Вердюн - битката на всички битки

В ранното утро германската артилерия открива огън. Артилерийският обстрел трае цели девет часа. До този момент светът не е преживявал подобно нещо.

Обратно в новината

Коментари - Вердюн - битката на всички битки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пример за това как няколко вманиачени генерала и продавачи на оръжие и боеприпаси правят бизнес на гърба на малоумните маси.

Нещо. Поне няколко думи за финансистите на битката и продавачите на оръжия, които се обогатяват винаги за сметка на хилядите убити и осакатени? Защото в историята на хомо съспенс винаги е било така: едни се бият за идеи и идеали, а други печелят и от от двете страни дори "за възстановяване на щетите от войните". Двамата от снимката не ще да коментирам..., не че вечерях нещо скъпо, но пак не си заслужава разхода...

Айде бе небил преживявал - ами клането в крепоста Осовец - там плътноста на артилерийския огън не е по- малка - 250000 едрокалибрени снаряда за една седмица + газова атака с хлор на 30 газобалонни батареи явно са нищо. И това е една година по рано. А виленското сражение и там хич не са малко жертвите - над 150000 и то е преди 101 години, ама никой и не спомненава. За Осовец има един филм - Атака на мъртвите

Не се гневи на журналята. Повечето са полуграмотни. Общата култура, най-обща. Само от изригващи заглавия я докарват.

И днес, в наши дни какви поуки сме си взели? Никакви! Пак има тикви, искащи кръв и други, които одобряват. Дори сега има такива, които се правят, че няма опасност!

И ние сме имали своите линии, които българските воини са отстоявали Шипка,Сливница,Дойран,Люлебургаз

Чисто човешка тъпотия... Няма друго такова животно като Човека! Дано Вселената не е допуснала подобна грешка и в други светове... Ами огледайте се наоколо и в днешния свят какво прави Човека с Човеците и после разправяйте , че "човек звучало гордо"!

Това място е символ само на властта на капиталът над съдбите на хората!

Военните са си военни - това им е работата - да воюват. Политиците са за е..., и най-вече тия които ги избират и подкрепят.

Тия двамата от снимката няма ли да се оженят най-после и да заживеят щастливо в някое далечно блато като Шрек и Шрековица и да не ни занимават повече! Само честват това онова! Няма ли да честваме скоро някое кръгло число приети имигранти - примерно 2 333 456!

Бре нова история сега! Преди ни учеха,че Сталинградската битка е битка на всички времена, ама нейсе,нали сме в Европата,сега започват друго да ни говорят.........

Съгласен с теб - само ми кажи защо толкова много българи мразят Европа. Европа ни дава право да живеем където си поискаме, да роботим каквото умеем в целият ЕС - да се придвижваме без визи. Само не ми разправяйте мантрата за миенето на чинии вна запад, защото повечето ми приятели са програмисти и бачкат като такива из ЕС. И е пълно и български инж., мед. сестри, лекари и прочие ... След 50г. диктатура и мизерия и още 25 г. управление на децата на бивши червени изверги - ЕС ни прие, подаде ни ръка, а останалото зависи от нас - никой няма да ни приеме за равни докато ние не се докажем за такива.

Мразя Европа и такива късопаметни тъпаци като теб.Погледни историята и ще видиш,че и французите и германците и англичаните имат огромен принос за нещастията,които са се случили на държавата ни.Прочети за Ньойски,Берлински и т.н. договори.Нищо от това,което получаваме сега, не заслужава стотиците хиляди български жертви и загубени територии.А ти никога няма станеш германец или французин.Винаги ще си останеш в по-долната категория хора.Та ако ще и програмист да си.За съжаление вече и българин не си.

Ай ся германците да не ги намесваме точно в тия два договора! На Берлинския конгрес Бисмарк играе за нас и настоява високата порта да приеме условията на Русия. Относно Ньойския договор то той е еквивалентен на Парижкия мирен договор за германците, т.е Версайската система ощетява Германия не по - малко от Н. д- вор България. Нали през ПСВ сме съюзници с Гер. и сме от страната на победените. Германците също като нас губят територии, но ние по силата на Ньойския д - вор, а те по силата на Версайската система (т.е. Парижката мирна конференция). Не разбирам защо приравняваш германците към с англичаните и франсетата като те са били братя по оръжие с нас?

И още нещо: германците с пролята германска кръв освободиха български територии, окупирани от Сърбия и Гърция (Македония и Беломорието). Това през април 1941 г. Кога българи са си проливали кръвта си за да освободят германски земи? Така че твърдението ти, че сме губили територии благодарение на германци не е вярно! Обратната теза е по - точна!

