Преди 5000 години на работниците е било плащано с бира

Глинена плочка на 5000 години, открита в месопотамския град Урук, удостоверява, че на работниците е било плащано с бира за извършената работа.

Обратно в новината

Коментари - Преди 5000 години на работниците е било плащано с бира | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Урук на шумерски е УНУ, УНУГ, УР пък е град. гражданин УНУГ-УР е като оногури или хуногури. А УНУ е като ХУННУ.... Мозайките от храма на Еана, Инана, Яна са със същите орнаменти, дето са по българските шевици. В Пергамона (Берлин) в залата за Месопотамия могат да се видят българските шевици по мозайките на Урук.

ВЪПРОСА Е КОЙ Е ПЛАЩАЛ? Да бяхте написали два реда за тези които са ни създали като човешки вид, за ЕНКИ, за брат му ЕНЛИЛ и баща им АНУ. ТА НАЛИ АКО БЛЕСНЕ ИСТИНАТА ЗА НАШИТЕ ПРАОТЦИ АНУНАКИТЕ КОИТО СА НИ СЪЗДАЛИ ПО ТЕХЕН ОБРАЗ И ПОДОБИЕ, ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ ОБЕСНЯВА ЗАЩО ЗЛАТОТО Е ТОЛКОВА ЦЕННО НЕ ЗА НАС , А ЗА ТЯХ. Случайно ли сега войната е точно в двуречието където се заличава история несъответстваща на тази написана в Библията. РАЗБИРА СЕ, ЧЕ НЕ!

Страшна новина, наистина профанизацията е навсякъде, целия западан свят е изтрещял, а на нас ни го представят като нещо много интересно. Очаквайте скоро откриването на Троя. Ама, че глупости. 'Джосър', бе не 'Чосър', а как е 'Навуходоносор' или 'Небуканизър'. Лебеди!

Явно върви пропагандно-рекламна кампания за позициониране намерението на българските работодатели да дават продукти, които произвеждат вместо заплати на работниците! В България се пръкна най-първичният, първобитен, възможен капитализъм, съществувал някога по света!

Изостанали ора ти казвам! Ама толкова изостанали ,та чак измрели!!! А па у наше село сега плащаме с ракия и домате. :-))))

Работниците бира чорбаджиите вино.

Тази статия е като реклама за алкохола. Нищо че от него измират не знам си колко човека дневно, от пътни катастрофи, болести, след побоища и други подобни.

По това време там възниква и лихварството, на което сега му викат банкиране. То в крайна сметка унищожава тези древни цивилизации, и е на път да направи същото и с сегашните!

ЗА БРЕКЗИТА УДАРИХ 2 БЕЛГИЙСКИ КУЧКИ - СТЕЛА И АРТОА .. ЗА ИСЛАНДЦИТЕ ГИ ПОВТОРИХ:)

4-5 ЛИТРА БИРА + 1 ХЛЯБ СИ СА 12 ЛЕВА НАДНИЦА НА ДЕН ... ПО-ВИСОКА ОТ МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА В БЪЛГАРИЯ В МОМЕНТА :)) ... А АКО СЛОЖИМ 4-5000 ГОДИНИ ИНФЛАЦИЯ СИ Е НАПРАВО УЖАС .... ИНТЕРЕСНО Е ЧЕ МОМЧЕ В ТУРСКИЯ ПУБЛИЧЕН ДОМ Е СТРУВАЛО 80 АКЧЕТА - 15 АКЧЕТА Е БИЛО ЕДНО АГНЕ :)))

Къде това , бе човек ? :)) Нали не смяташ таз бира и тоз хл;яб да ги консумираш в "Шератон"/май няма такива вече-едно време с това си правехме майтап..;) /... Аз поне там дет живея и работя 10 бири + един хляб - са макс - една осма от заплатата ми... говря за квалитетни бири и хляб :)))

Грешка на "езика"- една осма от "надницата ми".. Извинявам се горещо :) !!!

На някои и сега им се иска така да плащат, ама не минава номера.

А след 5000 г. в България им плащат с парче пица.

не си знаеш историята, юроде!

А социалните помощи на циганите, детските надбавки, помощите за отопление? И те ли с бира са плащани? И какви са били тези древни банкомати- да пускат заплатата в бира? 420 бири - минимална работна заплата. А ако някой седне в заведение и си поръча една бира, с друга бира ли плаща на сервитьорката?

Грешиш, братушките, не че не пият бира, ама с нея немош ги накара да бачкат - виж, ...ах ты водачка моя... това си е друга работа. С нея можеш изтреля и космонавт в космоса, каква ти кула, какви ти пет лева... пардон рубли

Стига вече. Престарахте се.

Родоотстъпнико, кои смяташ за братя? Ония, които не знаят как да си съхраняват пшеницата и за това я правят на водка ли?

Явно там са живяли древни руснаци.

Сега има телевизия, риалити програми и интернет. Течна алкохолна каша за да се държи работната ръка полу-успана вече не ни трябва. :-)

АЙДЕЕ ПРОМИВКИТЕ ЗАПОЧНАХА....

Извинявай за тъпия въпрос, но защо точно това разбираш под "промивка на мозъка"? Доколкото знам под "промивка" се има предвид подмяната на собствените политически убеждения с политкоректни такива.

супер ГЛАВНА новина ! направо сам потресен

Ние очакваме по-главни новини , като : 1. Адекватна, интелигентна, българска позиция във връзка с кризата в ЕС след референдума във Великобритания 2. Как сте си оправим страната с тези некадърни управници и т.н и т.н

просто не си мълчите дир , когато няма какво да кажете? или пускайте x 3 реклами дето никой не ги гледа ...тъпота :-(

Ха-ха-ха...Промивачи на мозъци. Кой ви плаща, за да бълвате бозата си в интернет-пространството. На бирата се гледало като на хранителен продукт. То затова ли третокласниците в голямото междучасие викат- Ще ида да хапна една бира....

тази древна бира не е била като сегашната , а нещо от рода на бозата - много слабо алкохолна

А в България на работниците и безправни скотове е било плащано с асфалт от магистралите на робовладелеца Бойко Ръпонестия.

Умни ора! Па и Македониа голема...! И на Мачу Пикчу ке найдат наши ора дзидари. Само не знаеме дека вариме бирата от тогава до данас.

Ясно е защо цивилизацията им не е просъществувала, Ако пък и бирата е била Каменица, Загорка, Принско или която и да е , произведена в Каменица АД или Загорка АД, то- е било трагедия. Тотални повръщоци са и каменицата и арианата, и загорката и хайнекена и стела-та. спиртосани ментета.

8 и само мъжете знаят защо...Пивко, пивка, от планината, от гората, с традиция и само с МишоБ, с мачове, без мачове, с голове или без, при победи и при загуби...Гъл..гъл...ГЪЪЪЪЪЛ! Не съм бил прав. Мислех, че копираме западни телевизии, а то виж на шумерите плочките било!? Но както казват доста по-младите от тях древни гърци: Където е текло, пак ще тече! Лошото е не в пиенето на по бира. Лошото е, че не можеш да си поръчаш втора, поради липса на доходи. Една бира, друга бира, нов Мишо или без бира? Очевидно с братя шумери имаме общи неща. Те не са намерили отговора и са изчезнали от историята като народност, държавност, етнос. Ама, дали търсим отговори? Почти сигурно и ние няма да се справим, за съжаление... Гъл, жалко, ГЪЪЪЛЛ!

И на капачката Хр. Стоичков.

Горките, 4300 години са се мъчили на бира, докато Божо Вампира измисли българската "ракъ".

То и в България заплатите стигат само за това.