Нова жертва на пороите, десетки селища бедстват

25-годишен мъж, изчезнал вчера при пороя във Врачанско, е открит мъртъв. Бедствено положение е обявено в общините Своге, Етрополе и Родопи. Срутени са мостове.

Обратно в новината

Коментари - Нова жертва на пороите, десетки селища бедстват | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Бяла Слатина къщите са под 1,5 метра вода,но никъде не го пише!!!! Залят е половината град,коли,животни под вода........

Грешките на управниците, ги плаща народа./не помня кой го е казал/

Колко пари раздадохте на номенклатурчиците, които се занимават със следене, бедствия и аварии? За какво отидоха тези паи, къде са резултатите? Защо за пари всички са в челните редици? А за резултатите си покриват главите в пясъка и им се виждат само зад.ни.ц.ите.

За незаконната сеч благодарете на ДПС! Етническо-политическата мафия е окупирала дърводобива в България от 20 г. насам. Резултатите са ясно видими дори при такива мършави валежи като снощните. Айде да вали така 3-4 дена нон стоп и ще видите какво става. Половината държава ще бедства, стотици ще се издавят.

от неуреденост на инфраструктурата ще си се удавим в собствените помии.има ли планина в държавата, която да не е опоскана от незаконна сеч?

Природата ни предупреждава! Турците изсякоха и изнесоха горите, ,,управниците" не си вършат работата, а ,,усвояват" парите - народа мре!

А Симеончо? И той заграби и изсече гори. А Б.Б. защо строи само магистрали, а не обърна внимание на хората в малките градове и села. В 21 век живеят без канализация, без питейна вода, без ток. Но популиста Б.Б. решава глобални въпроси.

ми той ББ не управлява от повече от година. Що не питаш Ореха дали ''е обърнал внимание на хората в малките градове и села''и какво е направил с 10-те млрд. нови заеми ?

Разчетете!!! картинката на онези отгоре. Те ви предупредиха, но не знаят че по тези райони живеят такива маймуноподобни, докато някои е разчетохме и сме предупредени.

време е Земята да се прочисти,много гадове станаха

Цитат от статията: "Директорът на НИМХ при БАН доц. Георги Корчев заяви, че през следващите години ще бъдем свидетели на екстремни метеорологични явления, в това число и интензивни валежи и бури, предаде "Фокус". Според него, количеството валеж не е толкова голямо, но проблемите са свързани със старата канализация, непочистените речни корита и незаконната сеч." Преди има-няма десетина годинки беше пак много дъждовна година, с порои и т.н. Пак се установиха непочистени корита на реки, канали и др. Започна една кампания по почистване, някъде се почистиха, другаде - не. А сега кой ще бъде виновен за непочистените оттогава канали, реки, за незаконната сеч - нима това е природен проблем??? По-скоро пак човешка немарливост, която ни струва много скъпо!!! Сега политиците са заети с техните си ежби и ще обърнат внимание на тези проблеми по време на предизборните си обиколки. И ще има едни обещания, чудни и хубави... И пак една кампания, може би... А трябва тези дейности да не са кампанийни, а превенцията да е постоянна!!!

доц. Георги Корчев да не говори глупости, а да прочете научните трудове на своите колеги, които пишат на базата на статистическите данни, че климатът у нас се променя, а валежите РАСТАТ ВСЯКА ГОДИНА!!!! Така че да не казва: "количеството валеж не е толкова голямо" - щото вече е ДВОЙНО на нормата!

дя-до

Ами бедстващи ще са (сме). Единствената предпазна мярка, взета срещу бедствия в България, за цялото й съществуване, е периодичното повтаряне на мантрата: "Да не дава Господ". Ама Господ също си е заебал задължението да си пази стадото или просто се забавлява, та мантрата нещо не работи. Направи ми впечатление една от снимките - нова къща (или основно ремонтирана). Явно са хвърлени доста парици, но не са стигнали за помийна яма, както се прави по селата, а една дебела като врата на собственика тръба излива лайната му направо в реката.

