България пак влезе в черен списък за корупцията

България за пореден път е критикувана за корупция в доклад на неправителствената организация "Трансперънси интернешънъл". Почти 80% от българите смятат, че корупцията е част от икономическия живот в страната им.

Обратно в новината

Коментари - България пак влезе в черен списък за корупцията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така-ааа ... Та значи Вие оставяте на мен-сиромаха (Че и на Вас/вас! А и на Всички Българ(к)и!!) да правя вьiборь между подмазвач и драскач?! И таз добра! ...Я се поогледайте -- и в начина на поднасяне на новините тук, и в коментарите, .. пък и в метрото в Столицата, и в тролеите в Габрово, и в мъглата в Русе, и по стъргалото в Морската-Ни Столица ... Ама Гледайте непредубедено !

За съжаление , това е истина и то с по-голяма сила се налага корупцията, навсякъде от управляващи, съд, болници до малкото кметство!Ужаса е пълен!!!!!

Корупция, кражби, девалвация на морални ценности, повсеместни измами - от Женския пазар до последния чиновник- безсмисленно съществуване, несигурност - това е визитната картичка на правителството на ГЕРБ. Най-некомпетентното в историята на България. Най-реакционното, марионетно, безлично, безидейно, сиво и блудкаво като преварена каша. Поощряващо с всички сили корупцията и изсмукването на последните ни ктотинки в името на нов мандат от още 4 безплодни години. Страната запада, проваля се тотално, отида се към социален взрив с невиждана досега сила. Задава се фашизъм и хунта.

Честито на герберите и на всички българи!

Аз се борих против корупцията в БТК (Виваком) и познайте какво - след като си отворих устата 2-3 пъти и ме изпратиха на борсата :- ) Пиша това за да предпазя някой мераклия - борец срещу корупцията. Ако не си мълчите и траете няма значение колко знаете и можете, идвате при мен на борсата.

Отива ти аватарчето. В момента са пуснали един търг за Лом по някакви европейски програми. В техническото задание този, който го е правил, до такава степен се е олял, захласнал и онаглял, че ДИРЕКТНО Е НАПИСАЛ АРТИКУЛНИТЕ НОМЕРА НА ЕДНА ФИРМА, ЗА КОЯТО СЕ ЗНАЕ ЧЕ ЩЕ СПЕЧЕЛИ! Схващаш ли за какво говорим или, гледайки аватарчето ти, май няма да ти е ясно? Търггчето отива на към 10-тина милиона левчета... И - това в последните две-три години е редовна практика! При подставените търгове на комундетата, поглеждайки една спецификация и ставаше ясно на втория час за кого е нагласена. Но новите интелектуалци от герб, поне имат само две гънки - едната да славят Него, а другата - да плюят тези, които не обичат Него, за по-лесно в 50 процента от търговете пишат и артикулни номера! Копираш ги, пействаш ги в Гуглето - и???? ООППАЛАНКАА - ИЗЛИЗАТ ТИ КООРДИНАТИТЕ НА ФИРМАТА, ЗА КОЯТО ТЪРГЪТ Е ПОДГОТВЕН!!! Въпросният търг ми е на десктопа и много бих желал да го споделя с МВР, ДАНС но - вече писах писма наляво-дясно за такива търгове и какво стана? Отложиха ги, изтриха артикулните номера и пак спечелиха същите фирми!

Цъкни ги до ОЛАФ-нема нужда и да го превеждаш.Само спомени кой си,че да не е анонимно.....

pompai

Малко над 200 са общините а там е голяма корупция и след приетия закон за 15-годишна давнос ,ако имат управляващите желание могат да ги проверят по около 15 на година ,но закона май е приет за хвъърляне прах в очите на хората.Гарвън гарвъна око не вади.

У нас командва ГЕРБ-авата клика, съставена в основната си част от прости и необразовани комплексари, целящи за един мандат да забогатеят и да вредят роднините си. Как няма да има корупция?

У нас командват евреите! Те са на всички възлови места в държавата, Тяхна религия е корупцията, не очаквайте да се откажат от нея!

Абе човек, ти идиот ли си, хермафродит или какво? Кви юври, кви чужди ти се привиждат? Тия НЕЩИЦА, дето се творят у нашата държава са чисто наши. Е, там един дето се нарича нещо си, ама е от Банкя да не би да е юдей? Ами "напусналото" го гадже , и тя ли? Айде стига!

