Саниран блок се наводни 2 месеца след ремонта

Саниран блок в благоевградския квартал „Запад” се наводни само два месеца след края на ремонта.

Обратно в новината

Коментари - Саниран блок се наводни 2 месеца след ремонта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какво общо имат герб и ЕС, герб си е путинскова партия и управляваше по руски модел,оттам и злоупотребите, кражбите и беззаконието

Нашия блок се брой,че е саниран.. но тука не влиза водопровода и канализацията.В мазето тече вода,не било по програмата. Основите не се проверяват и не се закрепват. Асансьорите не влизат в санирането. Поради липса на кадри външната изолация е некачествена.Циганчетата лепят,а един отдолу ги учи-по-нагоре,по-надолу,МАЛКО ВЛЯВО И ТАКА НАТАТЪК. а СЕГА КАТО СЕ ПЛАНИРАТ два милиарда,откъде ще се вземат толкова майстори специалисти .или пак ще се отбива номер. И какво ще е качеството?Сигурно като на магистралите.

строителни фирми в Благоевград са бандитски.

Чакайте да минат изборите де! Крадливото племе ГЕРБ "оправи" някои блокове в страната. Гарантирано ще имат лъскава боя отвън и много заложени поразии отвътре! Хубавото на ситуацията е, че пухкавото Лили няма да отслабне! Нагруха се с винетки, саниране.

Някои са на вино и сирене. Други са на винетки и саниране...

Аз много уважавам Г-н Бойко Д-р на Пожарникарските науки и будещ Минпред. Най го уважавам за постановление 208 от джюли15, с което узаконява дебелитечерни арапунгели да ги хранят такива работяги като теб. Сега хем ще си стоя в санирания безплатно апртамент, хем загорели арапунгели ще ме санират безплатно фронтално, контрафронтално и стомато-фронтално .Ей , не ти требе Американска мечта, имаме си Българска реалност- Външно и вътрешно саниране , мъжо ми нек си работи и да помага. Аз съм ЗА санирането. Санирай жена, помогни на уморен беден съпруг!

ейййй голямо крадене в тая бедна държава голямо нещо, но няма как да е иначе точно в град Благоевград - наименован на името на най-големия комунистически крадец и родоотстъпник Димитър Благоев. Това е град на потомствени комунисти пардон крадци и далавераджии начело с кмета Камбитов...

само да вметна КМЕТА ТАМ Е ГЕРБАДЖИЯ!

Какво искате бе? За 28 000 на апартамент толкова! Нали за мен трябва да има поне 25 000 от всеки. Догодина ще ви купя хладилници и печки за по 10 000 лв. парчето и да не чувам да се жалвате, че не работят.

Защо съсобствениците се регистрират по БУЛСТАТ и не могат да излизат от съдружието 10 години? Ахаха? А? Защото през това време Свет банка чрез Реформат блок , чрез промяна в законодателството ще те поствави в Позиция ПАРТЕР!! Кажи нещо по същество, а не обиди. Хахаха. Кажи нещо за Гратисния период на Банката, нещо за %%%, нещо за секретните клаузи наречени съплиментал. Абе верно сте си заслужили 500 год турско робство, да не сте се чудите защо Тр са станали Онбашии, а БГ роби=раи.

Защото сдружението на собствениците е юридическо лице и както абсолютно всяко юридическо лице в Европа (и Русия, понеже ти е любима) има уникален идентификатор. В България се нарича БУЛСТАТ.

Разбира се качеството на работа в нашата страна ще е ниско, докато се извършва от хора без квалификация. Всеки обича да критикува но мако имат отговори. Ето едно решение - Ремонтът не важи пред застраховката ако не е изжършен от сертифицирани специалисти. - Държавата прави стандарти и сертифицира. - Хората спират да се оплакват и тъй като или застрахожката им оправя всияко или сами са си виновни, а не както до сега някой друг!!!

Откъде и измисляте тия глупости се чудя понякога, завода за стиропор в Казичане откъдето е повечето в България е на фирма Аустротерм от Австрия

Много си готин, иде ми да те цуна по челото! Освежи деня ми!

Предин години саниране означаваше да дезинфекцираме помещенията. Рядко се използваше тая чуждица. В един моментг гробарите я грабнаха и развяха байрака. Саниране на кое по точно на панелките ли? Да ги облицоваме с стиропорец и дограмица, а през това време заварките да гният! Програмата се казва "повишаване на енергийната ефективност"! И още по-лошо е че крадците от гроб вместо да използват пари от ЕС изтеглиха заеми за да могат да ги открадната. Защо ми защото парите от ЕС се контролират! А така сега никой неможе да ги провери от чужбина! ГРОБАРИТЕ СА КРАДЦИ!

Казах ти най-учтиво, взимай редовно хапчетата. Та сега Путин ли е прецакал изолацията или ГЕРБЕРИТЕ не стават за нищо?

фирмите са гербаджииски.

иди и се кланяи на боико да те задоволава и престани да драскаш простоти.

Неистово се мрази манталитетът, който демонстрира Б.Б., келеметата, които назначи на отговорни позиции, защото те не стават за нищо, знаят го и са готови да продадат и майка си за още едно левче отгоре.

