В бирата и млякото се крие чудодейна молекула, която дава сила и здраве

Швейцарски учени откриха в бирата молекула, известна от млякото, която предпазва от затлъстяване, засилва мускулите, предпазва от диабет и удължава живота, съобщи в. "Мейл он сънди", цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - В бирата и млякото се крие чудодейна молекула, която дава сила и здраве | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

плоска платена статия за съживяване на свития през последните години пазар на бира; ...ама мишки, ама много била малка молекулата, ама не се знаело какво количество обаче била вълшебна и чудотворна и полезна за всичко в организма; сред народ, който избра малоумник да го оправи за 800 дни и още един сега, може и да мине номера

Е сега вече смесих бира и мляко и пия ли пия, за ужас на попадията!

Добре, но препоръчвам млякото с мастика, а бирата с кебапчета.

Позволявам си да допълня. За бирата може и пресни картофки със сирене, пилешки филенца или бяла рибка пане. За мастиката - доматки с прясносолно сиренце или да се издълбае един пъпеш, по-малъс и в него да се сипе мастиката, ситно натрошен лед и малко мента и с спрайт. две широки сламки отгоре и изчакване половин час за хладилника прави българският кокосов шейк неотразим!

Интересно, а биреното коремче от какво се получава :-) сигурно и то от тази молекула, която пази от затлъстяване. Аман от платени псевдоучени и прости недоучили журналисти.

Ее какъв е тоя никотин в бирата, айде сега забрана, бира който пие на обществено място ще се глобява. Б.Б.

Некъф самороден гений наскоро свари ракия от мляко. Сега да почнат и млечна бира да правят... щото лимонена вече почнаха... Няма лошо... аз и млекце обичам да цоцам, та...

Аплодисменти! Железни доводи, подкрепени с примери!

В Швейцария не съм чул да имат кой знае колко хубава и известна марка бира, НО! Срещу подобаващ хонорар в швейцарски франкове от големите немски, холандски и белгийски пивоварни концерни, явно са готови какви ли не "епохални нАучни открития" да сътворят. А да са им честити новите нули в сметките.

И в CocaCola-та я има тази същата мулекула. Проверено и доказано от дългогодишни научни опити!

Защо ли тази бирена чудодейност се рекламира точно в началото на летния сезон?

хахахах, прав си

Чужденците ,дето изкупиха българските пивоварни ни предлагат нещо със спирт ,което е далеч от истинската бира !

най-сетне една убава новина у това черно ежедневие :)))

Хубаво нещо БЕШЕ бирата! Сега под това название се продава химическа субстанция, без полезни качества, близка до слабите отрови. За последните 15г. само веднъж съм пил истинска бира.

Пийте бира, с всяка чаша бира вие си доставяте на организма мощни растителни естрогени(женски хормон) от които гласовете стават нежни, гърдите набъбват и са готови за сутиен, коремчето върви пред вас на метър, да не говорим за "благотворното" въздействие на бирата върху мъжествеността, а жените си спестяват парички от силикон. На здраве с хормоналното, чудодейно пиво и успех женствена Европо!

Мой човек, много "компетентно" се изказаш, че бирата е нискокалорична! Първо виж таблицата с процентите калории и тогава се изказвай. За сведение: шампанско- 126 кал.; бира-83,5 кал.; бяло вино-65 и т.н. Хайде, наздраве!

Поредните глупости. Наливай се ти с алкохол и после се успокоявай, че някаква измислена молекула вътре е полезна.

Интересно откритие, точно когато в тая криза бирата не върви, а най-големите шишковци са бираджии. Нещо не с е връзва. Но истината е една, бирата успокоява и дава сила. Идеална е за тежка физическа работа, хем се кефиш на бирата, хем всичко изгаря.

Шкембето става от мезето към бирата, не от самата нея :-) Това си е доказано много отдавна :-)

Да бе, само дето бирените алкохолици пият без мезе и си имат същите шкембета. Умереното ядене и пиене и здравият и достатъчен сън е в основата на доброто здраве, а не разни магически молекули. 500 гр бира на ден или 300 гр червено вино - това е здравословната доза. От наливане с алкохол никой не е отслабнал.

В днешните химизирани спирточи я има менделеевата таблица от А до Я

Не ми трябва Европейско за да консумирам полезната течност. А дозата е колкото повече-толкова по-осезаем ефект:)

Два въпроса ме тормозят: 1. Защо учените - откриватели не са от БАН, и 2. Защо "откритието " идва с началото на Европейското по футбол и триумфа на лъвовете ни по волейбол??

УРААААААААААА!!!!!!!!!

Само да не кажат, че от бирата и млякото се отслабва, че вече ще се посмеем.

сбогом, бирени коремчета! салам с домати и бира с никотин - е това е върха на науката в БГ !

от обща култура да знаеш че бирата е ниско калорична

Знам, но с нея тъпчем всякакви други мезенца, а сега има и европейско. Наздраве.

Вече го казаха.Виж там горе-предпазва от затлъстяване. На което много не вярвам, но както и да е.

молекулата никотинамид ? е що тогава забранихте пушенето ? бирата - полезна , цигарите - вредни ?

Абе то и сярната киселина съдържа кислород и водород, ама не я пиеш вместо водата, нали? Хайде обратно в осми клас да си преговорим химията.

За млекото не знам, ама за друото, епа ние отколе си знаем и си шмокаме биричката на обекто, затва сме здрави, щастливи и богати.Аре, и Хръватска еврошампион! Наздрае бате.

Аз знам точното количество :) То е точно 5 бири ...до обяд ! И още толкова вечер !

Тъкмо мислех да я отказвам, а сега ново откритие. Утре кой знае какво ще открият. Дали не е заради летния сезон? Какво да правя?

никотинамид рибозид А какъв е този никотин в бирата ?