Бизнесът скочи срещу ”зеления рекет”

Основен приоритет на Асоциацията на организациите на българските работодатели е създаване и поддържане на добър бизнес климат.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът скочи срещу ”зеления рекет” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв бизнес какви 5 лв. Васил ВЕЛЕВ на чело ли да носи надпис, за да уврите що за бизнесмен е. ПОЧТЕН

Има много измислени неща и герои в България през последните 30 години, но от всички според мен най-измислени след политиците ни са т.н. едри бизнесмени! Как ли не се наричаха, честни частници (всичките назначени и с откраднати активи), патриотичен капитал(всичките с офшорни компании и сметки), равен старт и прочие глупости и тъпи опорни точки!

Какви са мераците на псевдо-еко активистите (от вън зелени от вътре червени)!? Мераците им са, ясни, да си изпълнят поръчението дадено им, от конкурентните на България държави! Псевдо екото се борят българите да мрат от мизерия, да нямат високи заплати и висок стандарт! Ако развием планинският туризам българите ще печелим вместо 6 милиарда, поне двойно 12 милиарда от туризъм, а това са заплати, пенсии, осигуровки, социални, детски и други важни неща за българите! Това е тероризъм и е престъпление! Шепа истерични вряскъчи тормозят цяла страна!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Казано ми е, не от кой да е, а от държавни мъже в Щатите, Швейцария, ГФР, че за да е добре държавата, бизнесът трябва да бъде държан здраво за гушата. И в свободните, западни страни е така. А тук - асоциации, организации и т.н. на кого ? На чорбаджиите-изедници !?!? И на върха им - комунистически изчадия /Велевци и др. подобни/. Е, ще има да чакаме дкато станем като белите страни.

В целият демократичен свят на бизнеса се помага, той бива отглеждан и ухажван, а ти си един лъжец!

спазването на закона над всичко - така, както е в Европейския съюз, А в България искаме като Полша да представим на Е Комисия ВАЖНОСТТА на Енергетиката на ВЪГЛИЩА но след като СЪЩО КАТО ПОЛША 1 -ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ във Варшава имат БЕЗПЛАТНИ КАРТИ ЗА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ- за да не ги возят родителите с ЧАСТНИТЕ коли 2- ВСИЧКИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ във варшава- 350 на брой- имат ОБЩИНСКО ФИНАНСИРАНИ - с мощност за няколкократно опресняване на въздуха- ПРЕЧИСТВАНЕ със стационарни местни електрофилтри за над 4 млн евро 3 -при неблагоприятни ПРЕДВИЖДАНИЯ ЗА ПОЯВИ НА СМОГ варсзавската ОБЩИНСКА градска транспотна-релсож и безрелсов транспорт-ОБЯВЯВА ВЕДНАГА ДЕНОНОЩИЕ ЗА БЕЗПЛАТЕН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ ЗА ВСИЧКИ ПЪТНИЦИ като се БЛОКИРАТ апаратите за таксуване за да не-би по погрешка някой си "продупчи" билета КОГА ЩЕ ГИ СТИГНЕМ. . по рано настигахме "американците" сега дори тези с една позиция пред БГ са НЕДОСТИЖИМИ АМА НИ СЕ ИСКА И НИЕ КАТО ТЯХ--- жабата видяла че подковават вола та и се приискало и нея да . . ДА АМА - НЕ както беше казал . .

В Европа за 20 000 кв.км планини има 2000 лифта, а в България заради предатели има само 100 лифта! Така, че си опичайте акъла! Без бизнес няма висок стандарт никъде по света!

добре е че от време на време приспиват по някой от бизнеса със снайпер.....

Ти си престъпник, който пропагандира убийства на хора! Ти си долен хибриден престъпник и изрод!

Той нищо не пропагандира -само констатира, а ти си за лудницата и от много злоба ще хванеш болест.

