Фермерите се оттеглиха от блокадите, остават ”в готовност”

Хиляди фермери в Гърция изоставиха днес блокадите, на които през последните седмици протестират срещу планираните от правителството данъчни и пенсионни реформи.

Обратно в новината

Коментари - Фермерите се оттеглиха от блокадите, остават ”в готовност” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

вдигнаха блокадата за да могат хиляди българи да отидат там да си оставят парите. транспортните фирми не трябва да пуснат никой да мине към гърция на 3 и 4 март... време и гърците да понесат загуби

Някой може ли да ми поясни последно има или няма блокада? Налага ми се да пътувам вечерта на 3-ти и трябва да знам дали има смисъл да тръгвам?

ще има българска този път

Ще има таратанци:) Иска ти се..ама ядец! Ще се пътъва свободно, кретенюго селска! хахахахаха

Това не ми харесва... Заради простотиите на гърците може да ми се провали важно пътуване. :(

И малките деца знаеха кога ще се вдигне блокадата-когато привършат оранжерийните домати и краставици на високи цени. А за PR-а няма да говорим...

Никос Волкос = Николай Вълков български македонец погърчен!!! 80% от стачкуващите фермари са ПОГЪРЧЕНИ МАКЕДОНЦИ!!! 60% от населението на северна гърция са МАКЕДОНЦИ!!! Е така се пази "етническия мир" и няма проблеми - всички сме чистокръвни елини (лайна на дъжд). Той Тошко Самодържец се беше поучил от гръцката хунта (15г. жестоки репресии и преименувания на македонците) - но не го оставиха да си довърши работата!

Да се прекрати цирка,така ли?!

Pesh0

Март месец , всяка година , блокадата се вдига , защото трябва и да се оре . Нашите знаят това и се правят на силни сега .

армията на мутрите е помогнала с каквото може .

Вчера г-н Борисов отиде на Кулата и за 15 минути направи гърците сами да си говорят и да си разкарат тракторите.Снощи, като ви го написах, вие ме обиждахте,че съм била малоумна и зле платена, ама истината излезе!

Рени, ти си една много прозорлива жена ! Нещастниците, които не те разбират ги пренебрегвай !

Вие двамата или сте еднакво глупави,или ви плаща един и същ плюнчо,а иначе новината,че гърците свалят блокадата излезе часове ,преди тоя,на когото му лижете подметките да се дотътри до Кулата

че, когато намине при шефа ти в офиса, Господин Боко лично ще те похвали. Може, даже премия да ти даде.

Ей, видяхте ли как ги уплаши Бойко?

От тази нежна главица и миловидна физиономия, подходяща за един келтски празник, кой няма да избяга. Но, като узрее реколтата, сами ще го потърсят.

При Борисов отиди, ако искаш през блокадата да минеш ти! Ей, Тираджийо, ако през тесния Промахон не успееш да минеш ти, ако трактори ти пречат, не те чака приятен път. Тогава към българския премиер се обърни, бе, балама, и падни, молейки се на колене, пред Борисов, пред нашия Бойко, пред великия властелин на българите ! Тичай, убеди българина, кажи му, че си загубен, дано успееш да се измъкнеш бързо и леко. Дано отворят границите и минеш с камиона! , купи си одеяла и дано оживееш!Вземи си и домашната посуда, няк'ва...

не е работил и не е правил толкова за народа си, колкото ББ. Такива му са възможностите - това прави. Що мълчите червени като г..зо..ве, когато Първанов купува на синовете си хотели, да бе, продал селската си къща в Сирищник и ги купил. Когато Гея се ожени за бившата на Йосифов - шеф на Първа частна банка, от която започна срива невиждан на банковата ни система и хиперинфлация, но кредитните милионери станаха милиардери.И мислите ле че не се облажи Моника както сега се облажва Ц.Василев. Мълчите като комунисти на разпит.Пфу.

Pesh0

Специално за блокадата , се ангажирам аз лично , догодина , да я вдигна сам , най - късно до 8 ми март .

