Коментари - Бивш наш посланик в Турция: Който и да беше на власт в Анкара, щеше да започне операция в Северна Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Г-н полковник от резерва Воденски, анализът ви е доста схематичен, повърхностен и основан на доста стари виждания. Освен това, изобщо не сте се запознали със ставащото там. Напр. руските сили в Северна Сирия изобщо не са се "вклинили". Патрулите са съвместни - руска военна полиция и сили на Сирийската арабска армия на Асад. А това за рейкцията на Борисов е направо смехотворно. И на малките деца е ясно, че Ердоган просто блъфира. Никого не може да "пусне" в Еврпа под формата на вълна. Дори и само защото ЕС (а ние сме все пак в ЕС) може да му наложи санкции. При това - най-болезнените ще са не върху цяла Турция, а персоналните - върху самия него, семейството и обкръжението . Те си перат парите в ЕС - напр. в Италия, и това също е всеизвестно. Ердоган може да е всякакъв, но не е самоубиец.

този човек живее в някакви закостенели времена и анализът му не е свестен. Първо: създаването на независима кюрдска държава не е смъртна заплаха за Турция, просто най-сетне хората там ще се освободят от турския терор. Това е все едно да се каже, че не е трябвало да се освобождаваме от турското робство! Второ: никаква мигрантска вълна не ни заплашва-мигрантите не желаят да остават у нас поради мизерните условия в България за живот. Изобщо не е вярно, че Мутрата, която си я избирате мазохистично на власт, спирала тази вълна - мизерията тук спира тази вълна.

Ваше Превъзходителство! Сам казвате, че са 20 млн. кюрди в Турция. Защо Косово да бъде държава по законите на ООН, а да няма Кюрдистан? Как се избиват 20 млн.?! Турците имат опит в това де, справка-Арменският геноцид и нашите старозагорски и баташки кланета, както и клането около Маджарово, когато Арда е станал червена. Самите турски учени оповестиха, че по последни генетични изследвания имат едва 17% тюркски гени, което ясно показва, че те съществувт благодрение на потурчваане и геноциди.

Но преди това американците трябваше да освободят района, появиха се руснаците, военните действия са прекратени, а Ердоган веднага звъни на Путин и иска среща с него, не иска да се срещне с американците, въпреки че посъветваха кюрдите да се предадат.

Изтеглянето на американците придоби комичната форма на бягане през глава. Вчера, след като се "изтеглиха" от една база, по официално съобщение на водената от САЩ Коалиция за борба с ИДИЛ, 2 самолета Ф-15 са я бомбардирали - унищожили са изоставен склад с боеприпаси и тактическите съоръжения. такова чудо от времето на войната във Виетнам насам не се беше случвало.

Не знам защо всички наричат Турция агресор след като в Сирия с същия статут от година има военни на сащ и няколко западни страни,който се намират там незаконно и пречат на мира?!

САЩ сътвориха касапницата в Сирия те се зайграваха с терористите и Кюрдите а сега ги предадоха...

Гражданската война в Турция се води от десетилетия. И никой от управниците и не се е свенил да праща армията срещу кюрдите. И до преди 3-4 години на никой не му пукаше. Сега вече е друго... Какво ли се промени...

Промени се опита на сащ да създаде Кюрдска държава в Сирия....