”Сериозни последици” за ключови руско-турски проекти

Икономическите и търговски отношения между Русия и Турция могат да пострадат, след като турските ВВС свалиха руски бомбардировач.

Обратно в новината

Коментари - ”Сериозни последици” за ключови руско-турски проекти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КАТО ЧЕТА КАКВО ПИШЕТЕ СЕ СРАМУВАМ, ЧЕ СЪМ ЧОВЕК. В ТОЗИ САЙТ ПИШАТ САМО ХОРА КОИТО ОТДАВНА СА НАПУСНАЛИ СВЕТА В КОЙТО СМЕ РОДЕНИ И СА СЕ ПРОДАЛИ НА САТАНАТА.-ВСИЧКО КОЕТО ДИША И МИСЛИ ИМ Е ПРЕЧКА. ЖАЛКО! ЖАЛКО !!!ПОЗОР!!!! ХОРА СЪВЗЕМЕТЕ СЕ И СЛЕЗТЕ НА ЗЕМЯТА.

Путин нападна Украйна,взе Крим,Осетия....навлезе в Сирия и все се подсмиваше все +,но започва така е в Живота и изваждане -самолет 230 руси,този С24 и усмивката се нацупи.Това е живота.Без много плямпане,Русия е в ик.колапс и това ще се види сторо и от не виждащите....

"Всяко чудо за три дни"!!! Мноогууу пари се въртят между тях и ще се разберат. Нямат изгода от друг сценариЙ. На руснаците ще им мине, ще бъдат "компенсирани", а на Ердоганя - простено!

На Мечо му извадиха зъбче! А той глупакът отвори устата си нацяло , та сега е ред на долното чене!:)))

Дори и косъм не успяха да отскубнат талибаните! Русия изравни със земята МНОГО бази, комуникации, петролни находища и т.н. за няколко месеца САМО! Удар в гърба, самоубийци които се самовзривяват - това са тези ПОДЛЕЦИ - "ислямски бойци"..

го ощипаха по г.за. Сега ще видим какво ще стане с мераклията.

"Руският външен министър Сергей Лавров предупреди руснаците да не посещават Турция и каза, ..." ---------- Смешници - в България не ходете, в Турция не ходете, в Египет не ходете. Ходете си тогава в северния ледовит океан. Жалка комунистическа страна!

Путлер сам си налага санкци..ха..ха Няма да ходят руснаци в Египет-и в Москва има мумия! Няма да ходят на море в Турция-имат море в Крим..ха..ха жужето се е побъркаро..ха.ха

В интерес свят живеем. Всички са фашисти и агресори, а само Рассия, обкържена от всякъде е бяла и добра. Как пък няма едни на нейна страна - всички са й врагове???

Е как да има, като янките са сложили юзди на всички управници по света и им диктуват какво да правят и говорят? Какво по очевадно доказателство от подлогите начело на нашата държава?

Това е още по-интересен факт :)

Юзди се сллагат само на обуздан кон. На дивия е опасно. Но янките са яки каубои и обуздават всякакви коне. Като се почне с индианските и се приключи с българските. Само че тук сбъркаха много. Българите, още от времето на римската империя насам, сме провалили всяка империя. И Римската, и византийската, и турската, и съветската. И тая, краварската ще я катурнем -колко му е?!

Руснаците вече не наричат ИГИЛ, а ТИГИЛ, понеже Турция плаща за Халифат. Господа наши сънародници турци, искате Халифат, така ли?

С риск да бъда обвинен в прекалено търсене на конспирации ще изкажа подозрение в поредна американска мръсотийка срещу Русия. Иска ли САЩ да се провали Южен поток дори и като вариант Турски поток? Иска. Иска ли да попречи на Русия да изгради 4-те реактора в Турция и да спечели 22 млрда? Иска. Иска ли да не се допуска каквото и да е сближаване на най-близкия си съюзник - Турция с най-големия си противник - Русия? Иска и още как. Трудно ли е САЩ да изманипулира турците с невярна информация за нарушение на границите им за да предизвика обтягане на отношенията им с руснаците? Няма никакъв проблем. Да си спомним как навързаха Али Агджа със Сергей Антонов и настроиха Италия и всички католици срещу България. Не беше ли същия похват със сваления от киевчани малайски самолет и опитът да го припишат на руснаците? Не се ли опитаха да изкарат виновни руснаците когато падна самолета на Качински за да разпалят омразата на поляците? Не е ли изцяло американска заслугата за арабско-негърското нашествие в Европа и огромните последици, които очакват тепърва последната?

