Берлин призна, че Западът не може да даде военни гаранции на Украйна

Добрата външна политика означава да се запази хладнокръвие, дори когато сърцето ви е гори, каза външният министър Аналена Бербок

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички санкции срещу Русия се върнаха като бумеранг в Европа. Демонстрациите нарастват с Всеки изминал ден. В момента ЕС подготвя нов пакет санкции и все още не схваща, че това няма да се търпи. В Нидерландия демонстрациите не само продължават, но и нарастват. Към селскостопанската демонстрация сега се присъединиха и пожарникарите. https://youtube.com/shorts/QzXvhv8peQI?feature=share

В Италия демонстрациите продължават https://youtu.be/2qKlU3-geBY

Германия е американски пудел на каишка. Тя е в американска окупация от времето на II св. война, вече 77 г. Германия неможа да гарантира в течение на 8 г. изпълнението на договореностите от Минск. А сега неможе да си гарантира собственните си доставки на газ... Зелените ще погребат Германия!?

Имат забрана за 100 години, за създаване на собствена армия, и т.н...отделно те са си глупави немците като цяло, а сега и яко поамериканчени с "ценности" - трудно ще откриеш читава немкиня, неизирисувана, или без пиърсинг, и с нещо в главата, тоест свястна. Направо на пръсти се броят...

блокира помощта за Украйна, след многократните си обещания? https://www.index.hr/vijesti/clanak/corriere-della-sera-njemacka-blokira-9-milijardi-eura-pomoci-ukrajini/2378833.aspx ИТАЛИАНСКИЯТ вестник Corriere Della Sera съобщи, че Германия блокира 9 милиарда помощ от ЕС за Украйна. Според източници на вестника Германия е блокирала изплащането на тази значителна финансова помощ за Украйна повече от месец. Според Corriere Della Sera Берлин е одобрил изплащането само на първия транш от един милиард евро.

SirBob

"Бих искала да обещая, че ще осигурим хуманитарни коридори от спорните региони на Украйна. Но не можем да си го позволим. Такова обещание трябва да бъде осигурено с военни средства. Така че трябваше да изясня: няма да има зони, забранени за полети." Така. Маските паднаха - окончателно стана ясно, че западът ще воюва с Русия "до последния украинец". Така както първата световна например, Англия и Франция воюват с Германия "до последния руснак". Нищо ново под слънцето, поредния пример за безграничното лицемерие на колективния запад. Чудя се дали украинците си дават сметка колко долно всъщност бяха употребени.

Лидерите им забогатяха и взеха решение народът да бъде употребен... Историята би трябвало да учи, но демагогията и политиканстванетор и материалният интерес надделяват.

Тая изобщо има ли представа какво значи да имаш сърце? Само като знам от коя партия е, ми е ясно че има камък на негово място.

Тя е най мразената министърка на Германия, нагла, тъпа, грозна вещица!!

Не е само тя, повечето не харесват и шолц. Даже нещо и двойник не можеха да му намерят. Обаче ги промиват много яко, как като не се къпят, и пречели били на путин. Всеки ден тука си говорим със приятели немци, и не мога да проумея, наистина ли са толкова загубени.

.....Ти да видиш германците станали политици, а еврейте войници,.....а путлер се изпусна в Санк Петербург, като каза че инфлацията в путлеристан е 16,10%,.....опа ма що така бе бляд та нали имате нефт и газ повече от акъла ви.....

Ми що бре " Умнико", в Германия промишлената инфлация е над 39 %? Къде ви намират такива РЪМПЕЛИ?

Това пиче Аналена беше много ербап, сега е свила сърмите, видя, че само с мерак и лозунги не става

SirBob

Баш!

"По-голямата част от участниците на срещата упрекнаха "агресивната и брутална война на Русия", каза още германският външен министър Ана Бербок." НА ЗАПАД ИЗМИСЛИХА НОВА МАТЕМАТИКА: Седем било по-голямата част от 20. Защото само Г-7 осъди Русия. Останалите от Г-20 не го направиха! Седем срещу 13 - кое е по-голямо?

