Блъснаха бременна на пешеходна пътека, преди дни там загина жена

Бременна жена бе блъсната от лек автомобил на пешеходна пътека в Благоевград, съобщиха Дарик радио и БГНЕС.

Обратно в новината

Коментари - Блъснаха бременна на пешеходна пътека, преди дни там загина жена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ако един шофиор кара сас саобразена скорост би реагирал навреме......идете да видите на запад как се спира на пешеходна патека..... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

извенете ше не пиша на бг !!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А, защо по дяволите тези уфсе (пешеходците), не преминават по пешеходната пътека , а на 20м. от нея? Във Варна е същото, а после била блъсната на пешеходната пътека, и за да си докара някой допълнителен доход, изкарват виновни водачите на МПС, а вие - какъв съд, пак го оправдали. За Вас добитъка по пътищата никога не е виновен, докато не ви се хвърли някой от горе?

Стига глупости - какво е това мислене аз си карам без да гледам, пък те да се пазят. Един отговорен шофьор когато няма видимост трябва да кара с презумпцията, че в тъмното може да има малко дете или животно. И ако видиш пешеходец да се държиш така все едно че ще пресича - особено пък ако е на пешеходна пътека. Масово шофьорите не намаляват на пешеходните и пешеходците пресичат на прибежки

Интересно сега като изрично пише, че шофьорът не е бил с бмв, как ще си леят злобата хейтърите...

Защо все жени, а в случая и бременна. Това, което виждам при бременните жени и жените с малки деца е, че никога не се съобразяват с хората около тях - на тротоара, в метрото, в автобуса, навсякъде си мислят, че света се върти около тях. Това, което ме дразни е, че с малоумното си поведение застрашават живота на децата си, които с нищо не са виновни, че майките им са ПАТКИ!!! Редактирано!

на тези хора как им дават изпитите , и то на пешеходна пътека

Око за око, зъб за зъб ! Вадя го от колата и яки крушета, че и Кобрата да се уплаши !

Защо в Германия,трудно може да се случи такъв инцидент,аз определено мисля,че само велосипед може да те блъсне там

е за смяна. Преди два дни спрях на пешеходна пътека и след мен удар, две коли се удариха. Днес спирам да дам път на дядо с внучето си, идващите на среща не спират, задния ми бибитка. Рогачи така ги наричам. Ценностната им система е деградирала. Ако ми дадат само един ден да имам правото да глобявам, горко им на рогачите. Шофирането в БГ може да се оприличи нещо като закона на джунглата.

Шофьор Тъпанар К'во е туй нещо "пешеходна пътека, бе?" К'ви са тия туземци, дето 'одят пеши бе? Що не си седят дома?!

Така е защото няма ефективни наказания.Спомнете си позорното решение на варненския съд по делото Лора.

Докато не се поправи закона и не се отнемат книжки до живот плюс присъдата, няма да се спрат джигитите!

Абе, сложете там по един полегнал полицай от двете страни на пешеходната пътека и преминаващите камикадзета ще внимават малко повече като прелитат над пешеходна пътека ! Грижете се за гражданите си !

и ас сам от село но незначи че ядеме доматите с колзите всички сме произлезли от село така че това нее от значение от село ли си от град ли си и по селата има маркировки и пешеходни патеки така че непиши глупости господинне в една дарява живеем *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Хайде да си представим следното-на пешеходна пътека са блъснати но са останали живи следните:новия член на ВСС АНАСТАСОВ,депутатката ФИДОСОВА/язък за колата-направо за отпадъци/и мерудията за всяка манджа ЯНЕ ЯНЕВ.Само за нула време ще се внесат,гласуват и приемат ДРАКОНОВСКИ закони включително и за смъртното наказание,защото се е посегнало на богоизбраните.А дано стане-дай боже!!!!!!!!!!!!

И като пешеходец, и като шофьор, съм решил, че е необходимо, заради разни джигити, дето много бързат, да си нося по няколко по-големи камъка в джобовете или в жабката на колата ... НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА СЕ СПИРА, ЗА ДА СЕ ПРОПУСНАТ ПЕШЕХОДЦИТЕ - ЗАКОН!!! Така и не се научиха, че преди да се качат по колите, всички шофьори са били първо пешеходци!

