Цачева почете жертвите на тоталитаризма

Избираме да помним престъпленията и политическото насилие, за да не ги допуснем никога повече, избираме върховенството на закона пред политическото насилие.

Обратно в новината

Коментари - Цачева почете жертвите на тоталитаризма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази карикатура на Председател на НС, поне да си мълчи и не се обажда! Еле па, по неща, в които е участвала, но не като потърпевша, а като Партиен Секретар в БКП, смазала бъдещето на стотици хора!

Чак да е смазала нечие бъдеще - това са глупости, градски легенди за партийните секретари, безмозъчни лъжи. Нито са били такива, нито са имали тази власт. Истината е, че сега смазва милиони съдби, сега когато е от другата страна - при фашитата.

Тази... хм... дама... не е ли бивш партиен секретар на БКП? Навремето май не се е сещала за жертвите на тоталитаризма, сега откъде изведнъж тази загриженост?

Може би ще се самобичува публично?

Не дърпай дявола за опашката. Само като си представя гледката, ми идва да ударя едно голямо.

Каква арогантност. Бивш партиен секретар да подсмърча за жертвите на комунизма.

А тия лаборатории и лаборанти много актуални станаха-само се питам на лаборанта Костов каква му е целта?

Всички комунисти и комсомолци, и сегашни и минали като госпожата ще врите в пъкала!Нищо не е забравено!

Колега, прав си, но определено си много млад. Иначе щеше да знаеш, че в България още от 1956 година насам комунисти няма - има партийци, членове на БКП. А разликата между партиец и комунист е огромна!

Абе,момиче не се хаби да пишеш факти от историята на които не си била свидеттел.Всичко е интереси на този свят и няма комунисти,няма демократи,няма фашисти има вечни интереси и капитал.Има ценностна система,която е сакрална , само тя е обективна и със желязна логика.Всичко друго е игра на думи,как да манипулираш другия за да ти повярва в това,което правиш.Ако не познаваш що е добро и зло винаги ще бъдеш излъган.Това са простички истини за живота.Всичко друго е глупост!!

buRgbuRg1

:( И сега най -интересното , Райна ПопГеоргиева и съпругът ѝ Васил Дипчев са били русофили , като Вазов , със сигурност поне до 1914 год ! Имат петима синове - всички офицери от Българската армия - генерал Иван Дипчев, Георги Дипчев, Владимир Дипчев, Петър Дипчев и полковник Асен Дипчев ! Всички избити от Червените еничари и московски подлоги - комунягите :( Червените еничари Комунягите избиват видните Българи наред , затриват и унищожават целенасочено ЦВЕТА на Българската нация , .... Целта - да бъде унищожена Българската нация , да бъде УНИЩОЖЕНА България като държава :( :(

buRgbuRg1

:( ".... Петият син на Райна Княгиня , Асен е роден през 1894 г. По време на Първата световна война е ученик в гимназията, но я напуска и отива доброволец на фронта. Проявява героизъм в атаката на крепостта Тутракан през септември 1916 г. Редник Асен Дипчев е един от първите българи, които влизат в тази тогава румънска крепост, пеейки химна на Добруджа О, Добруджански край. Награден е с орден за храброст. След войната довършва гимназия. Става юнкер във Военното училище. Завършва го с ускорен курс. Пак е на фронта. Участва в боевете на Дойран и на Добро поле през септември 1918 г. ! След 9.09.1944 г. , до 1962 год лежи по затворите КонцЛагерите на комунизма . :( С разсипано здраве от побоища и каторжния труд в КонцЛагерите на комунизма , умира в нищета и забвение в Бургас през 1964 г. :( :(

buRgbuRg1

:( Третият син, Владимир, е роден през 1891 г. И той става военен. Завършва с 31-ви випуск Военното училище. Участва във войните. Проявява се в атаката на Одринската крепост на 13 март 1913 г. Участва в Междусъюзническата и Първата световна войни. Завръща се като герой с 3 ордена за храброст. :( След 9.09.1944 г. комунистите терористи и московски подлоги го ликвидират. :( Изчезва безследно на път за работа на 10 октомври 1944 г. :( Също е разстрелян от Червените БКП еничари , без съд и присъда. ... " :(

