Заплашиха със смърт свещеник в Белене, приютил бежанци

Католически свещеник, който служи в Белене, беше заплашен с убийство, защото приютил четеричленно семейство легални бежанци от Сирия.

Обратно в новината

Коментари - Заплашиха със смърт свещеник в Белене, приютил бежанци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ролята на католицизма открай време е да претопява местните култури и вярвания в името на един глобален "поглед към хирстиянството". След това се извиняват на коренното население за асимилацията - вижте Латинска Америка, Индия, Австралия. Единствено в Африка има някакъв положителен ефект от християнизацията - от гл. точка на образование и помощ за нуждаещи се, както и да се спре джихадизма.

Ей бре, Мунчо! Че то идеята за глобализма, за господстването сред хората "католическия" т.е. вселенския божи мир е идея не на Рим или друго и трето вероизповедание, ами е заложена в основите на ХРИСТИЯНТВОТО ВЪОБЩЕ! Освен това католическата църква никога не се е извинявала за провежданата християнизация (каква асимилация те гони, само ти си знаеш), най-малкото пък за Индия или британска Австралия. Когато те сърбят пръстите да напишеш нещо, за което в главата ти е празно, по-добре си почешай пръстите, вместо да се излагаш!

Тази западна класа ни накара да се озлобяваме с всеки изминат ден с тяхната идиотска политика на ислямизиране на Европа....но рано или късно ще си намерят майстора!!!

Този суяк, да си ги приютява бежанците в Италия....жабар нещастен!

Имигранти са. От Турция идват. В Турция са на сигурно място, само, че не виждат икономическо бъдеще там. А Турция разпалваше войната в Сирия с оръжие и пари. Да се върнат в Турция, или никакви Български документи да не им се дават докато стоят в България. Познавам Християни от Близкия Изток и всички Християни са малтретирани от мюсюлманите в техните държави. Това ще ги чака нашите внуци "Ислямско иго" ако оставим мюсюлмани да се заселват в България. Знам, че трябва да се обичаме един друг, но ако си наивна овца вълците от Исляма ще те изядат. Тоя, който ги иска в България, или не знае какво иска или безпомощно тъп самоубиец.

да му нахлупят чалма и да го изритат от където е.Там да приютява ислямисти,мръсното псе.

скотове сте,лицемери и безбожници,човеколюбието е в основата на християнството...те човеци ли са...никави религии богуугодни не са споменати,на политически внушения се поддавате...не обичате бога...парите...сребърниците обичате..колко от вас децата са мигранти...замерят ли ги с камъни както правите вие...засрамете се лицемери,плявата от зърното трябва да се раздели...служител на бога хулите заради човеколюбието му...то е от бога неверници,анатема лицемери сребролюбиви

И какъв го търсите неканени в нашия дом?Някой да ви е пратил покана? Хем не ни харесвате, хем драпате да живеете в нашата къща!

abasador

уважаеми, отец Паоло Кортезе, аз съм християнин, кръстен съм в българска православна църква. Не разбирам много от църковните закони и разпоредби, не съм вярващ. Имам най-общи познания за Хрисиянството - православното (ортодоксално), католическо и протестанско, както ислямизма, будизма и др. вероизповедания. Задължение на служителите на тези религии (доколкото знам) е духовното и физическо благосъстояние на членове и последователите на тези вероизповедания. Не мога да разбера, каква е твоята връзка (отец Паоло), като католически свещеник с последователи на ислямизма, като свързвам факта, че и ти и това семайство се намирате на тереторията на православна Християнска държава! Няма да те питам при Кръстоносните (покровителствани от католичеката църква) походи за освобождаване на Светите земи от неверниците (последователи на исляма), колко жертви и кръв се е проляло, че сега едва ли не залагаш собственият си живот. Ех и материалните облаги са присъщи на цървата от панти век. Както е казал философът... нищо човешко не ми е чуждо! Уважаеми от Светия синод, уважаемий Български Патриарх Неофит I, поискайте моля ви обяснения от отец Паоло за църковните му действията свързани с това ислямско семейство, които са свързани и с политиката на БГ за бежанците. България е подчинена на ръководената от Вас православна църква! Лек ден.

