1110 лева на месец струва един бежанец на България

1110 лв. на месец струва един бежанец на България, каза заместник-министърът на вътрешните работи Васил Маринов, след като беше изслушан в ресорната парламентарна комисия, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - 1110 лева на месец струва един бежанец на България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Очертава се голяма далавера за посрещачите на бежанци. Затова и интереса на някои е толкова голям. Надеждата за голяма печалба е очевидна и хаоса в скоро време ще придобие такива размери, че най-после тези които се стремяха години наред към дестабилизация на страната ни ще останат доволни. Няма да се учудим ако започнат да ги извозват директно от Сирия за България с авиацията на Асад.

Поредната българска простотия Някой пак се чуди как да окраде държавните пари за сметка на бежанците. Простата сметка 1100лв/30 дни = 36лв./ден. За тези пари спокойно може да ги настанят на хотел при несравнимо по-добри условия на живот и осигурени закуска, обяд и вечеря. Така че нещо не ми се връзват тея 1110лв на човек. за какво точно се харчат.

нали сме цъфнали и вързали ..що да не ги приемаме и да плащаме

Не ни стига, че издържаме бай Мангал, ами и тези. Значи издръжката на един бежанец е повече от тази на нормален български гражданин /работещ, пенсионер, дете с максимум още 2 братя/сестри/ в собствената си държава.

Това е кражба на пари - от нашите джобове в джобовете на управляващите. Преди 30 години по времето на комунизма военните ме взеха за 3 месеца запас. Бях при тотално мизерни условия, които никога не бях виждал през 2-те години военна служба преди това. Направо гладувахме, при това в централно военно поделение към ВВС. Каква беше истината ? Военните имаха за усвояване парички, които трябваше да потънат в нечии джобове. Получих абсолютно сигурна информация, че разкладката (храненето) ни за 1 ден струва 1,49 лв., а военните окръжия получават и отчисляват по 10 лева на запасняк. Правете сметка къде отиват тези 8,51 лв. на запасняк на ден. Умножете по 90 дни и по около 100 души запас само в това поделение. Получават се близо 80 000 лева - значителна сума за 1982 година!!!!!! При това само за това военно поделение. А в същото време акцията за събиране на запасняци беше в ход за цялата страна. После се чудеде с какви пари закупиха нашите предприятия червени "бизнесмени", появили се незнайно откъде...

Аз съм българче и държавата иска да съм изрядвн данъкоплатец. И аз давам. А какво получавам? Пак сметки.

Какво протестират и сравняват с пенсиите и пр., та нали тези пари идват от ЕС! България само печели от тези "хуманни "Хфатки! Що нещо пък емигранти от България приема Европа и ги издържа?! Само взимам - не става

Там е работата, че не идват от ЕС. Първо ние ги поемаме и после ЕВЕНТУАЛНО ще се изплаща нещо от ЕС в пари. Засега от там САМО логистична подкрепа. И сто еднакви поста да напишеш няма да е вярно

Къде ги виждаш тези пари от ЕС? Плащаме си за всичко, дори за членуването ни в ЕС. Колко нещастия имаше по света и какво конкретно предприе ЕС за да облекчи съдбата на пострадалите? Не приемай само написаното. Работи с фактите и сам ще се убедиш каква е реалността.

Тъпа главо, на теб кой ти каза ,че това са пари от ЕС.

Какво протестират и сравняват с пенсиите и пр., та нали тези пари идват от ЕС! България само печели от тези "хуманни "Хфатки! Що нещо пък емигранти от България приема Европа и ги издържа?! Само взимам - не става

Никакво участие и бежанци от Сирия! Да си ги вземат американците, които предизвикват и плащат войната там!

Каквоооооооооо 1110 лева ли?? Как ги смятате, я обяснете тук. Работещите българи живеят със 500 лв. на месец, пенсионерите с минимални пенсии 145 лв., а тези навлеци с толкова пари на човек. Това си е далавера, от тези пари се краде, в чий джобове отиват? А и нали бежанците се изказаха за лошите условия и храна, та хиляда лева на месец, нещо не се връзва.

