Безработицата спада трети пореден месец

Нивото на безработицата спада трети пореден месец и към края на юли тя е 9,23%.

Обратно в новината

Коментари - Безработицата спада трети пореден месец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Безработицата ще намалее , ако се вдигне селкото стопансто и леката промишленост,само това ще спаси България.

А дали да не проверим в "стъкмистиката" как върви кривата на смъртността на хора в трудоспособна възраст?

Ако е вярно, че има спад на безработицата, то е защото ни натирват да слугуваме в ЕС за жълти центове. Които, за България са малко пари. Аз не видях някакви мерки и на това правителство, които да улесняват административно, информационно и финансово предприемачеството и малкия и среден бизнес. Само подобни мерки биха намалили реално безработицата. Да каже Тотю, как някой обикновен безработен над 45г. (отдавна неразчитащ на родителска подкрепа) може да преодолее информационната завеса, да има начален капитал, да се пребори с аднминистрацията, за да опита да прояви самоинициатива и творчество и да приложи натрупания опит, като работи за себе си? Накъдето и да се обърнеш, всеки иска пари и не пита, имаш ли доходи, нямаш ли.

Щ0 ЗА НАГЛОСТ, Е НУЖНА ДА НАПРАВИШ ПОДОБНО ИЗКАЗВАНЕ НЕ ЗНАМ. ВЕЧЕ СИ МИСЛЯ ЧЕ, ПРЕДИ ДА ВЛЯЗАТ В МИНИСТЕРСТВАТА ТЕЗИ ХОРА МИНАВАТ НЯКЪВ СПЕЦИАЛЕН КУРС ПО НАГЛОСТ,БЕЗОЧИЕ, АЛЧНОСТ ОБАЧЕ ЕДНО НЕ НАУЧИХА ЧЕ НА ТЕЗИ ЛЪЖИ РЪСЕНИ В ЕФИРИ КАТО ТАЗИ НАПРИМЕР НЕ ГИ ЗАДЪРЖА А ГИ СЪБААРЯ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ

Я по-добре извадете статистика, колко хора са излезли от БГ и се връщат от време на време за по месец два.

Спада дрън дрън, хората се изнасят от БГ, голяма част от моите познати се махнаха тази година, т.е. те вече не са безработни в БГ и хоп безработицата намалява.

Не думи,а дела трябват!Да се поучим от Гърците-каквото искат постигат,но са единни.А ние както сме мързеливи в работата,така чакаме друг на ни оправи нещата !СТАЧКА !

ТЦЪК! ЗА КОИ? МЛАДИ, НЕМОЖЕЩИ И НЕЗНАЕЩИ! ЗА ТЯХ МОЖЕ БИ! А ДРУГИТЕ, КУЧЕТА ГИ ЯЛИ! ЗА СЕГАШНИТЕ ПРОСТИ И НЕГРАМОТНИ РОБОВЛАДЕЛЦИ НЕ ИСКАМ ДА РАБОТЯ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ! ТЕ ДА ПЕЧЕЛЯТ ЗА МОЯ СМЕТКА! ПО ДОБРЕ ДА УМРА ОТ ГЛАД, ОТКОЛКОТО ДА СЕ ПОДЧИНЯВАМ НА ПОМИЯРИ!

Безработицата, ако е спаднала то вероятно е, поради сезонна заетост. И защо си траете за трайно безработните, които не се разписват в бюрото по труда вече. Аз лично в обкръжението си имам няколко безработни, които от месеци безуспешно си търсят работа ...

Тотьооо! А потребителската кошница пълни ли се? Покупателната способност на работещите покачва ли се? Производството расте ли? Или целта е само хората да са заети, за да не скучаят през деня?

Тотю не може да знае точния процент на безработните, защото много хора не се регистрират вече. Тези 7 600 свободни работни места се получават, защото хора над 40-45 г. не ги вземат, дори за неквалифицирана работа.

рейтингът пък на Боко расте...яд ли ви е а?)))))

Моловете се пръскат, из улиците гъмжи от джипове и лимузини, кръчмите пълни, на морето гъз до гъз, 7 млрд лева са частните депозити в банките само за 2010.... Стига сте ревали.Аман от мързеливи и мрънкащи хора.

И аз ще допринеса за намаляване на безработицата. Но само до ноемри! След като тук никой не желае да назначи 55 годишна жена, дори за миячка, а не мога да се пречупя и да слугувам по домовете, реших да бера гроздето из Европа.

Когато я докарате 0% ,както при мен,и Майка България е с 9 милиона българи,ще призная капитализма за по добър строй! Действайте!

Моля давайте и заетостта. Заетостта увеличила ли се е?

Заетостта, за разлика от работата означава, че независимо от професията си, човек се занимава с нещо, колкото да е зает денят му. И през цялото време се чувства не на мястото си. Затова, заетостта може да бъде само временно положение, обяснява липсата на мотивация за работа и не решава въпроса с безработицата.

Сапада моркови!

Те пък кога са се водили официално на работа че нещо не се сещам.

Нямат срам!В края на годината още колко хора ще останат без работа?Да не говорим,че и намаляването на заплатите с 25% не е никак малко.Прогониха ни от родината!

Особено намаление се наблюдава при морските спасители! През януари безработицата при тях е била 99%, а към края на юли е паднала под 5%. При инженерите и IT-специалистите тенденцията е обратна.

Лелелел Браво.......Аз съм безработна ...ако някъде има едно местенце и за мен...няма да е лошо....и аз се чудя защо няма хора в Бюрото по труда...!!!!!!

Безработицата спада трети месец а заплатите спадат трета година........

защото аз лично вече 10 месеца ходя по интервюта и ми казват, че с моите три езика и специализации съм прекалено квалифициран за предлаганата позиция...Освен да взема да се кандидатирам за Тотювото място, че може и да свърша някоя работа. За разлика от него...

Ех,еееех, приказка направо! Само дето никой не казва за какви пари са принудени да работят хората лятото по комплексите и за колко часа на ден (това си е сезонна заетост). Подигравка... В същото време става дума за някакви си милиони, които примерно Меди Д е получил за "консултации"...

Значи щом към сезонната на морето са намялали със 1000 само,правете си сметаката какво ни чака наесен!!!

Блогодарим Ви ГЕРБ. Господ да Ви позлати зъбите!

Да им позлати и долния край на гърба, защото май вече е дошло времето да ги изритаме там...