Нови 50 хиляди безработни са регистрирани през януари

50 245 души са останали без работа през януари тази година. Безработицата продължава да се увеличава и е достигнала 11.1% при 10.4 на сто в края на миналата година.

Обратно в новината

Коментари - Нови 50 хиляди безработни са регистрирани през януари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

толкова по-добре живее едно дембелско малцинство, толкова по високи са заплатите на чиновниците, дупедатите и обслужващите олигархията. Ако измрат всички безработни, болни и пенсионери , тази шибана държава ще бъде единствената с най-високи доходи в света. Не си правете илюзии - в тази схема децата също излишни.

80 на сто от доходите на домакинствата, са се формирали от заплати и пенсии. Точно така - от дохда на Нешева и 20 пенсионера.

ааа не така, знаеш много добре,че дурявата ни винаги е в цветущо положение,какав фалит статистиките винаги показват друго,нали знаеш наи-добре сме от цяла европа...

Нови 50 хил. безработни, каква изненада. От 2008 година светът се намира в рецесия. Спадът на икономиката има неравномерен характер, най-вече поради финансовото стимулиране от старана на централните банки. Това дава повод на някой икономисти-идиоти да обявяват от време не време поредното излизане от кризата. През 1929 "Великата депресия", рецесията започва 1929 г и продължава 4 години до 1933 г, когато започва депресията и продължава до началото на Втората световна война 1939 г. Сега поради споменатото по-горе лудо печатане на пари, спадът по време на рецесията ще е по-плавен, и ще продължи още около 7-8 години. Рецесията ще приключи с изчезването на средната класа. Докато има средна класа, това означава, че съществува и възможност за икономически спад. След изчезването на средната класа ще започне депресията, т.е продължителен период при нулев икономически ръст. Ествествено този сценарии едва ли ще успее да се развие изцяло, тъй като финасово-икономическите преоблеми имат способността да прерастват в социално-политически, както се е случило вече 1939 г. Честит ви капитализъм!

Това не засяха България,засяга само нармално развитите капиталистически страни. България до 1989 няма капитализъм, нито наченки на демокрация. След 1989 г. с помощта на новоизградения български политически елит в България се внесе от САЩ последната фаза на капитализма НЕОЛИБЕРАЛИЗМА, който спря развитието на каква да е демокрация, на нейно място роди политическа мафия, която унищожи тотално икономиката и социалната сфера, не даде да се създаде средна класа. На мястото на държава България сега имаме една огромна септична яма в Европа.

В общи линии съм съгласен с това. Но смятам и че и тук не сме достигнали дъното (на септичната яма :). Средната класа по определение са група от хора с подчертано потребителско поведение. Те също използват определени социални придобивки, като образование и здравоопазване (друг въпрос е тяхното качество). И когато стигнем до това състояние, когато 90% от населението на България живее за едната прехрана и не успява да си осигури образование и здравно обслужване, а също и на децата си, тогава ще започне да става весело. И да, за България този момент може би ще настъпи по-скоро от 7-8 години.

Да си чул нещо за предприсъединителни договори, клаузи, квоти на ЕС, с които се блокира промишлеността, енергетиката, селското стопанство - изобщо развитето на страната и които превърнаха България в пазар на ЕС, източник на евтина работна ръка и пушечно месо? България е колония на ЕС и САЩ и разбира се, за това са виновни политиците и глупавия ни народ, но когато започнеш да ни хвалиш ония тлъсти бели европарламентарни задници, направо ми се повръща! Представа си нямаш от живота тук и не се напъвай да ни пренасяш твоите представи и възгледи, защото си неадекватен. Тук нищо няма да се оправи докато: 1. Не се махнем от ЕС и не изгоним всичките им монополисти, окупирали родината ни, и 2. Докато не източим мръсната прогнила предателска кръв на онези, които унищожават народа ни. Те цвят нямат, те са партийци от всички актуални туземни партии, те са палачите на България.

Това е най-доброто правителство управлявало някога България!! ГЕРБ - най-доброто правителство на БСП!!

Те тея на снимката много черни,и аз да съм няма да ги взема на работа.

Само заради идиотската идея на Плевнелиев, когато стана мнимистър на мррб, да не се плаща на строителните фирми, над 350 хиляди души останаха без работа. Сега си трае в президентството като мишка, а в нормална държава би трябвало да бъде съден за тая издънка. А иначе реалните безработни са над 1 милион.

