Бивш италиански премиер: През 1980 г. френска ракета е свалила самолет в опит да убие Кадафи

Канцеларията на Еманюел Макрон заяви, че засега няма да коментира веднага твърденията на Амато

Обратно в новината

Коментари - Бивш италиански премиер: През 1980 г. френска ракета е свалила самолет в опит да убие Кадафи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Демократичен опит да се натопи България за Папата, което си имаше морални и икономически последици. И живота на един българин и неговото семейство.

франция с помощта на американците се опитала да убие чужд държавен глава. Това е типичен международен тероризъм!

Ми така е, като си на умирачка вече и знаеш че само Господ може да ти каже нещо на тази преклонна възраст, имаш смелостта да кажеш истината - като за последно.

На 24 март 2015-та самолет на Джерманунгс натастрофира. Обвиниха втория пилот, че умишлено е блъснал самолета в земята. Командирът отишъл до тоалетната, вторият се заключил и насочил самолет към планината. Чувало се, как командирът се опитвал с брадва да разбие вратата на пилотската кабина. Истината е, че в ербъс 320 наистина има брадва, о тя е при пилотите. Изключено е, командирът да я вземе и с нея да отиде до тоалетната. Апропо, Франция е провеждала ущения в района на катастрофата и версията, че самолета е ударен от френска ракета, се пияви още тогава, но на авторите бързо им беше запушен устата.

Така след време някои бивш ще каже и за 11 септември какво реално се е случило . Жалкото е, че на никой вече не му пука.

11 септември! По често трябва да им се случват такива неща, че се самозабравиха!

НАТО и запада са били винаги терористи, жалкото е, че ние бяхме заблудени овце и мислехме че при тях има демокрация и свободен избор.

Eдин САРМАТ в посока Ленгли ще реши завинаги усложнената политическа обстановка !

Сигурно са французите. Те са абсолютно некадърни и способни на нещо такова. Доколкото съм чел обвиняваха американски кораб за свалянето за грешка при учебна стрелба. Тъй като не е имало американски кораби в района решиха, че е бомба. Ще е интересно да се разплете историята.

Искаш да кажеш некадърни терористи. Които са искали да свалят определен граждански самолет, но са го объркали с друг. А не, че просто са стреляли и погрешка са уцелили. Това са терористи.

1941-1944 сме на страната на нацисти и фашисти. Сега на страната на терористи. Орисия.

Само че по онова време те бяха силите на светлината и доброто.

...в очите на слепите

В очите на всеки, който не е лоботомиран имбецил.

Не цъкайте минуси, ебана, долна, ПОДЧОВЕШКА измет! Който не е националсоцилист трябва бъде ЗАКЛАН! Националсоциалистите ни дадоха Добруджа и Македония щяха да ни дадат, ако силите на доброто и светлината бяха спечелили! Никой не може да го обори това!

те убива и после не дава коментар!!!!! Кой уби кенеди? Никога няма да кажат, защото е задкулисната държава! Кой уби ал. петров? пак същите, за да закрепят некадърния си агент киро канадата

Много интересна реакция на американските платени писачи (тролове) тук ! Още преди хората да са разбрали за какво става дума, те са на амбразурата и ГУЗЕН НЕ ГОНЕ БЯГА ... След поредното, грозно, и изключително миризливо наакване на западната "демокрация" (фашизъм) ужасените мравчици на "министерството на иситината" заливат форума с лъжи и подигравки тип "кой не скача е червен" и "кой ми сра в гащите". Говорещия за действието е ИТАЛИАНСКИ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ ! Имал е достъп до най-високо. Участвал е активно в събитията. Благодарение на действията на ръководената от него държава КАДАФИ ОЦЕЛЯВА ! Т.е. италиянските служби са знаели, че се планира взривяването на самолета с Кадафи и ФАКТ - ТОЗИ САМОЛЕТ Е ВЗРИВЕН ! Има ли нужда да питм, КОЙ УБИ В КРАЙНА СМЕТКА КАДАФИ ? ФРЕНСКИ ВОЕНЕН САМОЛЕТ ОБСТРЕЛВА И УНИЩОЖИ ОХРАНАТА И РАНИ СМЪРТОНОСНО КАДАФИ ! Да не забравяме, че американски и френски военни най-нагло и безпардонно УБИХА И НАЙ_ИЗВЕСТНИЯ СЛЕДОВАТЕЛ на Италия, който беше отишъл въпреки техните желания в Либия и Ирак по време на либийската криза преди 10-ина години. А е нормално на тези години да пише мемоари и да казва на глас най-големите свинщини на които е станал свидетел.