Ами то се знаеше, че накрая не само ще клекнат, ами и ще се молят на Путин и Русия! Ха! Западни тъпаци! Клоуни, смешници и глупаци!

му се привиждат и причуват някакви работи.... Призраци, сър....

По-голямата част от участниците на срещата упрекнаха "агресивната и брутална война на Русия", каза още германският външен министър.

истината е, че Путин е голям, световен политик. Прави луди тези на Запад, които си говорят сами. И сами си вярват на глупостите. Вие им се свят на западните политици от Русия.

Е как бе, регионална сила, бензиностанция с ракети. Ма президент на Щатите избира, Енергийна криза и световен глад предизвиква. Ти да видиш. За първи път чувам, че Украйна хранела света. Че е голям производител на пшеница да, но чак пък света да храни.

ще кацнат извънземните и те да се наредят за манджа...

ЕС са разбито корито седящо на рибарски кукички!!! Не за този са се взели !!!!! Путин нито е Мадуро нито Асад нито ....... ЕЛЕНСКИ Нещо на всички в Европа се тресат краката???? Бисмарк е бил МНОГО ПРАВ ЗА МЕЧКАТА

С две думи извинявайте че ви подкокоросахме да влезете в НАТО, съжаляваме за разбитата ви държава, ще трябва да признаете че половината ви територия става под руско влияние

По-голямата част от участниците на срещата упрекнаха "агресивната и брутална война на Русия", каза още германският външен министър. Китай, Индия и още доста страни не са! А това е повече от половината свят! Така че ....

В света са регистрирани официално 198 страни. 40 Страни поддържат Украйна, което на практика означава, че 158 не я поддържат, Според Украйна и Бербок 1/4 е целият свят??

Категорично не е вярно, че Шолц е комунист. Непотвърдени слухове дори твърдят, че дядо му е бил офицер в Армията на Хитлер, което аз лично не вярвам, но със сигурност не е комунист.

САЩ държат Шолца за финансови измами, за над 2 милиарда германски МАРКИ.

Се опиташ да намериш нещо в уикито за дядо му, не можеш. Но ако се поровиш ще го намериш. И не само на него. И на министъра на финансите, здравеопазването, лайнен...

Шолц е комунист. А където управляват комунисти нема, леб, нема и газ. В България управлява Лъжата и изпрати купища оръжие в Украйна.

Е как бе, от Гърция идвал сега три пъти по-евтин газ? Киро каза.

През Полша и Чехия та в Берлин. Звучи ли ви познато?

Русия спря газа и леба на швабите. През зимата, че ги нагняса и военно.

А ето защо руските кораби доставящи хуманитарна помощ от Русия за Европа изрично бяха изключени от "всеобхватните" евросанкции;)

САЩ и Западът се държат като дилъри. Те раздават картата „отговорен за продоволствената криза“ на Русия и раздават картата „отговорен за дълговата криза“ на Китай. Това е геополитически разчет за избягване на отговорност. Това в крайна сметка ще доведе до обратна реакция. 

През двата дни на FMM на Г-20 агенциите на ООН публикуваха последователни доклади, предупреждаващи, че „високите темпове на инфлация са довели до увеличение на броя на бедните хора в развиващите се страни със 71 милиона през трите месеца от март 2022 г.“ Въздействието му върху нивата на бедност е много по-бързо от това на пандемията COVID-19 и 45 държави се нуждаят от външна хранителна помощ. Всичко това илюстрира сериозността и неотложността на проблема. Светът е в надпревара с времето, за да предотврати развитието на кризата на разходите за живот в социална и политическа криза, която на свой ред предизвиква по-широки вълнения и конфликти.......Проучването на начини за облекчаване на изключително тежкото положение на нестабилните страни и стабилизирането на световните пазари на храни и енергия възможно най-скоро трябваше да бъде темата на G20 FMM, което е и това, което страните в дълбока криза очакваха от срещата. За съжаление тази среща не успя да издаде съвместно комюнике. Асошиейтед прес отбеляза, че „дълбоко разделени висши дипломати от най-богатите и най-големи развиващи се страни в света не успяха да намерят общ език в петък относно войната на Русия в Украйна и как да се справят с нейните глобални въздействия, оставяйки перспективите за бъдещо сътрудничество във форума несигурни“.