Тебе май са те кръстили със сърп и чук и изстрели от калашник, вместо звън на камбани, келеш. Нямаш основни познания за християнството, такаче няма как да знаеш, че католически свещеник отец Паоло не дължи никакви обяснения на православния български патриарх (на когото "България е подчинена", колкото Китай на далай-лама). Което е по-важно, като безбожник си нямаш представата, че сред основните общохристиянски добродетели е милосърдието и братскатамежду хората, без оглед на раса, религия, възраст "физическо благосъстояние", обществен статус или каквото още там се сетиш. Занам, че за един промит посткомунистически мозък това може да е трудно за схващане, но се опитай да го разбареш. Християнинът не ти налага със сила, не те принуждава да споделяш неговия светоглед и да следваш действията му. Но има лична съвест и свободната воля да бъде милосърден, когато намери за нужно да прояви милосърдие. Преценил е за въпросното бежанско семейство и съвестта му на християнин му е подала решението - да помогне на изпадналото в нужда семейство бягащо пред военното бедствие.

И сигурен съм, че като свещеник по призвание, за разлика от диваците в резервата на посткомунизма, той разбира и опасенията и протестите на местните, а навярно би ги и подкрепил, ако прецени, че става дума за чужденци, които представляват реална заплаха за гражданите на Белене. Но за тези имигранти има друго мнение и си го отстоява. Можеш да дискутираш с него, но не и да му отправяш заплахи за физическо насилие или дори смъртни!

abasador

виж, сега 056 да те светна, ти не си нито на мантилитета, нито на годините ми. От години пиша в този форум и никого от колегите не съм обидил или наругал, но и никога не съм си оставял магарето в калта. Та виж сега какво задник, ако на теб ти се иска ислямисти, католици, еретици, протестанти и каквито и каквито и да е други, да популяризират религиите си в нашата страна, бъди убеден, че тази няма да стане. Една християнска страна като нашата няма да търпи, разспространение налагане на чужди религии и обичаи. Дали съм кръстен със сърп и чук, и под изтрели на Калашник, не е твой проблем педал, гледай си кочината. Лек ден.

Ники

Принципът на резаците е, че първо се заселват малко на брой и започват да опипва почвата и настроенията на местните жители. Ако се окажат наивни и балъци постепенно започват да прииждат още и още чалми пускат корен, капсулират се и нямат изгонване. По този начин са навлезли в богатите страни на Европа. Браво на беленци и елинпелинчани, че незабавно ги изгониха защото в противен случай децата им ще сърбат отвратителната попара! А що касае свещеника да му припамня за един друг негов събрат Ежи Попелушко, когото полските служби изпратиха на "заслужен отдих" при Свети Петър през 1984 г!

Някои коментиращи обръщат всяка новина в спор За и Против Русия. А спрете се вече, моля ви се!

Аз мисля че не трябва да се отказва помощ на бежанци, но само ако са християни(или да приемат християнството и християнските порядки) и само ако са семейства...

Млади са тия,питам се защо не помогне на възрастни хора около него,те НАИСТИНА имат нужда !!!

Гледайте десетилетия напред. Първо едно семейство, после второ, трето и т.н. Никъде хора на Исляма не се интегрират. И само е въпрос на време и брой да почнат джамии да строят и после сепаратистки движения като косовските албанци да направят. Меркел да ги взема, Обама, Холанде, Ердоган Саудитска Арабия и всички, които им разбуниха мирната държава. Ние си искаме България Християнска и Славянска да си остане. Да се нахранят, облекат и да се изпратят в Германия, или в Мюсюлманска държава.

Този свещенник е срам за България! Той издаде книга с най-съкровенните писма тайни писма, които бяха ценности на българската католическа църква. Той изнесе българските ценности и ги даде на Италия! Това са писма пазени с години! В турското робство не са ни крали така!

Да си ги носи в Рим...

...И ДРУГИТЕ СА ЧУЖДЕНЦИ НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ.АМИ КУЛТУРНИТЕ БЪЛГАРИ В ЧУЖБИНА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С ТОВА.

що не си ги водиш в Италия при жена ти, а тука с чужда пита помен ще правиш. Не разбра ли че тука забрадки и чалми не искаме или си тъп?

Италианците никога не предават държавата си! Те са готови да сеят семе навсякъде другаде.

Когато агаряните нахлуваха в средновековна българия римският папа се направи на разсеян,дори когато Константинопол падаше следващият папа дори нареди на венецианците и др.католици да не се месят.Когато турците стигнаха до Виена и католическа Европа тогава едва обяви нещо като кръстоносен поход и пак ако не бяха полският крал и армия/католици/ щяха да стигнат и до Берлин и Рим..