И преди и сега,генералите си пият коняка и остават с имената си в историята,а пушечното месо безименно и патриотично наторява майката -земя,тоя дойч-касапин надали е съден за Вердюн,за Петен знам,че е превърнат в национален герой и дори кара старческия си маразъм като протеже на Хитлер

Така е и винаги ще бъде така - гадно е но свиквай - просто сме хора тоест тъпи парчета ....

Има много по-кръвопролитни войни, водени от българите. Като се започне с българите-хуни, побеждавали и владеели 1000 години днешен Северен Китай, няколко войни на Велика България и страшната Каталунска битка на Хон-България при император Атила. По-късно в рамките на Волжска България...

Човече стига с тия глупости. Това са напълно несериозни бръщолевиници на лаици, които се мислят за историци. С една дума смешници.

"Битката на битките" продължава. Агенция Анадола разпостранява заявление на МВР Чавушоглу, да се създаде работна група за нормализация на турско- руските отношения. И поне Путин явно при всички положения ще докара газ в Гърция и Италия, я по тръби, я втечнен, турците завъртяха палачинката, сигурно ще дадат каквото им поискат, но тръбата с газта да Гърция да минава през тях, все пак ще има таксички и др. парици. Да видим нашите медии, дали ще им остане място за новината?

Вердюн е най-кръвопролитната битка до 1916 - стотици хиляди убити .. Сталинград е най-кръвопролитната битка до 1942-43 - 2 милиона жертви.... Курск ... Какво ли ни чака

3-та световна - 6 милиарда избити - и ново население на планетата: В Москва - руски хлебарки В Ню Йорк - американски хлебарки В ЮК - англ.хлебарки Поне ще отпаднат междурасовите търкания хахахаххаха

Само да вметна, че въпреки, че немците не успяха да завледеят света след две световни воини и милиони жертви, сега ще го направят. Според най-новите статистика въпреки бежанската криза (повече крепостни селяни за Меркел), въпреки фин. криза, въпреки дълговата криза на Гърция - Германия става все по-мощна световна иконом.сила. Германия няма голяма войска и не и трябва. Двете нови икономически световни империи скоро ще са - Китай и Германия! САЩ върви надолу, ЮК запада - паунда се срина доста особенно около този референдум просто немците нямат конкуренция за добро или зло - 4 райх ще дойде хахахаа

WAR PIGS - Black Sabbath били са прави пичовете тъпи фуражки ....

Е как пък Вердюн-при сталинград загиват 2 млн. За Курската офанзива сутринта руската артилерия за 2 часа е изтреляла 10-пъти повече снаряда от цитираните.Чел съм за стотици влакови композиций. Да си се кланят Меркелица и оня на който искат.

Сталинград е 26 години след Вердюн. Има разлика!

Уф, четете по-внимателно. Това е най-кръвопролитната битка ДО ТОЗИ МОМЕНТ.

Битката при Вердюн е доказателство за всеобщата тъпня на дойчовците. Дори днес, по времето на 4-тия райх, нещата не са променени и райхфюрерката води Европа към блатото.

"Битката на битките", и другите битки винаги е удобно да се разглеждат отделно, битка за битка, защото по-лесно "минава" филосфското оправдание на шибаното деяние, същото е и за РЖЕВ, за да докажем, че не СССР е спечелил войната, или пък са дадени неоправдано много жертви. Обаче нали трябва да спомене, че и в "Битката на битките" има безсмилие, неопрадано много жертви .... Войната е като партия шах, състои се от много отделни ходове, жертваш пешки, коне, офицери, дори царици ....с цел да спечелиш войната. Целта на РЖЕВ, а и на доста други битки по време на 2-та световна война за руснаците е била: да забавят темпа, да си дадат време, да обезкърваят противника, да го лишат от СТРАТЕГИЧЕСКАТА ИНИЦИАТИВА .....и т.н докато се "оправят". В крайна сметка, те постигнаха целта си, влязоха в Берлин и г направиха сами, да и с много жертви и страшно много ме съмнява, че ще допуснат още един 22.06. 1941г 04. 00, преполагам че няма да се церемонят, не вярват и ако усетят нещо, ЩЕ НАТИСНАТ КОПЧЕТО. В момента историята се повтаря, пак понякакъв странен начин се мобилизира цяла Европа, струпват се войска и техника около границата на Русия, сега даже се сменя и живата сила с чалми, и откъдето и да го погледниеш си е ..... страшничко......другото си е дрън-дрън

След тази битка французите се тръшкат на Николай-2 да помогне против грманците а те заедно с англичанинте да го оставят да завладее Цариград (Истанбул). Сключен е таен договро (част от договорите Сайкс - Пико). Царят удържа думата си и помага, междувременно е подготвена и стратегия за настъпление към Цариград. Е, тогава западните му "приятели" изпращат Ленин, Троцки и болшевиките и го смъкват от престола ...

