Младите се оплакват от липсата на трудов договор

Сред най-сериозни проблеми пред младите хора в България е работата без трудов договор, както и осигуряването на база на минимални стандарти на заплащане, а не на реалния размер на заплатата.

Обратно в новината

Коментари - Младите се оплакват от липсата на трудов договор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имат два варианта за изход от положението - да остареят по-бързо, като продължават да искат и само да искат от живота, без реални знания, с кухи шестици, само по купони, биричка, дрога и секс, и...Терминал-2, защото оттатък ги чакат милиони неизмити чинии и непочистени хотелски стаи. Което пак е за предпочитане, защото докато метат булевардите, поне свят ще видят и все някога ще си дадат сметка, какво са пропуснали. За сведение, в Европа всички си докарват още от 14-годишни по някоя пара с лек четиричасов труд и после ходат в колежа, никой не си губи времето да плюе и ако не ти харесва, си тръгваш, а не професора ти! Малка, но съществена разлика. Дотогава - така ще е, няма как дрогояче, природата не търпи празнини. А вие, мили родители, хайде най-после влезте в ролята си и спасете децата си, насочете ги, обърнете им внимание, започнете да комуникирате с тях, и особено - да ги изслушвате! Трудно е, но всяко начало е такова. Хайде, и успех.

АМИ ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ ,МЛАДИ И ПЪПЧИВИ ПУБЕРЧЕТА И ТОГАВА НЕ САМО ,ЧЕ ЩЕ СТЕ БЕЗРАБОТНИ , АМИ ЩЕ СЕ СТИГНЕ И ДО ТАМ ДА РОВИТЕ ПО КОФИТЕ ... ОЩЕ ПОДКРЕПЯЙТЕ ГЕРБ , МЛАДИ , ЗЕЛЕНИ И ЗАБЛУДЕНИ ПЪПКАРИ .. КОЛКО СТЕ ЖАЛКИ И ЕЛЕМЕНТАРНИ ....

а добро утро, мен преди 3 години ме сложиха на минимално осигуряване с фалшив договор...ядосах се, заминах за чужбина. на запад подобни своеволия от страна на работодателите няма.

Щом не се оплакват от размера на дохода да им направят договори с минимални заплати.

Алооо..заради такова първобитно мислене като твоето сме на това дередже.

Как и на какво основани после ще искаме увеличение на заплатите от управляващите. Никой не печели от това, освен частните "предприемачи". В момента пенсиите се изплащат с нашите осигуровки, как да има по-високи пенсии, замислете се!!!

Само искам да поясня, че Кодекса на труда не е променян от 50те години на ХХ век. Правени са само козметични промени и всичко е в ущърб на РАБОТОДАТЕЛИТЕ!! Който, не го знае и пише без да е подготвен е СМЕШЕН. А и има още нещо, как работодателя да дава по високи и реални заплати, като има сумати уграчи, които подбиват цените - основно в сектора на услугите

Естествено, че кодекса на труда трябва да защитава интересите на работниците , а не на работодателя, защото без работниците вие няма да сте работодател. Започнете да уважавате тези, които ви слагат хляба на масата !!!

Кодексът на Труда by default съществува за да защитавса работниците от чорбаджиите! Точно за това е бил създаден и съществува по целия свят. :) Който не го знае е неграмотен и .... смешен. ;)

Бойко Борисов ви каза по телевизията: на собственика на ЦСКА (Титан) дадохме да чистят половин България. Без съмнение това е престъпление защото те трябва да спечелят на конкурс,но... Разбира се щом им се дава и цените,които им дават са добри(двойно и тройно по-високи).И за тях прокараха вдигане на такса смет и формирането по престъпен начин за да обогатят тази фирма. Всичко до тук описано е причина останалите фирми да са в безизходица и за да оцелеят преминават към нерегламентирани методи.Винаги е така - щом правителството дебалансира икономиката страдат жителите на държавата. А вие сами си помислете дали Б.Б. е взел рушвет или не щом е дал половината градове на една фирма?

Цялата истина е че в нашата малка държава часния сектор си прави каквото си иска с НАС обикновените хора.Не ни дават право на избор,защотото те определят правилата,а ние им играем по свирката,защотото просто нямаме друг избор.Скъпият живот в БГ ни довежда до там,че работим какво ли не няма значение на колко сме години и какво образование имаме!!!!

Да живеят синдикатите!!!

златни комунисти!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Голяма събота-неделя, г-н Брандийски. Браво ! Надявам се е излишно да каня Всички-Нас в Третата серия срещи. ...Включая младите. Включая Даниела (Алексиева)

Къде е това пич, сподели го ЯСНО за ВСИЧКИ, моля те

Дълбая, Хора ! (Имаше проблеми. Всички Видахте. ...Мен-сиромаха не ме мислете, ама бая и-други съм хванал с мен в режим 24ч/7дена.) Утре (понеделник) - слагам детайлите/препратките (и тук и в блога към Клубове на Дир.бг)

И по-дъртите сме готови, дай ясно инфо: КЪДЕ и КАК?

Благодаря Ви ! (Мъже - жени и млади - не-съвсем-млади - такова делене Не Признавам. Всички-Ние-Заедно ) Моля Ви - вижте и съседния-ми отговор.

Току-що сложих нов блог (Челна на Дир.бг -- Сайтове -- (вляво менюто надолу)Общества -- Клубове -- Българи .... ---- Третата серия срещи на `Клубът на Дървосекачите`, Там са Препратките към Третата серия срещи на `Клубът на Дървосекачите`, започваща Днес 26 ноември 2012 (включително / в напредващ ред) Срещата за всеки конкретен ден е: -на живо от 7рм българско време (до около един час) -като архив, валиден два-три часа след края на срещата (който ще бъде гарантирано-запазен до края на тази серия срещи) Входът и платформата за Напълно Свободни . (Предвидени са тестове, ако искате сами да проверите всичко. За Ваше удобство лобито на всяка среща ще се отваря около 30 минути преди срещата.) Добре дошли на Всички ! (п.с. Ако желаете уведомете и всики Ваши Приятели. ...А ако желаете да направим и-други срещи в Третата серия просто кажете !) ======== Та до Седем привечер Наше Време Днес !!!

Чакаме да докараме до 65, па после ако не се гътнем да вземем по някой лев приживе...

аз не се оплаквам

Какъв ти е статусът в РБ, сподели, ИНТЕРЕСНО?!?

безработен работещ съм, работя върху себе си :)

Thanks. и аз така...

Още ли има такива дето са тука-Какво очакват .Бегайте при децата на управляващите,докато можете.

Айде времето на мутрите се върна. Тогава нямаше трудови договори и трудови книжки. Тогава почна и неплащането на осигуровки. Странно. Как пък пак се върнаха нещата?

Малей Баба, като ги гледам Герберите на Трендафилчета станаха, ама деже и на Димитровчета, малей... Есен дойде, ама другата, дай Боже...

Трай Бабо, за зелена трЕва ;-)

пред младите, а на работоукривателите. Би следвало на назначения да се връчва договор от работодателя и работникът да го представи лично в НОИ и поделенията му, за да е ясно всичко. Същото да важи и при напускане или съкращение, както е при пенсиониране. Иначе произволът на соцексплоатиращите младите хора няма да секне.