Кораб със 700 бежанци потъна в Средиземно море

Над 600 бежанци най-вероятно са загинали след потъването на кораб край либийското крайбрежие. ЕС взима спешни мерки за бежанците.

Обратно в новината

Коментари - Кораб със 700 бежанци потъна в Средиземно море | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама много чудно как все така, там потъват кораби и то само с бежанци! Как до Бг не идваха с кораби тия бежанци, та да потъват и при нас. Защо приютяват бежанците от арабските страни а бг от Украйна не, то войната там си продължава и само уж за пред хората е спряла.

потапяй секи кораб с бежанци. иначе - те ше потопът европата.... строежа на подводни рифове за разпаряне на кораби: хуманна дейност.

фронтовата линия създадена от САЩ се простира от ЛИБИЯ ДО ИРАК И СИРИЯ. Те я създадоха с оглед на АМЕРИКАНСКИТЕ ИНТЕРЕСИ. Само, че бежанците висят на вратовете на европейците.

Потопени са

САЩ, НАТО и ЕС да си посипят главите с пепел! Те запалиха войни в Сирия, Либия, Ирак, Афганистан, и разгониха населението им

Честит празник на всички европейци - 20 април! Рождения ден на основателя на обединена Европа чичкото с мустачките. Ако беше победил навремето, сега такива трагедии нямаше да има!

За какво ревете сега? Всички сте виновни. Половината си гласувате за тлъстата свиня Бойко, щот е пич - той ви обеща още "бежанци" и дюнерджии и се дървеше на комунистите, че на са им осигурили добри битови условия. Другата половина си гласувате за БиеСиПие, защото бай Тошо ще стане от гроба и ще направи киселото мляко пак 23 ст. - те пуснаха първата голяма вълна чернилки. Какво ревете? Идат избори, пак си ги изберете същите....и учете арабски

И ЦИГАНСКИ!

Поредният претоварен кораб, а?!

Решението е тези емигранти да бъдат връщани безусловно в страните от където са тръгнали-това се знае, така че никой не би дал няколко хиляди долара на "каналджиите", ако знае, че ще го върнат и няма шанс да остане в страна от ЕС! Това важи и за нелегалните емигранти от Турция! Просто не трябва да бъдат допускани на наша територия! Има си ред-да минават през граничните пунктове! Като се разчуе, едва ли ще има много "мераклии" за нелегално преминаване на границите! Жалко за загиналите, но не виждам защо Европа трябва да носи вина или отговорност за това!

Да ама като стигнат брега , иди доказвай от къде са тръгнали и къде да се връщат. Може да са тръгнали от Либия, Тунис, Египет. Кои власти да ги приемат обратно?

Има достатъчно системи за контрол на трафика на плавателни съдове в Средиземно море, просто ние малко знаем за това! Има и плавателни съдове на ФРОНТЕКС, които също осъществяват контрол!

Има клипчета в Ютуб ,тия ги настаняват в Италия в 3 звездни хотели,и потрошават всичко в стаите ,освен това са нагли и се оплакват ,че храната не им харесвала- хранели ги със спагети !Това е паплач ,която ще превърне Европа в цигански катун ,разрушават ,че и реват за права.Супер са нагли

Законодателството на ЕС по въпроса с имиграцията, трябва да стане по-затегнато! Източниците на имигранти в ЕС, са многомилионни държави и в доста от тях нямат военен конфликт и те са икономически. Този наплив трябва да се ограничи, защото така ЕС се ислямизира!

Интересно ако им намерят телата изобщо КОЙ ще дойде да ги погребе,плати и изпрати от този свят.

рибите

+10

към Русия ли се отправят, велики Хане? ей.... че си поеме дъх ЕС. ха ха ха ...

Демокрацията ще затрие цивилизацията. Не е възможно цивилизована Европа да прибере и изхрани африканските и арабски пълчища. Те нахлуват в Европа като гладни скалалци и ще я опоскат без остатък. Социалистите трябва да се свалят от управление, защото те преразпределят благата от тези, които могат и ги създават, към тези паразити, които не искат и ме могат. Който не работи няма право да яде!

хякои работят,...."ти да не ядеш"!! а, други преразпределят не от можещите, а от крадците и мошенниците ограбили честните хора!! Cкоро, като те оберат и тебе,....ще цитираш друга поговорка! Bъпрос на време е умнико!!!

Не демокрацията ще затрие цивилизацията,а олигархичния тоталитаризъм,който господства сега навсякъде под маската на някаква си "демокрация"!

