Ранна сутрешна среща и компромис за новия пенсионен модел

Нямаме претенции, че пенсионната реформа започва и свършва с нас. Много преди нас са работили по нея, но проблемите са замитани и отлагани във времето.

Обратно в новината

Коментари - Ранна сутрешна среща и компромис за новия пенсионен модел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разбирам миньор да се пенсионира на 55. Ама не разбирам защо някой, който е работил цял живот зад бюро, да се пенсионира отново на 55. Някой разбира ли, може ли да обясни?

Няма скоро да има българско правителство, което да посегне на силовите минстерства. Разберете го. Те са единственото, което ги пази от "народната любов". Те си пазят гърба по този начин. Дори напротив, ще доят от нас все повече и ще глезят тях. Има да се развиваме още много, докато манталитетът ни мигрира от азиатския към европейския

СТИГА С ТАЗИ РЕФОРМА!НЕ МОЖЕ ЧОВЕК НА 65Г.ДА СЕ КАТЕРИ ПО СКЕЛИ,ПО СТЪЛБОВЕ С В.Н.,ДА УЧИ КЕЛЕШИ,ДА ПРАВИ ОПЕРАЦИИ И ПР.А ТУМБАНЧОВЦИ В МВР,МНО, МИНИСТЕРСТВА ДА СТОЯТ И СПЯТ ПО БЮРАТА И ТЕ ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТ НА ТАЗИ ВЪЗРАСТ, КАТО НЯКОИ ПОЛУЧАВА И ЗАПЛАТИ!

Стига бе управляващи, уморихте ни! Или понеже не сме измрели физически всички , правите всичко това да се случи по-бързо! А вие вечни ли ще сте, с пари ли ще ви облепят за оня свят? Пфу!

За да се отпуска индивидуална пенсия- инвалидна, за какъвто й размер да става въпрос, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да участва и специалист от НОИ. Стига сме плащали пенсии на здрави хора!

Не знам каква е целта на измислените от вас нови условия за пенсиониране. Но според мен не спестявате нищо на държавата. Защото всеки пенсионер, който остане да работи получава пенсия и заплата и всички останали привилегии, които работодателят му предоставя. А има толкова много млади специалисти, семейни при това, които не могат от пенсионерите да се реализират и да изхранват семействата си. Но винаги е било така - едни умират от преяждане, други от глад. Защо не се сложи някакво ограничение - например да се получава по-малък размер на пенсия докато лицето работи, или по-малък размер трудово възнаграждение.

като сте стигнали до споразумение, обявете подробно какво ни очаква, щото това плавно нарастване ...може да се окаже безкрайно. Жалко за всички ни

Реформа ще има само когато пенсионирането стане единствено отговорност на работника. И пенсията зависи от направените суми по личната пенсионна сметка. Ще е нужно само да има възраст, след която можеш да почваш да консумираш собствения си фонд. Но това са мечти. Отговорност на нацията е да се издържат сегашните пенсионери, защото каквото влезе моментално излиза.

До тук добре но кога ще вземат решение техните вноски за пенсия и тези на държавните служители да се плащат от самите тях. Тогава ще има пари в НОИ и истинска реформа.

Сборище на крадци и други криминални престъпници рецидивисти.

Музо, възпей оня гибелен гняв на Ахила Пелеев, който донесе безбройни беди на войските ахейски...

Тези които издържат цялата пенсионна система са третата категория труд. Отново те са натоварени да работят повече, да плащат повече и да умрат по-бързо. Да но има край. След 10 години пенсионерите полицаи ще са повече от работещите трета категория труд.

Чираков, Чираков, ПАК "дрън-дрън"! Утре ще ви осъдят ПАК и ПАК ще мигаш, като мишка в трици, ама ти май само това умееш? Нали, ако не се случеше "рИформата", щеше да си ходиш, В НОВАТА ПАРТИЯ? Или те още не са я създали и трябва да изчакаш "малко"...

Само свободния избор къде и кога да се осигурявам е истинската реформа , когато може работника да си внася осигуровки и в чужбина по избор реформата ще станала !

А кой ти пречи да внасяш в чужбина?За пенсионно самоосигуряване 100 евро в Германия.Действай!

Бойко борисов и Ивайло Калфин са само двама от 780 000 бюджетни служители на които целия български народ плаща вноската за пенсия и здраве от 7,8 %.Държавата подарява на тези служители и държавна администрация , солидарно както и на всички кръдци, проститутки , измамници, наркотрафиканти и обикновенни цигански престъпници с доходи но се пряват на безсилни че немогат да ги накарат да си плащат.Решението за всички 1 400 000 хора без осигуровки е да им се отнеме валидността на документа за шофьорска книжка и да не получанват услуги то държавата без валиден национален осигурителен доход.Всяка година бюджета подарява на държавната администрация която струва 3 милиарда и 800 милиона лева за заплати им подарява около 400 000 000 милиона които могат да се раздадат за десеторни добавки за коледа и велигден.С тези измекяри начело на държавата не очаквайте друго освен големи катаклизми и смаоизяждане в държавното общество на България.

