Нов протест на бизнеса заради тока на 30 септември

От бизнеса продължават да искат оставката на председателя на КЕВР Иван Иванов и планират за 30 септември нов национален протест.

Обратно в новината

Коментари - Нов протест на бизнеса заради тока на 30 септември | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Макар че не съм бизнесмен напълно ги подкепям. Най сетне се усетиха, че трябва да кажат НЕ на тези кръвопийци от американските централи, от фотоволтаиците и другите търтеи, изсмукващи жизнените сили на българската промишленост и българския народ. Комисията на Валери Симеонов само е разровила върха на айсберга, а там кражба след кражба. Стига вече! Бойко иначе се прави на голям мъж, ама като опре до реални действия в полза на България веднага свива перките.

Още през месец юни тази година АТАКА поиска оставката на цялото ръководство на Комисията, заради предстоящото тогава поскъпване на тока. И въпреки обещанията на Иван Иванов поскъпването на електроенергията и този етап е на лице.

"Нов протест на бизнеса заради тока " Абе кого наричате "бизнеса"бе, тези криминални мутанти заграбили (всички знаем как),националния ресурс на България!? Безочие и наглост!

С колко да си намалим "печалбата" и с колко да ти увеличим заплатата? С с малко? Няма да си доволен! С много? Изхвърчаш на улицата, защото фалираме като те издържаме, като ти плащаме осигуровките, за да киснеш след това 6 месеца в кафето и да разказваш, колко си преебан. Поне трай, като нещо не ти е ясно или не си доучил, или си си просто прост!

Колкото е "НА ЗАПАД". Нали все с него сравнявате ЦЕНИТЕ. Има статистика да не я изреждам, намерете си я.

Колкото е "НА ЗАПАД". Нали все с него сравнявате ЦЕНИТЕ. Има статистика да не я изреждам, намерете си я.

Ами фалирай бе? И марш на борсата да се убедиш, че никой няма да те наеме, защото и чеп за зеле не ставаш, камо ли за работодател!

Кирил Домусчиев се изфука с часовник за $ 140 000 Шефът на "Лудогорец" се кичи с часовник на Richard Mille От link

Бизнеса от агенти на ДС/КГБ ли е представен? И кой ги назначи за говорители тези агенти на Москва?

Ами намалете си процента печалба и увеличете заплатите, какво чскате "бизнесмени"! Нещо не сте в час!

Тези двамата- Велев и Данов- как не им се напълниха гушите??? В колко Директорски борда участвате, другари?Колко милиона годишно получавате? Как не ви е срам да карате работниците си да ви организират стачките, а вие да сте "гости" на събитието? Колко кожи искате още да съдерете от обикновените хорица,които броят стотинките си за сметка на пълните ви джобове? Наскоро "бизнесмените- комунисти капиталистически" започнаха да си правят устата, че вместо да има увеличаване на заплатите, трябвало хората да са настроени за намаляване, за да се компенсирали новите цени на тока!!!!???? Инструкциите,които бяха съчинени от тези "робовладелци" от снимката и разпратени до всички области бяха 1:1 в духа на комунистическата им школовка: "участието на всички работници-задължително, да бъдат с работните си дрехи и да носят знамена и плакати от които да е видно от коя фирма са, да се следи за участието на хората и да се изпрати обратна информация към "централата" за резултатите"!!!! С две думи: "Излезте на протест да защитавате нашите милиони,а ние ще ви ръкопляскаме!Ще ви държим обаче с тия мизерни заплатички,бъдете ни и благодарни,че не сме решили да ви ги намалим още"!!!

Плащат най-ниските заплати, крият данъци, не плащат осигуровки, заобикалят законите, и най-накрая и най-евтиният ток в цяла Европа им идва тъшкън. И тия се наричат бизнесмени. В едни нормални условия, тия и метачи няма да са!

Воиждам нещо положително в цялата работа - самия български т.н. "бизнес" започна да се самоизяжда по между си. Или иначе казано гелосания и компания срещу електроцентралите /с родни и чужди собственици/!? Иначе когато трябва да плащат мизерни подаяния /не заплати/ на работниците си са учудващо единодушни по въпроса....

Централа за производство на електрическа енергия БИОВЕТ, Пещера: Работи от 2006г. От 2009 към настоящия момент реализирани приходи от продажба на електрическа енергия и студен резерв /на база общодостъпни източници на информация/ - около 100 милиона лева. За 2015-2016 с Решение на КЕВР Ц -25 от 30.06.2015 г. централата ще получава ПРЕФЕРЕНЦИАЛНА цена 123,75 лв./MWh. Видно от решението на КЕВР цената е определана на база приходите за съответния период в размер на 15 925 000 лв. и очаквано производство в обем 64 370 MWh. Приходите на тази централа се покриват чрез така наречената добавка задължение към обществото /която до сега плащаха единствено потребителите домакинства, а с новите изменение в Закона за енергетиката ще трябва да плаща и самия завод към който е построена тази централа/, тъй като това е така наречената кафява енергия от високоефективно производство на електрическа и топлинна енергия и е задължителна за изкупуване. Приложени документи: - справка за търгове на ЕСО за студен резерв, видно от която централата е получила приход над 1 милион лева само за 2015г. без да произвежда каквато и да било енергия енергия. - Справка издадени сертификати за произведената от централата електрическа енергия

Не съм чул Мерцедес, Круп, БМВ, Манес Ман да протестират за цената на тока. А в германия тя е два пъти по висока.

чувал защото си ограничено момче.

Господа р0ботодатели, с тези социални помощи, а не ЗАПЛАТИ, в следващите 5 - 10 години не с ток, ами със свещ ще търсите работници и специалисти. Ние се пенсионирахме, децата ни пък ни подпомагат като мигранти и емигранти, за да живеем бедно, но не и мизерно, старостта си. На Вас сега тока е пред очите ви, но си знаете и вашата си политика, на МИЗЕРИЯ на работещите за да можете да благоденствате. И това е така, защото сте били номенклатура на БКП и ДКМС преди 26 години. /президент, министър председател, председател на Народното събрание/

да се побара.

Е, като не го бърка нашия бизнес цената на бензина, да протестират за тока.