Коментари - Цветлин Йовчев: Може да изпаднем в хуманитарна криза | Днес.dir.bg

Цветлин Йовчев: Може да изпаднем в хуманитарна криза

Националният оперативен щаб за справяне с бежанския поток от Сирия заседава за първи път днес. България е пред хуманитарна криза, ако не се вземат мерки за бежанците, обяви вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Обратно в новината

Коментари - Цветлин Йовчев: Може да изпаднем в хуманитарна криза | Днес.dir.bg

Коментари

че те половината български граждани са в хуманитарна криза, ограбени от комунисти и социалисти, пенсионните фондове са ограбени, предприятията са ограбени и закрити, индустрия няма, болници няма, работа нямат, пенсии нямат, кой ще се погрижи за тях?

Йовчев, всеки път като ти видя снимката в някоя статия ми се иска да те напсувам. Дори без да съм чел статията, знам, че си казал/направил нещо против народа.

Ееее ква стана тя, значи светът може да приеме 3 милиона българи емигранти, а Българията даже нема и за 3 хиляди бежанци е против, не е ли това срамно позорно и недопустимо за народ чувстващ себе си високоцивилизован и европейски.

българите не живеят от помощи и бежанците далеч са надхвърлили 3.000. вашата родина турция, обаче има капацитет. защо не ги иска?

Турция е приела отдавна над 440000 бежанци, страната край Босфора винаги е помагала на изпадналите в беда съседки, така е било и през 14-ти век когато е обединала разпокъсана България а пределите си за да я съхрани в историята.

Сирийците са наши братя мюсулмани. ДПС е една европейска партия и ще интегрира един милион сирийци в България.

dirddd@

И познайте сега от 3 пъти, КОЙ ЩЕ ПЛАЩА за всичко това? Някой има ли нужда от жокер?

прост старшина, изчезвай! Кой те измисли теб и кой те сложи на този пост, бе галош? Ти самият си криза. Оставка и в кауша! Тези глупости ги разправяй на кьоравите бабички по селата, смотаняк.

ефенди, заминаваи за турция. такива етнически екстремисти като теб в българя не искаме.

В момента ДПС е управляваща партия,която в преговори с Турция,не възпрепятства навлизането на нелегални емигранти в България за да може това мюсюлманско население да получава бързо гражданство и да се влива в партията.Скоро те ще са готови да започнат и етническа война срещу нас. Аз се питам защо спря да се говори за заселване на Бъргари от бившия СССР.....??????????

Не е 1999-а и премиерът на България не се казва Иван Костов, нито външният министър Надежда Михайлова, които отказват на САЩ и пратеникът на президента Бил Клинтън да приемем бежанци - косовски албанци, в операцията Sustain Hope. По време на войната там близо 850 000 бягат от Косово, 350 000 от тях остават в бежанските лагери в Македония, други се пръскат в Албания, Босна и Херцеговина, Турция, Черна гора. Един от доводите на тогавашната ни власт да откаже на Вашингтон е, че това би променило етническия състав на населението в България. 2013-а сме, България е член на НАТО вече девета година и има своите евроатлантически ангажименти. Същите, които я задължиха, макар и формално, да участва във военната намеса в Либия, изпращайки разнебитената си фрегата "Дръзки". Същите, които ни накараха да изпратим взвод и полева болница в Афганистан, а след изтеглянето - и военни, които да обучават тамошната армия. Няма как да откажем прием на бежанци от Сирия, които така или иначе втора година прекосяват границата ни с Турция, където броят на сирийците в лагерите вече наближава половин милион.

този човек явно няма капаците да ръководи МВР!!!!!

Има българи са незаконни емигранти в почти цяла Европа и САЩ. Никой не ги гони от там , много добре си го знаем това.

защо не са забърдени и нямат пo десет деца и не живеят на гърба на америка тоест не правят лошо впечатление

И сутринта на Женския пазар цигани предлагаха контрабандни цигари свободно. Както всеки ден между впрочем. Лъжец си Йовчев, долен лъжец.

че аз съм си ТЕЛЕ! Как да гледам?

Да приемем хората и без това демографската криза ще ни затрие каго нация. Поне да има след 20 години някакви хора в България.

абе умнико и дъщеря ти да бъде 3та съпруга на някои брадтако дето ще я бие по 2 пъти на ден.

Ще я бие по 2 пъти на ден, но затова пък ще я обича най-малко по три пъти на ден.

Дъщеря му по-вероятно отдавна се е установила на Запад и гледа внуците там. Истината е, че тук ще има някакви хора, другото не е сигурно.

"България не може да приема бежанци безкрайно" - ами да не ги приема, толкова е лесно! Като са незаконни имигранти, да бъдат изкарани по съответния ред!

А би рябвало да се гордеем, че бежанците са предпочели нашата страна, значи тук има сигурност и стабилност. Пък и страните приемащи най много емигранти най-добре се и развиват, САЩ, Западна Европа приемат стотици хиляди емигранти всяка година, а ние сме се затворили в черупката, никого не пускаме, а в това време най способните ни младежи безвъзвратно заминават. С новите ни съграждани можем да възстановим традиционното градинарство, овощарство, строителство и т.н.

вие сте явно турчин. вземете ги тези брадатковци в турця

Цветлин Йовчев: Може да изпаднем в хуманитарна криза Йовчев затегни контрола по границата и ще решиш хуманитарния проблем.

От Сирия докато стигнат до България колко граници минават? И защо не ги спират на турската граница? Май те са по- умни от нас!