Панчо,ти да не си в Мексико?Голям конспиратор си бил и трябва лично др. путин да те покани на Люблянка...такъв анализатор,такъв гениален мислител може ли да бъде оставен да храчи по един жълт сайт:))))

Има риск единствено да бъдеш обвинен в неграмотност и следване на опорни точки.

Но казва истината.

За света ще е отлично, ако Империята на Злото загуби пазар на горива като Турция.

От теб научих, че САЩ имат пазар на горива в Турция. Или тези от ИДИЛ минават през САЩ ли? А не директно, а?

А сега да видим кой е куражлия да лети с Тюркиш Еърлайнз?

Всеки нормален, уважаващ себеси самоубиец ще предпочете : Aeroflot !!!! Вежте за билети, промоции и информация на сайта на : Aeroflot !!!!

Роско Тапетът говореше за руска хибридна война спрямо България. Обаче, като гледам какви платени соросоиди са налазили из този форум, то по-скоро тази дезинформация я води еврейската държава САЩ, чрез платените си канонерки.

И аз това се чудя "дърт,тъп и грозен"....това си е вашият оф клуб а разни навляци х'америкатофили само ви безпокоят и без това тежкото ви пенсионерско битие ....неблагодарно поколение се е пръкнало и не цени завоеванията на комунизма ами все по "убавото" търчи:))))))

ТУРЦИЯ ИМА МОЩНА ИКОНОМИКА ДОКАТО РУСИЯ Е ЧУЧЕЛО НА ГЛИНЕНИ КРАКА.ТЯ СЕ ДЪРЖИ НА ПОВЪРХНОСТТА САМО НА НЕФТА И ГАЗА. РУСИЯ САМО ПЛАШИ. БЕЗ ЧУЖДИ ИНВЕСТИЦИИ ТЯ Е ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО. ЖАЛКА КАРТИНА.

Така мислеше и Хитлер...

Също така Хитлер доказа, че е прав. Руснаците не го спряха нито със сила нито с ум и качества. Спряха го с пушечно месо. Истината е, че Хитлер се издъни там заради логистиката си.

:) Виждам, че много хора са се опитали да защитят Хитлер :) ....Може би ще го предложите и за лалуреат за мир....или светец:) От 14 вейни водени м/у Турция и Русия, 12 са спечелени от Русия, не знам как ще свърши 15 :)

Всичко турско е китайски некачествено и боклук - било инструменти, било дрехи, било някакви пластмасови изделия и т.н. слаба работа. Само сапуните и храните им евтини и си заслужават компромиса...

Рашистите май са решили да се самоубиват... Бас държа, че НИЩО НЯМА ДА ПОСТРАДА! Жужето ако не изнася газ, УМИРА!!! Русия умира... Ама е толкова тъпо, че може пък и да се самоубие... Ще видим...

евреиски помак я млък. Ти нямаш нищо общо с България пиши където искаш глупостите си -нс тук

Що бе селски идиот така мразите евреите като фашистите а на всичко отгоре почти цялата върхушка в русия са все евреи.....явно малките ви селски мозъчета не могат да смелят по-голяма информация и за това само псувате,ругаете и все на сексуална основа ви избива....а май не виждате,че като пикаете си напикавате краката:))))))))

Двама се карат -трети печели. На ход е малка България !!!

Sm3hurk0

Дай идея, как да спечели България ! Харесвам чувството ти за хумор !

Има кой да мисли /ако може/, но има шанс...

Не, аз друго се чудя! След като Турция през цялото време участва в образуването на ИД, защо поне Русия не прекрати отношенията и не наложи икономически санкции на Турция, ами чакаше да бъде свален един самолет? Всички държави, уж борци срещу тероризма, трябва да изолират онези, които оказват логистична и финансова подкрепа на тероризма. Щом не го правят, те лъжат и са съучастници на терористите.