Като ИТ иженер се осигурявам на пълна заплата. Но държавата умишлено прави така аз да не получа пенсия, защото 65 години жив програмист няма! Това е чист геноцид! В същото време МВР служители, на които отново ние плащаме осигуровките ще се пенсионират рамо и ще стават адвокати, както е практиката. Това какво е?

Ето, че ИМА такава държава.

Къде е проблема с подължителността на живота на IT специалистите,моля те поясни.

Бърнаут се нарича. Преждевременно изчерпване на капацитета. Настъпване на необратими процеси. Работа в динамична среда. Някои специалисти нямат почивна нощ. Може в 3 часа сутринта да те вдигнат да оправяш сървър. Говоря ти от пряко наблюдение. След 35 годишна възраст си долу. Тогава ти остават само клещите. Очи, главоболие, застой пред компютъра, обездвижване - все готини болести.

Накратко: Работите до гроб, плащайки все по-високи осигуровки, за да издържате армия от цигани..... Това е същността на толкова обсъжданата "пенсионна реформа". А ако някой все пак доживее да види пенсия, тя ще е такава, че по-добре да е умрял преди това....

Да, защото си съгласен.

Избери Атака.заплата 1000 лева и 500 лева пенсия.Това е сериозно и всички трябва да го проумнеят.Само те защитават поговорката който не работи не трябва да яде.

Проблемите около песионната реформа не са "замитани". Проблемите ги създавате вие като прогонвате хората от страната, със ширеща се корупция и липса на ясни еднакви за всички правила. Никаква пенсионна реформа не може да помогне в подобна тотално корумпирана среда. Активното население ще намалява все по-бързо. С каква ли супервисока производителност на труда ще се компенсира това. Освен да започнете да продавате хай-тек на Япония, Китай, САЩ....

От цялата реформа се разбра, че се увеличава възрастта за пенсионира за всички, вдигат се осигуровките и който се пенсионира от категориите няма право да работи - до тук отстъпките са в ущърб на работещите. Работодатели са доволни защото нищо не са отстъпили. Синдикатите ще вдигат с 40% пенсиите, реалното увеличение ще бъде от намаленият брой пенсионери и по-малкият срок за тяхното плащане.

Ако ГЕРБ работеше в услуга на хората, нямаше да се договаря с работодателите. Емиграция!

Всичко си е по старому.Мутрата обикаля БГ-ТО, реже си лентичките, ползва ВВС за такси, плещи простотии, пак ходи на екскурзия в Катар, пак сутрин едно, на обяд, друго, вечер трето....Пак си го изберете, тъпанари....

Пак ще си го изберат, пич ! Българската рая е тип мазохист, брато!

link

Dimi

Реално едно голямо нищо... къде е намаляването на таксите за частните фондове? Къде са мерките, които реално ще доведат до повишаване на пенсиите на сега работещите... реално от тези реформи само ще се взимат едни допълнителни пари, които ще се наливат в бездънната каца НОИ, че ще ги наливаме и по-дълго - до 65 годишна възраст...

основните думички са последните три на статията: "на по-късен етап". Това, което трябваше минимално да увеличи парите по партидите, т.е. намаляване на таксите на пенсионно-осигурителните дружества, няма да се случи. Обикновения човек пак е прецакан.

АКО ОЩЕ ВЕДНЪЖ ТРЪГНЕШ ДА ПРОДАВАШ МАЙЧИНИ И РОДНИНСКИ ИМОТИ СИ ОТИВАЙ В ЛУДНИЦАТА еднократно да се представиш добре ти не си на власт - имаш общински имоти сложи мирела да ги разпродаде няма да съм ти модел на неуспешен чиновник

Ранна сутрешна среща и компромис за новия пенсионен модел Пенсионният ни модел е един от 25 г. насам, и той пригоден за "катастрофирала" икономически и социална държава, която с бързи крачки върви към изчезване.

За всички до тук,а до кога един господ знае.Четвърт век реформи и едно голямо нищо във всяка една сфера!Извинявам се ама всички управлявали до тук или не сте некадърни или не искате!Колкото до българския народ като цяло,живеем така защото така ни харесва.Каквото сме поискали сме си го получили е разбира се има и изключения.Това е истината гола драги ми Смехурко!!!

