Експерт: Криптовалутите са огромен балон

Криптовалутите са огромен балон, от който въздухът вече започна да излиза.

Обратно в новината

Коментари - Експерт: Криптовалутите са огромен балон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Криптовалутите никога не могат да се превърнат в в реална алтернатива на другите валути по простата причина, че нито една държава не би се самоубила като ги подкрепи. Нещо повече, скоро всички сериозни правителства ще са против тях именно заради използването им за тайни операции. В този смисъл, криптовалутите ще си останат един спекулативен инструмент от който малко хора ще печелят и много ще губят. Нещо подобно са penny stocks, които се рекламират широко и когато народът се юрне да купува цената им скача, семо за да се срине само дни по-късно, когато тарикатите, заредили се с огромно количество такива акции ги разпродадат с печалба от хиляди проценти.

Не е необходимо да си експерт ,повече от ясно е че,в един момент някой ще натисне спусъка.Ще обере балъмите и после пак ще завърти на пълни обороти малоумните пеяалбари .И така докато има риби на въдицата.

Няма как да се съглася с това абсолютно необосновано твърдение... Криптовалутите ще продължават да се развиват (множат и поскпват) ПОНЕ докато пазарната им капитализация достигне тази на една от обикновените валути - йена или юан, примерно. А защо не и да я задминат? Все повече хора по света ще боравят с тях, а не дай си Боже някоя от обикноените национални валути да застраши да се срине с хиперинфлация (накъде из Южна Америка, да речем) - хората веднага ще си обърнат спестяванията си в крипто и крипто-пазарът ще скочи до небесата. 2018-а ще е годината на криптовалутите - вече имат И достатъчна популярност И достатъчен потенциал. Поздрави на всички колеги от форума с адекватни коментари. Успех на всички!

По статистика са вече към 1500 вида, а кой знае още колко се точат да създават нови криптовалути. Вярно че има няколко популярни Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, Cardano, Litecoin, нооо пазара ще се разводни и е въпрос на време основните да паднат като стойност.

Всички валути са балон. Така нареченият свободен пазарен е един огромен балон. И истината е само една. За да имам АЗ трябва да го взема от някого. Така е било, така е и така ще бъде. Без значение дали му казваме феодализъм, капитализъм, социализъм или комунизъм, просто многото ще губят а малкото ще печелят. Едните ще подчиняват и изнудват другите за да могат да живеят по-добре от останалите и да контролират както своя така и техният живот. Такава е човешката природа и никакви човешки изявления, декларации , закончета няма да променят това по никакъв начин. Дори и генните инжинери няма да могат да направят нищо защото всичко се изменя с времето в посока която не може да се предвиди. Не случайно Бог ни е казал основните неща как да живеем. А останалото е ....оправяйте се кой както може и както си знае. За това внимавайте много когато създавате общества. Никога не забравяйте че всъщност е всеки сам за себе си.

са отговорът на знаещите хора на валутните машинации на правителствата и банкерите и за това никога няма да изчезнат!

то цялата схема на икономиката е балон. има само едно реално и вечно ценно нещо - златото

И защо като е толкова ценно златото от 10 години е в "мечи пазар"?

Мога ли да си купя мацка с криптовалута и да я ползвам в друга страна?

Най-много да получиш криптооргазъм :) .Хубавото е ,че можеш да имаш крипточлен и да си на криптогодини !

Sm3hurk0

Евреите не могат да контролират този пазар и за това е незаконна тази валута.

Имам едни съмнения че е точно тяхна схема. Иначе да бяха се самоуибили всичките при мисълта че друг освен тях прави стотици милиарди от сривовете на пазара.

Истинското име е КИБЕРвалути!

Биткойнът си е валута като другите с тази разлика , че може да те съсипе за ден , щото много шава. Не виждам разум и логика да се занимават толкоз с него и превъзбуждат, значи става дума раздухана истерия , ориентирана да прибере парите на много неопитни, лесно възбудими индивиди, които не си дават сметка с кво се занимават, но са достатъчно алчни .

БРЦК

Шава, шава, ама тренда е само нагоре. Тоест досега няма нито един загубил в дългосрочен план.

