Регламентът за личните данни засяга 80% от българския бизнес

„Регламентът за защита на личните данни засяга близо 80% от българските компании и всички библиотеки, училища, болници.

Обратно в новината

Коментари - Регламентът за личните данни засяга 80% от българския бизнес | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никога, ама никога не съм си и помислял, че ЕС може да е толова гнусно нещо. Толкова лицемерно, тъпоумно и двулично. Този регламент на белите якички (в буквалният смисъл) е поредното много ярко доказателство.

Ева Майдел, това манекенката Ева Паунова ли е!

Още едно велико решение, което ще бъде забравено до обяд. Не това е проблемът на българския народ. Но ЕС по-добре знаят, те са по-богати, значи по-умни !

Бизнеса ще трябва да плати още едни пари на наши фирми за да се сертифицира. Те ни влизат в компютрите, следят ни телефоните, знаят и майчиното ни мляко защита на лични данни !!и какъв е регламента, каво точно трябва да направим???Никой не казва една мъглявина!!!

Мъглявина 86 страници ситен шрифт. Всяка втора дума е чуждица с неясно съдържание. Абе европейска му работа.

Еврокомисар - Мария Габриел, Евродепутат - Ева Майдел. Мъже ли няма в България или жени в Брюксел?

Българи няма българи защото всички са мутри и мутреси дето са се настанили на властващи сладки прескъпо платени позиции:((((

Щом т.нар. бизнес е доволен, значи сме прецакани всички ние! Останалото е ала-бала...

То май 2018 е съвсем скоро. От евро парламента снесоха поредното недоносче, което никой не знае какво точно е, но според което могат да те опраскат с 4% от годишния оборот или 20 милиона евра. Никой от тези хрантутници не може да каже ясно и точно какво трябва да направи бизнеса, за да не бъде наказан. Има разни мъгляви изисквания, няма сертификационен орган, няма начин да се защитиш. КЗЛД отдавна трябваше да излезе със станивище и да сертифицира подобни структури в България. Но познайте къде сме ние.

Какво точно да сертифицира, след като това е Регламент и фирмите ще са длъжни да го спазват. Няма как една и съща комисия да е акредитиращ орган и сертифициращо тяло едновременно, а друг субект в регламента не е предвиден. Дори и някой да измисли врътка, за да прибира парите на фирмите и за сертификати, и сто сертификата да са ти издадени, като дойде контролен орган и констатира несъответствие - гориш. А пък те ако дойдат, значи някой ги е пратил да те бомбят. И няма да ти простят.

и да не забравяме, че този орган ще се само финансира. Няма държавен бюджет а всичко ще идва от глоби. Смятайте!

Какво опазване на лични данни, какви, пет лева, бе? Имам фирма. Всеки, който чукне идентификационния и номер в търговския регистър ще научи и майчиното ми мляко. Как си го представяте този, дето ще държи цялата информация - агент на ДС и партиен секретар в едно, ли? Коя партия на власт ще издържи на изкушението да набута във фирмите на тази длъжност верни свои "другари"? Дрън-дрън регламет. Ясла за безброй синекури в институциите и паразитни служби във фирмите.

2018 ЧУКА НА ВРАТАТА! Нищо не знаем за тези нови правила. Пак ще се окажем в небрано лозе! Аман не минава година да не ни усложнят бизнеса, само за частните болници е гарантирано източването на касата. Разберете хора частните болници редовно предлагат да те запишат по по-скъпа пътека и да ти напишат манипулации които не са ти направили. Направете нещо!!!!!

Поредният идиотизъм на Брюкселските гейове,приет с възторг от герберастите.

Защитата на личните данни и правото ти да ги контролираш, вместо навсякъде да ти искат копие от лична карта, не е идиотизъм.

Не е идиотизъм , а право на отговорника по сигурността да оперира/разполага/защитава с тях, чрез утвърдени нормативно процедури, софтуер, компании за софтуерна сигурност и т.н. алабализми.

Тези регулации няма да отменят изискването да си показваш личната карта и да си даваш данните от нея. Само ще ти оскъпи стоките и услугите, които ползваш. Накрая сметката я плащат винаги работещите бедни (тези, които плащат за стоки и услуги).

Поредното тъпо одупване пред европейски норми, наложени от вече бившия президент обонго, които ще разорят и това, което е останало от икономиката и ще оскъпят прекомерно всичко което се продава. Е не всичко, работната ръка ще си остане евтина.

Готово! Вече се изравнихме с Европа! Хвала на такива управляващи ни! Оправиха всичко, само личните данни не - но сега, сега вече сме супер! Браво!

как всички евродепутатки от ГЕРБ се сдобиха с чуждестранни фамилии. затова ли отиват там за да се уредят живота по европейски?, а уж са българки.

Вижте, трябва да се осигури свободен достъп до съдебното и здравното досие на всеки един работник. Все пак имаме право да знаем дали за нас работи престъпник или някой, който през ден ще ползва болнични - те това няма да го кажат на интервюто. Полезно е също да знаем и в какви социални мрежи участва, с какъв псевдоним и по възможност също и скритата информация в интерес на лоялността към фирмата

И ние искаме всякакви данни за работодателя ни за да знаем до колко се е ошлайфал в лъжите и манипулациите преди да се хванем при него..