чакай, чакай. аз да подпукам "шофьори" с бухалката дето докато стигнат до колата си пресичат и по улицата и без пешеходна пътека и хич не се оглеждат дали има коли по пътя. че такъв ли ще ти пази пешеходците? той себе си не пази преди да отключи вратата на колата

аз пък съм спирал неколко пъти на малоумници, които си говорят по талафона до пешеходната пътека!!! от известно време не спирам, ако някой просто си седи до пътеката па ако ще и да чака или да го е страх - ЕБАЛ съм ги, с малоумници оправия няма!

при чо км скорост 1ш метра спирачен пат как ли го исчисли ако не ти работят спирачките можеш да направиш и з2 метра спирачен пат но при исправни спирачки спираш веднага стига да знаеш как така че непиши глупости пробваи с исправна кола и ще видиш че при чо км се спира някога кормувахме на полигон там ни учеха на такова барзо спиране като тупнеше инструктора по таблото трябваше да закова на спирачката но сега на какво ли ви учат като и полигона го премахнаха т тези испити затова става така че нищо незнаят саялявам за жената при това че е бременна дано се оправи и на детето да няма нищо господ да я пази *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Валентино ходи си пий хапчетата. И като се освестиш ела пак да си напишеш мнението но малко по разбираемо от фъфлещ пияница.

Карам кола от 1962 година.Какво ли не съм видял по разнебитените ни пътища Лично на мен са се хвърляли на предния капак не един и двама заблеяни, в статично положение. Спираш,никой не поглежда в страни,бърза и хоп на спрялата кола на капака. Вярно че има много да се желае по организация на пътищата но и народа си е виновен. Шофиора се заблеял,минувача въобще не го интересува какво става наоколо и хайде белята е готова Да сложиме и тия с купените книжки,дрогираните,пияните,тия въобще без книжки-страшно става! 50-те години бяха на мода моторите.Нямате си представа колко народ се изтрепа с тях. Явно трябва да се говори за култура по пътищата. А иначе законите са мижи да те лажем!!!!!

Благоевград... всички шофьори там са безсмъртни.. направо трябва да отнемат книжките на цялата област!

господине по вашата логика ако пешеходеза нее с предимсво на пешеходна патека то тогава за какво ли ги чертаят тези пешеходни патеки сигорно за украса на патя ас сам шофиор от 28 год но доколкото знам вав правилника го пише и се изучава освен ако не си купиш книжката за шофиор и да не си го научил но при нас балгарите няма елементарното вазпитание на оцтапка и изчакване това е *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Съгласен. Ама тези от село къде са виждали пешеходна пътека? Както и трамвай, затова го изпреварват от ляво и като завият пред него вдясно и налитат на пешеходци на пешеходна пътека. Какъв правилник, какви 5 лв.? Такива даже не могат да четат. Да не говорим за умствен багаж.

Дано се оправи жената ама апелирам към всички пешеходци да се пазят сами. Това че има пешеходна пътека не означава че трябва да пресичате като овце. И господ да е вколата няма да може да спре навреме след като някой изпържен от живота пешеходен мозък реши че ей тука сега точно на момента е най-важен. Спирачния път при скорост от 40км е 16метра. А са доста тези които вървят вървят по тротаара и изведнъж решват да пресичат без да ги интересува има ли коли няма ли ще могат ли спрат щом са са на пешеходна могат да пресичат както си искат и когато си искат.

Предлагам на всяка пешеходна пътека да се постави по един валяк,който да превозва пешеходците от единия тротоар до другия :-)

знаете ли как американците карат такси и ваобще коли на yл. " бродyеи " в Hу иорк! Aми те просто пbплят. Tам има 16 на брои театри. Hарод от цял свят, отишbл да си кyпи билет за спектакbл. Hооо американците имат високо сbзнание, гледат от висока камбанарuя. Hали всички тези хора кyпyваики си билет дават парите си за американската икономика. затова са богати, защото са мислещи! Oтделно от това законите им са яки. прошка няма!!!

Значи трябва да знаеш, че ако в Ню Йорк бутнеш човек на пешеходна пътека се прощаваш с лиценза си за винаги. Какъв е живота в САЩ без кола?