Тренд само нагоре няма мойто момче, при тези отклонения може да те съсипе за ден. На времето форекс отворковците бяха по наясно и пак ядоха дървото до един

Ами трябва да си малоумен да си държиш парите във валута , която променя курса си с 30 процента на ден , а пък да спекулираш си е жива авантюра. Гледам вече кварталните клечьовци и бараби от пейките продават къщи за "лесни пари" от биткойни , от които нищо не разбират , да не говорим, че повечето са функционални неграмотни, кво да говорим за финасова грамотност..Детските пишки ще трябва да научат сами урока , които бащите им получиха преди 10 години да се правят на големи спецове по финансови пазари и останаха без спестявания и още ходят насрани. Лошото е, че насран човек, мълчи що са му издути отзад гащите и хлапетата не получават поука от великите си травмирани бащи и ще трябва да получат урока по болезнения начин , като ходят и те с надути гащи и наведена глава.

А как иначе 1% от световното население ще държи 82% от активите - според скорошното проучване, като тенденцията е към задълбочаване?

Това за липсата на приемственост е добре казано.

Е, аз парите си не държа в такива валути! :) Накопах си навремето 120-ина парчета с конпютрите в офиса на работодателя ми в извън-работно време. И сега ми е много "зле"...

повечето сделки в света стават с виртуални пари. безкешово.

БРЦК

Биткойн е само началото. Има редица недостатъци които по-новите и бъдещи криптовалути нямат. Въпрос на време е да умре. Но хубавото му е ,че сложи началото на края на банките. Затова банките го саботират и ревът какъв голям балон е. Примерно в последно време започнаха да отказват транзакции и да блокират сметките на борсите. Така само ускоряват краха си.

Основната задача на севернокорейските хакери е да копаят биткойни за Партията. Също така товарищ Путин обяви начало на разработката на крипторубла. Държавно управлявана крипто валюта, ей! Много долари ще донесе на Раша. Вервай ми.

Няма що да си напъваш единствената мозъчна гънка за работи, които са ти тотално неясни! Ама дотолкова, че по-добре с балетно изкуство или с кристалография се занимавай...

да живее КТБ - банките не са балон, запомнете го от мен и си го припомнете при следващото КТБ!

Банките са чувал без дъно. От едната страна баламите пускат, от другата - тарикатите теглят "лоши кредити".

Както винаги, "изборът" е между две г.вна.

Тъй, да. А пък хартиените пари, не са...

Та казват някой Биткойн бил безценен за анонимни плащания. А кому са нужни те? На легалния бизнес определено не - по скоро ще пречи. На престъпния бизнес? Едва ли, там хората предпочитат в брой и на момента по понятни причини. КОЙ реално има полза? Някой дето ви е намазал ските и чака сами да се изпързаляте?

Не ни мисли нас, ти си дръж парите в банка или под дюшека.

А, в злато може ли!? Добре закопано на няколко места!?

Напълно безплатно си имаш кодове /програми/ в портфейла на телефона и плащането става светкавично. Продават на запад коли, екскурзии, дрехи, и много други неща...

До тук гледам сте трима с намазани ски :) За чик ми е да плащам с (бит)койни ако всеки път се превалутира към $ или Евро? И всеки път все по-малко $ получавам? М? въй въй въй dailyfx com / bitcoin

има няма 10 години вече слушам, как Биткойн-а е пирамида, балон и така да е, за тези десет години имат познат, който от копане на Биткойни си купи имение за 2 милиона долара в Маями, Флорида и Ферари, а тези дето повтаряха като папагали балон, пирамида, нямат нищо!

Правенето на пари е много важен етап от развитието на балона. Продължава до спукването.

ами хубаво и така да е, въпросът е че факта си остава - за почти 10 години не се спука, а тези които оперираха тези години в този балон, сега имат палати и коли, дето и да се спука си остават техни, а тези включително и аз дето повтаряхме балон измама, пирамида, нямаме нищо и като се спука балона пак няма да имаме нищо!

