПРАВЛЕНИЯ! АМА ЩЕЛИ СМЕ ДА СЕ МЪЧИМ С БОЛЕСТИТЕ СИ, АМА ЩЕЛИ СМЕ ДА МРЕМ - ОЩЕ ПО ДОБРЕ! ПЛАНЪТ ЗА ЗЛАТНИЯ МИЛИАРД НАСЕЛЕНИЕ НА ПЛАНЕТАТА ВЪРВИ С ПЪЛНА ПАРА.... ВЪЗРАСТНИ, ИНТЕЛИГЕНТНИ - НЕ НИ ТРЯБВАТ. ОЦЕЛЯВАТ САМО ЦИГАНИТЕ - ЗА ТЯ ВИНАГИ ИМА НАПРАВЛЕНИЯ/ СМЕЕ ЛИ НЯКОЙ ДА ИМ ПРОТИВОРЕЧИ/, ПЪК И РАЖДАНИЯ МНОГО... ЛЕКАРИТЕ ОТИВАЛИ НА ЗАПАД ЗА ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ... ПРАВ ИМ ПЪТ! ОЩЕ ПО-ДОБРЕ НАСЕЛЕНИЕТО БЪРЗО ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ. ЕТО ТОВА МИСЛЯТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ. ГЕНОЦИДА, КОЙТО ТЕ ПРОВЕЖДАТ СПРЯМО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Е СРАВНИМ САМО С ХИТЛЕРИЗМА.

НЕ Е ВЯРНО... ГЕРБЕРАСТИТЕ СА ПО-НАГЛИ И БЕЗЖАЛОСТНИ ДАЖЕ ОТ ХИТЛЕРИСТИТЕ...!!! АНАТЕМА....!!!

Толкова ли никой не те чете, че е нужно сам да си отговаряш?

Абе Кириле, абе Добрев, пак си объркал темата ...

Нещата са ясни, но това, което трябва да следва е незабавно този кретен и ненормалника Дянков, да станат клиенти на прокуратурата. Ясно е, че както е тръгнало герберите ще им лъснат задниците да изборите и ако получат и 10 % ще хвърлят шапка.

Да ги глътне черна дупка 2 метра дълбока, всички злоупотребили.

Ясно е че са откраднати и някой от приближените на управляващите е станал още по-богат. А то смешник като говори за счетоводен баланс , защо не каже точно в кое перо от баланса са. Не правете народа ,от когото крадете парите за здраве , на толкова тъп. Не затвор ,а разстрел за такива машинации. Гласувайте пак на 12 май за същите. До следващите избори ще сме останали на половина. Това е геноцид ...

Майка ви да $###$#$ Народа умира. И на мен са ми казвали "По принцип има клинична пътека, ама няма да стане работата" Или пък "Свършихме направленията" Искам да се откажа от здравни вноски и да плащам може и по-скъпо само когато съм болен. Майка ви измамническа.

А толкова бързо може да се оправи тази държава.Ама много.Според мен трябва да се направи промяна в Конституцията според която да можем да призовем хора тоест управляващи и депутати от други държави било то Германия,Англия,Франция да дойдат и да ни оправят държавата.И ще ни сложат всичко на място сигурна съм.Нашите за нищо не стават.Ще им направиме заплатите европийски като се едно са си у тях.По-добре да се бръкнем за по-високи заплати ама да ни помогнат хората,отколкото да ни крадат нашите.И гаранция до 1-2 години ще станем поне наповината на Хърватска.Гаранция

Запомни го добре. Никой. Ама наистина НИКОЙ няма да се вдигне, да дойде от другия край на света, за да оправи твоя живот. Всеки който е дошъл, е дошъл заради далаверата на твой гръб.

Не съм съгласна! Като нашите управяващи няма никъде.Аз съм за да дойдат чужденци да ни сложат на място.Иначе няма да се оправим никога!

Според мен има един човек - Уорън Бъфет. Може би ако му дадем неограничена власт са две години да ни оправи. Ако той не е навит да дойде, трябва ние да се вдигаме и да сме непримерими. Ама като чета коментарите - окрадени милиони вие си играете на левскари и цесекари. Управлението на държавата е сериозно нещо и болезнено засяга всички, не сте зрители. Ама никак не сте.

