Коментари - Бившият шеф на Сметната палата: Погазиха независимостта на най-висшата одитна институция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПП + ДБ = далавера при гарантирана продажба на националния интерес и сигурност! То бива, бива, бива ...... 100 одитори не му достигали понеже ....... нямал пари. Моля??? Сметната палата нямала пари, а председателят си барал оная работа ... и назначил с парите за одити и одитори наши хора на огромни заплати като администрация. Този турбонаглец ако беше в Руската федерация сега нямаше да се обяснява по американските телевизии и станции колко е горд с главата си, а вече щеше да му е отрязана и ... послед ПАК да го питат ЗАЩО?!

Всичко е ОК. Няма нередности. Криптотвърдение. Подобна безочливост, гьонсуратлък в компрес с гордо вдигната глава може да изрече само КРИПТОТОПИДИОТ!

ПП са велики мошеници, а ДП - нещастни нехранимайковци защитаващи номенклатурния избор на Баце за Върховен контрольор. Случайно. АМИН

"Тъга и досада изпълниха прокурорската душа. Ако Nexo имаха ТЕЦ или асансьорен завод всичко щеше да е приключило до сега."

От 1991 година, демек от Христова възраст чекаме да възстановят Сметната палата!!! Получихме 1996 година от Жан Лъжан и co. - Смешна палатка за наши хора. Отбихме номера понеже идваше Приватизацията и Еврото във фонда. И не само. И така ...... до днес. Мижи да те кажем! Такова несъстоятелно недоразумение се има за Върха на държавния КОНТРОЛ?!? Къде му е съдебната функция на Върховната одитна институция на този смешник на смешниците от Смешната палатка?!?

Това е човекът ,които разби навремето държавната финансова инспекция Заплатата на председателя на СП е примамливо нещо. 90% от тази на председателя на НС и бонуси всяко тримесечие и дори и за проведени заседания за приемане на доклади. Присъствие на конгреси в чужбина. Участие в безсмислени европейски и др.международни проекти. Одиторите не са получавали увеличение на РЗ вече 2 години , а администрацията ,която ги обслужва е с по-големи заплати. Последните 3-4 г. рязко напускане на подготвени и добри кадри от одиторския състав. При постъпване на нови хора им се дават по-големи РЗ от на тези,които трябва да ги учат. Има стажант одитори , които си кротат толкова години и не могат да си вземат сертификати за одитори, защото законът се промени и не могат да те освободят след определен период от време, както е по стария закон.На работа в администрацият има пенсионери, които са на близо 70 г. - шефове на дирекции. На работа са и пенсионери одитори ,защото няма желаещи да работят в тая институия. След като изтече мандатът на първия председател на СП, тази институция се занемари и започна сниживане нивото си на професионализъм. Сега стоят и множество доклади, които отлежават неприети от години.........

Абсолютно ... Съгласен! 98% краставица. Неук, от ВИИ "Крал Мас", пък и нагъл пред БНТ ... Рано сутрин. Къде се намираш ти бре, кой те рани бре, какво пише в член Първи от Основния ... Счетоводителю Нйеден? Щял да съди Парламента, а Онзи Нексо - България!?!

Щом толкова скорострелно ГЕРБСПДПС го махнаха без нито един мотив, освен, че му бил изтекъл мандата... ЗНАЧИ СИ Е ВЪРШИЛ РАБОТАТА И Е ПРЕЧЕЛ НА МАФИЯТА!

Много си просД.

Вършел си е работата, ама на майка ти у оная работа! Те така си е вършил. Сега доволна ли си?

И ти ли бе байно, искаш да си независим и недосегаем като главния прокурор. Събирай си багажи и хоп на следващата държавна служба.

Аз пък се чудя що за балък трябва да си,че да си инвестираш парите във виртуални глупости,наречени биткойн,битмъни и т.н. Парите са хартиени и монетни и това никога няма да се промени. Но това е човешката глупост и алчност в най-чист вид. Мисленето,че ей така ще дадеш на някакъв брокер 100 000 и той ще ти ги направи 1 милион чрез криповалути е абсурдна,НО както казах по-горе човешката глупост и алчност граници нямат. За Тренчев и компания спасение няма,щом са ги подгонили ФБР,Мосад и британските МИ-та. Или ще завършат зад решетките като Бърни Мадоф,или ще се водят безследно изчезнали като Ружа Игнатова,но реално ще са ликвидирани от частни килъри или от спецслужбите.

Стига де, то не бе ДФК, Сметна палата, та ти ли си най-уния?

Стига рева, 12 години обслужваше Бойко и ГЕРБ, сега се сети да плачеш? Колко от далаверите по министерствата и магистралите извади на яве ти, за да имаш моралното право да се оплакваш? Скатаваше се като мишка и пишеше удобни за властта доклади, независим не си бил никога. Мандата ти изтече, довиждане.