демокрация баце.... пълна свобода... никой не може да ми казва как да си въртя бизнеса със снайпери...

"Капиталът се страхува от липсата на печалба или от твърде малката печалба, както природата се страхува от празните пространства. Но щом разполага с достатъчна печалба, капиталът придобива смелост. Осигурете му 10 процента и той е готов да влезе в действие, при 20 процента той се оживява, при 50 процента е готов да си счупи главата, при 100 процента ще потъпче всякакви човешки закони, при 300 процента няма престъпление, което да не е готов да извърши дори и при заплахата да увисне на бесилото."

Капитала движи света напред, капитала е този, който създава стандарта на света! А мързеливи протестъри, като теб кръщаващи се ту зелени, ту бимпяни, според това кой им плаща за протеста са отрова за обществото ни!

Юлен е изсякъл неправомерно десетки хектари гора над Банско! ПО ЗАКОН-ОГРОМНА ГЛОБА НА ЮЛЕН И ПРЕКРАТЯВАНЕ НА КОНЦЕСИЯТА!

Клеветите хората и лъжете, разчитате, че ще ви се размине я че няма да ви съдят и приберат на топло за лъжите!

Слънчев бряг бизнес ли го наричате?! Смешници

Слънчев бряг е български курорт, където почиват страшно много хора, много хора от цял свят обичат и харесват Слънчев бряг и да това е един успешен и добър бизнес за България! Завиждаш ли гад?!

Основен приоритет на Асоциацията на организациите на българските работодатели е чорбаджията да има джипка като яхта, яхта като самолет, самолет като летяща чиния, летяща чиния като Доган.

Основен приоритет на българският работодател е: Той е един човек, който работи денонощно, за да прави бизнес в България, да осигурява работа и заплати на работниците! Ти си мързелива гадина и клеветник на българският бизнесмен, който издържа България!

Браво,но трябва и полиция да скочи .Не може едни насъскани лумпени ,платени от олиггархията на кръга Прокопиев да тормозят цяла София.На кой ще му разрешат- а те НЯМАТ разрешение от общината, да се разхождат и да пречат по улиците на нормалните хора -ЗАЩОТО КОМУНИСТИЧЕСКАТА ОЛИГАРХИЯТА ИСКА ДА СВАЛЯ ПРАВИТЕЛСТВОТО за да могат да си дерибействат в страната ни.Трябва полиция и ние нормалните хора да скочим и да ги пометем.Това не е демокрация ,а анархия.НЯМА ПОВЕЧЕ СОФИЯНЦИ ДА ГИ ТЪРПЯТ .........................

Като за начало трябва да си извадите езиците от дупето на Цеко и после наистина може да вземете да пометете. Чистотата не вреди, въпреки че олигарските твърдят обратното.

Ти си празна кратуна, която иска да прикрие собствената си умствена мизерия и нечистоплътност с цинизми!

Хей, бизнесмени. Харесва ми ви черноморието, хотелите върху пясъка, стрелбата по заведенията, пияните туристи...?

Българското Черноморие се пука по шевовете от туристи от цял свят, те идват отново и отново, защото го харесват и обичат! Ние българите си обичаме страната и си харесваме Черноморието, а ти можеш само да си умреш от злоба и завист!

аз пък имам бизнес с екологично земеделие, животновъдство и биопчеларство....Тези наглеци, които искат да НАРУШАТ ЗАКОНИТЕ и да си отворят мините , хотелите , лифтовете си, магистралите си в екологично чистите райни от страната , НЕ СА ли, питам аз, ИСТИНСКИТЕ ТЕРОРИСТИ....Какво ще стане с моя бизнес тогава....

Българите имаме нужда от писти, лифтове и много други неща! Теб не те боли за българската природа, боли те че са ти казали да саботираш всеки български проект за развитие на туризма и ако не го направиш ще ти спрат финансирането и ще трябва да работиш, а ти мразиш да работиш, защото си прост и мързелив!

