Блинкън: Китай иска да изпревари САЩ и да стане господстваща сила в света

"Ние искаме мир и стабилност, и статуквото да се запази", заяви американският държавен секретар

Обратно в новината

Коментари - Блинкън: Китай иска да изпревари САЩ и да стане господстваща сила в света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По-малко от 24 часа остават до евентуалното спиране на работа на американското правителство, а американският Конгрес засега не намира съгласие за осигуряване на така необходимото краткосрочно финансиране. Е как не намират финансиране,държавния им дълг не е толкова голям само дето няма да могат да го върнат никога,и ако спрат войните които те самите предизвикват,някой ще си търси реалните пари а не тези дето ги печатат като всекидневник!

Блинкен ,върви на майната си

Държаниците от сащ долни комплексари. Жадуващи за власт. Докато сащ съществува светът ще страда.

Първа сила в света ще стане Русия,а не Китай.

Русия отива в небитието!Тя водеща по вулгарност и, мръсотии!

Ние искаме - всички искат - мир и стабилност, и всички искат статуквото да се запази", каза Блинкен. Статуквото е ясно - САЩ са държава от 247 години. През целия период на съществуването си не са участвали с техни въоръжени сили във война или въоръжен конфликт общо 20 години. Без да броим преврати, войни и конфликти, в които те участват с проксита - като Украйна например. Това ли е мирът и стабилността на Pax Americana, статуквото, което искаш да запазим, а Блинкен?

SirBob

Всички били искали? Вярно? Блинкън явно има двойка по география. Северна Америка и ЕС не са "всички". Така или иначе,статуквото вече е променено.

Ние искаме - всички искат - мир и стабилност, и всички искат статуквото да се запази", каза той. Т.е.вие и вашите подлоги с цената на всичко сте готови да запазите господството си. Дори с разпалването на военни конфликти е ваш патент. Държава изградена върху унищожение на котелното население ср нарича геноцид. САЩ,Канада, Австралия, Нова зеландия са създадени от европейските колонисти. За 30години в България се унищожи икономиката създадена за 30г през комунизма. Не съм путифил, не съм комунист а българин емигрант работещ за малко на същите тези пазещи статуквото.

Кво значи построихме за 30 години? На каква цена? Който подпише договор с Кремиковци, или със СофСтрой не ходи в казармата. Бачкали ли сте в заводи на 3 смени за 150 лева? На месец, не на ден. Щото днес за 100 лева на ден не искат да бачкат не квалифицирани капути, а 1 литър олио доскоро беше колкото и беше преди 30 години. С един надник можеше да купиш 1 кило пиле, а сега 25 кила. С един надник можеше да се купят 25 яйца, днес - 200. А банани - 1 път в годината по 1.20 килото. Но заводи се стояха, а че живееха по три семейства в апартамент забравихте. Темата е дълга...

Те са ви живеете на кредит те произвежда кравсреско

Статуквото да се запази ..... Няма да е както искате !

С такива като НАС начело скъпи Блинки, няма да им е трудно на жълтурите да ни минат! Обаче пък ме кефят, как само мачкат азиатските плебей, тия нещастници яко бачкат, може само да се поучим от китайските колеги!

Е и? Ще станат номер едно в света! И дали живота им и най-вече качеството им на живот ще бъде номер едно? Все по-малко хора в световен план искат да живеят по условията на някаква идеология, насилствено установена! Китай-райско мястото за живот-никога, ако ще и да са първенци! Виж Сингапур е нещо като рай! Докога ще обяснявате на нормалният човек за геополитика, военно надмощие и прочие. Човек иска да живее в един сигурен и подреден свят, чист и зелен, във сичко това, което Китай не е!

Дреме ми какво искате вие

Китай отдавна е момер едно. А америкосите чак сега проглеждат....

Свободният свят ще постави САЩ, ЕС и запада на заслуженото място...в канализацията на историята.

И кой е тоз свободен свят?. Китай, Русия и Северна Кореа? E честито тогава! Не сте живяли вие в режим на диктатура на една партия, която ви налага насилствено своята си идеология!

А така наречената Демокрация, не е ли Диктатура та и повече? Или какво точно е Демокрация и евро американски ценности?

експеримент, наречен ФАЩ, е на път да си отиде на мястото...

Икономическа сила Китай. Военна сила предполагам могат да плашат разни камилари и сватбари. Политическа само ЕС, Канада, Австралия и Нова Зеландия им играят по свирката. Търговията с долари пада. Външният дълг се увеличава.... Тони не знам дали има връзка със земята, или плещи глупости за пред избирателите.