Всички са мишки. "Демокрацията" роди мишки. Като се напече и се скриват. Не са научени да поемат отговорност, а и е по-лесно да си стоят на топлите местенца, да си трупкат парички, а всички останали кучета ги яли. При това правителство хубаво няма да видим.

Важна е спортната зала Арена армеец! Всичко друго е преходно!

Безработицата е около 20%, а не 11%, защото се обявяват само цифрите към момента на регистриране. Трайно безработните и тези в сивата икономика никой не ги отчита. За съжаление ще продължава да расте, защото българската икономика е обсебена от паразити и крадци. А сегашното управление е ненадминато по арогантна некомпетентност. Който има възможност да се спасява извън БГ.

преди дни раболепния и сервилен 24 часа, който по мое мнение е жълта преса, с огромни букви публикува на първа страница "кризата свърши, но никой не вярва"... и защо ли не вярват?!?

Крайно време е ДА СЪКРАТИМЕ БОЙКО И НЕГОВАТА КЛИКА!

Криворазбрана демокрация.Ликвидиране на всичко работещо,а да ги видя сега.От тук нататък глад, мизерия и въшки.Просто не виждам как могат да се оправят нещата,а нали се сещате всички до какво води идна голяма криза,ВОЙНА.

Напълно правилно. Същото е положението в съседка Гърция. Напрежението там ескалира всеки ден. Войната е започнала...

Супер, 50000 нови безработни. Вероятно са нископлатени работници. Сега очаквам след два месеца да се отчете от Дянков, че от началото на годината се е покачила средната заплата в страната и затова живеем добре и няма нужда от увеличаване на доходите.

Преди това ще има доклад за блестящи резултати от института по българска стъкмистика.

Не е толкова важно увеличаването на безработицата - даже и да стане 90%. Най-важното е да не стане толкова лошо като в Гърция, Испания и Португалия. Благодарим ти, Партийо любима, и Лично да си жив и здрав!

СМЕНЕТЕ ЗАГЛАВИЕТО НА - ЗАШЕМЕТЯВАЩ УСПЕХ НА ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА ДО МОМЕНТА

Това са "успехите" на престъпната власт на Герб, мизерия, безработица, безизходица.

А мен някой брои ли ме?

И мен!

и мен ...

Реалната безработица не е тази, отчитана от бюрата по труда. Там се регистрират хората, докато получават помощи. След това престават да ходят за един подпис, тъй като не разчитат да си намерят работа чрез бюрото. Безработните трябва да се броят като от броя на трудоспособните се извади броя на работещите. Тогава цифрата ще е много по-различна. Но изглежда, сегашният метод устройва властта - служи само за куха статистика, без реално съдействие на безработните, без плашешти цифри на ръста на безработицата.

са курсовете за езикова компетентност на Агенцията по заетостта, защото се водят от хора, които нямат филология по езика. Безработният човек се чувства употребен, за да може да осигури получаването на пари от фирмите, осигуряващи обучението срещу никакви знания. Самите преподаватели дори ти попълват контролните, за да се "отчетат" и така кипи безмислен труд. Чудя се тези европейци дето дават парите по програмите защо веднъж не проверят "Езиковата" компетентност на завършилия подобна програма.

Къде са сега Синдикатите? Или те стачкуват само по заявка на управниците? Подли и мизерни душици, ей. Не Бойко Борисов, МАГАРЕ заслужаваме да ни управлява. Защото сме прост и сервилен народ.

На нас безработните бонуси ли ще ни раздават или стимули?

Много си прав/а ! Аз го направих и не съжалявам-Бг СКОРО НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ, ИМА ТОЛКОВА ВЪЗМОЖНОСТИ В НОРМАЛНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ, НО ТРЯБВА КВАЛИФИКАЦИЯ А НЕ САМО НЕНУЖНИ ДИПЛОМИ БЕЗ ПОКРИТИЕ И ФАЛШИВО САМОЧУВСТВИЕ!

Ами то Госпожата си цени труда затова,ние другите като не си го ценим кой ни е крив.Какъв труд бе Госпожа сте положила Вие аз съм убеден,че на този пост сте достигнала след като са ви взели от бюро по труда минали сте през всички нива на йерархията и сте достигнали до поста.Нагла и арогантна.....................

