Полемика в Лондон: Шипове срещу бездомници

Възмутени лондончани поискаха от властите разследване, след като обитатели на блок поставиха метални шипове до входа срещу бездомници.

Обратно в новината

Коментари - Полемика в Лондон: Шипове срещу бездомници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дивият капитализъм в действие. Гответе се и вие, след като натам сме хукнали с все сили...

Не пожелавам на никой да стане бездомник, но заради шепа бездомници страдат всички останали. Преди бездомниците спяха по спирките и за да ги ограничат се предприеха следните мерки: 1. На всяка спирка вече има течение (имат някакъв мижав покрив но няма никакъв завет - за да им е студено) и повечето спирки са с миниатюрни седалки (за да не им е удобно).

Демократично, пресметнато, по английски прецизно и естетско... Човещината и тук липсва - типично за Острова...

сръщу румънците. Тук за последен месец много ги изведнъж цъфнаха.

Време е сега бездомните да заложът мини по трасето към входа . Бездомни са защото има богати , който крадът, лъжат,... Капитализъм.

Май е по добре да вземеш някой и друг урок по правопис, преди да се залостиш пред ПИ СИ - то!

""Бездомни са защото има богати"" -да бе, точно затова са бездомни, айде айде..има хора които по рождение са си бедни, а дори и случаи на тото-милионери които след време пак са оръфляци и нямат и стотинка...ген и начин на живот се нарича! Аман от оръфани пролетариати обвиняващи хората които имат нещо за беднотията на подобни прослойки

Защо пък държавата трябвало да им помага?Да вземат от нашите пари и да им ги дават на тия.. 90% от тях са алкохолици и пропаднали комарджии.Цял живот всичко квото имали го изпукали по курви пиячка и хазарт и сега като свършили кинтите някой да ги храни.Не,че техният живот е лесен-напротив.Но,реално какво значение има?Свят голям хора всякакви.Как няма да нарастнат бездомниците в Лондон като всеки месец под формата на емигранти там отиват приблизително 20 000 души?И тва са само тези легалните.

Дали щеше да говорите така ако вашият син примерно е комарджия и алкохолик?

Правозащитните организации вместо да скачат срещу жителите на блока за това че са сложили шипове по добре да се заемат с наистина смислена работа и да се погрижат за подслон и препитание на тези хора и без това взимат огромни суми само за свойта издръжката не е лошо да отделят пари за тези хора

В съседната до нас сграда има магазин. Преди 4 - 5 години двама клошари се бяха научили да спят върху решетката на една шахта, от която духаша топло хладилниците на магазина. Бях се разбрал с дъщерите, тъмно ли е да ми се обаждат доста преди да стигнат до нас да ги чакам долу. Доста неприятно беше, разбирам ги жителите на блока, слпжили шиповете. Това, че държавата би трябвало да полага усилия да няма бездомници (не да ги убива, а да им търси занимание, с което да им осигури някакви доходи) е друга тема.

Само не разбрах как факта, че хората са бездомни, увеличава опасността за дъщерите ти когато са прибират по тъмно. Тези които си имат домове по безопасни ли са? Аз имам две дъщери и много повече се притеснявам от добре облечените младежи /имащи домове/, които пият или пушат /различни неща/ на пейката пред блока. Или от тези дето освен домове имат и мотори и редовно пилят гуми по кварталната улица. Вярно, бездомните изглеждат доста различно от нас, но за страхът от различните има измислен точен термин: ксенофобия.

Нищо не е безопасно! И клошарите и младежите... Човека правилно си чака децата. Демократичното общество позволявайки всякакъв вид самодейности доведе нормалните хора до стрес! Защо преди 89година нямаше ксенофобия?? Не би ли следвало държавата да се грижи за своите бездомници? Ама те били много!! Следователно обществото е упадъчно...И поради липса на всякаква социална справедливост се оказва,че демокрацията ДАЛЕЧ НЕ Е НАЙ-ДОБРИЯ СТРОЙ...

Здравейте, РОБИ! Нищо не написахте за това, как се е изказал големият началник отвъд океана по този въпрос. Не е ли скастрил Англичаните за расова дискриминация, нарушаване правата на човека и други недемократични действия? Или засега е зает с Южен поток? А за нас нещо още не се ли е произнесъл? Или в момента мисли по въпроса?