Ако беше прочел статията нещастно пропагандаторче, щеше да си прочел и следния пасаж. Ти същият тоя не само че няма доказателства за твърденията си но и никога не е виждал доказателства в подкрепа на твърденията си. Е значи този с достъпа си до цялата информация на всички служби и разузнаване нито е виждал доказателства нито има доказателства Ама той бил сигурен. Преди да пишеш платен коментар и да показваш че си платен то поне прочети статията отгоре до долу.

Ти чукче, мислиш ли, че ще говори на вятъра, ако не знае ,, нещо". Или искаш директно да ти се обади на теб и да ти каже всичко. От къде ви ровят, рано рано

и че само ти си си сложил плюсче и няма какво повече да коментираме кой бил сигурен и кой не и кой е пропагандатор... сороски пропагандатор!!!!!!!!!!!!!!!

Бук на Путин е свалил самолета , питайте в Украйна

Жалките същества на руска служба за пореден път компенсират липсата на аргументи с откровени лъжи. Вярно ли е че разрешиха на кадафи да опъне шатра в центъра на Париж? Вярно ли е че именно французите бяха най-близки с кадафи и дори българските медици ги освободиха с помощта на французите? Вярно ли е че този , като премиер на времето е разполагал с цялата информация от разследването и информацията от всички разузнавателни служби тогава? Вярно ли е че самият той, сам твърди че не само не разполага с доказателства А и никога не е виждал доказателства за твърденията си? Хайде да чуем сега някой от водещите платена руска пропаганда, дали може да отговори на горните въпроси и дали може да напише нещо смислено.

Ли е, че от 60те до 90те години Италия е била подложена на атентати постоянно с участието на секретни служби, за да се държи далеч от властта соц.партии. И да се показва ясно кой командва. Убити политици, журналисти, икономисти. 120 бази, вечна окупация. А българите реват,че били окупирани.

Разбира се категорично пропускаш колко от тия атентати са извършени от социалистически и комунистически активисти. Разбира се това не ти пасва на пропагандата нали?

Терорист до терориста мила майно льо и то все от "демократичния " и либерален запад.Да им имам ценностната система.

Абе другарю защо и арабите и африканците все на запад отиват а не щат в твоята любима демократична и така много защитаваща ги Русия? Нали на запад са расисти терористи убийци и така нататък и на всичкото отгоре живеят в мизерия и всеки момент ще избухнат граждански войни и други подобни?

Споко смешник. Още малко да се напълни добре еврабия с тарамбуки. Само гледай

Нали там гадно бе моето момче? Пък с твоята Русия било прекрасно.

Тука един жълтопаветен пита защо арабелите идват в зап.Европа а не ходят в Русия.Първо Русия е пълна с мигранти,но от близките републики,това се дължи на позната култура,език и въобще начин на живот. Аеабелите пък идват в Европа защото либералните жълтопаветни политици им дават пари без да бачкат и тилерират маймунското им поведение с фалшивата си толерантност съсипвайки държавите си.Германия,Франция,Белгия,Швеция са пълни с гета където полиция не влиза. Снощи говорих с приятел от роден и израснал в Кьолн, преди година е избягал от там,казва че от години нощният живот не е за нормални хора, превзет е от турски и ливански групи,които в найндобрият случай ще те размажат от бой, в най лошият ще те заколят.Акомимашмвъзможност направи вечерно нощна разходка из Милано,ще ти се промени мирогледа на секундата

Ами не отиват все на запад. Пак лъжеш. Огромната част от елита на африканските държави до ден днешен е поличил образованието си в СССР или Русия. Ако се информираш само от босфор теве щеше да знаеш... А има и друго обяснение - стотиците соросопийски фондации подкупват и корумпират ежедневно по цял свят (където ги допуснат). Разкритите корумпета къде да бягат - бягат при господартите им ....

Докато бяха братски социалистически страни. Даже и в България идваха да учат. Е добре като бяха братски социалистически страни що не просперираха тогава???? Хайде кажи ми другарю колко африканци не бийци сирийци и други подобни има в твоята Русия и колко има в Европа и Щатите?

Западната терористична кочина ще се разпадне по-бързо отколкото се предполагаше. Този кавал за да издаде френските терористи значи предстоят още доста разкрития за терористичните дейности на западната кочина.

Щото платения ти коментар го разправят такива като тебе от преди 45-та година още.

Този като малък са го отвличали извънземни.

Тероризмът не е измислен от арабите…

Измислиха го твоите руснаци избивайки 30 милиона от собствения си народ.