С тоя премиер и това правителство при всички положения ни чака хуманитарна криза!!!!

Какво значи хуманитарна криза като не можете да се грижите за собствения си народ, бе управляващи? В новините се говори само за това, айде стига да ви пука за всички останали, но не и за българите. Ще ми показват колко одеяла и чорапи имало за бежанците. Айде малко срам, а?

Нашият народ е гостоприемен, така ни знаят по цял свят, и този път не ще се посрамим, нека са добре дошли на наша земя. С млади и енергични гости ще имаме шанса да се отърсим от дълбоката демографска криза и отново страната ни ще поеме пътя към ускореното развитие.

хаиде заминаваи за турция да госто приемнишиш. това тук е христянска държава.

че то ние СМЕ в хуманитарна и всякаква криза!

зловежо предизвестие,което обаче не влиза в рубриката - признат грях,не е грях, защото е предателство спрямо българския народ..

Дегенерат, дай обяснения защо в софия се шляят дестки хиляди новопристигнали сирийци, а не както твърдите 1400 , колко приехте по договоренст със сирийските каналджии, колко са нелегални , колко е приблизително общия брой на новопристигналите, кои са хората от службите които са се компрометирали с тази дейност , какви са схемите по които става това, от кого са зависими и за какви пари иде реч . Това е въпрос на национална сигурност и от това зависи главата ти подлого?

Момчета яко сте загазили с това каналджийство, арабчетата са се разприказвали , разчуло се е , че сте станали държавни каналджии, лошо ви се пише. народът ще ви линчува.

Част от поправките предвиждат имоти, които са строени за богослужения на православната църква или на друго вероизповедание, регистрирано у нас, да им бъдат върнати. Чрез промените в Закона за вероизповеданията се предвижда религиозните общности да придобият собственост върху всички имоти, строени с цел богослужебна дейност.

шумкаринът като стане министър, той пак не взема държавни решения , ами пак канали, каналджийство, ятаци, сирийски ортаци и делимаци, контрабанда на хора срещу рушвети, как да се разправяш с такива хора освен със затвор и лустрация

Голяма грешка, господин Йовчев. Да бяхте взели пример от господин Иван Костов, който не допусна нито един албански шиптър от Косово, когато се водеше война там.

Ние, от морална гледна точка не можем да откажем помощ на хора, които бягат от смъртта, от война, която не е тяхна. А тези, които предизвикаха всичко това си стоят (както винаги) далече и си "разцвъкват" стратегии. След като България принадлежи към "семейството" на ЕС, защо ни оставят да се справяме с този проблем сами? Мисля, че е време да потърсим отговор за задълженията при неутралитет на всяка страна и ЕС като цяло - в случая и към България за бежанците.

Правилно - значи ги приемаме или не, отнасяме се към тях като цивилизована държава с хора, а не като каналджии с добитък и не правим контрабанда с тях, както боко и комунстите. Да ги приемаме срещу далавера е създане на анархия, национално предателство, сделка извън обществото, продажба на национален интерес подравяне на държавността , далвера и подигравка с доверието на избирателите. Обществото трябва да знае какво става, да контролира.

milena_gm@

Да, дилемата е голяма - ако ги приемем, трябва да им осигурим нормални уловия на живот. На фона на многото глауващи българи, които отдавна нямат нормали условия на живот, това неминуемо ще прерасне в конфликт. Не виждам да имаме някакъв избор.

Йовчев , докога ще търгувате с националната сигурност на българия пак ли каналджии станахте , шумкари гадни за 100 години не заприличахте на хора.

Йовчев , травестит, обшеството иска да знае , колко сирийци сте прибрали нелегално вие и преди това Боко и какви далавери въртите с тях, не ни баламосвай с 1400 души от 2 милиона повечето устремени към Европа. Държавата не ти е бащиния полит ченге долно искаме информация и отговори. Гърците поне имат доблеста да кажат че имат 1 милион , а вие криете , защото въртие далавера с незаконен внос и легализация на сирийци.

Българите живеят по зле от бежанците и кучетата в България

Т.е. нашият Министерски съвет може да заяви пред ЕК - "Нямаме възможност да приемаме сирийски бежанци"оили "Можем да приемем до 1000 или 2000" и да се аргументира- поне аргументи имаме , колкото си искате. Това решение не влече след себе си негативни правни последици за България.С отказа си не нарушаваме правото на ЕС; международното право или българското право. При наш отказ за България НЕ СЛЕДВАТ глоби и санкции нито от ООН, нито от ЕК.

приемат ги срещу пари , продават национална сгурност по частни проекти ъс сирийци с които работят по линия на дс отпреди.

човек не става дума да не ги приемат приемат ги по частни споразумения със сириски мафиоти и пари и то ства дума за схеми за дестки хиляди само тази година. Пак ченгеджийска канлджийска схема само че с трафик на хора.

Нито Правителството нито НС могат да откажат да приемат бежанци от Сирия щом ЕС нарежда да ги приемаме! Ние нямаме думата! Още преди да влезем в ЕС само един единствен Премиер се осмели да заяви директно на ЕС: "Ако цената за да влезем в ЕС е да приемем косовари в България, ние не сме готови да платим такава цена с риск да не влезем в ЕС! България няма да приеме косовски бежанци на своя територия!" Този Премиер се казваше Иван Костов! Може да е всякакъв, но това е достойна постъпка на достоен Премиер на България!

