Берлинчани въстанаха срещу капитализма и за жилища на достъпни цени

Притокът на около 40 000 души на година вдигна наемите в германската столица повече от два пъти

Обратно в новината

Коментари - Берлинчани въстанаха срещу капитализма и за жилища на достъпни цени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да отиват в България. Там са най-ниските цени-с отстъпка от 2000 на 300 евро.

А тук действа фирма ФъндъкВонен

Да им пратим няколко главни архитекти, които да допускат презастрояване и няколко строителни фирми на мутро селяндури и така хубаво щеим урбонизират градовете, че свят щепим се завие. И тераси ще има за усвояване, ако им пуснем и тумбаквойводата.

Долни комунисти! Да бачкат и да и ще имат. То не става само с мързел.

Да караш хората да вярват, че търсенето и предлагането не определят пазара е престъпление. Тия мошеници, които скандират, че наемите трябва да са централно нормирани, означава да се въведе комунизъм , който отново ще разори германците. Явно трябва всички комунистически държави в това число и ние да минем отново през пълната мизерия и то до такава степен, че повече никой никога да не си помисли за комунизъм. Тия мошеници комунисти са ползвали привилегии в условията на мизерия на целия народ и искат отново пак да са на същото място. Нищо друго! Освен това беше добре немците да се замислят като купуват газ от Русия за какво отиват тези пари, защото всички знаят, че руснаците дават тези ари именно за размирици из цяла Европа. Все пак немците продадоха Украйна и нейния разпад е неизбежен и едва след това останалите украинци без руснаците може да влязат в ЕС , за да заживеят като нормални хора. Комунизмът е престъпление, което има много тежки обществени последици за векове напред и хората, които държат на цената на труда си трябва много да се пазят от комунистическата измама. Трябва идеолозите на комунизма да бъдат заклеймявани като престъпници против човечеството.

"... липсата на жилища на достъпни цени ..." Така е, като си нямат партия Герб. Кой като нас - цял народ се облажва с жилища-мечти с тераси с барбекюта и сауни на цени 4-5 пъти под пазарните... ;)

Системата се пропуква. Явно е време да се промени статуквото в Европа а може би и в света, като цяло. Силна социална поляризация, мигигранти, морален упадък, протести, атетнтати. Ко правим?? Трябва преструктуриране.

Май не разбираш какво се случва ? Хората са недоволни че не могат да си позволят жилищата. Това което трябва да се направи е регулация. Един крупен бизнесмен без необходимия контрол изкривява пазара до такава степен че нещата изглеждат непосилни за обикновените хора. Същото нещо се вижда и в САЩ пример щата Калифорния. Ако и на теб ти вдигнат цените и наемите в София на безумно ще те питам как се пътува всеки ден от 100км+ за работа

ми да не бяха въставали преди 30 години, щяха да си спестят две въстания и щяха да имат това което искат. ма те искат хем банани на магазина и беемве в гаража, хем партия майка кърмилница. е не става така, трябва да се избере едното само

В момента и в България по големите градове става същото. Но тук апартаментите ги изкупуват сините внуци на червените боклуци. Хубавото при нас е, че с тия ниски заплати и наемите са ниски и хората засега са ок.

Еми, това е невидимата ръка на пазара. Тя определя цените. Кой е недоволен, значи е комунист и сталинист. А, това че няколко големи фирми държат жилищата в Берлин не значи че те се наговарят. В никакъв слуай, невидимата ръка на свободния пазар такива неща не допуска.

ало капиталистчето - да беше учил повече за да можеш да коментираш теми, които неразбираш. като говориш за търсене и предлагане в съвършенни пазари, да си чувал за деформация на пазара и за несъвършенни пазарни формации? олигопол? монопол? клъстери? няма как еднакомпания да притежава 120000 апартамента и да чака пазара да и каже за колко да ги дава под наем. всеки град в света си имма регулация на наемите.

Жилища на достъпни цени за всеки- от Артекс , Я !

Това твърдение,че пазара регулира всичко вече се опроверга напълно. С "пазарната регулацаия" се създава ситмема, която не дава шанс и надежда на губещите и тя е обречена.НЯМА СРАВЕДЛИВОСТ. А когато дълго време няма справедливост идва тълпата и освен справедливост търси МЪСТ И ВЪЗМЕЗДИЕ. Не дали, а кога. Бой се от търпеливия е казано в Библията. Дайте на бедните навреме защото ще дойдат и ще си го вземат само,но богатите ще плачат и ще бягат с една пътна чанта.

И в София е подобна картината. Пришълците от селата в търсене на работа,вдигнаха цените на наемите. Аз лично знам един човек, на коъто тъщата купи 6 апартамента и сега е ПЕЙ СЪРЦЕ!