ама и пешеходците там повечко внимават като пресичат май

НЕ ВТЪЛПЯВАЙТЕ НА ПРОСТИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД , ЧЕ ИМА ПРЕДИМСТВО КЪДЕТО И ДА БИЛО, ЗАЩОТО РЕЗУЛТАТА Е ТОЗИ ЗА КОЙТО ПИШЕТЕ . КАЖЕТЕ ТЕ МУ , ЧЕ ПРЕДИМСТВО ИМА ТОЗИ , КОЙТО Е В ЖЕЛЯЗОТО . КАКТО ВЛАКА ИМА ПРЕДИМСТВО ПРЕД АВТОМОБИЛА , ТАКА И АВТОМОБИЛА ПРЕД ПЕШЕХОДЕЦА , ДРУГОТО Е ЗА ДРУГИ ХОРА.

кажи им бе

ДА ДА, АМА АКО СИ С ПРЕДИМСТВО И ТЕ БЛЪСНАТ - ОТИВАШ В РАЯ!

става така че изобщо не дават предимство на пешеходеза карат и все барзат на такива хора да им се отнемат книешките завинаги трябва да се гласува някакав закон за тези шофиори вав другите даряви от ес нее така там като стапиш на шосето колата спира винаги изчакват а тука в бг ще те премаят хем на пешеходната патека и осадени няма докато им дават условни присади все така ще правят както казват хората рибата мерише откам главата правителството варви на една страна и хората сащо *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ДА ДА, АМА във ВИЕНА щяха да сгазят жената :) не леж ти на тая кълка, лельо :))))

За сега най-добре работят повдигнатите пешеходни пътеки. Простака обаче нищо няма да го спре!

Дали се е виждала добре маркировката на пешеходната пътека?Има на много места такива, които не се виждат особено вечер и при дъжд, защото боята е полуизтрита. Като се очертае една пешеходна пътека, после общината с години не се интересува от нея. Така че, не се нахвърляйте предварително на шофьорите преди да е изяснено кой е виновен. Иначе, към бързащите на пешеходните пътеки водачи, които са виновни, трябва да се проявява строгост.

О, вижда се много добре маркировката на въпросната пътека друг е въпроса, че от паркираните покрай тротоара пред/ след пътеката няма добра видимост.

абсолютно вярно - в Германия или Австрия - че само когато се наканиш да минаваш, даже и да си още на тротоара всичко

Дано всичко е наред и с момичето и с плода ! ---------- Хайде да Се Вразумим де, Хора ?!

На въпросното кръстовище трябва да има светофар с бутон за пешеходците.Само в БГ съм виждал подобна глупост-забра насред кристовище без светофар.Виновните са проектантите на пътя,КАТ и кмета на Благоевград,че не са взели мерки.След това разбира се малоумните "шофьори и шофьорки" дето даже и не намаляват в такава ситуация.Абе с 2 думи "Шибан народ!!!"

Светофара е най-добрия приятел на задръстването. Макар и с бутон. Повдига се цялата пешеходна пътека поподобие на "спящ полицай", но ЦЯЛАТА, и нещата си идват по местата. На всякъде по белите страни е така. Никой не се оплаква.

съжалявам че те репликирам, но ако имаш предвид развитите държави много грешиш. а иначе и ние сме бяла държава - нали не сме от азия или африка. НО. ЕДНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: НЕКА РЕГИОНАЛНИТЕ СТРУКТУРИ НА КАТ ДА ИНСПЕКТИРАТ ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ В РАМКИТЕ НА ДВА ИЛИ ТРИ МЕСЕЦА И ДА НАПРАВЯТ АНАЛИЗ НА ПЪТНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ. ПРИОРИТЕТНО ДА СЕ НАПРАВИ ОГЛЕД И СПИСЪК НА ПЕШЕХОДНИТЕ ПЪТЕКИ, ТЪЙ КАТО МЕСТОПОЛОЖЕНИЕТО НА ПОВЕЧЕТО Е КРАЙНО НЕАДЕКВАТНО. ИМАМ ПРЕДВИД ГРАДОВЕ КАТО СОФИЯ, ПЛОВДИВ, БУРГАС, ВАРНА, ТЪЙ КАТО НАЙ-ЧЕСТО ПЪТУВАМ ИЗ ТЯХ. НО ЕТО ЧЕ И В БЛАГОЕВГРАД ИМА ПРОБЛЕМ. ЗА ДВА ДНИ ДВА ИНЦИДЕНТА... ЗНАЧИ НЕ Е ВИНОВНО САМО ЗАДКОРМИЛНОТО УСТРОЙСТВО. ИМА ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ СЛЕД ЛЕК ДЕСЕН ЗАВОЙ НА ПЪТЯ, ИМА ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ ПО СРЕДАТА НА СКОРОСТНИ БУЛЕВАРДИ. БРОЯ НА ПЕШЕХОДНИТЕ ПЪТЕКИ ТРЯБВА ДА СЕ РЕДУЦИРА. НА БАЙ ИВАН НЯМА ДА МУ СЕ ИЗТЪРКАТ МЪ...ТЕ АКО ПОХОДИ МАЛКО ДО КРЪСТОВИЩЕТО КЪДЕТО ИМА ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ И СВЕТОФАРИ. А В БЕЛИТЕ СТРАНИ КАКТО КАЗВАШ ИМОА И ПЕШЕХОДНИ ПОДЛЕЗИ