Големия началник, не е зад океана,а именно в Лондон. Зад океана са слугите. Та не знам кога ще се оправиме като са ви обърнати представите за света. Иначе там ще се оправят с този проблем .

Някои помнят татовото време. Нямаше шипове, всеки си имаше СОБСТВЕН дом, а нямаше и бездомни, безработни, просяци и клошари. Но нямаше и олигарси, яхтаджии, сарайджии и тикви -мутри. Боко само му чешеше ушите.

Дам, помним го. И други работи помним. Ама това не е толкова важно. Важното е, че там където руски ботуш не е стъпвал, там е цивилизацията. Но за съжаление, тъпаците за комунизъм си мечтаете.

Май нищо не каза, ама карай. А инак погледнато, там дето не е стъпвал руският ботуш, сложиха шипове срещу бездомници. Нали, щом не е стъпвал ботуша, там трябва да е цивилизацията, а се оказа, че са цивилизация от бездомници и мързеливци!

ти си на малко годинки, и не можеш да спомняш нищо. А за ботуша повтаряш чуждици като папагал.

Англия колкото е социална ,толкова е и антисоциална .Примери:Огромни пари се харчат като помощи за тъмнокожите /индианци ,негрокожи...и т.н. идват по цели фамилии и отгворъте ,че имат ангажименти към тях-към нас естествено не ,ние сме бяли / Няма болнични за майките ,ако децата боледуват...

помощи се дават и на тъмнокожи българи които също са тук с фамилията...които иска да се устрои в дадена държва не седи да чака помощи а си напъва задника да научи езика и да работи нещо което харесва.а бездомниците не ги мислете,има соцални патронажи които им помагат.,не ровят в кофата

Хуманно и демократично ! Типично по британски. Ако беше го направил някой в България, 10 години щяха да пишат глупости западните измекяри, но щом е Обединеното кралство, значи МОЖЕ !!!

технологии голяма част от човечеството генетично не е в състояние да се квалифицира по съвременните критерии и се превръща във вечен безработен, т.н. прекариат, наречен опасната класа. Това е огромният проблем на настоящето и бъдещето. Най-добре е да заминават за москалистан, чинизия, монголия, нордкореа, там ще ги интегрират и ще намерят реализация и щастие.

Тия шипове като ги гледам, освен да ти масажират гърба друго няма какво да направят. Пък и върху тях спокойно може да се уринира, вомитира и дефекира. А някое дете като се спъне и се нарани ше запеят англетата друга песен.

Арестуват родители за дебело дете. А тия, дето детето им е допуснато да пострада направо им го отнемат. Само тук се допуска родители да продават новородени за рзфасоване за материал. Как да не е прав бокича за калпавия мат'риал? Друг е въпросът, че именно той е винове по това време за това състояние. Беше човекът, към който са устремени всички погледи.

какво постижение на развитата демокрация през 21-ви век - има ненужни хора, които са третирани като животни. Към това като добавим и Кончита Вурста - стигам до състоянието при което се е разложила Римската империя. Този път с адска воня се разлога ЕС, Евразия, УСА и "белия" свят.

Има някои дето са бетер животните, но от тук коментара ми става силно нетолерантен така че спирам за да остане.

... от статията, показва резултата от европейските ценности, обединена Европа и хуманния капитализъм.

кои мост ? не е ли приют за бездомни , вместо хостел ? или психично болни , весто ментални ?

Красивите шипчета предполагат една заслужена и адекватна реакция от бездомниците. Мястото е много подходящо за облекчаване от малки и по-голями нужди! Естествено спазвайки демократичните процедури - поединично, за да не се смущава бизнес тръпката на живущите баровци!

Няма проблем, аз си нося дъска и шиповете не ми пречат да си лежа с нея върху тях...

От смартКЛОШфона ли го написа тва?

Явно са имали проблим. Но тук възниква друг въпрос. Не са ли опасни при някакви ситуации. Например играещи деца. Падане отгоре. Пукане на топки за игра. Не знам колко са остри.

А, .. доста са острички и освен това са скъпички. напоследък наистина тези шипове са станали много модерни и се продават по суперите, а хората масово купуват. Поставят се много лесно, дупка с бормашината в мозайката и завиваш анкера докато се стегне яко.

То добре, но ако някой падне отгоре. По-добре да бяха го заградили. Така съществува риск някой дори да умре при лоши обстоятелства.