"...Нито Правителството нито НС могат да откажат да приемат бежанци от Сирия щом ЕС нарежда да ги приемаме! Ние нямаме думата!.." Еее- това не е вярно! Точно тук САМО БЪЛГАРИЯ- Т.Е. НАШИЯ МС - ИМА ДУМАТА- правно основание- чл. 80 ал.1 т.2 от Закон за убежището и бежанците - Чл. 80. (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2007 г.) (1) Министерският съвет: 2. информира Европейската комисия за възможностите на Република България да приеме чужденци, нуждаещи се от временна закрила;

Твърдо съм убеден че ако Успеем с провеждането на Срещата между Големите у Нас : -> Не-Само Ще си отдъхнем от Тази Ужасия И Светът Ще стане макар-малко по-добър, НО И има Реална Възможност да се Разплетат доста ( А дали-не И Всичките !) врътки на 'наште' .

Нито Правителството нито НС могат да откажат прием на бежанци от Сирия щом ЕС нарежда да ги приемаме! Ние нямаме думата! Само един Премиер се осмели да заяви директно на ЕС на заседанието в Страсбург, като каза "Ако цената за да влезем в ЕС е да приемем косовари в България, ние не сме готови да платим такава цена с риск да не влезем в ЕС! България няма да приеме косовски бежанци на своя територия!" Този Премиер се казваше Иван Костов! Може да е всякакъв, но това е достойна постъпка на достоен Премиер на България!

Това, което предлагаш е добро, но не може да се реализира. Но е необходима декларация на правителството, че България НЕ МОЖЕ ДА ПРИЕМА БЕЖАНЦИ. В България има много полицаи, които нищо не правят освен да получават големи заплати и да проверяват за предпазни колани. ТРЯБВА ДА СЕ КОМАНДИРОВАТ БЕЗСРОЧНО ЗА ОХРАНА НА ГРАНИЦАТА!

Границата с Турция да бъде затворена ВЕДНАГА.Да се изпрати жандармерията и да се наредят един до един пиле да не прехвърча камо ли бежанци.България не е ескалирала гражданската война в Сирия за да обира негативите от нея.Алчните политици ни доведоха до положение на най-бедната страна в Европа,натрапиха ни циганите да ги хрантутим, сега и бежанци.Нямам нищо против тези хора но мястото им не е у нас.Турция нарочно ни ги пробутва.Да отиват в богатите арабски страни.Дубай ги очаква ние НЕ.

България е в ужасяваща хуманитарна криза на собственото й население от 20 години ! Няма нищо нормално работещи умствена и специализирана работа да не са в състояние да се изхранват с изкарваните пари ! Тук се цени далаверата и кражбата,ама не всички можем да лъжем,да крадем,да участваме в трафика на наркотици,проститутки,цигари и всичко останало.

Ами далаверата и кражбата,лъжата, двуличието, проститутките, каналите за трафик на наркотици, цигари и алкохол са патент и специалитет на гербаджийската мафиотска мутренска банда!

Да не кажем, че повечето нищо не могат.

Като чуя ,криза косите ми настръхват и се връщам назад,при други управления на червените ,гениални,можещи и знаещи.Да си припомним предишните кризи и да се помолим тази да е по лека. Луконовата криза-безработни,ограбени от умишлено фалирали банки,стрес от новосъздадени групировки Младенова криза-заплашени сме с танкове Беров и Попов -спомена от Попов беше ,че цените играеха като луди,разпределяха си другарите териториите и Попов каза "За бога,братя,не купувайте!" ЗА Виденовата зима не ми се спомня-глад,мизерия,нищо в магазините,ток се спира през 2 часа,мръзнеш от студ,нямаше дъски,дори за ковчези.Ужас,които червените се мъчат да прикриват. Г-н Цветлин,моля,думата криза не споменавайте,защото БСП е специалист по кризите,а ние не сме опитни мишки на тази партия.В мътни води,риба се лови по-добре,или пак греша?

Бежанците отдавна са тук, далаверата е договорена отдавна, дори Божидар Димитров прави специално изявление колко хубави и братски са сирийците на 20.11. 2013г по бтв. Бежанците са милиони, десетки хиляди са вече тук и още още стотици хиляди ще дойдат, ако конфликтът не се прекрати веднага, което явно не става по мирен път и трябва САЩ да се намесят. БСП обаче явно не го искат имат добра далавера с бежанците

става дума за предаването лице в лице от 20.11.2012г по бтв

Да, Колега. Божо Всички го Знаем. Чий Е. От Памтивека ! (Нямате си представа каква кутия-на-Пандора се оказа нишката с Доказано доставяните за Башар возила от у Нас.)

нещо повече

Какво толкова сте се разревали за сирийските боклуци? Те са боклуци като всички останали мюсюлмани. Лечението им трябва да се осъществява още в момента на залавянето им на границата с един куршум в челото и един контролен в тила. Достатъчно много цигански и турски боклуци си имаме та даиздържаме сега и сирийци. Бахти пропадналата гнусна държава, всички българи явно искате да изгоните от тук!

КУ КУ

не правят така , пускат ги и после им търсят пари за легализация или да си затварят очите. Става дума за милиони.

За сетен път се убеждавам, че българското население е уникално ограничено и и селско. В Сирия повече от година има война, Цял свят се занимава с бежанските проблеми и терорът и милионите бежанци, които отдавна са тук и политиците им взимят парите, И вместо да иска по-бърз край на войната и намеса , препочита нещата да продължават и да приема араби и да им строи общежития.

