Коментари - Безредици избухнаха в град в САЩ след убийство на заподозрян | dnes.dir.bg
назад

Безредици избухнаха в град в САЩ след убийство на заподозрян

Губернаторът на американския щат Уисконсин Скот Уокър повика Националната гвардия за справяне с уличните безредици в град Милуоки, предадоха агенциите.

Обратно в новината

Коментари - Безредици избухнаха в град в САЩ след убийство на заподозрян | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А бе проблема се търси навсякъде другаде, но не и там където е. В САЩ няма и не е имало демокрация. Такова животно американска нация НЯМА. И ако САЩ спрат да си врат гагата навсякъде по света и да палят конфликти, таз безнационалност на САЩ ще лъсне и ще се сгромолясът веднъж за винаги.

Черен полицай убива черен престъпник докато онзи се опитва с откраднат пистолет да го застреля.На другия ден всички черни излизат на улицата да трепят бели ченгета,ограбват магазини и палят коли.Познайте кой е виновен- гадните бели расисти!!!

Проблема с гетата може да се реши по един единствен начин. Стерилизация. Стига лицемерие. Насила хубост не става. Това е реалността и колкото по дълго хората си заравят главата в пясъка, толкова повече проблемите ще се задълбочават.

негрите в америка са като циганите у нас

Нищо не е станало, както в БГ се случва, иху иху и след три дни тихо...

Либерастия: черен полицай убива черен бандит, така че чернокожи разгабват магазините на чернокожи собственици и палят кварталите, населени с чернокожи в рамките на борбата с расизма на белите...

От 2014 белите ученици са малцинство в училищата. Цветнокожите завършили оттогава, вече имат по 2 таанета. Особенно латиносите След 5 години белите ще са малцинство в САЩ. В полицията има само полицаи. Там е гилдия. Има голям процент полицаи, които са от няколко поколения в полицията. Изобщо не им дреме дали си бял, черен или със зелени антенки на главата. Всяко неподчинение на полицай се наказва. Само самоубиец може да хукне да бяга при заповед на полицай. Както и става.

Когато образованието в една държава падне под определен минимум, и в ръцете на биомасата попадне оръжие, става страшно ...

Негър полицай застрелял негър бандит.

Браво ! Като на кино, добрите полицаи победиха лошите черни ! Друго нещо си е демокрацията !

Черния президент ислямист ще се запомни с "цветните революции", майдани и Нобеловата награда за мир. Също и с "хуманитарната помощ" за Ирак, Либия и Сирия, а най-вече с увеличеното количество на произведен мак от Афганистан.

По времето на Елцин започна едно изключително затопляне на отношенията между Русия и Щатите. В България нямаше такава информация, но нали си ги знаете нашите медии какви са. И ето един прекрасен факт от това място и време. Москва си е силно бандитски град. Особено пък по онова безвремие. Щатите изпращат екипи от полицай, който да дават дежурство с колегите си от Москва. Даже и техни полицейски коли си бяха докарали. Представяте ли си каква атракция е, когато на мястото на събитие, вместо полицията с Лади, пристигнат истински американски рейнджъри със страхотната си униформа? За съжаление, тия добри отношения не продължиха във времето. На някого не е изгодно хората да живеят в дружба. Идеята американски полицая да идват и обучават на место нашата полиция е страхотна. Само че нашите политици предпочетат те до ходят в Щатите. А полза от това няма и няма да има. Колко жалко!

Та единствената умнамисъл е че народите трябва да живеят в мир. Даде ама огромна част от икономиката ще трябва да направи КОНВЕРСИЯ! Иначе само с хубави униформи работата не става. А полицаите на САЩ да учели нашите ми убаво и какво от това. Ако се замислиш излиза че щом са най-опитни значи има най-голяма престъпност там!

ПО ВРЕМЕТО НА НЕГРОТО ПРЕЗИДЕНТ БЯХА УБИТИ ПОВЕЧЕ НЕГРИ ОТКОЛКОТО ПО ВРЕМЕ НА ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА ПРИ НАС :)))

В Щатите белите са жертва на расизъм и дискриминация. Защо не протестират - нямам идея. И у нас е същото. И пак не протестираме.