Формално може и да е прав и ако е ще обжалва в съда уволнението си и тогава пак ще плащаме обезщетения. Другото обаче е общественото мнение на всеки разумен гражданин и то е, че когато и да ги уволнят тези политически контролирани креатури е късно. Нека обясни елементарния факт, как един деклариращ стар Опел и гараж младеж със стремглава кариера в български институции и дори застанал начело на ДАНС за часове се оказва един от най-богатите в държавата 2 години по-късно без нарушения и подавани лъжливи декларации. Каква е тази Сметна палата, която не намира фактологически доказателства за очевадното. Какви законодателни промени този предложи и потърси обществена подкрепа, ако Парламента го саботира при приемането им.

И как е ''прав'' като мандата му отдавна е изтекъл и като назначен от НС е освободен и от там.

Добро доуточнение - значи и формално не е прав при изтекъл мандат.

Този е толкова гьон-сорат, че дори не е могъл да измисли нещо свое, като прощално послание! Ако директорът на НЗОК наистина има основание да си тръгне с годро вдигната глава, то тази милиционерска креатура, едва ли!

Това е решение на Народното събрание. Неговите актове могат да се оспорват пред Констотуционния съд или там както е по закон.

Този човек не работеше зле.Явно е настъпил интересите на някои партии и на техните спонсори и веднага хоп-аут.Сега ще сложат някой послушко и като и той се осере и него ще изпъдят.Така се работи в нашата държава пропита от корупция и където мафията си има държава,министри ,агенции и какво ли не.Щом толкова години не променят плоския данък-всичко е ясно.Който взима повече ,да плаща законно по малко.В никоя друга демокрация това го няма .Абуригени сме ние и такива ще си останем.ТРЯБВА ПОДОХОДЕН ДАНЪК НЕЗАБАВНО.

Не работеше зле!!??? Това, че по време на мандата му държавата се набълбука със заеми, без това да повлияе по никакъв начин на икономиката й? Това, че ББР раздаде един куп неправомерни кредити? Това, че ни спряха фондове, заради корупция? Безобразията по време на ковидната истерия? Нещо да си чул за констатации по тези направления от одитите? Вместо това се занимават с документалните образци на командировъчните и си измислят по коя сметка следва да се отнесе дадена операция, при положение, че и двете отиват по един ред в отчета към МФ. Аре у лево!!!

Послушко, а?! А този е Титан Независим, така ли? Толкова ти е малоумен "коментара", че е единствено възможния ако е плод на платената любов. Само ми е интересно какво е свършил Убавецът и за колко?

Вся власт Брюксела.

Хайде да спрете да се оправдавате с Брюксел, Вашингтон, Москва, Нибиру и т.н. Тук работата си е чисто вътрешна цигания, породена от безхаберието на избирателя, който не си дава труда да упражни единствения контрол, даден му от демокрацията.

В Задунайска Губерния от Брюксел само пари смучем и ги наливаме в джобовете на Луксойл и Гнуспром, т.е. във ЧВК Вагнер и лично в неговопреосвещенство Владимир Владимирович!

Това е нашия любим вожд и учител,нашия пътеводител в мрака на тиквената градина ,в мрака на нашия бостан! Бъдете радостни че имате такъв закрилник и пътеводен лъч между ластуните на живота!

Тъй, тъй - пак за НЕГО! Пък нека Ни е зле...

В България олигарсите имат свръхсилна позиция. Те получават власт от политици. Задържат я, използвайки икономическите си способности. След което правят всичко възможно и използват тези икономически средства, за да изчистят имиджа си. Истинската реформа ще се случи единствено и само когато има реформа и изпълнение и в съдебния сектор и прокуратурата." Това заяви американският посланик Херо Мустафа в интервю за предаването "120 минути" на Би Ти Ви. Думите ѝ бяха в отговор на въпрос за санкционираните в нейния приключващ мандат по Глобалния закон "Магнитски" и че един от тях и сега седи на първия ред в българския парламент. (Очевидно става дума за депутата от ДПС Делян Пеевски, който не бе посочен по име, а беше наречен от водещия "политикът".) В петък посланик Мустафа заяви в изказване пред конференция с участието на водещите сдружения на чуждестранните инвеститори в България, че "една много малка група създаде [в България] система, която обогатява олигархичната класа и превзема държавните ресурси". "Ако "Магнитски" беше сигнал, смятате ли, че политическият елит го разбра изобщо", попита още Светослав Иванов.

Мустафа за Божков, Арабаджиев, Бобоков и подобни ли говореше или ей така, по принцип?