Остави, ами аз знам за случай, познат на познат, дето му подаряват биткойн портофейл с 2000 коина вътре на майтап, за рождения ден, преди много години като биткойна е още стотинки и преди месец като стана 20 000 долари ги обменил всичките от страх, че балона е пред спукване. сега с тия 40 000 000 е крупен инвеститор, след като естествено си накупи, къщи, кули, ожени се за модел на бельо и т.н. Иска ми се и аз да бях попаднал, в тоя балон, ама не - бял роб съм!

Е, а пък знам за разни цигани, дето удрят не 40 млн., ами 400 млн. от различни лотарии по света. Това е anecdotal evidence и не струва нищо. Има един голям проблем в тази схема - не се става инвеститор с пари паднали от небето, защото щом не си ги изкрала с инвестиции и бизнес, значи не разбираш материята и нищо няма да излезе в крайна сметка. Да ти паднат пари от небето и да станеш "инвеститор" е абсолютно също като да спечелиш на лотария диплома за кардиохирург. Ама ти това го доказваш, де - на този първата му работа е била да набие част от парите в пасиви - жилищни имоти, автомобили, че и жени. Ако това го е направил на запад, този модел накрая ще му отнесе всичко като му бие шута. Да те светна и по този въпрос - ако моделът не е бил до теб, когато капитализацията ти е била с 40 млн. по-малко, сега е просто изключително лошо управление на риска и бомба със закъснител. Да беше казал, че този и без това е имал бизнес и просто му е дошла финансова инжекция, която е вкарал в разширяване на нови пазари и оборудване - да, тогава евала...

Едни печатат пари, други печатат биткоини.

Това може да го каже само човек който хал хабер си няма от това що е то биткой и има ли той почва у нас. Но какво да се прави, аграрна нация сме и е редно аграрите също да имате мнение по темата.

ее ама този не е ли гледал урока на Джорджано, срамота

Балон не е само прасето в кочината,но и то може да изчезне в късна доба.

На пари цифри май се надяват със санкции съм всички да си оправят дълговете

Печатарите им омръзна да печатат и се изтарикатиха да пестят от хартия. Не им се купуват трици да ловят с тях маймуни и залагат виртуални трици.

На запад си работят платформите, даже борси с фючърси, тона е пропаганда на бъдещите безработни експертчета загубили власт

Гъз глава затрива.

Биткойнът/по-точно bit of coin/ е огромен балон,за разлика от долара ,който е още по- огромен балон!Всички знаят,че доларите се печатат без каквото и да е ограничение и той вече не е обезпечен с материални активи,да не говорим за злато!Преди време имаше превод на статия в един от големите китайски вестници,в която пише ,че китайците се съмняват силно в златните резерви на САЩ,че те изобщо не са толкова ,колкото ги обявяват,но американците не позволяват никакви проверки!Така че не ясно от къде ще дойде катастрофата -от криптовалутите или от долара!

интересно колко би платил китай за правото да таксува американските данъкоплаци

Защо хорицата харесват биткойн? Защото не се изисква никаква физическа или умнствена дейност за да го добиеш. Нещо друго извършва операцията, ти седиш, лежиш и ставаш милионер. Мечта. Това е канализирана алчност или поне ползването на такава за целите на някого. Един ден така, с широко разперени ръце, ще приемем масово роботите и после ще изчезнем.

ако е така защо не вземеш да спечелиш някой милион и ти от биткойн, нали е лесно?! иначе, описано от теб е как български политик и чиновник-калинка стават милионери и милиардери - видях един, дето кара Бентли в квартала ми, питам някой знаят ли къв е - и ми казаха, че бил митничар!! да знаеш, това Бентли е купено с пот и ум!!

Това е начин на МИСЛЕНЕ, разбираш ли какво значи тази дума?

Точно това се отнася да банкерите, те спират икономиката и развитието

Aбе не знам дали със седене и лежане можеш да станеш милионер, но знам ,че само с пот и бачкане със сигурност няма да станеш :)

Интересно защо толкова сте се загрижили за финансиите на хората. По същата логика хората губят пари и от купуването на акции. Но там банките не пищят защото всички транзакции минават през тях и те се облажват.

Лошо реклама няма. "Пушенето вреди на вашето здраве."

И народа копа ли копа биткойни. Да ги продава за кухи долари!