Гадно е наистина това. Мене ми е болно. Обаче тия ми ти защитници като са толкова отворени да направят безплатен хостел и да отиват да прибират всяка вечер бездомните от пред тоя вход при тях си. И другото, да ходят да ми подскачат пред wallstreet който остави толкова милиони без дом и покрив

lu4ka

"коЙто цапат" Браво, Й за множествено число. Неграмотници.

стари моми, за секи граматически член се заяждат.

нали? узасни са, не мирясаха

Тези, които роптаят срещу правата на човека са аналогични на природозащитниците, които защитават правата на бездомните кучета. Ама някой от тях бъде нападнат или ухапан от подобни съм сигурен, че ще обърнат палачинката. Затова си има приюти и НПО-та, които се грижат за тях.

Брей колко сте загубени. Това са специални места за йоги, бе! Как можахте да си помислите, че са шипове против бездомници?

Може да изглежда нехуманно, но е перфектно. А за пикателите - един лист метал с ток от електрическа ограда, предпазено от тънка решекта, която не позволява дете да пипне метала, но пропуска урина.

А, ако дете се изпикае, тогава какво ще стане, бе умник? А ако това е някои близко дете, което ти познаваш, тогава пак ли ще мислиш така?

Веднага модифицираме схемата с PIR датчик за обекти над 40 кила. :)

Твоето дете така ли прави, пикае по входовете ?

Егати у социалната държава!Ще им изпратиме наши енозащитници,които не позволяват да се държим така даже с бездомните кучета- те са навсякъде-мърсят ,хапят,лаят, но ние ги обичаме , закриляме ,харчим милиони за приюти ,в които може да настаним и английските бездомници!

Върха на човещината в ЕС? Загрижени са за щастливите кокошки, не бива да са много на гъсто кокошките, трябва за всяка кокошка да има минимална площ, също и безстопанствените кучета, вече са бездомни кучета и трябва да се построяват приюти за тях. На бездомните хора не дават да живеят и на улицата вече. След някоя година ЕС ще настигне САЩ по брой на бездомни.

Виж кво, от щастливите кокошки поне има полза. Във всички случаи Великобритания не е България и предполагам, че ако тези хора имат желание, могат да получат необходимата помощ за да живеят и работят достойно някъде в провинцията, а не да мизерстват в Лондон. Но както и у нас, по-лесно е да не правиш нищо.

Сигурно живеещ в коптор в факултета. Как би реагирала, ако изплащаш заем за жилището си, живееш в недоимък, а под прозорците ти се носи воня и всичко друго. Чудя се защо не отидат в Хайдпарк.

На всички възмутени - как бихте реагирали срещу тези които пикаят,посират, повръщат, правят секс, дрогират се, пияни, бият се и се карат под вашите прозорци. Не можеш и да си продадеш жилището.Все пак е по-добре отколкото да ги налагат с бухалки и да ги поливат с всичко което им хрумне - може и вряла вода, да пускат добермани и пр.,както бихме сторили у нас.

Я виж как хубаво питаш и още по-хубаво си отговаряш сам...

Как не ги е срам тези садисти да слагат шипове на хората?! Да няма къде да поседнат за кратка почивка горките. Англичаните са жестоки и садистични хора. Там хуманност няма!

Не е тайна никому, че корените на нацизма са на запад. Това са днешните нацисти, мразещи хората както винаги.

А корените на толерастията от къде са ?

a

В Лондон т.н. "Бездомни" са пълноправни граждани с особен статут. По статистика от 2010г. наброяват около 1 милион души. Всички са настанени в домове където ги хранят здравословно 3 пъти дневно по специални менюта одобрени от министерството на социалните грижи. Стойността на храната е 26 паунда дневно. Включените в някой програми за социализиране получават и джобни пари, по 3 до 5 паунда. Имат предимство при получаване на здравни грижи и лечение в болница пред останалите граждани. Тези хора са освободени от данъци със закон. Държавата се старае да ги интегрира всячески, като им осигурява и дрехи, културни развлечения и условия за спорт. В домовете има кино, фитнес зали и библиотека.

И как се връзва всичко това с шиповете,а?

Това бездомниците са свободолюбиви хора! Не могат да живеят по разните сиропиталища. Не им е уютно там, затова си скитат и от време на време може да полегнат пред някой вход за да си починат.