Една шайка от бандити не им понесе, че се оформя цял един сектор, който просперира без необходимост от протекции, еврофондове и обществени поръчки. Време е тази шайка да се изрине. Много сбъркаха с кого се захванаха. Имаме интелектуален капацитет, който ще смаже мощния мозъчен тръст на българската прокуратура. Най-малко Гешев ще влезе в санкциите "Магнитски", това каза днес пред Би Ти Ви единият от съоснователите на "Нексо", Антони Тренчев.

Нексо да слушаш и на ''законност и честност'' да се учиш както и от сподвижниците им Христо и Кирил и Асенчо

Ние слушаме само Данчо Ментата, Боко, Каскета, Домуса.

Нищо лично. Просто ГЕРБСПДПС овладяха една от малките независими институции, която не им беше под контрола.

А къде бяха ''демократите'' като от бая време са в НС ама да се заемат с итеклите мандати дето били на герб не се заеха?????? Не само неговия мандат е изтекъл ама както видяхме при Ивнов толкова ''професионално'' го направиха да се изпъчат, че пак го върнаха на поста му ''демократично''

Ъ-ъ-ъ, К'ВО!? Кога СП не е била под чехъл!? Ако държавният одитор си вършеше поне малко работата, никоя далавера в държавата нямаше да остане ненаказана, предвид законите, които НС така или иначе приема, под натиск от ЕС/ЕК.

За неразбралите: НЕЗАВИСИМИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ В БЪЛГАРИЯ НЯМА!

Вендета си беше това в парламента. ГЕРБ демонстрира сила. Сега чакат голяма победа след колосални измами на предстоящите избори..... Дано ГЕРБ загубят. Това ще е краят им. Ама трябва повече българи да отидем до урните и да кажем чао на банкянския идиот. Заради 12-те години безхаберно управление на банкянската мутра сме толкова зле.

През тези 12г имаше по три пъти парламентарни, местни и европейски избори, на които избирателите последователно гласуваха доверие НЕМУ. Какво те кара да мислиш, че сега ще са поумняли и няма вече да са "прости", като НЕГО и няма да се "разбирем"?

На село не разбираме как всяка Държавна институция има претенции да бъде НАД Държавата...

Държавата - това съм аз.

"Погазиха независимостта на най-висшата одитна институция" Да, погазиха я. Ама преди бая време: "БЕЗРАБОТНИ СПОНСОРИ: Кой плаща кампанията на ген. Румен Радев?" - /Нова ТВ/ "Независимата институция" само отстрани човека - Гинка Шикерова. Няма човек, няма проблем...

'ма ти да те оставят ли се надяваше!?

Ами след като бая над 7 годишния си мандат се охранваше ''независимо''защо да не се надява да продължава....

Абсолютен некадърник и безделник, огрбиха държавта, крадът се огромни държавни пари и този си взима запатата без да прави нищо.

Точно този направи доста. Миналата година извади на явен доста мръстии на банкянския герой За това го махат.

И без пари хората знаеха за това що той ''извади'' след катому е изтекъл мандата така, че не приказвайте поредните смешки за наивници.. Какъв е резултата от ''изваждането'' на очевадното ще ли ни кажете???

Та какво точно "извади", какви доказатества събра, има ли осъден и върнати пари?

Стига си ревал бе дришльо. Съсипа институцията с назначаване на администрация която е една трета от действащите одитори, резултатите от одитите са отчайващи и резултата за държавата е никакъв. Сега и прокуратурата трябва малко да се позанимава с теб тъй като има няколко причини за това.

Каква е тази драма преди една година му е изтекъл мандата.

Политика милорд. Това са дребни неща.

Беги бе, тъпанар!

Голям мъж, на отговорен пост, а хленчи ! Бори се, щом трябва, доказвай с документи, че си прав !

И какъв е тоя рев за една абсолютно бутафорна институция, от чиято дейност няма никаква полза?! Всичко се прави да е формално законно... Вие да сте чули т.нар. "сметна палата" да е установила някакви нарушения, да има дела, да има осъдени... Както казва Буци - щом няма осъдени за корупция, значи корупция НЯМА! Перфектна логика!

за Сметната палата е така измислен, че по-добре е да ви няма! Само озаконявате безобразията на държавни и общински власти! Гербаджийска работа!

У-законяване, не о-законявате. Другото е така.

Всяка институция - върховна пирамида. Египтяните с техните каменоломни ряпа да ядат. Истинските пирамиди са в България.

Значи според поръчковите коментаторчета долу, герб маха собствения си човек, дето до вчера бил обслужвал интересите на герб, защото някак си бил спрял да обслужва интересите на герб:)))))) Разбира се махането му няма нищо общо със странното бездействие на сметната палата по въпроса за финансирането на партиите на промяната. Дори и на мен ми изглежда изключително странно да се правят дарения точно до границата, след която се изисква задължителна проверка на разследващите органи и сметната палата.