Напълно си прав.С две ръце казвам че е така.Но военно промишления комплекс на америка рекламира ракети и какво ли не чрез лобиски фирми като че ли краставици продават.Затова им е необходимо продължителна война .И те я искат а осама чака кой колко ще кихне. Не го интересува колко ще са избитите и какви.Щом искат с ракети да обстрелват цели с отровен газ.Ами този газ съхраняван там къде ще отиде в мирното население.Те са по голями престъпници от тези които са пуснали газа.

portal

От 1944та година сме така... свикнали сме с вас ...

днес гледам сирииката родила детето в ковьоз и това ще е около месец само че нали е бежанка нищо не плаща - държавата щяла да поеме разноските Мисля си колко още ще раждат ще имат нужда от зъболекари лекарства и т.н.и кой е държавата опс то сме били ние данъкоплатчетата които ходят на работа по 12ч а като отидат на лекар - плащат

тези само това знаят - КРИЗА - КРИЗА - КРИЗА и го повтарят постоянно , за да свикнем с тази идея!

За да се излезе от кризата кръв трябва да се лее пред и във народнот събрание. Всички манафи дето се вживяват в ролята на депутати трябва да бъдат избити а главите им набучени за назидание на колове пред народното събрание!

До вчера се дивях как има хора, политици по форумите и новините, които не скриваха задоволството си, че САЩ ще ударят по Сирия, дори призоваваха и ние да ударим. Да живей запада! Долу Русия и прочие кръчмарски възгласи. Но! като тръгне вълната от подивели от ужас хора, хора които бягат за да спасят живота си, о тогава няма да има сила която да я спре. Ще видим ужасът на една "демократична" война от първия ред. И тогава искам да го чуя президента и радетелите на тази или онази велика сила. Тогава какво ще направят те за родината си? Нищо! Ще се покрият гузно и ще критикуват този или онзи, че не се справил с войната подобаващо.

Бе малоумен ли си, на кой свят живееш , въобще живееш ли на тази планета . Не САЩ създават бежанската война а гражданската война там, бежанската вълна е тръгнала отдавна , над 2 милиона са избягали от Сирия , 6 милиона са извън дома, вълната е отдавна тук и става дума поне за сега за дестеки хиляди.. Тя няма да тръгне от войната на САЩ, напротив войната ще спре агонията в Сирия и бежанската вълна. Комунстите за това искат да няма намеса щото си правят страхотна далавера от бежанците.

ти е пийнало мозъка на тебе комай. И баба знае за прокси войната в Сирия, ти ми рониш детски сълзи за добрите кръстоносци, дето по същия начин тотално помогнаха на народа в Ирак, Либия и Египет да заживей щастливо. Кой плаща на ал-Кайда наемниците в Сирия, или може би се самоиздържат с худовествена самодейност? Колко щеше да трае една гражданска война, в която не се бият граждани, без спонсорството на Русия и САЩ? Тези 2 милиона които цитираш са главно хората които могат да избягат при близки в Ливан. Ето защо сме видели само 1400 от тях у нас. Когато Томахоук засвистят, сегашните бежанци, ще ти се видят като сбирка на дъновисти.

Чудесен сценарий се развива - надеждните и умни българи емигрират прогонвани успешно от всички правителства досега, циганите се плодят, отглеждани от все по-малко оставащите в РБ българи, мюсюлманите също се размножават с бързи темпове, земята ще се изкупува от хазари и всякаква друга пасмина, ще напъплят сирийци, които също ще трябва да отглежда народът и т.н.

Комунстическите боклуци именно затова са срещу бързо решаване на конфликта по военен път. За тях това е нова далавера.Искат бежанци- дълъг конфликт и много бежанци. За тях бежанците са нов източник на корупция. Легализации, консултации, рушвети на десетки хиляди , освен това имат споразумение с техни лидери за пари да си затварят очите.

точно така!!!ударете джихадистите както са се сабрали на едно като мухи на лино!!!чеченци, афганци, пакистанци,турци, европеиски мусулмани!!!както едно време в испанската воина!!!бои по ал каида в името на демокрацята!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

общо взето далавера плюс подкрепа на руската позиция и омраза към запада и цивилизацията това е в резюме българският комунст и зотворения му превърженик

АМИ ЗАТВОРИ ГРАНИЦАТА С ТУРЦИЯ БЕ, ЧЕРВЕНКЬО! ОСМАНСКИТЕ БАНДИТИ ДА ИМ ТЪРСЯТ МЯСТО НА СИРИЙЦИТЕ В ТУРЦИЯ, НАЛИ ЩЕ ГИ СПАСЯВАТ?!

булгаря 2ч години е в хуманитарна криза. 2 милиона напуснали страната , 80 просента под границата на бедността!!! беянци в собственната си страна!!!чуждите беянци са по добре 50 лева на ден по евро стандарта. булгарина кута с 10 лева на ден с благословята за стабилна финансова система!!!дали да станем беянци??? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Преди няколко дни писах коментар по въпроса. Нали приеха 11 мерки и нямаше място за притеснение. Сега явно осъзнават колко са интелектуално скопени. Отново повтарям, България може да приеме максимум 2000 бежанци, а нелегално преминалите си ги връщайте обратно. Тъпи комунисти затрихте народът, на фона на демографската криза само такива остана да плъзнат из родината. Срам ме е от вас народни предатели.

Хуманитарна криса няма да има, защото с един нов заем от 1-2 милиарда ще и посрещнем масрафа.