Написаното по горе се отнася за Ама (нерегистриран)

най-малко 500 000 души в САЩ живеят при съвременно робство и условия на принудителен труд, според статия, публикувана на уебсайта на университета в Денвър.Принудителният труд е повсеместен в САЩ, особено в областите на домакинството, земеделието, туризма и кетъринг услугите, като около 100 000 души годишно са трафикирани от чужбина, за да участват в принудителен труд в страната. В САЩ все още има около 500 000 деца, ангажирани в селскостопанска работа. Международната организация на труда (МОТ) от години изразява загриженост относно сериозните наранявания сред децата, работещи във ферми в САЩ. САЩ все още не са ратифицирали Конвенцията за принудителния труд от 1930 г. САЩ трябва да се изправи пред сериозния си проблем с принудителния труд възможно най-скоро и да отговори на тревогите на международното общество, вместо да отправя неоснователни обвинения срещу другите....

Браво, 500000 от 310 милиона, в Бухландия от 6 милиона 3 работят принудително, а по морето малолетките да не говорим, а в обширната Русия, 60% няма и какво да работят!!! Не изнасяй лекции, ами си гледай в купата с шкембе чорба!!!

Мога да ти кача целия доклад, от немския Професор, само че ти идиотче така и няма да го разбереш, защото си мнооого задръстен. Тук качих само заключението дебилчо

Според статистическите данни, актуализирани на 12 април от американския уебсайт „Архив на насилието с оръжие“, насилието с огнестрелно оръжие е убило най-малко 11 896 души и е ранило 9 486 в САЩ само тази година. .........

„Ще посрещнем украинските бежанци с отворени обятия, ако наистина стигнат дотук“, беше обещание, направено от президента на САЩ Джо Байдън и вицепрезидента Камала Харис, повторено от САЩ държавният секретар Антъни Блинкен и прессекретарят на Белия дом Джен Псаки. И все пак САЩ, архитектът на конфликта между Русия и Украйна, прие ужасно малко бежанци.......Ройтерс съобщи, че САЩ са приели 514 украински бежанци между януари и март, според данни на Държавния департамент, като само 12 са били презаселени през края на март, тъй като войната се засили и броят на украинците, които бягат, скочи до небето. Това означава, че броят на украинските бежанци, приети от САЩ, е бил само пет в края на март, когато президентът Байдън обеща САЩ да приемат до 100 000 на 24 март. 

Дементния Байдън излъга Путин да нападне, така ли? :))) Сега не мога да разбера, дали хвалиш Байдън или обиждаш Путин. :))))))))))

9 милиарда Евро помощ за Украйна, съобщава Corriere della Sera https://t.me/+gLhbsm0yV9k2MTJi

Е, значи на Аналена Бербок и сложиха НАМОРДНИКА. Само да лае. Пък Гретету Тумберг изчезна ЯКО ДИМ. С тази Зелена енергия, за първи път от ДЕСЕТИЛЕТИЯ, Германия има с 1 милиард евра повече внос, отколкото износ. Още 3-4-ри месеца ще се ПЕНГЯВАТ и ще се ОЖЛЕМБЯТ от студ и глад.

Докато подливат студена вода на мирните преговори между Русия и Украйна, САЩ засилват усилията си за разпалване на конфликта. Това е в съответствие със стратегическите нужди на САЩ. Ако призивът на Украйна за гаранция за сигурност бъде изпълнен, ще бъде отворен нов модел на международна гаранция за сигурност, което ще означава отслабване на ролята на САЩ и НАТО. САЩ очевидно не искат да видят този резултат. Може да се каже, че САЩ са най-големият спойлер на сигурността в цяла Европа. САЩ са най-неохотни да видят прекратяване на огъня между Русия и Украйна.