И кое е нередното според вас, всякакви тролчета и малоумници, дето драскате тука? Дори и самата фирма нексо да е направила дарението, през свои служители, няма нищо нередно в края на краищата - закона е спазен. Такъв е закона, такива са действията... Ама вие, дигитални неграмотници от герб и бсп, не спряхте да се излагате с изказванията си...

Законността щеше да е спазена ако заедно с даренията на границата според ''закона '' се прилагаше и декларация за доходите.....

Информация Цветан Цветков е български криобиолог, академик на Българска академия на науките от 1995 г. Уикипедия Дата на раждане: 12 септември 1943 г. (възраст 79 години) Дядка, макар и академик, време е да ходиш да си почиваш и да се радваш на мангизите, които си натрупал досега и на добро здраве.

Това е съвпадение на имената. Става въпрос за различни хора. Ама за тебе и Бико Томов няма разлика.

Роден е на 27 март 1963 г. в гр. София

Съвпадение на имената - този Цвена Цветков е роден 1961 г. и е толкова далече от науката, че не може да си представите. Корумпирано и некомпетентно момченце, което се интересува единствено от личния си келепир.

Простако, академика умря през месец юни 2022 г., преди да пишеш прочети малко

нещо се бъркаш джендъре.справи се с данните на цветков.

ДПС най-накрая сложи ръка на Сметната Палата - вилаета си се строи!

Гешев се оказа второто капо след Бойо

Някой обърка Сметна палата с Прокуратура. Нарочно я обърка...

То не се бута Сметната палата от днес за днес, ама кой в Парламента ти разбира от одит и ревизии...

И какво до сега е излезнало реално от тези ''одити и ревизии'' на Сметната???? И тоя завалия седнал да приказва ''как си отивал облекчен и доволен'' ама не спира да се жалва навсякъде забравяйки че преди години му е свършил мандата ама той самия нищо не е предприел да приключи в законовия срок.

Дали като се махне някой чийто мандат отдавна е изтекъл е ''бутане'' на институцията??? И защо има още заблудени, че съществуват ''незаменими'' хора...

Най-смешното е, че новия шеф на Сметната палата също е с изтекъл мандат, ама за ГЕРБ, БСП и ДПС не е проблем. Оу, чакайте, ма тя Горица е от ДПС... ами значи няма проблеми верно.

Нагъл мухльо!

Пак замесиха ПП и ДБ, които нямат общо с този скандал, в извращенията на ГЕРБ, за които ще плащаме ние българските данъкоплатци.

Активно мероприятие на герберастките тролчета! ДБ и ПП яко сритаха ОПГ ГРОБ=ДПС!

Много нагъл

Всичко що е обслужвало ПП-ДБ-БСП трябва да се изрине! Сега те се ядат един друг, което донякъде е добре.

Всички! До един!

"Цветан Цветков подчерта, че Сметната палата няма нищо общо с казуса Нексо" Да, няма, защото Сметната палата са осигурили комфорт на ПП и ДБ като са отказали да им проверят финансирането. Най-вероятно срещу прилична сума...

Е как са отказали да проверят финансирането след като даренията им са публикувани на сайта? Дарителите са ясни. За доходите им не е проблем да се докаже произхода на тези 10 000 лева. Кое от всичко това е незаконно?

Само дето става дума не за 10000 лева май е ама то за такива ''финансисти'' това няма значение.. И къде са им данъчните на тези ''съмишленици'' дето вадят по 10000 евро от джоба си да ги ''дарят'' на Христо и сие???

Сменили са си Господа! Или Господаря ... Независимите!

Всичко що е обслужвало ПП-ДБ и ГЕРБ-ДПС трябва да се изрине! Сега те се ядат един друг, което донякъде е добре.

Айде стига вече с тази независимост, щом харчи пари от бюджета няма независимост.

Още един ''независим и честен'' на който му не дреме че бая време стои на този пост след като времето му е изтекло ама добре обгрижва през това време разпоредителите си..Каквоточно реално е направила тази сметна палата през времето на ''независимостта си'' че такъв рев се удря за столчето и парата иот този.

Направила ли? Вземала огромни пари за нищо. Всичко е ОК. За другото ... няма правомощия. Ми така е то ... след като точно ОПГ ГЕРБ я обезличиха даже без един юрист или дори йорист в ръководството й, а само послушковци и счетоводителки ... на Гешев. По ген. Атанасов и ... Атанасова! Припознати от Промяната и Ицо Торбалан.

За първи път мафията обединява всичките си политически клонове и маха маската на "игра на опозиция". Нещо са се притеснили май. Колко смешно изглежда сега размаханото юмруче на Радев.