Коментари - Цветлин Йовчев: Може да изпаднем в хуманитарна криза | Днес.dir.bg

Цветлин Йовчев: Може да изпаднем в хуманитарна криза

Националният оперативен щаб за справяне с бежанския поток от Сирия заседава за първи път днес. България е пред хуманитарна криза, ако не се вземат мерки за бежанците, обяви вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Обратно в новината

Коментари - Цветлин Йовчев: Може да изпаднем в хуманитарна криза | Днес.dir.bg

Коментари

че те половината български граждани са в хуманитарна криза, ограбени от комунисти и социалисти, пенсионните фондове са ограбени, предприятията са ограбени и закрити, индустрия няма, болници няма, работа нямат, пенсии нямат, кой ще се погрижи за тях?

Йовчев, всеки път като ти видя снимката в някоя статия ми се иска да те напсувам. Дори без да съм чел статията, знам, че си казал/направил нещо против народа.

Ееее ква стана тя, значи светът може да приеме 3 милиона българи емигранти, а Българията даже нема и за 3 хиляди бежанци е против, не е ли това срамно позорно и недопустимо за народ чувстващ себе си високоцивилизован и европейски.

българите не живеят от помощи и бежанците далеч са надхвърлили 3.000. вашата родина турция, обаче има капацитет. защо не ги иска?

Турция е приела отдавна над 440000 бежанци, страната край Босфора винаги е помагала на изпадналите в беда съседки, така е било и през 14-ти век когато е обединала разпокъсана България а пределите си за да я съхрани в историята.

Сирийците са наши братя мюсулмани. ДПС е една европейска партия и ще интегрира един милион сирийци в България.

dirddd@

И познайте сега от 3 пъти, КОЙ ЩЕ ПЛАЩА за всичко това? Някой има ли нужда от жокер?

прост старшина, изчезвай! Кой те измисли теб и кой те сложи на този пост, бе галош? Ти самият си криза. Оставка и в кауша! Тези глупости ги разправяй на кьоравите бабички по селата, смотаняк.

ефенди, заминаваи за турция. такива етнически екстремисти като теб в българя не искаме.

В момента ДПС е управляваща партия,която в преговори с Турция,не възпрепятства навлизането на нелегални емигранти в България за да може това мюсюлманско население да получава бързо гражданство и да се влива в партията.Скоро те ще са готови да започнат и етническа война срещу нас. Аз се питам защо спря да се говори за заселване на Бъргари от бившия СССР.....??????????

Не е 1999-а и премиерът на България не се казва Иван Костов, нито външният министър Надежда Михайлова, които отказват на САЩ и пратеникът на президента Бил Клинтън да приемем бежанци - косовски албанци, в операцията Sustain Hope. По време на войната там близо 850 000 бягат от Косово, 350 000 от тях остават в бежанските лагери в Македония, други се пръскат в Албания, Босна и Херцеговина, Турция, Черна гора. Един от доводите на тогавашната ни власт да откаже на Вашингтон е, че това би променило етническия състав на населението в България. 2013-а сме, България е член на НАТО вече девета година и има своите евроатлантически ангажименти. Същите, които я задължиха, макар и формално, да участва във военната намеса в Либия, изпращайки разнебитената си фрегата "Дръзки". Същите, които ни накараха да изпратим взвод и полева болница в Афганистан, а след изтеглянето - и военни, които да обучават тамошната армия. Няма как да откажем прием на бежанци от Сирия, които така или иначе втора година прекосяват границата ни с Турция, където броят на сирийците в лагерите вече наближава половин милион.

този човек явно няма капаците да ръководи МВР!!!!!

Има българи са незаконни емигранти в почти цяла Европа и САЩ. Никой не ги гони от там , много добре си го знаем това.

защо не са забърдени и нямат пo десет деца и не живеят на гърба на америка тоест не правят лошо впечатление

И сутринта на Женския пазар цигани предлагаха контрабандни цигари свободно. Както всеки ден между впрочем. Лъжец си Йовчев, долен лъжец.

че аз съм си ТЕЛЕ! Как да гледам?

Да приемем хората и без това демографската криза ще ни затрие каго нация. Поне да има след 20 години някакви хора в България.

абе умнико и дъщеря ти да бъде 3та съпруга на някои брадтако дето ще я бие по 2 пъти на ден.

Ще я бие по 2 пъти на ден, но затова пък ще я обича най-малко по три пъти на ден.

Дъщеря му по-вероятно отдавна се е установила на Запад и гледа внуците там. Истината е, че тук ще има някакви хора, другото не е сигурно.

"България не може да приема бежанци безкрайно" - ами да не ги приема, толкова е лесно! Като са незаконни имигранти, да бъдат изкарани по съответния ред!

А би рябвало да се гордеем, че бежанците са предпочели нашата страна, значи тук има сигурност и стабилност. Пък и страните приемащи най много емигранти най-добре се и развиват, САЩ, Западна Европа приемат стотици хиляди емигранти всяка година, а ние сме се затворили в черупката, никого не пускаме, а в това време най способните ни младежи безвъзвратно заминават. С новите ни съграждани можем да възстановим традиционното градинарство, овощарство, строителство и т.н.

вие сте явно турчин. вземете ги тези брадатковци в турця

Цветлин Йовчев: Може да изпаднем в хуманитарна криза Йовчев затегни контрола по границата и ще решиш хуманитарния проблем.

От Сирия докато стигнат до България колко граници минават? И защо не ги спират на турската граница? Май те са по- умни от нас!