Лоша работа.Прогнозното планиране беше за 860 бройки-толкова и поръчахме на шивачите.

ами,...така ще е! ако, не им бяха разсипали държавите, бомбардирали и съборили домовете на хората, създали абсолютен хаос в тях,...никои нямаше да си напуска родината! а, всички знаем кои направи тези чудовищни трагедиии

абе разбира се от написаното, че не си бомбандиран и държавата ти не е разсипана и за това си седиш у дома. Блазе Ви, както на теб така и на сънародниците ти, за келепира и рахатлъка. ха ха ха ...

Aбе разбира се от написаното, че нищо не си "Pазбрал?"!! Aма ние разбираме,....защо не си разбрал......хахахаха!!!

Що толкова малко брей???

деер

Ами ,много е интересно как се случват тези преходи под контрола на НАТО, а и как се допускат трагедиите - просто бизнес нали?!

Тези спешни мерки торпеда ли се наричат?

А дано , ама надали !

Интересно защо са ни граници - по суша, въздух и вода ,след като никой не ги охранява и не възпрепятства нелеганото им преминаване !?! На всичкото отгоре трябва и да се подпомагат ,онези ,които благополучно са преминали - като един вид награда и поощрение ли трябва да се тълкува това ?! Ами то си е стимул - как няма утре да се натоварят пак 500 маймуни на един каяк и - дръж се Европо ,че идем !!!!

Американската демонокрация победи в Либия и тези жертви са само малка част от нейните постижения в тази държава!

в Либия няма американска демокрация, а племена и ислям! САЩ си е там и никои не бяга за Куба или Мексико

Аха, мен ме притеснява, че българина е страхлив. Една банка си замина, а всички от един слух се наредиха на друга. Представям си ако навлязат джихадисти кво ще е....за соросоидите знам, че ще мачкат всичко за да се спасят....

И започнете да мислите с главите си. Тези хора са милиони. Какво се радвате на 700 души удавили се? Трябват политики, а нито България, нито ЕС има такива.На Турция и Италия балона е пред спукване. Скоро ще са на нашата граница, а света спи. Слушам само призиви на ООН...

Трябва лагери в Африка и контрол по Африканското крайбрежие и намаляване на раждаемостта

Обяснението, че корабът е потънал след струпване на хората в единия му край ми се струва странно, тъй като на екипажа няма как да не са му известни правилата за разпределение на товара, а и те се спазват стриктно като едни от най-важните за всеки кораб. Чувал съм, че за разпределението на товара се грижи и е отговорен първият помощник-капитан, че никак не е шега-работа.

Екипаж няма! Екипажът бяга малко преди корабът да напусне териториалните води на Либия. Това са пиратски подходи и не могат да се очакват,нормални добри мосрки практики!Още по-вече ,че трафикантите товарят рибарските гемии до дупка,човек върху човека дето се казва!

" по-вече " ли бе чуек? :D

хихи, Интересно обяснение давате за пиратски подходи. Излиза, че пиратите имат обичая да товарят корабите си с бежанци и малко след това да ги напускат, оставяйки ги на намиращите се на борда пътници, пък били те законни или не. Че това ако не е царски подарък? Или пиратски? Това ли казвате?

Три, са потоците и вратите през които, проникват емигрантите в Европа. Най-големият поток от 55,6% от количеството емигранти проникващи в Европа е от държави,като -Сирия,Бангладеш,Пакистан,Афганистан ,а порталът е Турция!От общият този поток 7,13% проникват в Италия през Гърция! Следващият поток от емигранти, е от държави ,като Еритрея,Сомалия,Нигер,Либия и Тунис ,а порталът е на либийските брегове.Процентът от общата част емигранти е 16,5%.Всички те преминават през Италия. Третият поток от емигранти е от Мали ,Мароко,Сенегал и други централно-африкански държави. Порталът е Мароко,като 9,5 % преминават през Испания. Има още два потока,които излизат през Турция,Грузия,държави на руската федерация-Украйна и свършват в Румъния или Финландия-Швеция,Норвегия! Там се отбиват 2,8% и още 9,5% от общият поток емигранти.

Общият брой на Загиналите ,при всички тези канали от годините 1988 до 2003 са 19 142,а от периода 2003-2013 загиналите са 6 707 души.

Иран? Саудитска Арабия? Кувейт? Индия? Китай? Пакистан? Защо не бягат при братята мюсюлмани?