доклад, публикуван от азиатската организация за иследвания на човешките права през май показва, че от края на Втората световна война през 1945 до 2001 г., сред 248 въоръжени конфликта, възникнали в 153 региона в световен мащаб, 201 са инициирани от САЩ, което представлява 81% от общия брой. Тези войни опустошиха нападнатите страни, убиха милиони цивилни и разселиха десетки милиони. Поглеждайки назад към историята на американската агресия и намеса, можем да видим, че Вашингтон е движещата сила зад сътресенията и източникът на хаоса в света.

Намери някой руски изтчник на информация. Хем истината още по-истина, хем числата още по-фрапантни. Или то това е от такъв?

Но е много дълъг, затова предлагам само заключението " Д-р Золтан Гросман описва 150 военни операции, извършени от армията на САЩ, както срещу чужди държави, така и вътре в самата страна, дори и във Вашингтон. Изводите всъщност, кои са военните престъпници, кой причинява войните по света, кой подклажда конфликтите, кой иска да подчини всички на волята си е ясен. Русия не е участвала в 150 войни в които са избити милиони цивилни за които вие в сената на САЩ сте гласували да участвате! "

На края...... Като започнете да служите като момичета за пари на Путин ще се усетите от де дуе ветеро....... Още много други истини ще треба излеът на светлината....

Винаги руснаците остават гладни и има много евтини момичета за продан, които говорят руски.

то затва многото еФтини момичета за прдан и ебан из цяла европа предимно говорят на български и по малко на румънски.. ббаахаха

Не всеки който говори на руски е руснак... На всичките п*и от Украйна майна да танцуват за нас на пилона майна на пилона да разтърсят силикона майна...

започнал си да работиш за зеления, колко и как ти плаща, с дрога?

момичето на зеления и неговите банди, стой си там, иначе ще умреш от гладна смърт

Zapochva se, sega v tipichen stil shte se izsuliat zapadniacite i shte ostaviat Okraina na valcite A tva che prinudiha Rusia da napadne vsichko go znaem i sega shte si nosiat posledicite, stoite si v NATO ama bazite zad liniata ot 97ma

Зад всяка война и смут в света стои сянката на звездното знаме: - През почти 250-годишната история на САЩ има само 20 години, когато те не провеждат военни операции в чужбина.  https://www.globaltimes.cn/page/202204/1257429.shtml?id=12

НАТО и САЩ са виновни разбира се за войната . И украинските мухлювци разбира се .

Берлин е казал, че не може да помогне с войска. Нещо, което Запдът го каза още от началото. Помагат с оръжие, храна, техника и боеприпаси... Ебаха майката на Русия от санкции за сметка на собствените си икономики. Мисля, че Запада прави достатъчно предвид това, че лудия има куфарче с бутон. Ако нямаше, щеше да е друга приказка... Ако нямашек дори и той нямаше да е толкова тъп, че да нападне. От целия му план само тази част сработи. Да го еба в шахматиста.

"Ебаха майката на Русия от санкции за сметка на собствените си икономики. " ББААХАХА ХАХАХАА аве ти си ебати уникално тъпия чалгопитек ве. то щот ебахте майката на Русия затва цените на храните , горивата, парното, водата, и т.н. и затва така леко но убелително ви заповядват да се къпете 1 път у ме еца, да икономисаате ток, вода, газ,аве и леба да не ядете.. ббаахаха

Викаш рашките са големи, защото ще понесат всичко, за да победат. На мен ми се вдигат малко цените и аз се отказвам, щото съм мека китка. ПЪк, ако не се откажа съм тъпак... Да, добре. :)) В можедублковото пространсвто може да си голям "мислител", ама тука издишаш. :)))) Ако трябва няма да си карам колата. Къпа се когато си искам. Просто не правя 30 минутни медитавни сеанси. Ще ви шибаме накрая, макар, че европейците ще му измислят друго име, за да не звучи прекалено гадно. Но ти ще си знаеш, че те шибат. И ще се усмихваш, защото така трябва. :))))))))))) За да не те шибат повече. :))))))))))))))

Който последен се смее, се смее най добре. Много си нахакан, ама само в Интернета, на улицата сигурно подвиваш опашка като насрано куче, да ти писне от селски боклуци, такива като тебе

В Северна Корея се намира раят на земята.