личи си че си проста фитка.

Смешкооо, само копи-пейст ли си научил?

Аз на такива лафове съм сит! Имам един глас който гледам да го упражня възможно без да сгреша! За престъпниците от предната власт вече няма глас!

Забравяш си хапчетата, редовно трябва да се пият! Къде го чукаш къде се пука, то този Путин всемогъщ, прецака изолацията на блока! Смешкооо

Що е то? Саниране по герберски.

една от фирмите на Плевнелиев за източване на пари от санирането.

Грешки се случват, разбирам го. Обаче как се правят изолации зимата, не ми е много ясно. Също така, хайде хубава санирането на 2-3-ни цени, пощипват си хубаво, ок, щом може, може. Обаче защо етажната собственост не приема извършените работи?! Не върви ли по стандартанта процедура, с разрешение за строеж и т.н. Ако е така защо етажната собственост не подписва акт за приемане и като има дефекти да не подписват до отстраняването им?! С'а то вярно, че за Лилето и Бате законите не важат, ама невярвам да са измислили процедура, само за санирането, която да зобикаля закона за устройство на територията.

Оствяме на страна качеството на ремонта. Помислете върху следната логика. -Всеки собственик на имот трябжа да си направи застраховка. -При настъпването на такава щета застраховката поема СКЪП ремпнт. Ремонт по високи стандарти. -Застраховката си търси парите от строителната компания, който трябжа да носи отговорност за лошото изпълнение. По тази логика се повишава стандарта на живот, създават се работни места и т.н. Който не може да си позжоли да си застрахова имота, значи не би трябжало да си го купува. Който му е скъпо трябва да търси алтернативни населени места, къде е по евтино. Поздрави на всики

От изписаните глупости разбирам, че и ти не си застрахован. И каква застраховка трябва да се направи - застраховка ремонт???

Жалко е , че собствениците не забелязаха, че зад Красивите обещания и малките подаръци стои Сянката на Световнта бака/ банка/ , която никога не губи.???Дано да не съм прав, Но практиката показва Обратното! Договорът за сключване на Сделката за саниране е МАНИФЕСТ на ИЗМАМАТА- писа на МАГУРАТА. Щом БГ общественост не го забеляза, значи ТЯ заслужава участта си.

Абе Суяк ли си Пукал ли си ? Те поне не виждат през деня но ти си сляп целогодишно ( пардон - правиш ни на слепи) ! Намери по-оригинален начин да отвлечеш вниманието ни от истинските виновници!

Bъв много блокове се получават течове,понеже са санирани от шуринаиски фирми.Mного от блоковете нямат и противопожрен пръстен между етажите.ако стане пожaр на някои от етажите гори целия блок.лошото е че ще има много задушени от живущите,защото стереопора е много токсичен.

Споко, като дойде корни няма да има подобни проблеми.

Два месеца след санирането... Да разбираме ли, че строителите са лепили черната хартия в най-студеното време. Разливат асфалта, докат разгънат хартията, той се втвърдява и хартията не може да залепне. Но пък парите са присвоени (усвоени е грешна дума в случая). Бъдете сигурни - ще има още много такива случаи! Впрочем "десните" - СДС и производните им, когато продаваха предприятията за по един лев, казваха, че държавата е лош стопанин и не трябва да управлява икономиката. Сега плюят на този си принцип, защото държавата е лош стопанин и на парите и не се интересува, как се харчат. При санирането парите трябваше да се дават на хората срещу задължение да санират блока. Определят цена на кубатура и дават на желаещите нужната сума. Ако могат да намерят по-евтино, добре им дошло. Ако не санират в определения срок - връщат парите или минават на държавна издръжка в затвора. Сега санирането е хем скъпо, хем некачествено. И ето тези хора в Благоевград дори не знаят, има ли гаранция за покрива им или не.

,,Браво Бойко" Гласувайте пак за този престъпник.

Където пипнат гербаджии, ръцете си оставят и там трева не никне, щото всичко е опоскано до шушка.

верно ли бе..Щото комунист квото пипне - кво става??

Става НДК, инфраструктура и тунели, които работят по 50-80г даже без поддръжка :) Други въпроси?

Aз ще ти кажа, цветя и рози.

През 2008 г. биби Комунисто от Банкя направи ремонт на Цариградско шосе от Орлов мост до Ропотамо и го преустрои в Цариградско МОРЕ. Тогава той също каза, че строителната фирма щяла да си оправи бакиите за собствена сметка. Това естествено не се случи, напротив, Фандъкова продължи морето до магистрала Тракия. Вижте само 20-сантиметровите коловози на самия Орлов мост - вратата на София.

Честито от ГЕРБ и свинетката!

Течове винаги ще има, където пипнат плитки вулгарски умове и двете им леви ръце. Порутен Вулгаристан прелива от течове. Факт.

резултата от прехвалените ягоди!