И Тодор Живков така "работеше" за народа! Построиха му десетки резиденции в "името на човека и за благото на човека". И всеки знаеше кой е човекът! Борисов си прави пиар баш като Човека Т.Ж. Ама Човека го свалиха, оплюха и сега става само за хулите на антикомунистите и за малоумниците като тебе! Това да хвалиш днес Борисов е като да хвалиш селския хитрец и пъдарина! Защото Борисов е нищо друго, освен един селски хитрец, мутра и пъдарин на краденото от него и олигарсите. Баламите и будалите, които днес го славословят, утре ще го плюят. Историята се повтаря и помни! А ти, драги, си обърши жълтото около устата си и кажи на майка ти да ти обърше сополките!

нито на руснаци, нито на гърци - да сме излезли от ЕС, за да ни купува Русия селската продукция. На Путин не може да се вярва. Той е световен рекетьор Що не рекетира и каже врътвам кранчето на газта - НИКОГА, ЩОТО ЩЕ УМРАТ ОТ ГЛАД. Селяни, искате ли децата ви пак да стоят в тази мръсна кочина, или да могат да пътуват из Европа, тях питате ли ги?

боцето е велик!! както спира проекти, така и спря блокадата!! появи се там, и гърците дигнаха блокадата!! плюите, колкото искате и праскаите сланина!! Hо, случен или не, факта е ..факт!!;))xaxa

Боце, Боце ревяха гръцките трактори при посещението му - от радост разбира се !

Никакъв бойкот не можем да правим на Гърция ,господ и е дал над 12000 км крайбрежие ,три топли и кристално чисти морета ,хиляди прекрасни плажове, и всичко това придружено с хубава храна ,добро обслужване ,почти безплатно плажуване ,как да отидем на нашето фекално море с 220 км. мръсна брегова ивица и 5-6 по читави плажа ,на които местните мутри дерат по 40-50 лв. за чадър и отвсякъде дъни чалга.

За съжаление си прав ,Гърция е световна туристическа дестинация ,особено южната част и южните острови ,на мен ми е почивката на 150 км .

Можем , можем и още как. В България има прекрасни места за почивка , стига човек да ги знае. Аз от седем години почивам на нашето море в прекрасен малък хотел на 100 метра от плажа. 236 лева за седем нощувки със закуска и вечеря. И перфектно обслужване ! Бях два пъти в Гърция. Стига ми !

Стига сме ревали. Клатели ни гърците ? Ами ще ни токоват, като нищо не правим да си защитим интересите. Къде е подкрепата за нашите фермери от правителството ? Чакаме само помощи от ЕС. А, къде потъват тези 16-20 млрд. кредити които правителството тегли ? Магистрали-дупки-рушвети-корупция-КТБ-та. Поканете за три месеца румънския главен прокурор и терена ще се изчисти от паразити. Аман от балъци !

Разглезени субсидирани от Европа примитивни гръцки лупмени.

Гръчкакис върти сиртакис по кръчмакис с булгар курвакис и ЕС плащакис. Булгаракис бачкакис за 200 евракис хахаха хохохо опа опа

Просто вече свърши сезонът на почивка в селското стопанство и трябва да се работи.... Чакайте ги пак догодина, след десети февруари. Всяка година е така, доста преди кризата през 2009-та година!

да им обясняваш, че още от 1996-7-ма е така! Тогаз имаше 45-дневна пълна блокада срещу КВОТИТЕ НА ЕС!! Ама тук плюещите гърците, не са прочели, че за МЕСЕЦ УКРАЙНА Е ИЗПЪЛНИЛА КВОТИТЕ ЗА ВНОС В ЕС! И натрупаната продукция от селското стопанство НЯМА КАКВО ДА Я ПРАВИ. Загуби руския си пазар подлъгана от "ЕЛАТЕ В ЕС"!

Ама нали бяха мързеливи гърците , бе? Какъв сезон, каква работа пък сега?