Как, къде са бе БОКЛУК? Те са в резерва - а дали трябва да са там? Хората в България, в това число и аз, сме толкова глупави - плащаме здравни вноски, които някой друг, като теб определят за какво да се ползват! За какво си още в НОЗК - изчезвай,БОКЛУК.

АБЕ, ПЛАТЕНО АГИТАТОРЧЕ, МНОГО СИ ЖАЛЪК!!!ОТ ДНИ КОПИРАШ И ЛЕПИШ ТОЗИ ТЕКСТ, БАРЕМ ИЗМАНИПУЛИРАШ НЯКОЙ НАИВНИК ДА ГЛАСУВА ЗА БСП!ЖАЛЪК СИ...

Не от дни. От месеци го правят. Няколко юзера, един и същ пост.

Добре де, повтарят го защото е така. Не ви харесва, но е истина. Показва същността на управлението ви - грабеж, некадърност, продажност и 23 години задкулисен театър разиграван от ченгетата и комунистическата номенклатура.

И ПАК НЕ ВИ УВИРАТ ПРАЗНИТЕ КРАТУНИ, ЧЕ ДИРНИЦИТЕ НА ВОЖДОВЕТЕ НА МУТРОГЕРБЕРАСТИТЕ СА ЧЕРВЕНИ...!!! АНАТЕМА ЗА ПАРТИЙЦИТЕ ОТ ГЕРБ...!!!

Страшното е, че по този списък всичко е абсолютно вярно. И за БСП няма да гласувам.

Много хора има за затвор,но това няма да стане докато над тях е разперен ОГРОМЕН ПАРТИЕН ЧАДЪР.Чудите се къде са парите ами от джобовете на бедния Български /БОЛЕН/народ най вече в богатите ПАРТИИ и ТЕХНИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ.

А ние наливаме в бездънната здравна КАЦА, всеки божи месец милиони. А като отидем си плащаме да потропаме на врата на някой лекар. Ако не платиш ти взимат имуществото хаха, бахти рекета.

Защо изобщо трябва да я има тази каса!?,а сега къде са парите....Нека всеки да си внася осигуровка според възможностите си и когато му се наложи да се лекува,да бъдат теглени пари от неговата сметка...толкова ли е сложно.......А ние внасяме пари толкова години и когато трябва да си направиш някакво изследване,аааааа касата не го поема,трябва да си го платиш..а къде да ми парите вече 25 год.плащам осигуровака

НЕКА СТИГА ДО СЪД, ЗА ДА ВИДИМ КОЙ КАКВИ ДАЛАВЕРИ ВЪРТИ!ВЧЕРА НИ ОТПУСНАХА СТАНДАРТИТЕ ЗА СЛЕДВАЩОТО ТРИМЕСЕЧИЕ, КОИТО СА ПО-НИСКИ ОТ ВСИЧКИ ДОСЕГА!КАК ДА ОБЯСНЯВАМ НА ЗДРАВНО ОСИГУРЕНИТЕ ХОРА, НА КОИТО ИМ СЕ ПОЛАГАТ ИЗСЛЕДВАНИЯ, ЧЕ НЕ МОГА ДА ГИ ОСИГУРЯ, ЗАЩОТО КАСАТА НЕ Е ОТПУСНАЛА ПАРИ ЗА ИЗСЛЕДВАНИЯ!!!НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!!!!!

ХАЙДЕ МОЛЯ ВИ. СТИГА СТЕ ПЛАКАЛИ ЗА ДА ПРИКРИВАТЕ ЗЛОУПОТРЕБИТЕ С НАПРАВЛЕНИЯТА. Нека всички издадени направления за последните пет години да влезат в електронна система, за да се види какво огромни злоупотреби са извършвани и оттам нататък има компетентен орган, както в Румъния.

НЕ ОПЛЮВАЙ ПОГОЛОВНО!НИЕ СЪЩО СМЕ ЗА ЕЛЕКТРОННО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ!ОТНОСНО ЗЛОУПОТРЕБИ С НАПРАВЛЕНИЯ - ГОВОРИШ НАИЗУСТ!ПРИ ДВАЙСЕТ ПАЦИЕНТА ДНЕВНО МИНАВАЩИ ПРЕЗ КАБИНЕТА СА ОТПУСНАТИ ПАРИ ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ НА ЕДИН, МАКСИМУМ ДВАМА!МНОГО МИ Е ЛЮБОПИТНО, АКО ТИ БЕШЕ НА МОЕ МЯСТО КАК ЩЕШЕ ДА ТИ Е!А НА ВСИЧКО ОТГОРЕ РАЗНИ ФОРУМНИ ДЪРВЕНИ ФИЛОСОФИ НЕРАЗБИРАЩИ ПРОБ ЛЕМА ДА ТЕ ОПЛЮВАТ!

