Без таблети и айфони за учениците в Гърция

Камерите за видеонаблюдение ще записват и в междучасията, и във времетo, когато няма часове

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съвсем правилна мярка! Тези устройства нямат никакво място в училищата! За какво са им телефоните и таблетите, ако има компютри с достъп до мрежата в училищата в помощ на учебния процес?

А тук у нас ще ги въвеждат вместо тетрадки и учебници, и ще ни зомбират децата от ранна възраст, ненормалниците от МОН.

В английските училища отдавна са забранени всякакви такива устройства.

mISH0

А Raspberry-та и HDMI-стикове позволени ли са?

Да, естествено! Аз от новината разбрах, че забраняват телефоните и таблетите за да намалят случаите на вандализъм и рушене на улично имущество. Сигурно мятат устройствата навред и трошат така де що сварят...

mISH0

Ами тъпо е. Технологиите не могат да се олицетворяват с общ знаменател като "таблет" и "айфон", които, да си признаем, в 80% от случаите (пак тези 80 процента) се ползват за селфита и фейсбук. Все едно да забраниш светодиодите, защото се слагат по запалките и така да ограничиш употребата на запалките и от там и пушенето - същата тъпня. Това, че си ограничил някаква технология няма да намали вандалските прояви и няма да оправи дисциплината в часовете. Не и в тези времена на "права, свободи и толерантност" в целия (не)цивилизован свят, когато всеки пикльо може дасе оплаче не само от учителите си, но и от родителите си, че му влияят негативно на психиката.