ТРИ ТОПОРА улучват право в ДЕСЯТКАТА от първият път- това е невъзможно със стандартен боеприпас. Значи САЩ са доставили нещо по-специално https://www.youtube.com/watch?v=LDfZSLq-jm8

Беше нарушен прокламирания принцип на неделимост и сигурност, включително в ОССЕ включително и в документите на Съвета на НАТО , който гласи, че никой няма право да укрепва сигурността си за сметка на сигурността на други. ..... по-нататъшното напредване на НАТО на изток определено засегна фундаменталните интереси на руската сигурност и казуса с Украйна беше кървава провокация на която Русия имаха един единствен вариант. Който не го е разбрал или е пристрастен или слабо информиран и манипулиран .

За това ставаше въпрос

НАТО напредна и се разшири благодарение на нападението срещу Украйна и няма как това да е повода за него. Като говорим за "кървави провокации " какъв по-нагледен пример за такава от тази война? Какъв по нагледен пример от нея и за действие за сметка на сигурността на други? Всички опити за оправдание на руската агресия са ялови и перверзни.

С Финладния и Швеция какво правим? :)))))))) До 24 февруари тази година нямаше никакъв шанс да ги вкараш в НАТО... Тях ще ги денацифицирате ли?

Кой твърди, че Русия е била принудена да нападне е или тъп или платен. Или троли заради забавлението.

По0тъп и позаблуден от теб Пфф, има ли на този свят?

Едно време Хитлер като загуби войната се отрови в бункера Сега гаранциите са същите за този който си крие като плъх от няколко месеца

Укрите ще го д.хат

По официални данни които категорично са погрешни според мен 38% от българите при референдум биха гласували за излизане на страната от НАТО. Въпреки нахлуването на Русия в Украйна делът на тези хора се е увеличил с 13% в сравнение преди две години...... Темпът е занижен, но показателен относно в каква посока ще върви обществото ни следващите месеци или години. 38% от българите които при референдум биха гласували за излизане на страната ни от НАТО е силно занижен и това е ясно на управляващата каста, поне 70% са......

Направо 110% искат да излизат. КАжи си го. :) Ще ти олекне. Както когато те боли коречето и отидеш кенефа да разтовариш и ти олеква...

Добро утро! Всеки месец запада повтаря на Украйна, че тази война е с една единствена цел, да се изтощи Русия и по възможност ако може да се разцепи и разбунтува руския народ. Всеки месец запада повтаря, че Украйна и нейният народ са просто средство и територия за постигане на целите на запада, нищо повече... казано по груб начин - пушечно месо и демократично леене на кръв.... Какво ще стане с Украйна на лицемерния запад не му дреме. Какво още се правят украинците на неразбрали... или спират войната и запазват част от държавата си, или бой до смърт и без държава.... запада има готови и подготвени следващи жертви - Полша, Литва, Финландия, Швеция и т.н. мераклии за умиране и продажни политици колкото искаш.

Уй за усрайна :)

Ушите и горят на тая :) Пука и за усраина :)

Путин призна: В Украйна ми разшириха халката, затова сега като чета речите стискам с две ръце здраво масата.

Май му смучат уя, ма нейсе :)

Договорът за приятелство, сътрудничество и взаимопомощ е подписан във Варшава чак на 14 май 1955г. ....... Варшавският договор е подписан далеч след създаването на НАТО, след като Съветският съюз не успява да попречи на включването на ФРГ в НАТО, с чиито войски евроатлантическият съюз става реална враждебна по съществото си военна сила...... На два пъти - през март и юли 1954, СССР предлага на САЩ, Великобритания и Франция своето участие в НАТО.) Тези опити окончателно се провалят с Лондонската конференция през септември 1954, на която САЩ, Великобритания и Франция решават да бъде прекратен окупационния режим на ФРГ и тя да бъде приета в Западноевропейския съюз и НАТО. На съвещание, проведено в Москва от 29 ноември до 2 декември 1954, комунистическите лидери на Съветския съюз, Албания, България, ГДР, Полша, Румъния, Унгария и Чехословакия заявяват, че ако Парижките споразумения от октомври 1954 за статута на ФРГ бъдат ратифицирани, те ще предприемат "съвместни мероприятия за организацията на въоръжените си сили и командвания и други мероприятия, необходими за укрепването на отбранителната си способност"........... Даааа...... Че сами си направете изводите кой е бил за мир и кой за конфронтация още тогава.