buRgbuRg1

:( ".... Вторият син на Райна Княгиня , Георги Дипчев, е роден през 1889 г. Завършва морското училище във Варна. През Балканската война служи като машинист на торпедоносеца Дръзки и се проявява в торпилирането на турския крайцер Хамидие. Убит след 9.9.1944 , без съд и присъда ! :(

buRgbuRg1

:( Целият род на Райна ПопГеоргиева е избит , затрит от комунягите , от Червените ДС еничари и московски НКВД КГБ подлоги след 9.9.1944 год ! :( "Най-големият ѝ син, Иван Дипчев, е роден през 1885 г. Завършва Военното училище с 25-ти випуск, а след това и Генералщабната академия, с отличен успех. Участва в трите войни за национално обединение. Проявява се в боевете срещу турците край Чаталджа през Първата балканска война. За доказан героизъм има 5 ордена за храброст и медали за военни заслуги. Стига до чин генерал. Комунистическата власт го репресира. За известно време е по лагерите. През 1954 г. в Троян е съден заради участие в преследването на разбойническата чета на анархиста Васил Героя и Дочо Узунов, обявени от комунистите за герои. :( Осъден е на смърт. :( По-късно присъдата е заменена с доживотен затвор. .... Пребит от Шахо Циганина умира (убит) в лагера край Ловеч.... " :( :(

Велики глупости си из.рал.

Според твоите расъждения ако сега се осъдят индустриалци,като Костов,банкери като Бориславова и Цв.Василев или свещеници като баба Гуси и т.н. означава,че ще унищожим цвета на нацията? Моля Ви,четете мислете логично,защото историята се пише от платени историци.Не случайно Ватикана отваря историята си на всеки 100г. когато всичко се е забравило и се е дописало това,което им изнася.

buRgbuRg1

:) Червените БКП еничари и московски НКВД подлоги само в първите 2 -3 месеца след 9.9.1944 год избиват без съд и присъда между 30 и 50 хил Българи , по някои сведения около 130 хил ! Учители , свещеници , кметове , офицери , индустриалци , ... банкери , унищожават целенасочено цвета на Българската нация , ... целта - да бъде обезглавена и унищожена Българската нация , да бъде унищожена България като държава ! Да бъде превърната в руска , съветска колония ! :( :(

Посмали Манго :) Имало е много невинни убити и репресирани и това е срамно, но е имало и виновни за бомбардировките над София, рвпарациите, които плащаме до 1970, ... или няма виновни според теб?

след 9.9.44 са избити около 200 000 български интелигенти,без съд и присъда,някои са ги поръсвали с слама и са ги изгаряли живи

А по най-точните сведения избитите са били 7 милиона (от 5 милиона население). Всички тия 20000, 50000, 100000, 200000, са много занижени, въпреки че са документирани много точно.

Сегашните комунисти са неуспелите тарикати през бай Тошово време.Същите тези дето преватизираха предприятията за един лев завиждаха и мразеха успелите хора,които се бяха добрали до властта.Мразеха самата система защото имаше ред и закон и не им се даваше среда да крадат ,лъжат и проституират.А сега свободия,всеки щом е успешен крадец или успяла простситутка е на върха.Щом си успял за 25г. да обереш цяла държава и да станеш почетен милионер се награждава вече със докторска титла или със банкер на годината или все такива призове.

Тази "почит на жертвите на тоталитаризма" мога да я оприлича като капитан от SS и подчинените му охранявали Освиенцим да отдават почит на жертвите им. Егати и цинизма.