Ако го "разпределят" на Ченалова, никакъв шанс ... А като махнеш черния хумор - толкова са рафинирани тези мошеници, че ни докараха до там лекари и пациенти да си го изкарваме един на друг, а те да ни прибират парите и да ни гледат сеира!

егати крадливите герберасти

Няма такава държава.Навсякъде се краде, но не така нагло.Пари потъват и после никой не търси сметка.Няма такава държава

Парите са в крадците от ГЕРБ, во главе с хер Флик!

ГЕРБ краднеха, ама преди това ако знаеш БСП, ДПС, НДСВ, ОДС как се раздаваха за народа :)))))) Мъка да ти стане.

И какво? Да ги оправдаем, защото и другите са крали ли?

Парите са в касите на Гроб и скоро ще се превърнат в кебапчета и бири, около 12 май 2013 г. Сега пак ли ще Ви е виновнС БСП?

Коментари - Не е ясно къде са милиони излишък от здравните вноски | Днес.dir.bg

Не е ясно къде са милиони излишък от здравните вноски

Споровете между НЗОК и БЛС са на път да отидат на съд. Лекарите питат къде са изчезнали 80 милиона лева от здравни вноски и има ли здравната каса тайни сметки в банки.

Обратно в новината

Коментари - Не е ясно къде са милиони излишък от здравните вноски | Днес.dir.bg

Коментари

Изроди!!!

Др Цеков и неговата любовница Румяна т.нар.'' Чернана вдовица'',която той изтегли от Ломската болница и назначи в НЗОК много добре знаят къде са тези милиони. Проверете и ще се убедите!!!

в джоба на фидосова! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Затова има излишък...защото услугата им е силно орязана... вместо да е обратното, но тогава няма от къде да се "точи"

Да не се окажат в офшорката Кипър? Нищо чудно де.

Защо ми мили доктори ревета само когато чуете за пари? Защо не ревахте, когато умряха една камара пациенти поради лекарски недомислия и некадърност? Но тогава мънкахте и се гърчехте . а така и не намерихте виновните. Но щом чуете за пари очите ви стават на палачинки, особено на Председателя и Секретаря на БЛС. През миналата година ми се наложи няколко пъти да си имам работа с "лекари" и това ме отврати. Взеха ми куп пари и нищо не ми излекуваха по простата причина, че не разбраха защо изпитвам нечовешки болки. Но всеки компетентно ме уверяваше, че е-хе ще ми направи такава процедура, та вече никога няма да боледувам. Може би бяха прави - след най -дългия път след живота вече всичко е без значение. 80% от лекарите са наистина търговски дружества. Знае ли БЛС, че в болниците лекуващия лекар се появява при болния при постъпването и после 5,7,10 дни ни вест ни кост. Дори при изписването не се вясва, но стриктно пише "изписан с подобрение.На лягане и ставане мислят"пари, пари, пари"заблюждавайки ни, че мислят само за болния. А дали е така ???

A ти защо не рева,когато Дянков взе 2 млрд от здравната каса,а?

КЪДЕ СА ПАРИТЕ НИ, АПАШИ ДОЛНИ! НАВСЯКЪДЕ МИРИШЕ, КАК ПЪК НЕ СЕ НАКРАДОХТЕ, НАЯДОХТЕ, ТА В НЯКОЙ МОМЕНТ ДА СПРЕТЕ. ЗАЩО ТОГАВА ПЛАЩАМЕ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ? А Я МУ ВИЖТЕ ФИЗИОНОМИЯТА НА ТОЗИ ДЕБЕЛАК, ГЛЕДА КАТО ПОСРАН...

Крадеца Дянков е в Кипър... да ги спасява от кризата, че нас вече ни спаси...

Няма да овиквам тоя и оня. Чуствам се, като в онзи виц за консервите - не смея да ги отворя. Където и да погледнеш, за каквото и да прочетеш, започваш да правиш асоциации за Индиана Джоунс и Кутията на Пандора. Навсякъде в министерства, правителствени и неправителствени организации се шири тотална и безгранична анархия и очевадна корупция. Всички са затънали до уши в Синдиката на престъпленията. Никой не го е еня, че бизнесът в България е...няма бизнес, че е тотално съсипан бизнес климата, невъзможност да вирее предприемачеството, лоялната конкуренция. Ние сме все още в казана, все още можещите, знаещите, новаторите ги натискат, давят в казана.