Абсолютно верно за съжаление! Най-лошо е да си бял хетеросексуален мъж. Инак за негри, роми, ЛГБТ, жени и прочее има минимум по две международни организации, които да съблюдават спазването на 'правата' им.

Няма ли някоя страна или международна организация да им се м(намеси, както те правят и да им дадат акъл как се прави и не се прави. Така да им спретнат някой доклад за надеждността им и напредъка им и подобни простотии дето ги причиняват на другите страни и народи...

дали да не им наложим санкции?

ПИПО

А иначе ни критикуват за нашите цигани.

Мдам чените са си проблем навсякъде!

Много хубаво изглежда на книга да напишем и да говорим, че вярваме и трябва да вярваме, че ВСИЧКИ СМЕ РАВНИ И ЧЕ ВСИЧКИ СМЕ С ЕДНАКВИ ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ, но на практика не е така. Ама изобщо не е така! Красиво звучи на думи, както идеите на комунизма, но е една лъжа, която може и да звучи красиво, но приемайки я, и следвайки я, или твърдейки, че я следваме дълго време и така опростено, виждаме, че последствията всъщност никак не са красиви, а се оказва точно обратното - че са или могат да бъдат много грозни. ХОРАТА НЕ СЕ РАЖДАТ РАВНИ И ЕДНАКВИ, новороденото американче не е равно на новороденото палистанче или африканче, така както и едно с друго новородените и е една държава - напр. в луксозен квартал или в гето в Америка НЕ СА РАВНО И НЕ СЕ РАЖДАТ РАВНИ, просто родителите им са други, семействата им са други, обстановката им е друга, възможностите и перспективите им са други, понякога разликата е от небето до земята. Аз съм споменавал, че едно от противоречията и в България, и навсяйъде по света, НО В РАЗЛИЧНА СТЕПЕН, и в Америка, ИМА ХОРА, ГРАЖДАНИ, КОИТО ЖИВЕЯТ В 21 ВЕК, но има и такива, които живеят още в 20, че и в 19 век например. Говоря като манталитет, познания, дори често и като начин на живот, последните НЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ ПОСТИЖЕНИЯТА НА РАЗВИТИЕТО НА ТЕХНОЛОГИИТЕ И НАУЧНИТЕ ПОСТИЖЕНИЯ, нито от бума на информационни технологии и доброто образование, и това прави разликата огромна, в някои случаи като пропаст. И ако се разбере и застане с лице към тази очевидна реалност, а не на красивите пожелнаия и думи, вкл. облечени в закони и регулации, то тогава възниква следният прост въпрос:

А не е ли еднаквото третиране на РАЗЛИЧНИ, И ОСОБЕНО ПОСТАВЕНИ В СИЛНО НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ ХОРА, ДОРИ ОЩЕ ОТ РОЖДЕНИЕТО ИМ И НАЧИНА ИМ НА ЖИВОТ всъщност истинската дискриминация, така да го кажа? Естествено, че проблемът с едно гето да кажем, или един цигански катун - да не стават престъпления там, да се живее по-добре, хората да получават по-добро образование, да работят и имат по-добри и по-други перспективи - те и децата им, освен кражби, рекет, наркотици, проституция, убийства и пр. НЕ Е НЕРЕШИМ, но изисква съвсем други подходи и решения, разбира се, и много повече усилия, време, внимание и ресурси. Истинско желание и намерения, и то на хора, които наистина и искат, и могат, и знаят как. Добре е, че има закони против расизма и дискриминацията например, трябва да ги има, но с тях не може да се счита, че само те сами по себе си са достатъчни, за да премахнат ОГРОМНОТО НЕРАВЕНСТВО, очевидно НЕ СА! ДАЛЕЧ НЕ СА! Нещо в мултикултуризма, глобализма, борбата с расизма, дискриминацията, етническите и религиозните различия и проблемите, които и те пораждат и други теории, идеи и политики,... НЕЩО МНОГО СЕРИОЗНО НЕ Е НАРЕД И НА НАЙ-ВИСОКИТЕ НИВА НА ВЛАСТТА И ВЪЗПРИЕМАНЕТО И ДЕФИНИРАНЕТО ИМ В РАЗЛИЧНИТЕ ДЪРЖАВИ И ПО СВЕТА!