Спира се продукцията на турската CP Standart Gida Sanayi ve Ticaret Anonim Sirkorti за руския пазар.. Футболните клубове от РУСИЯ отменят лагерите си в ТУРЦИЯ един след друг.. Това 60-80 човека да ти напълнят хотелите за две-три седмици. Да ти плащат за ползване на съоръженията и т.н. Руските туристически компании една след друга спират продажбите за Турция. А само си спомнете - когато се срина рублата, ЕРДОГАН ЛЕТЯ В МОСКВА. И ДАДЕ БЕЗПЛАТНИ ТУРСКИ ЧАРТЪРИ ЗА ДА МУ ВОЗЯТ ТУРИСТИ И ДА СИ ПЪЛНИ ХОТЕЛИТЕ.. 4,5 МИЛИОНА НА ГОДИНА С ПРИХОД ОТ 30 МИЛИАРДА ДОЛАРА - само от руските туристи.

Най добре ще бъде путин да загради цялата си граница с бодлива тел и по нея ток да пусне та и пиле да не може да прелети през свещената граница...така ще се решат всички въпроси-няма износ няма внос....каквото си надробят това ще папкат

Язък-пАток няма ,да има,че и юрдека гръмнаха,нечевтивците!...

Аз така като гледам основно Русия разчита да вземе пари от Турция а не обратно. Така че няма вероятност да направят нещо. Ако и турците подкрепят санкции срещу Русия то ще стане съвсем зле. Просто Путин малко се надцени - ама нейсе

Мечката получи смъртоносен шут в задника. Пропадат потоци, ядрени централи, НАТО е враг а съюзници няма и няма да има

Американскио БЛУМБЪРГ ЧЕТИ ЧАДО!! И прогнозите му за ТУРЦИЯ!! Пък после са радвай.. И си виж от ЗОР кви почнаха да ги каканижат МИНИСТЪРЪТ НА ЕНЕРГЕТИКАТА НА ТУРЦИЯ. И министъра им за ПРИЕМАНЕ В ЕС!

Мечката има грамадни запаси, ресурси, партньори и възможности!

Франко ''управляващите'' ни , ако обичаш.

Реалист, напълно те подкрепям, Призовавам и другите учаестници във форума да те подкрепят!

За да сме още по-зависими от северноазиатската кочина, която в преследване на имперски интереси извива икономически ръцете на всички, които имат бизнес с нея, и е скарана с целия свят? НЕ, благодаря! Който милее за колхоза, не милее за България, и съответно мястото му не е тук, а в тайгата!

Язък за пилотчетата, станаха зян при умишлена провокация , като претекст Путин да си влоши отношенята с Турция преди срещата с Ердоган за турски поток, за кйто Путин няма пари, но не иска да се шуми затова. Първо отложи старта на проекта и проектния срок, после намали тръбите, при сегашния почти двоен спад на икономиката е невъзможен, тъй като руснаците се чудят откъде да запушат недостига на средства, камо ли да инвестират, а най-лошото тепърва предстои и инвестиции са немислими.

Ако Бойко е хитър, а без съмнение е такъв, то трябва да използва максимално създалата се ситуация в полза на България. На България ЕК не разреши прокарването на Южен поток, а на Турция и Гърция разреши. И това ако не е двоен стандарт? Сега е моментът Южен поток да премине през България и да получаваме поради това газ със отстъпка в цената и тлъсти транзитни такси. Същото се отнася и до строежа на АЕЦ Белене. Нека я построи който си иска без държавни гаранции, след което ще бъде принуден по икономически причини да продава ток на конкурентни цени, защото в противен случай ще си купуваме ток от този, който ни го продава най-евтино. Господ ни сервира този политически момент и ние не трябва да го изпускаме за да облекчим значително тежкото си икономическо положение.

За да сме още по-зависими от северноазиатската кочина, която в преследване на имперски интереси извива икономически ръцете на всички, които имат бизнес с нея, и е скарана с целия свят? НЕ, благодаря! Който милее за колхоза, не милее за България, и съответно мястото му не е тук, а в тайгата!