Омръзна ми вече над 20 год. наши и чужди навлеци, овластени или зомбирани, безсрамно и безкрайно да се упражняват в гаври с българите и преписване на всякакви грехове. Ай сиктер! Ние не сме измислили кражбите,лъжите и спекулациите. Ама тези дето са ги измислили и векове най-редовно ги прилагат, се мислят богоизбрани, та все други са им грешниците.

Това са причините нещата в България да не се случват-без значение, дали е АЕЦ Белене, дали е магистрала Хемус. Кога ще доживея референдум, в който да ме попитат, дали искам аз или не искам?!?

Как да им обясним на тези тъпаци в ЕС, че това не е корупция, а се нарича шуробаджанащина.

казал един партиен член на ГЕРБ, облажил се в последните 3 години за 3 поколения напред

То и малките деца го знаят, само наш Боко се надява да го потупват по рамото за това, което не е свършил. А той не е свършил Н И Щ О.

Слушам пожарникаря и се чудя дали не живеем в различни държави. В моята България има корупция и некомпетентност в съд, следствие прокуратура, има негодни доказателства по криминални престъпления, има мизерни заплати и висока безработица. В Българията на ББ има перфектно работещи институции, силна и неподкупна полиция, престъпниците влизат в затвора, заплатите са високи, а младите хора имат работа. Мился че след изборите ББ ще става писател-фантаст /ако преди това не бъде избран за цар/

Най- накрая на първо място в ЕС .За корупция, но първо място.Браво!

Какъв черен списък!Ние сме извън всякакви списъци.Живеем в пълен хаос.Начело на държавните институции са хора,които са необразовани,повечето с купени дипломи,неграмотни във всяко отношение.Просто -всичко е точно обратното на това, което трябва да бъде. Халал да ни е ала Тодорживковото управление.

България я очаква "светло" бъдеще. Единственият наследник на нашия министър-председател, по професия, автобиография и връзки, е известният в страната и чужбина БРЕНДО.

Пълни глупости!! Корупцията намаля, защото министерствата си правят свои фирми!!!

шенген няма да има...

ние и в червения списък скоро ще влезнем те ни плашат с някви черни ...

Каква корупция бе, да не би министъра на ВР да има 6 апартамента?!?

Не така:"Каква корупция бе, още малко и ще кажат че министъра на ВР има 6 апартамента?!? " Сори за поправката.....

Най- фрапиращият пример, за който всички мълчат: Министър-председателят ( Бойко Борисов) кара целия си народ, да заплаща скъп ток (и ще се увеличава ), за да изкупува от жена си Цветелина Бориславова десетки пъти по-скъп ток от ВЕИ и двамката заедно са най богатата двойка в Б-я, оправдавайки се че богата Европа ни е заръчала това. Това е ужасяващо скъпи гласоподаватели.

То рушветът е бомбата със закъснител на турското робствоТо е пренесло от Византия мисленето на ориента- на мене като ми е добре,какво да му мисля за общото благо,света ли ще оправям?Отделно, че на снимката е 1 куку;-)

Ха, онзи смешник ще разправя, че - Не бедността ражда корупцията - аз пък се хващам на бас, че ако в Германия например, направят заплатите и пенсиите като в България до 3-4 месеца и там ще има много яка корупция.

Човек, за какви заплати и пенсии говориш? Знаеш ли, че в Англия и Ирландия пенсионерите стачкуват, защото съизмерими със стандарта им и цените, пенсиите им са минимални, колкото и космически да ни се виждат тук. Всички държави се оплакват, всички са в криза, само българите все си мислят, че те са най - зле. Разглезена нация и това си е.

Глупости!! Стачкуват, защото виждат как техните спестявания отиват да хранят наркомани или чужди мизерници с 6-7 деца , като им осигуряват социални жилища, пари и ги освобождават от консумативи!

Хайде направи една проста сметка на съотношението доходи /пенсии/ - разходи /цени/ и ще видиш, че в България е много мизерно.

човек- а ти чуваш ли се - или не... или и ти си поредния чул израза - .. куме иване ... - и търчиш за к.ра да ме хванеш... като споменаваш за стачкуващите пенсионери- това само бедния ти мозък може да роди....(- може да демонстрират- ала стачка- ... освен да не си искат пенсиите горките....) та да те светна - лично чух тук едно изказване на един такъв ..стачкуващ спред теб пенсионер...- казва драгия господин ....: " пенсиите ни стигат наистина за да си платим сметките за наема , тока парното и водата..- предвидено е и за ядене и за дрехи... - но това не е живота- искаме и ние да идеме на кафе , да пиеме по вино или бира.... , на мач или на концерт....""" така , че драги ми разбирачо , които си част от тъпаците на партия - герб - ходи си прокарваи тъпизмите на бате ти боико- тои нали си е плитък- ще ти повярвя - едно към едно за всичко което кажеш- нали човека нито чете нито се интересува от нищо- тои знае всичко- и му стига само прочетената книга- за .. бинету ... боже- кога ще слезнеш - да си събереш вересиите .. , божееее !!!!!