Това не е терориризъм бе палетени некадърнико. "Избитте" от сталин според френско преброяване от 1940 г. са 2 млн. - това са бесните кучета, които подобно на вас за центове сега са лаяли срещу СССР - начело с Троцки... Човек ще каже, че в САЩ не е имало затвори и избити, като разбира се изключваме милионите тероризирани, измъчвани и убивани роби във ФАЩ, както и 60-те милиони избито коренно население на Северна Америка. А какво да кажем за Чърчил - създателя на КОНЦЕТРАЦИОННИТЕ ЛАГЕРИ в началото на 20-ти век ? Да нито Хитлер, нито Сталин са измислили лагерите - това Чърчил и Англия където са затваряли Туерегите - народ от централна Африка, който са колонизирали по това време англо-саксонските рептили !

Избитите от англосаксите индианци са над 100 милиона.

по същия начин укрите се опитаха да свалят самолета на Путин и удариха малайзийския самолет. Вижте колко си приличат цветовете му с руските държавни самолети. Руснаците знаят за това, но мълчат защото вече щяхме да сме в трета световна ядрена.

За това малайзийксиян амолет е ударен от посока Русия, нали. Дупките са в в кабината на самолета от ракетата. Това е доказан факт, а твоето са излагации.

То коломойски си го казва това в прав текст. Пиян. Че неговите момчета са го ударили. "Случват се грешки" както се изразява терориста.

Този е бил начело на държавата и е имал достъп до абсолютно цялата информация относно разследването както и цялата информация от разузнаването. Обаче нито има доказателства за твърденията си, нито някога е виждал доказателства за твърденията си. Обаче той така мислел!!!!! Добре бе всичките ти подчинени служби на цялата държава не намират доказателства обаче ти така мислиш. Само да припомня че французите бяха изключително близки с Кадафи и дори му разрешиха и да си опъне шатрата в центъра на Париж. Барабар с камилите и останалия добитък.

Я погледни в огледалото, та да видиш един завършен ИДИОТ!

На нивото на детската градина.

Каквидоказателства бе "я да видим сега" ? Министър председателя да не би да си тръгва с архива на специалните служби и разузнаването ? Нали Тръмп го съдят точно за това - че имало няколко страници с подобни документи в имението му.

САЩ и Франция нападнаха и унищожиха Либия. Това стана преди 10-на години. Това малко ли ти се струва?! Освен това, т.н. опозиция в държавата, съставена от 100% НЕЛИБИЙЦИ, разполагаше с модерни американски танкове. Според тебе, нормално ли е опозицията в България да е само от румънци, примерно, и те да нападнат София с американски танкове. Откъде са ги взели тия в Либия. Да не ги продават в хоремага?!

Вярно и аз нямам доказателства ама щом така мисля значи е така:)))

То и България е свалила израелски самолет, август 1976.

Който е нарушил въздуштого пространство на България, и е отказал да се подчини на командите подадени му от българския изтребител. Така се е пазела някога границата. Сега защо въобще харчим пари при положение , че всеки си минава както, и от където си.

Колко диверсанта опитвайки се да влязат в България за ловихте и колко българи опитващи се да избягат от България убихте?

ЛЪЖЕЦО "Я КАЖИ..." Едното няма нищо общо с другото. Когато някой тръгне да нахлува с техническо средство на територията на държавата, всяка самостоятелна, не васална държава която разполага със средства за защита ще направи това, което е направила Нардна република България тогава. Но нали на вас на троловете на посолството ви е наредено да се подигравате и да пръскате откровени лъжи върху всичко положително касаещо онази България и въобще българите и сега се мятате от тема в тема от измишльотина в л откровена лъжа само и само да отклоните вниманието на хората от дълбокото и миризливо поредно насиране на запдната демокрация и фашизъм !

76 мисля че е шестдесетте години 56 та май беше .

всички следи на терора водят към едно задокеанско място! ЦРУ или там който дърпа конците и на Тагарев и Кире

Само дето ЦРУ не е успял да направи нито един успешен атентат. За разлика от вашето любимо КГБ и руснаците.

Най еспешния за момента им е кулите близнаци .

Над 60 са само опитите за убийство на Фидел Кастро. Убийството на Кенеди - организирано от ЦРУ и чикагската мафия (отговорен офицер от ЦРУ - Джордж Буш - баша). Държавните преврати по Света ОТКРИТО ПРИЗНАТИ ОТ ФАЩ, че са организирани от тях са стотици. Последният е КИЕВСКАТА МАЙДАНА, официално призната, че е струвала над 5 милярда дойлера на ФАЩ !

И убила ли го е ракетата?