КАК ГО КАЗА: "но проблемите са замитани и отлагани във времето, защи и аз да не го направя..." Таските които събират Частните Пенсионни Фондове - остават най-високите в ЕС. Гаранциите за защита на частните пенсии, ги няма записани никъде!!

вижте го тиквата разбира от всичко,сега ще прави пенс. реформа .и в най забутаните страни в африка няма такива смешни министри тиквата пожр. и мутра ,околната среда някаква селянка даскалица я движи,еврофондовете философ габровец,образ. и здравеоп. луди за карлуково и т.н.

дано чумата ги хване всичките !!!

вкой гараж се състоя тази среща? а и защо не закрият този парламент като всичко се решава в гаражите?знаете ли какви средства ще се спестят? МИЛИАРДИ!!!

са били недоспали и махмурлии. Така и нищо не измъдриха, а цяла година "реформираха" пенсионната система. Резултатът е НУЛЕВ. Стигнали са до споразумение откъде да вземат повече пари - от увеличаването на възрастта.нито дума за промяна във формулата за пенсиониране! За какво стоят онези "три най-хубави години", били миналия век? Кога ще падне "таванът" на пенсиите? Защо не извадят социалните пенсии от НОИ? защо ние да плащаме пенсиите на тези, които не са работили? Оставка за Калфин.

Ранна сутрешна е кция и пенсионерска по лю ция

блажени са вярвастите роби *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Къде са синдикатите? Нима те не знаят как стоят нещата в частния сектор?Защо мълчат за сивия сектор за двойното счетоводство?Къде са техните специалисти да защитят правата на трудещия се народ? Ако не могат и нямат ресурса за това ,защо въобще излизат на политическата сцена ? Ако е само в качеството си на констататори,Благодарим!! От констататори нямаме нужда!!До толкова българина все още има акъл!!

Не знам защо, но логически погледнато мълчат, защото не им изнася.

олигархията управлява. Защо като 10% данък и магистралите са идеални за инвестиции, милионерите растат? Защо не инвестират? Защо реват, че като се вдигне минималната заплата с 20 лв, ПРЕДСТАВЕТЕ си с 20лв, ще настъпи безработица. Значи ще обеднеят ако плащат осигуровки поне на минималната? Представете си какви мошеници са. А дори и ББ знае, че приятелите му не осигуряват на истинските заплати. Защо не искат да се въведе минимално почасово заплащане. Знаят, че веднага пак т.н. работодатели ще започнат да плащат "официално" я за 4 ч, я за нам колко си. Знаят, че държавата това са олигарсите. Точка.

ЗАЩОТО НЯМА И НИКОГА НЕ Е ИМАЛО СИНДИКАТИ, КОИТО ДА ЗАЩИТАВАТ НАЕМНИЯ ТРУД

В България няма синдикати. Има псевдоорганизации, които живеят от членски внос и др. неща и са в услуга на управляващите, независимо от коя партия.

Много моля,да не ''забравите '',С НАРАСТВАНЕТО НА ГОДИНИТЕ ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ ,....ДА ''НАРАСНЕ'' И БРОЯ НА ДуПЕТАТИТЕ ,ОТ 240 на 840 .... ---Мерси!

Това правителство избира да тръгне по най-лесния път. Не стигат парите, значи ще си вземем повече - заеми, данъци, осигуровки. Нормалният път е да се изчистят нещата, които пречат на икономиката да върви. От там няма и приходи! Навремето разказваха един виц как една мутра водела счетоводство - тефтер с две графи "даде ми " и "взех му". Ей такова е и нашето правителство.

Всички пенсионери с пенсии над 500лв.да си стоят в къщи.За младите няма работа ,а дъртите стоят на топлите си местенца и не помръдват.Затова ще емигрират ,а тук ще останат само пенсионерите от първа и втора категория /полицаи и военни/Даже има и в парламента един изкуфял от АБВ който сигурно взема тавана на пенсията и депутатска заплата.брей много ценен дъртак.

СЪГЛАСНА СЪМ С ВАС! ДАВАТ МИ 500 ЛЕВА ПЕНСИЯ И ВЕДНАГА ОСТАВАМ В КЪЩИ И ОСВОБОЖДАВАМ ДЛЪЖНОСТТА ЗА МЛАД ЧОВЕК.НА 53 ГОДИНИ СЪМ- ДО КОГА ЩЕ РАБОТЯ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ ДО ГРОБ- ЧЕ ПО ЛЕСНО БЕЗ ПЕНСИЯ

да, до гроб

Усещам възрастова дискриминация. Може би просто да ги автанизираме пенсионерите. Работя в частния сектор. Докато работодателя ме държи на работа(със заплата три пъти по-голяма от тази на евентуален млад мой заместник), значи ставам. За това - по едно минусче на тези, които мислят, че единствено възръстта е критерий за право са труд. Иначе - бъдете здрави! Другото се постига с желание и труд.