" бизнеса" слага наколенки пред онези за да си спести неприятности, но няма да стане!"Онези" не им пука за лъзгането със ски, онези искат пари. Да си купуват каски и бронежилетки бизнесмените,че както са ги подкарали..... отиде коня у ряката!

Иска ти се да се правиш на страшен и да плашиш българските бизнесмени, а ти защо си мислиш, че българите и българските бизнесмени са страхливи хора!? И да не стане който копае гроб другиму сам пада в него!?

ДА РАЗБИРАМ ЛИ ЧЕ " БИЗНЕСА " СКАЧА СРЕЩУ БОРИСОВ КОЙТО СЕ ОБЯВИ ЧЕ Е УЛТРА ЗЕЛЕН ТОЙ И НАЙ -ЗЕЛЕНОТО НИ ПРАВИТЕЛСТВО !?

Бизнеса е необходим на България! Борисов е министър председател на цяла България! Борисов е човек който иска да обедини нацията да пази природата, но и да даде на България нужният бизнес!

"Бизнесът" иска да приватизира националните паркове, да надупчи за газ Добруджа, да отрови водата на Трън и Велинград, да добетонира малкото останало неос.ано Черноморие, да прави кариери, източник на фини прахови частици на по-малко от километър от населени места, да добива материали от мини, в които загиват хора, да работят заводи, които тровят водата с уран и тежки метали. Уважаеми бизнесмени, тук не става дума за екорекетьори, става дума за българския народ, който не е склонен да изтъргува здравето си за пари. При това за пари, които вие ще харчите за джипове, силиконки и охрани. Защото едва ли има някой който вярва, че давайки нормални заплати, ще се лишите от огромната си печалба след като направите всички тези неща. Ние този филм със "стратегическите инвестиции" вече го гледаме 30 години и малко или много сме си взели поуките.

Все едно аз съм го писала

Ти си го писал, явно имаш раздвоение на личността!

Клеветиш и оплюваш всички хора, които правят нещо в България, изкарваш ги престъпници и хора, които не обичат природата и страната си, а това е една лъжа и измама! Това, което правиш е престъпно и недостойно!

К*р за бизнеса!

Аз, колега, имам и член и членка. В коя редица на протеста за Пирин да застана ?

Застани в редицата на третия пол!

ми правилно прави бизнеса, крайно време е някой да се опълчи на рекетьорите

Ето Албена вече разтвори краката пред бизнеса. Ама голям хубавец тоя мецанчо Делян, а Албенче?

е много точен анализ. Нашите тъй наречени "екозащитници" са обикновени екотерористи.

а ти си убиец и замърсител, т.е. опасен вредител

ТО ДА БЕШЕ РЕКЕТ ЛЕСНО ," БИЗНЕСА " ЩЕ ГО ПЛАТИ , АМА ПУСТО ТЕ ЗЕЛЕНИТЕ НЕ СЕ ПРОДАВАТ !

в Трън и Генерал Тошево им вадели очите.. Та там хората си пазят също така поминъка.. И искат да работят.. А не разни "инвестиционни" намерения да им вземат живота.. Като КАОЛИН например.. Що не си взеха ПРОКОПИТО за водач и лице на "честнио" и грижовен за народа бизнес. Пък и да бяха отпочнали с организирания от държавата референдум в Бургас.. Ма то той матряла няма право на съществуване в ТЕРИТОРИЯТА на мафията.. Най-вече на НЕ "зелената"..

че са плюли на нашите закони тия пишман бизнесмени, това го знаем, но сега започват да наричат европейските директиви за защитените територии и чистата околната среда "зелен рекет"....Хем лапат вропейските субсидии, хем не спазват европейските закони.....глей ги ти тарикати

Мутри долни, кога станахте "бизнесмени", кога ви почерня гъ.а? Ликвидирахте индустрията и селското стопанство на България, ограбихте и полезните й изкопаеми. Последното, което остана за крадене, е природата. Природата и Пирин са национално богатство, а не ваше. Долу Цеко от Пирин планина!!!