Какво протестират и сравняват с пенсиите и пр., та нали тези пари идват от ЕС! България само печели от тези "хуманни "Хфатки! Що нещо пък емигранти от България приема Европа и ги издържа?! Само взимам - не става

как може да се дава статут на бежанец на алжирци, негри, пакистанци, иракчани. в тези държави няма воина, в никоя друга държава няма да получат нито пари нито статут. срам и позор. целта на (ислямското) правителство е да изтреби българите. оставка

Не знаех, че тия 1100 лева се дават НА РЪКА на самите бежанжи. Ама българина нали е най-умния и след като сума ти народ тука са написали подобни разсъждения - трябва да е вярно. Иначе все си мислех, че тия пари се отпускат да покриват разходите по тяхното пребиваване - леглата, храната и т.н. И в крайна сметка поне половината пари изчезват преди да стигнат по предназначение. И какво - отивате в Гърция, хвърляте паспорта, идвате в България и ви дават по 1000 лв ? На ръка ? Верно?

Какво сте се разграчили - примати скапани! На избори не си мърдате гъзенцата да гласувате, а сега рев до бога! ТОВА СТЕ СИ НАДРОБИЛИ, ТОВА ЩЕ РУЧАТЕ!

В други свой постове заяви че си юристка? Какви са тези изрази?!

Искам да чуя колко струва един циганин на държавата....

На държавата - нищо. На нас - допълнителен товар на гърба ни. За циганите всичко може, всичко е позволено. За българите нищо не може. Позволено е само да работим, да издържаме циганите и да им плащаме кражбите.

Още ли искате това правителство да бъде оставено да работи,че някой му пречи.1100 лв на месец.КОЛКО СА ВАШИТЕ ПЕНСИИ,ИЛИ ЩЕ ИМ ЦЕЛУВАТЕ РЪЦЕТЕ И ЩЕ ИМ ПОДНАСЯТЕ ЦВЕТЯ ЗА 50те ЛЕВА,КОИТО СЕ ГЛАСЯТ ДА ВИ ПОДХВЪРЛЯТ ЗА КОЛЕДА?

с 230 лева пенсия,след 39 години работа в социалната сфера,където заплатите са безобразно ниски.КАК МОГА ДА ПОЛУЧА СТАТУТ НА БЕЖАНКА В СОБСТВЕНАТА СИ РОДИНА,ЗА ДА МОГА ДА ИЗЖИВЕЯ ДНИТЕ СИ ДОСТОЙНО?????

Съпругата ми е с 269 лв. пенсия, което е 8.96 лв. на ден и никаква друга грижа на държавата за нея. Чужденецът идва и струва на държавата 1110 лв. на месец, което е 37 лв. на ден. След като бежанците са настанени в общежития, имат храна и безплатно лечение къде отиват парите за тях? За заплати на обслужващите ги още къде другаде?

оставка на продажното ислямско правителство, което храни бежанци,а оставя собствения с народ да мре.

на коя държава бе, на тая, която не дава по 111 лв на клошар ЛИ?!

За тия пари ще купят самолетни билети на всички до един. Стачки правят, че много време трябвало за документи, че нямали условия. Ми в Сирия като си имат условия що щат тука?Тая сган трябва да се държи зад бодлива тел по която минава ток и да се разкара от тук по-най-бързия начин. Може и в чувал

Така, така. Бежанците били сган. А ти да не си случайно венеца на еволюцията, а? От такива злобни и проклети некадърници като теб държавата ни е стигнала дъното. Все някой им пречи и им е виновен. Сега са бежанците на ред. Ако не са те, ще са циганите. Или Америка, или Русия, или ЕО, или съседните държави. Или извънземните. Изобщо в държавата е пълно с оскотели, озверели и невежи индивиди, на които целия свят им е виновен. Невеж народ се манипулира най- лесно, а още по- лесно се насъсква да мрази. Не забравяй, че един ден палачинката може да се обърне и да ти се наложи на теб да бягаш за живота си и да имаш нужда от помощ. Да не дава Господ да попаднеш в такъв момент на някой като теб, злобен и мразещ и в червата.

