17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само не разбрах прокуратурата не може да внесе един смислен обвинителен акт в съда защото дели проценти с обвиняемия или защото са си некадърни юристи. И в двата случая не са за тази работа.

А Цв-Цв ще бъде ли обвинен за новата по-неизгодна поръчка за 7млн без обществена поръчка или вече има давност?

Масова практика в държавноте учреждения е - като свърши тонера да се пише, че е купен нов принтер. А в същност - просто зарежрат тонер касетата, дори не я сменят с нова. По веригата има накачени доста кърлежи, така че... тая далавера няма да се прекрати скоро.

Ето защо прокуратурата така яростно се противопоставя на всякакви опити за промяна- дори противниците на ГЕРБ не могат да опандизят с годни доказателства. Странен е обаче и размера на обезщетението, ако го сравним с рекордния милион отпреди няколко месеца в Търговище.

може би е крайно време да се отпочне с носенето на солидарна отговорност и парите за такива обезщетения да не се плащат само от държавния бюджет по дефолт. Като за начало, може да се приспадат от бонусите на ведомството в края на всяка година. И още нещо, терминът "регресен иск" съществува не само в онази част на правото засягаща застрахователите и бизнеса им. А и по закон, не е ли прокуратутарта е тази, която има право да инициира подобни действия, когато е накърнен обществения интерес? За един приятел питам...