Скъпи били наемите?! Ами затова няма дефицит! Ако имаш кинти, имаш апартамент, ако нямаш кинти аре у село! Реваха че при комунизма имало дефицит, сега пък реват че било скъпо!

Тъпигьозина не знае че в Москва е двойно по скъпо от Берлин!

Абе тука нашите демократи се утрепаха да хвалят капитализма , а то какво било там - 85% нямали собствено жилише !?Явно назряват кардинални световни събития ! Повече така с този капитализъм не може -трябва нещо ново!Всеки на този свят има право на възможности за нормален поне живот !

85 процента от берлинчани живеят под наем ... А в България, благодарение на комунистите от преди 1989 г. 90% от българите живеят ш собствени жилища. :)

Май изпускате основното и много по важното.Хората стачкуват въпреки че живеят в пъти по добре от към финансова гледна точка.Защото те са хора а ние "мърша". Затова те получават по 45 евра а ние 5.

ти да видиш, а?

Ами нали 45 години имаше контрол!?

ми да не бяха губили Втората световна война...

И тях, както и нас ги предаде белязаният, който сега ходи с охрана в собствената си страна и му празнуват годишнините в Лондон ....

Тая на снимката, за какво са я хванали ? - да я завлачат до буса и да я опънат дружно !

Пратете им Артекс да им строят на народни цени :) ... и с лични асансьори :)

Орките завлдяват Гейропа! Искат безплатни жилища и еврогейска култура наготово!

Ето ви демокрация ето ви европейски съюз ето ви и бежанци

И той сега й слугува, чисти и готви за старата вещица !

Таз на снимката,аз да я арестувам !

к'во стои и чака? Да бега там и да протестира заедно с братята си африканци!

Ама то законно бе, не че нещо. Иначе човекът е много морален, аз го познавам човека. Още откак беше даскал по физическо. Тогава му викахме Цвъки Патъка Моралното. Тогава тъща му събираше училищно оборудване - топки, маси за тенис, даже си имаше една коза за прескачане. А сега вече тъща му си събира апартаменти. Хоби, разбирашли.

кумунизма е заразн затова трябва да се обива докато е малак

обаче който не може да си го постигне сам, за почва да разчита на другите, а те не дават. Накрая болшинството се оказват такива - чакащи само на социалки и множащи се като зайци... Не смяташ ли, че всеки трябва да изпитва последствията от решенията си - какво да учи/работи, колко деца да ражда, къде да живее?

ама и 1-2-3-4 минаренца да си построят, ако може... :)

Богатите да дадат всичките си пари на бедните и мързеливите. Една седмица да ядем и пием. После?

Ванга го каза, социализма ще владее света! Не за другоба зашото дивия капитализъм води само до глобализъм и корупция! Глобализма е узаконена корупция. Глобализма в смисъл глобални компании води само изземване доходи инимуществонот масите. Това е юдейската смъртоносна хватка от която азия ще ни отърве.. И товя съшо е предречено, израел ще изчезне

пак ще свършат! На тоя народ сопа му трябва, ЗДРАВА СОПА! И да се научи сам да си изкарва хляба...

я да видим, къде точно е казано "бой се от търпеливия" в Библията?

а у нас - гей-паради!

Шило

А ти, трябва да ходиш на Очилище!

След Демократичната Талибанизация , ГДР-то ще Ви се види направо РАЙ !

Така е, в градО е скъпо. Като не им изнася, да се изнасят по родните си села. Така хем на тях ще им е ефффтинко, хем и гадните капиталисти-изедници с многото апартаменти ще го духат. Ама не, мизерниците искат мързел и безплатни жилища. Е няма.

Там не е изгодно,да си собственик.Данъците са огромни.

Шило

Много са ми интересни част от пишещите. Със самочувствието на индустриални магнати, на играчи на борсата, а в същото време, едва ли са изкарали и пет лева сами.

Защо щвейцария не е и няма да бъде германия, защото там отдавна има ограничение в броя собствени жилища точнонс тази цел, да се възспират глобалните вампири. Къде е немската антимонополна комисия! Или и тя май е същата като конпи.... Корупмирани боклуци

"Храни куче,да те лае".Ако не беше западна Германия,тия щяха да са още на нашето дереже.Едва ли осъзнават колко много са получили от държавата ,че да искат каквото и да е.Все още в западните части имат удръжка от заплатите за подпомагана на източна Германия.

Разликата между Венецуела и Германия - на едното място убийства и мачкане с БТР-и, а на другите полицаи носят на ръце една протестираща :)

Хората искат евтини жилища. Дали Бочко да не командирова другаря Цвъки в Берлин да помогне на хората да си купят евтини апартаменти? Само преди това германците да си гласуват съответните морални закони, за да стане далаверата. Той другаря Цвъки знае, ще ги научи. Даже може да ги пишат "къщи за гости".

Горките разорени собственици! Готови са да си подаряват жилищата на орките, вместо да им плащат данъците!