Мразите всички: католици, бежанци, свещеници, попове, САЩ, Европа, политици и т.д. до безкрай. Почти всички се мразите и помежду си.... Само едно нещо има достойно за вашата голяма и вярна любов - русия. Имам само един въпрос: защо? Само не ми започвайте с руско-турска война. Защото и в руската църква на Шипка пише, че руснаци, загинали там, са около 35%. Останали - други националности от царската Русия.

Отдалече ти личи ...

Мразим всички, но обичаме жена ти, не ти ли стига.

Колко български бездомника си приютил в дома си до момента - или не си виждал и чувал за такива ?

Католицизма е отколешен враг на православието в случая България и действията на този чернодрешковец са показателни за това

Агитката срещу отеца беше с руски знамена. Големи патрЕоти - няма що.

Народът е казал: "ВЪРЖИ ПОПА, ЗА ДА Е МИРНО СЕЛОТО!" Впрочем кой е поканил въпросният италианец да си развява байрака на българска територия?

Нещо,да кажеш...дупедавецо?!...

Задай глупав въпрос и ще получиш глупав отговор - предпочитам руския байрак пред турския! Анадъм?

На 8-ми март да обърнем внимание на друга ститаисткика при която всяка 2-ра жена в България е жертва на насилие. Българкият мъж е родно отгледан терорист - повечето сте едни долни боклуци.

Моника, та нали сто процента от българските мъже са родени и възпитани от български майки юнашки...та казваш петдесет процента от тези майки са редовно пердашени - ами сигурно има защо?

Пишеш се "Моника", но ми приличаш на баба Елка Младжова от BG Mint - стара мома с психични отклонения, доносник и боклук ! Такива психарки никой не ги ще - ни мъж, ни жена !

вие не сте никакви християни, нито сте ХОРА, а сте едно злобно и мръсно овче племе, което мрази всичко дори себе си.

Ама курво такъв бахур ще го ядеш от "овчето" племе, мамиц.та ти джихадистка

модератора, спите ли?

Ами какъв го търсите на наша територия?Бегайте при истинските хора (християни) и не ни занимавайте с проблемите си - ние си имаме достатъчно наши проблеми.

Искаш да те обичам ли ма, пачавро - по колко пъти на ден?!! Иначе те мразя от дъното на душата си за думите, които са написала!

Католиците са сатанисти, католицизмът е отричане на истинската християнска вяра - Православието ! Този лукав чернодрешко, който се усмихва ехидно, служи на Луцифер. Той добре знае, че и мюсюлманите, които приютява, също служат на Луцифер (Аллах е едно от тайните имена на Сатаната, но това се знае от малцина).

От векове западняка и папата мразят православните. Съшност западняците и католицизма са хора които освен да грабят, лъжат и унвищожават друго не правят! Историческите факти ги показват! А любовта към мюсулманите е пословична на западняците и католическата вяра. Всички тия кръстоносни походи са за да ограбят къде какво има!

ЩО ЩЕ В БГ ТОЯ , ЧЕ И ДА СЕ ПРАВИ НА ДОМАКИН ????

ПОСЛЕДНО! ДА КАЖЕ ТОЧНО КОЙ И КАК ГО Е ЗАПЛАШИЛ?! ИЗМИСЛЯ СИ,ЗА ДА НИ НАСАДИ ПАК ЧУВСТВО ЗА ВИНА! КАРАЙ,ВАЖНОТО Е,ЧЕ НЕ МУ СТАНА ИГРАТА !!!

Отец Паоло от Белене се оказа не просто с иновативен подход към светото учение, но и повече от скандален спрямо онова, което си представяме като поведение на Божи служител. Канал 3 разпространи снимки от негови проповеди, които са повече от шокиращи. На единия фотос се вижда как католическият свещеник имитира бабите как копаят пред очите на децата, а на другия онагледява своя проповед, замахнал с меч над главата на мирянин. Сценката удивително много напомня на джихадист, надвесен над жертвата, завързал на главата си кърпа с изображение на череп.

Който иска да се размине с неприятностите трябване да си вика "дано". Трябва да си силен, пък после бъди толерантен колкото си искаш. На мюсолуманските си комшии сме им сърбали попарата- гърци, сърби, българи, арменци- кой не може да се похвали със стотици хиляди изклани от тях. Толерантност към нетолерантните? Как ли пък не?