Мързеливи са... така както ни ги представят медиите. А който не е бил там - не знае. Работят, когато си струва да се работи, Пият и се веселят, когато могат, и както те си знаят. Това на границата за тях беше "веселба" ... А сезонът на веселбите свърши !

Айде цигани, време беше !

А ЗАТУЙ ЩО НИЩО НЕ ПИШЕТЕ: От началото на руското ембарго през август 2014 г. до януари 2016 г. българското земеделие по отделни сектори е загубило близо 300 милиона лева приходи. Интересът на България е по-възможно най-бърз начин да се възстановят традиционни отношения и пазари. България обаче сама извън обхвата на общността няма как да го направи да се случи или да ѝ повлияе. А ЗА КОНТРАБЛОКАДИ И ДУМА НЕ ОБЕЛВА!! И БАЦЕ ДО границата ЕС $ РУСИЯ - НЕ ПРИПАРВА!!

блокадата на Илинден...

Пазарите ни отново са затрупани с фантастични гръцки ягоди.

Фантастични ? Колко да са фантастични ? Вътре с корени колкото върбова клонка и без всякакъв вкус.

Пробутали са ти български...затова са с "корени":)))

Който купува гръцка продукция е смешник, който иде на почивка там е пълен лигльо... ууууу... бойкот на Гърцияяяяя

А какво да купуваме бе ,ако не са гръцки доматите ще са турски ,и къде да почиваме ,на кафяво море ли при мутрите ,чалгата и бетона с 50 лв. чадър ,пак избора ни е същия ако не почиваме в Гърция ще трябва в Турция .

По хубаво турски, отколкото гръцки плюс извиване на ръце !

Шенген, приятел, Шенген! Ако бяхме там , нямаше да имаме граница с Гърция. А защо не сме там питай Бойко!

Да благодарим на господ,че мъдрия български народ има за премиер апостола Бойко,който на 2 пъти освободи с хвърковатата си чета герб клета България от окупаторския налъм на момата и сачмата,в най черните дни на робството олигарски само Бойко ходеше без сън ,без покой да дига българите на борба и въстание срещу мусакеседжиите от атаклъ на пидала кириак сидеров,сарайската мастия!

Развесели ме!

Те я дигнаха за да иде Бойко на срещата и после пак ще затворят :) И понеже гръцки съд няма да върне загубите трябва да се спре гръцката продукция докато не се изравнят загубите за да им дойде акъла.

Бойкот на всичко свързано с името на Гърция ! Бойкот на всички нива...Докато не си научат урока как се живее по съседски !

Вие добре ли сте или сте мазохисти ? При тази обвързаност между гръцки и български фирми, колкото вреда нанесем на техните фирми, толкова тя ще е и за нашите. Или да действаме по принципа на Нане: "Не сакам я да съм добре, сакам на Вуте да му е зле!"

Разбирам те,тъп си и нямаш пари за да отидеш в Гърция,къпеш се във фекалното ни черноморие,ядеш претоплени манджи и не си харесваш живота и жената ,и аз да бях на твое място щях да рева като магаре

сякаш сега не ревеш, но в килера където се криеш !

Не може заради 20-30 драмски и серески селяндури да си разваляме отношението с всички гърци! Самите гърци също не одобряват това което правят фермерите, защото едно е да правиш стачка 2-3 дни,като един от тях беше национална и нищо в Гърция не работеше(Фериботи летища таксита влакове градски транспорт аптеки и др.) но след това всичко си се върна по-старому а тези понеже нямат работа в момента си правят цял месец каквото си искат!!!

Гръцка информационна агенция съобщава за вдигнати блокади по ТУРСКАТА и МАКЕДОНСКАТА ГРАНИЦИ! Тъй, че писанията "БАЦЕ ГИ УПЛАШИ и ТЕ СА РАЗКАРАХА", е сал за ОПТИМИСТИТЕ! Дет в ГРОБището виждат плюсове, вместо кръстове..