Спряха Южен Поток, защото тука другарите взеха едни пари и казаха "ще видим"... пък накрая се оказа, че не пеят в хора...

Е, стана ясно, че това бе краят на провокационните 'облитания' от рашките на границите на НАТО. Вече бият !

омг ти немаш престава ква отрехпка си .

Не, рез*к, това е началото! От тук нататък турските самолети няма да смеят да летят даже и над турско въздушно пространство! Отговорът на Русия ще е страшен! На всичко отгоре, така наречените съюзници на турция до един се отдръпнаха от нея! И си смени името, у теб няма нищо българско, виж арийско може да има, те там са вече с чалми!

руснаците не могат да свалят самолети където им падне, щото ще останат без стратегическа авиация.

Koчу, колхозниците са толкова страшни, че всички им се смеят, както и на комедианти като теб.

Виждайки колко зависима е Турция от Русия, не мога да си представя луди ли са турците, та да извършат нещо толкова самоубийствено за тях самите, сваляйки руския боен самолет. Ако Русия, разчитайки на новите си съюзници от Азия и Южна Америка им наложи санкции, не след дълго Турция ще си върне прозвището "Болния човек", както в края на XIX век, когато е изгубила завладените европейски територии и само благодарение на лошата българска политика е запазила парченцето, заради което претендира да е европейска държава. Допуснаха фатална грешка!

Това предварително е било планирано и подготвено. Очакван е бил само момента.

Да, Турция направи фатална грешка! Но не възниква ли въпросът: Турция сама ли взе решение за действие, с очевидно негативен ефект за собствените и интереси, или Турция просто не устоя на натиска на външния фактор, който притиска цяла Европа / вкл. и нас /, в лицето на управляваните управляващи?!.. И...ако е така, нещата са по-зле за света...

Открива се чудесна възможност да затоплим отношенията с Русия и да го направим с достойнство и защитавайки нашите си интереси. Освен това ние като периферия и в ЕС и НАТО можем да си позволим да изиграем ролята на мост между ЕС и Русия и НАТО и Русия, а защо не и да посредничим при помиряване между Русия и Турция

На фона на човешки трагедии и риск от още по-големи световни такива не бих си правил подобни сметчици.

турция е факт ап държава без общество, както всички останали близкоизчочни държави с изключение на израел - това ги превръща в заплаха защото винаги некой луд може да яхне държавата е на никого не му пука защото ги вълнува само да имат пари и коли, докато не почнат да ги избиват и тогава тръгват да бягат към гяурския сват.

Отявлени екстремисти сред военните кръгове на Турция и "маккенчетата" там организираха и изпълниха тази грандиозна провокация! Тя ще излезе пак най-солено на Западна Европа!!! Самолетът на ръшите може и да е "закачил" малко от границата, ама пък чак толкова голяма подготовка и готовност и неискане на никакво разрешение за стрлеба "на месо" .. всичко е много съмнително!

Проблема е че руснаците са мълчали, като риби. Имало е предупреждение, ама те са се правили на голяма работа, като ония идиот дето се беше самозглушил и не приел предупрежденията от Доналд Кук. Добре, че тогава американците се въздържаха за да не се стигне до ескалация.

Дада, руслия пилот явно е бил със слънчеви очила, щом не е забелязал как "смелчаците" от Доналд Кук го предупреждават с килограми "шоколадов сладолед" със специфично-неприятна миризма, потекъл изпод памперсите им. Историята е зафиксирала и факта, как група от същите "смелчаци от ФАЩ" дружно са написали предупреждение към адмиралите във Фашингтон, че напускат осмърдения от Доналд Кук.

От всички коментатори разбрах, че Турция има милионна армия и ВВС , способни да реагират моментално на всяко навлизане в пространството! Какво геройство-сваляш невъоръжен самолет на Гъза на географията от Анкара!?.. Но по-лошото е убийството на летците !. Турците, поне да бяха снижили и направили заход над парашутите...

Е ,тва никога нема да простят мужиците!!!