Samo furnadjiiski lopati rukovodjat (vladejat)Bulgarija.Bivshi oplakvashti na jrtvite na fashizma sega oplakvat na obratno.Kakvo porno...

buRgbuRg1

:( 08.05.2015 20:01 Terra incognita Койчо, не забравяй че твоите, на коите и днес служиш - като бурга - след 1944 г. избиха 2000 комунисти, т.е. истинския елит на комунистите, или истинските комунисти и останаха на власт, точно такива прости хора като теб и бурга!!! - от това пострадахме всички..... :) КАДрие , казваш , че баща ти бил истински комунист , а интересно , не са го убили , дори го направили директор на оня , дезинформационния отдел на ЦК на БКП ! Как ще обясниш това , КАДрислиета Инкогнитова ? :( :)

тва вече е върховна гавра !

Хубаво е да се напомня за жертвите на тоталитаризма, макар провеждано под патронажа на недостойни за целта хова е меко казано - пошло , а за жертвите на фашизма - КОГА ? Монетат има две страни "драги занчими" в сивото ни ежедневие господа !

Има два вида жертви на фашизма- преди 1945 г на Хитлеристкия режим и след 1989 г на новия неолиберален олигархичен режим, сега оприличаван с фашизма( като продължител на Хитлеристкия фашизъм). Не виждате ли геноцида извършен над българския народ през прехода от новата система на неолибералния (олигархичен)капитализъм, внесена у нас с плана Ран Ът 1990 г.?

buRgbuRg1

:) Все повече , идеално ти лъсва червеното гь?ле , отвсякъде ! :)

Хубаво е да се напомня за жертвите на тоталитаризма,но също така е хубаво да се напомнят и жертвите на фашизма и неговото българско проявление монархо-фашизма

След като ,няма нито един осъден партиен функционер на БКП и ДС ,такова (почитатне) е пошло,арогантно и цинично

Намерили кого да пратят да почита жертвите на комунизма. Бившата партийна секретарка от БЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ В ПЛЕВЕНСКИЯ ОКРЪЖЕН СЪД.

Към коментара от 10.17 часа."СТАНЮ ВАСИЛЕВ ПАНЧЕВ полковник, Началник-щаб на 8-ма пехотна дивизия. Под негово ръководство се изготвят, провеждат и изпълняват всички планове, заповеди и акции. През декември 1943 год. командва акции срещу партизаните на вр. Богдан, където са убити 13 партизани. През зимата на 1943 год. в с. Свежен, Карловско, заповядал разстрела на заловените 4 души партизани. През април 1942 год. командва съвместна акция с втора дивизия, в която са убити осем партизани. През януари 1944 год. контролира разгрома на партизаните в местността Дерменка, където са убити 15 души партизани и изразил недоволство, че труповете са малко. ДИМИТЪР ИВ. ВЛАДКОВ полковник, заместник-командир на 8-ма дивизионна област. По негова заповед са интернирани всички младежи в черните роти. През м. май 1944 год. на областно съвещание дава нареждане за безпощадна борба срещу партизаните разстрел на място без съд и опожаряване на домовете им.С писмо IV-852 до Областния директор на полицията иска незабавно интерниране на семействата на всички партизани в Чирпанско, в резултат на което са интернирани стотици хора. Като командир на 23-ти пехотен полк през 1942 г. ръководи блокадата на с.Енина, където е заловен парашутистът ДИМЧО АСТАДЖОВ, впоследствие разстрелян ВЛАДИСЛАВ П. ЗЛАТЕВ бивш областен директор.През 1943 год. заедно с началник-щаба на Втора дивизия полк. НИКОЛОВ провежда съвещание за координиране действията на полицията и армията. Под негово ръководство се конфискуват имотите на партизаните, интернират се семействата им, раздават се парични награди за отрязани партизански глави. Главен разпоредител на 12 милиона лева изразходвани средства за борбата с нелегалното движение в областта. През 1943 год. е издействал отпускането на 2 милиона лева от Министъра на вътрешните работи за командира на 8-ма дивизия за награди на убийците на 20 души партизани

се пак тия "партизани" са се борили срещу българия в услуга на червенат армя !

WC, защо не отидеш в ника си и да се поучиш малко на правопис.

И най-вече срещу хитлеро-фашизма и неговите български прояви. Също така в съюз с цялата антихитлериска коалиция

те, тоталитарните жертви ,по цял ден се оплакват по този форум !