КАКВО ПОСТРОИХА ДО СЕГА КУНДУРИТЕ ОТ ПОЗИТАНО,ЛЕПИЛАРИТЕ ОТ ВРАБЧА И ГЕЙЗЕРИТЕ ОТ ДРАГАЛЕВЦИ,ЧЕ БАРЕМ ДА СЕ НАВОДНИ??

Ало строител! Пътищата са важни, но още по-важно е да има какво да транспортираш по тях - износни стоки, селскостопанска продукция, принадена стойност! Лесно е да разрушиш фабрики, селско стопанство, но на тяхно място какво си сложил ?

Ба, колко много са построили ГЕРБЕРИТЕ!!!! То държавата пропада, само корупдията и смъртността са в експоненциална крива, СТРОИТЕЛЮ!!

Течът бил от "водопроводната инсталация". Нали уж сменяте всичко - ВиК, електро, проверявате сглобки и т.н. С други думи - правите конструктивно обследване и заздравявате конструкцията, на която лепите стиропор (за топлоизолация). От казаното следва, че не изпълнявате предписанията на Свинка, а харчите парите само за стиропор. Така разбирам от изявлението на кмета. Въпросът е кой е прав - кметът (твърдейки, че т.нар. саниране е просто прескъпо лепене на стиропор, т.е. голяма кражба) или Свинка(която твърди, че конструктивно се укрепват сградите, а май-май се оказва само на думи)?

но от водопроводната инсталация на апартамент !!! Осноените вертикални щрангове се сменят да, но не и хоризонталните тръби в апартаментите ;)

Протекли 6 апартамента горни - това няма как да стане с пробив в хоризонтален щранг на 1 апартамент на същото ниво.

вземете си оправете новината накрая. Вече стана ясно че блока се е наводнил от един апартамен. Дори самите живущи го потвърдиха. Стига с пропагандата че си хвърляте камъни в градинката с рози ;)

Не ви е виновно санирането,някой е трябвало да оправи хидроизолацията на покрива ако е имало такава.

Хайде стига бе! Не може да бъде! И то в Благоевград- избирателните ловни полета на г-н Цветанов! Има някаква грешка проверете пак информацията да не излезе само че е обосновано предположение ?

Мръсна комунистическа пропаганда.

нашия блок също е саниран и няма никакви проблеми а и много други също. Тук нещо има като предизборна борба според мен или опит на някои от живущите да изкопчат пари от фирмата санирала сградадта за да си ремонтират апартаментите...още повече че в междупокривното пространство няма течове!

ама днес по една телевизия казаха, че блокът се е наводнил от апартамент. Абе стига сте лаяли - вижте го колко е красив - ще го оправят, няма да е наводнен. И аз искам така. Като кажат наводнен, като че ли плувнали мебелите. А то само някои стени сае намокрили - ама лай-й.

Коя точно е тази телевизия? Щото май послъгваш...

Ако нещо е правено по времето на ГЕРБ, то това нещо е некачествено, но пък на двйна цена.

какво тук значи някакъв си теч и откраднати бюджетни средства. важното е тиквата проста и неграмотна да е резнал лентичката, заобиколен от рояк малоумни и продажни късополи журналистки. и това недоразумение се готви за боко 3. но то, от оскотял, изпростял, обеднял и озлобял народ от предимно издиславци и гериниколовци друго не може да се очаква. приятен ден.

Рапоне от санирането страната печели 1000мегават или 1 атомен реактор, живота на блока се увеличава с 30год, цената с 40% , икономиите на живущите са 35% Рапоне нямаш човешко лице, а само маска на комуноид зловреден тип! Жалко е, че има такива подлоги, но има Бог и той наказва предателите!

ГЕРБ са тотални крадци. Дори на безобразната средна цена от 17 000 лева за 1 бр. апартамент, обръчите им от фирми пак не са направили качествени ремонти. ТОТАЛНА НАГЛОСТ!

Да, това вече е познат случай. Незнаех те ли, че Ф-мата е правила Топлоизолацищ, а не влаго изолация? На мен вече ми бе обяснено.А това, че в резултат на некачествено направена изолация, водата прониква, напоява иъолаторните платна ,който я задържат и позволяват по фугите да проникне в стайте. Апартамента е целият в мухал и мокри тавани и стени.Вън спира да въли, но в къщи не. Да вие честита новата предобивка.

"От общинската администрация в Благоевград допълниха, че строителната фирма е поела ангажимент всички нередности по санирането на сградата да бъдат отстранени в най-скоро време." Зам.кмета каза, че ФИРМАТА не е виновна, защо ги тормозите?!

То така и Кадафито обещаваше да си изплати дълга в най-скоро време! И на практика излиза, че НИКОГА!

Как ще е качествено санирането, когато възложителите (чиновниците) искат от изпълнителите 50, че дори и на места над 60% от цената като рушвет. Как изпълнителят при тези условия да направи нещо свястно?

колкото и да се напъва БСП/БКП , колкото и да се чудят откъде какво да измислят и да оклепат няма да спечелят изборите. ГЕРБ не са стока но поне има шанс да се натиснат да промнят нещо. Но тези...никога

Аз на такива лафове съм сит! Имам един глас който гледам да го упражня възможно без да сгреша! За престъпниците от предната власт вече няма глас!