Да, защо не отиват в богатите арабски държави при свои братя мюсюлмани?!

Защото много от тях са хиристияни - примерно от Сирия, Иран, те са персийци, а не араби. Както Тунис, Мароко и Алжир голяма част от населението са бербери, а не араби. Не слагайте всички под общ знаменател. Учих няколко години с Иранци и Сирийци в един университет в Монреал и трябва да ви кажа, че са доста ерудирани интилигенти и възпитани. Първият ми контакт беше с една сирийка, носеше кръст, попитах я защо, тя каза, че е християнка, както и много други сирийци. Оказа се, че имаме много общи неща като традиции и кухня. На територията на Сирия е една от най-древните цивилизации, както и първият университет в света. Това, че разни малоумници са ги нападнали и избиват, не значи че и те са такива. България също не е застрахована с това разположение до Турция... лошо ми става като си помисля колко близо сме до сирийската ситуация..... бежанци от България...ислямисти. И без това ни се носи славата на цигани, на няколко пъти ме питат защо съм толкова светъл като съм българин. Господ да ни пази!

КОЛКО ХРИСТИЯНИ БЕЖАНЦИ ИМА В ЕВРОПА, ГЛУПАКО ????????? Бройката е мнооооого близко до нула. ЦЯЛАТА ПАПЛАЧ Е 100% МЮСУЛМАНСКА И НЕ Е ВЯРНО, ЧЕ ТОВА СА ИКОНОМИЧЕСКИ МИГРАНТИ. ТОВА СА ИСЛЯМСКИ ЗАСЕЛНИЦИ.

Хората не се раждат лоши. Живота ги прави такива. Кой от вас би издържал да гледа 700 трупа в морето? Децата ви биха ли издържали да видят подобна гледка?

И сега какво? Да се чувсваме виновни за всичко, та да може всеки да ни се качи на главата! И е редно да прибереш при твоите деца и малко чужди - иначе на приказки...

magit@abv.bg

Аз коментирам факта, не от носно позицията на България, а цялата общност. Не може ЕС и Запада да се хвалят колко процента държали от световната икономика и в същото време всеки да е пасивен. Италия се счупи да предупреждава, че едвам издържа на натиска. Да чувствам се виновен, че търпим 300 души в парламента, който третират българина като бежанец, но насаждат омраза към хора, който са наистина бежанци.

Утре твоите деца ще бъдат трупове ако този,който ги заселва им нареди,и им плати. Пример - ИД. Вкарват ти враг като троянски кон.

magit@abv.bg

ИД никога няма да качи бойци в който е инвестирала да се давят бе човек. Какви ги говорите и вие?!

Защото в Русия няма комунизъм, нито дори социализъм, а капитализъм. Западноевропейските държави са по-социални и затова бягат натам. Елементарно, Уотсън!

Вярно е, че не бягат от добро, ама като се доберат до Европа, вместо да са по-ниски от тревата ще започнат да реват за права и се почва - джамии, забрадки, ранни бракове, многолюдна челяд, изучаване на майчин език и толерастна Европа се съгласява. Така се превземат държави, а в случая и цял континент.

Да ама Кадафи, беше лош, беше диктатор. Помнители, как тази дедо, сега се готви да е президент се радвше като го убиха.

Истината ли е етнически нетолерантна?! Затова ли я премълчаваме? Сещате ли се за щрауса и главата в пясъка?

Е тва е, ИДИЛ едвам по 10-20 християни на ден трепе, ние с един удар ги надминахме.

Вече е минало достатъчно време, имаме 2-ро поколение емигранти и можем да направим определени изводи! "Горките" хорица, след като се окопитят, бързо-бързо се възползват от благата на лоште бели, хич и не се чувсват длъжни да се впишат в обществото, развиват едно осбенно самочувствие и скрита ненавист към хората които са ги приели!

Ти пък кога си имал вземане даване с такива бе? Или не ядеш китайско а?! Повечето от тези хора са търговци и земеделци. Нищо не знаеш за тях, но говориш. И теб да те затворят някъде уж търсил свобода в супер мизерни условия и ти ще намразиш тези при който си търсил спасение. Пробвай се в САЩ нелегално!

Знам, чадо - работил съм и съм учил с такива! Никъде не ходя, стоя си в родното място и правя каквото мога за Родината си! Сега излиза, че лошите бели насила са ги вкарали в страните си - бре, няма нещо лошо на този свят което да не е дело на западняците!