Тази година е годината на Нептун, това значи, че ще има много дъждове и бури. Според астролозите, тези явления ще продължат до февруари 2015 година, така че ще има още много вода и много проблеми. Колкото до това кой изсича горите е доста спорно. Циганите щото са мързеливи, секат основно за огрев, но пък много българи изсякоха дърветата заради печалба. През 1988 година ми се наложи да ходя в Тополовградско и Елховско, останах поразена от видяното - голи баири и ни едно дърво по тях и край пътя. А някога там са били вековни гори. И живеят основно българи. Така че сме си виновни всички - и за изсичането, и за затлачването на реки и дерета. Виновни са и общините, защото не са осигурили депа за строителните боклуци, за битовите боклуци и затова, че не контролират къде ги изхвърлят селяните. Виновни са и заради това, че не залесяват. Има достатъчно безработни, които получават пари по определени програми, та спокойно магат да ги използват за заленяване. Това поне не изисква много пари, трябва само някой да си вдигне д....то от мекия стол и да си заработи заплатата.

Еййй.., пъпеши нещастни -да всички вие, които ревете, че Държавата нехаела и не си вършела работата. Държавта -това сме всички ние бре, кауни, когато едно общество не може да се самоконтролира и няма чувство за ред, дълг дисциплина и тн., кво чакате на Държавата -ми то тя е огледало на народа си -може да видите собствената си същност!!!

Хе, хе! Ние сме виновни, а не управляващите!? Добре! Айде тогава да поискаме оставките на всички кметове в засегнатите селища!

Мого точен ник си избрал -пъпеш не ми направо куха тиква... Нищо не си разбрал от тва което писах. Упраление, управляващи -ми нали те са от нашия народ бре, каун, а управление без контрол от народа се нарича диктатура, олигархия... А аз точно тоя контрол, самосъзнание, усет за една общност имах предвид. Ама сме тооолкова далече още от това и товите глупави писаници го доказват. Чакай на Управляващите да те "оправят" тогази. Нещастник скапан!

пичове, питайте родителите си и дядовците си дали помнят такива проливни дъждове (като мусони) и такива жестоки гръмотевични бури всеки божи ден! ТОВА Е КЛИМАТИЧНО ОРЪЖИЕ. Няма друго обяснение според мен. САЩ се опитва да размаже Европа и Русия, за да не загуби икономическото си лидерство. Който има друго обяснение - да го даде и да приведе статистика.

Кукуригу, вафла чудна!

Някой сме виждали мусонни дъждове и други години, но определено помня с точност тези две. 1972 година цяло лято валя всеки следобяд, 1983 година заради многото дъждове жънаха нивята и през август, щото не можеше да влезе техниката в нивите.

И ако САЩ имаха такава технология, защо не си контролират или спират торнадата, които им разрушават цели градове, ей така, периодично? Добре, че истинския Паисий не е имал нищо общо с тебе по акъл!

щото ако си спрат торнадата ще спрат да си строят всяка година картонените си кущи , а от там и икономиката им закъсва . това е пагубно за потребителското заблудено общество там

Като се погледне статистиката от последните 10 години се вижда, че върху САЩ са се стоварили повече природни бедствия от Европа. Обяснете, защо те вредят на самите себеси, моля. Е?

Защото не знаят, че закона за действието и противодействието са много по-универсални отколкото си въобразяват. Не можеш да удряш по една част от система от която си част без системата рано или късно да удари по тебе. Т.е. "Не режи клона на който седиш." В случая - на който всички седим.

Няма да отговарям на всеки поотделно, а общо. Статистиката показва, че тази година - месец ЮНИ 2014 - отклонението от нормата на валежите за всички градове е средно между +150% и +250%... За Сливен 285%, Добрич 314%, Варна 460% ... преведено за идиоти - вали 4 пъти повече дъжд от обичайното. Не говорим за проценти, а за пъти в повече. Така че затова има науча и събиране на данни - за да се изключи субективния фактор и обидите. Ама вие май не сте дорасли дотам! България е старана с умерено-континентален климат - тоест повечето валежи падат през зимния сезон. Да падат през лятото по толкова валежи е НЕНОРМАЛНО! За един месец (юни, а не юли, който беше още по-дъждовен) е паднал 20% от годишната норма. Това значи, че или климатът се променя - тоест става тропически - или ще ни удави, ако и през зимата си паднат нормалните снегове.

ясно, значи въз основа на всичкото това което си го написал+статистиката, ти си направи гениалния извод, че ''САЩ наказва Европа и иска да ни размаже'' : ))) Браво ''професоре'' - тиквен медал ще ти дадем !