Ама тя някога излизала ли е от списъка?????

При нас и на запис по новините да те пуснат се отговаря, че не е вярно и това е. А иначе корупцията е навсякъде в България, повечето българи са закърмени с корумпирано мляко.

вече е ясно, че според кройтнер беднотията не била повод за корупция. съответно не е необходима борба с бедност, а бесилки за предателите на идиотската идея водеща до самото обедняване. за второто той не може да мисли и още по-малко да коментира, защото не е просто тъп троид по служба, а изруден дроид по убеждение.

Корупцията е най-много в съдебната система. Останалото е дребна работа.

Дребните камъни обръщат каруцата.

Българи и корупция....?!???! Тия още малко ,и ще кажат че Джон Ленън е носил очила и е бил женен за Йоко Оно...!!! Баси гадовете-не ги е срам !

е,боре ,пак се оака!!тия европейци не се лъжат като българите!!

ужасяващата корупция у нас' е обхванала като октопод с пипалата си всички сфери на живота. насажда се от управляващата мутро мафия,една и саща от 2з години. наи голямата вина пада варху не демонтираната престапна правоохранителна садебна система, която самата е генератор на нечувана корупция.

Корупция в България-невъзможно. Питайте БойКо.

Е... сефте!

Депутатите "спасиха" Столичния център за градска мобилност от одит на Сметната палата.Има достатъчно информация за влияние на силови структури върху столичните паркинги, респективно Центъра за градска мобилност, заяви ексвътрешният министър в кабинета "Станишев". Той беше убеден, че това налага да има информация за средствата, които се събират от гражданите, за тяхното целесъобразно използване, за увеличаването на таксите и неговата обоснованост

Че какво да напишат Амнести за страна, в която корупцията почва с премиера й - май забравихме вече онзи разговор с покойния Мишо бирата...

Но и ти забрави че Борисов се обади по поръчение на Първанов.

този път си в грешка- той не бил Първанов да не си държи на думата. иначе и при двамата школата си личи.

Ниимой да бъде, бат Боко и Цвъка са борат с мутрити корумпиранти и другити гадови. Ам, чи нали и те са били мутри, а?Разбират ги тез работи. В БГ - ту всичко е ОК, да си глеат работатъ европейцити.

А има ли, въобще, бивши мутри?

Няма бивши комунисти, няма и бивши мутри !

Така ще е, като сме вързани с Германия :))))

ми то нито гарция нито в испания нито в португалия има корупция само в нас защо сега ги спасяваме тях всички те са такива селяни нещасни ама все балгария виновна да вземе ес тези доклади да си ги наврe там кадето сланце не огрява

Ама България излизала ли е изобщо от този списък? За да влезеш ПАК някъде трябва да си излезнал преди това, а аз не мисля, че някой ни е изкарал от този списък!

бедна дурява,ниски заплати,нород като овце,политици като свине! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Вярно е, и аз се сблъсках с корупцията, за съжаление политици, бизнесмени, журналисти, държавни служители всякакви, медици, юристи, всички са в кюпа. ИМАШЕ И ЧЕСТНИ КАТО МЕН, СЛАВА БОГУ!!! НО ТОВА НЕ ПОПОРЕЧИ НА ВЪПРОСНИТЕ ДА СИ РАЗИГРАЯТ КОНЯ! Радвам се, че отвън ни "оценяват"- малка утеха.

Честността се оценява по офертата. Ти до каква сума я запази честността?

ВЗРИВОВЕТЕ НА ПЕТОЛЪЧКАТА ПОТВЪРЖДАВАТ ОГРОМНАТА КОРУПЦИЯ У НАС. ЗАЩОТО САМО ТАКА СЕ ОБЯСНЯВА СЪХРАНЯВАНЕТО НА БОЕПРИПАСИ ОТ ЧАСТНА ФИРМА.

Партийно - милиционерщина и създадените от тях мутри навсякъде и във всичко. И все на на нас някой ни виновен. Българине никой на никого не е длъжен!!!!!!!!!

И кой създаде мутрите?

Че тя кога е излизала :):):) смешки

Не Европа, ние сме виновни за състоянието си.Овчедушието, и всичко описано в доклада е истина за съжаление.Пак сме първии от зад на пред!Това се очакваше!!!!