Държавата скоро ще изпадне във финансов колапс.Безработицата е много по-голяма от обявената, фирмите фалират една, по една,мизерията нараства,горивата ще стигнат три лева,няма инфлация а цените на храните ръстат.Как да го разбираме икономическия ръстежа бленуван от правителството ни?

Благодарим ти европейска партийо любима! И на вожда ти благодарим! И на най-цитирания финансист благодарим!

Четохте ли тези дни в пресата, че ако си прекалено квалифициран, се плашат и не те взимат на работа? Ето това е то апотеоз на идиотска държава на самотек.Живо самоубийство с усмивка.

Време е някой да каже: "Царят е гол"!

Може в София да е 11-12%, но в останалата част от страната в средно големите градове надхвърля20%. За малките градчета и села не ми се мисли, ссигурно е над 30%.

"общият доход средно на човек от домакинство за четвъртото тримесечие на 2011-а е бил 997 лв., .."??!! Някой май сменил мястото на десетичната запетая?

Важното е да се вдигне пенсионната възраст.

Ами нелоялните лекари от болниците, осигурили премиите на лоялните чиновници се изнасят масово.

Междувремнно от НСИ съобщиха, че общият доход средно на човек от домакинство за четвъртото тримесечие на 2011-а е бил 997 лв., ... Ехааа, богат матриаля бреее...! Ама, да няма грешка в десетичната запетая??

Вярно са съобщили хората, за ТРИМЕСЕЧИЕ, не месечно. Ама четете по-внимателно де.

До кога ще цитират този въздухар?

Лошото е, че тенденцията към безработица и ликвидиране на работните места в България започна още от Костов и продължава до днес. Междувременно загубихме естествените пазари за нашата продукция в Русия и бившите соц. страни и станахме пазар за производителите от т.н. Европейска общност и, естествено, Китай и Турция. Положението вече е неспасяемо, планът Ран-Ът е изпълнен. само не ми е ясно какво ще стане после, когато сегашните пенсионери си отидат и България съвсем се обезлюди? Каква е крайната цел?

ПАЗАРИ В РУСИЯ! АБЕ, АЗ ЖИВЯХ ТАМ И НИКОЙ НЕ ЖЕЛАЕ ДА ЧУЕ ЗА БЪЛГАРСКИ СТОКИ, НАШИТЕ БОКЛУЦИ НА ТЯХ СА ИМ СЛОЖИЛИ ТАКИВА МИТА,че НЯМА СМИСЪЛ ДА ГИ ЗНАСЯШ ТАМ, ЗАЩОТО СТРУВАТ КОЛКОТО СТОКИТЕ ВНАСЯНИ ОТ ЗАПАД!ЕСТЕСТВЕН ПАЗАР В РУСИЯ,БОЖЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!ИМА ОЩЕ БАЛАМИ,А ПО ПОВОД ТОВА , КОЙ ИЗТОЧИ БЪЛГАРИЯ! АМИ БКП Я ИЗТОЧИ!!!!

И като са я източили преди 22 години - къде са парите изкарани поне от 10 години насам?Митата за българските стоки са убийствени заради американопоклонничеството на нашите политици!Защо язовирите строени преди 1989 год сега даже да ги боядисат нямат пари? Защо все няма пари?Къде са заводите строени в последните 10-15 години!Сал един завод за боклук отпреди 8 години се спряга!

За обучението си абсолютно права - възлага се само на "наши" обучаващи организации... А пък как се провежда обучението и какви умения придобиват обучаваните.... Но най-важно е да се усвояват парите по ОП РЧР

1chovek

Интересна статистика, но според мен много сериозно изкривена и манипулирана. Според мен реалния процент безработни гони 20-те процента, и ако нещо не се промени напролет истината ще лъсне наяве. За доходите - моите калкулации сочат същите доходи през 2011, както през 2010 - даже с няколко стотин лева надолу, но да не издребняваме. Демагогията взима връх, а реални резултати не само че няма, ами май няма дори опит за усилия в правилната посока. Ако продължаваме така няма да се оправим и след 50 години, повярвайте ми. Имаме нужда от промяна. Да се отворим за световния бизнес. Имаме преимущества. И знаете ли кое ни спира, направо ни бетонира за дъното? Разбира се, че знаете - това е корупцията.