И как ще докажат, че са с/у бездомници. Има хора дето си пробиват зърното на гърдата и го свързват с верига за върха на носа си. Защо? Ами защото така ги кефи. Какво пречи на тези хора да си сложат шипове около сградата?

А какво пречи на някой да ти хакне една права лопата в главата?

За момент си помислих,че съм попаднал във някакъв форум на Атака

Е защо тук никои не пише нито на руски, нито на турски?

да но е пълно с оръфани пролетариати защитаващи с кръв и урина дори един бездомник да може да си прави каквото си иска. Точно ''толерастията'' (както атакистите казват) си идва точно от тях самите !!

Тия ако трябва да живеят в България ще държат добермани, а не шипове пред вратата си. Алоу, Европата какво стана с "правата на човека" или се оказа, че ЧОВЕКА има име и той е само от Западна Европа???

Който - ед. ч. които - мн. ч.!

Правилно.Защо е нужно всякаква човешка измет да си прави леговище където и скимне?После ще докарат и приятелчетата си,след тва ще се почнат запоите,скандалите,побоища палежи,повръщано ,лайна и локви урина.Ще стане ужасно място най-вече за нормалните хора.

Подобен род "полемики" винаги се водят от хора, пред чиито врати никога не са се опикавали, нааквали и оповръщали бездомници. Колкото и да си демократичен, на петия път вадиш шиповете и ти иде да ги заковеш не на земята, а в нечия глава. Другото е лицемерие, за да угодиш на обществените очаквания за поведение.

Има по-точна дума за тоя вид лицемерие. Думата е толерастия.

Ал

И най-голямото лицемерие е, че обикновено точно "полемиците" са виновни, по един или друг начин, за превръщане на една голяма част от обществото в аутсайдери. Създават проблем и ти го натрисат да го търпиш.

Аз

Въпросът е един - чия собственост е това пространство. Щото вкъщи ще си слагам шипове където си ща...

Това щях и аз да напиша. Ако тази площ е частна собственост, а тя явно е такава, могат да се слагат шипове. Такива шипове има и пред един златарски магазин на Лъвов мост. Сложиха ги преди 15-20 години, за да не сядат там ромчета. Стоят си още. В София трябва да се слагат такива и срещу бездомните псета. Ама нали сме по-умни и по-"хуманни" ние дори слагаме кашони с найлони и парцали, че на въшкарите да им е гот.

"цивилизационен избор" както казваше един "наш" президент...

Всеки който се възмущава веднага бегом навън, да хване първия бездомник за ръка и да го закара у Тях си, да живее там! Няма да има пирони, ще е топло и уютно!

Пич, не си прав. Едно е да вкараш чужд човек в дома си. Друго е да имаш търпимост към такива хора пред входната врата на улицата. И трето е да ги гониш така показно като слагаш шипове.

Еми да. Едно е да серат в дома ти, друго е да серат и пикаят пред входа на дома ти. Трето и четвърто е да четеш за това или да гледаш снимки на това .. щото докато го четеш то не мирише. Тогава всички стават толерасти.

Аз

Има "такива хора" и "такива хора". Може да не повярваш, ама даже и "онакива хора" има. За последните 3 години - 75% ръст. Нещо не ми изглежда тия 75% да са само местни. Може и да са тукашни. Сещаш се, нали?

Причините за всичките ни беди и бедност се крият в това, че сме много толерантни. Към пушачи, към кучкари с опасни кучета, към бездомни кучета, към хвърлащи пепелниците си през прозорците, към шумна музика и т.н. Всеки иска да прави някакъв зулум и затова е готов да понася и останалите 9. Вместо всеки да порицае останалите 9, а и той да бъде порицан. И може да получа много минуси - от всеки пушач, всеки кучкар и т.н. И не искам да съм толерантен към изпражнения по улиците!!! Независимо дали са човешки или кучешки.

Чудя се колко от тези, който се възмущават правят нещо повече, като да помагат например. п.п А за тези, които наскоро са открили, че светът е несправедлив... Добре дошли в реалния свят. Справедливостта е човешка концепция и няма нищо общо нито с природата, нито с вселената.

Баси деградацията. Явно не само тук на разни м....ли и друг отпадък му е позволено да прави квото си иска, а нормалният гражданин е принуждаван да се съобразява с това.