А ти скоро ще попаднеш на 8 годишен с калашник срещу теб и няма да му пука за твоя живот, защото само това знае да прави. И то в собствената ти държава. Тогава искрено се надявам да не бягаш и да си спомниш какво си мислел преди

Скритият проблем при опитите да бъдат върнати е дали държавата им ще ги признае за свои граждани и ще ги иска обратно. Не ги ли признае за свои граждани автоматично стават лица без гражданство, България е първа за тях държава-членка на ЕС и страна отговорна за разглеждане молбите им за закрила. С други думи никоя друга държава-членка на ЕС няма да ги приеме и остават завинаги у нас. Сега правителството, БХК и другите фондации, асоциации и какви ли още не такива формации мълчат и не обелват и дума има ли масов наплив на бежанци или не, защото условията за приемането им са различни и други са правните положения за тях.

Тогава границите трябва да се затворят незабавно и да си остават в Турция.Всъщност това отдевна трябваше да е направено.В Гърция защо не е така, като са в ЕС? А на тези които са вече тук да се откаже статут на бежанец официално и да ходят където намерят за добре. Както влизат от Турция просто там да си остават

Като знаем процента на откраднатото в такива случаи. Добра далаверка се оформя за някои.

Каква е процедурата българин да стане бежанец в собствената си държава, че изглежда е по-изгодно?

Само отиди до Турция, изхвърли си паспорта и премини обратно през ливадата (както надлежно описаха в новините по BTV-то) и готово. Вече си сириец, честито! ;-)

сега като се разчуе новината, че страна-член на Европейския съюз е отворила границите за бежанци, безработните и мързеливците от цяла Африка и Азия ще се изсипят тука. Ехооо, нали щяхме да пазим границите на Евросъюза, какво стана?

оставка на ислямското правителсво, което продава българия

Призовавам всички пенсионери да минат границата с Турция, след това да се върнат от там като бежанци! с 1.100 лв на месец, ще си поживят царски!

аз тргвам чакам последователите в Турция да сформираме група.Място на срещата Истамбул Златния рог под моста

К`ви пенсионери бре, работещи хора имат ЗНАЧИТЕЛНО по- малко доходи НА ДЕН

Предлагам всички да минем границата,да влезем в Турция и да се върнем обратно без документи, за да ни приемат като бежанци срещу 1100 лв на месец-без да работим,без да плащаме данъци,осигуровки,такси и др.С по 1100 лв на месец ще живеем по-добре отколкото със сегашните си мижави заплати и пенсии. Преминаването на държавната граница е престъпление, защо не ги вкарват в затвора, а ги толерират? Приятелска Турция ги пробутва към нас,за да пренесат проблемите си тук и ни унищожат.Правителството спешно трябва да вземе решение, че не можем да приемем повече от 1000 бежанци, щом една Германия е взела решение да приеме 5000 бежанци,ние с тоя стандарт и територия-не повече от 1000, останалите-обратно в Турция! Да ги връщат още от границата,не да ги пускат тук. Това е "прикрито" завземане на територията ни! Като се смесят с нашите цигани и турци-ето ти болшинството за което мечтаят.Защо мълчат, защо спят правителство, президент,парламент?

Световно известна американска фирма с офиси в цял свят плаща тук в България на българите с по едно а някои и с две висше образование по 500 лева Дали толкова плаща и в другите страни Това е в София не в провинцията

Коя е фирмата да отидем там?

Отказвам се от Българско гражданство и искам статут на бежанец!

Хммм браво.. даже е по евтино от помощите на една неграмотна ромка с 10-на деца... Къде обаче остават българските майки ? А децата ?

Ах нещастници проклети, какво излиза, че емигрантите са ви по-скъпи от собствения народ? Още няколко години да завърша висшето си в чужбина и направо ще кандидатствам за тяхното гражданство. Само така няма да могат да ме крадат тия български управници. Па и родителите си ще прибера при мене да не страдат и те. Жалко и срамно е, но тази страна отива по дяволите с пълна сила и не искам да ставам жертва само защото съм роден българин. Само мога да съжалявам малкото останали честни хорица в тази загиваща страна.

