Видин в бедствено положение заради пороите

Кметът на Видин Герго Гергов обяви бедствено положение на територията на общината заради скъсана дига на главен събирателен канал при село Иново.

Обратно в новината

Коментари - Видин в бедствено положение заради пороите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудно тази вода която е Сърбия къде ще премине,тя може да създаде проблеми.

Българина е свикнал да търси вината в някой друг но не и в себе си. При всеки обилен дъжд в страната възникват бедствия, някой задава ли си въпроса защо е така. Ще ви отговоря кратко, процедурите за обществени поръчки по ЗОП са тромави и проточени във времето, докато се сключи договор с фирма изпълнител за почистване на река или долен участък след язовирна стена даден район може да бъде не наводнен а удавен, ако този който възлага поръчката е по смел и реши да съкрати процедурата жална му майка скъсват го от ревизии, като никой от ревизорите не ходи на място да види какво е свършено с цел защита на населението, инфраструктурата и т.н. , а проверява дали не изпусната някоя запетая или още по зле някой член от някой си закон в безумната преписка по процедурата за възлагане. Това е така защото в страната на абсурдите ти си виновен до доказване на противното. Затова всеки си трайка оправдава се с липса на държавни средства за предприемана на превантивни мерки за предотвратяване на бъдещи бедствия. А народа вълците го яли ще го обезщетим с едно одеяло и двеста лева за това че водата му е унищожила къщата и имуществото и после ще излезе видният политик по телевизията и лакеите -журналисти ще го обслужват най верноподанически докато той "мъдро" обяснява как държавата в негово лице е помогнала на хората в случилото се бедствие и така Българио до края на света!!!!!!!!!

+10 Уви, ужасно си прав...

Изключително точно. Само да добавя, че: 1. Условията за кандидатсване по обявената процедура за възлагане на обществена поръчка се пишат така, че тях напълно да ги покрива само една фирма (нека да я наречем "нашата фирма"), като често дори тази фирма никога досега не се е занимавала с този вид дейност или е новосъздадена специално за целта. 2. Документите на останалите канидати (ако въобще някоя друга фирма реши да участва, т.к. всички от бранша предварително знаят кой ще спечели, а понякога - при опит за предварителна консултация по телефона представителят на възложителя ти казва директно - "за какво ще си купувате документация, тази поръчка не е за вас"), се гледат под лупа и винаги се намира причина, поради която се отстраняват не"нашите" фирми. 3. Накрая договора за възлагане по обществената поръчка се сключва винаги с "нашата" фирма, независимо, че нейната цена или срок за изпълнение например не е най-добрата. Но затова дори и в закона е измислено понятието "икономически най-добра оферта" - толко разводнено, че всеки може да си го тълкува както си иска, но явно това е била и целта... Е, как при това положение да очакваме, че работата ще бъде свършена точно, коректно, в срок и данъкоплатецът да не е ощетен? Няма как. За съжаление, от опит знам, така е не само в България, а и в целия изключително "некорумпиран" ЕС!!!

Ай ся сите журналя де плещят кът изоглавени лъжи да кажат де го видоха тоя потоп у Видин

Пак ли Бойко е виновен? Ще го съдите ли? Станишев да каже

Всяка година бедствено положение. Първо от дъжда, после защо няма дъжд. Никой не си мърда пръста за превенция. Само бори резултатите.

Видин е в бедственно положение заради калпавото управление и крадливите и продажни управници а не заради дъжда, непочистени и неукрепени корита на реки вече 25 години вие какво очаквате всичко да е ОК! Знаете да усвоявате парета но за вас а не за обществото

Естествено за всичко пак ще е виновна държавата и ще плаща. За застраховки не сме и чували.

беше най-голямата безработица в страната ?

Какво общо има безработцата с наводнението? Значи "безработните" висят денонощно в кръчмата на селото, ама нямат пари за застраховки?

Да беше мор, да беше чума, че в гроба гърло не гладува, ни жадува! А то градушка ни удари, а то порой ни мътен влече... Боже, за чий грях ръце всесилни повдигна Ти и нас наказа? Пейо Яворов, "Градушка".

Боли го фара Видин, че малко водица се изляла в някакво селско поле. Тия журналя и майка си биха продали за някоя сензация. Можеше да го озаглавят "Потоп във Видин", а това е на няколко километра от града и за него няма дори микроопасност :)

ГЕРБ са виновни за Пороите и бедствията , това го казаха от тройната коалиция и най вече Станишев

Ама много си тъп бе Саше ;-)))

pompai

И двамата сте тъпи ,не се карайте.

Срокът на действие на бедственото положение е до пълното спиране на дъждо и настъпване на сушата, дето пак че ни мори.

там си е бедствено положение откакто мислещите забегнаха а бекапету започна да им "помага". нито диги, нито пътища, нито работа има като за хора. само като за скапан електорат е всичко.

pompai

Дано имат застраховки,че пак ще врънкат Държавата.

защото си мислят че е много скъпо. На тия къщи дето ги даваха по телевизията застраховките са по 30-50лв. годишно, т.е. 3/4 лева месечно ама що да не си купим кутия цигари и след това да ревем че държавата не дава

заради общите условия,мазните адвокати,дребният шрифт,спорът дали това е природно бедствие или метерологично явление,искането да ходиш до майната си ,за да си осигуриш метеорологична справка описваща часът на залеза,магнитното поле на земята,фазата на спътниците фобос и деймос и заради още много подобни причини осигуряващи всичко друго на разни паразити ,но не и пари за керемидите на баба Гицка .

Под всяка дига има села по пътя на водата. Дано да са успели да се спасят.