Амато се бори с алцхаймер ,много му се преплитат спомените.. Когато хвърлиш обвинение,трябва да го докажеш. И тоя като наш чепухин, раздавал милиони но нещо липсват доказателства

то беше ясно, че е инсценирано обвинение срещу Либия, както свалиха и самолета над Украйна, кой знае кой са искали да убият там ???

Има запис как твоите любими руснаци се хвалят с неговото сваляне. Разбира се ти предателя на руска служба не го помниш.

А кой свали другия самолет? Те бяха два по това време.

френските военновъздушни сили, които в съучастие с американците

Кога излиза сериала по тази история?

Поредният Путинист! Всичките знаем че западната мафия никога не прави такива неща!

А мръсните либиици които взривиха самолет над Локърби

Никога не са го признавали!!! Платиха обезщетение заради санкциите!!! Но пък САЩ убиха Кадафи и ни наводниха африканските емигранти, което показа че Кадафи е бил много полезен в спирането на африканските бежанци, но Европа и ние платихме тъпотиите на САЩ!!!

Колко ако има у тоя запад.....

Полет 870 на "Itavia", по маршрута Болония- Палермо , със самолет DC-9. Общо 81 жертви , като от тях 77 пътници и 4 души екипаж.

Колко копекаджии са тука ей

Колко милиона невинно население изби твоя запад бе крав0?

Български предатели на руска служба? Само за съставянето на Съветския съюз изби 30 милиона. Само в България избиха над 50 000 души.

Малко останахме платените от посолството педераси… защо така

Излиза че от край време НАТО е терористична организация, занимаваща се само с убийства?!

Нато е световният еквивалент на кварталния хулиган и неговата банда. :-)

И България свали израелски пътнически самолет по време на комунизма.

Да, но ЕлАл е свален по съвсем различен начин, и Израел не са протестирали. Въпреки, че изплащаме някакви нормални репарации, то е просто, защото е станало в нашето въздушно пространство. Реално освен лошата инфраструктура и комуникация между пилотите ни, то и пилотите си го просят - навлезли са в нашето въздушно пространство без предупреждение, а при опит да бъдат приземени се опитват да офейкат в Сърбия. Не им се е получило. Говори се, че е имало контрабандно сребро там, и за това са се опитали да офейкат, като са мислели, че нашите няма да стрелят. Но, уви!

Пътническият самолет „Констелейшън“ 149 е свален от два български изтребителя МиГ-15. Самолетът се разбива на възвишението Кожух при село Рупите, северно от Петрич. Всички 58 души на борда (51 пътници и седемчленен екипаж) загиват. [2] Според списание Тайм на борда има 57 души. [3] България отказва достъп на сформираната шестчленна израелска разследваща комисия, която на 28 и 29 юли прави два опита да влезе от Гърция. Въпреки това комисията успява да обследва самолетните останки с бинокъл от височините на Истимбей в Беласица. [4] Когато три дни след инцидента България все пак допуска трима от следователите на своя територия, те имат само еднодневна виза и установяват, че повечето останки от самолета вече са премахнати.[3] Под международен натиск правителството съобщава, че е действано прибързано. [2][5] Израел, САЩ и Великобритания осъждат България в международния съд в Хага. Процесът се провежда от 16 март до 3 април 1959 година. Българската държава изплаща обезщетение от 8292 щатски долара за всеки загинал. [2]

Евреите са навлезли във България. Французите в опит да убият някого, свалят пътнически самолет над Средиземно море. Средиземно море не е във Франция.

Всички земни кълбета са на НАТО и предимно на САЩ. Не може да не занете това. Все пак сме от тяхната банда в момента. :-)

И още малко информация. Маршрута на самолета е бил над река вардар тогавашна Югославия. Случайно или нарочно е насочен над река Струма. Навлиза в българското въздушно пространство при Кюстендил. Изтребителите го прихващат около Благоевград. Правят опит да се свържат с него по радио. След това единят изтребител застава пред пътническият самолет и прави знак да бъде последван. Пилотите не реагират и на тази команда. Когато става ясно че ще преминат в гръцкото въздушно пространство самолета е свален. Има теория за двама израелски разузнавачи на борда документация за атомна бомба. Това е причината самолета умишлено да е насочен в България за да се даде повод за задържането и последваща проверка. Пак по тази причина пилотите са отказали да се подчинят и приземят самолета.

От Осама до Байдън са виновните , но никога руските смърделовци.Урааааааааааа

Още един платен пъпчив трол

Макрон нямало ДА КОМЕНТИРА. Достатъчно!

Ами той не е бил роден когато това се е случило.