Госпожо Цачева,добре ,че почитате формално и симвилично жертвите на тоталитарима на БКП и ДС,но големият и най важен въпрос коъто си задават простсмъртните и обикновенни бъгари е -ЗАщО защо Бъгария е единствената страна в ЕУ и НАТО,не осъди нито един диктатор от комунистическото минало от 1944 до 1989год насам?Жертви престъпления измами има,но престъпници диктатори-няма,тоест къде е логиката да се почитат жертвите на комунизма на (нашите хора)?

E ми защото освен Червенков имаше само Живков, който хората продължават да обичат и възхваляват като човек и управник. Та просто няма диктатори, които да се съдят. Сега има съсипатели - като принцип бивши комунисти или техни дечица и внуци - за тях съм съгласен само, че защо ли те почитат жертвите на тоталитаризма???

Възхваляват и обичат селския хитрец само хората които се облажиха от комунистическата власт.

Ау, леля Цецка ще дойде с мене на Братската могила на 2 юни да почетем Ботев и загиналите за свободата на България.

Госпожо Цачева трябва да се помисли за място където да се почитат жартвите и на капиталистическия режим защото те са никак малко и защото връзката мржду тоталитарните и сегашните капиталистичеки вождове е твърде тясна

Партийната секретарка от БКП ЦЦ

МНОГО ПРАВИЛНО СИ РАЗБРАЛ!! КОМУНИЗМА Е СЪЗДАДЕН ОТ КАПИТАЛИСТИТЕ МАРКС И ЕНГЕЛС.ТЕ НЕ СА БИЛИ ПРОЛЕТАРИАТ.ТЕ НЕ СА ПОЗНАВАЛИ БЕДНОСТТА И МИЗЕРИЯТА.И ДРУГО КАПИТАЛА ВЛАДЕЕ ЗЕМЯТА,НО ВАЖНОТО Е КОЙ КАК РАЗПРЕДЕЛЯ БЛАГАТА.ЗЕМНИТЕ РЕСУРСИ СА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО А НЕ НА ШЕПА ПРЕСТЪПНИЦИ,КОИТО СИ МИСЛЯТ,ЧЕ МОГАТ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ ТЯХ БАРАБАР СЪС ЧОВЕШКИЯ РЕСУРС.ЕДНИ ДА СЕ ЧУДЯТ,КАК ДА ОЦЕЛЯВАТ А ДРУГИ ДА ЖИВЕЯТ ОХОЛНО,КАТО ПАРАЗИТИ НА ЧУЖД ГРЪБ.ТОВА Е НЕСПРАВЕДЛИВОСТТА,КОЯТО Е ЗЕЙНАЛА МЕЖДУ ХОРАТА.

паразити,живеещи на чужд гръб,имаш в предвид българте,нали,защото освен тях други паразити по земята няма

Тези приказки в България се пласират от еврейските "интелектуалци" и техните организации.В отчаян опит да насадят у българите комплекси за малоценност и да се пласират като "водачи" в България. Или поне финансови владетели. Но гротескно, примат да се опитва да стане шеф на човек.

Глупости! Философът Маркс никога не е бил капиталист, независимо от рода му манифактурчици( производители), а не лихвари. Това му помага да напише епохалното си произведение "Капитала", актуален и до ден днешен и който ражда лявата( социалистическа) политическа идея. Маркс създава идеологията на социализма, с която вярва, че той ще победи първо в най-развитите капиталистически страни с мирно еволюционно развитие на обществото. Така е вярвал и нашият Димитър Благоев- Дядото, който създаде у нас една от първите социалистически партии в Европа. Комунистите се отцепиха по-късно от социалистите и разликата между социалисти и комунисти( у нас "широки" и "тесни" социалисти в началото) е била само в МЕТОДИТЕ на борбата за построяване на социализма. Комунистите приемат въоръжения път на борбата- революци, въстания, без демокрация. Докато социалистите си остават на първоначалната идея за "мирно построяване на социализма" с много демокрация и правова държава. И такива остават до края на 70-те години ,преди да приемат идеологията на неолибералниа капитализъм и се се прехвърлят в десния флаг. Нашите комунисти попадат под влианието на Сталин 30-те години на миналия век , а когато Сталин им помага да дойдат на власт след ВСВойна, те си присвояват името на Димитър Благоев и изкривяват изцяло неговите тези. БКП започна да ни пише най-новата ни история под диктовката на Москва и понеже комунистите управляват и след 1989г, те остават на старите си съветски тези и историята остава непроменена. Сега сме изправени пред ново предизвикателство- да свалим комунистите от тяхното 70 годишно непрекъснато управление и да напишем отново най-новата си история като премахнем всички съветски тези от нея.