А тези който са взели парите да ги натоварят на корабите?! Тези хора не могат да се защитават и бягат. Дайте им оръжие бе? Рискуват: или морето или ИД. Едва ли следващата партида е наясно какво се случва със сънародниците им. Това което се случва в близкия изток и Либия е по вина на запада и едва ли на някой вече не му е ясно. Запада чиято територия браним. Последствия от едни войни, който България подкрепи като член на НАТО. Не ви ли е малко срам, че се правите на хуманни в други теми, възхвалявате запада с БМВ та, Мерцедеси, перални, печки, телефони, демокрация, свободи, а се радвате, че се давят стотици на ден?! Да ви пикая на мерцедесите и пералните. Сред тези хора има много свестни, който просто се опитват да се спасят. Виновниците САЩ, Франция, Италия да евакуират хората, след лайната който забъркаха след като не могат да ги защитят. Не ставайте съпричастни към убийства !

Предпочитам лошите западняци, пред добрите и свестни араби! А ти какво правиш освен да лайкаш лицемерно - айде пред послството да протестираш!

просто умишлено унищожава Европа с нейните измислени и декларирани ценности по нейната глава.

Айде всеки да бъде честен - еднакво ли страда за собственото си дете и чуждото, еднакво ли милее за майка си и за чуждата майка, еднаква ли е болката когато вас ви боли и болката на някого, закогото четете? Ей това всеобщо лицемерие трябва да съдитеи да започнете от себе си - защото измисления морал противоречи на Природата и създава това лицемерие!

Явно в Италия са взели радикални мерки, срещу имиграцията.

За да не хвърчат италиански глави утре, трябва нашествениците да бъдат спрени днес. САЩ да приемат горките хорица,чийто държави разрушиха,а не да ги товарят на кораби и пращат в Европа. САЩ загубиха Европа и подмяната на населението няма да им помогне да останат още дълго тук. Ако ще 100 годишна религиозна война да разпалят. Всички знаем кой е врага.

Жалко за хората, но никой не ги е канил. Въпросът към граничните власти трябва да е - Вие торпеда нямате ли ? Радари, самолети, хеликоптери ? Просто всики плавателен съд, който мине през някаква условна линия трябва да се праща на дъното. Не е хуманно, но е единственото възможно решение. За да няма Еврабия трябва да се действа безсърдечно. Иначе може да им се помага на всякакви бежанци - да се правят лагери и да се пращат помощи, но В АФРИКА ! Никога на територията на цивилизацията.

Европа няма лидери,които да я защитят всички работят за задкулисието,което управлява САЩ. За съжаление всички еврограждани имаме 4 основни проблема 1. лидерите,които избираме не работят за нас 2. орките 3. трансатлантическото споразумение 4. военните бази на САЩ. Време е за общи действия на всички еврораждани. Западна Европа вече протестира.

500 млн души на малка територия колкото е Европа са предостатъчни. Къде ще ги слагаме още? Европа е пренаселена, трябва да се мисли за повишаване на стандарта на живот, нови технолгии, роботизиране и растеж на БВП с по малко жива сила и работници. Не да увеличаваmе населението и да живеем като китайци един върху друг. Целта им са богатите държави с щедри социални помощи, на които да лежат доживот. Иначе безопасни държави по света колкото искаш, даже и съседни, но те не искат там.

Според докладите на италианското разузнаване,десетки хиляди се събират по бреговете на Либия.Жените са отделяни от мъжете и са многократно инзасилвани от бойците на ИДИЛ Товарят се от трафикантите от ИДИЛ на риболовни кораби и се отправят към бреговете на Италия. Някъде по средата на прехода,корабите се оставят на автопилот,или набързо показват на някой от бежанците- как се държи курс,за да се уцели брега на отсрещната страна. Либия с две думи се превърна в клоаката на ИДИЛ.В територия на която ,чрез трафик на хора, се финансира организацията на тези ислямски групировки!

Броят на жертвите измежду бежанците-емигранти през последните -20 години в територията на Средиземно Море е близо 25 ХИЛЯДИ!

И къв проблем решаво тва? Никъв! Шепа бедни хора изгинали и нищо повече!

Най-после започнаха да се изричат истинските причини за тези бежанци. ТРАФИК НА ХОРА!!! Кои са трафикантите? Парите от трафика за какво се използват? Влизат в касите на ИДИЛ? Знаете ли,че от тези човешки трагедии,гробищата в Сицилия вече са препълнени?