ако им пратим нашите "номади" и бездомници, ще ги видиш колко са хуманни.. иначе плямпат много разни еврогейчета по снн

Недей така, ще убиеш и малкото човещинка дето демонстрират.

лондонските хуманисти вместо лицемерно да пишат писма, относно действията на хората в ятхната собственост, да вземат във своите къщи или входове по един-два бездомника с ментални проблеми

Бауман доказва, че единствените, които имат полза от увеличаването на богатствата, са самите богаташи. Той развенчава и един друг много популярен мит - че свръхбогатите напълно заслужено са такива, защото са придобили ресурса си благодарение на много талант и труд и защото допринасят най-много за развитието на обществото. Какъв е приносът на свръхбогатото малцинство видяхме съвсем скоро, когато именно тяхната алчност предизвика последната световна финансова и икономическа криза. Нещо повече, банкери, политици, висши корпоративни мениджъри не само не си получиха заслуженото, ами, напротив, излязоха от кризата още по-богати, благодарение на парите на обикновените и не толкова талантливи данъкоплатци. Както пише Зигмунд Бауман, "хората, които са богати, забогатяват само защото са богати, а хората, които са бедни, обедняват само защото са бедни". Ето по този начин представителната демокрация те държи теб в РОБСТВО.

Прав си, но последното изречение може да го махнеш. Провери какво точно значи робство. Почти съм сигурен, че правото да изразяваш собствено мнение не влиза в дефиницията за робство.

Какво право? Да изразяваш собственото си мнение ли ??? Звучи чудесно, но няма кой да го чуе това мнение, пък ти си го изразявай до посиняване.

Когато едно малцинство контролира целия ресурс на една държава, ще бъде твърде наивно да очакваме от същото това малцинство да се съобразява с принципите на свободата, справедливостта, демокрацията. Богатите нямат нужда да правят това. Те спокойно могат да си купят политически партии, депутати, премиери, медии и да осигурят изпълнението на всичките си желания. И нещо, което е не по-малко важно, но за жалост остава встрани от общественото внимание. Най-съществената ПОКУПКА, която правят хората с многото пари, е покупката на онези личности, които обясняват света. Когато купените от богаташите политолози, социални антрополози, журналисти непрекъснато ти втълпяват как социалното неравенство всъщност е нещо естествено, как едва ли не наличието на много богати и много бедни е природен закон, желанието ти за съпротива неизбежно намалява. Така де, как да се съпротивляваш срещу природните закони!? Именно това е целта на безбройните неолиберални, либертариански, пазарно - фундаменталистки фондации. Ето по този начин представителната демокрация те държи теб в РОБСТВО. Защото РОБЪТ НИКОГА няма право на ВЛАСТ и РЕАЛНА ПЪЛНА ИНФОРМАЦИЯ, точно като ТЕБ тук и сега. РОБЪТ има право САМО да ИЗПЪЛНЯВА заповедите на ГОСПОДАРИТЕ си, точно като ТЕБ. Единственият ИЗХОД от това безумие е СВОБОДА И ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. Именно това е ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА - ПОСТОЯННА ВЛАСТ и РЕАЛНА ПЪЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВСЕКИ ГРАЖДАНИН!

От вярно, по-вярно!

7665, един от най-добрите примери за директна демокрация е Швейцария, нима искаш да кажеш че там няма свръх богати ? Въпреки голямата концентрация на състоятелни хора именно Швейцария (поне според мен) е най-добрия модел за развитие на едно общество. Модел, който скоро се надявам всички западни развити общества да последват.

Само в Исландия за сега има реална пряка демокрация за гражданите.

Надявам се Вие младите все някога да прозрете ,че имемнно комунизмът беше такъв строй ,който да решава проблемите на обществото, но липсата на морал и алчността го провалиха.И все пак те остават най-доброто за обществото досега.

хората вероятно им е верояно им е писнало да прескачат изпражнения и локви урина сутринта. И аз бих сложил шипове срещу пикльовци, дето уринират, драската със спрей свастики по вратата и се друсат във входа. То бива, бива, ама всичко си има граници, все пак, аз не съм чак толкова толерантен

И как точно някакви шипове ще попречат на желаещи да ги препикаят?

Научете се да пишете правилно! "Припомня се, че подобни шипове се слагат срещу гълъби, който цапат."

абсолютно използването на това Й се е превърнало в едни хаос....

Аз още им се радвам на "менталните" проблеми.