Ленин е изпратен и финансиран от германците.

Германците в този момент вече нямат такива пари. Отпуснати са им от ''братовчедите'' от САЩ - Пол Варбург, Феликс Варбург и Яков Шиф. Операцията е координирана от Израел Гелфанд, наречен Парвус. Извод - Ленин и компания са финансирани и изпратени от световното задкулисие, а на германския генерален щаб това му е изглеждало изгодно за момента.

битката за РЖЕВ Е С НАЙ МНОГО-ЖЕРТВИ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ ГОВОРЯ ЗА WW2 ОТБЕЛЯЗВА СЕ НА 03.03

Руснаците не говорят много много за Ржев, защото търпят огромни загуби и нищо не постигат(не разгромяват немската групировка). Накрая швабите тихо се измъкват, без руснаците да ги усетят.

ФАКТ ИМА И ДОСТА ОБКРЪЖЕНИЯ ТАМ МИСЛЯ ЧЕ 33 АРМИЯ Е УНИЩОЖЕНА ДО КРАК ДОСТА ГЕНЕРАЛИ ОТ РУСКА СТРАНА ПАДАТ

1. Има много по-кръвопролити битки през ВСВ - например Сталинград. Но за тях западняците нещо не тъжат и не се сещат. 2. ЕС и НАТО готвят нови войни в Бл.Изток и Африка и не им пука колко хора умират там. Така че това е типично еврогейско лицемерие.

3. американците пускат 1 бомба и затриват на мига 150 000 души. Че даже не се извиниха онзи ден!

Обама се извини на японците.Но бомбата над Хирошима и Нагасаки също е вид човеконенавистна военна стратегия .Защото тя,всъщност слага края на войната,отказва японците от по-нататъшни военни действия.Но с цената на хиляди жертви.

Вердюн - битката на всички битки Това е битка на политическото малоумие и простащина.

Автора е Ф. Вагенер - Дойчевеле, няма какво друго да напише. Все пак си признава - "Но по принцип битката при Вердюн е циничен пример за човеконенавистна военна стратегия." - и забравя да спомене мисълта на друг - Войната е продължение на политиката с други средства. Той. завалията забравя, че на всяка военна карта (плана), горе в вдясно (или където и да е) има : УТВЪРЖДАВАМ, име и подпис. Та първо на генерала е поставена задача да разработи план с еди каква си цел, генерала го е разработил, представил, УТВЪРДИЛИ са му го и за му ЗАПОВЯДАЛИ да го изпълни. Задачите на армията кой ги поставя, оня от горе ли? Специално за германците пък е толкова изгодно тая битка да е битка на битките че ......, но нали четем историята четната или нечетната страница, ха - ха, в ЕС едновреме си биели шамари, ама на оправили са се и вие трябва да се оправите с Турция, като им приемете религията .....ако не пак ще има "Време разделно" .... ... .. .. .

абсолютната истина: Военните изпълняват заповедите на политиците!

Че не е битката на всички битки - не е! Че забравят Ватерлоо, ясно, че забравят битката за Москва, Сталинград, разбираемо. Немците и Австрийците допускат много грешки през Първата световна война се вижда и от спомените на български офицери и царски адютанти, които описват немската надменност. Най- яркото опровержение на немците е самият Хитлер, който се разправя с историята като нагледно показва как се прави война с французите. Катастрофата от Първата световна война се превръща в Европейска катастрофа с милионите социално осакатени хора, сред които попада и нашият народ. Тези години на възпоменание трябва да ни носят много поука и анализи, а както виждаме държави победители отново издигат разрушителните имперски призиви, което не носи нищо добро.

"Текстът е публикуван тук" Дировци, БЕЗочливостта ви е БЕЗгранична! Пращате ни за котка в чувал! Елементарното възпитание изисква да напишете къде е това "ТУК"!!!

Ми, срам ги да си признаят открито, че са станали подлоги на либерасткия антибългарски сайт DW... По времето на соц-а DW беше носител на свободна мисъл. Сега е рупор на унищожителите на Европа.

битката на всички битки е сега или ние или те, паралелни общества не може да има дълго

Войната е идиотщина,а военните и политиците...

lu4ka

След което умниците спретват битката при река Сома, в която са убити около 625 000 английски и около 450 000 германски войници. Оказва се, че това е една от най-тъпите военни тактики за всички времена. Просто статистика... за политиците.