С тоя премиер и това правителство при всички положения ни чака хуманитарна криза!!!!

Какво значи хуманитарна криза като не можете да се грижите за собствения си народ, бе управляващи? В новините се говори само за това, айде стига да ви пука за всички останали, но не и за българите. Ще ми показват колко одеяла и чорапи имало за бежанците. Айде малко срам, а?

Нашият народ е гостоприемен, така ни знаят по цял свят, и този път не ще се посрамим, нека са добре дошли на наша земя. С млади и енергични гости ще имаме шанса да се отърсим от дълбоката демографска криза и отново страната ни ще поеме пътя към ускореното развитие.

хаиде заминаваи за турция да госто приемнишиш. това тук е христянска държава.

че то ние СМЕ в хуманитарна и всякаква криза!

зловежо предизвестие,което обаче не влиза в рубриката - признат грях,не е грях, защото е предателство спрямо българския народ..

Дегенерат, дай обяснения защо в софия се шляят дестки хиляди новопристигнали сирийци, а не както твърдите 1400 , колко приехте по договоренст със сирийските каналджии, колко са нелегални , колко е приблизително общия брой на новопристигналите, кои са хората от службите които са се компрометирали с тази дейност , какви са схемите по които става това, от кого са зависими и за какви пари иде реч . Това е въпрос на национална сигурност и от това зависи главата ти подлого?

Момчета яко сте загазили с това каналджийство, арабчетата са се разприказвали , разчуло се е , че сте станали държавни каналджии, лошо ви се пише. народът ще ви линчува.

Част от поправките предвиждат имоти, които са строени за богослужения на православната църква или на друго вероизповедание, регистрирано у нас, да им бъдат върнати. Чрез промените в Закона за вероизповеданията се предвижда религиозните общности да придобият собственост върху всички имоти, строени с цел богослужебна дейност.

шумкаринът като стане министър, той пак не взема държавни решения , ами пак канали, каналджийство, ятаци, сирийски ортаци и делимаци, контрабанда на хора срещу рушвети, как да се разправяш с такива хора освен със затвор и лустрация

Голяма грешка, господин Йовчев. Да бяхте взели пример от господин Иван Костов, който не допусна нито един албански шиптър от Косово, когато се водеше война там.

Ние, от морална гледна точка не можем да откажем помощ на хора, които бягат от смъртта, от война, която не е тяхна. А тези, които предизвикаха всичко това си стоят (както винаги) далече и си "разцвъкват" стратегии. След като България принадлежи към "семейството" на ЕС, защо ни оставят да се справяме с този проблем сами? Мисля, че е време да потърсим отговор за задълженията при неутралитет на всяка страна и ЕС като цяло - в случая и към България за бежанците.

Правилно - значи ги приемаме или не, отнасяме се към тях като цивилизована държава с хора, а не като каналджии с добитък и не правим контрабанда с тях, както боко и комунстите. Да ги приемаме срещу далавера е създане на анархия, национално предателство, сделка извън обществото, продажба на национален интерес подравяне на държавността , далвера и подигравка с доверието на избирателите. Обществото трябва да знае какво става, да контролира.

milena_gm@

Да, дилемата е голяма - ако ги приемем, трябва да им осигурим нормални уловия на живот. На фона на многото глауващи българи, които отдавна нямат нормали условия на живот, това неминуемо ще прерасне в конфликт. Не виждам да имаме някакъв избор.

Йовчев , докога ще търгувате с националната сигурност на българия пак ли каналджии станахте , шумкари гадни за 100 години не заприличахте на хора.

Йовчев , травестит, обшеството иска да знае , колко сирийци сте прибрали нелегално вие и преди това Боко и какви далавери въртите с тях, не ни баламосвай с 1400 души от 2 милиона повечето устремени към Европа. Държавата не ти е бащиния полит ченге долно искаме информация и отговори. Гърците поне имат доблеста да кажат че имат 1 милион , а вие криете , защото въртие далавера с незаконен внос и легализация на сирийци.

Българите живеят по зле от бежанците и кучетата в България

Т.е. нашият Министерски съвет може да заяви пред ЕК - "Нямаме възможност да приемаме сирийски бежанци"оили "Можем да приемем до 1000 или 2000" и да се аргументира- поне аргументи имаме , колкото си искате. Това решение не влече след себе си негативни правни последици за България.С отказа си не нарушаваме правото на ЕС; международното право или българското право. При наш отказ за България НЕ СЛЕДВАТ глоби и санкции нито от ООН, нито от ЕК.

приемат ги срещу пари , продават национална сгурност по частни проекти ъс сирийци с които работят по линия на дс отпреди.

човек не става дума да не ги приемат приемат ги по частни споразумения със сириски мафиоти и пари и то ства дума за схеми за дестки хиляди само тази година. Пак ченгеджийска канлджийска схема само че с трафик на хора.

Нито Правителството нито НС могат да откажат да приемат бежанци от Сирия щом ЕС нарежда да ги приемаме! Ние нямаме думата! Още преди да влезем в ЕС само един единствен Премиер се осмели да заяви директно на ЕС: "Ако цената за да влезем в ЕС е да приемем косовари в България, ние не сме готови да платим такава цена с риск да не влезем в ЕС! България няма да приеме косовски бежанци на своя територия!" Този Премиер се казваше Иван Костов! Може да е всякакъв, но това е достойна постъпка на достоен Премиер на България!