Как къде са? у грабителите, коуноиди - там е всичко заграбено от България! или никой не знае това !? :)) Един безсрамен банкер (то и други май няма) казва, че не се срамувл от високата си заплата ... И с какво е спомогнал за просперитета на БГ???? Със слугинажа си в една грабителска система??? Човешкото робство е преминало то фаза Физическо във фаза Банкерско/Парично. Отърване няма, докато народеца има глупав главица, дето се скланя преди още да са и поръчали това ...

Да отговори този ото снимката каде са ни парите и кои са крадците?

В ЧЛ 25 ОТ ЗЗО -В бюджета на НЗОК задължително се предвижда резерв, включително и за непредвидени и неотложни разходи.....ТАКА ЧЕ ,НЕ ПИШЕ ,ЧЕ "ТЕЗИ ПАРИ ТРЯБВА ДА СЕ ПОХАРЧАТ" както казал член на НС на НЗОК

Но трябва да се знае къде са!

А СЕГА ЯСНО ЛИ Е ЗАЩО 2 МИЛИОНА НЕ СИ ПЛАЩАТ ЗДРАВНИТЕ ВНОСКИ!!!

БУДА, къде са ни паричките? БУДА: - С ГЕРБ ОКРАДОХМЕ И ОПОСКАХМЕ ГИ ВСИЧКИТЕ...!!! АНАТЕМА ЗА ГЕРБ И КРАДЛИВИТЕ ГЕРБЕРАСТИ!!!

ето ти 6 милиарда Другите са в инфраструктура. Гарантирано от ГЕРБ и изпълнено: 1. Вдигнати и изплащани пенсии 4 години с 20%=5 200 000 000 лв = 5.2 милиарда лева 2. Вдигнати пенсии с 10% и 1 вата ще бъде изплатена след 1 май = 48 300 000 лв на месец или 579 000 000 на година (579 милиона) Общо повишени доходи на пенсионерите за един мандат на ГЕРБ с 30% при 11% инфлация. Браво на ГЕРБ. От избирателите с висше образование за ГЕРБ са гласували 42% , а за БСП - 18.5%, от избирателите със средно образование за ГЕРБ са гласували 46,4%, за БСП - 15,7%, а от избирателите с по-ниско образование за ГЕРБ са гласували 20%, а за БСП - 25%." Само най тъпите не са разбрали,че руската подлога БСП нанася само щети на Държавата ни! БСП печели изборите в клас ТЪПАНАР!

Чоно ли си Моно ли си напълно откачена утрепка си,преполагам,че произхождаш от утрепки .

И през това време няма никакви приходи значи????Аман от тъпи писачи и мръсни подмазвачи. Говорим за пари дето СМЕ задължени да превеждаме за здраве а не за инфраструктура..Защо ли не се запитате защо ДОО, ЗО, ДДС и ДОД и какво ли не като данъци отидоха в една сметка на НАП????

На тува му се вика разсипия. Как не знаеш къде се намират пари в държавна структура, и то като говорим за милиони. Тоя от здравната каса така говори все едно за 2 кила ябълки става въпрос. Абе пак ли трябва да се вдигат хората, само че този път да ги избесят всичките или какво? То бива бива наглост, но това е просто безхаберие отвсякъде. Като не знае къде са парите, да се уволни веднага и да му се търси отговорност. Днес по Бтв слушах как Товарни превози са "пропуснали" да пуснат оферта като монополист в жп транспорта за МИЛИОНИ. Но ГЕРБ искаха да го продават и нарочно го фалирваха. Всъщност политика която се води от началото на приватизацията - фалирване и купуване за 1 левче, рязане на скраб, или вадене на милиони.

ДОКТОРЕ, ВИЕ ЛЕКАРИТЕ ИМАТЕ ОГРОМНА ВЛАСТ! ИЗПОЛЗВАЙТЕ Я! ОРГАНИЗИРАЙТЕ НИ НАС, ПОТЪРПЕВШИТЕ ОТ ЩУРОТИИТЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ! НИЕ ЩЕ ВИ ПОСЛЕДВАМЕ НА ПРОТЕСТ. ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ ИДЕ МАЙ, И ВСИЧКИ НИЕ- БОЛНИ И ОБРЕЧЕНИ МОЖЕМ ДА ИЗЛЕЗЕМ!!