Не да гърмят с оръдията а да смазват с вазелинче трябва.....че след следващата доза резняци там чист Германец няма да остане

статията е пропита е евро-интеграционен дух .....удобно е ропусната да се отбележи, че немската армия разполага с по-малко войски и по-малко артилерия от французите и въпреки това им нанасят по-големи загуби.....атакуват и превземат няколко форта, в т.ч. дуомон.....втората световна война е също месомелачка, но вече не се използват химически оръжия и позиционната война е изместена от блиц криг....червената армия също усвоява основните положения от него ....

Крокодилските сълзи на загубилите битката отвращават. На германците и едно евро да им вземат ще започнат отново война.

С развитието на технологиите войните стават все по-човеконенавистнически и все по-лесно се започват,защото основните виновници за стартирането им /лидерите на воюващите народи/ са все по-отдалечени,удобно абстрахирани от ужасите на бойното поле. Във времената на бронзовата епоха т.нар "аристокрация" /буквално "управление на най-добрите"/ е изисквала от тези,вкарващи народите в бой,личното участие в сраженията, при това на предната линия. В Древна Гърция аристократът е бил с изваден меч встрани от настръхналата от копия фаланга под негово управление, далеч от защитата на нейните бронзови щитове. В по-късната епоха Александър Велики докато стигне р. Хидасп в Индия е бил най-покритият с тежки рани от всички свои войници. Днешните лидери няма нужда да притежават физическите и психическите качества,изисквани в миналото от пълководците- имаме управление на изродените,слабите,изнежените, т.е обърната наопаки Еволюция. С технологията е все по-лесно да убиеш човек както чисто физически,така и морално. Едно е да се нахвърлиш върху някого с копие и меч, да го гледаш в очите докато се опитвате да се убиете един друг на предела на силите си, друго е да го анихилираш с оръдие от десетки километри,за атомното оръжие да не говорим. Слабите са жестоки, а когато на жесток човек дадеш технологична сила се получава момента "пази Боже сляпо да прогледне". Днес имаме двайсетинагодишни офицерчета, убиващи през цялото земно кълбо с дронове, управлявани от джойстик в климатизирани стаи. Политиците пък не са ходили дори в казарма, какво остава да знаят какво причиняват с действията си.

Човечеството е обречено да повтаря ужасите на Вердюн /където поне са се били армии, а не са унищожавани цивилни,за разлика от Дрезден, Хирошима и т.н/ отново и отново докато не се намери и приложи идеология,която да ограничи използването на технологията за военни цели. Вече имаме научния потенциал да унищожим планетата заедно с нас самите, въпрос на време е /и се работи в посоката/ моралът на лидерите да удари дъното и ядрените оръжия да се отприщят.

Иван Петров

Добре казано..."Обратна еволюция"! Само ще добавя, че смело нареклия сам себе си "homo spaiens" - разумен човек, е единственото същество на планетата, което не се учи от грешките си, а ги повтаря.

Руиз

Пълно безумие! И за това са виновни не обикновените хора, а политиците! Ремарк го е казал много добре в "На западния фронт нищо ново".

С най много уръжия. Демокрация !

Лошото е, че и Меркел и Оланд нищо не са научили от Вердун и продължават да насъскват за война. Срещу Русия.

Войната е само в изветрелите ви комуноидни кратуни.

Доколкото забелязвам, Русия завладя Крим, за принадлежността на когото към Украйна беше подписала договор, а сега води война, за да направи същото с Донбас. Вярно, че истеризира как другите я мразели, но реално тя е агресорът през последните години.

Русия се принуди да завладее Крим, за да не си направат там САЩ база след преврата в Киев.

Проознася се Вердъ, а не Вердюн.

Как се произнася Тесалоники? Приели сме това произнасяне, а не френското, на немски не е Вердъ. По същия начин можем да говорим и за Пекин, да не говорим за Хонг Конг или други места с език по-разпространен от френския.

Ти на Русе не викаш ли Руси?

Обама не се извини .Това беше повод японците да кажат че не е нужно да се извиняват на китайци и корейци ,докато хегемона САЩ не се извинява за Хирошима .Просто факт .

Меко ,,С,, има в произношението на Русе и се чува като Русье .Така поне се произнася .Руситу е голяма работа ,който не е бил там по добре да замълчи .Да мъльчити кат ни разбирати! Жа мальчиш ти казвам )).За съжаление диалектите изчезват вече .