обменяме, щото в България, само фалшифи хартиени пари приемат в търговската мреже. иначе, като бях в Токио, дори се подстригах срещу биткойни, всеки ден се хранех в ресторанти отново срещу биткойни!

Айде почна се.. ЦРУ, забрани и тн.. да, иновацията бърка в кацата на най-голямата мафия банките. Преди 20 години и Интернет щяха да забраняват... айде, айде.. :)

Балонът се наду до пръсване, когато Б.Гейтс се изказа че биткойна е невъзможно да бъде спрян. Интересно колко пари е налял той. Никак няма да се изненадам ако той причината биткойна да стигне ниво от 18000 долара!

Проблемът ще дойде когато другият балон, западните и американската икономики, които се финансират само от печатане на пари, се спука. Тогава ще видим как една къща от карти се разпада. Но, всяка измама има начало и край. В тази вселена и слава богу, всичко има начало и край.

Не съм крипто експерт, но много ми харесва воя на банките. Не могат да приемат че някой ще направи пари без те да сложат ръка на част от печалбата. Иначе всеки ден излизат платени статии срещу криптото, но колко от постналите по-долу изобщо разбират каква е идеята на криптото?

"Идеята на криптото" е, един хубав ден, когато се посъберат трилиони в сметките му, ставаш сабален и искаш да си провериш сметката, обаче, сайтченцето, зад което не се знае кой стои, го няма.

Така е, но същото може да се каже и за Лемън Брадърс, и за пирамидката на Мадоф. Спекулата е повсеместна- просто банките не искат да пуснат нови играчи в техния затворен клуб.

Само идеалисти като теб си държат криптото по борсите. Доколкото съм чувал сериозните играчи имат харуерни портфейли и не зависят от никоя борса. Поне са основните крипто валути.

Не е сайт, има си портфейли устройства, защитата е неразбиваема

Идеята на криптото, е КОНКУРЕНЦИЯ. Едни балони ($, €, ...), се конкурират с криптовалутите. Тоест, КОЙ ПО-ГОЛЯМ ГО ВАДИ?

Благодаря, за златния ти минус!

А стиска ли ти да вземеш ипотечен кредит в биткоини? Да не вземе за няколко дни да удвои своята левова стойност, в каквато се изразява и заплатата ти?

Биткоините /криптовалутите изобщо/ ще бъдат обявени за забранени за простолюдието в най-скоро време. Винаги ще са необходими на създателите си от ЦРУ за непроследими финансирания на терористични клетки тук-там, за препиране на наркопари и прочее. Достъпът до гърнето с меда обаче ще бъде строго ограничен, защото със самото си естество криптовалутите заплашват банковия Световен Ред.

Създадено е от японец, не е централизирано! Напълно безплатно си имаш кодове /програми/ в портфейла на телефона и плащането става светкавично. Продават на запад коли, екскурзии, дрехи, и много други неща...

Не само на запад, от 4-ри години ги използвам като разплащателно средство в България.

Още един разбирач се изказа. Ако знам какъв е курса утре , ще стана милионер. Ама най-много коментират тия , които не са виждали биткойн. Даже злорадстват, кой знае защо

Сравнението ти е неправилно, защото никой не е виждал биткоин.

Не бъркайте "валута" с "пирамида". От криптопирамидите неколцина ще спечелят, много ще изгубят. Честито на печелившите, няма лошо да си спекулант :)

АКО ИМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ КУПЕТЕ СИ ЗЛАТО - НО ДА НЕ Е С НЯКАКВА БЕЗУМНА НАДЦЕНКА ... ТАЯ ГОДИНА ЗЛАТОТО ЩЕ ПОРАСНЕ 12-15% ... В МОМЕНТА ВСИЧКИ СПЕКУЛАНТИ БЯГАТ ОТ БИТКОИНИТЕ В ЗЛАТО .. ЩО ТАКА НЕ ЗНАМ ???:))

Съветът да се купува злато при всяка възможност е най-добрата дългосрочна финансова консултация през последните 3-4 хиляди години;-). В навечерието и особено по време на войни става особено актуален и в краткосрочен план.