истинското има на карл маркс е кашеи леви мордохаи-гнусен евреин !

ИНДЖЕТО И КАРА КОЛЬО ОМАРЧАЛИЯТА ТАКИВА КАТО ДНЕШНИТЕ ДЕМОКРАТИ КАПИТАЛИСТИ СА ГИ НАБИВАЛИ НА КОЛ .... РЕЗНАЛИ СА ТИКВИТЕ НА БАЯ ЧОРБАДЖИИ И БЕЙОВЕ .... ЗАТУЙ НАРОДА ИМ ПЕЕ ПЕСЕНТА :))))

Жалка личност е Цачева. Като активен член на БКП не осъждаше "репресиите". Сега се прави, че е забравила издевателствата преди 9.9.1944 г. , защото така е по-удобно днес. Голямо лицемерие го е налегнало целия ГЕРБ.

От коментарите направени до момента установих , че България е комунистическа държава или най-малко е управлявана от комунисти.По тази логика след като България е член на НАТО и ЕС следва , че и тези структури са комунистически образования, а от там ,че САЩ/флагмана на световната демокрация и неолиберални икономически отношения/ е най-комунистическата държава

Положението сега не се е променило много от времето на тоталитаризма.Сега същите комунисти пак прилагат терор но с кадифени ръкавици.Това да те грабят и да налагат икономически и политически геноцид е все едно,че Белене е отворено.Сега никой не убиват и не затварят по политическа линия,но пък за сметка на това властТимащите си правят какво си поискат със хората без да се съобразяват със законите на БГ.Просто смениха тактиката.Така,че Цачева да си замълчи,че тя е един от представителите на този комунистически геноцид.

Лично дядо ми - партизанин от Рило-Пиринския партизански отряд на 9 септември е ликвидирал няколко фашистки лумпени тормозили партизани и партизански семейства преди 09.09.1944, гордея се с дядо ми и съм се заклел че ще продължа неговото дело за една справедлива България.Това в така наречените лагери са били най-обикновенни криминални престъпници, пройдохи и лумпени, тук таме някоя симпатизираща на фашагите гад. Малко им е било, още ще има. Не се успокоявайте че вие дерижирате събитията. Хохохо ....кой почел така наречените жертви ....някаква партийна секретарка от бай Тошово време....смях. Точно такива като тази опорочиха левите идеи. И на тях ще им потърсим отговорност. Всеки ще си плати подобаващо. Народен съд 2 тепърва предстои.

Цачевица и без туй вече е яхнала метлата!

си пий хапчетата и после продължи да се гордееш,изрод

Глей си асфалта и кражбите и не се бъркай в чивешките съдби! А колко кашкавал е изпокрал дядо ти от мандрите на хората?