къде може да са милионите -изписани за "асфалтизация"и от там директно в банковите сметки

Е как да не е ясно къде са парите - "Гарантирано от герб " ! Брутално и нагло крадене през тези 4 години, прикривано от послушните и страхливи медии !

ЕТ "ГЕРБ" ви кани на 12 май 2013 г. на финалната разпродажба на България! Всички симпатизанти са поканени в кампанията под надслов "Да доразграбим България и да продадем територията"!

Тя разпродажбата вече е започнала, от началото на 2013. Не помните ли че тази година влиза в сила законът, по силата на който е позволено на чужденци да придобиват земя на българска територия? Говори ли някой за това, гледа ли кой какво къде и по колко купува? Ще ни измъкнат и земята изпод краката докато ни мажат очите с други Новини.

Какво не е ясно? 80-те милиона са там,където са двата милиарда,изчезнали от здравната каса по времето на управлението на ГЕРБ.Този въпрос задайте на ръководството на ГЕРБ.

тези 80млн. са около 3% от бюджета на здравната каса, ако са ограбени, криво ляво ще го преживея, но кажете за какво са прахосани останалите 97% от бюджета?

Ето нагледен пример какво става с парите които държавата събира от хората под формата на данъци, здравни вноски и осигуровки, акцизи и какви ли не други такси и глупости. Парите влизат в един голям кюп в държавната хазна от където редовно голяма част изчезват и никой не знае къде отиват хахахах. После, парите се разпределят по възможно най-неефективния начин, като голяма част се пренасочват към близки и познати. Това в общи линии е описание на комунизма и докато съществува комунистическата Здравна Каша нещата няма да се оправят.

Жонглираш манипулативно с думите, драги ми. Това тук няма нищо общо с комунизма. Не отвличай вниманието на хората от проблема. Комунизмът е утопия. Не можа и не може да се осъществи в нашия свят. Социализмът беше реален. По негово време израстнах, без здравни и осугурителни каши. Всичко беше безплатно и на високо ниво. Това, което се случва сега, е пладнешки грабеж. И не ми намесвай комунистите, не са останали много от тях. Измряха от старост. А тези, които грабят сега, се пребоядисаха няколко пъти. Няма защо да си спомняме само една боя, те са много шарени.

самата дума, а и като термин -също ...и исторически значението е манипулирано ,като в еволюция остава негативният оттенък за "режим с експлоатация на едни съвестни ,за да се облагодетлствуват колкото си искат някои,които "не могат да дават равен принос ,защото не искат да се обременяват с равни задължения за равни права -задължително образование ,труд,данъци за общите разходи ,и планиране на семейство след пълнолетие ,като работят и спестяват ,и внасят осигуровки за периодите на бременност,майчинство,болест,инвалидност .....но не до степен,че мързеливите консуматори да имат право да крадат и убиват,за да ядат и се множат ,не до степен,че един болен да експлоатира до смърт заради нуждите си от лечение множество здрави,които да умират всечките преди самия болен .............!!!!!!!!!!!!! Комунизъм и социализъм като буквален превод означават "общество-изъм " ,като community, society -общество ....Обществените отношения са основани на ПРИНЦИПИ -РАВЕНСТВО ,РЕГУЛИРАНЕ/закони,конституция,универсална декларация по човешките права,в която пише,че всеки индивид има задължения,и ограничения да не нарушава чуждите права спазвайки свои права!!!!/ ОТ РАЖДАНЕТО ДО СМЪРТТА ,И СЕ ДОПУСКА ДЕ-РЕГУЛИРАНЕ САМО ПО ОТНОШЕНИЕ НА ПРИЕМЛИВИ НЕЩА ,И ТО САМО В ПРИЕМЛИВА СТАПЕН -В РАМКИТЕ НА ГРАНИЦИ НА НОРМАТА ,ИЗВЪН,КОЯТО НЕШАТА СА ФАТАЛНИ -непряко и пряко

И въобще не разчитайте на Европейския съюз! Той си има своите проблеми! ЕС иска тук да останат 600-700 хиляди обслужващ хотелите и съоръженията персонал! Всичко останало ЗАМИНАВА! Това е мисията на ГЕРБ, и ние ще я изпълним!