Жалко за пострадалите! Реално погледнато зебрите убиват, никого не са спасили досега, но пък колко пари са вкарали в бюджета от глоби!!!

Ами така ще е докато не се осъзнае от цялото общество, че: - пешеходните пътеки представляват боя нанесена върху пътното платно и тя не е в състояние магически да спре действието на законите на физиката - шофьорите са хора и грешат/нарушават, и това няма да се промени дори и да въведат смъртно наказание за неспазване на зебра - пешеходците носят СЪЩО отговорност за своя живот и се очаква да преминават опасни за здравето и живота им участъци с цялото си внимание като мислещи същества, а не като неразумни такива, дето някой друг трябва да ги пази - властите са длъжни да организират така движението, че реално да намалят злополуките и да оптимизират пропускателната способност, а не просто да отбиват номера и да събират глоби за бюджета

Там където има е или повече ленти в една посока има острови на разделителните ивици, така пешеходците пресичат само до островите. ПМС-тата понеже е тясно около една педя м/у гумите и бордюрите намалят. Островите са дълги и не е възможно да дадеш газ както се прави като преминеш спящия полицай. От двете страни на пешеходната пътека има мигащи високо глобуси, така че от далеч се вижда че там има пешеходна пътека. Напреки на пешеходната пътека още на тротоара има парапет така, че пешеходеца не може да излезе директно на платното, а трябва да го направи на зиг-заг по този начин не може да стъпи на платното внезапно. Плочките пред пешеходната пътека с едни циреи дето като стъпваш върху тях изобщо не е комфортно. Имаш два варианта или да стъпваш като балерина или да заобиколиш и в двата случая това забавя стъпването ти на платното и оставя врене на шофьора да реагира. Има и други способи които карат шофьорите да спират далече от колената ти когато ти дават предимство. Навсякъде щъкат малолитражни коли с камери като на гоогле обаче на тях пише трафик контрол. Нямя тън мън. Глобата е директно от банковата ти сметка.

Пишеш винаги глупости, които не си струва да се коментират, понеже изразяват нихилизма на умствено и морално недоразвит индивид. Но все пак да попитам, какво предлагаш, пешеходците да летят ли, какво...Я се опитай в една културна страна, а не населена с комплексирани цървули, да не спреш на пешеходна пътека, ще плащаш такава глоба, че свят ще ти се завие. Да не коментираме пък ако блъснеш човек...Диво племе, дето не подлежи на цивилизованост.

за съжаление всички сте прави и да но жената и бебето са добре но да вземем под внимание че и ние пешеходците сме не грамотни по пресичанията

Идиотите са тези, които са се подписали при създаването на тази пешеходна пътека. Виновните са вътре в самото МВР

кажи им бе

В тази държава никога няма да се оправим, нямаме закони, нямаме съд няма и останали чисти души. Ако се случи в една нормална държава такова нещо първо шофьора на автомобила ще бъде веднага арестуван докато не се изясни виновен ли е или не, а не отпратен да си ходи в къщи. След като се установи, че е виновен си остава зад решетките съди се и си излежава присъдата. Човешкия живот не струва нищо в нашата държава. Ако има ефективни присъди за всякакви нарушения на пътя, като каране в нетрезво състояние, ПТП при което има пострадал, както и при причинена смърт. Тогава може би като се качи всеки от нас на автомобила ще се замисляме с нас какво може да се случи, ако не пази другите на пътя. Стискам палци и се моля за детето и жената. Дано всичко е ОК с тях.