там е работата , че не само цеко, а целия министерски съвет и половината от бившите политици минали през минитерските постове в бг през последните 10-15 години от т.нар "преход"...Затова крият името на тарикатите скрити зад офшорката Юлиен...Такава корупци и в Африка не са виждали

Това е реалността - спират се всякакви кариери за добив, големи заводи, лифтове, магистрали, инфраструктура. Остава възможността само да откриваш кол-центрове.

ти харесва, че трябва да спазваш законите или си недоволен, че като феодал някой ти пречи да се разпореждаш необезпокояван с България?

Я, я пак за магистралите дето ги спират? Кой е този мискинин дето точно магистрали иска да спира, я ми го покажи!

Уж беше само една кабинка..сега се намеси цяла инфраструктура. Лейката съвсем оплете конците.

Е, нали протестите бяха платени от швейцарски и френски туроператори. Сега и кол центровете ли се намесиха? Да ви кажа, това всичко е платено от Холивуд. След 10г. ще го филмират и като сложат "Създадено по истински случай" и приходите от филма ще са милиарди. Затова и Ди Каприо се включи в защитата на Пирин. Продажник.

Той и Тръмп не се дава на зелените талибани и изтегли щатите от Парижкото споразумение. Това, че вече всяка година ги удрят по 5 урагана, 2 -3 горски пожара, 4 наводнения а тази година им замръзна водата в тоалетните си е част от зелената конспирация. Няма проблем. Ние Зелените ги ядем за закуска. Отваряха ни се много по морето..ама ядоха дебелия и сега там е чудничко. Вярно, идват разни само да се напият, дрогират и да ни ритат камериерките в главата..ама кво толкова. Бизнес да става. Другото са само талибански глупости за природа и дръвченца..тинтири минтири. Природата била на всички. Природата, е за тоя дето се сети как да я пакетира и да я продаде. Кюфтета трябват на народа, кюфтета. Джена и ракиджос! И преди сме ви газили, и сега пак че ви газимеее!. Мейк уей за големите бизнесмени от ПИБ ръководени от Кипъреца с двете скъсани ризи.

еми имате чудесна възможност тогава за бизнес там при тръмп , идете да копаете за полезни изкопаеми в Йелоустоун парк тогава, сечете там всичко, стройте магистрали, копайте мини, замърсявайте реките...

си чувал думата "ирония"? Прочети пак какво е написано.

не видях сред тия плачещи бизнесмени, някоя с бизнес "еко земеделие"...що така!? защо органик храните са най-скъпи по-цял свят, а !?

Олигархия е свързан с държавата бизнес. Реално тези дето ползват концесии са олигарси. Въпроса е защо са точно те? Например защо нямаше конкурс за концесията на Пирин? Трябва ли въобще да има такава? Можеше държавата да се грижи. Бизнесмени се правят олигарси от управляващите. Ресурсите които искат, са на България и народа. Те не са техни. И не е по подразбиране, че трябва да им се дадат. Нищо че се гърмят помежду си за бизнес интереси.

Обикновения човек не може да противодейства на узаконената корупция по друг начин освен с протести. В едни кабинети едни хора сменят съдържанието на едни пликове срещу подписани и подпечатани разрешителни. На тези срещи липсва един много важен субект - народа. Това, че на последния протест ЗА ПИРИН участваха само около 20 000 души не означава, че само на тях им пука за планината. Тези 20 000 човека с главно Ч са най-активната и непримирима част на народа, милионите българи също искат да отидат в планината и да не ги посрещат бетонни чудовища. Господа бизнесмени, помислете какво ще оставите след себе си освен л..а?