Броя не е от значение: Но като го спомена имат и десетки милиони "турски" КЮРДИ , които не харестват ЕРДОГАН........ /А ако Сирия приложи контра мерки и започне да им доставя "модерно" ОРЪЖИЯ? /

САЩ дават оръжие на сирийските кюрди, които могат да го прехвърлят в Турция при особенно желание.

Евросоюз не будет финансировать проект Nord Stream II 24.11.2015 15:53 Строительство газопровода Nord Stream II не лежит в сфере интересов Европейского союза.

Безспорно!!! След като виждаме, как ти си бъркаш в задника сам! Що да не го направят и те?

Турците сигурно вече загряха каква голяма грешка направиха, амааа... късно.

Дали е грешка ?

Да! Виж, за ФАЩ не е.

"Първият пилот на сваления самолет е бил на 36 години, семеен с едно дете. Вторият пилот е бил на 31 години, семеен с две деца."-Такава информация разпространяват путеноидите за руските агресори. Ама мен ме интересуват вдовиците. Хубави ли са и на колко години са?..ха.ха

Всъщност с мъжът ми, сега отиваме на гей парад, а вечерта сме на концерт на Кончита (останалите от НПО-то също ще са там). Ваш Щерев.

Путко, айде -одма! Оди да са радваш в Скобелев парк..колко много гробове има там на руснаци!

Не си добре с главата, със сигурност.

Агресори?! Явно твойто тълкуване на думата е коренно различно от това на 90% от другите...

Българи-юнаци, герои, патриоти, потурнаци - да ръкопляскаме всинца на нашите защитници ...телезвездите Саламончо Пасито и Иво Минджев...!!! Само не разбрах за Майка България ли ги е еня или за ... Булгаристан?

Голям ташак е това !

Кога ще "осветим мамата " на тези предатели -мижитурки?

Това което е известно от медиите: 1. Турция подкрепя сепаратисти в Сирия, наричайки ги умерена опозиция. / т.н. Туркменско малцинство /, понеже не искали АСАД. ( намеса във вътрешните работи на друга държава ) 2. и ЕРДОГАН не го искат КЮРДИТЕ, разликата е че за момента никои не ги въоражава. А какво ще стане ако Сирия започне да въоръжава КЮРДИТЕ в ТУРЦИЯ да свалят ЕРДОГАН?

Някой сериозно ли смята, че Русия ще се откаже от приходите си от газ? Хайде спрете да дрънкате, в момента страната е изправена пред срив и няма как да се откаже от приходите си.

Ти сериозно ли?! Или имаш предвид, че нашата страна е пред срив? :-)

Някой сериозно ли си мисли, че купувачите на руски газ, ще се откажат от него. Зима иде, ей. С дърва в болшинството от случаите - няма как. Пък и този газ не се ползва само за отопление. BASF с какво ще работи, с простестърска пръдня ли?

При информационна война има две основни правила: 1. Никога не вярвай на руснаците. 2. Всяка друга информация подлагай на проверка.

На кого би могло да се вярва в информационна война?

И Американците потвърдиха че самолета е уцелен над Сирия...

И аз никога не вярвам на моя - дали е в гащите!?

По последни данни - не е бил нож, и не е било в гърба ! ;-)

Путин си го търсеше и го получи !!! Сега вече РФ няма да се държи като слон в стъкларски магазин !!! Важно е България да извлече максимални ползи от тази ситуация !!!

И како какви по точно ? Да приемем 3/4 милиона туристи ? Че те ще ни изядат доматите с колците, барабар с турските етикети бе човек.

Има кой да мисли /ако може/...

Ама Мунчо си, верно...

Имаме огромна нужда от русофилски министри и Президент, веднага! Който се намеси сега, той ще спечели, въпроса е ние или Румъния и ако пак се продадем, вече никой никога няма да ни уважава. Просто момента е огромен шанс за спечелване на влияние и е подобен на падането на санкциите срещу Иран - всички се хвърлиха да правят бизнес.

Русофилски министри и Президент не ни трябват, трябват ни прагматични Българи...

Мунчо, след кашата дето забъркаха сегашните, няма как да минем само с прагматици, няма. Ако 5 години някой те е плюл само, няма да се съгласиш току тъй да го приемеш, него или негов представител, трябва си човек, който има отношения с тази страна.