"...Нито Правителството нито НС могат да откажат да приемат бежанци от Сирия щом ЕС нарежда да ги приемаме! Ние нямаме думата!.." Еее- това не е вярно! Точно тук САМО БЪЛГАРИЯ- Т.Е. НАШИЯ МС - ИМА ДУМАТА- правно основание- чл. 80 ал.1 т.2 от Закон за убежището и бежанците - Чл. 80. (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2007 г.) (1) Министерският съвет: 2. информира Европейската комисия за възможностите на Република България да приеме чужденци, нуждаещи се от временна закрила;

Твърдо съм убеден че ако Успеем с провеждането на Срещата между Големите у Нас : -> Не-Само Ще си отдъхнем от Тази Ужасия И Светът Ще стане макар-малко по-добър, НО И има Реална Възможност да се Разплетат доста ( А дали-не И Всичките !) врътки на 'наште' .

Нито Правителството нито НС могат да откажат прием на бежанци от Сирия щом ЕС нарежда да ги приемаме! Ние нямаме думата! Само един Премиер се осмели да заяви директно на ЕС на заседанието в Страсбург, като каза "Ако цената за да влезем в ЕС е да приемем косовари в България, ние не сме готови да платим такава цена с риск да не влезем в ЕС! България няма да приеме косовски бежанци на своя територия!" Този Премиер се казваше Иван Костов! Може да е всякакъв, но това е достойна постъпка на достоен Премиер на България!

Това, което предлагаш е добро, но не може да се реализира. Но е необходима декларация на правителството, че България НЕ МОЖЕ ДА ПРИЕМА БЕЖАНЦИ. В България има много полицаи, които нищо не правят освен да получават големи заплати и да проверяват за предпазни колани. ТРЯБВА ДА СЕ КОМАНДИРОВАТ БЕЗСРОЧНО ЗА ОХРАНА НА ГРАНИЦАТА!

Границата с Турция да бъде затворена ВЕДНАГА.Да се изпрати жандармерията и да се наредят един до един пиле да не прехвърча камо ли бежанци.България не е ескалирала гражданската война в Сирия за да обира негативите от нея.Алчните политици ни доведоха до положение на най-бедната страна в Европа,натрапиха ни циганите да ги хрантутим, сега и бежанци.Нямам нищо против тези хора но мястото им не е у нас.Турция нарочно ни ги пробутва.Да отиват в богатите арабски страни.Дубай ги очаква ние НЕ.

България е в ужасяваща хуманитарна криза на собственото й население от 20 години ! Няма нищо нормално работещи умствена и специализирана работа да не са в състояние да се изхранват с изкарваните пари ! Тук се цени далаверата и кражбата,ама не всички можем да лъжем,да крадем,да участваме в трафика на наркотици,проститутки,цигари и всичко останало.

Ами далаверата и кражбата,лъжата, двуличието, проститутките, каналите за трафик на наркотици, цигари и алкохол са патент и специалитет на гербаджийската мафиотска мутренска банда!

Да не кажем, че повечето нищо не могат.

Като чуя ,криза косите ми настръхват и се връщам назад,при други управления на червените ,гениални,можещи и знаещи.Да си припомним предишните кризи и да се помолим тази да е по лека. Луконовата криза-безработни,ограбени от умишлено фалирали банки,стрес от новосъздадени групировки Младенова криза-заплашени сме с танкове Беров и Попов -спомена от Попов беше ,че цените играеха като луди,разпределяха си другарите териториите и Попов каза "За бога,братя,не купувайте!" ЗА Виденовата зима не ми се спомня-глад,мизерия,нищо в магазините,ток се спира през 2 часа,мръзнеш от студ,нямаше дъски,дори за ковчези.Ужас,които червените се мъчат да прикриват. Г-н Цветлин,моля,думата криза не споменавайте,защото БСП е специалист по кризите,а ние не сме опитни мишки на тази партия.В мътни води,риба се лови по-добре,или пак греша?

Бежанците отдавна са тук, далаверата е договорена отдавна, дори Божидар Димитров прави специално изявление колко хубави и братски са сирийците на 20.11. 2013г по бтв. Бежанците са милиони, десетки хиляди са вече тук и още още стотици хиляди ще дойдат, ако конфликтът не се прекрати веднага, което явно не става по мирен път и трябва САЩ да се намесят. БСП обаче явно не го искат имат добра далавера с бежанците

става дума за предаването лице в лице от 20.11.2012г по бтв

Да, Колега. Божо Всички го Знаем. Чий Е. От Памтивека ! (Нямате си представа каква кутия-на-Пандора се оказа нишката с Доказано доставяните за Башар возила от у Нас.)

нещо повече

Какво толкова сте се разревали за сирийските боклуци? Те са боклуци като всички останали мюсюлмани. Лечението им трябва да се осъществява още в момента на залавянето им на границата с един куршум в челото и един контролен в тила. Достатъчно много цигански и турски боклуци си имаме та даиздържаме сега и сирийци. Бахти пропадналата гнусна държава, всички българи явно искате да изгоните от тук!

КУ КУ

не правят така , пускат ги и после им търсят пари за легализация или да си затварят очите. Става дума за милиони.

За сетен път се убеждавам, че българското население е уникално ограничено и и селско. В Сирия повече от година има война, Цял свят се занимава с бежанските проблеми и терорът и милионите бежанци, които отдавна са тук и политиците им взимят парите, И вместо да иска по-бърз край на войната и намеса , препочита нещата да продължават и да приема араби и да им строи общежития.