в/ Народният съд в България бе изграден на същите принципи като Нюрнбергския и Токийския трибунал. г/ Член 5 от Парижкия мирен договор задължава България да задържи и предаде на съд лицата, извършили, заповядали или съдействали за извършването на военни престъпления или против мира и човечеството. д/ Правораздавателната дейност на Народния съд в България получи изричното потвърждение от споразумението на четирите Велики сили от 8 август 1945 год. в Лондон. е/ Съюзната контролна комисия в София зорко следеше и наблюдаваше неговото създаване, организиране и правораздавателната му дейност. ж/ Създаването на Народния съд в България бе потвърдено от декларацията на Общото събрание на ООН от 11.12.1946 год. и Женевската конвенция от 1949 год. за защита на жертвите от войната. Народният съд проведе заседанията си с участието на висококвалифицирани видни юристи, изявени общественици, политици, културни деятели и пострадали от фашизма. Обвинителните актове. (Кликнете върху снимката за увеличаване.) Народният съд в нашата страна това са 135 състава, 11 122 подсъдими и повече от 150 народни обвинители. Народният съд бе историческа необходимост, повеля на времето. На практика той обезглави фашизма в България. В Стара Загора за най-тежки фашистки престъпления бяха осъдени на смърт следните лица: СТАНЮ ВАСИЛЕВ ПАНЧЕВ полковник, Началник-щаб на 8-ма пехотна дивизия организатор на борбата срещу партизанското движение. Под негово ръководство се изготвят, провеждат и изпълняват всички планове, заповеди и акции. През декември 1943 год. командва акции срещу партизаните на вр. Богдан, където са убити 13 партизани. През същия месец командва акцията в селата Брезово, Стрелци, където са заловени братята АЛМАЛЕХ, убити по най-жесток начин.През м. март 1942 год. ръководи и контролира чрез кап. МИШКЕТЕВ акцията за разгрома на Кириловската група, където са убити ГЕОРГИ ГЪРБАЧЕВ, НАКО КОЛЕВ и ДИНКО СТОЯНОВ.

А днес всички се правят на ударени че английските представители в СКК представят списък с почти 3000 имена на българи които искат да бъдат осъдени от Народния съд... Както и това че на 2 Септември, 1944, година в България от Турция влизат над 100 екипа от английски командоси чиято цел е да заловят колкото се може повече хора от списъка.

Възродителният процес е живото доказателство, че хитлеристи и комунисти имат един и същи манталитет.

Хитлер не е преименувал евреите, а и до 1939 година евреите напускат безплатно Германия, а след това Хитлер се договаря със организацията наречена Световен еврейски конгрес че ще позволява евреите да напускат Германия срещу определена сума, като конгресмените ще плащат само за тези които обещаят да се заселят в Транйордания, практика продължила чак до 1942 година когато в Германия вземат решение за тотално унищожаване на евреите... Но над 150 000 евреи остават на служба в немската армия, като почти една трета от немския Генерален щаб се състои от етнически евреи-)

Много добре

ДО 1944Г. НЯМАШЕ КОМУНИСТИ НА ВЛАСТ.ФЕРДИНАНД И НЕГОВИЯ СИН/СПОРЕД ПРОФ.Г.МАРКОВ/ БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ ЗАГУБИХА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ.ОСВЕН СЪБСКО БЪЛГАРСКАТА ВОЙНА ЗАГУБИХА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ.ЦАРЕТЕ НЯМАТ НИЩО БЪЛГАРСКО НЕДОСТАТЪЧНО УМНИ МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА НЕЗАВИСИМО НА КАКВА ВЪЗРАСТ СТЕ.Ц.ЦАЧЕВА СТРУГАРКАТА ОТ ПЛЕВЕН ДА КАЖЕ КОЛКО ГОДИНИ БЕ В БКП И КОЕ Я НАКАРА ДА ОТИДЕ В ГЕРБ ПРИ ОСНОВАТЕЛА И Б.Б. КОЙТО Е СЪЩО ВЪРЛ КОМУНИСТ ОТ МЛАДИНИ МНОГО ГОДИНИ.А МНОГО ВИ ЗДРАВЕ!!!

Комунистите бяха по-жестоки от турците през робството.Убиваха се българи от българи!

А сега марсианци ли убиват българи? Сега просто се прилага масов геноцид.