Путки шляпави! Въобще не ни трябва ПРАЗидентство! За целта хората си правят празарник!?

Да, сега е моментът да се възстановят спрените българо-руски енергийни проекти! За съжаление обаче боко тъпо*о и чехъла са на американска каишка.

За 10 години Гоце що не направи големио шлем???

Оти тези около Р.Овч искаха само те да папкат

Това са проекти, които се правят с години особено Южен Поток, който минава през много държави. Бургас-Александруполис, който щеше да бъде построен най-бързо, защото минаваше само през България и Гърция беше спрян първи от боко тъпоо и компания, после дойде Хилъри и в нейно присъствие спряха АЕЦ Белене. Най-накрая дойдоха тримата сенатори и в тяхно присъствие Орешарски обяви, че спира Южен Поток, а боко тъпоо така и не пожела да продължи реализацията на проекта, който сам беше подписал.

Не знам дали българския туризъм може да намаже от безумния турски ход, ние не само че не умеем да се възползваме от чуждите проблеми, но сами си създаваме такива. Обаче много е вероятно Гърция догодина да е препълнена с руснаци, независимо от разликата в цената с Турция.

На мюсулмани и евреи не може да се разчита. При тях няма морал и човешки ценности. Всичко е само пари. Но турците се прецакаха яко под командата на усарите. Само от туризъм колко ще загубят. Вместо да се цивилизова турция се връща пак в13 век...

Усарите нямат нищо общо в случая. Това си и самостоятелно турско действие. Усарите единствено дават по-голяма сигурност и самоувереност на Турция.

турция подкрепя терористите от 70 години , нищо ново под луната с звезда

Дано руснаците се върнат към тръбите през България под немски контрол и гаранции- така ще е най- добре. ЕС е много по- точния партньор и турците просто не са сериозна държава

Сега, с отпадането на турската Ривиера, на рашките им остана за курорт сал крадения Крим, с романтичните си вечери на тъмно (свещите са кът и вървят с надценка :-)))

не злорадствай, че на кой сгъва чаршафите леля ти във Варна, а ?

Не може да се очаква от един простестър - шерп в НПО, с мизерните му доходи, отпускани от скъперници като Минчев, Инджев и прочие лапачи на петцифрени суми от АзБ и ОО, да е ходил в куротите на Тайланд, Виетнам, Малдивите и т.н и да е виждал там големия брой руски туристи, но пък може да се напъне да почете, информация в Мрежата - колкото щеш. Ама то трябва и ум за тази работа. :)))

Не забравяй, че в Гърция има хиляди километри неизползвани плажове. Освен всичко друго, в Гърция добре помнят кой през 1828 г. води една война с Османската империя и кой сключи след нея един договор, с който стана възможно създаването на гръцка държава.

Владимир Сидерович вече дали ще си говори с Ердоган?

Рубладжиите пак видяха възможност да квичат в полза на руските интереси..България няма нужда от втора атомна бомба и то за милиарди, а ако кагебейците искат поток, да идват да си го правят с техни пари и при изгодни ЗА БЪЛГАРИЯ, не за Гоце и Овч, условия...Боко може сега да им изпее ''я елате пиленца при батко''

Тъпо парче си, очевадно е. Или тотално лишено от гордост и самоуважение, щом за жълти стотинки се унижаваш да пишеш подобни дивотии.

Нямало нужда, а? А ако я строеше американската Уестингхаус, тогава имаше нужда? На цена 2 пъти над руската, ние си съхраняваме ядрените отпадъци, и цена на тока двойна. Да ти приличаме на идиотчета? Българските интереси и руските в областта на енергетиката съвпадат.

Ай сиктер, би лъжльо! Уестингхауз не строи, точно защото и нямаме нужда засега. Уестигхауз е собственост на Тошиба и предлага цена като тази на Русия, ако не и по-ниска. Ядрените отпадъци си съхраняваме от 1990 г. В Русия ходат само за преработка и консервация, после ни ги връщат. А от горивото извличат обогатения уран и ни връщат останалото. Така че очевадно си идотче.