не е виновно Правитеството , овън ни налаган , е добре да поседят месец и да си ходят ,

Ясно, започна голямо крадене около тези бежаци. В БГ е по-добре да си бежанец или циганин но не и нормален работещ българин.

Че аз на морето изкарах цял месец/ ол инклузив/ за помалко пари.Тия шмекери пак нещо ни будалкат.Рзпределят парчета от държавната баница!Луди били!!Голямо лапане пада!!Ама нали народа плаща сметката!?

Поне си поваканцувал добре преди предстоящата Станишева зима.

Комунягите за ПОРЕДЕН път плючт в лицето на народа си - на тези, кретащи с по 130лв/месец пенсия или са безработни без НИКАКВИ доходи..... 1100лв/месец на човек!?!?!? Мамка ви!

Децата ни хванаха държавите, оставиха си децата - ние не можем да се справим - гледаме нашите внуци и нашите родители, а тези които трябва да са тук ги няма. Срамота - дайте работа и пари на децата ни за да могат да останат в България, а не по чужди държави да слугуват.

По бежанските лагери вероятно ще се създадат някои работни места. Готвачи по арабски, оператори на метли и парцали, майсторки на кючека, имами. И ибрикчии, разбира се.

1100 за бежанец??? Те струват повече отколкото български пенсионер????!!!!???!!! За пенсионер 300 лева за бежанец 1000???!!! Предлагам пенсионерите да ги запишем за бежанци!!! Всички пенсионери пред сириското посолство за гражданство и после се предават на гранична полиция

1000 за администрация и 100 за нелегален

Щом 1 бежанец струва 1100 лева на месец, как тогава на един пенсионер трябва да му стигат 250 лева на месец!?

НЕ МОЖЕ ЛИ ВМЕСТО НА 10 000 ЧУЖДЕНЦИ ДА ОРГАНИЗИРАТЕ ВСЯКА ГОДИНА ЛОТАРИЯ И ДА ДАВАТЕ НА 10 000 ПЕНСИОНЕРИ ПО 1110 ЛЕВА НА МЕСЕЦ ЗА 1 ГОДИНА????

може , ама ние в парламента така няма да можем да заделяме и за нас . затова - не става

дир.бг с тези снимки на деца надминахте себе си. публикуваите по добре някоя статия защо повечето бежанци със статут не са дори сириици, ами африканци, пакистанци и други. защо бсп позволява на ислямското правителство тези извращения

Вчера в трамвая пътуваха десетина много черни почти сини говореха на френски и ги попитах от къде са -от Мароко . И тях ли ще приютим?

Билетчета дупчиха ли ?

1100 лв за бежанец? Това е поредната кражба,дават се тези пари,а всъщност усвоените от сирийските бежанци пари са в пъти по малко!!! Поредната далавера на това крадливо правителство на наш гръб!!!! Утре може да кажат,че бежанците струват и 10 000 лв на месец,стига да има ,кой да им вярва!!!!!!!!!!!!!!!! МАФИЯ!!!!

Чакам подробна информация за парите по разбивка, кое за какво.

ако мислите, че местан ще каже как подмога населването на българия с мюсюлмани и защо държат границата отворена, се бъркате. на него когато му задават и далеч по малко неудобни въпроси, не говори по темата а бълва общи приказки в подкрепа на турците. наблюдаваите го при някое изказване

Е няма такава държава. Разходите за бежанец да са два пъти по-високи от средната заплата. Това доказва, че в България е невъзможно да се живее с доходи само от заплата.