Бежанци НЯМА, защото нито в Европа, нито в България има война... Сирийците и Арабите ги ИЗГОНИХМЕ преди 140 години. Ако погледнете картата на света тогава, след като победихме на връх Шипка, тия араби бягаха от Шипка до Сирия... Така че само Куршуми за сирийците и за Полицаите, пазещи арабските Башибозуци...

Живеем в "оръжеен погреб" наречен "Балканския полуостров"! Спомнете си войната в Югославия, а сега фитила гори и за Македония....! Факт е че в БГ живеят компактни маси мюсюлмани, роми и други и граничим с войнстваща Турция, която може да ни "схруска за закуска"! Тогава такива като нас ще станат бежанци и ще сме първи на границата! И недай си боже по такъв начин да се отнесат съседите ни с нас и семействата ни ..! тогава друга песен ще запеем! И пак казвам - недай си Боже!

Тогава пак ще опрем до руснаците!

Откъде накъде тази католическа свиня! Ще има наглостта да се разпорежда с българската земя! Земя, за която мойте деди са се биели и загивали?! Да ходи да си дава своя дом в Италия или откъдето е тоя скапан цървул и манаф!

Да си ги води в къщи - в Италия!

На теб и подобните на теб примати ви пожелавам един ден да се окажете в подобна ситуация. Но то българете сте доказали че сте безгръбначни, каквото ви наредят ще правите. Свине.

бяхте прочели българската история, щяхте да знаете, че много пъти сме били в тежко положение, но тук, на земята си и обратняците, дето ви плащат, не искаха да ни помогнат. Ние не се боим от страданието, боим се да не станем лицемерни насилници, като шефовете ви или безродни боклуци, като вас.

Отдалече ти личи ...

Доказано 87 процента от мигрантите са млади мъже под 35 години. Разглобяват и сглобяват автомат Калашников с превръзка на очите. За тях обаче усилено се мълчи. Кви семейства, кви пет лева?

Къде е доказано?

Доказано 90% от българските емигранти, които бягаха преди 1989 година и висяха по лагери в Австрия чакайки разпределение към САЩ, Канада, Австралия, ЮАР бяха мъже минали през казарма и можеха да разглобят и сглобят Калашников с превръзка на очите. Само и аз да споделя факти. Иначе се видя кой колко струва. Това да заплашваш духовник със смърт е по-голям тероризъм от това да преминаваш нелегално през територията на една страна в която е ДОКАЗАНО, че нито един транзитен беглец от близкия изток не иска да остане. Даже помня, че правиха и гладна стачка в общежитията в Овча купел за да ги върнат в Гърция. Хайде, че става малко смешно като се правят такива коментари вече за тези бежанци.

На българите винаги друг им е виновен. Това е дежурното им оправдание, те нямат мозък за повече. Тъпи примати.

Змаеш ли колко лесно може да се докаже дали е заплашван?Но попа лъже и така ще си мине без разследване!Може да се проверят разговорите,които е получил сицилиянеца,така както засекоха боко и мишо бирата,след което бирата и жена му си отидоха от "сърдечни"удари!

факти или ни манипулирате? От какво бягат афганистанците, например? Дали са били част от армията на Афганистан? Защо от България са бягали само млади мъже - защото на границата стреляха на месо, а на останалите в България роднини им разказваха играта вашите шефове. Кажете им, че не сме забравили. Така ли е в Афганистан, в Ирак? Стреля ли ги някой да не напускат страната? Как изобщо става, че стигат до тук и разполагат с пари? Май е доста добре организирана тази работа. А и нашите, освен в казарма, бяха и с образование и си намериха работа там. Тези имат ли образование, професии? А и сам казвате, че първо стояха в лагери и нашите, не ги приемаха с отворени обятия. А и кой ни подари на Сталин, не бяха ли толерантните англичани и американци?

кой го е доказал това? Ако това беше истина досега да са ни избии всичките глупако.

На тоя сицилиянски жабар да му опънат две цеви без много приказки!

bravo na svestenika.

Този "свещенник" е просто един рекетьор. Заплашил е бедните български граждани (повечето цигани) , че ще им спре помощи, който раздават от време на време на бедните, заради тези, чужди на нашата култура, вяра и континент чужди граждани.

Като се зачете човек вижда, че и друга задачка изпълнява да настройва хората един срещу друг. Трябва да му е станало ясно, че тук "интеграция" на чужденци с друга култура няма да има. Това е невъзможно. Те идват тук като араби и мюсюлмани и никога няма да станат други. А кой иска някой друг в леглото си в дома си ? Никой това е истината. Тези който днес посреща отчето утре, ще го изхвърлят през терасата, като гей.