Хахахахахаха. Абе, вестник работническо дело. Изводите са ясни. Едните фалираха, другите не. :)

Тенденциозно и всъщност откровено тъпо заглавие на Дир. Какво искате да кажете бе? Че то си е ясно, че западът прави всичко възможно хем да помогне на вероломно нападнатата Украйна, хем се опитва да избегне и световна война. И не знам и Украйна да е искала такава помощ. За никой не е тайна, че само Русия в случая се държи, като "обезьяна с гранатой".

Верно си тъп. Ако западняците искаха да избегнат световна война, нямаше да дават оръжие на Украйна. А нещо съвсем забрави да споменеш кой организира преврата в киев 2014г .май не бяха руснаци. За последвалия вътрешен терор и за хилядите безследно изчезнали руснаци, извършено всичко от американските служби? Това нещо го пропусна, за да знаем как така се стигна до тази ситуация. Трол убит, ходи се гръмни. Англосаксите притежават удивителната дарба, да наемат за тролове само ясно изразени тъпопитеци.

Което наричаш преврат си го организираха украинците. Защото не желаят да живеят по руските правила и като част от някакъв евразийски съюз. Не желаят и сега. И убеден съм че дълбоко в себе си и ти не би искал да живееш по руските правила. Например ще се пениш по форумите срещу държавата в Русия, както правиш тук ама друг път. И това е най-малкото. Затова и звучат особено тъпо и перверзно приказките че Русия нещо освобождавала. Как, като няма свобода за собствения и народ?

Е да, руснаците го организираха, лично Путин. Нищо, че Виктория Нуланд, тогава държавен секретар на САЩ, САЩ, на САЩ, за тъпопитека повтарям, обяви, че смяната на властта в Украйна им е струвала 5 милиарда. Отделно веднага цял етаж от СБУ беше предоставен на ЦРУ. Да не говорим, че само след няколко дни през бориспол изнесоха за САЩ целия златен резерв, барабар с всичкото злато на Скифите. Които украинците вече няма да го видят. Много сте смешни англо тъпопитеците. Дори за лъжи не ставате.

Тоя такива ги пише. Плащат му 4000 бона за разпространяване на руска пропаганда.

Бона?

Момчето е на английска служба и не е съвсем наясно с българския език

Нито НАТО и САЩ създадоха цялата тая безумна реалност........напротив точно те я създадоха ! Но за да правиш изводи трябва или да имаш информация или да си телепат, а ти явно не покриваш и двете условия младеж

Ти някаква особена информация ли имаш, че не си съгласен с очевидното, или си телепат?

Още при нападението над Украйна САЩ и НАТО заявиха, че няма да се намесят. Нещо повече, още преди нападението Байдън увери Путин, че ако Русия нападне Украйна, САЩ няма да се намеси!!! НАТО и САЩ помагат на Украйна не с директна военна намеса, а индиректно, с оръжие, пари, разузнавателна информация, обучение на украински военни и доброволци от цял свят. Иначе военните гаранции за териториалната цялост на Украйна и нейната независимост са в ръцете на украинския народ!

Никой не му е казал на Путин- Нападай, пък ние сме съгласни. Просто се опитват да озаптят психично болната руска мечка с що годе мирни средства.

На Шолц му спретнаха номер с масови дрогирания и поне 9 жалби за изнасилване по време на партийносъбрание и сега гледа да е по-внимателен с руснаците.

Шолц си има вече спретнати номера, много преди да стане канцлер...разни фалити, разни други работи....просто му показаха, колко е лесно, като не те слуша главата, да те манипулират.