""Няма да отговарям на всеки поотделно, а общо"" - ми да беше отговорил празнодумецо, ама май редовно си говориш на ангро, ей така - без смисъл?! Та, пак - "защо САЩ не си контролират или спират торнадата, които им разрушават цели градове'' ??? Егаси тая голяма и неуморна уста, само талаж и плява излизат от нея !!

Да, климатично оръжие е , но не от САЩ, а от към руската страна- на картата на Европа за обявените жълти и оранжеви кодове излизат валежи само на страни на запад от Русия- Полша, Румъния,България,СЪрбия,Хърватия,Унгария,Словакия,Чехия,Австрия и малка част от югоизточна Германия. Сети се защо.......

Имаме ли все още министерство на околната среда и водите, както и главната дирекция Земеделие, гори и поземлени отношения към министерството на земеделието и храните? Какво правят? Защо по време на демокрацията циганите безпроблемно изсякоха горите, а търговците изнесоха дървесината в Гърция ? В Швейцария едно дърво ако отсечеш без разрешение влизаш в затвора, а тук хиляди декари гори изчезнаха пред очите на местни и държавни органи. Там , където има хаос , беззаконие и немърливост ще има и потопи !

Всичко приемам, само моля не обвинявайте демокрацията, тя в България не е стъпвала, докато Швейцария, която коментирате, си е демократична държава доста от отдавна.

...и сега за кого да гласуваме викаш?

За Идеал Петров!

Кристалина Георгиева да дайде да описва щетите!

И защо така стана, че откакто тази отговаря за бедствията , нас ни сполетяват всичките възможни катаклизми? И всъщност какви са й функциите? Да върви след бедствията или да ги предотвратява?

Мафията НАПРАВИ пари! Още дете, над изгъзицата- име Храбрино(?) бех насила На палатки интерниран, да копам дупки и да залесявам ! Скоро пък, вече на 65 един изкривен от трупите камйон Около дупките на "Храбрино"се наклони-наклони, и щеше да ме размаже на пътя като кравешко ЛАЙНО, а услужливи органи на КАТ (гад), да пишат в Протокол: С несъобразена скорос е карал!

това, че пишеш нещо в строфи (демек чукаш ЕНТЪР) - не го прави ПОЕЗИЯ.

ако ставаше с чукане на ЕНТЪР, всеки който чука пианистка или цигуларка щеше да е велик музикант и композитор!

Тези дъждове не са от вчера, от доста време все за такива неща четем и говорим. Аз обаче никъде не прочетох да са взети превантивни мерки. Другарите, дето отчетоха велики дейности през управлението си, награбиха каквото можаха, изпокараха се с другите, дето искат да ни управляват и те по същия начин и всеки се спаси поединично или се скри зад груповата безотговорност, я в Брюксел, я някъде другаде. "Рибата се вмирисва от към главата", проблемите, на които сега берем "плодовете" не са от вчера и са назрявали много отдавна, но никой не се е занимавал с това, защото неподдържаните язовири, затлачените реки, незаконните постройки (къде цигански, къде не) не са гласоподаватели и никой не го е грижа, а горката ни държава с нещастния й народ са оставени на самотек, но и този нещастен народ има вина, вината му е, че е много търпелив и лесно се поддава на манипулации и лесно хваща вяра на гръмки слова!

Колко злоба в твоето жалко съзнание - да не би твоят чалгаджийски идол борисов щеше да спре дъждовете ? Какви точно превантивни мерки - районните кметове имат тази задача, а повечето са от герб - и за това ли е виновен станишев ? Усещаш ли колко си жалък или някой трябва да ти го напише ? Питай къде са 30 млн. за полетите с правителственият на бойко с преслава и колко от тях можеха да спасят човешки животи !

Да каже - фъстъците, фъстъците кои ги руча. Но сериозно, човекът си е написал много точно, но злобата е по-скоро в твоя коментар.