Златото има междупланетен пазар (Небиру за където се изнася), а "тапетите" - банковите записи стават само за лепене по стените.

В България има фирми, които се занимават с покупко-продажба на инвестиционно злато. Цената зависи единствено от моментната цена на златото.

И японците ще ги изкупят всичките. Биткойнът работи добре в Япония и Корея. Южна Америка също дърпа. Дори и да стане 1000 долара пак може да стане 20 хиляди. Такава му е природата.

Искам през януари 2019 да го видя този експерт. Какво ще направи, ако прогнозата му не се "сбъдне"?

дори и да се сбъдне! :)

Аз,като финансист-фрийленсър,прогнозирам,че до края на година няма да се сключват реални сделки за биткоин,а в началото на другара ще бъдат забранени криптовалутите.

И всички притежаващи криптовалути,ще създадат вятър,преди да бъдат подведени под съдебна отговорност,за спекулации,с незаконни финансови инструменти.

БГ банките и държавата не са по-малък балон, напротив! Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Не мога да си представя, колко загубен трябва да е човек, за да продава биткоини, срещу умрели американски долари. Баси!

Всичкото ПАРИ е, "кухи обеми"-БАЛОНИ. Обаче "ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ" е бая голям реален квадратен фалос.

нема да закачаш полковник Нинова. тя е номер едно! И другарката Сидерова също.

Умрели долари? Продават се по лев и шейсет парчето. Виж тоалетната хартия на путкин върви по 2 български стотинки за 1 брой.

За невиждания ръст на цената на криптовалутите Боквар обвинява централните банки, включително и Фед заради политиката им на "евтини пари". Демек, до края на годината, тая политика ще се промени? Чак се залях с кафето от смях.

За да разберете колко струват биткойн си отговорете на следните два въпроса: 1 Колко и какви РЕАЛНИ активи стоят зад тях? /Злато, Икономика/ 2 Колко самолетоносача могат да ви пратят притежателите на биткойн в случай че решите да ги бойкотирате?

Аха! И що се купуват тогава? Всяка услуга си има стойност. Услугата анонимност, не прави изключение.

Тъпак. Струва толкова колкото са готови да ти го платят ей сега - а цената му точно сега е 11 000 долара.

Утре ще струва $1100 и ще ревете пред телевизиите, къде е била държавата, за да попречи на подобен балон да се раздуе. А че вие нямате нищо между ушите си, е без значение. В други ден ще ви излъжат с нещо друго.

Абе те и доларите са огромен балон, но се купуват...

Спор между алчни и по-алчни.

Автор Красимир Тодоров, като първо името му не е Питър Боквар, а е Питър Буквар и е набеден за главен анализатор в The Lindsey Group, И КАТО СТОРО, ТОЙ НЕ Е НИКАКЪВ ЕКСПЕРТ, А Е ДРАСКАЧ ЗА ПАРИ и откровен малоумник.

разбира се

Автор Красимир Тодоров, като първо името му не е Питър Боквар, а е Питър Буквар и е набеден за главен анализатор в The Lindsey Group, И КАТО ВТОРО, ТОЙ НЕ Е НИКАКЪВ ЕКСПЕРТ, А Е ДРАСКАЧ ЗА ПАРИ и откровен малоумник. Как се спука балонът на златото и USD. Р. Пол счита, че американската икономика представлява огромен балон.

То и $ е балон, печатницата праска хартия денонощно, покритие няма. Единствено заплахи от ФАЩ към тия, които не искат да се разплащат с тоалетната им хартия.

US $ имат минимално покритие но за сметка на това се радват на най-добрата подкрепа съществувала някога - Армията на САЩ. "In God we trust" трябва да го заменят с: "за неприемане - бомбандираме"

Хахаха, тоалетна хартия има само в русия. Една рубла има няма 2 български стотинки!

Заплахи. Ама вършат работа. Щото когато спрат заплахите тръгват Томахоук.

Хехе - кривоносият евреин крещи от трибуната каквото му диктуват господарите, май тия криптовалути ви бръкнаха някъде, където слънце не огрява !

Ако нещо застрашава устоите на държавата, то е забранено. След като на държавите не им пука за криптовалутите, значи са играчки за лаици.