на всеки народ такъв геноцид като над българите-несметно богати с незнам си колко жилища,земи,гори,пари в банките,ток,вода,данъци не плащат,от чужбина им пращат пари,шапка на тояга,ако това е геноцид,другите народи работещи и борещи се всеки ден за хляба си да са умрели отдавна

Като се смени отново режима тези същите ще почитат жертвите на демокрацията. Абе нямам думи. Факт е че през комунизма си играех след 22:00 навън без страх. Сега дори като се прибираш от работа може да те убият за 2 лв. Факт е че тази престъпност плъзна след като отвориха тези прословути лагери! Факт е че сега българите намаляват, отколкото през комунизма. Факт е че 80% бяха от БКП, а сега всеки 2-ри е върл демократ, как става този фокус?

Кой направи 10.11.1989г. БКП нали!Кой управлява 25г. БСП и ДПС нали, тогава?

А Костов, а Софиянски, а Борисов, а Плевнелиев? Те са безпартийни били нали? Хехехе. Че първият преподаваше комунизъм в университета, после ни го показа нагледно като разпродаде държавата на безценица. Другият с усмивката няма да го коментирам, той свърши другата част, а последните двама ни довършиха направо с някакъв си дълг от 20млрд.

Не разбрахте ли, че след 1989 управляват комунистите от последния елит на БКП( около Луканов) с 3000 амнистирани и пуснати от затворите от Луканов и Желев рецидивисти, създали силовите групировки и всички 300 партии с начални капитали дадени им от Лукановото обкръжение( регистрирало БСП). Преди 1989 г комунистите бяха борци срещу капитализъм, а след 1989 г се превърнаха в едри хищни капиталисти- олигарси и мултимилионери от неолиберален вид.

buRgbuRg1

:( И сега най -интересното , Райна ПопГеоргиева и съпругът ѝ Васил Дипчев са били русофили , като Вазов , със сигурност поне до 1914 год ! Имат петима синове - всички офицери от Българската армия - генерал Иван Дипчев, Георги Дипчев, Владимир Дипчев, Петър Дипчев и полковник Асен Дипчев ! Всички избити от Червените еничари и московски подлоги - комунягите :( Червените еничари Комунягите избиват видните Българи наред , затриват и унищожават целенасочено ЦВЕТА на Българската нация , .... Целта - да бъде унищожена Българската нация , да бъде УНИЩОЖЕНА България като държава :( :(

Още за "свежия образ" на Лев Главинчев.Един от най-жестоките комунистически палачи и мародери в периода след 9 септември 1944 г., също е бил агент на царския полицай Никола Гешев. Известно време сатрапът вярвал, че е заличил всички улики. В ранната утрин на 8 ноември 1944 г. полковникът от жп полицията Димо Шиваров и жена му Трендафилка са арестувани в дома си на ул. "Христо Белчев" 28. Съпрузите са уплашени и изненадани, защото са аполитични. Когато ги отвеждат, полковникът внезапно разбира, че има надежда за тях - на съседния ъгъл, облегнат на една кола, стои неговият отдавнашен познат, а сега главен милиционерски началник Лев Главинчев. "Левчо, Левчо!", провиква се той, но Главинчев се прави, че не чува, мълчаливо се качва на колата си и потегля.Всъщност той е дошъл само за да се увери лично, че единствените хора, които знаят за агентурната му дейност, са арестувани и незабавно ще бъдат ликвидирани. Без каквито и да е разпити или обяснения камионетката подкарва двамата към място за екзекуции близо до Радомир.Агентите на царската полиция са толкова много и на такива възлови постове, че успяват необезпокоявани да превземат не само ръководството, а и ключови позиции в страховития репресивен апарат на БРП (к). Започва жестока борба за издирване, но и за укриване на важни полицейски документи, от които зависи не само кариерата, а на практика и животът на партийните функционери. Твърдо решен да разкрие "враговете с партиен билет",в архивите се рови и един от най-способните разузнавачи на новите тайни служби, изградени по съветски образец. На него персонално е възложено да открие агентите на Папата, успели да се укрият в партийните редици. Разказът е предаден подробно в книгата на д-р Павел Бъчваров "Шпионажът и убийствата на ДС след цар Борис ІІІ". Авторът е бил личен приятел на секретния сътрудник, разкрил агентурното минало на Гешев, касае се за полковник Тодор Станчев, който дълги години е бил началник на 10-и отдел в Първо главно управление на ДС

Комунистите затриха българската нация и сринаха държавата България!