Само ще еакулира... напразно предвид климакса на "булката"

У суматохата изтрелват ракета и буум. После всеки се разотива в неговата си дупчица и вика не знам кво стана, явно е техническа грешка.

Това е всеизвесте факт. Въпросът е защо сега трябваше да се вадят скелети от гардероба? Там е заровено кучето! Да не би да е свързано със скорошните преврати в Нигер и Габон? Неееее - няма нищо общо! Италия просто показва на Франция на къде ще се обърне, ако нещата тръгнат да стават напечени! А те стават! Лошото е за "моторите" на ЕС - Франция и Германия. Обединеното кралство отдавна е потъващ кораб. Но когато първите две се лишиха от евтини суровини и най-важното - евтини стоки от Китай, започнаха да гълтат вода. При германците - ами няма пари за безсмислени проекти, а французите се оказаха по-прагматични - спряха парите за подкупи на вождовете в колониите. А както знаем - празно място в природата няма! Все някой ще се намести.

Елементарни размишления на ниво Хоремаг и една жена на пазара ми каза.

Прсвилни неща хортува човекът. Явно има осъзнаване в хоремага. :-)

В хоремага да, в либералните тикви не

Се забрави и оня пилот, дето ускори самолета на крилата...и дали случайно не беше ускорен от военен самолет, летящ над обединените въздушни сили в небето над Италия, или Франция беше...

Повечето не сме били родени когато това е станало.

Стискай си пъпките бе пубер

ЗАЩО В РУСИЯ И КИТАЙ НЯМА НЕГРИ ? .... ЗАЩОТО НИКОГА СА НЯМАЛИ КОЛОНИИ ....

Те самите са колонии, особено Русия. Чаткаш?

Защото комунистически тиквоч, колониите им са съставени о други раси…

тъ. викаш. тва негрите не са раса. Найс. Дойдохме си на думата.

западняците са най-големите терористи и мръсници, доказано е! От тях само злини сме видяли, нищо добро и винаги са били против нас! Още не могат да ни простят, че сме им унищожили Латинската империя.

Франсетата толкова си могат - при опит да ударят либийски самолет улучват италиански пътнически. Отделно "благородните" им намерения да убият либийски държавен ръководител заедно с останалите на борда! Усещате ли каква кочина е "цивилизованата" западна Европа. Империята на Злото - САЩ е друга още по-интересна тема.

ТЕ ИСЛЯМИСТИТЕ ИЗГОРИХА И ПАРИЖКАТА СВЕТА БОГОРОДИЦА ... А МАКРО КАЗА ЧЕ НЕ БИЛО ТЕХНИЧЕСКА НЕИЗПРАВНОСТ ... ЗА ДА НЕ ПЛАМНЕ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА

УАУУ КОЛКО ДЕМОКРАТИЧНО

Франсетатавсе пак накрая успяха да го убият и да откраднат парите на Либия.

Не беше ли само Русия терористична държава?

Само Русия не е на фона на уж богатите и силните демократични кочини.

Франция постепенно ще се превърне в една от най-мразените държави в света. Аз също съм забравил, а и не съм бил чак толкова наясно, че те са причината за войната във Виетнам. Колониална Франция е извършила изключително много гадни неща, довели до смъртта на милиони души. Англичаните са първенци по низост, но испанците и те не са много назад. Белгийците пък с убитите 10 милиона африканци, като държава със 150 годишна история, са върха на дебилизма. Само САЩ им водят, защото са избили доста повече за 250 годишната си независимост.

Затова изброените държави трябва да бъдат унищожени, изтрити от лицето на Земята. Дано това стане факт. Да се надяваме, че Русия, Китай и останалия нормален свят, ще се обединят и унищожат НАТО.

Инженерче

Не мисля! Ников държава не бива да бъде унищожена. Нормалните хорица нямат касателство със случилото се заради ръководителите им. Тези държави трябва да бъдат превъзпитани - както Германия след ВСВ - няма как държава, която до шестдесетте години на миналия век е имала зоопаркове, в които са излагали чернокожи като животни да ми обяснява колко сме зле или да учи който и да е на каквито и да е ценности! Това са болни хора, с болни мозъци! И най-малкото имат право да разбомбят държава, само защото лидера и е дал 300 милиона долара на Саркози за кампанията му. Сега ще си сърбат попарата - отиват при англичаните - колонизираните се хранят с изгниващия труп на колонизатора!

Това са висши западноевропейски ценности. Ние аборигените не ги схващаме тези неща. :-) За нас са кощунство и престъпление срещу човечеството, за тях са успешна колониална политика и висша ценност! По-лошото е, че продължават по същия начин и сега,само малко по-прикрито.