Дянков и Борисов още ли са на свобода?!

Не разбрахте ли, че ДОН РАПОН-БУДов е хванал гората и е в нелегалност от 1 месец.... :)))

американските граждани са извън юрисдикцията

Това тук е храм на ГЕРБ. Няма да смърдите тук! Събувате си обувките, чорапите, и на колене питате може ли да се влиза!

Тук се хвали ГЕРБ! Давам ви примерни насоки: 1. Колко много работни места са създадени! 2. Колко добре се развива дребният и среден бизнес! 3. Новият морал и честност на ГЕРБ!, и така нататък, и така нататък. Това са темите! Не дрънкайте други глупости!

в най-червения сайт в БГ интернет пространство...

Kак къде са парите?Не само в частната му болница влизат парите, но и в 'гимназията" както наричат двореца му в Момин брод. В закупуването на къщи и имоти в Лом и страната. В швейцарската му банкова сметка.Той не е за затвора, той е за разстрел. Ломчани го познават много добре.

Писна ми от всички КОМУНОИДИ тук! Ще ме накарате в тоя дъждовен ден да дигна кръвното и да тичам в правителствена! Затова сега малко ще ви ПОВЪЗПИТАВАМ, стари изкуфели комуноиди, защото аз съм млад и интелигентен!

Неумело копие на стила на IQ-to - не ти се получи, опитай нещо свое!

Здрасти, бате Бойко, добре ни дошъл в дира!

Значи Боко ревеше, че няма пари и закриваха с лекето Дянков болници, а се оказа, че имало пари, но "изчезнали". То бива наглост, бива, ама герберастите преминаха всички граници.

Роди ме мамо проста. Аз сама ще се изруся.

Ти си се родила руса!!!

"някакви си 40 милиона..." Е....и наглеците! Къде е отчетността, къде е прокуратуратааааааа? Алооо, герберите по-долу, на какво се възхищавате и за какво обвинявате в случая БСП бе? Смятайте какво крадене и какво безконтролно харчене на милиарди е ставало, щом 40 милиона са някакви си!? Пълна отврат и гнусотия и тези хора се натискат отново за властта! Прокуратурата да се самосезира и да вкара Дянков на топло за престъпления по служба и ощетяване на държавата в особено големи размери!

след глупост

Глупав си ти, много е прав човека!!!

Роди ме мамо проста. Аз сама ще се изруся!

Къде е оня честния Бойко да излезе да се удари в гърдите колко почтенно е управлявал държавата. Нали без негово знание нищо не се случваше, защо тоя лумпен от снимката барабар с Дянков опапаха парите на хората. Борисов, народа чака обяснение, не само лъжи и тъпа агитация, обясни къде са парите на народа!!!

а.к.а. Кирил за цар! В краен случай може и Волен

Всички политически партии от прехода на съд за ограбване и разрушаване на българската икономика!

ВНАСЯМЕ И ВНАСЯМЕ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ.... КЪДЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ?!?! -ТАЙНА!!!!!!!!!!!!!!!! А КАТО ОТИДЕМ ПРИ ДЖИ ПИ ТО - НЯМА НАПРАВЛЕНИЯ! АМА ЩЕЛИ СМЕ ДА СЕ МЪЧИМ С БОЛЕСТИТЕ СИ, АМА ЩЕЛИ СМЕ ДА МРЕМ - ОЩЕ ПО ДОБРЕ! ПЛАНЪТ ЗА ЗЛАТНИЯ МИЛИАРД НАСЕЛЕНИЕ НА ПЛАНЕТАТА ВЪРВИ С ПЪЛНА ПАРА.... ВЪЗРАСТНИ, ИНТЕЛИГЕНТНИ - НЕ НИ ТРЯБВАТ. ОЦЕЛЯВАТ САМО ЦИГАНИТЕ - ЗА ТЯ ВИНАГИ ИМА НАПРАВЛЕНИЯ/ СМЕЕ ЛИ НЯКОЙ ДА ИМ ПРОТИВОРЕЧИ/, ПЪК И РАЖДАНИЯ МНОГО... ЛЕКАРИТЕ ОТИВАЛИ НА ЗАПАД ЗА ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ... ПРАВ ИМ ПЪТ! ОЩЕ ПО-ДОБРЕ НАСЕЛЕНИЕТО БЪРЗО ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ. ЕТО ТОВА МИСЛЯТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ. ГЕНОЦИДА, КОЙТО ТЕ ПРОВЕЖДАТ СПРЯМО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Е СРАВНИМ САМО С ХИТЛЕРИЗМА.