Ципура (коца) е типична средиземноморска риба. Тя се среща в Средиземно море и доста по рядко в Черно море. Хиляди фермери в Гърция изоставиха днес блокадите, на които през последните седмици протестират срещу планираните от правителството данъчни и пенсионни реформи. Земеделците върнаха тракторите вкъщи, след като премиерът Борисов нарече Ципури колегата си - гръцкият премиер Алексис Ципрас, а вчера уж проведе разговори с някакви фермери на Кулата и обеща, че идващата седмица ще съсипе Гърция, това не съобщава електронното издание на в. "Катимерини", цитирано от БТА.

А трябваше ли Ципрас да чака месец и половина? Сега кой ще плаща загубите за България?

Не ходете на гръцкото море! Не купувай гръцко! Не ходете на гръцкото море! Не купувай гръцко! Не ходете на гръцкото море! Не купувай гръцко! Не ходете на гръцкото море! Не купувай гръцко! Не ходете на гръцкото море! Не купувай гръцко!

Дипломатическото изкуство не е за мутри. Тиквата клекна без да направи нищо. Мисля, че за кризата блокадите ние просто показахме, че нямаме дипломация - нямахме и преди 26 години, тогава СССР решаваше, а сега решават САЩ и Меркел. Без тях сме муха без глава. Гръцките краставици ако са 3 лв. то българските са 4. Няма как пренебрагнем това при смешни доходи. За да се блокират гръцките курорти и зеленчуци ще ни трябват доста пари отгоре. При сегашния хал на над 50 процента бедни, в т.ч. бедни и оловината работещи никакви патриотически зеленчуци няма да ядем. Положението става все по-лошо. Хората обедняват, доходите реално спадат.

Стига сте се самосъжалявали!Бедни били!Не бедни -калпави /Мързеливи/сме!Земя за чудо и приказ имаме!Чакаме Гърция да ни храни!

Е то бойкота на гръцките курорти не е за бедните.Ако ходиш в Гърция на курорт не ще да си от най-бедните. А като толкова си вещ в дипломатическото изкуство защо не реши въпроса? Може би щеше да обявиш война на Гърция?

картофи от Египет, домати от Турция, дини от Гърция, ябълки от Италия, фасул от Киргизтан, чесън от Китай, лук от Полша, правим сирене от африканско палмово масло, лютеница от китайско пюре, луканка от аржентинско замразено месо... Българско значи висококачествено.. АМА ИМА ЛИ ГО БЪЛГАРСКОТО??? Класическа манипулация на раноблудни зеленчуци, пиарститутки, окупогореи срещу БОРБАТА НА ГРЪЦКИТЕ ФЕРМЕРИ - ДА ГО ИМА ГРЪЦКОТО!!

Боката ги заплаши и изплаши. Ма треаше по-рано да га напраи.

Абе кой го бръсне за слива твоя Бока? Нито в Гърция, нито в ЕС.

на Филип Димитров разби селското ни стопанство...призивът яжте българското...е меко казано неуместен. За сравнението между гръцките и българските субсидии в земеделието е излишно да говорим.

Защо се оттеглихте без успех, бре селяци гръцки ? Нали пенсиите ви ще са орязани с 15%...Засега...А после пак с 15% и пак...Блокади по българска граница ? Смях за Европа, ужас с...кисело зеле...бежанци...Айде пак елате. Тръгвайте де...

Що не си гледаш собствената кочина?

"Блокадата ще засегне единствено товарни автомобили и микробуси, натоварени с гръцка селскостопанска продукция. Тези превозни средства няма да бъдат допускани на територията на Република България, независимо дали нашата страна е дестинация на доставка или се извършва транзитно преминаване през територията ни." Това трябва да се направи докато Гърците не платят всички загуби на България и Българските фирми,да разберат веднъж за винаги че не трябва да се ебават. За Българското правителство е ясно че няма топки да го направи. А на Българските фирми дали им стиска ?!?

Най-после им дойде умът в главата. Освен това българските домати са по-вкусни от гръцките, които са по-водни. Затова има значение почвата, в която се раждат.