Грешно размишляваш. Докато един човек работи, той от своя страна създава нещо - някакъв продукт, който се превръща в капитал. Т.е. той получава капитал като дава капитал. Това се превръща в някакво съотношение, което чисто номинално да го сложим 1:2, т.е. продукт за 1100лв му дава 550лв. Съотношението между даване и взимане на бежанецът е 1100:0 . И тъй като 1100/0 няма решение (безкрайност), един бежанец взима в безкрайност повече от един работещ. Щом държавата има възможност за поддържане на черни дупки, то защо не ги дават тея пари на пенсионери или цигани? Все едно, по-добре ще е от бежанци някакви.

за какво точно се изразходват . Искам да съм бежанец. Тези средства са моята работна заплата за 2 месеца.БЕДНА НЕЩАСТНА БЪЛГАРИЯ. Поредния проблем с който не могат да се справят.

проблема се създава нарочно, защото работи в посоката на дпс, на никои целта в това правителство не е да се справи с бежанците. парите се харчата бъдещи избиратели, една част от които, предполагам потъват и някъде в някои джоб, в които случаи разходите са бежанец надхвърлят тези 1100 лева.

за какво ни са тези храниници нашите деца имат ли по толкова лева на месец да разполагат толкова ли сме богати не ни трябват да отиват в богатите държави Затворете границата не се правете на ощипани

трябва задължително дпс да падне от властта. границата се поддържа изкуствено отворена, ще се даде статут после гражданство на тези бежанци, бъдещи дпс избиратели. не само ще ги храним, ами дпс тогава и джамии ще строи от държавния бюджет и ще финансира всякакви други религиозни безумия, за да преобладава исляма в българия. оставка

Че той по- скъп от мен, дето съм блъскал 45 г. И колко от тази сума ще получи завалията- бежанец, защото разликата ще отиде в нечии джобове ?

Разкараѝте ги тези бежанци от тук!Не ни трябват!Ние не можем нас си да оправим.Да вървят по богатите държави!Предлагам протест и да ги изгоним!

1100 лв на месец на калпак? Нямам думи. А работещите бедни в БГ какво ли си мислят в момента? Ние идиотите работим, плащаме безумни данъци и накрая какво? Плюч на тази държава. Не може да сме докарани до скотско съществуване, за да се харесваме на господарите си.

БОЖЕ НИЕ МИЗЕРСТВАМЕ И СЕ ЧУДИМ КАК ДА СВЪРЖЕМ ДВАТА КРАЯ,,,,ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ И ДВАМАТА СЪС СЪПРУГА МИ РАБОТИМ , ЗАЩОТО ВЗИМАМЕ МИЗЕРНИ ЗАПЛАТИ И ОБЩО НЕ ВЗИМАМЕ 1100 ЛВ, А ТЕЗИ ИДИОТИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ДАВАТ ПО ТОЛКОВА ЗА ЕДИН БЕЖАНЕЦ, А НИЕ БЪЛГАРИТЕ МИЗЕРСТВАМЕ, А НАШИТЕ БАБИ И ДЯДОВЦИ РОВЯТ ПО КОФИТЕ ЗА БОКЛУК ЗА ДА СЕ НАХРАНЯТ!!!??? ЩО ЗА УПРАВНИЦИ ИМАМЕ КОИТО МАЧКАТ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД???

Уточнение- бежанците взимат САМО 72 лв. а да попитаме къде отиват другите пари??

за подслон, храна. медицинско обслужване, други помощи (дрехи, памперси), може нещо и да губи в някои джоб по веригата, но всичко се плаща от данъкоплатеца, влючително и изчезналоито. ако дпс бяха затворили и охранили границата, проблема нямаше да го има. оставка на ислямското правителство, чиито цел е да ни напълни с бежанци, които да живеят на наш гръб, бъдещи дпс избиратели и да ни унищожи българите. ostavka

Скоро няма да струват по толкова. Като вземат БГ- гражданство и попълнят редиците на ДПС-то.

пак ще живеят от помощи с изключение на малкото които ще работят в сириската верига аладин фуудс.

A защо никои не пише колко ще пребере държавата за тези бежанци, било то от оон, европеиския съюз, или някоя друга организация. в пъти по-вече + допълнителни придобивки. нека някои провери точно и тогава ще стане ясно защо ги приемаме.