трябва да е така, но на практика не се получава и според мен основното е в лицемерието, което е в тези общества и демонстрация на равенството. Вземете примерите от Западна Европа, нима не са дадени "равни" права, а в Щатите. Защо като работиш в тези страни, винаги правят разлика между "чужденеца" и местните, нали има равенство? Даже и в Щатите където цялата им държава е основана от имигранти и там най-малко се чувства, но пак се прави разлика, на собствен гръб съм ги изпитал. Там да не говорим за черни-бели, черните имам чувството на практика, че имат по-вече права от белите вече. Наблюдавал съм за определни проблеми, напр. в накаква общинска служба какво е отношението към мен, като усетят акцента, и същия проблем как се решава с американец, мога да кажа че е изключително обидно... Отделно на работата, където работех с черни, бях на по-ниско часово заплащане от тях, а вършех с 3:1 по-вече работа от чернилките, които се покриваха, а супервайзора ме товареше мене, не смееше да направи забележка на чернилките или да им даде поредната работа..., няма равенство има само приказки и едно ОГРОМНО ЛИЦЕМЕРИЕ, което те смазава....

Това което не се казва в статията е че белите хора там са едва около 25%, неграта 40, а останалите са предимно латиноси и малка чст корейци и предимно китайци. В % бели хора се вкл/чват и емигранти от Украйна, Русия и Европа като цяло Та, товно това ще им изяде главата на США: безмозъчните негра и латиносите

И ква новина е тва? Некакви келяви афрота са се разбесняли, ми наложете им мир чрез сила и готово.

И тези ще се изживяват като световни учители по демокрация и интеграция,също като коцкара който не пропуска никоя фльорца в махалата докато на неговата от чуждите не остава време да си събере краката

Америка по цял свят чрез Соросоидни и други структури пали дрязги, радикализира малцинствата да си "защитавали правата", а пък във своята си къщичка е в ужасно състояние - почти ежедневно полицейско насилие, огромна маса реално неинтегрирани потомци на африканските роби, вегетиращи и деградиращи потомци на коренното индианско население... Иначе големи приказки, големи загрижености за всичко навсякъде, а пък самите са един тотален цивилизационен провал с целия им цинизъм, и краен консумеризъм на огромни дебилизирани маси консуматори с промити мозъци. Колкото по-бързо се срути Америка толкова по-добре за останалия свят защото ще изчезне този център генериращ смърт, грабеж и раздор по целия свят.

ще има.. : каквото повикало, такова отговорило; с твоите камъни по твоята глава; да би мирно седяло, не би чудо видяло. Но янките са тъп народ и нямат натрупана мъдрост.

това се казва "износ на демокрация". Техните гнили порядки ги изнасят в целия свят, само че наопаки! Това обаче няма да ги спаси.

Пропуснаха да ни информират, че полицаят, който е стрелял, също е бил чернокож.

в щатите започва война на цветнокожите срещу белите. ще тлее 10 летия. кой ще победи не е ясно.

Путин е виновен пак.

За твоето присъствие тук е виновен, да.

След като 80% от престъпленията се извършват от цветнокожи, да ги гледат ли?

а защо се извършват от цветнокожи? Що не вземат да ги образоват и интегрират, както ни препоръчват на нас, а?

сега вече чернокожите дискриминират белите. Работил съм с черни и бяха най-мързеливите, обаче супервайзърите не смееха да им кажат нищо, за да не ги изкарат че ги дискриминират. Наблюдавал съм колега-черен, как си намираше различни начини само и само да извърши нещо максимално бавно. На разни курсове жените-черни си заспиват, никой нищо не им казват.