НЕ Е ВЯРНО... ГЕРБЕРАСТИТЕ СА ПО-НАГЛИ И БЕЗЖАЛОСТНИ ДАЖЕ ОТ ХИТЛЕРИСТИТЕ...!!! АНАТЕМА....!!!

Толкова ли никой не те чете, че е нужно сам да си отговаряш?

Абе Кириле, абе Добрев, пак си объркал темата ...

Нещата са ясни, но това, което трябва да следва е незабавно този кретен и ненормалника Дянков, да станат клиенти на прокуратурата. Ясно е, че както е тръгнало герберите ще им лъснат задниците да изборите и ако получат и 10 % ще хвърлят шапка.

Да ги глътне черна дупка 2 метра дълбока, всички злоупотребили.

Ясно е че са откраднати и някой от приближените на управляващите е станал още по-богат. А то смешник като говори за счетоводен баланс , защо не каже точно в кое перо от баланса са. Не правете народа ,от когото крадете парите за здраве , на толкова тъп. Не затвор ,а разстрел за такива машинации. Гласувайте пак на 12 май за същите. До следващите избори ще сме останали на половина. Това е геноцид ...

Майка ви да $###$#$ Народа умира. И на мен са ми казвали "По принцип има клинична пътека, ама няма да стане работата" Или пък "Свършихме направленията" Искам да се откажа от здравни вноски и да плащам може и по-скъпо само когато съм болен. Майка ви измамническа.

А толкова бързо може да се оправи тази държава.Ама много.Според мен трябва да се направи промяна в Конституцията според която да можем да призовем хора тоест управляващи и депутати от други държави било то Германия,Англия,Франция да дойдат и да ни оправят държавата.И ще ни сложат всичко на място сигурна съм.Нашите за нищо не стават.Ще им направиме заплатите европийски като се едно са си у тях.По-добре да се бръкнем за по-високи заплати ама да ни помогнат хората,отколкото да ни крадат нашите.И гаранция до 1-2 години ще станем поне наповината на Хърватска.Гаранция

Запомни го добре. Никой. Ама наистина НИКОЙ няма да се вдигне, да дойде от другия край на света, за да оправи твоя живот. Всеки който е дошъл, е дошъл заради далаверата на твой гръб.

Не съм съгласна! Като нашите управяващи няма никъде.Аз съм за да дойдат чужденци да ни сложат на място.Иначе няма да се оправим никога!

Според мен има един човек - Уорън Бъфет. Може би ако му дадем неограничена власт са две години да ни оправи. Ако той не е навит да дойде, трябва ние да се вдигаме и да сме непримерими. Ама като чета коментарите - окрадени милиони вие си играете на левскари и цесекари. Управлението на държавата е сериозно нещо и болезнено засяга всички, не сте зрители. Ама никак не сте.

Как, къде са бе БОКЛУК? Те са в резерва - а дали трябва да са там? Хората в България, в това число и аз, сме толкова глупави - плащаме здравни вноски, които някой друг, като теб определят за какво да се ползват! За какво си още в НОЗК - изчезвай,БОКЛУК.

АБЕ, ПЛАТЕНО АГИТАТОРЧЕ, МНОГО СИ ЖАЛЪК!!!ОТ ДНИ КОПИРАШ И ЛЕПИШ ТОЗИ ТЕКСТ, БАРЕМ ИЗМАНИПУЛИРАШ НЯКОЙ НАИВНИК ДА ГЛАСУВА ЗА БСП!ЖАЛЪК СИ...

Не от дни. От месеци го правят. Няколко юзера, един и същ пост.

Добре де, повтарят го защото е така. Не ви харесва, но е истина. Показва същността на управлението ви - грабеж, некадърност, продажност и 23 години задкулисен театър разиграван от ченгетата и комунистическата номенклатура.

И ПАК НЕ ВИ УВИРАТ ПРАЗНИТЕ КРАТУНИ, ЧЕ ДИРНИЦИТЕ НА ВОЖДОВЕТЕ НА МУТРОГЕРБЕРАСТИТЕ СА ЧЕРВЕНИ...!!! АНАТЕМА ЗА ПАРТИЙЦИТЕ ОТ ГЕРБ...!!!