интересно тия "бизнесмени" (по-скоро "приватизатори") са ЗА изсичането на горите и замърсяването на реките с техните минно-геоложки бизнеси, транспорт, туризъм и т.н.....а после плачат по телевизията , че въздухът бил с 10 пъти над нормата прах, серен оксид, СО2...Колко заводи в БГ и сега изхвърлят в реките отровите от производството си, колко пъти видяхме по тевизията измряла риба в реките ни, колко пъти е скочил броя на хората с рак и алергии...

Така нареченият "бизнес" са всъщност робовладелците, подлоги на олигарсите, които искат да унищожат българския народ и природа! Да им кажем НЕ! НЯМА да оставим България на грабители като вас!!!

Бизнес тук няма, повечето са мутри и комунисти започнали с раздадени куфарчета. Почти всички са за затвора ако се разровим в миналото им. Те съсипаха хората в страната ни, искат да унищожат и природата която не е тяхна. Единствените които им се противопоставят са зелените.

"Българският бизнес" създава дисбаланса строи се безугледно в цялата срана. Гори се изсичат, а залесяването е нищожно. Дървената мафия управлява всичките ни планини. В атмосферата се изхвърлят отпадни вещества, които замърсяват атмосферата но не се контролиат от законитени. Нивите буквално се заливат с възможно най-вредните пестициди, без дори да се конролира количеството. Има още много примери, които превръщат и без това отмиращата ни нация в най-болната в Европа. Бизнесът да вземе да покаже колко пари и къде е вложил в намаляване на вредните си излъчвания в атмосферата, почвата и водата, и чак тогава да ми прави подобни малоумни изявления!

Родните робовладелци се възмущават. Немали пари да ходят на Малдивите или за нов мерцедес. А пари да плащат заплати нямат. Какъв е зеления рекет в Генерал Тошево. Та нали ще отровят Добруджа, чийто хляб ядем всички. И инициативата е на местни хора, не на еколози. Само тук се вижда че лъжат. Само че не са на селски пазарлък с себеподобните им простеещи. Има си правила и те са за всички. На робовладелците не им харесва, че някой се опитва да ги накара да спазват правила. те са свикнали да крадне, да прави каквото си иска и никой да не им търси сметка. Редно е да се освестят, че времето на мутренските времена е поприключило. И трябва да спазват правилата като всички нас. И да си носят отговорност за делата. Как пък не се сетиха да потърсят сметка на Юлен, че е изрязала неправомерно 650 дка гори и ги ползва извън концесията, без да плащат нищо за това. Та тези по този казус да се изкажат? Не. да се научат да спазват закона.

летния туризъм трябваше да си го спестите. Видя се на какво превърнаха инвеститорите мястото за летен туризъм - Черноморието. Както и да не забравяме как там се разпределяха пазарните ниши, кои бяха, че и още са "инвеститорите". За да няма неяснота - мръсотия, грозни, отблъскващи бетонни джунгли, липса на санитарна инфраструктура ивсяка нощ материал за криминалната хроника.

"Бизнесът" скача, като разярена грутница вълци срещу всеки, да не би някой да им измъкне плячата.

И що променихте заглавието, където пишеше "бизнесът срещу шепа зелени". Знам защо - защото даже вие осъзнахте, че правилното заглавие е "шепа бизнесмени срещу народа и природата", нали? Ами те и зелените това искат - да се спазват законите, а не да спогазват или да се правят поправки за да се угоди на един или друг бизнес, който бидейки регистриран в офшорни зони очевидно нито е почтен, нито смята да внася данъци в България. Ама то май друг бизнес тук не остана.

"бизнесмени" защо смятат, че могат лично да се облагодетелстват от вековни пририодни ресусри, които не са техни? Уважаеми "бизнесмени" ако не бяха партийните куфари сигурно щяхте да сте обикновени смотаняци.