Най-доброто от всичко сега е, че краварите ще се изнесат от Европа. Вече дават знаци на онзи заблудения шут, че ще го отбият от цицката. НАТО вън от Източна Европа както каза Путин на Байдън още в Женева, а поставите козяшки тролове се кискаха и подиграваха тук.

Човекът каза самата истина. За да бъдеш обаче номер 1 в света се иска едно нещо, и то е, че трябва да си работлив и усърден. Америка отдавна вече не е такава. За сметка на това е мързелива и безидейна. Бъдещето е в ръцете на Китай. За съжаление!!!!!

Тия кравари явно помирисват дървото което ги чака да ги светне между рогата!!!!!

"Ние искаме - война и нестабилност, и искаме статуквото да се запази", каза той.

Ама много сериозно се е взел тоя лебедар, имал се за "господстваща сила".... Господар, демек. Абе аланкоооолу, Китай (и не само Китай) ви водят с по 2 обиколки, във всяка сфера, освен в НАГЛОСТ и ПРОСТОТИЯ. Там сте ненадминати.....

Искате ама сечено

Ние искаме - всички искат - мир и стабилност, и всички искат статуквото да се запази", каза той ... нарича се шизофрения ... дето всички искат да се запази статуквото.. Саша у кофата

Американската върхушка се самоуби със смачкванено на белия хетеросексуален мъж(WASP дето им викат) и средната класа. Това е все едно да изкъптиш носещите стени в блока и да искаш да издържи земетресение. Не става. Китай обучава повече ижинери отколкото останалия свят заедно и има повече патенти от САЩ и ЕС заедно. Че и войната в Украйна удари ЕС, а не Русия. Излезна крива целата математика. Демократите либерасти да си ходят!

Просия - обединител на просяците по света в БРИКС: Бразилия, Русия, Индия, Китай, Сауди Араби

Затова западат господарите ви, гордостта предхожда падението. Латинска сентенция.

Ауууу, какъв кошмар! Бързо да кажеш на тате! Всички знаем, че първото място е резервирано за ФАЩ!

Китаците са хитри, отмъстителни и жестоки жълти маймуни, копират и крадат технологии, пращат шпиони в университетите на развитите страни, които крадат всичко

Откраднаха го вече каквото имаше за крадене. Ама вие докато си извадите главите от задниците ...

ВЕЧЕ ВИ ИЗПРЕВАРИХА, ЗАРАДИ СТРАХА ДА ГИ УДАРИТЕ С АТОМА И ДА СЕ ПРИКЛЮЧИ С ТАЯ ИЗМИШЛЬОТИНА - ПРОСИЯ !

Сами сте си виновни, прехвърлихте в Китай най модерните си производства и технологии за евтина работна ръка, а китаците ги откраднаха, копираха и станаха “работилницата на света”. Лаком гъз, глава затрива.

Са водеща икономика в света. Е! И те ако нямат правото да се мислят за силни, то какво остава.... Само сащ ли ще решават, а и защо само сащ да решават? Защо?

Че защо Китай да не искат да са сила? Това изконно право само на краварите ли е?

печели само Китай и отчасти Турция. Набутаха се краварите....ПАК!

Ако някой все още си мисли, че Русия е фактор в света, да помисли отново :) Русия е регионално агресорче, локална държавичка, която сънува мокри сънища от времето на СССР... Ама Русия не е СССР... а е просто люспа

ало ваньо, пардон, лумпен русия не е и не се мисли за нищо общо с това с което се перчат краварите русия напълно подкрепя силата на китай ти май от пропаганди ненаяден изобщо не виждаш по далеч от корема си китайни русия освен военен и иконолически съюз са част о БРИКС или не си чувал за него регионално свинче ще се првърнат щатите там сега текст купища крупни престъпления на най високо ниво нещо семесйтво байдън вземане даване с украйна да ти види око случайно? и като си толкояа голям в огромната българия, що не се похвалиш със сглобката че да има на кво да се чешеш я порасни че такива като тебе ставате смешни заради такияа като тебе сме винаги на гвшнага страна, дали псв дали всв затова ще си останем на дъното

това ми звучи като ония където си карал трабантчето и видял един с Бентли и му казал, аве те тея коли не са много хубави, гледам не ги карат много, хахах цървула тръгнал да обяснява кой бил регионална сила и 'държавичка"

То бива бива ама на теб наистина са ти промили мозъка до костите нищо не е останало Ако Русия наистина беше регионално агресорче то американците отдавна да бяха влезли в Украйна А напротив отдавна вече Америка е последна дупка на Кавала

Блинкън: Китай иска да изпревари САЩ и да стане господстваща сила в света "Ние искаме мир и стабилност, и статуквото да се запази", искаш ама няма, не може 70г да правите каквото си искате и другите да плащат сметката

съседната статия - конференция за енергетиката на Югоизточна Европа - във Вашингтон! Дори не са си направили труда да дойдат дотук! Привикали са пуделите и са спуснали задачите. Затова статукво говори Блинкен.