Паисий

това значи, че скоро най-великата икономика в света ще изостане от китайската.

Следва продължение, малко по сериозно, след около три четири месеца.

това ако беше при нас полицаите щяха да са със скъсани пагони и наритани . Кога ще се прилага Закона и в България?

Не му завиждам на Обама. Скоро няма да е президент, а навън по улиците американските полицаи продължават да острелват чернокожи.

Тръмп също скоро няма да е президент, Буш също, и знаеш ли каква е разликата между тях и Обама? Да, че с това, което Татковия и Перуката направиха и приказваха НАСТРОИХА ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ ХОРА И АМЕРИКАНЦИ СРЕЩУ ТЯХ. Така че има други, които са много повече за не завиждане от Обама в Америка, със сигурност. Ъи него не го мисли.

Шило

Намерил каквото търсил! Няма да го черпят с понички , я! Насочил бил пистолет! Ами да не го е правил.

Проблемът и в САЩ и у нас и в Европа е в гетата. Гетото възпроизвежда мизерия, некултурност, неграмотност и криминализъм. От гетото няма измъкване, дори даден човек да има заложби за нормалност. У нас интеграцията ще се състои тогава, когато изкараме циганите от гетата. Колкото и да не сте съгласни, те стават нормални граждани, когато се поставят в нормални условия. Така са и радикалните араби в ЕС. Ако се изкарат от гетата-край на бурките, имамите, джамиите и радикалните проповеди. Светът е изправен пред грандиозно предизвикателство по интеграция на изостанали етноси и народи и това никога няма да се случи, докато са в гета, фавели, латински квартали и т.н. общности.

Не знам на колко години сте, но през социализма имаша инициатива да слагат цигани в блокове с българи. Тогава не се говореше за интеграция, а за съжителство, но беше същата работа. За гетата не е намерено решение. Малцинствата винаги ще се капсулират. В Южна Африка белите са се скупчили в малки територии, особено на юг след промените преди 25г. Разликата е, че не оформят гета, защото не са примитиви.

На 54 съм и добре помня социализма. Както добрите му практики за интеграция-образование, работа, трудови войски, така и глупавите и механични практики-да преместиш механично неграмотни при грамотни. Изкарване от гетата е сложно и скъпо действие, свързано с програми за образование, стимули за работа, културност и т.н. Засега ЕС се проваля и ни проваля и нас.

ОТДАВАНА Е ИЗМИСЛЕНО И СЕ НАРИЧА БАНТУСТАН! само ,че при прокламиране на сегашните фалшиви ценности вече никой не го прилага и затова положението е изтървано. Едно време благодарение на бантустаните, ЮАР беше заприличал на нормална държава , но сега от както черните са на власт там положението е трагично.

Бантустана е тенджера под налягане, която гърми рано или късно, както и стана. Това е концлагер и е замитане на проблеми под килима, тъй като нямат ясно и бързо решение.

Трябва да си наистина луд за да си повярваш в това което пишеш. Едно време бай тошо той се опита да ги интегрира и не успя да постигне нищо. Тези който правиха атентати по Белгия и Франция нали са там родени уж интегрирани а какво направиха? Истината е че тъмният е подчовек и никога не може да се интегрира и стане нормален като белият.

В България ги наричат белялии - тоест хора, които правят бели. В Щатите ги наричат "трабълмейкър", създаващ трудности. Гарантирам ви, че черните си заслужават куршумите. Те са имали голямото щастие, бабите и дядовците да им бъдат роби в Америка, по този начин наследниците им са станали щастливи граждани на една прекрасна страна. Тези, които не са имали този късмет, го духат сега по гетата и джунглите на Африка. Това се отнася и да самият президент. Представяте ли си каква демокрация е това - белите наследници на робовладелците, избират за президент черен. Оказва се че това презряно робство, получи своето оценка от историята. И тя е положителна. Наблюдавал съм на место расови вълнения. И винаги причината за това не е в полицията. Хората имат закони и пипат здраво нарушителите. По правилно е да кажат стрелят бързо и точно. Не е като у нас, цигани били полицаи. Кога ще ги стигнем американците?