изчерпахте се, идете да пиете едно кафе. Тези, дето ви плащат да ни обиждате, да спрат да съсипват държавите и да убиват и прогонват хората от тях и проблем няма да има и помощ няма да е нужна. За толерантни хора това няма да е проблем, нали?

Само така, покажете що е то вулгар и има ли той почва в Европа!

Българите си имат почва в България,вие циганите се оправяйте -цяла Европа е пред вас

Българинът е самобитен селяк, който ще си умре сам, в собствената си кочина...но добро на друг няма да направи.

Вие циганите сте европейци-готови сте да живеете във всяка кочина

Как пък все католически и протестантски организации са все в основата на всички антибългарски мероприятия? Що не се кротнат най-накрая и не им светне че тук са гости, а не господари?

Дядо ми казваше "Не прави на хората това, което не искаш на теб да ти се случва"! Като правим нещо трябва да се поставим на тяхното място! Ако бъда честен - не ме притеснява външния вид на тези хора или работливи и честни ли са, а това как тяхната религия и войната им е промила мозъците!. Истината е една - тези хора бягат от жестоката война в собствената си държава! За това им положение сме виновни и ние - виждате колко българско оръжие сме изпратили там! Ако се отнесем добре с тях то те ще ни отвърнат със същото!

Глупак ли си? Американски фирми, и др. поръчват и плащат "музиката". Музиканта според теб е виновен? Къде отива оръжието е проблем на демократите от Запада и др. То и Русия продава на С.Арабия и Турция оръжие , което отива естествено в Сирия и Ирак.

Дали съм глупак - ами незнам! Знам само че живея в "оръжеен погреб" наречен "Балканския полуостров"! Спомни си войната в Югославия, а сега фитила гори и за Македония....! Факт е че в БГ живеят компактни маси хора - мюсюлмани и други и граничим с Турция, която може да ни "схруска за закуска"! Тогава такива като нас ще станат бежанци, а такива като теб ще са първи на границата! И недай си боже така да се отнесат съседите ни с теб и твоето семейството ..! тогава друга песен ще запееш!

Къде изчезна българското гостоприемство и кога най-после ще се научим на толерантност.

българите са били толерантни, не само на думи, а на дела, тези обратняци, дето Ви плащат, още са били свирепи диваци.

какво обърна нещата, та свирепите диваци станаха толерантни, а толерантните станаха свирепи диваци!

В света няма толерантност, има я само в глупавата ти главичка. Има лицемерие, протекционизъм, експлоатация и всичките прелести на глобалния капитализъм.

Пепеляшке, не се отчайвай, слугините не могат да са толерантни! Такива могат да са само истинските принцеси!

Къде изчезна ли? Ами, там... През ВСВ ние спасихме своите евреи, и цигани...Нали така... А сега потомците на същите тези ни е.аха мамата! -Та там ни изчезна гостоприемството!

не стига че им дават измислени статути ами почнаха да ги разселват

България има специфични проблеми за разрешаване и заселването с още мюсюлмани няма да спомогне за преодоляването им, а даже ще ги задълбочи. Преди всичко е българският национален интерес, а какъв е той знае само българската общност и не дължи обяснения на чужденци. Великобритания прецени, че националните й интереси диктуват да излезе от ЕС и го прави. САЩ се съобразяват с националния си интерес и вдигат стена с Мексико. Вишеградската четворка следва национален интерес и се групира в защита. Не всички директиви могат да се изпълняват и особено тези, които водят към гибел.

Така е, Великобритания излезе, защото нямаше контор /не можеше да откаже/ над миграцията от ЕС. Но България не е поискала такова нещо! Получленство няма, или споделяш солидарността, или не членуваш!

Kakва солидарност да споделям бе... Да приемем тези маймунки, дето не ги щат в Европа? От какъв зор! -А Европа що не се солидаризира с нас и да изискат да изравнят заплатата или пенсията ми с тази при тях? Или да ни предлагат от тяхната по-качествена храна и в нашите техни магазини!

Сирийските братя-християни - ДА! Не искам друговерци, защото дори външността си не променят, да не говорим за нрава, както гласи българската поговорка. И сега има прекалено много минарета из древната ни родина, но ако ги приемаме с така широко отворени обятия, ще израснат още повече.