Нито безумния Борисов, нито жалкия ви червей СтаниШеф, нито лудия Волен, нито мазния и подмолен Доган и пр. са ми идоли и точно това написах. Но злобата не е в моя коментар, в моя коментар има болка, болка от безотговорното отношение на всички и точно това написах, че и едните и другите са един дол дренки, само за себе си мислят, а държавата е оставена на самотек, написах и че проблемите не са от вчера, но никой нищо не прави. Толкова ли сте дребни, та дори и в такива моменти сте готови да си защитавате тъпите си червени другари, дори и срещу очевадното им безхаберие! Много сте зле!

Трай бе лузър. Пича баш си го е написал, а тебе като ти чета писанията само мога да ти кажа: Вземай си паричките за троленето всеки ден, че комунистите са педер*си и я платят я не.. Тамън да се надрусаш и да не ни тормозиш с глупоста си! И измислете нещо ново, писна ми от едни и същи коментари, скапани тролове нещастни....

абе 30-те млн. може и да са си отишли за полети. Но пък нас ни интересува къде са 10-те млрд нови заеми при Ореха + 3 млрд. загуби от КТБ , цялото това нещо - на наш гръб? КОЛКО ЖИВОТИ МОЖЕХА ДА СЕ СПАСЯТ С ТЯХ, БЕ? 'гаси животното !!!

За съжаление, това го предвидих още вчера и го написах в коментар. Още тогава писаха, че има наводнения, а дори в София нямаше реално спиране на дъжда вечерта. По това предположих, че може да продължи да вали и на бедствените места и така да стане още по-лошо. А и пак бе вечерта, когато няма видимост. Тази година много вали. Не че има лошо, но не сме се пригодили към това. Освен първия случай с повечето жертви, имаше още няколко с по някой загинал, на различни места. А към това може да добавим и загиналия в София от паднало дърво след градушката. Не знам вече колко са тези случаи, но са примерно 4-5.

За това: кметове на села и общини, политици и правителство - те са тези отговорни за немърливостта по цялата държава. Хубаво е че имаме вода, че няма да сме на сухо, лошото е че този ресурс се излива в изоставените и неподържани корита на реки и липсващи гори. Това е положението. При следващото правителство би било добре, всичките по редицата да се стегнат и да си заработят заплатите - вярвате ли че ще стане..

ВСИЧКО е от нашата немарливост и незаинтересованост , както лична така и на държавните институции в лицето на общините! Все още си я караме по старому чакаме някой да дойде отвън и да ни оправи "къщата" , ама той все не идва И НЯМА И ДА ДОЙДЕ! Така че ако не се хванем заедно да си решим проблемите още по големи беди ни чакат!

Два са факторите , които са виновни за тези дъждове и наводнения това лято - единият е -масовото и поголовно изсичане на горите ни , а другият са шибаните мръсни хамериканци с техния ХААРП .Това е истината .

Защо ми слагате минуси бе нещастници . Нима не казвам истината ...Тези , които са ми сложили минуси са от продажните американофилчета и българофоби , които не дават и дума да се пророни против любимия им сащ . Продажници мръсни , ще горите в ада за това ,че се кланяте на враговете ни сащ и продавате родината си на янките .

тц, не - зомбирал си се с твоя ХАРП - това от вестник Строго секретно ли го прочете? Щоот и у наше село има един, дето ми разказва за ХАРП и как всичко било точно, щото го пишело във вестник Строго секретно

Слагат ти минуси,защото на преден план в коментара ти изпъква езика на хулиган,което е в разрез с научното начало и истината в които искаш да увериш хората.

Ама на вас все някой друг ви е виновен и все някой друг трябва да ви оправя бакиите! Писна ми от хрантутници, които никога не поглеждат в себе си и все търсят вината в друг. Американците ли са виновни, че язовирите не се поддържат? Американците ли са виновни, че реките се затлачват с боклуци и са превърнати на сметища? Американците ли са виновни за незаконните строежи наляво и надясно? Американците ли са виновни за изсичането, за което говорите и което е свързано с много големи желания на много чужди интереси (но не американски, доста и руски интереси има там) за строежи по планини и морета? Американците не са ни виновни, че държавата ни е съсипана, неподдържана, закони и ред не се спазват (а ако се спазват е само за кокошките)! Никой не е виновен за това, виновни сме си ние, изцяло и поединично! Престанете да обвинявате някой друг за собствените си проблеми, защото който каквото сам си направи, друг не може да му го направи. Подобни дъждове е имало и други години, не ни е за първи път и всеки път сме в лични драми и всеки път някой друг и виновен, стига, крайно време е да почнем да мислим сами за себе си, защото е още по-крайно време е да разберем, като народ, че само от нас зависи да живеем прилично в нормална държава! Американците ги удрят много по-тежки природни бедствия и така е било винаги при тях, тайфуни, урагани и т.н., надали обвиняват някой друг, просто запретват ръкави и работят и продължават напред, не лежат да се вайкат и да обвиняват, а дават много жертви. А какво да кажем за японците, не чух и те да обвиняват някой друг за цунамито (на тях също често им се случва и то от мнооого години преди любимия ви ХААРП) и природните бедствия! Престанете да мрънкате от кълка на кълка, недостойно е, най-малкото!