Чисто статистически твърдението ти е чиста лъжа. По статистика 25 години демокрация затриват българите!

25 г. управляваше БСП с 6 правителства.Тогава КОЙ?

Щом България е в НАТО и ЕС ,по логиката демонстрирана по-горе ,следва и те да са комунистически структори , а САЩ най-комунистическата държава.

Да се знае за престъпленията на комунистическите сатрапи след 1944г.По комунистическите концентрационни лагери загина цвета на българската нация.

Абе като ги пуснаха тези лагери такъв цвят се разля из България, че те е страх да се прибереш след 22:00 часа.

Цветът е избит, а мутрите са комунистически.

Българските комунисти странен са "народ" нямат майка, татко, нямат даже род. Техен татко е навярно сам другаря Ленин и почитат кат бащица те другаря Сталин. Тачат те за своя майка червеното знаме, готови са да забравят Родина и племе. Вярват сляпо в идеали, божества червени, зарад тях продават лесно и тебе и мене, С Партията си безгрешна гордо те вървят и ако се наложи - майка си ще продадат! Българските комунисти имат вожд суров, казва се Михайлов Георги Димитров. През септември 23-та този смел "герой" хвърли своите другари във безумен бой. След касапницата страшна "смело" той се скри, и далече, от Европа тъй им нареди: "Горе главите славни бойци! Пак ще да мрете щом Кремъл реши." А когато Хитлер прати го в затвора лесно го спасиха много важни хора. Сталин се обади на своя "камарад" и "лъвът"наш кацна в мечтания град. Москва го посрещна като важен гост, а Сталин му даде отговорен пост. Героят от Лайпциг покорно се сгуши и почна другаря Сталин да слуша.

buRgbuRg1

:( ".... Петият син на Райна Княгиня , Асен е роден през 1894 г. По време на Първата световна война е ученик в гимназията, но я напуска и отива доброволец на фронта. Проявява героизъм в атаката на крепостта Тутракан през септември 1916 г. Редник Асен Дипчев е един от първите българи, които влизат в тази тогава румънска крепост, пеейки химна на Добруджа О, Добруджански край. Награден е с орден за храброст. След войната довършва гимназия. Става юнкер във Военното училище. Завършва го с ускорен курс. Пак е на фронта. Участва в боевете на Дойран и на Добро поле през септември 1918 г. ! След 9.09.1944 г. , до 1962 год лежи по затворите КонцЛагерите на комунизма . :( С разсипано здраве от побоища и каторжния труд в КонцЛагерите на комунизма , умира в нищета и забвение в Бургас през 1964 г. :( :(

Просълзих се и захлипах от умиление като прочетох, че партийната секретарка от Плевен и комсомолския секретар от Благоевград са почели паметта на загиналите по време на тоталитаризма. Лицемерието на ГЕРБерските политици е покъртително, не знам защо няма информация мутрата, която е активен участник в качеството си на милиционер в потушаването на бунтовете на турците по време на Възродителния процес къде е почела загиналите от този процес. След някоя и друга година точно тези нещастници ще почетат паметта на самозапалилите се от управлението на БГ граждани и хич няма да им пука, че те са носителите на вината за тези хора. Наглостта на мутренското управление няма граници.

buRgbuRg1

:( Третият син, Владимир, е роден през 1891 г. И той става военен. Завършва с 31-ви випуск Военното училище. Участва във войните. Проявява се в атаката на Одринската крепост на 13 март 1913 г. Участва в Междусъюзническата и Първата световна войни. Завръща се като герой с 3 ордена за храброст. :( След 9.09.1944 г. комунистите терористи и московски подлоги го ликвидират. :( Изчезва безследно на път за работа на 10 октомври 1944 г. :( Също е разстрелян от Червените БКП еничари , без съд и присъда. ... " :(