за написаното, абсолютно сте прав. В Щатите полициате прилагат закона, както са ги обучавали, няма разлика, бял-черен. Нарушиш ли правилата си наказан. Ако в BG внесат малко US полицаи, напр. в София и им се разреши да действат като в Щатите, ще видите какво ще настъпи. Ще има ред и дисциплина по улиците, като не става въпрос тука за стрелби, а за прилагане строго без компромиси на правилата...

Голяма част от полицаите в САЩ са садисти и страхливци, които се крият зад униформата. И определено не убиват само негри. Много нормални хора са застрелвани в колите си, просто не се съобщава на национално ниво, а само на местно, защото такива новини не подхранват наратива за институционализирания расизъм.

Така е, защото част от полицаите са ветерани от Ирак и Афганистан, където масово са стреляли по цивилни и не могат да изкоренят този навик.

Еваларка за янките!! Точно така трябва да се третират всякакви мангалоподобни същества, иначе оправия няма!!!

За пореден път полицията в САЩ покава как трябва да се действа срещу закононарушители.

ама каква национална гвардия , нали само лошия путин и раша имат такива недемократични организации , в щатите всичко е права на човека демокрация и свобода , затова отказвам да повярвам в тази новина тя наи вероятно е част от руската пропаганда

Ей комуноиди прости, страшна драма, че са застреляли някакво въоражено лайно което не се е подчинило на разпорежданията. Слава на Путя (руснаците действат доста по-брутално, но просто никой не им дава трибуна да се жалват). Но нали сте си тъпа свлоч ...

Ей, проЗд роб на световния империализъм, селтЪк!

Май скоро във ФАЩ ще започне това, което днес наблюдаваме в арабските страни след "Арабската пролет". Да, ама тогава ще говорим за краварската есен.

Но полицията си гледа работата и не си носи пищовите за украса, а народът си знае правата и не се дава, бунтува се. Ето я малката голяма разлика помежду ни! Е, не беше нужно да загива някой, но сда е мислил като е търтил да бяга от проверка.... Ако беше у нас, щеше да има поголовен отстрел като при ловен сезон.

Щото това там не е поголовен отстрел! Жесток страх и простотия гарнирани с глад и чувство за изключитулност.

Ми те и тука се бунтуват. Само дето тука тия ги знаеш като цигани а не като българи. Така е в САЩ, там им викат негри а не американци.

Ах тази американска мечта,ами тя отдавна я няма.

а аз искам и у нас понякога поне, да застрелват по някой въоръжен заподозрян, който иска да ибяга!

А, сега де, те бягат, ама идват при нас.....!Планирано, по волята на българския народ!

В текста има пропуснати запетаи, английски словоред (вероятно изречения преведени дума по дума), както и ясно се виждат изпуснати цели думи. Не се заяждам - случва се, особено ако авторът в млад. Успех за в бъдеще ;)

Ръката на Путин.

Също и кракът на Кадафи, брадата на Фидел и оная работа на Садам.

това ни чака в Европа ако се допусне доминиране на ислям, неокомунисти и всякакви такива, вкл. и пишман домораслите ни демократи. "Хора бдете!" НАРОДЕ ????

Не им се получава интеграцията нещо. Как имат наглостта да учат останалия свят?

Бе каква интеграция , там отсрелват не само негрите но и обикновените хора по улиците. Съвсем нормално е полицай там да гръмне някой без никаква причина на улицата , хората там вече са свикнали с това. Проблемът е че се опитват да го изнасят като демократична ценност по света считайки го за правилно.

Semeistvo Tsvetkovi

Ти бил ли си там или си чул от леля си. И така да е ако ти предложат ам или в Русия нали знаеш къде ще отидеш......о време на социализма беше алидно следното: Едно мислиш, друго говориш и съвсем друго правиш....