Доста ти е злобен тона към българското и родината, което е ненормално, като поведение ! Явно, след като не ти се иска да живееш в страната - заминавай, където си пожелаеш със цялото си величие ! И между другото да знаеш, че в Северна Америка - тайфуни няма! Тайфуните - това са бурни ветрове образуващи се от сбъсъка м/у студеният въздух над Тихия океан с топлата континентална суша. Това явление се среща навсякъде южно от Екватора.

Браво,за изключително смисления коментар.Може само да се съжалява,че хора като теб са малцинство.

Падна малко дъжд и айде - стана белята. Ми така е, като 20-30 години инфраструктурата не е поглеждана, дори да е правен ремонт, е толкова калпав, че повече от няколко години не държи. Масово се сече незаконно или с законно, но неправилно, коритата не се чистят... И преди имаше големи дъждове, обаче тогава не се късаха диги, не се затлачваха корита. Последно си спомням, като се затлачи коритото на Тунджа и заля цял квартал, същата година го изчистиха, разшириха и от тогава не е имало проблеми - а сега дори след трагедиите в последните години никой не взима абсолютно никакви мерки - пари нямало, приказва един кмет, абе хвани мъжете в селото, ще свършат работа, за 2000 лева хората няма къде да живеят. Тия политици с безкрайният им ламтеж за пари и имоти съсипаха държавата и живота на хората.

Ама проф.Вучков,това Вие ли сте?

Дъжд!!! Много дъжд. Рибите се издАвиха. Рибарите "ловят" автомобили. Вчера във Враца водата извираше от шахтите на канализацията с такава сила ,че беше повдигнала капака и го ПРЕМЕСТИЛА НА 2 МЕТРА ОТ ШАХТАТА. :-(

Изсичат се горите без никакъв контрол,след това не се залесява!!!! Не се чистят коритата на реките!!! Не се чисти никъде,всичко потъна в хаос за последната година!!! Управляващите ги интересуват единствено парите!!! Нито един от управляващите не отиде в засегнатите райони и да види,как се дави народа,камо ли да го спасява!

В западна Стара планина, вековни гори се изсекоха и на никой в тази държавица не му дреме. И не само там разбира се.

да, цели прицепи с борове се секат в Батулия и никой не се трогва. От 2 години се сече поголовно съсипаха гората.

Тя гората пак ще поникне, но нас няма да ни има, а до края на дните ни ще живеем с тая трагедия и по-лошо ще става, а тия няма да се спрат, докато едно дърво не остане.

Сечете дърветата мамка ви комунистическа. Кметът на община Родопи е от БСП, основен участник в изсичането на гората в общината. Сега ревете!

Щото вие от герб сте света вода ненапита и невинни като агънца . Всички сте в кюпа , мамка ви крадлива , алчна , капиталистическа .

Лицемер. Капиталистите са от БСП.

точно при комунистите не се сечеше поголовно , а планирано и се залесяваше. Тогава да си чувал за такива порои ,наводнения и подобни бедствия? Да ви .. майната ..понеже не искате да погледнете истината се криете зад една думичка, на която и съдържанието не знаете!!!

Лицемер.

Да, при комунистите наистина беше така, но нима ги сравняваш с днешните социалисти-богаташи-изедници! От 25 год. никъде не съм видял да се залесява, само на доброволчески начала.

от бурното изсичане на българските гори от депесарската дървена мафия! Дърветата биха задържали водата в планината, но тях вече ги няма.

Пожар след пожар, гора след гора. Всичко отиде в Гречко.