Ако този шофьор сте Вие или човек от вашето семейство, например вашето 19 годишно дете, дали ще сте толкова краен?

Абсолютно, защото единственото което не може да се върне е живота. Всички ние трябва да си отговаряме за действията, да си понесем наказанието и после да продължим. С отнемането на живота на един човек не убиваш само него а съсипваш живота и психиката на всички негови близки, роднини, приятели, колегите и всеки един човек докоснал се до него. Повярвай ми такава трагедия е непоправима за тях, болката в очите им е неописуема. Дано не вижда никой никога подобно нещо.

Сори за жената. Дано се оправи. Надяваме се всичко да е наред и с нея, и с детето й. А за благоевграските шофьори какво да кажа. Не че искам да слагам всички под един знаменател, но аз си знам - видя ли "Е" на пътя, много трябва да внимавам. Никога няма да ти направи път, ще ти мине отгоре и ще гледа тъпо. Сори, нищо лично, но "E"-та са селяци отвсякъде. Както и "СТ". Тея хора просто не могат да карат!

Забравяш класиката в жанра "РК", също и "А", "КН", "ВР", "РА", отчасти "ЕН", "М", "РВ" и "ТХ" - все шофьори от "класа".

То се спира на пешеходна пътека,ако видиш човек на тротоара,ама ако са накацали коли преди и след нея, и не виждаш човека ,дори като е тръгнал по нея,как да спреш!Къде КАТ,да вдига с паяците спрелите преди и след пътеките,да има видимост???Крият се и спират-ей така,да мине време!

А куките къде са? Гъзят се зад храстите и чакат да рекетират някой?????

Ей аман от малоумни идиоти зад волана! Трябва да има тест за интелигентност преди да се вземе шофьорска книжка. Дано всичко да е наред с жената!

Mен сbщо ме yдари кола на зебра, на зелен светофар / за мен / пред х " Xемyс " какво от това!!! Bсичко беше доказано / оперирана рака, обездвижване 6 месеца за счyпен грbбначен прешлен и какво от това!!!??? 7 години осbден няма! Tова е бbлгарската сbдебна система! просто за мен няма такава. Cаjлявам.

Проблема не е в съдебната система, ами в калпавите закони. Позволяват доста свободно тълкуване. Сякаш с друга цел са писани.

Осъден няма и да има, защото сигурно разчиташ на мухльовците от прокуратурата. Вземи си свестен адвокат по наказателни дела. Той да присъства на заседанията и да ръчка прокурора с искания. Макар че те в затвора няма да го вкарат ефективно то е ясно. Отделно може да заведеш гражданско дело за пари ако става въпрос. И аз съм имал доста вземане даване със съда и знам, че особено на по-горните инстанции има свестни съдии. Районния съд в София са турбо зле.

Шофьори правете си сметката как карате, защото както блъскате така и вие и вашите близки ще бъдете блъснати. И може би не случайно. Ще ви намерят след време на някой булевард (може и извън пешеходна пътека) с няколко чифта следи от гуми на джип през физиономията. Напред и назад.

Сигурно сега ще обвинят бременнтата жена, че не се е огледала и била тъкмо стъпила на пешеходната пътека, както съда прецени за момичет от Варна блъсната от моторист... била тъкмо стъпила не пешеходна пътека и моториста не бил имал възможност да реагира... детето било виновно, че не се огледало. Аман от шофьори аман... гледам ги как в София седят жените с количките и няма кой да ги пусне да пресекат на пешеходна пътека... изруди.

ИЗРУДИ АМА ИЗРУДИ! па сме и на първо место по брой пешеходни пътеки на метър път :)))))))))) толко па нагъсто както пред МОЛОВЕТЕ ИМ не съм виждал пешеходни пътеки ПО СВЕТА!

Аман от нагли шофьори бързаци! За гробищата се разбързали, че и други натам запращат.... Идиоти.

Дано жената и бебето не са пострадали много! Стискам палци!

макетата са мноо прости

Не. Не е виновен пътя!!! Шофьора не се е съобразил с пътните условия.

ШофьорЪТ...

А, да - също и пътЯТ.

С толкова енергия, да беше повдигнал пешеходната пътека. Щеше да спасиш нечии човешки живот.

Който подкрепя неграмотността, да цъка "минус" тук. Благодаря!

до автор: авторе, авторитет ли търсиш тук, или дедовия ми?!