Напълно си прав.С две ръце казвам че е така.Но военно промишления комплекс на америка рекламира ракети и какво ли не чрез лобиски фирми като че ли краставици продават.Затова им е необходимо продължителна война .И те я искат а осама чака кой колко ще кихне. Не го интересува колко ще са избитите и какви.Щом искат с ракети да обстрелват цели с отровен газ.Ами този газ съхраняван там къде ще отиде в мирното население.Те са по голями престъпници от тези които са пуснали газа.

portal

От 1944та година сме така... свикнали сме с вас ...

днес гледам сирииката родила детето в ковьоз и това ще е около месец само че нали е бежанка нищо не плаща - държавата щяла да поеме разноските Мисля си колко още ще раждат ще имат нужда от зъболекари лекарства и т.н.и кой е държавата опс то сме били ние данъкоплатчетата които ходят на работа по 12ч а като отидат на лекар - плащат

тези само това знаят - КРИЗА - КРИЗА - КРИЗА и го повтарят постоянно , за да свикнем с тази идея!

За да се излезе от кризата кръв трябва да се лее пред и във народнот събрание. Всички манафи дето се вживяват в ролята на депутати трябва да бъдат избити а главите им набучени за назидание на колове пред народното събрание!

До вчера се дивях как има хора, политици по форумите и новините, които не скриваха задоволството си, че САЩ ще ударят по Сирия, дори призоваваха и ние да ударим. Да живей запада! Долу Русия и прочие кръчмарски възгласи. Но! като тръгне вълната от подивели от ужас хора, хора които бягат за да спасят живота си, о тогава няма да има сила която да я спре. Ще видим ужасът на една "демократична" война от първия ред. И тогава искам да го чуя президента и радетелите на тази или онази велика сила. Тогава какво ще направят те за родината си? Нищо! Ще се покрият гузно и ще критикуват този или онзи, че не се справил с войната подобаващо.

Бе малоумен ли си, на кой свят живееш , въобще живееш ли на тази планета . Не САЩ създават бежанската война а гражданската война там, бежанската вълна е тръгнала отдавна , над 2 милиона са избягали от Сирия , 6 милиона са извън дома, вълната е отдавна тук и става дума поне за сега за дестеки хиляди.. Тя няма да тръгне от войната на САЩ, напротив войната ще спре агонията в Сирия и бежанската вълна. Комунстите за това искат да няма намеса щото си правят страхотна далавера от бежанците.

ти е пийнало мозъка на тебе комай. И баба знае за прокси войната в Сирия, ти ми рониш детски сълзи за добрите кръстоносци, дето по същия начин тотално помогнаха на народа в Ирак, Либия и Египет да заживей щастливо. Кой плаща на ал-Кайда наемниците в Сирия, или може би се самоиздържат с худовествена самодейност? Колко щеше да трае една гражданска война, в която не се бият граждани, без спонсорството на Русия и САЩ? Тези 2 милиона които цитираш са главно хората които могат да избягат при близки в Ливан. Ето защо сме видели само 1400 от тях у нас. Когато Томахоук засвистят, сегашните бежанци, ще ти се видят като сбирка на дъновисти.

Чудесен сценарий се развива - надеждните и умни българи емигрират прогонвани успешно от всички правителства досега, циганите се плодят, отглеждани от все по-малко оставащите в РБ българи, мюсюлманите също се размножават с бързи темпове, земята ще се изкупува от хазари и всякаква друга пасмина, ще напъплят сирийци, които също ще трябва да отглежда народът и т.н.

Комунстическите боклуци именно затова са срещу бързо решаване на конфликта по военен път. За тях това е нова далавера.Искат бежанци- дълъг конфликт и много бежанци. За тях бежанците са нов източник на корупция. Легализации, консултации, рушвети на десетки хиляди , освен това имат споразумение с техни лидери за пари да си затварят очите.

точно така!!!ударете джихадистите както са се сабрали на едно като мухи на лино!!!чеченци, афганци, пакистанци,турци, европеиски мусулмани!!!както едно време в испанската воина!!!бои по ал каида в името на демокрацята!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

общо взето далавера плюс подкрепа на руската позиция и омраза към запада и цивилизацията това е в резюме българският комунст и зотворения му превърженик

АМИ ЗАТВОРИ ГРАНИЦАТА С ТУРЦИЯ БЕ, ЧЕРВЕНКЬО! ОСМАНСКИТЕ БАНДИТИ ДА ИМ ТЪРСЯТ МЯСТО НА СИРИЙЦИТЕ В ТУРЦИЯ, НАЛИ ЩЕ ГИ СПАСЯВАТ?!

булгаря 2ч години е в хуманитарна криза. 2 милиона напуснали страната , 80 просента под границата на бедността!!! беянци в собственната си страна!!!чуждите беянци са по добре 50 лева на ден по евро стандарта. булгарина кута с 10 лева на ден с благословята за стабилна финансова система!!!дали да станем беянци??? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Преди няколко дни писах коментар по въпроса. Нали приеха 11 мерки и нямаше място за притеснение. Сега явно осъзнават колко са интелектуално скопени. Отново повтарям, България може да приеме максимум 2000 бежанци, а нелегално преминалите си ги връщайте обратно. Тъпи комунисти затрихте народът, на фона на демографската криза само такива остана да плъзнат из родината. Срам ме е от вас народни предатели.

Хуманитарна криса няма да има, защото с един нов заем от 1-2 милиарда ще и посрещнем масрафа.