промяна във формулата за изчисляване. Оле боже- каква промяна какво нещо- стига с тия формули- ФОРМУЛАТА Е СЛЕДНАТА-ЗА ВСЯКА ГОДИНА ТРУДОВ СТАЖ- 15 ЛЕВА . ЯВНО СЪМ СИ СЛОЖИЛА РОЗОВИТЕ ОЧИЛА. АМИ АЗ СЕГА ИМАМ 35 ГОДИНИ Х 15 ЛЕВА = 525 лева ПЕНСИЯ- ХА ДАНО НО НАДАЛИ!!!!!

Бока! А викáхте ли: "ЧАЛАМБА-А-А!", мен? Викáхте ли "Чаламба!"?

Не можеш да правиш измислени реформи без да се унищожи сивия сектор и двойното счетоводство.Стига вече сте говорили глупости че замирисахте!Луди ли сте или се правите на такива!!!!

Пари и само пари Ви трябва., Къде е икономиката, къде е селското стопанство? Защо в България земята пустее? Защо всичко съсипахте? А хората които градяха България и строяха сега мизеруват с 150 - 300 лева пенсия. Това ли Ви е благодарноста? До кога?

Стига си 9-то септемврийствал другарю. Никой нищо не е съсипал. Твоята партия сдаде караула доброволно на 10 ноември. От нея търси отговорност.

zivvo@abv.bg

Партията сдаде,ама елитът й не е. И той сега е разпределен по целия политически и икономически ландшафт. А тия,дето не сте разбрали,се водите по парчетата плат,дето ви ги показват- червени,сини, лилави. И им викат партии.

ДА ПЛАЩАТ И ДЕПУТАТИТЕ ЗА ДА ИМА ПАРИ

Аз пустеещи земи не съм видял скоро - аре да не говорим наизус.

Ченгежииска държава бяхме и такава оставаме. Девиза ни трябва да бъде : Всичко в името на ченгето.

Промените, свързани с намаляването на таксите от частните фондове и допълнителни гаранции, че средствата в тях ще се управляват по-прозрачно, също ще бъдат приети на по-късен етап. - ЗАМИТАНЕ, ОТЛАГАНЕ И КАК ГО КАЗА......?

оТ кочината ,и кравефермата! Изберете пак, ---240 свиние и говеда.

ДА ВИ ГО НАЧУ..М!

Оправете безработицата!! Хора с няколко висши не могат да пробият от шуробаджанаци, господин министър на труда!! Господин министър на ТРУДА И НЕ САМО на Социалната политика!!!

От гербаджии тези, които се разписват на борсата не могат да се вредят.

Къде не могат да пробият, за държавна службица или в частния сектор? Някой да не ти е длъжен да ти намира работа.

Очевидно от коментара ти си хванат от гората, дано си жена, за да ти е опростено. Гледай си турския сериал и не се меси в държавни неща.

' Можехме да отидем до Разград с камили, коне и дори пеш ' - тъй рече др. Борисов . Добро утро, др. Борисов ! Аз откога ви казвам да си направите римски пътища и да се движите с римски колесници, за да се изживеете като римски императори, но кой ме чува ...

ТОЗИ ХОДИ ДО КАТАР И ЗАГОВОРИ ЗА КАМИЛИ- А ФЕРЕДЖЕТА НЯМА ЛИ ДА НИ ТУРИ

Вчера се изнесе статистика, че на ден 200 човека напускат страната. Някой може ли да каже, като говорят в нам коя си година пенсията ще стане 40% от заплатата ти, по коя формула се изчислява? Какво ще е съотношението между работещи и пенсионери? Вероятно ще е в полза на работещите. Сегашните пенсионери ще са измрели, малко от работещите сега ще доживяват пенсионна възраст. Също по статистика средната продължителност на живота при циганите е ниска. Сигурно са сметнали по средната продължителност на хуните-бежанци? Сметнали ли са и на колко циганки и джихадистки по това време трябва да се плащат и детски? Мъгла.

НЕ

Младите не работели? Ами как да работят 40г.в частния бизнес като знаят,че са осигурени на минималната работна заплата за страната.И де юре след тези 40г.ще получат социална пенсия върху 15г.стаж.Логично е всеки да си прави сметката.

На 100% всички да си заплащат осигуровките. Годините за военни и МВР са ниски. Инвалидните пенсии много от тях ментета.