Както и Българските портокали и мандарини,нали

да..само са малко по-водни:)))

Като заградят Гърция с телена ограда гръцките фермери, ще могат да си ограждат само ушите с блокада от ушна кал! Интересно как ще кръстят мярката на ЕС, която ще финансира строежа на оградата между България, Македония и Гърция, няколко забавни спекулации - "елински резерват", "сиртаки форевър", ......

Боко ги сплаши и те се посраха!!!!

БОЙКО Е ВСЕСИЕН. ТИКВА Е АМА Е СТРАШИЛИЩЕ ЗА ГРЪЦКИТЕ ФЕРМЕРИ И ЕС.

КАЛИТКО, ти ли си бе, сукин сине!

Аз пък мисля, че времето на откритите антигръцки и всякакви анти лозунги отдавна отмина. Лошото е , че на балканите никой с никой не се разбира, а за да усмирим гърчолята се нуждаем от едно рамо македонско. Това би бил най-големия кошмат на Гърция. Няма начин обаче, поне засега. Добре ще е да се помисли дали някои бизнеси с Гърция да не се пренасочат към по-надеждни партньори ама то трябва и държавническа мъдрост и помощ , а то е още по-немислимо у нас. Скоро четах едни обяви за почивки у нас - ами те по-скъпи от груцките бехора, а и по-слаби. Хайде не ме карайте да си плащам и за правото да съм патриот, то достатъчно плащаме на мафии, тоци, горива, води, дупки по пътища и т.н.

Не ходете в Гърция, не почивайте там, не купувайте нищо от там, това е враждебна страна болна от комунизъм.

Франция и Италия идват малко далече.

Няма смисъл от контраблокади. Отмъстете се като НЕ КУПУВАЙ ГРЪЦКО.

Ходи се гръмни,мишко

Купувай! Даже иди им стани роб, като много българи.

АЗ не мога да разбера защо блокират нашата граница като искат нещо от тяхното правителство?

те играят заедно с правителството си, затова се ебават с нас !

Хаха леле, че са хитри.Дойде време да им идват туристи (парички) и хоп "разбрали" се били. Ципрас каза:ще си местите бизнеса в БГ ще си го получите и гръцките и българските бизнесмени (ясно е че без подкрепа няма как да себлокира граница от 200 човека) сега се отдръпват защото вече не им изнася, ще започнат загуби и за тях.

НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ДВА МОГО ВАЩНИ ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТА : 1. Гърция е освободена от турско робство 50г. преди нас от Русия 2.Комунистическото движение в Гърция до 1944г. е било в пъти по- мащабно отколкото в България ,но поради проливите /тази вълшебна думичка/ Чърчил дава ...България на Сталин ,така ,че те са комунисти до мозъка на костите си ,но жалко ,че поне малко не са сърбали попарата на руснаците ....!

Ако искаме да не ядем гръцки зеленчуци трябва да се направят реформи в селското стопанство,за да си ядем наши.Земята ни пустее,а ние ядем чужди стоки.Селското ни стопанство е в разруха и никой не прави нищо.А виж в здравоопазването е друго.Пример-ривотрила поскъпна около6-7 пъти и също толкова по-неефективен.И много други лекарства.Това наистина си е реформа.

Ще се снишат за понеделник и вторник ,сряда отново ще се бъзикат с нас ,затова мачкане на гърците до дупка,докато не почнат ...те да се молят!

Комунизмът е болест, която не прощава.България се лекува от него, но Гърция е тежко заболяла в момента.

Гърция не е държава а е анархия заразена от комунизъм.

Мама им гръцка канапска мързелива комунистическа византийска.

Друго си е да си работлив български цървул,а?

Какво накара подлите гърци да си дигнат чукалата от българската граница ? Не е Ципрас, нали ? Стресна ги ВЕТОТО, бойкота на София на преговорите с Турция !Точно това следва да остане и като лайтмотив и след срещата на 7 март...Ха, отново блокади и протести, ха Вето и БОЙКОт...Тиквеници-комуняги....