Джапанката и сие са основните инициатори на заГРОБването и заГРАБването на милата ни родина Хич не е познал екоорганизациите отразяват обективно робовладелниците са майцепродавници Без да смучат суровини ще се изпарят съвсем сигурно

Почти ме убедихте, с изключение на една дума: "Става дума за несъразмерно на важността и броя им влияние на шепа олигарси.

С други думи: "Мутри, обединявайте се!" Видяхме какво натворихте през последните 30 години. Има рекет, но той не е зелен, а мутренски.

За да сме наясно кой-кой е и за какво се бори ,моля господа зелени да поясните кой плати големите пари за протестите срещу шистовия газ .Дoколкото си спомням, само във Варна тогава се вложиха в протестите доста хиляди и то подозирам руски пари. Нека прокуратурата да се самосезира и да извади на светло кой финансира тези наши защитници.Аз съм убеден ,че ако нечии икономически интереси пречат даден проект да се реализира а няма как законово да се спре, пък и не искат да се афишират открито, "подаряват" благородно едни пари на зелените и те ти протести да небето

скъсаха да повтарят разни "енергийни" експерти по телевизиите тогава. После обаче се издигнаха. Един даже е сегашния шеф на КЕВР.

Не спасяват собственият си живот, а някой им бил платил. Лумпен!

Какъв бизнес?! Знаем го бизнеса тук, пари за заплати няма, ама за проститутки, наркотици и лъскави коли има, е къде е природата и в тая схема? Много ясно че ще ви рекитират, като нямате самосъзнание трябва да ви рекитират. Ако не щете идете да си вършите "бизнеса", там където регулации няма.

Зелените човечета са вредни за България. Нона протестите не са само те а и жълто павежните бетер политици

не са изцяло черно-бели. Има и вредни "зелини", както и вредни "инвеститори".

Този така наречен бИзнИс окенза цялото българско черноморие. Сега изка да се изсере и на българските планини. Не са наяде този бизнес бре.

всичко е точно по Черноморието, тълпи интелегентни западни туристи, семейства, забавляващи се младежи, качество на обслужване, ръстове, темпове, рай бе, рай. Ама ги изнудват зелените. И пишат неверни доноси. До поредния екшън в ресторант на някой като Митьо Очите, застрелян общински съветник, отровен от препиване или предозиране турист. За посетилите болници със стомашни или кожни проблеми и ограбени от джебчии не си струва да се споменава дори.

да сподели чия е основната заслуга думата "Бизнес" да е за повечето хора синоним на нещо нечестно, лъжливо, нещо свързано с измама? Жокер - не е комунистическата идеология, която по този начин е целяла охулването на САЩ и негата система. Преди да получи широка гластност вместо "бизнес" са употребявали немското "гешефт".

Зелен рекет - Да да аме НЕ. Гледах интервюто с един от редакторите на бивол. Какъв ти зелен рекет ?какъв ти бизнес у нас ?. Бандити в банките лъжат и будалкат хората за да им обслужват прстъпните схеми. потрес !

Попрочети първо КОЙ е а. Йордановот бивола,на КОЙ е син и КОЙ е брат му в ПИК.....суджук до суджука само,че все червендалест

Докато природозащитниците не покажат, че им пука за природата на места, където няма финансови интереси: всички села, мрасотия, реки, изсичане безпощадно на дървесина и продаване ... ама много са.. То тогава за мен са си просто банда рекетьори, които са хванали байрака и търгуват.

Финансовите интереси са най-големият враг на природата. Природозащитниците са там където трябва. Все едно пожарникарите да доказват, че са пожарникари, по заведенията където се пуши, а не в пожар.

За всичко което изброи, е отговорно правителството и Бойко Борисов и Валери Симеонов. Тяхно задължение е да се справят с проблема. Да не се оправдяват с това, че те не се справят.

Българските мошеници искат да ограбят и последното останало за крадене - българската природа

Бизнесът все още не е купил "правата" над названието България, нито над демокрацията по тези земи.