ни мой тъй.... туй кравария да не е нумеро уно.... да им се обяви война на жълтурите та да си знаят мястото; за начало може исамо ембарго да им турят кат на русията... хахаха.... май тоя път хамериканеците сами си го нахендриха

За да има мир и стабилност, статуквото трябва да се промени! И вие да оставите света на мира!

Ми тя Китай отдавна задмина САЩ. Май само те и слепите подръжки от Г7 не са го разбирали, или се правят че не е така.

Хехехе и защо това зло човече си мисли, че Китай има амбицията да стане “господстваща” сила в света подобно на юдеокраварите ? Китай просто иска да търгува с останалата част от света, така както е правил хилядолетия. Китай нито изнася демокрация, нито религия. Изнасят стоки. Произведени с труд и акъл. Специално пък за развиващите се страни, каквато е нашата, ще бъде много по-добре да имаме директни взаимоотношения с Китай, а не през посредници и прекупвачи. Иначе, всеки трябва да си направи сметка за какви са се взели тия прости юдеокравари…

Освен това, Китай освен че изнася и внася ! И това алчния и нагъл западняк трябва много добре да го знае, например всеки четвърти Мерцедес е продаден в Китай. А специално пък ние, можем да изнасяме натам всичко, което произведем особено в като земеделска и хранителновкусова продукция. И за още ще питат.

САЩ са обречени. Твърде късно го осъзнахте,тъпанари! Никой не може да ги спре китайците вече.

Защо бе, овчи? Китай нямат ли право да решават какво и как искат за собствената си държава? Вие ли ще казвате на държава с пет-шест пъти повече население кой ще кара влака? Защо не пробвате да им спретнете, както на русняците, една война и тогава ще видите кон боб яде ли?

САЩисан нарцис... ма що си мисли че след 30 години "демокрация" може да ни плаши с комунизма?!

Какво статукво ще запазваш бе примигващия, вие сте толкова изостанали че няма на къде. Останаха само бг айити шпециалистите да ви хвалят.

Искам да си бачкате по фабриките за без пари! Да ни пращате някви готини неща, евтинджос... Ако не стигат, кинтите да ни давате измислени заеми..... и да кротувате!. Ще си играеме на беден и богат! Аз съм богатия!

САЩ И БРИТАНИЯ НЕСЪМНЕНО СМЕ ВЪРХА НА ЕВОЛЮЦИЯТА НА ЧОВЕКА .... ПРЯСНИ ПОТВЪРЖДЕНИЯ ОТ ФИЛАДЕЛФИЯ https://t.me/infantmilitario/107883 .... САН ФРАНЦИСКО https://t.me/infantmilitario/107955 .... И МАНЧЕСТЪР https://t.me/infantmilitario/107957

Не знам дали в България ще те разберат.

еее не закачай феновете на Манчестър Юнайтед

Бива наглост и лицемерие, тепегьозлук на тонове, но абсурдното оплакване на Блинкен е върхът. Китай и много нормални държави искат да се развиват, просперират и да си живеят по своите си разбирания и правила, не да са подлоги, слуги, крепостни на САЩ. САЩ тотално губят ориентир в реалността, самозабравили се сами си вярват, че са господарите на света, но фактически са нагли паразити, живеещи от благата, ресурсите, богатствата на други държави по света. Инициират и подпалват войни и конфликти по целия свят само и само нагло да присвояват и крадат под абсурдно лъжливия лозунг, че демократизират(?!?) и освобождават забележете основно държави с природни и други ресурси. А този наглец напоява обилно с брутални лъжи с всяко свое изказване.

Искат да се запази статуквото защото доминират. И пак е в пъти по-добре така в сравнение с Китай да доминират. Тогава яко да ви е дупе. Който и имал шеф от този регион знае какъв им е манталитета.

хахахахха, тоз' е ба.ти тъпака А, бе тез' в кравариа така тъпи ли се раждат или карат и некви специални курсове?!?

:))))))

че искате да лигавите малки жълти пишоци! Гиди дърти пендели такива!

Че само за това мислиш.

"Ние искаме - всички искат - мир и стабилност, и всички искат статуквото да се запази. “ Ами, че тъкмо редица държави и БРИКС не искат статуквото да се запази. То тъкмо това е проблемът, затова и в Украйна се води война. Ще намеря статията на английски и ще видя точно как го е казал, защото това са пълни глупости.

Дори да има грешка тя е вярна.Отново …Грешката е вярна!