Страшното е, че по този списък всичко е абсолютно вярно. И за БСП няма да гласувам.

Много хора има за затвор,но това няма да стане докато над тях е разперен ОГРОМЕН ПАРТИЕН ЧАДЪР.Чудите се къде са парите ами от джобовете на бедния Български /БОЛЕН/народ най вече в богатите ПАРТИИ и ТЕХНИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ.

А ние наливаме в бездънната здравна КАЦА, всеки божи месец милиони. А като отидем си плащаме да потропаме на врата на някой лекар. Ако не платиш ти взимат имуществото хаха, бахти рекета.

Защо изобщо трябва да я има тази каса!?,а сега къде са парите....Нека всеки да си внася осигуровка според възможностите си и когато му се наложи да се лекува,да бъдат теглени пари от неговата сметка...толкова ли е сложно.......А ние внасяме пари толкова години и когато трябва да си направиш някакво изследване,аааааа касата не го поема,трябва да си го платиш..а къде да ми парите вече 25 год.плащам осигуровака

НЕКА СТИГА ДО СЪД, ЗА ДА ВИДИМ КОЙ КАКВИ ДАЛАВЕРИ ВЪРТИ!ВЧЕРА НИ ОТПУСНАХА СТАНДАРТИТЕ ЗА СЛЕДВАЩОТО ТРИМЕСЕЧИЕ, КОИТО СА ПО-НИСКИ ОТ ВСИЧКИ ДОСЕГА!КАК ДА ОБЯСНЯВАМ НА ЗДРАВНО ОСИГУРЕНИТЕ ХОРА, НА КОИТО ИМ СЕ ПОЛАГАТ ИЗСЛЕДВАНИЯ, ЧЕ НЕ МОГА ДА ГИ ОСИГУРЯ, ЗАЩОТО КАСАТА НЕ Е ОТПУСНАЛА ПАРИ ЗА ИЗСЛЕДВАНИЯ!!!НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!!!!!

ХАЙДЕ МОЛЯ ВИ. СТИГА СТЕ ПЛАКАЛИ ЗА ДА ПРИКРИВАТЕ ЗЛОУПОТРЕБИТЕ С НАПРАВЛЕНИЯТА. Нека всички издадени направления за последните пет години да влезат в електронна система, за да се види какво огромни злоупотреби са извършвани и оттам нататък има компетентен орган, както в Румъния.

НЕ ОПЛЮВАЙ ПОГОЛОВНО!НИЕ СЪЩО СМЕ ЗА ЕЛЕКТРОННО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ!ОТНОСНО ЗЛОУПОТРЕБИ С НАПРАВЛЕНИЯ - ГОВОРИШ НАИЗУСТ!ПРИ ДВАЙСЕТ ПАЦИЕНТА ДНЕВНО МИНАВАЩИ ПРЕЗ КАБИНЕТА СА ОТПУСНАТИ ПАРИ ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ НА ЕДИН, МАКСИМУМ ДВАМА!МНОГО МИ Е ЛЮБОПИТНО, АКО ТИ БЕШЕ НА МОЕ МЯСТО КАК ЩЕШЕ ДА ТИ Е!А НА ВСИЧКО ОТГОРЕ РАЗНИ ФОРУМНИ ДЪРВЕНИ ФИЛОСОФИ НЕРАЗБИРАЩИ ПРОБ ЛЕМА ДА ТЕ ОПЛЮВАТ!

Ако го "разпределят" на Ченалова, никакъв шанс ... А като махнеш черния хумор - толкова са рафинирани тези мошеници, че ни докараха до там лекари и пациенти да си го изкарваме един на друг, а те да ни прибират парите и да ни гледат сеира!

егати крадливите герберасти

Няма такава държава.Навсякъде се краде, но не така нагло.Пари потъват и после никой не търси сметка.Няма такава държава

Парите са в крадците от ГЕРБ, во главе с хер Флик!

ГЕРБ краднеха, ама преди това ако знаеш БСП, ДПС, НДСВ, ОДС как се раздаваха за народа :)))))) Мъка да ти стане.

И какво? Да ги оправдаем, защото и другите са крали ли?

Парите са в касите на Гроб и скоро ще се превърнат в кебапчета и бири, около 12 май 2013 г. Сега пак ли ще Ви е виновнС БСП?